jaceq 02.12.08, 01:11 duży szacun dla Ciebie, także za metajęzyk, którym operujesz po mistrzowsku, acz oszczędnie. Chciałbym tak potrafić. I nie tylko za metajęzyk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stormy_weather Re: polski_francuz, 02.12.08, 01:29 ja tyż , ale nie wiem za co ..ale w tym musi coś być... miałem takich studentów, gdzie czułem , że są z inteligentnych rodzin..często nie przygowani do egzamu , ale dałem im tróję.. po mojej minie wiedzieli , że zrobiłem głupotę... był taki prof..(N)... który mnie "oblewał regularnie z chemi . i gadał do następnego razu... ja mu : panie prof jesli nie zdam natępnym razem przyniosę ciastka ... i to był mój błąd bo lubił ciastka i regularnie mnie "oblewaŁ" pożądajęc ciastka od Bliklego ... wspaniały prof ... chyba nie żyje, bo czytałem przed laty nekrog w prasie warszawskiej ..ale to wcale nie musi być prawda... wspaniały człowiek , jeszcze dzis widzę jego twarz gdy szelmowsko się do mnie usmiechał.. to był światowiec ,... nazwiska nie wymienię ale mogę dać pewne koordynaty : PW wydz. lotniczy lata 1956-60... Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: polski_francuz, 02.12.08, 08:25 stormy_weather napisał: > ja tyż , ale nie wiem za co ..ale w tym musi coś być... Ja wiem. To wiatr w zaglach.... Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: polski_francuz, 02.12.08, 01:34 polski francuz to mała kłamliwa i oszczercza żmija Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: polski_francuz, 02.12.08, 01:49 protest !!! wspaniała postać...człoweik o uniwersalnych horyzontach myślowych.. nie wiem czy polus lub litwos ..to nie ma znaczenia w jego przypadku .. mam nadzieję , że tego nie czyta , bo będę go komplmentował , co w męskim gronie raczej niespotykane i nieaprobowane.., ale powiem ten facet ,robi wrażenie swoim spektrum myśleniowym , inspiruje , jest kreatywny.. ma duszę artysty , ale zaniedbał wykształceniowo, chyba sowieci podpier'dolili jego rodzicom fortepian, ale gdyby tę sztukę poznał , wiem czując jego , byłby dzisiaj wielkim mistrzem , kimś w rodzaju Bersnsteina... to wspaniały talent ... miał pecha , że jest polakiem... to mu na pewno przeszkadzało w karierze zawodowej... ja go czytam w kategorii geniuszy Davidów... intelektualna błyskotliwość .. a to , że czasem śmieszy , dodaje kolorytu jego naturalności ... I love Israel and Dayan Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: polski_francuz, 02.12.08, 09:01 stormy_weather napisał: > protest !!! > wspaniała postać...człoweik o uniwersalnych horyzontach myślowych.. > nie wiem czy polus lub litwos ..to nie ma znaczenia w jego > przypadku .. Francuz, kapitanie, Francuz.... moze Michel Poniatowski? Kto wie... ? > mam nadzieję , że tego nie czyta , bo będę go komplmentował , co w > męskim gronie raczej niespotykane i nieaprobowane.., ale powiem ten > facet ,robi wrażenie swoim spektrum myśleniowym , inspiruje , jest > kreatywny.. ma duszę artysty , ale zaniedbał wykształceniowo, O nie! To ksztalcenie permanentne w spektrum i widnokregu szerokim i.... jakze zroznicowanym.... Od St.Tropez do Dunkierki, kapitanie! chyba > sowieci podpier'dolili jego rodzicom fortepian, ale gdyby tę sztukę > poznał , wiem czując jego , byłby dzisiaj wielkim mistrzem , kimś w > rodzaju Bersnsteina... Nie tylko fortepian! Podwedzili tez rower! > to wspaniały talent ... miał pecha , że jest polakiem... to mu na > pewno przeszkadzało w karierze zawodowej... I w zyciu osobistym. Na pewno, bez watpliwosci. > ja go czytam w kategorii geniuszy Davidów... No wlasnie! If he was a rich man....tiditidi.(..) - Odbior! Bez meta, prosze, kapitanie! Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: polski_francuz, 02.12.08, 01:40 Tos sie narazil w "pewnych kolach" ,... Pies im mordy ,... =================================================================== duży szacun dla Ciebie, także za metajęzyk, którym operujesz po mistrzowsku, acz oszczędnie. Chciałbym tak potrafić. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: polski_francuz, 02.12.08, 03:36 spitt napisał: > > Tos sie narazil w "pewnych kolach" ,... Pies im mordy ,... teraz juz pf-owi nie popuszcza..... atak nastapi o swicie gdy eretzowcy otworza zaropiale slipia na zapyzialych gebach i w chalatach nie pranych od miesiecy,byc moze lat ...do komputerow siada by wypluc jad ktory uzbieral sie podczas 4-5 godz.(bezczynnosci)snu.......tak ta zaraza juz ma. Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: polski_francuz, 02.12.08, 06:38 Gdyby jeszcze wiedzieli jaki przystojny na dokladke ,... ==================================================================== teraz juz pf-owi nie popuszcza..... Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: polski_francuz, 02.12.08, 08:26 amamit napisała: > ??? > > jak sobie nie zasluzy, to nie... zdrowo was poye.ało. lecz ty sie na cellulitis. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: polski_francuz, 02.12.08, 08:29 do Ciebie pisalam krasnal, czy do Spitta? Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: polski_francuz, 02.12.08, 08:39 amamit napisała: > do Ciebie pisalam krasnal, czy do Spitta? zastrzeż sobie wyłączność Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: polski_francuz, 02.12.08, 08:56 zastrzegam wylacznosc (?)- chociaz nie wiem na co? na siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: polski_francuz, 02.12.08, 16:02 No z ta przystojnoscia nie przesadzaj ) Jesli uwazasz go za przystojnego, to wyobrazam sobie jak wygladasz. To tak jak bardzo gruby mysli, ze wszyscy otyli maja niedowage. Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: polski_francuz, 02.12.08, 17:18 Heheh , nie wiem w jakim stroju ty go widzialas ale gdybys zobaczyla go w szortach na tle Elliot Bay i skyscrapers Seattle ,... ==================================================================== No z ta przystojnoscia nie przesadzaj ) Jesli uwazasz go za przystojnego, to wyobrazam sobie jak wygladasz. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: polski_francuz, 02.12.08, 12:18 znowu splitowski malpujesz mnie? wlasnych pomyslow nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: polski_francuz, 02.12.08, 17:12 Nie ublizaj mi bo cie wygasze ,... ==================================================================== znowu splitowski malpujesz mnie? wlasnych pomyslow nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: polski_francuz, 02.12.08, 17:35 a wygas..... nie bedziesz czytal, nie bedziesz malpowal... Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: polski_francuz, 02.12.08, 17:53 Ciucius , nie kadz sobie publicznie , please ,... =================================================================== nie bedziesz czytal, nie bedziesz malpowal... Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: polski_francuz, 02.12.08, 08:44 jaceq napisał: > duży szacun dla Ciebie, także za metajęzyk, którym operujesz po mistrzowsku, > acz oszczędnie. Chciałbym tak potrafić. > > I nie tylko za metajęzyk. Za ten zapis automatyczny pewnie? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Przyjemnie 02.12.08, 09:14 jest dostac od czasu komplement. Tym bardziej, ze wczoraj dostalem w tenisa i w duszy mialem czarno. Co wam pisze z najciemniejszego kata bunkra gdzie sie zaszylem by przeczekac zmasowane ataki. Goodday PF Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Przyjemnie 02.12.08, 10:01 polski_francuz napisał: > Przyjemnie jest dostac od czasu komplement. To masz i ode mnie. Za Twoimi postami kryje się myśl. Co prawda nie zawsze zgodna z moimi oczekiwaniami, ale przecież -do licha!- po to jestem na forum. P.S. Ten komplement należy się też autorowi wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
perla ale PF ma jeden minus 02.12.08, 09:38 dane33 go nie lubi, a skoro dane33 go nie lubi, to cały erec go nie lubi. No i oczywiście skoro dane33 go nie lubi, to został okrzyknięty antysemitą, bo antysemitą ten jest, kogo dane33 wskaże. I nawet jak PF napisze, że kupił sobie gazetę to dane33 odpowie mu: "znow lzesz profesorku... odwal sie od israela od zydow i ode mnie to nawet nie splune w twoim kierunku." Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ale PF ma jeden minus 02.12.08, 12:21 znowu lzesz, perliczkowaty, bo ja nie mowie nikomu, co i komu ma pisac.... Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: ale PF ma jeden minus 02.12.08, 12:23 francuz to mała gnida i tchótz nie popuszczę mu za te kłamstwa o mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: ale PF ma jeden minus 02.12.08, 12:27 o tobie kłamstwa ? przecie ty jesteś encykopedyczną formułą fałszu i kłamstwa... a kysz , maro piekielna ...!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: ale PF ma jeden minus 02.12.08, 16:08 niechętnie , jeszcze ci przywalę ty wścieklica... furiatka jakaś ! bezzębna dworcówa.... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: ale PF ma jeden minus 02.12.08, 16:12 Opanuj sie,abi. Na kobiete,ani doniczka,nie mowila ci mama? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: ?+ 02.12.08, 09:59 Re: polski_francuz, melord 02.12.08 teraz juz pf-owi nie popuszcza..... atak nastapi o swicie gdy eretzowcy otworza zaropiale slipia na zapyzialych gebach i w chalatach nie pranych od miesiecy,byc moze lat ...do komputerow siada by wypluc jad ktory uzbieral sie podczas 4-5 godz.(bezczynnosci)snu.......tak ta zaraza juz ma. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Jszcze zes nie wytrzezwial? Onucki,od zeszlego rku nie prane,przynajmniej w przedsianku dla wysuszenia,wystawiles? Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: ?+ 02.12.08, 10:11 bywszy1 napisał: > Jszcze zes nie wytrzezwial? Tak, masz racje bywszy+, to prawdziwa plaga na tym forum - albo uchlani cus gryzmola albo na kacu - toto nigdy nie trzewzwieje a jak juz nie ma za co to beltowe piwko skombinowac, to w delirke wpa Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: ?+ 02.12.08, 10:12 belgijska napisała: > bywszy1 napisał: > > > Jszcze zes nie wytrzezwial? > > Tak, masz racje bywszy+, to prawdziwa plaga na tym forum - albo uchlani cus > gryzmola albo na kacu - toto nigdy nie trzewzwieje a jak juz nie ma za co to > beltowe piwko skombinowac, to w delirke wpada i karaluchy widzi. Co to za homoidalny sort? Odpowiedz Link Zgłoś
falafel11 Re: Ja tych zabojadow zlaszcza polskich nieznosze 02.12.08, 11:54 Degeneraci ... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Ty masz, falfofel11 02.12.08, 20:13 żabojadów arabskich i niech Ci to wystarczy, póki co. Bo za miłość francuską Allah zgrilluje Cię w piekle, nawet o tym nie myśl! falafel11 napisała: > Degeneraci ... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: polski_francuz, 02.12.08, 15:52 Meta,czy meta(e z ogonkiem)? Osobiscie przychylam sie do tej drugiej mozliwosci,ale to jest moj stosunek do jezyka pefa. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_belgijka Ma byc.... 02.12.08, 15:53 pozarski napisał: > Meta,czy meta(e z ogonkiem)? Osobiscie przychylam sie do tej drugiej > mozliwosci,ale to jest moj stosunek do jezyka pefa. Wedlug Jacobsona, czy szkoly dunskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Przepraszam, uscisle: 02.12.08, 15:59 Mnie wsio ryba,a najlpiej panga. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_belgijka Re: Przepraszam, uscisle: 02.12.08, 20:11 pozarski napisał: > Mnie wsio ryba,a najlpiej panga. Jak Ci panga, to niech bedzie praska Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Przepraszam, uscisle: 02.12.08, 20:47 polska_belgijka napisała: > Jak Ci panga, to niech bedzie praska To pangi już pływają we Wełtawie? Jak to szybko poszło... Odpowiedz Link Zgłoś
polska_belgijka Re: Przepraszam, uscisle: 02.12.08, 20:48 jaceq napisał: > To pangi już pływają we Wełtawie? Jak to szybko poszło... Pangi nie plywaja, Jacobson plywa. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Przepraszam, uscisle: 02.12.08, 20:52 > Jacobson plywa. W Wełtawie? Pod prąd? Odpowiedz Link Zgłoś
polska_belgijka Re: Przepraszam, uscisle: 02.12.08, 20:55 jaceq napisał: > > Jacobson plywa. > > W Wełtawie? Pod prąd? Przyzwyczajony. Z Chomskim! Odpowiedz Link Zgłoś
polska_belgijka Re: Przepraszam, uscisle: 02.12.08, 21:09 pozarski napisał: > Z chamskim Chomskim. O nie, ze strukturalnym Chomskim Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Przepraszam, uscisle: 02.12.08, 21:10 Wiemy,wiemy,ale cham przy okazji straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_belgijka Re: Przepraszam, uscisle: 02.12.08, 21:13 pozarski napisał: > Wiemy,wiemy,ale cham przy okazji straszny. Bo ze struktur wyszedl )) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Przepraszam, uscisle: 02.12.08, 21:18 On jest taka Aurorka akademii. Na necie jest jego dyskusja o Izraelu z Alanem Dershowitzem. Slaboch jezykowy. Same frazesy. Dershowitz jest slynnym prawnikiem,mowi krotko i wezlowato,a ten cham po prostu traci rezon i bredzi. Koniecznie sobie to znajdz,bo wszystkie teorie padaja,kiedy sie widzi,jak Chomski po prostu jest zamurowany argumentami przeciwnika. To straszny lewak z tego Chomskiego i jezyk jego taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_belgijka Re: Przepraszam, uscisle: 02.12.08, 21:20 pozarski napisał: To straszny lewak z > tego Chomskiego i jezyk jego taki sam. Ja go dobrze znam - ze szkoly praskiej )) Jacobson mi go przedstawil 30 lat temu )) Dawno sie tak nie usmialam )) Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Przepraszam, uscisle: 02.12.08, 21:23 polska_belgijka napisała: > O nie, ze strukturalnym Chomskim Nieważne. Grunt, że do góry brzuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_belgijka No i co z tym metalingua, jacusiu? 02.12.08, 21:02 jaceq napisał: > > Jacobson plywa. > > W Wełtawie? Pod prąd? Ma pod prad? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: No i co z tym metalingua, jacusiu? 02.12.08, 21:32 polska_belgijka napisała: > Ma pod prad? A pod co? Odpowiedz Link Zgłoś
polska_belgijka Re: No i co z tym metalingua, jacusiu? 02.12.08, 21:33 jaceq napisał: > A pod co? Pod (kogo? co?) Acc. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ma byc.... 02.12.08, 15:58 A jak ty myslisz? (prawde powiedziawszy nie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 A czy Jaceq sobie aby nie zażartował 02.12.08, 18:06 komplementując (?) Polskiego_Francuza? Bo ja mam takie wrażenie, że post jego był ironiczny. Może się jednak mylę... Oczywiście,że mogę się mylić, bo to forum stało się tak inteligentne, że trudno mi za nim nadążyć... a. jaceq napisał: > duży szacun dla Ciebie, także za metajęzyk, którym operujesz po mistrzowsku, > acz oszczędnie. Chciałbym tak potrafić. > > I nie tylko za metajęzyk. > Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: A czy Jaceq sobie aby nie zażartował 02.12.08, 18:14 Mysle,ze sie nie mylisz. Jacek lubi sie naigrywac z absolutnie wszystkiego,wlacznie z pefem. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: A czy Jaceq sobie aby nie zażartował 02.12.08, 18:57 pozarski napisał: > Mysle,ze sie nie mylisz. Jacek lubi sie naigrywac z absolutnie > wszystkiego,wlacznie z pefem. Niezupełnie tak, pozarski. Mogę absolutnie ze wszystkiego, a lubię z niektórych tylko podzbiorów wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: A czy Jaceq sobie aby nie zażartował 02.12.08, 20:08 Podzbiory kojarza mi sie naturalnie z rozbieraniem,ale zeby pef sie kojarzyl z pieknym jezykiem? No, Jacku,czuje sie zawiedziony. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: A czy Jaceq sobie aby nie zażartował 02.12.08, 20:42 > ale zeby pef sie kojarzyl z > pieknym jezykiem? I to w dodatku metajęzykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: A czy Jaceq sobie aby nie zażartował 02.12.08, 20:43 Metajezykiem. Cieszysz sie,jakby to byl jakis metanol. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_belgijka Re: A czy Jaceq sobie aby nie zażartował 02.12.08, 20:46 pozarski napisał: > Metajezykiem. Cieszysz sie,jakby to byl jakis metanol. Prawie P.S. Metajezyk, to jezyk o jezyku (w skrocie i po prostu). Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: A czy Jaceq sobie aby nie zażartował 02.12.08, 21:03 Prosze bardzo. Mam swoja wikipedie. Czego mi jeszcze do szczescia brakuje? Mlodej,rudej,chetnej. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: A czy Jaceq sobie aby nie zażartował 02.12.08, 20:49 pozarski napisał: > Metajezykiem. Cieszysz sie,jakby to byl jakis metanol. Nie czujesz smaku i masz katar. To nie metanol, tylko colombard armagnac. ~ Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: A czy Jaceq sobie aby nie zażartował 02.12.08, 21:05 Wogle mnie grypa zaatakowala. Uwaga! Po 60tce grypa zabija. Zamiast kwiatow na grob,prosze przesylac pieniadze na moje konto w Monaco. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: A czy Jaceq sobie aby nie zażartował? 02.12.08, 18:53 Nie, Ado, nie tym razem. > Bo ja mam takie wrażenie, że post jego był ironiczny. Bo to jest tak: przeczytałem kilka wątków Aquanetu na wyrywki i akurat tak się złożyło, że wypowiedziami PF się zachwyciłem. Podświadomie chyba już od jakiegoś czasu grało mi to w duszy i łup! olśnienie! > Może się jednak mylę... Słuszne założenie. Tym bardziej, że już kilka razy Ty sama dałaś mi się nabrać: ironia-nieironia. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Szkola emigracji 02.12.08, 19:35 uczy, zeby sie wyrazac zwiezle ale zrozumiale. Bo na ogol brakuje w tym czy w innym jezyku slow. A wazne jest by przekonac wlasnie slowem. To jest tym trudniejsze, ze slowo pisane nie jest stowarzyszone z gestem, z intonacja... I stad pewnie moja polszczyzna stala sie na obraz moich jezykow obcych: oszczedna ale dosadna. Ale po przeczytaniu kilku postow powyzej tym bardziej doceniam twoj komplement. No wiec, dzieki. PF Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Metajęzyk 02.12.08, 20:36 polski_francuz napisał: > Szkola emigracji uczy, zeby sie wyrazac zwiezle ale zrozumiale. To też. Z definicji: Słownik metajęzyka tworzy kilkanaście gniazd językowych.(...) Z tego zestawu słów budowane są schematy opisujące dane pojęcia czy emocje. Taka konstrukcja schematu i jego odwoływanie się do pojęć najprostszych i uniwersalnych daje możliwość pełniejszego, niż w przypadku zastosowania innych metod, porównania słów (nierzadko słownikowo) tłumaczonych na siebie. Mówiąc bardziej po ludzku, metajęzyk zawiera schematy definiujące samego siebie. > A wazne jest by przekonac wlasnie slowem. To jest tym > trudniejsze, ze slowo pisane nie jest stowarzyszone z gestem, z intonacja... Ważne, ale nie najważniejsze (patrz Oleg wyżej). Mnie, czytając Ciebie (w sporej dawce, na jeden raz) przyjemność sprawiły nie tyle same Twoje poglądy, ile możliwość podążania za Twoim tokiem rozumowania (samozdefiniowany metajęzyk), i - wybacz - możliwość przez to wartościowania twoich intencji. A to przydaje użytym przez ciebie argumentom nowego ciężaru gatunkowego. W jakiejś mierze zastępuje gest, intonację... > oszczedna ale dosadna. SGML jest metajęzykiem. Właśnie: oszczędny i do bólu dosadny. To ja dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Potwierdzam uniwersalnosc 02.12.08, 21:03 Ludzi o roznych kulturach mozna przekonywac jedynie argumentami o charakterze uniwersalnym. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polska_belgijka Re: Metajęzyk 02.12.08, 21:18 jaceq napisał: > polski_francuz napisał: > > > Szkola emigracji uczy, zeby sie wyrazac zwiezle ale zrozumiale. Moja widziec okret plonac )) Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Metajęzyk 02.12.08, 21:28 polska_belgijka napisała: > jaceq napisał: Przecież napisałem na samej górze, że chcciałbym tak umieć. '*M*' uch! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Jezyki 03.12.08, 08:22 "SGML jest metajęzykiem. Właśnie: oszczędny i do bólu dosadny." To i zmienianie czcionek w postach nasuwaja mi zajmujesz sie jezykami programowania, he? PF Odpowiedz Link Zgłoś