Dodaj do ulubionych

Babariba - dawaj!!

03.03.03, 12:08
Czeka i czekam. Już jest "po południu". No co ?!? Obietnice składasz na Forum
i co? Jeść!! Desery proszę.
Obserwuj wątek
    • d_nutka Re: Babariba - dawaj!! 03.03.03, 12:46
      uriel1 napisał:

> Czeka i czekam. Już jest "po południu". No co ?!? Obietnice składasz na Forum
      > i co? Jeść!! Desery proszę.

urielu
      desery są najbardziej szkodliwe w zdrowej makrobiotycznej diecie!

na deser polecam poobiedni relaks
      • uriel1 Re: Babariba - dawaj!! 03.03.03, 13:01
        d_nutka napisała:

> desery są najbardziej szkodliwe w zdrowej makrobiotycznej diecie!
        > na deser polecam poobiedni relaks

W tym roku mój synek po raz pierwszy stanowił realne zagrożenie dla choinki i
        siebie /w związku z choinką/. Zaczął chodzić i wszędize go pełno. Dlatego kilka
        tygodni wcześniej, praktycznie codzinnie, jego matka pokazywała mu kąt w pokoju
        i mówila "tu będzie stać choinka, nie wolno jej dotykać. Można patrzeć tylko
        oczkami". Śmieszyło mnie to okrutnie. Ale poskutkowało. Malec stawal przed
        choinką i powtarzał niewyraźnie "dotykam tylko ocami". No t ja też te desery
        Babariby tylko "oczami" by mchcial podotykać...
    • Gość: babariba LEGUMINA CHLEBOWA - może być??? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 14:36
      1/4 tartego chleba, 1/8 ltr roztopionego masła, 1/8 ltr wina, łyżeczka cynamonu
      i goździków, 1 tabliczka czekolady, 4 jajka. Dodatek do leguminy: 1/4 ltr
      śmietanki, 6 dkg cukru.
      Wsypać 1/4 litra suchego, utartego i przesianego chleba do miski, polać winem,
      pozostawić kilka minut, następnie polać masłem, dodać korzenie, cukier, utartą
      czekoladę i żółtka, ucierać wałkiem, dodać wkońcu do utartej masy ubite na
      pianę białka, wymieszać lekko i upiec w piecu. Na półmisku pocukrować i podać
      osobno bitą śmietankę lub sos śmietankowy, albo tylko sok.
      sorry, nie wiedziałem, że już o 12.08 jesteś po obiedzie smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka