Dodaj do ulubionych

Zawetowanie reprywartyzacji

IP: 10.8.194.174, 156.24.1.* 22.03.01, 13:47
Bardzo dobry ruch prezydenta. Geremek jak chce to niech oddaje z własnych
oszczędności.
Obserwuj wątek
    • Gość: res Re: Zawetowanie reprywartyzacji IP: 10.2.3.44, 195.117.6.* 22.03.01, 13:59
      jak AWS chciał reprywatyzacje to mógł ją przeprowadzić 3 lata temu.
      • Gość: Sławek Re: Zawetowanie reprywartyzacji IP: *.artcom.pl 22.03.01, 14:31
        Szalenie dobre posunięcie ze strony Kwaska!
    • Gość: Indris Re: Zawetowanie paranoi IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 22.03.01, 14:32
      Nie jestem entuzjastą Kwasa ale uczciwie przyznaję, że zrobił przysługę Polsce. Miał jednak naród nosa w
      wyborach.
      "O cześć wam panowie magnaci..." (G. Ehrenberg 1831)
    • Gość: Mucha Re: Zawetowanie reprywartyzacji IP: *.braun.de 22.03.01, 14:37
      Brawo Panie Prezydencie !!!Po raz kolejny pokazal swoja madrosc i roztropnosc.Nie zaluje ze glosowalem na
      Niego.
    • Gość: kris Re: Zawetowanie reprywartyzacji IP: *.ze.tarnow.pl 22.03.01, 14:56
      A ja go chwalic nie bede!
      Bo przeciez koszt tego przedsiewziecia poniesliby wszyscy wiec Pan.Prez. tez.
      Na wojnie i rzadach komuny, oprocz tych co zarobili, stracili prawie wszyscy ,
      no moze m.in. Pan.Prez. nie. A jak stracili to nie moga tego udokumentowac (tak
      jak moja rodzina) - moze Pan.Prez. tez?

ps.
      ciekawe jest uzasadnienie tego veta w ktorym bryluje wyzszosc wlasnosci
      spolecznej nad prywatna ............ pewnie juz drukuja sie "czerwone kwasne
      ksiazeczki".

• Gość: abc Re: Zawetowanie reprywartyzacji IP: 10.2.3.44, 195.117.6.* 22.03.01, 15:02
        Obyś był bezrobotny kris smile
        • Gość: abc Re: abc do abc' IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 22:38

JA też jestem abc smile) - tyle, że starszym "abc" (staż około 2-3 tygodni)
          potwierdzony "genialnymi" postami wink)w wybranych tematach. CZy w celu
          unikjnięcia nieporozumień, mogła bym, "prawem starszego" smile, prosić Cię o
          korektę pseudo smile Pozdrawiam abc
        • Gość: kris Re: Zawetowanie do abc-mlodszego IP: *.ze.tarnow.pl 23.03.01, 08:40
          ja chyba nie zrozumialem Ciebie ale pocieszam sie, ze Ty na PEWNO nie
          zrozumiales mnie.
    • Gość: Idris Re: Tomasz Wójcik w akcji ! IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 22.03.01, 16:19
      Pos. Tomasz Wójcik zapowiedział starania o postawienie Kwasa przed Tybunałem Stanu. TO NIE
      JEST PRIMA APRILIS !
      • Gość: Indris Re: Tomasz Wójcik w akcji ! IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 22.03.01, 16:21
        Gość portalu: Idris napisał(a):

&#62 Pos. Tomasz Wójcik zapowiedział starania o postawienie Kwasa przed Tybunałem St
        &#62 anu. TO NIE
        &#62 JEST PRIMA APRILIS !

Przepraszam za błąd klawiatury, poprzedni post był ode mnie Indrisa.
    • Gość: antydebi Do zlodziei i innych poldupkow - memorandum ! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.03.01, 17:52
      Lubimy krasc co ? A oddawac - pewnie ze nie. Najlepiej przeznaczyc nakradzione
      na "wazne cele spoleczne", a jak ktos ma watpliowsci to go przeglosujemy w
      referendum - toz to jakas mniejszosc przeciez. Co tam jakies prawo wlasnosci.
      We wszystkich innych panstwach przeprowadzono reprywatyzacje, ale my poldupki
      nie bedziemy rozliczac sie z przeszloscia. No chyba ze grozi nam dostanie kopa -
      totez dlugi Gierka zachodnim wierzycielom bedziemy punktualnie zwracac ....

Jaki z tego moral - z poldupkami nalezy rozmawiac uzywajac sily a nie
      argumentow ....
      • Gość: Indris Re: nacjonalizacja IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 22.03.01, 18:43
        Nacjonalizacja - to byo oddanie społeczeństwu tego co wyrosło na wyzysku.
        • Gość: kris Re: nacjonalizacja IP: *.ze.tarnow.pl 23.03.01, 08:45
          Jestem za i rozumiem, ze za jakies 50lat bedzie vice versa
      • Gość: Dudek Re: Do zlodziei i innych (Antydebi) IP: 24.43.222.* 22.03.01, 20:08
        a moze siegnac nieco dalej wstecz i zapytac tych"bogatych" jak doszli do tych
        ogromnych majatkow,moze okaze sie ze ludzka krzywda ,zlodziejstwem i totalnym
        kantem.I co wtedy Ty obronco sprawiedliwosci.Niewiele zostalo z tej zasmarkanej
        polski wiec oddaj i reszte i na zebry pod europejskie koscioly.Amerykanie Twoi
        bracia w wojnie zabrali indianom absolutnie wszystko i jakos nie kwapia sie
        oddac im cokolwiek,wiec nie badz nadgorliwcem.Tam na kresach europy a moze na
        peryferiach Azji bo reprezentujecie ten sam gatunek ,glupota bez reszty
        zawladnela ptasimi mozdzkami narodu ktory nie bardzo wie kim jest,jakim jest,co
        robic i jak robic.Ustawiczne blach,blach,blach....z czego jak nic nie wynikalo
        tak i nie wynika.Hanba wam panowie Polacy.
    • Gość: Banan To nie ja ukradłem IP: 195.94.211.* 22.03.01, 18:48
      Ja nie ukradłem, więc nie życzę sobie oddawania czegokolwiek z moich podatków.
      Czekam na opieprz, kol. Luka i Sceptyk
      • Gość: Antydebi Re: Pomysl troche - to nie boli IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.03.01, 19:20
        To jak mozesz sie pogodzic z tym, ze Polaka zwraca dlugi Gierka z twoich
        podatkow - i to nie w ugorach (jak przewidywala ustawa) a w ZYWEJ GOTOWCE
        USD !!!

Chyba to nie ty pozyczales tylo Gierek - nieprawdasz ???
        • Gość: Indris Re: pożyczki IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 22.03.01, 19:38
          Pożyczało PAŃSTWO. Możnaby stwierdzić, że to było obce państwo, ale wtedy konsekwencje byłyby
          gorsze niż długi (co z Ziemiami Zachodnimi ?)
        • Gość: łysy Re: Pomysl troche - to nie boli IP: *.kielce.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 20:18
          Gość portalu: Antydebi napisał(a):

&#62 To jak mozesz sie pogodzic z tym, ze Polaka zwraca dlugi Gierka z twoich
          &#62 podatkow - i to nie w ugorach (jak przewidywala ustawa) a w ZYWEJ GOTOWCE
          &#62 USD !!!
          &#62 Chyba to nie ty pozyczales tylo Gierek - nieprawdasz ???
          Długów Gierka nie spłacam ze swoich podatków , gdyż te idą na TKM .Sa one
          spłacane ze sprzedaży majątku ,ktory on powiększył w okresie swoich rządów.
        • Gość: Dudek Re: Pomysl troche - to nie boli(Antydebi) IP: 24.43.222.* 22.03.01, 20:24
          za tow.Gierka Plska miala ok 40 mld US,teraz macie grubo ponad 80 mld US
          a "komunistow" nie ma przy wladzy od ponad 20 lat.Za tow.Gierka i innych
          towarzyszy nie bylo nedzy ,realnego bezrobocia ,przerazajaco narastajacej
          przestepczosci,brakowalo w sklepach ale ludzie nie umierali z glodu,nie bali
          sie wychodzic na ulice,byly szpitale i opieka lekarska ,byly szkoly i
          biblioteki,a dzis nie macie nic absolutnie nic poza spapranymi zachodnia
          ideologia glowami,jestescie krajem nic nie znaczacym ani w Europie ani w
          swiecie,jestescie krowa ktora doja na wszystkie cycki mimo ze ta biedna krowa
          juz padla na przednie nogi ,wazne ze dupa w gorze i cycki jeszcze na
          wierzchu.ale to tylko kwestia czasu kiedy to zmaltetowane zwierze padnie na
          ryja i wtedy koniec,dla Was dla waszych dzieci na setki lat.Macie przyklady w
          Europie'jeden z najlepszych,Szwajcaria.Im nie spieszno do paktow wojskowych czy
          tzw.Europy,Wiedza czego chca i wiedza jak do tego dojsc,Slogan ,Polska w
          Europie,gowno prawda panowie polacy Polska nigdy nie bedzie w Europie to Europa
          przyszla do Polski ze swym prawem,pieniadzem i bezlitoscia.Polska bedzie w
          Europie jesli choc jeden inter.Bank w Londynie ,Paryzu czy Berlinie bedzie w
          Polskich rekach i poprzez posiadane kapitaly bedzie mial wplyw na gospodarke
          Uni.Do tego czasu przyznano Wam role polglowka z kresow,
    • pepper Re: Zawetowanie reprywartyzacji 22.03.01, 18:50
      Wiwat Alexander! Po błyskotliwej reformie podatków wujek Dobra Rada wziął się
      za reprywatyzację w imię 'sprawiedliwości społecznej'. Brawo, jestem dumny!
    • Gość: Magnat Re: Zawetowanie reprywartyzacji IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 23:39
      Koledzy, chyba nie zrozumieliście w czym rzecz. Pochodzę z rodziny, która
      troche majątku miała. Część już odzyskałem - bez ustawy. Reszta jest w toku. Na
      co mi ustawa reprywatyzacyjna, która oddaje tylko 50% i to tylko aktualnym
      obywatelom? Pan Prezydent ma rację - sądy, wolno bo wolno, ale działają i jak
      się weźmie do pracy to można nie tylko odzyskać mienie, ale i pożytki z niego
      za 50 i kilka lat.
      Pozdrawiam towarzyszy komunistów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka