vline 01.03.03, 15:39 O osobę niejakiego Pulbeka Indagowała mnie onegdaj bezpieka; Pytana przez ubeka Wolałam udać Greka, Pulbek bowiem to mściwy karateka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Na Pulbeka IP: 213.46.162.* 01.03.03, 15:40 vline napisała: > O osobę niejakiego Pulbeka > Indagowała mnie onegdaj bezpieka; > Pytana przez ubeka > Wolałam udać Greka, > Pulbek bowiem to mściwy karateka. Brawo Vline jeszcze,jeszcze!!!! Pozdrawiam serdecznie jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
vline Re: Na Pulbeka 01.03.03, 15:57 Gość portalu: Ania napisał(a): > vline napisała: > > > O osobę niejakiego Pulbeka > > Indagowała mnie onegdaj bezpieka; > > Pytana przez ubeka > > Wolałam udać Greka, > > Pulbek bowiem to mściwy karateka. > > > Brawo Vline jeszcze,jeszcze!!!! > Pozdrawiam serdecznie jak zwykle Warszawskiej bezpieki kartoteka Zawiera zdjęcia docenta Pulbeka - Gruby jest na nich jak beka, Niepodobny do człeka, Z dala raczej do australopiteka. Odpowiedz Link Zgłoś
vline Re: Na Pulbeka 01.03.03, 17:12 vline napisała: > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > vline napisała: > > > > > O osobę niejakiego Pulbeka > > > Indagowała mnie onegdaj bezpieka; > > > Pytana przez ubeka > > > Wolałam udać Greka, > > > Pulbek bowiem to mściwy karateka. > > > > > > Brawo Vline jeszcze,jeszcze!!!! > > Pozdrawiam serdecznie jak zwykle > > Warszawskiej bezpieki kartoteka > Zawiera zdjęcia docenta Pulbeka - > Gruby jest na nich jak beka, > Niepodobny do człeka, > Z dala raczej do australopiteka. W Toruniu w znanej knajpie "Pod Parsekiem" Gwarząc o gwiazdach z docentem Pulbekiem, Spostrzegłam, że nim ruszył stek, Zażył jakiś na gazy lek I chrzęścił szczęką ? to przychodzi z wiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vline erratum 01.03.03, 17:15 vline napisała: > vline napisała: > > > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > > > vline napisała: > > > > > > > O osobę niejakiego Pulbeka > > > > Indagowała mnie onegdaj bezpieka; > > > > Pytana przez ubeka > > > > Wolałam udać Greka, > > > > Pulbek bowiem to mściwy karateka. > > > > > > > > > Brawo Vline jeszcze,jeszcze!!!! > > > Pozdrawiam serdecznie jak zwykle > > > > Warszawskiej bezpieki kartoteka > > Zawiera zdjęcia docenta Pulbeka - > > Gruby jest na nich jak beka, > > Niepodobny do człeka, > > Z dala raczej do australopiteka. > > W Toruniu w znanej knajpie "Pod Parsekiem" > Gwarząc o gwiazdach z docentem Pulbekiem, > Spostrzegłam, że stek, > Zażył jakiś na gazy lek > I chrzęścił szczęką ? to przychodzi z wiekiem. W Toruniu w znanej knajpie "Pod Parsekiem" Gwarząc o gwiazdach z docentem Pulbekiem, Spostrzegłam, że nim ruszył stek, Zażył jakiś na gazy lek I chrzęścił szczęką ? to przychodzi z wiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vline Re: erratum 01.03.03, 17:17 vline napisała: > vline napisała: > > > vline napisała: > > > > > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > > > > > vline napisała: > > > > > > > > > O osobę niejakiego Pulbeka > > > > > Indagowała mnie onegdaj bezpieka; > > > > > Pytana przez ubeka > > > > > Wolałam udać Greka, > > > > > Pulbek bowiem to mściwy karateka. > > > > > > > > > > > > Brawo Vline jeszcze,jeszcze!!!! > > > > Pozdrawiam serdecznie jak zwykle > > > > > > Warszawskiej bezpieki kartoteka > > > Zawiera zdjęcia docenta Pulbeka - > > > Gruby jest na nich jak beka, > > > Niepodobny do człeka, > > > Z dala raczej do australopiteka. > > > > W Toruniu w znanej knajpie "Pod Parsekiem" > > Gwarząc o gwiazdach z docentem Pulbekiem, > > Spostrzegłam, że stek, > > Zażył jakiś na gazy lek > > I chrzęścił szczęką ? to przychodzi z wiekiem. > > W Toruniu w znanej knajpie "Pod Parsekiem" > Gwarząc o gwiazdach z docentem Pulbekiem, > Spostrzegłam, że nim ruszył stek, > Zażył jakiś na gazy lek > I chrzęścił szczęką ? to przychodzi z wiekiem. Nie wiem, dlaczego ten program zmienia myślniki w znaki zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Word? IP: *.hispeed.ch 01.03.03, 22:25 vline napisała: vline to damskie imię? > Nie wiem, dlaczego ten program zmienia myślniki w znaki > zapytania. Może pisałaś pod Wordem - ma taką cechę, że myślnik zamienia po następnym słowie na długi myślnik o innym kodzie. Jest to dodatkowa atrakcja pod nazwą Autoformat (czy coś podobnego po polsku). Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Re: Na Pulbeka 01.03.03, 16:07 Uff, trudny masz nick, vline. Jedziemy: Kiedy premier przyjedzie do Szczecina, Znika z aptek od rana wazelina. Aptekarki spocone Rozmawiaja zargonem Byle szybciej: "Daj vline! Jeszcze vlina!" Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Re: Na Pulbeka 01.03.03, 16:13 W Oregonie, w miasteczku Brine, Rosnie gora porzuconych lajn. Lecz mieszkancy nie placza, Dobrze wiedza, kto zaczal: Przyjdzie pora, sprzatnie V-line. Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Na wilajna 01.03.03, 17:21 Gdy ci mowia ze jestes sprzedajny, Brzydki, glupi, w ogole - niefajny, To sie nie martw, nie lekaj, Duszy smutkiem nie nekaj, I tak gorsze sa rozne wilajny. Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vini he,he,he,he,he IP: *.vline.pl 01.03.03, 16:25 Jakis dupek znowu sie podszywa pod vline.....hi,hi,hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: he,he,he,he,he IP: 213.46.162.* 01.03.03, 16:49 Gość portalu: Vini napisał(a): > Jakis dupek znowu sie podszywa pod vline.....hi,hi,hi,hi A Ty znowu szalejesz i za veulksdojcza ,antysemite robisz.Czy Ty nie mozesz zyc bez prowokowania ludzi i sciagania sobie gromow na glowe? Pozdrawiam naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: he,he,he,he,he IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.03.03, 22:40 Gość portalu: Vini napisał(a): > Jakis dupek znowu sie podszywa pod vline.....hi,hi,hi,hi Pewnie z niego taki sam Levebvrysta jak i z Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
vline Re: Na Pulbeka No 4 01.03.03, 19:15 We wsi podlaskiej Kapuściane Ćwieki Mieszkają szlachta same Pulbeki Kartofle trzymają w chlewach Króliki i kury w zlewach Na samogon rezerwują sąsieki. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Na Pulbeka 01.03.03, 20:32 Na Pulbeka Nobel z laską czeka (za Twój wybuch entuzjazmu na cześć Szymborskiej) k Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Re: Na Pulbeka 01.03.03, 22:06 karlin napisał: > Nobel > z laską > czeka To chyba haiku? A entuzjazmem owszem, wybuchlem. Lubie limeryki i kazdego, kto je ladnie umie pisac. Reszte wierszy i zyciorys Szymborskiej sobie bierzcie, limerykow nie dam. Pulbek. PS. Musze konczyc na dzis, ale juz sobie napisalem limeryk na jutro rano: Gdy masz kaca, Na nic praca. Lej w dziob Piwko - siup! To poplaca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Wy się chyba lubicie IP: *.hispeed.ch 01.03.03, 22:27 ...bo limeryki są fajne, złośliwe, ale nie wulgarne. A w ogóle to jest was dwóch czy jeden, bo styl podobny? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Janie, to nieporozumienie 02.03.03, 23:09 Limeryk MUSI zawierac wulgaryzmy. I jakas nazwe geograficzna. Inaczej jest tylko nedzna imitacja tegoz. Odpowiedz Link Zgłoś
vline Na sceptyka 02.03.03, 23:32 sceptyk napisał: > Limeryk MUSI zawierac wulgaryzmy. I jakas nazwe geograficzna. Inaczej jest > tylko nedzna imitacja tegoz. Pewien sceptyk, z Pilawy kleryk Najlepiej wiedział, co to limeryk, Przeto co dzień po sraczach Zamieniał się w bazgracza I tworzył palcem, ten dziwny chimeryk. Czy teraz w miarę OK? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk I na vline 02.03.03, 23:54 Znany z Forum poeta fau-line zwykl chedozyc namietnie Pauline w koncu rzekla, rozumiem Twe zadze ale mnie sa potrzebne pieniadze zas za darmo to tylko zrob mine... Odpowiedz Link Zgłoś
kapral.pdch Re: I na vline 03.03.03, 00:08 sceptyk napisał: > Znany z Forum poeta fau-line > zwykl chedozyc namietnie Pauline > w koncu rzekla, rozumiem Twe zadze > ale mnie sa potrzebne pieniadze > zas za darmo to tylko zrob mine... Odpowiedz Link Zgłoś
kapral.pdch Re: I na vline 03.03.03, 00:09 kapral.pdch napisał(a): > sceptyk napisał: > > > Znany z Forum poeta fau-line > > zwykl chedozyc namietnie Pauline > > w koncu rzekla, rozumiem Twe zadze > > ale mnie sa potrzebne pieniadze > > zas za darmo to tylko zrob mine... > > Wysłało się samo, a chciałem napisać: brawo za koncept! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Minimalna poprawka. Teraz wiecej sensu troche. 03.03.03, 00:38 Znany z Forum golodup fau-line zwykl chedozyc namietnie Pauline w koncu rzekla, rozumiem Twe zadze ale mnie sa potrzebne pieniadze zas za darmo to tylko zrob mine... A kolege w tym samym stopniu pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan O wulgaryzmach _______________ IP: *.hispeed.ch 03.03.03, 09:08 sceptyk napisał: > Limeryk MUSI zawierac wulgaryzmy. I jakas nazwe geograficzna. Inaczej jest > tylko nedzna imitacja tegoz. To prawda, tyle że wulgaryzmy oprawione w to, co frankofile zwykli byli zwać esprit, już nie są takimi wylgaryzmami. Co innego, gdy się pisze "ty durny żydku/polaczku ch.. ci w d..". Więc faktycznie nie jestem pewny, czy jest to kłótnia, czy tylko pojedynek na rymy, co by było miłym zaskoczeniem, bo moje oczekiwania co do tego forum nie stoją za wysoko. To i ja dołożę mój (bez związku z pullbackiem & Co.): Raz signor Avitaminosa zobaczył, że żur żre koza. Zapytał "che cosa fa?" wtem w głowy tył dostał strzał bo była nostra ta koza. Odpowiedz Link Zgłoś
vline Na Pulbeka No 5 01.03.03, 22:30 W dziwactwach nie masz mistrza nad Pulbeka -- Nikt tak przeciągle jak on nie beka, Nikt tak daleko nie sika, Nikt tak śmiesznie nie kwika, Nikt tak dobrze nie imituje człowieka. V. Odpowiedz Link Zgłoś
vline Do Ani 01.03.03, 22:37 vline napisała: > W dziwactwach nie masz mistrza nad Pulbeka -- > Nikt tak przeciągle jak on nie beka, > Nikt tak daleko nie sika, > Nikt tak śmiesznie nie kwika, > Nikt tak dobrze nie imituje człowieka. > > V. I jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Do Ani IP: 213.46.162.* 01.03.03, 22:40 Wspaniale Vline, nawet "vline oryginal sie zainteresowal"-zaloze sie,ze bedzie sledzil ten watek. Pozdrawiam serdecznie raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
vline Re: Do Ani 01.03.03, 22:42 Gość portalu: Ania napisał(a): > Wspaniale Vline, nawet "vline oryginal sie zainteresowal"-zaloze sie,ze bedzie > sledzil ten watek. > Pozdrawiam serdecznie raz jeszcze Dzięki. I ja też. PS. Vini ostatnio bardzo cywilizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
vline Co z Pulbekiem? 02.03.03, 22:35 Czy ktoś coś złego zrobił Pulbekowi? Co się z nim dziś dzieje, może kto wi? Czyżby w głębokiej konspiracji Poddawał umysł konserwacji, By rymozdatność swą odnowić? Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Na hrabine von Vline 02.03.03, 22:40 Jestem, jestem. Ale chyba przyznam Ci zwyciestwo w pojedynku, bo wyczerpaly mi sie koncepty na rymowanie do nicka vline. Co za paskudny nick do rymowania! Tak wiec wygralas, chociaz mam jeszcze jeden: U hrabiny von Vline krzyk raz zatrzasl sala: "Chhyste! Co tu tak smiehdzi? Czy sie vlosy pala? Zgnile jajo? Kot? Zdechly szczuh? Mein Gott, To valonki von Vline vyleniale vala!" Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
vline Wyrazy, etc. 02.03.03, 22:56 pulbek napisał: > Jestem, jestem. Ale chyba przyznam Ci zwyciestwo w pojedynku, bo wyczerpaly mi > sie koncepty na rymowanie do nicka vline. Co za paskudny nick do rymowania! > > Tak wiec wygralas, chociaz mam jeszcze jeden: > > U hrabiny von Vline krzyk raz zatrzasl sala: > "Chhyste! Co tu tak smiehdzi? Czy sie vlosy pala? > Zgnile jajo? Kot? > Zdechly szczuh? Mein Gott, > To valonki von Vline vyleniale vala!" > > Pulbek. Byłeś wielki, Mistrzu. Przy Tobie pozostaję wciąż czeladzią. A swoją drogą - rymy do Pulbeka też już są na wyczerpaniu. Pozdrawiam i dzięki, Vline Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_lewski Re: Na Pulbeka 03.03.03, 15:46 Co tam w oddali tak pięknie szczeka Czy to jest psina pana Pulbeka Czy to może wąż Z swą grzechotką wciąż Na Pulbeka z utęsknieniem czeka Kiedyś widziałem dziwnego człeka Co się starannie zgiąwszy w pół bekał I rozdziawiwszy litery cztery Pytał, całkiem nie bez kozery: Nie poznajecie starego Półbeka? Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Na Jerzego 03.03.03, 16:02 Mlody poeta, Lewski Jerzy, limerykami w Parnas mierzy, choc sadzac po rytmie zdalby sie wybitnie na gajowego w Bialowiezy. Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_lewski Na złego Pulbeka 03.03.03, 16:46 Zliczył sylaby, krzyknął Eureka Ośmieszył Pulbek biednego człeka Lecz gajowy z Białowieży Z swej dwururki go namierzy Marny los złego czeka Pulbeka Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Na Pulbeka 04.03.03, 10:28 PulBek, niebożę Na zamku w Elsynorze Od dawna czeka Na ducha Becka Brak c-nut go kiedyś zmoże k Odpowiedz Link Zgłoś
kapral.pdch Na Vline 05.03.03, 07:36 Dziewczę z Gołdapi imieniem Vline, (Znana fanka zespołu "Eminem"), By zagłuszyć "Ich Troje", Piło setę, i piw dwoje, A rankami wybijało klina klinem. Odpowiedz Link Zgłoś
kapral.pdch Na Vline - następny 05.03.03, 07:37 Vline mieszkanka miasteczka Pruszcza W potrawach unika wszelakiego tłuszcza Wspaniale się Vline trzyma Lecz ta stara maksyma Znaczy że Vline już się raczej nie puszcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Farmaceutyczny IP: *.hispeed.ch 05.03.03, 14:46 Opłakujmy biednego Pulbeka Po tabletkach go straszna śmierć czeka O wy dziady z GlaxoSmithKline Wygaduje szlochając wi-lajn I matoły z AstraZeneca Wszelkie podobieństwo do osób i firm całkowicie przypadkowe (nie mam forsy na procesy) Odpowiedz Link Zgłoś
vline Re: Farmaceutyczny 05.03.03, 16:41 Gość portalu: Jan napisał(a): > Opłakujmy biednego Pulbeka > Po tabletkach go straszna śmierć czeka > O wy dziady z GlaxoSmithKline > Wygaduje szlochając wi-lajn > I matoły z AstraZeneca > > Wszelkie podobieństwo do osób i firm całkowicie przypadkowe (nie mam forsy na > procesy) Janie - gratulacje! (Ale utwory tego łobuza kaprala na mój temat też dobre, niech go... nie powiem co) V. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Naprawdę jaka jesteś... IP: *.hispeed.ch 05.03.03, 21:17 vline napisała: > Gość portalu: Jan napisał(a): > > > Opłakujmy biednego Pulbeka > > Po tabletkach go straszna śmierć czeka > > O wy dziady z GlaxoSmithKline > > Wygaduje szlochając wi-lajn > > I matoły z AstraZeneca > > > > Wszelkie podobieństwo do osób i firm całkowicie przypadkowe (nie mam forsy > na > > procesy) > > Janie - gratulacje! > > (Ale utwory tego łobuza kaprala na mój temat też dobre, niech go... nie > powiem co) > > V. Cóż to za dziwny nick? Nie kojarzy mi się zupełnie z niczym. I właściwie tylko z tego, że maszyna mówi (a można wierzyć maszynie?): "vline napisała: " wynika że nie jesteś facet. Nie bardzo Cię znam, nie brałaś udziału w wojnie, więc nie wiem, jaki jest Twój stosunek do krzyży, Żydów i Hiacynta&Co. A może nie muszę wiedzieć... A jak się to czyta? Odpowiedz Link Zgłoś
vline Re: Naprawdę jaka jesteś... 05.03.03, 21:29 Gość portalu: Jan napisał(a): . Nie bardzo Cię znam, nie brałaś udziału w wojnie, > więc nie wiem, jaki jest Twój stosunek do krzyży, Żydów i Hiacynta&Co. A może > nie muszę wiedzieć... I słusznie. Por. www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=4839083&a=4839945 > > A jak się to czyta? wline, wlin, wlajn, wi-lajn, fał-lajn - Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Naprawdę jaka jesteś... 05.03.03, 21:56 Vline , jak mi sie wesolo zrobilo.Teraz czekam na limeryk o mnie , tylko wg recepty Sceptyka ,znaczy sie cos wulgarnego musi zawierac.Pewnie wyscigi beda , ktory z panow pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_lewski wszystko mi się kojarzy 05.03.03, 22:38 Gdy na forum widzę Anię myśli mnie nachodzą tanie: jak zobaczy Żyda myśli czy się przyda i czy mu na pewno stanie Odpowiedz Link Zgłoś
vline Na Anię 06.03.03, 17:13 jerzy_lewski napisał: > Gdy na forum widzę Anię > myśli mnie nachodzą tanie: > jak zobaczy Żyda > myśli czy się przyda > i czy mu na pewno stanie > > Ania, automobilistka z Belgii, Zamówiwszy do auta nowe felgi, Stwierdziła zaskoczona, Że choć barwy melona Wyglądają jak przednie zderzaki Helgi Odpowiedz Link Zgłoś
vline Re: Na Anię -- wersja No 2 06.03.03, 17:58 Ania, automobilistka z Belgii, Zamówiwszy do auta nowe felgi, Stwierdziła zaskoczona, Że są wielkości melona I wyglądają jak przednie zderzaki Helgi Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Na Anie 06.03.03, 17:16 W kazdej dyskusji pelno Ani, A my marzymy, wiecznie znekani, Ze dnia pewnego Wstajesz, kolego, A tu na Forum Ani ani ani! Pulbek. PS. Jestem bardzo dumny z ostatniej linijki. Odpowiedz Link Zgłoś