Dodaj do ulubionych

prostaczki buraczki wara od michnika!

09.03.03, 23:59
wszystkich prostaków buraków czyli również antysemitów boli to ze adam
michnik jest wielki jako polak i patriota ,boli ich to, że jest
opiniotwórczy ,sławny i mądry .ale najbardziej boli ich to, że na dodatek
jest jeszcze pół żydem !no jak on śmie!być żydem i jeszcze takim zasłuzonym
dla polski .no jak tak może być !,przecież my prawdziwi polacy ,katolicy
świetojebliwi, co niedziela leżymy krzyżem w kościele i nie jesteśmy tacy
odważni i mądrzy !,a tu takie żydzisko się panoszy !a precz
znim ,zgnoić ,sponiewierać ,a najlepiej zabić!.
Obserwuj wątek
    • Gość: AdamM Czy z Tobą coś IP: *.icpnet.pl 10.03.03, 00:01
      niedobrego się dzieje? Jak nie masz innych autorytetow to może być i Michnik,
      ale nie wciskaj nam tu, proszę, jego świetości, bo sprawa jest NIECO bardziej
      złożona.

A.
      • piotr33k2 Re: Czy z Tobą coś 10.03.03, 00:09
        ze mną wszystko w porządku ,to z wami prostaczki buraczki jest coś nie tak,a
        co prawda w oczy kole?
        • Gość: AdamM Nie wiem czy IP: *.icpnet.pl 10.03.03, 00:13
          zdajesz sobie sprawe, ze Michnik tak naprawdę to przede wszystkim twórca i
          dobry redaktor GW i jej potęgi. Wszystko inne nie jest warte uwagi (dzialanośc
          opozycyjna, jego pisanie, etc). Natomiast GW to sukces niezaprzeczalny.

A.
        • piotr33k2 Re: Czy z Tobą coś 10.03.03, 00:20
          ile ty masz lat? 20?że gadasz jak byś nieznał najnowszych dziejów polski!
          powiem ci tylko że ci wszyscy pseudopolitycy np.giertych nie są godni aby
          michnikowi buty czyścić!
          • Gość: AdamM No, ale co tu Giertych ma IP: *.icpnet.pl 10.03.03, 00:23
            do rzeczy? takich dziwolagow lepiej w ogole nie omawiać. Toz to jest egzotyka.
            Ja po prsotu próbuje Ci pomoc zobaczyć sprawe we własciwych proporcjach.
            Michnik nie jest wart takiego zachwytu, jakim go obdarzasz.

A.
            • piotr33k2 Re: No, ale co tu Giertych ma 10.03.03, 00:38
              okey mogę zrozumieć że dla ciebie michnik nie jest autorytetem ,ale zobacz co
              sie dzieje na forum i wogóle w polsce jezeli chodzi o michnika ,mi nie chodzi
              o to ze należy go wielbić,ale żeby go nie kopać i nie wmawiać że czarne to
              jest białe .a wszystko to tak naprawdę ma podłoże antysemickie ,a giertych
              jest tego najlepszym przykładem .mało kto ma takie zasługi dla demokracji i
              polski a wszystko to się neguje dlatego że jest żydem ,taka jest prawda!tacy
              jestesmy !.
              • uriel1 Piotrze, 10.03.03, 00:53
                spokojnie. Po cholere się tak denerwujesz? Rozumiem to o czym piszsz. Ale
                stwierdzenie "tacy jesteśmy" faktycznie obejmuje Cię swoim zasięgiem. Jedni
                używają wyzwiska "ty żydzie", a Ty z kolei walisz obelgą "ty buraku".
                szanuje słuszny gniew i oburzenie - ale facet - epitetami pod adresem swoich
                rozmówców - pokazujsz, że nie jesteś wymarzonym obrońcą kogokolwiek.

Przepraszam, stary. Jest późno - to dlatego. Z reguły nie jestem taki
                moralizator. Między nami - zgoda?
                • piotr33k2 Re: Piotrze, 10.03.03, 01:00
                  okey, ale bedę walczył z rasistami i antysemitami nawet obelgami,a do
                  merytorycznej polemiki jestem grzeczny i gotowy .
                  • sceptyk Nie lubie Ruskich. A za Niemcami tez nie przepa 10.03.03, 01:13
                    dam.
                    • Gość: jasio Nie lubie krętaczy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 01:29
                      Nie wiem czy Michnik jest Zydem? Czy antysemitą?
                      Czy ?????????
                      Ale wiem jedno ,że jest krętaczem co gdyby panowie z komisji albo byli lepsi
                      albo nie bali sie GW bez problemów udowodnili.
                      Tak więć stary nie wyzywaj nikogo od burakow tylko pomysl dlaczego większość
                      nas nie lubi Michnika Urbana iRywina
                      bo wszyscy on maja jedna cechę wspólno KRĘTACTWO i kompletny brak jakiejkolwiek
                      ETYKI
                      • Gość: AdamM I tak to chyba własnie IP: *.icpnet.pl 10.03.03, 01:44
                        wygląda.

A.
                        • piotr33k2 Re: I tak to chyba własnie 10.03.03, 18:50
                          mogę się założyć że michnik mówi prawde o rywinie ,jako pierwszy odważył się
                          wszystko ujawnić ,ba nawet zdobył dowody !,ale dla niektórych to nic nie
                          znaczy ,na czarne będą mówić białe tacy są zaślepieni .ja nie wiem gdzie
                          michnik kręcił ,mówił wszystko tak jak było, prawdę i tylko prawdę, kręcił za
                          to kwiatkowski.kto oglądał dokładnie przesłuchania ten nie może mieć żadnych
                          wątpliwości ,a jeżeli sądzi że michnik kręci to sam w to nie wierzy ,a mówi
                          tak dlatego, bo ma uprzedzenia rasowe.
                          • Gość: babariba ty może tabletkę weź jakąś, albo co?... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 07:36
                            piotr33k2 napisał:

> mogę się założyć że michnik mówi prawde o rywinie ,jako pierwszy odważył się
                            > wszystko ujawnić ,ba nawet zdobył dowody !,ale dla niektórych to nic nie
                            > znaczy ,na czarne będą mówić białe tacy są zaślepieni .ja nie wiem gdzie
                            > michnik kręcił ,mówił wszystko tak jak było, prawdę i tylko prawdę, kręcił za
                            > to kwiatkowski.kto oglądał dokładnie przesłuchania ten nie może mieć żadnych
                            > wątpliwości ,a jeżeli sądzi że michnik kręci to sam w to nie wierzy ,a mówi
                            > tak dlatego, bo ma uprzedzenia rasowe.
    • indris Św. Michnik ? 10.03.03, 19:00
      Nie zaglądam nikomu w genealogię i jest mi absolutnie obojętne, czy ktoś jest
      z pochodzenia Polakiem, Żydem, czy Eskimosem. U Michnika cenię jego odwagę w
      czasach komuny i stworzennie największego dziennika w kraju. Nie zgadzam się z
      jego linią polityczną ale to na szacunek do człowiek anie musi wpływać. Jestem
      natomiast przeciwny traktowaniu go jak jakiegoś guru, któremu nie można sie
      sprzeciwić, a już broń Boże skrytykować.
      No i mam do niego istotny zarzut moralny. Spotykanie sie na gruncie towarzyskim
      z Urbanem po jego osławionym artykule o Papieżu nie przystoi przyzwoitemu
      człowiekowi. Ze względu na wolność słowa Urbana przed sąd stawiać się za to nie
      powinno. Ale ze względu na przyzwoitość nie powinno się z nim utrzymywać
      stosunków towarzyskich.
      • piotr33k2 Re: Św. Michnik ? 10.03.03, 19:23
        stosunki towarzyskie to za duzo powiedziane ,spotkali się w kontekście sprawy
        rywina ,michnik był zaskoczony odwagą sądów rywina ,a jego przyjacielem
        napewno nie jest.jeżeli uwazasz że moralność michnika jest dwuznaczna to co
        powiesz o politykach lpr ,samoobrony czy radio maryja!.tyle nienawiści
        kłamstwa i obłudy u ww.że inteligentnemu człowiekowi wydaje się jakby żył
        paranoicznym chorym kraju.
        • Gość: mscislaw Re: Św. Michnik ? IP: 217.219.72.* 10.03.03, 19:44
          Piotrus śmierdzi ci geby a poza tym jestes stasznie glupi i nie wiem czy
          michnik zadowolony bylby z takiego obroncy

piotr33k2 napisał:

> stosunki towarzyskie to za duzo powiedziane ,spotkali się w kontekście sprawy
          > rywina ,michnik był zaskoczony odwagą sądów rywina ,a jego przyjacielem
          > napewno nie jest.jeżeli uwazasz że moralność michnika jest dwuznaczna to co
          > powiesz o politykach lpr ,samoobrony czy radio maryja!.tyle nienawiści
          > kłamstwa i obłudy u ww.że inteligentnemu człowiekowi wydaje się jakby żył
          > paranoicznym chorym kraju.
          • Gość: jasio Piotrus pomyśl? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 20:32
            Gość portalu: mscislaw napisał(a):

