Dodaj do ulubionych

Na Leniwych Polaków

24.02.03, 13:00
"Z przeprowadzonych badań wynika, że w ścisłej czołówce pracoholików
utrzymujemy się od kilku lat. Przeciętny Polak pracuje 41,6 godzin w tygodniu
podczas gdy Anglik pracuje 39,8 godzin tygodniowo a Francuz - 38,3 godziny.
Kompletnymi "leniami" okazują się Austriacy, którzy siedzą w pracy tylko 35,3
godziny tygodniowo."
---------------------------------------

info.onet.pl/658079,11,item.html
Obserwuj wątek
    • Gość: AndrzejG Re: Na Leniwych Polaków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 13:08
      Aja pracuję ile chcę
      czasami 40 godz , a czasami 70 godz a tydz.

A.
      • jacek#jw Re: Na Leniwych Polaków 24.02.03, 13:24
        Gość portalu: AndrzejG napisał(a):

> Aja pracuję ile chcę
        > czasami 40 godz , a czasami 70 godz a tydz.

Tak jak przystało na prawdziwego dyktatora smile.
      • karlin Andrzeju 24.02.03, 13:28
        Zalecam Ci

Schizofreniczny Jednoosobowy
        Związek Zawodowy

Ewentualne opory (wewnętrzne) przełam blokadąsmile

pozdr
        k
        • Gość: AndrzejG Karlinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 14:11
          Zobacz jaka różnica w szybkości pracy.
          Ten poniższy drugi post szedł przez ręce innego admina,albo automatu.

A.

P.S.
          Propozycje rozpatrzę.
        • Gość: AndrzejG Re: Andrzeju IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 17:15
          W pracy nie mogą iść do toalety

Ponad połowa Brytyjczyków zarzuca swoim szefom, że w pracy nie mają nawet
          czasu na skorzystanie z toalety, ujawnia czołowy brytyjski związek zawodowy.

W obronie praw pracowników, związek zawodowy Trades Union Congress (TUC)
          zorganizował bardzo poważną kampanię pod hasłem "Przepraszam na chwilę" ("Gotta
          go"), która ma na celu zmienić nastawienie pracodawców wobec ich podwładnych i
          zapewnić tym ostatnim godne traktowanie.

TUC cytuje wyniki zeszłorocznej ankiety, w której "54% Brytyjczyków przyznało,
          że w pracy są zbyt zajęci, aby wyskoczyć do toalety". Jedna czwarta badanych
          przyznała, że do skorzystania z WC zniechęca ich naganny stan służbowych toalet.

Z badania wynika, że w niektórych firmach czas spędzony w ubikacji odlicza się
          pracownikom od zarobków. Częste chodzenie za potrzebą kosztowało pewnego
          pracownika aż 5,28 funtów (8 euro).

----------------------------------------------------------------

A u nas?
          Mam to szczęście ,że wychowuję sobie pracownika od jego 16 roku życia.
          Przyzwyczajony jest do ekspresowej roboty - a przliczjżc poźniej wydajność
          pracy podobnych firm (proste-obroty przez ilośc pracowników) wychodzi
          mi,że jestesmy 2 razy wydajniejsi.Ale to nie jest cała prawda-to nie tylko ci
          pracownicy.Dochodzi do tego jeszcze biurokracja.Przy źle zorganizowanej pracy
          szbko lecisz na pysk.
          Stąd mimo tej róznicy w godzinach pracy ,efekty mamy mizerne.

Pzdr.
          A.
          • karlin Re: Andrzeju 24.02.03, 17:39
            Najlepszy pracownik, to taki który potrafi wyciskać coraz więcej z coraz
            droższych środków produkcji.

Organizacja, management, który zamiast komputerowej sieczki ma mózg oraz
            maksymalne zużycie biurwocydów.

Stoper przy bieganiu do WC to wizja z chaplinowskich "Naszych Czasów".

pozdr
            k
            • Gość: AndrzejG Teoria a praktyka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 18:52
              karlin napisał:

>
              > Stoper przy bieganiu do WC to wizja z chaplinowskich "Naszych Czasów".
              >
              > pozdr
              > k

Załózmy się.Włącz stoper i wyjdzie Ci ,
              że prędkość zmierzania do kibla jest o wiele mniejsza od prędkości powrotu.

A.
              • karlin WC(Theory) strikes again? 24.02.03, 19:03
                >
                > Załózmy się.Włącz stoper i wyjdzie Ci ,
                > że prędkość zmierzania do kibla jest o wiele mniejsza od prędkości powrotu.
                ----------------------------------------------------------------

Andrzeju, widzę że Twoje problemy związane z dyscyplinowaniem pracowników oraz
                zarządzaniem firmą wymknęły się spod kontroli. W tej sytuacji z góry przyznaję
                Ci rację i proponuję, abyś zamurował drzwi do kibla w swojej firmie. O tym, jak
                to wpłynęło na jej funkcjonowanie pogadamy za tydzień.

pozdr
                k
                • Gość: AndrzejG Re: WC(Theory) strikes again? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 20:38
                  karlin napisał:

>
                  > Andrzeju, widzę że Twoje problemy związane z dyscyplinowaniem pracowników
                  oraz zarządzaniem firmą wymknęły się spod kontroli. W tej sytuacji z góry
                  przyznaję Ci rację i proponuję, abyś zamurował drzwi do kibla w swojej
                  firmie. O tym, jak to wpłynęło na jej funkcjonowanie pogadamy za tydzień.
                  >
                  > pozdr
                  > k

Myślisz ,że tyle wytrzymają?

Pozdr.
                  A.
                  • karlin Re: WC(Theory) strikes again? 24.02.03, 21:36
                    Może. W końcu (jak sam pisałeś) wychowywałeś ich od 16 roku życia. Ale nie
                    wiem, czy Ty wytrzymasz zmianę atmosfery w Twojej firmie?

pozdr
                    k
                    • Gość: AndrzejG Re: WC(Theory) strikes again? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 21:43
                      karlin napisał:

> Może. W końcu (jak sam pisałeś) wychowywałeś ich od 16 roku życia. Ale nie
                      > wiem, czy Ty wytrzymasz zmianę atmosfery w Twojej firmie?
                      >
                      > pozdr
                      > k

Dobra, nie zamuruję drzwi i ogłoszę ,że to Twoja zasługa.

Tak swoją drogą każdy szef patrzy na pracownika podejrzewając go o
                      lenistwo.Chocby pracę zorganizował jak naj lepiej to zawsze będzie to
                      podejrzenia ,że nie przykładają się do pracy tak jak nalezy.
                      Taka ułomność.

Pozdr.
                      A.
                      • karlin Re: WC(Theory) strikes again? 24.02.03, 21:53

> Dobra, nie zamuruję drzwi i ogłoszę ,że to Twoja zasługa.<
                        ---------------------------------------------

Dzień później będziesz mógł im obniżyć pensję, a i tak będą zadowoleni.
                        Zastanawiałem się, czy nie wystawić Ci rachunku za konsultacje. Ale masz to po
                        starej, forumowej znajomoścismile

pozdr
                        k
                        • Gość: AndrzejG Re: WC(Theory) strikes again? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 22:16
                          karlin napisał:

>
                          > Dzień później będziesz mógł im obniżyć pensję, a i tak będą zadowoleni.
                          > Zastanawiałem się, czy nie wystawić Ci rachunku za konsultacje. Ale masz to
                          > po starej, forumowej znajomoścismile
                          >
                          > pozdr
                          > k

Jeszcze nie stosowałem obniżek wynagrodzenia,zawsze podwyzki.
                          Mogę im powiedzieć ,że to Twój pomysł?

smile
                          A.
                          • karlin Re: WC(Theory) strikes again? 24.02.03, 22:24

> Jeszcze nie stosowałem obniżek wynagrodzenia,zawsze podwyzki.
                            > Mogę im powiedzieć ,że to Twój pomysł?
                            ----------------------------------------------
                            Nie stosowałeś, ale ciągnie wilka...
                            Oczywiście, że możesz. Myślisz, że nie zauważą, kto im pensję obniża? A czy w
                            takim razie wiedzą, kto im płaci?

pozdr
                            k
                            • Gość: AndrzejG Re: WC(Theory) strikes again? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 22:32
                              karlin napisał:

> Nie stosowałeś, ale ciągnie wilka...
                              > Oczywiście, że możesz. Myślisz, że nie zauważą, kto im pensję obniża? A czy w
                              > takim razie wiedzą, kto im płaci?
                              >
                              > pozdr
                              > k

Wiedzą.Przecież nie mam wielkiej firmy i do tego pracuję z nimi.
                              To daje efekty.

A.
    • Gość: AndrzejG Re: Na Leniwych Polaków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 14:05
      Aja pracuję ile chcę
      czasami 40 godz , a czasami 70 godz a tydz.

A.
    • Gość: POLO Re: Na Leniwych Polaków IP: *.nhq.hrdc-drhc.gc.ca 24.02.03, 14:48
      Nie liczy sie ile robisz, liczy sie ile zrobisz!!!
      • Gość: piotrq a przede wszystkim czego /nt IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 24.02.03, 17:32
    • Gość: Albertine Statystyka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.03, 18:44
      Wypowiadalam sie juz. Cyfra, diabelska sprawka. A teraz Panowie, szybciutko,
      podajcie mi Wasze wymiary. Najchetniej w formie wykresu. Zobaczymy jaka jest
      średnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka