Gość: siedem IP: 213.216.66.* 12.09.03, 09:23 bo jak plastuś i jego ekipa zobaczyła kawałki 20mm pręta to może się opamięta... a nie popieram bo ryle chcą mi zabraćmoją kasę 5040 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d_nutka Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 09:35 Gość portalu: siedem napisał(a): > bo jak plastuś i jego ekipa zobaczyła kawałki 20mm pręta to może się > opamięta... > > a nie popieram bo ryle chcą mi zabraćmoją kasę > > 5040 bardziej delikatnie rzecz ujmując, to 7-ka ma rację w tym popieraniu i niepopieraniu nie mogę jedynie zrozumieć, dlaczego wydobycie węgla jest nieopłacalne jeżeli mój tegoroczny zakup węgla dokonany bezpośrednio od górników (tak mi mówili) wynosił 400 zł za tonę. a tona węgla to nie tona puchu )) a odległość dowozu ponoć była przez całą Polskę czy ktoś może mi wyjaśnić kuriozum obliczeń węglowych? d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: a ja popieram i nie popieram IP: 213.216.66.* 12.09.03, 09:39 pejsacze chca iukatrupić polski przemysl za kilka szekli od lichwiarzy. od 1 maja bedzie wolny handel energia z unia trzeba wyczyscic przedpole 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 09:42 Gość portalu: siedem napisał(a): > pejsacze chca iukatrupić polski przemysl za kilka szekli od lichwiarzy. od 1 > maja bedzie wolny handel energia z unia trzeba wyczyscic przedpole Od 1 kaja będzie też wolny handel węglem. My go wydobywamy 110 mln ton roczie, cała UE - 85 mln ton. Jak sądzisz, znajdzie się chętny na nasz węgiel ? Jak sądzisz, skąd górnicy wezmą pieniądze na swoje pensje ? Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: a ja popieram i nie popieram IP: 213.216.66.* 12.09.03, 09:46 snajper z węgla się prąd robi. takie małe, pieprzone, zasuwające 2,5cm na sekunde elektronki. i tym się handluje. obecnie sam węgiel jest wykorzystywany do tabletek na sraczkę. zapotrzebowanie ełropejskie pokryje to co zostało w mojej kotłowni z poprzedniego roku 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 09:49 Gość portalu: siedem napisał(a): > snajper z węgla się prąd robi. takie małe, pieprzone, zasuwające 2,5cm na > sekunde elektronki. i tym się handluje. Tyle węgla ile wydobywamy, to dla elektrowni dużo za dużo. Co z resztą ? Pod ziemią zkopywać na gorsze czasy ? > obecnie sam węgiel jest wykorzystywany do tabletek na sraczkę. zapotrzebowanie > ełropejskie pokryje to co zostało w mojej kotłowni z poprzedniego roku No widzisz, to po co naowy kopać ? Snajper, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: a ja popieram i nie popieram IP: 213.216.66.* 12.09.03, 09:52 > No widzisz, to po co naowy kopać ? to nie jest nasz problem. czy zastanawiamy sie tu po co produkowac wiertarki albo wegiel do grilla? rzad powinien jednym zdaniem uciac dopałacanie do tego interesu i wogule o nim wspominanie. jezeli taka bedzie ich wola niech sobie kopia az do jądra ziemi. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 09:58 Gość portalu: siedem napisał(a): > to nie jest nasz problem. czy zastanawiamy sie tu po co produkowac wiertarki > albo wegiel do grilla? rzad powinien jednym zdaniem uciac dopałacanie do tego > interesu i wogule o nim wspominanie. jezeli taka bedzie ich wola niech sobie > kopia az do jądra ziemi. Ależ właśnie dlatego górnicy wczoraj u nas z wizytą się zjawili. Bo rząd chce ZMNIEJSZYĆ dopłacanie do kopania węgla. Górnicy przyjechali i pokazali, że jak rząd dalej będzie próbował ZMNIEJSZYĆ dopłaty do kopania, to oni znów przyjadą i jeszcze większy wpierdol nam spuszczą. A Ty piszesz o UCIĘCIU dopłacania. Oj, siedem, bo jak się górnicy dowiedzą to z Ciebie co najwyżej dwójka zostanie. Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: a ja popieram i nie popieram IP: 213.216.66.* 12.09.03, 10:03 zas naciągasz. oni protestuja przeciw zamykaniu. poniewaz w sowieckich łbach mysl o dopłacie tak dlugo gosci ze tego tematu prawie nikt nie podejmuje jako ze jest naturalny i oczywisty jak powietrze. ja to widze tak. notariusz podpisuje z samozwańczym szefem kopalni umowe przejecia zakładu i wypierdalac ale w podskokach. taki scenariusz nigdy nie zaistnieje poniewaz na kiulkudziesiecio miliardowej "pomocy" wypasło się i wciąż pasie wiele dziesiątków tysięcy czerwonych wieprzy. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 10:10 Gość portalu: siedem napisał(a): > zas naciągasz. oni protestuja przeciw zamykaniu. poniewaz w sowieckich łbach > mysl o dopłacie tak dlugo gosci ze tego tematu prawie nikt nie podejmuje jako > ze jest naturalny i oczywisty jak powietrze. Nic nie naciągam. Każda próba zmniejszenia dopłat do górnictwa kończyła się przyjazdem bandytów-górników. Wczoraj też można było usłyszeć: Jesteśmy za mało zdeterminowani. To mówił górnik, jemu jeszcze mało było. No fakt, nikogo nie zamordowali. > ja to widze tak. notariusz podpisuje z samozwańczym szefem kopalni umowe > przejecia zakładu i wypierdalac ale w podskokach. > > taki scenariusz nigdy nie zaistnieje poniewaz na kiulkudziesiecio > miliardowej "pomocy" wypasło się i wciąż pasie wiele dziesiątków tysięcy > czerwonych wieprzy. To nie do pensji czerwonych wieprzy te miliardy były dopłacane. Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: a ja popieram i nie popieram IP: 213.216.66.* 12.09.03, 10:14 > To nie do pensji czerwonych wieprzy te miliardy były dopłacane. > > Snajper. piszesz jakbys nie wiedział jak sa rozdzielane "niczyje" pieniadze 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 10:16 Gość portalu: siedem napisał(a): > piszesz jakbys nie wiedział jak sa rozdzielane "niczyje" pieniadze Dobrze wiem, że gdyby nie to rozdzielanie niczyich pieniędzy, to górnicy od lat by nie mieli pensji wypłacanych. No bo i skąd by na nie pieniądze brać, skoro wydobycie węgla kosztuje więcej, niż sprzedaż ? Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: a ja popieram i nie popieram IP: 213.216.66.* 12.09.03, 10:19 > by nie mieli pensji wypłacanych. No bo i skąd by na nie pieniądze brać, skoro > wydobycie węgla kosztuje więcej, niż sprzedaż ? a co mnie to obchodzi. a mało to rowów kopać trzeba pod swiatłowody, kanalizacje i prąd? 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 10:24 Gość portalu: siedem napisał(a): > a co mnie to obchodzi. a mało to rowów kopać trzeba pod swiatłowody, > kanalizacje i prąd? A, to im to powiedz. Wczoraj miałes okazję. Mogłeś pójść i im to wytłumaczyć. Pewnie gdyby Cię wysłuchali, to by się uspokoili i natychmiast na Śląsk wrócili te rowy kopać. Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 09:43 Gość portalu: siedem napisał(a): > pejsacze chca iukatrupić polski przemysl za kilka szekli od lichwiarzy. od 1 > maja bedzie wolny handel energia z unia trzeba wyczyscic przedpole > > 5040 i tu nasze drogi panie siedem się rozchodzą bo co do mojej wypowiedzi miały "pejsacze"? i cóż oni za jedni? nowa nazwa lobbystów górniczych? d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: a ja popieram i nie popieram IP: 213.216.66.* 12.09.03, 09:48 pejsacze w zasadzie lobbują za przemysłem narodowym izraela - lichwą. sprawdzaja, obecnie ile procent PKB zadłużenia Polska jest w stanie unieść 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 09:51 d_nutka napisała: nie mogę jedynie zrozumieć, dlaczego wydobycie węgla jest nieopłacalne ----------------------------------------------------- D_nutko masz kraje gdzie wegiel lezy na wierzchu lub tuz pod ziemia. W efekcie wydobywanie wegla w Polsce przypomina uprawe pomaranczy przez Eskimosow. Pozdrawiam Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: a ja popieram i nie popieram__do Wojciecha 12.09.03, 10:00 wojcd napisał: > d_nutka napisała: > nie mogę jedynie zrozumieć, dlaczego wydobycie węgla jest > nieopłacalne > ----------------------------------------------------- > D_nutko > masz kraje gdzie wegiel lezy na wierzchu lub tuz pod > ziemia. W efekcie wydobywanie wegla w Polsce przypomina > uprawe pomaranczy przez Eskimosow. > > Pozdrawiam Wojciech Wojciechu twoja odpowiedź pominęła chyba najistotniejszą informację zawartą w mojej poprzedniej wypowiedzi, a mianowicie o cenie 1 tony węgla tu u nas jeszcze w Polsce. a nawiasem ciekawi mnie czy pomarańcze u Eskimosów są droższe czy tańsze niż u nas. czy do upraw pomarańczy u Eskimosów potrzebne są dotacje państwowe? pozdrawiam d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: a ja popieram i nie popieram__do Wojciecha 12.09.03, 10:22 d_nutka napisała: Wojciechu twoja odpowiedź pominęła chyba najistotniejszą informację zawartą w mojej poprzedniej wypowiedzi, a mianowicie o cenie 1 tony węgla tu u nas jeszcze w Polsce. a nawiasem ciekawi mnie czy pomarańcze u Eskimosów są droższe czy tańsze niż u nas. czy do upraw pomarańczy u Eskimosów potrzebne są dotacje państwowe? -------------------------------------------------------- D_nutko kiedys gdy bylismy gospodarka zamknieta nie istnialy pojecia TANIO, DROGO. Teraz jestesmy w systemie naczyn polaczonych gospodarki swiatowej i teraz proporcje w cenach np. ropa, gaz, wegiel,... MUSZA byc zblizone do swiatowych. Swiat juz 20-30 lat temu zamykal kopalnie. Ale nasz geniusz Gierek myslal, ze zrobi interes bo znika konkurencja. Teraz wlasnie JEMY TE ZABE. Z tymi Eskimosami analogia wydaje mi sie trafna, bo Eskimosi moga uprawiac pomarancze, ale taniej jest kupic w Afryce. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: a ja popieram i nie popieram__do Wojciecha 12.09.03, 10:49 wojcd napisał: > D_nutko > kiedys gdy bylismy gospodarka zamknieta nie istnialy > pojecia TANIO, DROGO. Teraz jestesmy w systemie naczyn > polaczonych gospodarki swiatowej i teraz proporcje w > cenach np. ropa, gaz, wegiel,... MUSZA byc zblizone do > swiatowych. Swiat juz 20-30 lat temu zamykal kopalnie. > Ale nasz geniusz Gierek myslal, ze zrobi interes bo znika > konkurencja. Teraz wlasnie JEMY TE ZABE. > Z tymi Eskimosami analogia wydaje mi sie trafna, bo > Eskimosi moga uprawiac pomarancze, ale taniej jest kupic > w Afryce. > > Wojciech Wojciechu niby rozumiem, a jednak nie rozumiem te pomarańcze... przecież wiatry też wieją i napędzają wiatraki fale oceanu też mają energię czyli koszty-to to co najważniejsze a jak chce się mieć więcej niż się wyprodukuje samemu? a jak to "samemu" przeliczyć? tego przeliczenia uczciwie niesposób dokonać więc chociaż się nie oszukujmy wzajemnie, że ja czy ty jesteśmy więcej "warci" (nasza praca) od tych niby mniej wartych. a jak przeliczamy wszystko na pieniądze (gospodarkę0 to miejmy odwagę powiedzieć : ZAPOMNIJMY O SPRAWIEDLIWOŚCI-jakiejkolwiek sprawiedliwości co najwyżej o jej próbach ale w tym w Polsce jesteśmy bardzo daleko jednak te ostatnie 50 lat odbija się na kazdym kroku próby zmian w dobrym kierunku ja uczciwie przyznaję, że nie znam metody na to by było lepiej orócz tego, że próbować trzeba pozdrawiam d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: a ja popieram i nie popieram__do Wojciecha 12.09.03, 11:17 D_nutko ladnie pytasz o miary i kryteria oceny. Musze sie troche zastanowic nad odpowiedzia. Ale tak na predko. Zobacz. Przychodza np. pielegniarki do premiera i mowia - jest nam zle, nie mozemy godnie zyc za nasze pensje,... . I teraz jak znalezc rozwiazanie? Mozna to sprobowac zrobic tak. Bierzemy srednie pensje w kilku krajach europejskich i pensje pielegniarek w tych krajach (i to samo w Polsce). Wtedy wiemy na ile zadania pielegniarek sa rzetelne. I widzisz ja PAMIETAM jak kiedys pielegniarki zadaly pensji profesora akademii medycznej. No i co teraz???? Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: a ja popieram i nie popieram__do Wojciecha 12.09.03, 12:14 wojcd napisał: > D_nutko > ladnie pytasz o miary i kryteria oceny. Musze sie troche > zastanowic nad odpowiedzia. Ale tak na predko. Zobacz. > Przychodza np. pielegniarki do premiera i mowia - jest > nam zle, nie mozemy godnie zyc za nasze pensje,... . I > teraz jak znalezc rozwiazanie? Mozna to sprobowac zrobic > tak. Bierzemy srednie pensje w kilku krajach europejskich > i pensje pielegniarek w tych krajach (i to samo w > Polsce). Wtedy wiemy na ile zadania pielegniarek sa rzetelne. > I widzisz ja PAMIETAM jak kiedys pielegniarki zadaly > pensji profesora akademii medycznej. No i co teraz???? > > Wojciech i teraz jest klops jak przekonać profesora, że my niby już [p czy w trakcie transformacji, ale póki kasa nie będzie przypominać że jest na samym dnie lub jeszcze niżej (deficyt) to trzeba się zastanowić, czy pielęgniarka nie jest teraz profesorowi bardziej potrzebna po tej transformacji. oczywiście "profesor" tutaj nie jest pacjentem ale inni? miewają zawały i inne tam przypadłości niech płacą pielęgniarce tak, by ona litościwie podzieliła się z koleżanką a jak nie zechce? bo na pewno nie zechce za którymś tam razem, bo uzna, że to ona się napracowała przy chorym i tak wkoło macieju ale jakby chwycić tego byka (pacjenta) za dwa rogi to może szybciej wyzdrowieje pozdrawiam d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 09:56 Gość portalu: siedem napisał(a): > bo jak plastuś i jego ekipa zobaczyła kawałki 20mm pręta to może się > opamięta... > > a nie popieram bo ryle chcą mi zabraćmoją kasę -------------------------------------------------------- Czerwonoskorzy byli, sa i beda impotentami. Oni nie umieli raozwiazywac waznych problemow. Poczekaja na jelenia - Buzek Bis. Problem w tym czy ten numer mozna cwiczyc w nieskonczonosc. Pozdrawiam Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 10:05 wojcd napisał: > Gość portalu: siedem napisał(a): > > > bo jak plastuś i jego ekipa zobaczyła kawałki 20mm > pręta to może się > > opamięta... > > > > a nie popieram bo ryle chcą mi zabraćmoją kasę > -------------------------------------------------------- > Czerwonoskorzy byli, sa i beda impotentami. Oni nie > umieli raozwiazywac waznych problemow. Poczekaja na > jelenia - Buzek Bis. Problem w tym czy ten numer mozna > cwiczyc w nieskonczonosc. > > Pozdrawiam Wojciech czy te numery można ćwiczyć w nieskończoność? a powiedz mi Wojciechu, który to z tych co ćwiczą sam zaniecha dalszych ćwiczeń? przecież oni mają treningi nie tyle, że za darmo, to jeszcze niemało opłacalne. co ich obchodzi reszta, czyli Polska? teraz to oni schronią się pod płaszczyk unijny itd. a my im w tym pomożemy Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 10:40 d_nutka napisała: czy te numery można ćwiczyć w nieskończoność? a powiedz mi Wojciechu, który to z tych co ćwiczą sam zaniecha dalszych ćwiczeń ? przecież oni mają treningi nie tyle, że za darmo, to jeszcze niemało opłacalne. co ich obchodzi reszta, czyli Polska? teraz to oni schronią się pod płaszczyk unijny itd. a my im w tym pomożemy ----------------------------------------------------- D_nutko wychodzimy z zapasci moralnej, spolecznej, ekonomicznej,... Najgorsza chyba jest moralna. Zobacz w PRL-u zalatwialo sie wszystko od 4 rolek papieru odtylniego po zalozenie telefonu. To zostawia slad. Jeszcze do tego na wierzch wyplyneli najgorsi - politycy o mentalnosci mafijnej. Jedyna droga to jakis spoleczny ruch odnowy moralnej. Ale jak go zbudowac - nie mam pojecia. Pewnym wyjsciem moglby byc silny system prezydencki. Taka lagodna dyktatura. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: a ja popieram i nie popieram IP: 213.216.66.* 12.09.03, 10:45 jedynym wyjsciem jest podnoszenie swiadomosci kazdej jednostki z osobna na wyzsze poziomy. wtedy wypadkowy wektor 36 milionow bedzie mial jakas rozsadna wartosc. teraz jest dno dna i ludzie zastanawiaja sie co jest nie tak. to jakby pierwszy krok w terapi 12 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 11:13 Gość portalu: siedem napisał(a): > jedynym wyjsciem jest podnoszenie swiadomosci kazdej jednostki z osobna na > wyzsze poziomy. wtedy wypadkowy wektor 36 milionow bedzie mial jakas rozsadna > wartosc. teraz jest dno dna i ludzie zastanawiaja sie co jest nie tak. to jakby > > pierwszy krok w terapi 12 > > 5040 7-ko tylko powiedz jeszcze KTO ma określić ten "wyższy poziom świadomości" i czy ten pierwszy krok nie wiedzie przypadkiem na dno tego dołu czy raczej pa_dołu Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 11:08 wojcd napisał: > d_nutka napisała: > czy te numery można ćwiczyć w nieskończoność? > a powiedz mi Wojciechu, który to z tych co ćwiczą sam > zaniecha dalszych ćwiczeń ? > przecież oni mają treningi nie tyle, że za darmo, to > jeszcze niemało opłacalne. > co ich obchodzi reszta, czyli Polska? > teraz to oni schronią się pod płaszczyk unijny itd. > a my im w tym pomożemy > ----------------------------------------------------- > D_nutko > wychodzimy z zapasci moralnej, spolecznej, > ekonomicznej,... Najgorsza chyba jest moralna. Zobacz w > PRL-u zalatwialo sie wszystko od 4 rolek papieru > odtylniego po zalozenie telefonu. To zostawia slad. > Jeszcze do tego na wierzch wyplyneli najgorsi - politycy > o mentalnosci mafijnej. Jedyna droga to jakis spoleczny > ruch odnowy moralnej. Ale jak go zbudowac - nie mam > pojecia. Pewnym wyjsciem moglby byc silny system > prezydencki. Taka lagodna dyktatura. > > Wojciech Wojciechu ja też uważam, ze najlepszy byłby teraz "ruch odnowy moralnej" na wszystkich możliwych płaszczyznach. i pewnie tak uważa bardzo dużo osób w kraju i tu na forum tylko jak to zrobić? teraz pewnie się uśmiejesz ze mnie, ale ja bym się zapytała STWÓRCY jak on sobie poradził stwarzając moralność w człowieku. d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 11:40 d_nutka napisała: Wojciechu ja też uważam, ze najlepszy byłby teraz "ruch odnowy moralnej" na wszystkich możliwych płaszczyznach. i pewnie tak uważa bardzo dużo osób w kraju i tu na forum tylko jak to zrobić? ----------------------------------------------------- D_nutko mozemy robic to metoda malych kroczkow. Np. jesli z milym sasiadem wymieniam w windzie 2 przyjazne zdania, to moge od jutra powiedziec 3 takie zdania. Serie drobnych dobrych uczynkow czynia na dluzszy dystans cuda. Jak bedziesz miala troche czasu, to poszperaj w internecie na temat "metody kaizen". ----------------------------------------------------- teraz pewnie się uśmiejesz ze mnie, ale ja bym się zapytała STWÓRCY jak on sobie poradził stwarzając moralność w człowieku. ----------------------------------------------------- Stworca to chyba wiedzial co zrobil, natomiast my sie gubimy i przerzucamy wlasne slabosci na niego. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 11:46 wojcd napisał: > ----------------------------------------------------- > Stworca to chyba wiedzial co zrobil, natomiast my sie > gubimy i przerzucamy wlasne slabosci na niego. > > Wojciech a tak schodząc na ziemię pewnie, że 2 miłe zdania do sasiada to lepiej niż jedno słowo niemiłe ale skuteczność miłych słów może (tak już było przecież) zaprowadzić na Gogotę, a na to nie ma chętnych i mamy co mamy i mieć będziemy i tym mało optymistycznym zdaniem żegnam ten wątek d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: a ja popieram i nie popieram 17.09.03, 09:01 wojcd napisał: > mozemy robic to metoda malych kroczkow. Np. jesli z milym > sasiadem wymieniam w windzie 2 przyjazne zdania, to moge > od jutra powiedziec 3 takie zdania. My konkretnie w tym temacie jestesmy przy kokach ostatnich. Od przemilej sasiadki uciekamy po pol godzinie przemilej rozmowy. Ona nigdy sie nie wygada. R Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 a ja popieram 12.09.03, 11:11 > Jedyna droga to jakis spoleczny > ruch odnowy moralnej. Ale jak go zbudowac - nie mam > pojecia. Pewnym wyjsciem moglby byc silny system > prezydencki. Taka lagodna dyktatura. zgoda, zawsze to propagowalem lecz wracajac do wegla i zaby czy to prawda ze od 2006 nie ma juz byc elektrowni atomowych w ddr? to z czego beda wyciskali prad? (z wiatru podpowiadam, w enerde sie buduje cale hektopaskale nowych wiatrakow) ((naszym ptakom jednak to sie nie podoba, ale szwaby ptaki maja w nosie)) dotacje siedem ma racje, i nie ma racji pieniadze na dotacje ida z jego kieszeni ale czy trafiaja do kopaln? i do kogo? wojciechu eu wydziera z ziemi czarny wegiel podobnie jak slask maja zokopany gleboko... a jednak kopia i kopia to jak z tymi elektrowniami? nostromo p.s. w naczyniach polaczonych mozna zalozyc taki kurek-regulator co z nierownowagi do wypoziomowania prowadzi powoli i bez zachlystow. balzerstein o tym slyszec nie chcial? (spinacz napisal poemat-ode do balzzerovitsha, to znaczy, ze musi byc wrogiem) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a ja popieram 12.09.03, 11:35 n0str0m0 napisał: > dotacje > > siedem ma racje, i nie ma racji > pieniadze na dotacje ida z jego kieszeni > ale czy trafiaja do kopaln? > i do kogo? To skąd w kopalniach pieniądze się biorą ? Jakiś alchemik czane na złote zamienia ? > wojciechu > > eu wydziera z ziemi czarny wegiel > podobnie jak slask > maja zokopany gleboko... > a jednak kopia i kopia Taaaa, kopią... Oni 85 mln ton, a my 110 mln ton. CAŁA UE wykopuje 85 mln ton. Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: a ja popieram IP: 213.216.66.* 12.09.03, 11:54 > siedem ma racje, i nie ma racji > pieniadze na dotacje ida z jego kieszeni > ale czy trafiaja do kopaln? > i do kogo? pisałem snajperowi ze głownie do czerwonych wieprzy 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Snajpera 12.09.03, 12:19 Snajper, z tym węglem nie jest tak jak piszesz. Piszesz ile Polska wydobywa, ile jujnia. Napiesz jeszcze tylko ile Polska importuje i ile jujnia importuje (cosik słyszałem, że jujnia 180 mln ton)! Nie wiesz przypadkiem dlaczego jujni opłaca się importować?) Nie wiesz przypadkiem dlaczego pod kopalniami ciężarówki stoją w kolejce nawet tydzień czekając na załadunek? Nie wiesz przypadkiem, dlaczego ta jedyna kopalnia prywatna działa, górnicy kopią i dobrze zarabiają? Jestem przeciw takim zachowaniom jak wczoraj było we Wa-wie, ale myślę, że było tam tez wielu prowoczków. Zobaczysz, że Twoi ulubieńcy będą krzyczeć, że było wielu pijanych bandytów! pozdrawiam hej! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: do Snajpera 12.09.03, 13:13 > Snajper, z tym węglem nie jest tak jak piszesz. > Piszesz ile Polska wydobywa, ile jujnia. Napiesz jeszcze tylko ile > Polska importuje i ile jujnia importuje (cosik słyszałem, że jujnia 180 mln > ton)! Polska importuje 2 - 4 mln ton węgla (przy wydobyciu 110 mln ton). > Nie wiesz przypadkiem dlaczego jujni opłaca się importować?) Wiem. Bo tanio kupują. Oto ceny węgla energetycznego na granicy UE w USD/t: 1995 - 50,53; 1998 - 41,28; 2000 - 38. My wolimy drogo wykopywać i potem się martwić, co z tym węglem teraz zrobić. Zakopać z powrotem ? > Nie wiesz przypadkiem dlaczego pod kopalniami ciężarówki stoją w kolejce > nawet tydzień czekając na załadunek? Wiem. Bo organizację sprzedaży mają do dupu. Jak wszystko zresztą. > Nie wiesz przypadkiem, dlaczego ta jedyna kopalnia prywatna działa, górnicy > kopią i dobrze zarabiają? Bo w niej wydobycie widocznie jest opłacalne. Prywatny nie dopłaca. A przy okazji - któraż to kopalnia ? > Jestem przeciw takim zachowaniom jak wczoraj było we Wa-wie, ale myślę, że > było tam tez wielu prowoczków. Taaaa, sami prowokatorzy. Pełne górników autokary ze Śląska wyjechały, ale po drodze ich podmienili na prowokatorów. Oczywiście pijanych, bo prowokator najlepiej prowokuje jak się spije. > Zobaczysz, że Twoi ulubieńcy będą krzyczeć, że było wielu pijanych bandytów! > pozdrawiam > hej! Pozdrawiam Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: a ja popieram 12.09.03, 12:01 n0str0m0 napisał: p.s. w naczyniach polaczonych mozna zalozyc taki kurek-regulator co z nierownowagi do wypoziomowania prowadzi powoli i bez zachlystow. balzerstein o tym slyszec nie chcial? (spinacz napisal poemat-ode do balzzerovitsha, to znaczy, ze musi byc wrogiem) ---------------------------------------------------- Przepraszam, ze pominalem zasadnicza czesc wypowiedzi, ale jako ignorant powiedzialbym zapewne cos glupiego. Wracajac do Balzersteina, to jestem przekonany, ze u niego czlowiek jest zredukowany do wymiaru ekonomicznego. Nie zdziwilbym sie gdyby funkcje spoleczne, moralne, psychologiczne,.. wyrazal w jednostkach ekonomicznych. Skad my to znamy??? - jak myslisz Nostromo? Pozdrawiam serdecznie Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
galba A ja bym zrobił tak: 12.09.03, 10:05 Oczywiście chodzić środkiem ulicy i podpalać policjantów nie wolno więc ukarałbym dzicz surowo. Najlepiej spuścić na nich bombę termojądrową w chwili gdy stali pod jakimś URMem czy Rozbratem. G. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Wypraszam sobie breslałowskie metody 12.09.03, 10:48 galba napisał: > Oczywiście chodzić środkiem ulicy i podpalać policjantów nie wolno więc > ukarałbym dzicz surowo. Najlepiej spuścić na nich bombę termojądrową w chwili > gdy stali pod jakimś URMem czy Rozbratem. To, że u was równano równo z trawą, to jeszcze nie powód, by mechanicznie powielać te same sposoby. Proponuję bombę neutronową. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Nie znam się na tych cudeńkach 12.09.03, 10:55 > To, że u was równano równo z trawą, to jeszcze nie powód, by mechanicznie > powielać te same sposoby. Proponuję bombę neutronową. Więc jestem skłonny przystać na neutronówkę wszakże pod warunkiem, że dostawca zagwarantuje, że żaden żywy manifestant ani urzędnik w promieniu 5 km się nie ostanie. G. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Mój przedstawiciel handlowy wszystko załatwi 12.09.03, 10:57 galba napisał: > Więc jestem skłonny przystać na neutronówkę wszakże pod warunkiem, że dostawca > zagwarantuje, że żaden żywy manifestant ani urzędnik w promieniu 5 km się nie > ostanie. Do tego właśnie neutronówki służą - likwidują żywych zostawiając w spokoju gmachy, które po uprzątnięciu z trucheł można korzystnie wynająć. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Cudownie 12.09.03, 11:04 > Do tego właśnie neutronówki służą - likwidują żywych zostawiając w spokoju > gmachy, które po uprzątnięciu z trucheł można korzystnie wynająć. W Alejach Jerozolimskich zrobi się multipleks, na Świętokrzyskiej centrum handlowe a na Rozbrat będzie się wynajmować pokoje na godziny. G. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka No pewnie 12.09.03, 11:08 galba napisał: > a na Rozbrat będzie się wynajmować pokoje na godziny. O, tutaj nawet nie trzeba będzie niczego zmieniać... Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 wzieli z zaskoczenia, wiec... 12.09.03, 11:33 czy mozna przeprowadzic bombardowanie probne w oczekiwaniu na kolejna manifestacje? zasponsoruje nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Można 12.09.03, 11:46 n0str0m0 napisał: > czy mozna przeprowadzic bombardowanie probne > w oczekiwaniu na kolejna manifestacje? > > zasponsoruje Proszę zestroić celowniki na ulicę Wiejską, w taką śmieszną rotundę podobna do słupa ogłoszeniowego. Rachuneczek - 0,99 centów plus 5% VAT. Płaci Pan gotówką czy przelewem na konto w banku na Wyspach Dziewiczych? Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 drogi ziazie... 12.09.03, 13:22 w celu zapewnienia jedynie slusznej gotowosci bojowej gotow jestem rachunek uiscic nawet w talarach na konto dowolnie wybrane przez dobroczynce szanownego nostromo p.s. koordynaty celu zatwierdzono Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astor Re: a ja popieram i nie popieram IP: *.azory.net.pl 12.09.03, 11:00 Proba Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek4 Tak trzymac!! Jest okazja by dac kopa lewusom, 12.09.03, 11:41 zatem to zaden wstyd - dla prawdziwego prawicowca - zmienic poglady na lewicowe (gornicy powinni kopac dalej i byc dotowani). Doraznie tylko. Taka jest potrzeba chwili. Jak sie bawic to sie bawic - panowie szlachta. Moje gratulacje w4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Tak trzymac!! Jest okazja by dac kopa lewusom IP: 213.216.66.* 12.09.03, 13:22 > zatem to zaden wstyd - dla prawdziwego prawicowca - zmienic poglady na lewicowe do kogo to piszesz? 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Tak trzymac!! Jest okazja by dac kopa lewusom 12.09.03, 13:32 Gość portalu: siedem napisał(a): > do kogo to piszesz? --------------------------------------------------------- On mowi by bic swoich. Moze kiedys zle sie z nim podzielili. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Snajpera 12.09.03, 14:13 Snajper, a wiesz jaki jest koszt wydobycia w Polsce, a jaki w jujni? Cosik mi się zdaje, że dwukrotnie wiecej kosztuje w jujni, popraw mnie jeśli się myle, wiesz stary łeb, pamięć nie ta. Jeśli tak jest, to dlaczego, wiesz może? Co do tych kolejek, to oglądałem reportaż, w którym wypowiadali się oczekujący, tam nie chodziło o złą organizację, jeno o braku węgla na składzie! Jeśli chodzi o tą kopalnię prywatną, to oczywiście, że jest opłacalne, ale dlaczego nie dopłaca? Nie pamiętam jak się ta kopalnia nazywa, ale pewne, że jest ona na Śląsku, a nie we Wieliczce, hehehe! Snajper, jeśli byłeś kiedykolwiek na jakiejś demonstracji przeciw( nie licz tylko pochodów 1-szo majowych, lub przeciw "warchołom" tym z Ursusa i Radomia), to powinieneś wiedzieć jak to się odbywało, nie pieprz więc. pozdrawiam hej! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: do Bykka 12.09.03, 14:41 bykk napisał: > Snajper, a wiesz jaki jest koszt wydobycia w Polsce, a jaki w jujni? > Cosik mi się zdaje, że dwukrotnie wiecej kosztuje w jujni, popraw mnie jeśli > się myle, wiesz stary łeb, pamięć nie ta. Dlatego w UE kopalnie są zamykane, jako nieopłacalne. W Niemczech pod koniec 2002 roku zamknięto dwie kolejne kopalnie i zostało im już tylko dziewięć. Wolą kupować nasz węgiel, do którego ekspotu dopłacamy. W ten sposób dotujemy niemieckiego konsumenta naszego węgla. A my fedrujemy, i fedrujemy, i fedrujemy, i... Nas powinno obchodzić to, aby koszt wydobycia był niższy od ceny rynkowej węgla. A jest wyższy. > Jeśli tak jest, to dlaczego, wiesz może? Co do tych kolejek, to oglądałem > reportaż, w którym wypowiadali się oczekujący, tam nie chodziło o złą > organizację, jeno o braku węgla na składzie! Bo go nie dowieźli. Toż Ci pisałem, że organizacja jest do dupy. > Jeśli chodzi o tą kopalnię prywatną, to oczywiście, że jest opłacalne, > ale dlaczego nie dopłaca? > Nie pamiętam jak się ta kopalnia nazywa, ale pewne, że jest ona na Śląsku, a > nie we Wieliczce, hehehe! Może jest, może jej nie ma. Podaj nazwę, to pogadamy. > Snajper, jeśli byłeś kiedykolwiek na jakiejś demonstracji przeciw( nie licz > tylko pochodów 1-szo majowych, lub przeciw "warchołom" tym z Ursusa i Radomia) > to powinieneś wiedzieć jak to się odbywało, nie pieprz więc. > pozdrawiam > hej! Wiem jak się to odbywało. Tylko na tych, na których ja byłem, pijanych nie widziałem. Policji się też nie podpalało, ani szyb nie wybijało. Co innego demonstracja, a co innego banyci na ulicach. Wczoraj to byli bandyci. Pozdrawiam Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd pytanie ignoranta 12.09.03, 13:15 ile kosztuje tona wegla na swiatowych gieldach, a ile w Polsce? Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: z ostatniej chwili do Snajpera:) 12.09.03, 14:26 Snajper, właśnie Jajnik na konferencjii prasowej zapowiada ścigania bandytów górników, zgromadzi odpowiednie siły policyjne i wespół zespół z policją w Katowicach będą poszukiwać górników tak jak poszukuje się przestępców bez wystawiania listów gończych! Dobre? A nie mówiłem? Czerwoni zawsze tak postępowali i tak będą postępować! Dziwne, że jeszcze nie opublikowali zdjęć tych górników w TVPsld z apelem do społoczeństwa, myślę jednak, że swoje kapuchy uruchomili. hej! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 I bardzo dobrze !!! 12.09.03, 14:47 bykk napisał: > Snajper, właśnie Jajnik na konferencjii prasowej zapowiada ścigania bandytów > górników, zgromadzi odpowiednie siły policyjne i wespół zespół z policją > w Katowicach będą poszukiwać górników tak jak poszukuje się przestępców > bez wystawiania listów gończych! > Dobre? A nie mówiłem? Czerwoni zawsze tak postępowali i tak będą postępować! > Dziwne, że jeszcze nie opublikowali zdjęć tych górników w TVPsld z apelem do > społoczeństwa, myślę jednak, że swoje kapuchy uruchomili. > hej! Tak trzymać. Niech kilku beknie za podpalanie policjantów, za łamanie im rąk i nóg. A Tobie bykku, jak będą samochód albo mieszkanie obrabiać, to niech ludzie głowy odwracają i udają, że nic nie widzą. Co będą za kapuchę robić ? No nie, Bykku ? Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: I bardzo dobrze !!! do Snajpera 12.09.03, 15:09 Snajper, ta kopalnia naprawdę istnieje, nie będę szukał, albo udajesz, albo czytasz tylko NIE, FiM i Trybunkę, co? Śmieszny jesteś z tymi demonstracjami. Mówiłem, nie licz pochodów 1-szo majowych! Może i w tej Wa-wie takich nie bywało jak np. u nas. Wierzę Ci na słowo. Ostatnio o ile siem nie mylę, to walczyli Powstańcy Warszawy, a potem już nic, w innych miastach za to walczyli, abyście mieli co żreć i gdzie pisać, bo inacy, to nawet portalu GW nie byłoby, nie uważasz? Co do złodziei, to akurat miałem tą "przyjemność" bycia okradzionym ze samochodu, a najlepsze, że okazało się potem, iż informatorem dla łobuzów był policjant, a był to rok 1995, wiesz kto był komendantem głównym)? Poza tym nie dawaj takich durnych porównań. Jeśli jesteś za kapusiami, to mogę tylko sobie wyobrazić, na jakie Ty chodziłeś manifestacje, hehehe! hej! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: I bardzo dobrze !!! do Snajpera 12.09.03, 15:23 bykk napisał: > Snajper, ta kopalnia naprawdę istnieje, nie będę szukał, albo udajesz, albo > czytasz tylko NIE, FiM i Trybunkę, co? Nie. GW i Politykę. A Ty pewnie jedynie ND i na nasłuchu RM ? > Śmieszny jesteś z tymi demonstracjami. Mówiłem, nie licz pochodów 1-szo > majowych! Może i w tej Wa-wie takich nie bywało jak np. u nas. > Wierzę Ci na słowo. Ostatnio o ile siem nie mylę, to walczyli Powstańcy > Warszawy, a potem już nic, w innych miastach za to walczyli, abyście mieli > co żreć i gdzie pisać, bo inacy, to nawet portalu GW nie byłoby, nie uważasz? Taa, szczególnie Kraków był wojowniczy. W którym wieku ? Za Popiela ? Ostatnia walka, to walka ze smokiem wawelskim, a i to bujda. ) > Co do złodziei, to akurat miałem tą "przyjemność" bycia okradzionym ze > samochodu, a najlepsze, że okazało się potem, iż informatorem dla łobuzów był > policjant, a był to rok 1995, wiesz kto był komendantem głównym)? No to widzisz, nikt za kapuchę nie chciał robić, to i złodzieje sobie mogli kraść spokojnie. Dlej Bykku wyzywaj ludzi od kapuch. > Poza tym nie dawaj takich durnych porównań. Jeśli jesteś za kapusiami, to mogę > tylko sobie wyobrazić, na jakie Ty chodziłeś manifestacje, hehehe! > hej! Tak, jestem. Za to Ty, skoro tak przestępców popierasz, to pewnie chodziłeś na manifestacje bandytów, złodziei i tych z pierdla wypuszczonych. Bo to oni policji nie lubią. Ucziwy obywtel policję popiera. Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barburka007 Re: z ostatniej chwili do Snajpera:) IP: 61.51.204.* 12.09.03, 15:20 Do WIEZIENIA gnojkow sztygarow i przodkowych, kulke im w leb! Bo co, nie podoba sie, a to wszystko przez Solidarnosc, a teraz mamy kapitalizm i demokracje i pana Prezydenta Wszystkich Polakow wszyscy po rowno i sprawiedliwie wybrali, bez sprawdzania listy obecnosci i nagan za absencje! I dobrze wybrali, bo dobry jest i wyksztalcony, inteligentny i po studiach jest. A ten caly belkot, ze pijanica i do grobu w Katyniu o malo sam nie wpadl, to propaganda Solidarnsci jest, bo tam sa sami antysemici. I wcale nie bedzie sie bal lomem dostac ani podpalenia, a ci co sie medrkuja to mu moga najwyzej do buta naszczac, bo wyzej nie podskocza. Panie Magistrze, elektorat jest z Panem i szacowna Malzonka, ktora popiera Narod. Basia008 p.s. A jeszcze kochanemu panu Balcerowiczwi to tez do buta mozecie nasikac. Waszym obrzydliwym antysemickim moczem! haha. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 18:56 Pogooglowalam troche, aby znalezc jakies liczby dot. ceny wydobycia wegla w Polsce, ale nie moge nic znalezc. Podrzucam liczby dot. USA: www.eia.doe.gov/cneaf/coal/data/coalprice.html Polecam tabelki w srodku pt. Price Tables - Annual. Podane ceny sa posortowane wg. typu, rodzaju wydobycia, firmy, stanu, itp. Znalazlam tez raport europejski - na stronach 7 i 8 sa ciekawe wykresy, z ktorych wynika, ze wydobycie w Europie, nawet w tanszej Polsce jest zbyt drogie. A juz ilosc ludzi pracujacych (pewnie glowny koszt wydobycia) w porownaniu z USA jest obalajacy. europa.eu.int/comm/energy/coal/2002-03-12-experts.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: a ja popieram i nie popieram 12.09.03, 19:00 Krotkie wyjasnienie: short ton oznacza 2000 funtow czyli 909 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Snajpera 12.09.03, 19:25 Snajper, dzięki za wikiendowy dobry humor! Ja ND i RM hehehe! Dzięki, tego śmiechu mi brakowało. Co do walki o wolność, to nie drwij, bo z tego nie wolno drwić! Fakty są faktami, o ile wiem, a wiesz, że wiem, jesteś dość stary żeby pamiętać te fakty, nie udawaj głupa, nie uchodzi w sprawach oczywistych. Powiedz mi gdzie i w którym miejscu popieram bandziorów, złodziei, czy innych łobuzów? Oszalałeś z nienawiści do górników? Pisałem już, że wczorajszych zajść nie popieram. Natomiast bronię po prostu górników i mam szacunek dla ich pracy. Wkurwia mnie jak ktoś dupcy, że trzeba było się uczyć, to by nie musiał kopać węgla! Poza tym, tam też są ludzie z wyższym wykształceniem. Co by było gdyby wszyscy pierdzieli w stołki? Skąd miałbyś prąd, ciepełko w swej chałupie? Pomyśl zanim obrazisz zawód górnika. Też jestem za tym, aby nie było kopalń do których tyle się dopłaca, ale czy to powód, żeby siadać i nadupcać górników? Bez sensu. To co się czyta na F. typu "zrobić im Wujka", to wielkie skurwysyństwo! Nie uważasz? hej! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: do Bykka 12.09.03, 19:43 Ogladnij sobie Bykku tabelki, ktore podrzucilam, zwlaszcza te prownujace wydajnosc i wydobycie w USA i Polsce. W Polsce do wegla sie doplaca, bo za duzo ludzi jest zatrudnionych w tym interesie. Moze nie trzeba tych kopalni cakowicie zamykac, ale powaznie zredukowac zatrudnienie. Wtedy wydobycie bedzie oplacalne. Dopoki ponad 80% zapotrzebowania na energie grzewcza w Polsce pochodzi z wegla, dotad trzeba ten wegiel kopac. A tym "zrobieniem im Wujka", to pewnie jakis francowaty komuch napisal. P.S. Opowiedz temu niedowiarkowi Snajperowi o "spotkaniach na najwyzszym szczeblu" miedzy hutnikami, studentami i ZOMO w Hucie w 1982 i 1983 roku. Kurcze, smokiem wawelskim bedzie nas tu obrazal. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Miss:) 12.09.03, 20:10 Witam Cię. Miss, ja to rozumiem i wiem o tym. Przecie zwolnili do tej pory chyba 100 tys. górników. Mi się rozchodzi jeno, że takie buce tak obrażają zawód górnika. Tak pisać mogą tylko ludzie co to w życiu ciężko nie pracowali. Co do przypominania Snajperowi, to nie ma sensu, on doskonale zna te sprawy, nie jest gówniarzem, raczej mu bliżej "górki", niż pod, hehehe! Po drugie to musiał bywać w "pewnych" kręgach", więc tym bardziej te sprawy zna. pozdrawiam hej! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: do Bykka 13.09.03, 00:58 bykk napisał: > Snajper, dzięki za wikiendowy dobry humor! Ja ND i RM hehehe! > Dzięki, tego śmiechu mi brakowało. Sam zacząłeś, Trybuną mi przed oczami majtając. > Co do walki o wolność, to nie drwij, bo z tego nie wolno drwić! > Fakty są faktami, o ile wiem, a wiesz, że wiem, jesteś dość stary > żeby pamiętać te fakty, nie udawaj głupa, nie uchodzi w sprawach oczywistych. Sam zacząłeś pisząc >Ostatnio o ile siem nie mylę, to walczyli Powstańcy Warszawy, a potem już nic, w innych miastach za to walczyli, abyście mieli co żreć i gdzie pisać, bo inacy, to nawet portalu GW nie byłoby, nie uważasz?< Już Ty za mnie na pewno walczyć nie musiałeś. Szczególnie, abym miał co żreć, jak elegancko się wyraziłes. > Powiedz mi gdzie i w którym miejscu popieram bandziorów, złodziei, czy innych > łobuzów? W swoich postach, nazywając ich górnikami. Prawdziwi górnicy powinni Ci za to takie manto spuścić, że na drugi raz bandytów górnikami nazywać nie bedziesz. Górnik fedruje węgiel, a policjantów podpala bandyta. > Oszalałeś z nienawiści do górników? Pisałem już, że wczorajszych > zajść nie popieram. Natomiast bronię po prostu górników i mam szacunek > dla ich pracy. Wkurwia mnie jak ktoś dupcy, że trzeba było się uczyć, to by > nie musiał kopać węgla! To niech sami nie mówią, że on to tylko węgiel kopać potrafi. Czyja to wina ? Moja ??? Millera pewnie. > Poza tym, tam też są ludzie z wyższym wykształceniem. > Co by było gdyby wszyscy pierdzieli w stołki? Skąd miałbyś prąd, ciepełko > w swej chałupie? Pomyśl zanim obrazisz zawód górnika. Ja na to ciepełko zarabiam. I na pensję górnika zarobić też muszę. > Też jestem za tym, aby nie było kopalń do których tyle się dopłaca, ale czy > to powód, żeby siadać i nadupcać górników? Bez sensu. > To co się czyta na F. typu "zrobić im Wujka", to wielkie skurwysyństwo! > Nie uważasz? Wujek to przesada w drugą stronę. Tylko że o Wujku to ktoś sobie pisze, a bandyci wczoraj podpalali policjantoów naprawdę. Czaisz różnicę ? > hej! Pozdrawiam Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Brawo Magg! 12.09.03, 20:09 Dane, które podrzuciłaś, wyjaśniają bardzo wiele. Cus mi sie wydaje, że ekonomicznie najbardziej uzasadnionym posunięciem byłoby kupować CAŁY nam potrzebny węgiel w USA, a za zaoszczędzone w ten sposób pieniądze (z powodu zdecydowanie niższej ceny) można by wszystkim zwolnionym górnikom wypłacać godziwe zasiłki i potem emerytury. I jeszcze pieniędzy by sporo zostało. Drastycznie niska cena amerykańskiego węgla prawdopodobnie tłumaczy, czemu UE tylko wydobywa ok. 1/3 potrzebnego im węgla u siebie, a resztę importuje od nich. Ja pamiętam, ze jeszcze w PRL-u mówiło się, iż utrzymywanie pewnych kopalń przy życiu (np. w zagłębiu wałbrzyskim) jest totalnym ekonomicznym nonsensem. Jeśli tak głosno mówiono, to musiał to być istotnie nonsens! W gospodarce "socjalistycznej", która w całości była nonsensowna. Tamte kopalnie pewnie jużdawno pozamykano, ale w gospodarce wolnorynkowej inne z kolei zrobiły się kompletnie nieopłacalne. Zamiast stanowic "przewodnią siłe" Solidarności na początku lat 80-tych, górnicy pewnie by lepiej wyszli na tym, gdyby sie pozapisywali wszyscy do PZPR i wcielali w życie jej przewodnią linię. Brak dalekowzroczności w tamtym okresie teraz się na nich mści! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Brawo Magg! 13.09.03, 00:48 cs137 napisała: > Cus mi sie wydaje, że ekonomicznie najbardziej uzasadnionym posunięciem byłoby > kupować CAŁY nam potrzebny węgiel w USA, a za zaoszczędzone w ten sposób > pieniądze (z powodu zdecydowanie niższej ceny) można by wszystkim zwolnionym > górnikom wypłacać godziwe zasiłki i potem emerytury. I jeszcze pieniędzy by > sporo zostało. He, he, Czytałem opracowanie, według którego gdyby te wszystkie pieniądze przenaczone do utopienia w biopaliwach przeznaczyć na pensje dla rolników, to by się ich więcej załapało nic nie robiąc, niż się załapie na stanowiska pracy, które powstaną przy produkcji biopaliw. Koszt utworzenia i utrzymania jednego stanowiska pracy jest równy całkiem niezłej pensji. Jak więc widzisz nie tylko w górnictwie moglibyśmy z zyskiem ludzi na nic nie robienie wysyłać. Pozdrawiam Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 I tu mozesz poznac kato-prawice IP: *.proxy.aol.com 13.09.03, 01:08 Mowie tylko o tych ktorzy popieraja liberalna ekonomie. Raszta, ta socjalistyczna, to juz w ogole dno. Zatem na codzien stoja twardo przy liberalnej ekonomii oraz rynku, przeciwko doplatom dla gornictwa, za obowiazkowa rentownoscia itp. Za rynkiem. Gdy jednak dochodzi do takich sytuacji jak ta, tzn. jest dobra okazja by oslabic komune, to liberalowie z kato-prawicy zmieniaja front. Teraz zastanawiaja sie nad humanitaryzmem w polityce odejscia od dotowania, maja watpliwosci czy dotowanie to aby na pewno taka niedobra rzecz, lub wprost krytykuja rzad za zapowiedz ciec budzetowych - no i chec zamykania nierentownych kopaln. I powiedz sam, czlowieku, jak ma w Polsce byc dobrze skoro tyle tam takiego debilnego skurwysynstwa jak ten Bykk czy Siedem. Ba, nawet taki zadeklarowany liberal jak Galba dolaczyl do tych debili, zamiast wygarnac im co naprawde mysli o wyrownywaniu kosztow wydobycia z kieszeni podatnika. Bo jest sposobnosc dolozenia komunie. A gdy twierdze ze narod cierpi na zbiorowy Kalizm i na skurwiona moralnosc to maja mi oczywiscie za zle. . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Głupiś 17.09.03, 08:29 Jeśli o mnie chodzi to owi górnicy poszliby pod ścianę zaraz po "administracji Leszka Millera". G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Głupiś Galbo bardziej niz ustawa przewiduje IP: *.proxy.aol.com 17.09.03, 08:41 Jezeli masz liberalne poglady (na ekonomie) to nie zmieniasz ich doraznie i dla potrzeb dania kopa komunie. Te mozna kopac bez zmiany pogladow. Szanujacy sie liberal nigdy!! nie poparlby takiego Siedem czy Bykka tak jak to uczyniles powyzej. Danie upustu niecheci do komuny nie moze sie odbywac kosztem zasad. . To w wyniku takich postaw jak wasze jest w Polsce taki gnoj jaki jest. Jestescie wzajemnie niewiarygodni dla siebie, bo kazdy mowi to co mu w danej chwili odpowiada a poglady zmienia jak dziwki. Bo wolalby razem z kolegami... : (( Efekt - taki Kabarecik Lipinskiej: wszyscy lataja i nikt nie wie o co chodzi . K.P. . Odpowiedz Link Zgłoś
galba Głupiś, oj, głupiś 17.09.03, 09:46 Kto zapomina o liberalizmie? Rządy Millera, Buzka, Cimoszewicza, Oleksego, Pawlaka, Suchockiej i innych lewicowo-atatystyczno-interwencyjnych bandytów powinny zostać osądzone i rozstrzelane. Banda zapijaczonych górników nie powinna zobaczyć ani złotówki z publicznych funduszy. Rząd powinien całkowicie zliberalizować gospodarkę by takie manifestacje jak ta górnicza były całkowicie bez sensu - rząd tymczasem bawi się w jakieś debilne programy pomocowe (Piechota mówi coś o 100 proc. gwarancjach zatrudnienia dla kopaczy - pewnie przy przerzucaniu papierków w urzędzie pomocy byłym górnikom). G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Głupiś, oj, głupiś Galbo IP: *.proxy.aol.com 17.09.03, 10:01 To nalezalo powyzej powiedziec to samo Siedem i Bykkowi, w miejsce podpierania tego ich "politycznego" cmokania. Zwlaszcza powinienes byl im powiedziec to co ponizej. Mnie tego mowic nie potrzebujesz - im nalezalo. . >>...Banda zapijaczonych górników nie powinna zobaczyć ani złotówki z publicznych funduszy. Rząd powinien całkowicie zliberalizować gospodarkę by takie manifestacje jak ta górnicza były całkowicie bez sensu...>> . Tymczasem ty nie powiedziales im wtedy co sadzisz o spolecznych doplatach do gorniczych miejsc pracy. Bo akurat jechali na komune, a ze o to iz chce wywalic biednych gornikow na bruk - okazalo sie niewazne. Teraz sa to cztery kopalnie, za rok dwa beda nastepne cztery itd. - jesli tylko taka bedzie wola i madrosc rzadzacych. Jesli zmadrzeja jeszcze troche to pozbeda sie tego bagazu na rzecz prywatnych przedsiebiorcow. . Na teraz, natomiast uczciwy czlowiek poparlby rzad przeciw gornikom a nie Siedem i Bykka. Takie spryciulstwo nie poplaca. . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Głupiś, oj, głupiś Galbo IP: 213.216.66.* 17.09.03, 10:09 > Na teraz, natomiast uczciwy czlowiek poparlby rzad przeciw gornikom a nie > Siedem i Bykka. Takie spryciulstwo nie poplaca. zawsze jestem przeciw roszczeniom socjalnym i zawsze pochwale tego kto ukatrupi komocha [bo to dobry i zacny uczynek jest]. tak wiec teraz gdy jedni ukatrupia drugich to nie sposob nie przyklasnąc temu ergonmicznemu rozwiazaniu. rozumiesz debilu52? 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Głupiś, oj, głupiś Galbo IP: *.proxy.aol.com 17.09.03, 11:09 No wlasnie. To jest to. Chwila osobistej satysfakcji wazniejsza niz dobro panstwa. Jak to maja utrupic jedni drugich, glupcze. Przeciez gdy wygraja gornicy to jeszcze wiecej bedziesz dokladal do nich niz teraz. Mniej dokladal bedziesz tylko wtedy gdy przegraja. A jeszcze mniej gdy ich sprywatyzuja. . Czego spodziewasz sie w swej niesamowitej bezmyslnosci - wojny domowej?! Po to bys, niedorozwoju jeden, hihotac sobie w kaciku, razem ze zramolalym mentalnie Bykkiem?! . Kieruj sie prostymi zasadami i stoj przy nich, a nie jak jakis pokrecony pokurcz. K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Głupiś, oj, głupiś Galbo IP: 213.216.66.* 17.09.03, 11:16 Gościec Paralityczny Portalu: Krzys52 napisał(a): > No wlasnie. To jest to. Chwila osobistej satysfakcji wazniejsza niz dobro > panstwa. jednostka jest zawsze wazniejsza od panstwa zramolały Maoisto. > Jak to maja utrupic jedni drugich, glupcze. Przeciez gdy wygraja gornicy to > jeszcze wiecej bedziesz dokladal do nich niz teraz. górnicy nie mają armi za to wykonaja brudna robote egzekucji lewactwa. > Mniej dokladal bedziesz tylko wtedy gdy przegraja. > A jeszcze mniej gdy ich sprywatyzuja. > . pierdoły. a co mnie to obchodzi? > Czego spodziewasz sie w swej niesamowitej bezmyslnosci - wojny domowej?! Po to > bys, niedorozwoju jeden, hihotac sobie w kaciku, razem ze zramolalym mentalnie > > Bykkiem?! troche rozrywki jeszcze nikomu nie zaszkodziło > . > Kieruj sie prostymi zasadami i stoj przy nich, a nie jak jakis pokrecony > pokurcz. > K.P. znalazł się, kurwa, wysoki. mam proste zasady. 1: bij komucha w ryj 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
galba Jeszcze będą z ciebie ludzie... 17.09.03, 11:19 ... może trochę nienormalni, ale będą. G. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Kretyn52 poszedł wreszcie spać 17.09.03, 11:32 Jeszcze będą z niego dżdżownice. Odpowiedz Link Zgłoś