palnick 22.08.07, 23:39 Marian Hemar Teoria względności Gdy się ludzi ocenia Z różnych punktów widzenia -- Ciekawa rzecz, jak się skala Pewnych wartości zmienia. Wada staje się cnotą, A zaletą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaceq Łabędzi śpiew 22.08.07, 23:51 Dobijasz, Palnicku, tym wierszem, swoich niedawnych "sojuszników". Odpowiedz Link Zgłoś
palnick1 Re: Łabędzi śpiew 23.08.07, 00:00 jaceq napisał: > Dobijasz, Palnicku, tym wierszem, swoich niedawnych "sojuszników". > ------ Nie jesteś w stanie widzieć przestrzennie? Jakich niedawnych sojuszników? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Łabędzi śpiew 23.08.07, 00:29 palnick1 napisała: > Nie jesteś w stanie widzieć przestrzennie? Nie. Mam nabyty astygmatyzm chromatyczny. > Jakich niedawnych sojuszników? No, Wierzejskiego, Hojarską i t. podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Łabędzi śpiew kaczki - to nawet brzmi ciekawie 23.08.07, 01:01 Może taka anomalia zainterusuje jakiś ornitologów? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Łabędzi śpiew kaczki - to nawet brzmi ciekawi 23.08.07, 01:07 cs137 napisał: > Może taka anomalia zainterusuje jakiś ornitologów? To dzisiaj może już zainteresować wyłącznie proktologów. ) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick1 Re: Teoria względności w polityce - przykład. 23.08.07, 00:21 Kaczmarek powiedział, że Ziobro i jego siepacze inwigilowali poniższe osoby bo: 1. Wierzejski ma pedofilskie skłonności - współżyje z młodymi owcami. 2. Hojarska ma dziecko z Begerową. 3. Komorowski jest agentem rządu Jamajki. 4. Tusk bił również żony kolegów, za stosowną opłatą. 5. Córka Lecha Kaczyńskiego jest agentką Kwaśniewskiego. 6. Szmajdziński jest inkarnacją JFK. 7. Waldemar Pawlak dorabia jako model przy sporządzaniu wszystkich portretów pamięciowych. 8. Kalisz potajemnie dorabia jako tancerz w "Jeziorze Łabędzim" w teatrze Bolszoj. Wszystko to szczera prawda, bo Kaczmarek jest przeczystym jej źródłem. Dlatego niczego nie musi udowadniać. Wystarczy, że coś powie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Teoria względności w polityce - przykład. 23.08.07, 00:43 No to parę cytatów z 2006: palnick1 napisała: > Kaczmarek powiedział, że Ziobro i jego siepacze inwigilowali... "Babaribo, mój kolega uczęszczał z Kaczmarkiem do liceum i mówi, że on zawsze był bardzo zasadniczy i jak to określał - nieżyciowy. Ma o nim bardzo dobre zdanie a ja mam do kolegi duże zaufanie. Mówił też, że Kaczmarek, jest prawnikiem z powołania w tym sensie, że postanowił nim zostać po tym jak zgwałcono i zamordowano ich koleżanke z liceum. Taki entuzjasta z misją. Na pewno nie ominął aplikacji a to, ze dostał posadę mając uprawnienia zawodowe, dzięki faraonkom (jeżeli to prawda) oznacza, że to robactwo bywa również porzyteczne." " Artykuł ten jest mocnym sygnałem dla ministra Ziobry, potwierdzającym właściwie obsadzenie stanowiska prokuratora krajowego" "To niezwykle smutne, że skoro nie można nic znaleźć na doskonałego prokuratora, jakim jest Janusz Kaczmarek, atakuje się jego najbliższą rodzinę" "Palnicku, Czy może dotarło do Ciebie ostatnio, że to właśnie Twój kumpel, prokurator krajowy K., polecił (na życzenie Giertycha, który jest w aferę bezpośrednio umoczony) przenieść śledztwo w sprawie defraudacji pieniędzy naiwnych ludzi powierzonych WBR? Tzw. "Hatkagate"? Czy to możliwe, żeby tak kryształowo uczciwy człek, w dodatku wykształcony prawniczo, nie przejrzał tej prostej sztuczki na przedawnienie? Czyli wychodzi, że warto prokuratorowi k. K. popatrzeć od czasu do czasu na rączki?" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=47611093&a=47634998 Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Teoria względności w polityce - przykład. 23.08.07, 07:58 jaceq napisał: > No to parę cytatów z 2006: > > > palnick1 napisała: > > > Kaczmarek powiedział, że Ziobro i jego siepacze inwigilowali... > > > "Babaribo, mój kolega uczęszczał z Kaczmarkiem do liceum i mówi, że on zawsze był bardzo zasadniczy i jak to określał - nieżyciowy. > Ma o nim bardzo dobre zdanie a ja mam do kolegi duże zaufanie. Mówił też, że Kaczmarek, jest prawnikiem z powołania w tym sensie, że postanowił nim zostać po tym jak zgwałcono i zamordowano ich koleżanke z liceum. Taki entuzjasta z misją. > Na pewno nie ominął aplikacji a to, ze dostał posadę mając uprawnienia zawodowe, dzięki faraonkom (jeżeli to prawda) oznacza, że to robactwo bywa również porzyteczne." --- No cóż, nie tylko JarKacz dał się zwieść... --- > > " Artykuł ten jest mocnym sygnałem dla ministra Ziobry, potwierdzającym właściwie obsadzenie stanowiska prokuratora krajowego" ---- Myliłem się. --- > > "To niezwykle smutne, że skoro nie można nic znaleźć na doskonałego > prokuratora, jakim jest Janusz Kaczmarek, atakuje się jego najbliższą rodzinę" --- Teraz znalazło sie wiecej... ---- > > "Palnicku, > Czy może dotarło do Ciebie ostatnio, że to właśnie Twój kumpel, prokurator krajowy K., polecił (na życzenie Giertycha, który jest w aferę bezpośrednio umoczony) przenieść śledztwo w sprawie defraudacji pieniędzy naiwnych ludzi powierzonych WBR? Tzw. "Hatkagate"? Czy to możliwe, żeby tak kryształowo uczciwy człek, w dodatku wykształcony prawniczo, nie przejrzał tej prostej sztuczki na przedawnienie? Czyli wychodzi, że warto prokuratorowi k. K. popatrzeć od czasu do czasu na rączki?" ---- Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Teoria względności w polityce - przykład. 24.08.07, 02:02 jasne. dzieki za męską odpowiedz. szaconek. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Teoria względności w polityce. 23.08.07, 00:51 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=66432051&a=67884566 Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Hemar się strasznie rozgadał w tym wierszu 23.08.07, 00:52 On, mistrz zwięzłego i syntetycznego ujmowania spraw - ale w tym wierszyku akurat mu nie wyszło. Teorie względności mozna wytlumaczyć przy pomocy znamcznie mniejszej liczby słów. Mianowicie: "Jeśli Pan A wloży Panu B palec w d..., to i Pan A będzie miał palec w d..., i Pan B będzie miał palec w d...., ale to zdecydowanie nie będzie dla obu panów to samo." Jeżeli rożnica sytuacji, w której znajdują się Pan A i Pan B, wciążjeszcze nie dociera do słuchacza po wyłozeniu mu tego przykładu, to można go powtórzyć w wersji dosadniejszej i silniej przemawiającej do wyobraźni, acz mniej przyzwoitej (zastępujac np. palec inna częścią anatomii). Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Teoria względności w polityce. 23.08.07, 00:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=67886916 Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Teoria względności w polityce. 23.08.07, 08:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43765764 Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Teoria względności w polityce. 23.08.07, 03:55 autostopem.salon24.pl/28875,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Teoria względności w polityce. 26.08.07, 22:17 Wg TVN i Głównej Wyroczni: PiS wprowadził w Polsce zamordyzm, faszyzm, łamie demokrację, ma niekompetentny rząd i jest ogólnie obleśny. Wg faktów widocznych za oknem: PiS przywrócił Polsce autentyczną demokrację, pluralizm mediów, starł w proch erzatz-autorytety, pokazał obywatelom, że wszyscy podlegają w takim samym stopniu prawu, przepędził oligarchów z salonów władzy, ukrócił korupcję ( dzięki czemu obserwujemy niebywały napływ zagranicznych inwestycji), pochylił się nad losem każdego Polaka, przywrócił waloryzację emerytur, dopuścił szerokie rzesze społeczeństwa do korzystania z owoców wzrostu gospodarczego, bezrobocie spadło poniżej 10% a płace o 10% wzrosły, wprowadził możliwość zakupu mieszkania spółdzielczego za 10 zł, Streżyńska trzyma za mordę monopole, Gęsicka wyciąga co się da z UE, po 15 latach paraliżu ruszyły autostrady...... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Teoria względności w polityce. 26.08.07, 22:26 palnick napisał: > PiS przywrócił Polsce autentyczną demokrację, pluralizm mediów, > starł w proch erzatz-autorytety, pokazał obywatelom, że wszyscy > podlegają w takim samym stopniu prawu, przepędził oligarchów > z salonów władzy, ukrócił korupcję ( dzięki czemu obserwujemy > niebywały napływ zagranicznych inwestycji), pochylił się nad losem > każdego Polaka, przywrócił waloryzację emerytur, dopuścił szerokie > rzesze społeczeństwa do korzystania z owoców wzrostu gospodarczego > bezrobocie spadło poniżej 10% a płace o 10% wzrosły, wprowadził > możliwość zakupu mieszkania spółdzielczego za 10 zł, Streżyńska > trzyma za mordę monopole, Gęsicka wyciąga co się da z UE, po 15 > latach paraliżu ruszyły autostrady...... Możesz mieć wzgląd na moje zdrowie ? Rozśmieszyłes mnie do tego stopnia że myślałem że mi brzuch pęknie. Nie rób tego wiecej. Najśmieszniejsze to te autostrady. Tego nawet Kaczyński nie obiecywał że ruszą. No, no. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Teoria względności w polityce. 27.08.07, 05:16 to jest właśnie elektorat PiSu podatny na medialna propagandę A. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick1 Re: Teoria względności w polityce. 27.08.07, 07:34 na medialną manipulację jest podatny elektorat Permanentnie Ocipiałych. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Teoria względności w polityce. 27.08.07, 07:53 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=67885057&a=68063632 widac jesteś wiernym słuchaczem TV Trwam A. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Teoria względności w polityce. 17.09.07, 00:48 andrzejg napisał: > widac jesteś wiernym słuchaczem TV Trwam > ---- myślałem, że to się ogląda ale nie będę się spierał z ałtorytetem Odpowiedz Link Zgłoś
palnick1 babaribie terapia przyspieszająca wyjście z doła 27.08.07, 07:41 tinyurl.com/2ve8xv Najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Teoria względności w polityce. 17.09.07, 16:58 Marian Hemar napisał: > Gdy się ludzi ocenia > Z różnych punktów widzenia -- > Ciekawa rzecz, jak się skala > Pewnych wartości zmienia. Właśnie, święte słowa. Pamiętam Ziobru nagabywanego na jakiejś pres-konferencji* w sprawie oszukania klientów WBR-u w czasach, kiedy sojuz-koalicjant** był jeszcze cacy a nie be. Ziobru wtedy dałby się pokroić za decyzję Kaczmarka o przeniesieniu ślimaczącego się śledztwa, gdzie przyszli oskarżeni ewidentnie grali na przedawnienie. Teraz zmienił się punkt widzenia, a wraz z nią zmieniła się i skala wartości u Ziobru. Uznało ono, teraz dopiero, że sprawa musi ruszyć z kopyta. Wcześniej, przez 2 lata, tempo Ziobru nie przeszkadzało. Ciekawe czy to ta Pati-Koti dała cynk kolegom wprostakom: www.wprost.pl/ar/113891/Ekspertyza-ktora-moze-pograzyc- ? Odpowiedz Link Zgłoś