> Piotrus śmierdzi ci geby a poza tym jestes stasznie glupi i nie wiem czy
            > michnik zadowolony bylby z takiego obroncy
            >
            Piotruś jak uważasz ze jesteś w miarę bystry to zobacz co powiedział Michnik o
            tym że Mur Chiński oddziela go od interesów a drugiego dnia zeznał że pytał
            dlaczego Muza dostała Wydawnictwa Szkolne a nie Agora
            To nie był biznes tak sobie chodził i pytał
            Piotruś jak powiesz ze to nic nie znaczyło to znaczy że jesteś małym
            zasmarkańcem i nie umiesz myśleć ale mam nadzieje że jesteś człowiekim myślacym
            Takich przykładów moge Ci dać dzisiątki
            Michnik jest spryciarz i był bojownikiem o wolność chociaz mniejszym niż Wałęsa
            ale IQ to nie ma najwyższego a na Guru to się zupełnie nie nadaje.
            A jak można iść do Urbana na kolacyjke nawet na nie koscher wodke to ....
    • krates.8 No właśnie - trochę za dużo tego... 10.03.03, 20:35
      i wielki
      i Polak
      i patriota
      i opiniotwórczy
      i sławny
      i mądry
      i półżyd
      i zasłużony dla Polski
      z jednej strony obiektywny obserwator
      z drugiej uczestnik gry politycznej
      z trzeciej surowy sędzia polityków
      i cierpiał na miliony
      i zły socjalizm obalił
      a dobry demokratyczny ufundował
      z kolegami
      i przy okrągłym stole siedział
      i wywalczył tam kompromis
      historyczny
      to wasze to nasze
      i tak się stało i jest po dziś dzień
      i wilk został syty
      skoro już się był najadł
      onego ugłaskał
      co było to było
      i archiwum UB przejrzał
      i stwierdził że trzeba zapomnienia
      i wybaczył
      za miliony
      i Maciarewicza w porę powstrzymał
      i granat rozbroił
      i szambo zostało nieruszone
      i książkę o honorze napisał
      i na ty jest z Prezydentem
      i Premierem
      i Geremkiem
      i Kiszczakiem
      i Kuroniem
      i Urbanem
      no... ze wszystkimi literalnie człowiekami honoru
      i zakląć umie
      i popić
      i stanąć w obronie prześladowanego generała
      a ostatnio ujawnił korupcję
      niesłychaną
      kto by pomyślał
      w Polsce łapówki
      żeby Agora miała płacić
      za coś co się należy
      niedoczekanie
      odważnie ujawnił
      przy pierwszej okazji
      w interesie prawdy
      a na dobitkę
      skromny jest szalenie
      (sam skromność podkreślał, nie wypada wątpić)

dobrze że się jąka bo taka doskonałość wcielona byłaby nie do zniesienia

Ja myślę, że on się nie mieści w ramach skromnej polskiej demokracji. Za duży
      format reprezentuje.
      Chyba żeby stworzyć instytucję Trybuna Ludowego RP i powołać Redaktora na ten
      urząd. Taki Trybun wyposażony w zupełny immunitet wypowiadałby się w ważnych
      dla kraju kwestiach w imieniu Większości, Mniejszości albo Ducha Demokracji w
      zależności od potrzeb.

Pozdrawiam,
      Krates.8)

piotr33k2 napisał:

> wszystkich prostaków buraków czyli również antysemitów boli to ze adam
      > michnik jest wielki jako polak i patriota ,boli ich to, że jest
      > opiniotwórczy ,sławny i mądry .ale najbardziej boli ich to, że na dodatek
      > jest jeszcze pół żydem !no jak on śmie!być żydem i jeszcze takim zasłuzonym
      > dla polski .no jak tak może być !,przecież my prawdziwi polacy ,katolicy
      > świetojebliwi, co niedziela leżymy krzyżem w kościele i nie jesteśmy tacy
      > odważni i mądrzy !,a tu takie żydzisko się panoszy !a precz
      > znim ,zgnoić ,sponiewierać ,a najlepiej zabić!.
      • Gość: jasio Michnik 001 zgłoś się IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 21:13
        Nie 007
        • piotr33k2 Re: buraczek czerwony i czarny odbiór! 10.03.03, 23:24
          chłopie mówiąco chinskim murze całkowicie pomyliłeś sensy tego znaczenia !w
          agorze panuje ów mur między redakcją a ludżmi od spraw finasowych ,natomiast
          to że michnik wypytywał dlaczego nie dostali tam jakiejś koncesji czy
          przetargu nie wygrali to dlatego że to miało związek ze sprawą dyskryminowania
          agory przez czarzastego i całe to towarzystwo a to juz była sprawa
          polityczna.czemu jakos nic nie mówicie o zrezygnowaniu przez michnika ze
          swoich akcji?zrzeczenie się paru czy parunastu milionów dolarów świadczy albo
          o głupocie albo o ideowości tego człowieka !czy któregokolwiek z was byłoby na
          to stać? .
          • Gość: babariba piotruńku, ten mur, to kolejny dym w oczy... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 07:44
            ...bo dlaczego na przykład szefowa koncernu medialnego, czyli Agory - pisze NOTATKĘ SŁUŻBOWĄ do ZALEDWIE (w formalnym układzie) kierownika jednego z działów tego koncernu - A?
            Może akurat ten fakt dowodzi bezsprzecznie, kto tak naprawdę trzyma lejce zarówno w Gazecie, jak i w Agorze...
            Pomyśl sobie, jeśli potrafisz.
            piotr33k2 napisał:

> chłopie mówiąco chinskim murze całkowicie pomyliłeś sensy tego znaczenia !w
            > agorze panuje ów mur między redakcją a ludżmi od spraw finasowych ,natomiast
            > to że michnik wypytywał dlaczego nie dostali tam jakiejś koncesji czy
            > przetargu nie wygrali to dlatego że to miało związek ze sprawą dyskryminowania
            > agory przez czarzastego i całe to towarzystwo a to juz była sprawa
            > polityczna.czemu jakos nic nie mówicie o zrezygnowaniu przez michnika ze
            > swoich akcji?zrzeczenie się paru czy parunastu milionów dolarów świadczy albo
            > o głupocie albo o ideowości tego człowieka !czy któregokolwiek z was byłoby na
            > to stać? .
    • ja_burak Re: prostaczki buraczki wara od michnika! 11.03.03, 03:24
      do piotr 33k2
      uprzejmie prosze o nienaduzywanie mojego nicka.
      dziekuje i pozdrawiam...
    • maaax zakochany smarkaczu- za dużo "Idoli" w TV ! 11.03.03, 07:42
      • piotr33k2 Re: zakochany smarkaczu- za dużo 'Idoli' w TV ! 11.03.03, 13:11
        ha! ha! dziękuję za komplement chciałbym być smarkaczem ale niestety mam ponad
        40 lat!.pamiętam dokładnie kto jak walczył za wolna polskę a kto współpracował
        z komuną np.stary giertych,a młody był jeszcze w pampersach i on teraz śmie
        kogoś pouczać!a ojciec kolaborował z kokmunistami w stania wojennym!.
        • Gość: jasio szable w dłoń i Urbanaz kolesiami goń IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 15:24
          piotr33k2 napisał:

ale niestety mam ponad
          > 40 lat!.
          Panie Piotrku a więc szable w dłoń i wrogów goń goń goń
    • Gość: Tomasz Czyżby chodziło o "Żydów" i "Chamów" IP: *.ibch.poznan.pl 11.03.03, 16:26
      Adam Michnik jest dla mnie osobą kontrowersyjną, w tym sensie
      że dostrzegam u niego zarówno dobre jak i złe strony. Czy jest "wielki"
      tego nie wiem. Być może w porówaniu ze "srednią" klasy politycznej
      wypada dobrze. Ale ta "srednia" jest raczej niska.

Niewątpliwie zrobił największą karierę sposród całej "opozycji demokratycznej",
      tyle że jaki poziom owa "opozycja" reprezentuje to stało się jasne po 89 r.

Niewątpliwie posiada dużą władzę, chociaż ta władza nie pochodzi z
      demokratycznych wyborów. Dla mnie wielka władza (realna) Michnika i jego
      otoczenia oznacza zaprzeczenie wartosci jakie ci ludzie oficjalnie głoszą
      i stanowi też porażkę obecnego systemu. Dla jasnosci, wolałbym, żeby
      realna władza była w rękach ludzi, którzy ją oficjalnie sprawują i za nią ponoszą
      odpowiedzialnosć a nie była w rękach nieformalnych grup interesów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka