uriel1 03.03.03, 12:08 Czeka i czekam. Już jest "po południu". No co ?!? Obietnice składasz na Forum i co? Jeść!! Desery proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d_nutka Re: Babariba - dawaj!! 03.03.03, 12:46 uriel1 napisał: > Czeka i czekam. Już jest "po południu". No co ?!? Obietnice składasz na Forum > i co? Jeść!! Desery proszę. urielu desery są najbardziej szkodliwe w zdrowej makrobiotycznej diecie! na deser polecam poobiedni relaks Odpowiedz Link Zgłoś
uriel1 Re: Babariba - dawaj!! 03.03.03, 13:01 d_nutka napisała: > desery są najbardziej szkodliwe w zdrowej makrobiotycznej diecie! > na deser polecam poobiedni relaks W tym roku mój synek po raz pierwszy stanowił realne zagrożenie dla choinki i siebie /w związku z choinką/. Zaczął chodzić i wszędize go pełno. Dlatego kilka tygodni wcześniej, praktycznie codzinnie, jego matka pokazywała mu kąt w pokoju i mówila "tu będzie stać choinka, nie wolno jej dotykać. Można patrzeć tylko oczkami". Śmieszyło mnie to okrutnie. Ale poskutkowało. Malec stawal przed choinką i powtarzał niewyraźnie "dotykam tylko ocami". No t ja też te desery Babariby tylko "oczami" by mchcial podotykać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba LEGUMINA CHLEBOWA - może być??? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 14:36 1/4 tartego chleba, 1/8 ltr roztopionego masła, 1/8 ltr wina, łyżeczka cynamonu i goździków, 1 tabliczka czekolady, 4 jajka. Dodatek do leguminy: 1/4 ltr śmietanki, 6 dkg cukru. Wsypać 1/4 litra suchego, utartego i przesianego chleba do miski, polać winem, pozostawić kilka minut, następnie polać masłem, dodać korzenie, cukier, utartą czekoladę i żółtka, ucierać wałkiem, dodać wkońcu do utartej masy ubite na pianę białka, wymieszać lekko i upiec w piecu. Na półmisku pocukrować i podać osobno bitą śmietankę lub sos śmietankowy, albo tylko sok. ***** sorry, nie wiedziałem, że już o 12.08 jesteś po obiedzie )) Odpowiedz Link Zgłoś