Dodaj do ulubionych

Chcę kwietnych watków tu na FA!

IP: *.icpnet.pl 04.03.03, 23:30
I wcale nie żartuję. Rozumiem, ze wielu może nie pojąć tego, ja jednak
uważam, ze oprocz normalnych, rzeczowych dyskusji na tematy AKTUALNE i inne
jest tu tez miejsce na kwietne watki. Kto tego nie rozumie nic nie rozumie z
FA.

A.
Obserwuj wątek
    • Gość: lady_hawk Re: Chcę kwietnych watków tu na FA! IP: *.visp.energis.pl 04.03.03, 23:32
      Gość portalu: AdamM napisał(a):

> I wcale nie żartuję. Rozumiem, ze wielu może nie pojąć tego, ja jednak
      > uważam, ze oprocz normalnych, rzeczowych dyskusji na tematy AKTUALNE i inne
      > jest tu tez miejsce na kwietne watki. Kto tego nie rozumie nic nie rozumie z
      > FA.
      >
      > A.

Ale bez rozstawiania po katach, prawda?
      • Gość: AdamM Taki obeznany to nie jestem - IP: *.icpnet.pl 04.03.03, 23:34
        - nie bylo mnie jescze wtedy i nie wiem na czym to polegalo (rozstawianie). Ale
        intuicyjnie czuję, iz zgadzam się z Tobą chyba.

A.
        • Gość: lady_hawk Danka ! Jest robota dla Ciebie! IP: *.visp.energis.pl 04.03.03, 23:36

> - nie bylo mnie jescze wtedy i nie wiem na czym to polegalo (rozstawianie).
          Ale
          >
          > intuicyjnie czuję, iz zgadzam się z Tobą chyba.
          >
          > A.

Czyli chcemy watkow kwietnych i dowcipnych.
          Tylko bez smetkow zbyt wielu!
          • Gość: lady_hawk To nie ironia ani zlosliwosc IP: *.visp.energis.pl 04.03.03, 23:42
            Napewno umiesz polaczyc aktualne z luznym tekstem. O Zydach, to nich Miriam
            pisze, jak nabierze znowu ochoty, to temat zostawmy. smile
            • Gość: AdamM Co jest smutne? IP: *.icpnet.pl 04.03.03, 23:50
              Otóż smutne jest to, iż ludzie nie rozumieją jak wiele FA straciło przez brak
              na nim Miriam i jej tekstow, komentarzy perly, kwietnych watkow ekipy Carminy i
              Hiacynta, i wielu innych. To nie real - tu nie bylo walki o chleb (lub o
              szynkę). Tu moglo koegzystować wiele obok siebie. Co jest teraz? Gowno. Jakieś
              watki 3-wpisowe o polityce i 200-wpisowe o wzajemnych żalach. Ot i co jest.

A.
              • Gość: Lady_hawk Re: Co jest smutne? IP: *.visp.energis.pl 04.03.03, 23:59
                To nie real - tu nie bylo walki o chleb (lub o
                > szynkę). Tu moglo koegzystować wiele obok siebie. Co jest teraz? Gowno.
                Jakieś
                > watki 3-wpisowe o polityce i 200-wpisowe o wzajemnych żalach. Ot i co jest.
                >
                > A.

Alez oczywiscie, ze tak!
                TYle, ze jakby o Tobie w co drugim zdaniu pisano, na przyklad, "koslawy
                antalek," to po dziesiatym razie juz bys sie wnerwil. Czy nie mam racji?
                POtem, to juz jatka byla. Wznoszacy klotnie odeszli. Pojawi sie moze
                sympatyczny, nowy ktos.
                • Gość: AdamM Droga lady, IP: *.icpnet.pl 05.03.03, 00:03
                  To, co piszesz swiadczy, ze mialy miejsce skandaliczne zachowania. Te
                  zachowania ktoś zaczął. Ten, kto to zrobił jest czlowiekiem niegodnym. Małym.
                  Jesli Ty zostałaś obdarzona TAKIMI epitetami nigdy wczesniej tego kogoś nie
                  epitetując to znaczy, ze zetknelas się z kimś niedobrym. Bardzo niedobrym. Nie
                  wiem, co na to można sensownego powiedzieć. Ludzi godnych jest tak niewielu.

A.
                  • Gość: lady_hawk No dobrze IP: *.visp.energis.pl 05.03.03, 00:12
                    Masz chyba goraczke wieksza od mojej. A ja w przyszlym roku napewno sie
                    zaszczepie!
                    • Gość: AdamM Nie mam IP: *.icpnet.pl 05.03.03, 00:15
                      goraczki. Ale tez musze się zaszczepić. Pisze o sprawach jak je widzę. Raz od
                      niechcenia raz trochę kwietnie. Dla meritum spraw nie ma to znaczenia.

A.
    • Gość: piotrq Chcę aktualnych kwietnych watków tu na FA! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 04.03.03, 23:36

> I wcale nie żartuję. Rozumiem, ze wielu może nie pojąć tego, ja jednak
      > uważam, ze oprocz normalnych, rzeczowych dyskusji na tematy AKTUALNE i inne
      > jest tu tez miejsce na kwietne watki. Kto tego nie rozumie nic nie rozumie z
      > FA.

Jeżeli masz na myśli NIEAKTUALNE kwietne wątki, to nic nie rozumiesz z FA. smile))
      Jestem przeciw
      pzdr
      • Gość: AdamM FA IP: *.icpnet.pl 04.03.03, 23:39
        jest unikalne w swoim łączeniu tematow i dzieki specyficznej jego atmosferze,
        ktora tworzą też watki na tematy NIEAKTUALNE. W tym watki kwietne. Dlatego
        myśle, ze racja jest jednak po mojej stronie.

A.
        • Gość: snajper Re: FA IP: *.acn.waw.pl 04.03.03, 23:52

> jest unikalne w swoim łączeniu tematow i dzieki specyficznej jego atmosferze,

Niestety, Adamie, nie JEST a BYŁO. Było, ale się skończyło. Kwietne wątki
          zostały wycięte z Aktualności, zostały wycięte z Kultury. Nie zostaną wycięte z
          Camelotu.

> ktora tworzą też watki na tematy NIEAKTUALNE. W tym watki kwietne. Dlatego
          > myśle, ze racja jest jednak po mojej stronie.

Pozdrawiam.
          • Gość: lady_hawk Re: FA IP: *.visp.energis.pl 05.03.03, 00:10
            Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: AdamM napisał(a):
            >
            > > jest unikalne w swoim łączeniu tematow i dzieki specyficznej jego atmosfer
            > ze,
            >
            > Niestety, Adamie, nie JEST a BYŁO. Było, ale się skończyło. Kwietne wątki
            > zostały wycięte z Aktualności, zostały wycięte z Kultury. Nie zostaną
            wycięte z
            >
            > Camelotu.
            >
            > > ktora tworzą też watki na tematy NIEAKTUALNE. W tym watki kwietne. Dlatego
            >
            > > myśle, ze racja jest jednak po mojej stronie.
            >
            > Pozdrawiam.

Mylisz sie Snajper. A wlasciwie, to dziwie sie Twojej dobrej, ale krotkiej
            pamieci. Kwietnie na dlugo przed pojawieniem sie karminy tutaj bylo. Z nia
            przyszly intrygi i klotnie.

Nie klocicie sie jeszcze w waszym Klamocie?
          • Gość: pollak Re: FA IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.03.03, 00:17
            Gość portalu: snajper napisał(a):

> zostały wycięte z Aktualności, zostały wycięte z Kultury. Nie zostaną wycięte z
            >
            > Camelotu.

No nie wiem. Jest na forum jedna dziewczynka z nożyczkami. Loguje się
            jako 'maas' i trzeba uważać, bo czasem lubi podciąć to i owo.
    • sceptyk AdamMie, nie chwytasz istoty 05.03.03, 00:19
      Otoz kwietni zadali (zhondali), aby ich watki mogly byc jedynie podziwiane,
      natomiast aby 'zewnetrzni' nie mogli sie wpisywac. Zwlaszcza, jesli to mialy
      byc glosy krytyczne. Czyli jesli chodzi o drugi warunek, to obecna sytuacja
      spelnia go. Natomiast tak jak jest teraz, to narcystycznym kwietnym ubyla
      publika i nie maja ani przed kim szpanowac, ani kogo oskarzac o agresje. Ich
      racja bytu polegala, przede wszytkim, co juz Perla trafnie ujal w lapidarny
      sposob, na stworzeniu pozorow 'oblezonej twierdzy'. Caly, chamski swiat przeciw
      nam, a my, kulturalni kwietni jakos to wytrzymujemy bohatersko.

W zwiazku z tym beda powoli z jamy wylazic.

Po drugie, niektore z nickow ukrytych w jamie maja awanturniczy charakter (co
      mi sie zreszta podoba; tyle ze oni sie do tego nie przyznaja i nie
      przyznawali). Carmina, Hiacynt, Ania, ze wymienie na predce 3 nicki, musza badz
      zaczepiac (Carmina) badz sie klocic (co jako rzeklem, lubie). Euromir tez jest
      naturalnym polemista w zasadzie.

Poniewaz niepisany kodeks kwietnych polega w pierwszym rzedzie na przyznawaniu
      sobie bez przerwy racji, to jest oczywiste, ze nicki polemiczne nie wytrzymaja
      tam. I beda co chwila tu przyskakiwac, zaniedbujac uklony w jamie. Ale poniewaz
      sa dulskie, to sie nie przyznaja nigdy do celow tych wycieczek. Beda natomiast
      twierdzic, ze sa tutaj bo nie mogli pozwolic na pozostawianie oskarzen bez
      odpowiedzi itp itd. Ja juz ich dawno rozszyfrowalem. Ania Be jest kwietnym
      nietypowym i jako pierwsza ucieknie od nich. Udajac, ze nie ucieka. Reszta zas
      sie znudzi i wymysla jakis numer, aby tu sie gromadnie pokazac.

Zas Twoje zale co do braku kwietno-podobnych watkow w ich wykonaniu sa
      bezzasadne. Owszem, cos takiego istnialo w przeszlosci. Ale tematyka i inwencja
      sie wypalily. Sa pewne chwile, ktore przezywa sie tylko raz. I to wlasnie u
      nich mialo miejsce. Natomiast jak dzieci uwzaja, ze bedzie mozna je ciagnac w
      nieskonczonosc. Nie bedzie mozna. A poza tym, to byla grafomania.
      Drobnomieszczanska w dodatku. Przez moment moze i mila. Ale tylko przez moment.

Jestem w trakcie pisania obszernej ksiazki i encyklopedii (to be published by
      OUP) o kwietnych, tak ze jakbys potrzebowal jakiejs dodatkowej informacji to
      daj znac.

sc-k
      • gini Re: Tytulem wyjasnienia 05.03.03, 00:29
        Wyjasnialam juz Bykkowi ale wyjasnie i Tobie Sceptyku.Pisze tam gdzie mi sie
        podoba.Na FA jestem codziennie, mozesz sobie sprawdzic i pisze w tych watkach,
        w ktorych mam ochote, wpadam czasami na kraj zeby o mnie nie zapomnieli i
        czasami na swiat, Camelot nie jest obozem koncentracyjnym ,ani wiezieniem nie
        musze wiec uciekac.Jednego nie moge pojac, dlaczego ciagle piszecie o kwietnych?
        Nie ma juz innych tematow?Ale piszcie sobie w koncu nie moja sprawa.
        • sceptyk Aniu, wyjasniam znow (to moje hobby) 05.03.03, 00:39
          Otoz nie jest prawda, ze Forum A. jest tylko o Was. To jest troche tak, jak z
          gazeta. Jest i o tym i o owym. A jest tez kronika wypadkow. I my wlasnie
          traktujemy wasze dziwactwa jako taki wirtualny wypadek. Publika to lubi czytac.
          Kazdy jest zadowolony, ze to wlasnie nie jemu odbilo, tylko komus tam. I z
          checia czyta o tych kwietnych w jamie. I jest fajnie. Zazdroscisz nam, czy co?

pozdrawiam
          sc-k
          • Gość: AdamM Sceptyku, IP: *.icpnet.pl 05.03.03, 00:43
            I my wlasnie
            > traktujemy wasze dziwactwa jako taki wirtualny wypadek. Publika to lubi
            czytac.
            >
            > Kazdy jest zadowolony, ze to wlasnie nie jemu odbilo, tylko komus tam. I z
            > checia czyta o tych kwietnych w jamie. I jest fajnie.

Za tą skrotowa, choć całosciową, analizę ludzkiej psychiki masz takiego malego
            forumowego Nobla u mniesmile (nie miej mi za złe nadmiernej poufałości niekiedy -
            tak mi się robi często jak madrego czlowieka spotykam).

A.
          • gini Re: Aniu, wyjasniam znow (to moje hobby) 05.03.03, 00:44
            sceptyk napisał:

> Otoz nie jest prawda, ze Forum A. jest tylko o Was. To jest troche tak, jak z
            > gazeta. Jest i o tym i o owym. A jest tez kronika wypadkow. I my wlasnie
            > traktujemy wasze dziwactwa jako taki wirtualny wypadek. Publika to lubi
            czytac.
            >
            > Kazdy jest zadowolony, ze to wlasnie nie jemu odbilo, tylko komus tam. I z
            > checia czyta o tych kwietnych w jamie. I jest fajnie. Zazdroscisz nam, czy co?
            >
            > pozdrawiam
            > sc-k
            Jak prawie zawsze pozostaje mi pochylić czoła przed inteligencja i głębia
            analizy sprawy. Oczywiscie wiesz, ze nie zartujęsmile W sensie etycznym,
            spolecznym, ale i merytorycznym nie ma dla mnie wątpliwości, ze racja jest po
            stronie perly (i Twojej), nie zaś Hiacynta i ekipy. To jest oczywiste. .
            PS Twoja krotka analiza kwietnych pod wzgledem komediowym jest malutkim
            arcydzielkiem.

.
      • Gość: AdamM Sceptyku, IP: *.icpnet.pl 05.03.03, 00:34
        Jak prawie zawsze pozostaje mi pochylić czoła przed inteligencja i głębia
        analizy sprawy. Oczywiscie wiesz, ze nie zartujęsmile W sensie etycznym,
        spolecznym, ale i merytorycznym nie ma dla mnie wątpliwości, ze racja jest po
        stronie perly (i Twojej), nie zaś Hiacynta i ekipy. To jest oczywiste. Ale tu
        zmartwily mnie pewne, jakby tu rzec, braki zdolności przewidywania na przyklad
        u tak madrego faceta jak perla, ktory powinien uznać (tak mi się wydaje), ze w
        jakimś stopniu urozmaicenie forum powodowane przez obecnosc kwietnych watkow
        jest na tyle istotne, ze warto zapomniec niekiedy o niechęci do ich autorów i
        pozwolić im pisać. Nie zrobil tego - wszedł na inna drogę - moim zdaniem
        niesłusznie. To tyle.

PS Twoja krotka analiza kwietnych pod wzgledem komediowym jest malutkim
        arcydzielkiem.

Pozdrawiam serdecznie

AdamM
        • sceptyk AdamMie, dziekuje 05.03.03, 00:52
          za slowa uznania. Skromnym bedac, nie bede sie wypowiadal na temat ich
          zasadnosci. Natomiast jako rzetelny badacz tego problemu, musze Ci jeszcze
          wyjawic, o czym Ty zapewne nie wiesz, a ja sie jedynie domyslam (bo nie bralem
          udzialu w kwietnych watkach), ze tam doszlo rowniez do pewnej roznicy opinii
          (ze uzyje eufemizmu) na temat tego, kto zasluguje na miano lidera pisania 'o
          klimatach'. Spor toczyl sie miedzy dwiema paniami. Rycerzem jednej z nich
          obwolal sie akurat wtedy nie kto inny, a wlasnie Perla. Poniewaz jego dama
          zaczela byc kopana po kostkach (przez kontrdame i jej swite), uznal za sprawe
          rycerskiego honoru, aby jej bronic. No i tak to potem polecialo. Cala sprawa
          nabrala wlasnej dynamiki. Potworzyly sie obozy etc.

pozdrawiam
          sc-k
          • Gość: AdamM To akurat dla mnie jasne i oczywiste IP: *.icpnet.pl 05.03.03, 01:02
            bylo od dawna. W poscie wyżej wychwalam Twoją znajomośc ludzkiej psychiki, ale
            taka pochwałę może spokojnie zlożyć tylko ktoś, kto sam uważa, ze psychikę ta
            zna nie najgorzej. Ze dwie damy poczuly do siebie niechęć, bo i jedna w czymś
            dobra i druga, to jasne jest. Jedna lepsza od drugiej i odwrotnie. Językowo
            przynajmniej. W sumie dziwie się Miriam, gdyż to kobieta o nieprzecietnej
            inteligencji jest i chyba czuła, ze tak naprawde jest troche gorą. No to mogla
            machnąć ręką. Chyba, ze zbyt ostro atakowana byla. Ze smutkiem stwierdzić muszę
            jednak też, ze Hiacynt (ktorego kiedyś chwalilem) to chyba szkolil się u
            mistrzów rzemiosla. Manipulacji slowem ma się rozumieć. Goebbels wcielony.

A.
          • gini Re: AdamMie, dziekuje 05.03.03, 01:16
            sceptyk napisał:

> za slowa uznania. Skromnym bedac, nie bede sie wypowiadal na temat ich
            > zasadnosci. Natomiast jako rzetelny badacz tego problemu, musze Ci jeszcze
            > wyjawic, o czym Ty zapewne nie wiesz, a ja sie jedynie domyslam (bo nie
            bralem
            > udzialu w kwietnych watkach), ze tam doszlo rowniez do pewnej roznicy opinii
            > (ze uzyje eufemizmu) na temat tego, kto zasluguje na miano lidera pisania 'o
            > klimatach'. Spor toczyl sie miedzy dwiema paniami. Rycerzem jednej z nich
            > obwolal sie akurat wtedy nie kto inny, a wlasnie Perla. Poniewaz jego dama
            > zaczela byc kopana po kostkach (przez kontrdame i jej swite), uznal za sprawe
            > rycerskiego honoru, aby jej bronic. No i tak to potem polecialo. Cala sprawa
            > nabrala wlasnej dynamiki. Potworzyly sie obozy etc.
            >
            > pozdrawiam
            > sc-k

Oj nieladnie Sceptyku nieladnie.Napisales tylko o dwoch paniach,a gdzie o tej
            trzeciej pognebionej co od dzis gwiazda jest na forum?
            I co znow zdradzona ,zapomniana a tyle wycierpiala.Az zdrowiem przyplacila bo
            rzygala w buduarowych watkach , a Ty nic na jej temat.
    • Gość: jaski Re: Chcę kwietnych watków tu na FA! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 05.03.03, 03:39
      Adam, to zacznij jeden, to nie takie trodne znow....
      • Gość: AdamM Takich jak te klasyczne kwietne IP: *.icpnet.pl 05.03.03, 09:07
        nie potrafię. I chyba przede wszystkim chcialbym je poczytać, nie za w nich
        uczestniczyć.

A.
    • Gość: AndrzejG Re: Chcę kwietnych watków tu na FA! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.03, 07:04
      Przecież możesz taki wątek sam załozyć, a nie jest to takie proste.

A.
      • Gość: AdamM Patrz do jaskiego nt IP: *.icpnet.pl 05.03.03, 09:07
    • d_nutka Re: Chcę kwietnych watków tu na FA? 05.03.03, 08:15
      a ja lubiłam "kwietne wątki" Tyu i Perli
      lubię czytac o podróżach doswiadczalskich Jonatana
      była antologia pięknych wierszy

a za "typowymu" kwietnymi nie tęsknię
      tu zgadzam się ze sceptykiem

popis grafomani i narcyzmu
      • Gość: AdamM Daj link na jakiś swój ulubiony kwietny nt IP: *.icpnet.pl 05.03.03, 09:08

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka