jaceq 22.04.09, 15:13 fotoforum.gazeta.pl/photo/0/gc/ti/ysa5/qSim6bDVaRyKGo3VIX.jpg" border="0" alt="fotoforum.gazeta.pl/photo/0/gc/ti/ysa5/qSim6bDVaRyKGo3VIX.jpg"> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dana33 Re: wypracowanie 22.04.09, 15:29 poprawiam link, jacqu.... fotoforum.gazeta.pl/photo/0/gc/ti/ysa5/qSim6bDVaRyKGo3VIX.jpg co ja ci ide powiedziec..... w trzeciej klasie.... potem wlasnie takie cyniole i cepy i rochelliny wyrastaja.... szkoda polski... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: wypracowanie 22.04.09, 15:33 Dostałem majlem jako ciekawostkę, nadawca chyba też nie zna tej młodej Szypuły (prawdopodobnie żydowskie nazwisko), ale pełno takich szypuł jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: wypracowanie 22.04.09, 15:47 nu wlasnie.... jak mozna tak wychowywac dzieci? wiesz... ja jestem otoczona ze wszystkich stron takimi, ktorzy nawet sie nie wstydza glosno i dzien w dzien mowic o zlikwidowaniu mojego kraju i mojego narodu... jak mi sie udalo w takiej sytuacji wychowac dzieci, ktore nie nienawidza arabow? moj syn do swojego przyjaciel isamila mowi "bracie"... a przeciez byl w wojsku, byl na wojnie i widzial na wlasne oczy.... i mimo to... bracie... do glowy by moim dzieciom, ich przyjaciolom, dzieciom moich przyjaciol, nie przyszlo powiedziec: niech sie nie pokazuja... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 czyny nie slowa 22.04.09, 16:04 dana33 napisała: > ja jestem otoczona ze wszystkich stron takimi, ktorzy nawet > sie nie wstydza glosno i dzien w dzien mowic o zlikwidowaniu mojego > kraju i mojego narodu... 1. Jak to mozliwe, ze z oblezonej twierdzy Izrael przybywasz na forum wrogiego jezyka, zeby Cie otaczali? 2. Szczerosc jest wstydliwa, zgoda. Dobra robota chwalebna. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: wypracowanie 22.04.09, 16:39 dana33 napisała: > nu wlasnie.... > jak mozna tak wychowywac dzieci? > wiesz... ja jestem otoczona ze wszystkich stron takimi, ktorzy nawet > sie nie wstydza glosno i dzien w dzien mowic o zlikwidowaniu mojego > kraju i mojego narodu... nu wlasnie chyba nalezy kazdego do woja poslac by sobie po tych "bratach' postrzelal wlasnie. im mlodsze ustrzeli tym lesza milosc i medale.poza tym u nas co drugi to brat wlasnie,from the hood. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: wypracowanie 22.04.09, 16:36 dana33 napisała: > poprawiam link, jacqu.... > > co ja ci ide powiedziec..... w trzeciej klasie.... potem wlasnie > takie cyniole i cepy i rochelliny wyrastaja.... > szkoda polski... nu,ale my nie skonczylismy edukacji na tej trzeciej klasie,jak ty. jak widac cosik w genach sie nie zgadza u tych pseudogenialnych. pewnie,ze szkoda polski by jakies szmatlawcejak ty, ja co rusz szargaly,a nie dorastaja oni tym prawdziwym polakom do piet wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______________Znowu zlikwidują Szkołę Podstawową ? 22.04.09, 19:40 ______________po UJ? i IPN-ie? co to się porobiło..... Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Znowu zlikwidują Szkołę Podstawową 22.04.09, 19:59 hasz0 napisał: > co to się porobiło..... I gdzie ty będziesz teraz kontynuował edukację. Gdzie bedziesz doskonalił te swoje kreseczki, kropeczki, krzyżyki itp. ? Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Znowu zlikwidują Szkołę Podstawową 22.04.09, 20:35 awuk napisał: Gdzie bedziesz > doskonalił te swoje kreseczki, kropeczki, krzyżyki itp. ?[/b] Nic nie rozumiesz!!! To sa SZLACZKI! Szlaczki funkcyjne! Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Znowu zlikwidują Szkołę Podstawową 22.04.09, 20:42 belgijska napisała: > awuk napisał: > > Gdzie bedziesz > > doskonalił te swoje kreseczki, kropeczki, krzyżyki itp. ?[/b] > > Nic nie rozumiesz!!! To sa SZLACZKI! Szlaczki funkcyjne! Ale takie szlaczki też doskonalą w podstawówkach chyba, nie ? Jak ja chodziłem do podstawówki to mnie jeszcze marginesy kazali robić. Takie szlaczki ale pionowe. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Znowu zlikwidują Szkołę Podstawową 22.04.09, 21:34 awuk napisał: > Ale takie szlaczki też doskonalą w podstawówkach chyba, nie ? > Jak ja chodziłem do podstawówki to mnie jeszcze marginesy kazali > robić. Takie szlaczki ale pionowe. I od tych marginesow odczepic sie nie mozesz - wole szlaczki - moga byc nawet esy - floresy, tylko nie MARGINESY! Chodziles, chodziles i nic widac nie wychodziles ..... proste rzeczy trzeba Ci tlumaczyc ... Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Znowu zlikwidują Szkołę Podstawową 23.04.09, 13:42 belgijska napisała: > Chodziles, chodziles i nic widac nie wychodziles ..... proste rzeczy trzeba Ci tlumaczyc ... Nie depcz mi po odciskach bo nie lubię. Kiedys taki jeden próbował to robić a teraz żałuje. A hasz0 to twój luby ze tak go tłumaczysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
perla no ale 22.04.09, 15:42 Natalia dostała jedynkę za to dzieło, czyli pałę znaczy się. Z dopiskiem, że poprawić ma. Czyli proces wychowawczy trwa nadal właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: no ale 22.04.09, 15:53 perla.... ty myslisz, ze to pomoze? to ona poprawi, zeby nie dostac "paly", ale zostanie jej uczucie, ze zostala zmuszona, o inacze wlasnie "pala"..... ty nie rozumiesz, ze to zaczyna sie w domu? z tego co slyszy wokol? myslisz, ze szkola ma wiekszy wplyw na wychowanie dziecka, niz dom? juz nie mowie tylko o zydach.... ale przeciez w takim domu, gdzie sie mowi lekcewazaco i z nienawiscia o zydach, mowi sie tak samo o "zoltkach", "jugolach", "zabojadach" i "makaroniarzach"..... w polsce kazdy inny, kazdy inny, natychmiast jest traktowany ponizajaco i nazywany lekcewazaco.... dlaczego, perla? zatruwa sie dzieci juz pogarda dla innego, obcego, zamiast wpajac w to dziecko ciekawosc i zrozumienie i tolerancje... ile mozna sie nauczyc wlasnie od innego? jak taka postawa zubaza narod.... jaka szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: no ale 22.04.09, 15:58 to trzecia klasa gimnazjum jest, czyli ona ma 16 lat. Jeżeli używa w pracy szkolnej słówka "wypie...ją", tzn., że nie można jej brać serio, i ona nie zdaje sobie sprawy co pisze i do kogo właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: no ale 22.04.09, 16:19 perla..... nu jak babcie kocham.... co ty tu wypisujesz? 16 letniej dziewczyny nie mozna brac na serio????? jej rodzicow tez nie????? w 16 lat ona nie zdaje sobie sprawy co pisze i co mysli? to jest jeszcze gorzej, niz myslalam.... w israelu, perla, zycie i egzystencja tego kraju zalezy od 18-letnich ludzi... jesli by to 16 lat nie wpoilo im sie odpowiedzialnosci za ich slowa i czyny, to nas by tu juz dawno nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: no ale 22.04.09, 16:27 dana33 napisała: > jesli by to 16 lat nie wpoilo im sie Bardzo sie ciesze, jak drobiowy wyperdek w mycce cieszy sie z uzi na ulicach polskich miast. Patriotyzm wpajania nienawisci do "swojego?" narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: no ale 22.04.09, 19:21 Widzałem na lotnisku grupę Żydów podążających na (jak sie póxniej dowiedziałem) rocznicowe obchody do Warszawy.Była 6 rano i modlili sie pod sciana hali kiwając się, czy przechadzając czytając z powaga księgę. Pewnie wiesz jaki mam stosunek do wiary...i zadziwił mnie, czy też zdumiał wiek tych ludzi. W wiekszości mieli do 20 lat.Byli tez tam starsi, ale mnie zastanowili ci młodsi....cos w tym jest co piszesz o tych 18 latkach, choc i polska młodziez jest czasami rozmodlona, ale nie spotkałem jeszcze takiej, która robiłaby to tak...że tak powiem - ostentacyjnie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nadrabiaja szczerosc? 22.04.09, 19:24 andrzejg napisał: > tak...że tak powiem - ostentacyjnie. Sadzisz, ze ci z uzi pilnuja aby sie ktory nie urwal? Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: no ale 22.04.09, 19:27 to nie ostant ..to manifetsacja swego stanu duchowego ...to jest przeurocze ...dla europejczyka wygląda jak stan ekstazy ...a jest to co prawda pewna odmiana ekstazy , ale wywołana świeżym duchem człowieka który chciałby coś powiedzieć , ale w chwili gdy jest sam ...zamyka się w sobie... to uczucie jest wyżśzgo rzędu doznan ludzkich ... nie wszystkim dostępne... to jak lot Saint Exupery ... Odpowiedz Link Zgłoś
mieczdamoklesa Re: no ale 22.04.09, 19:33 cyborg.jr napisał: > to nie ostant ..to manifetsacja swego stanu duchowego ...to jest > przeurocze ...dla europejczyka wygląda jak stan ekstazy ...a jest to > co prawda pewna odmiana ekstazy , i w tej ekstazie wylamuja klodki jak zlodzieje, co pokazali w swej ekstazie na Majdanku ... Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: no ale 22.04.09, 19:42 ty się dobrze czujesz ? podaj adres zaraz podjadę , mam dzisiaj dyżur na pogoracie ... Odpowiedz Link Zgłoś
mieczdamoklesa Re: no ale 22.04.09, 20:27 cyborg.jr napisał: > > > podaj adres zaraz podjadę , mam dzisiaj dyżur na pogoracie ... podjedz do nich z elektrowstrzasami, moze ich z ekstazy wybudzisz: "Grupa ortodoksyjnych Żydów nie potrafiła zrozumieć, dlaczego strażnicy nie pozwalają im zwiedzać obozu. Nie przekonały ich zamknięte furtki i napisy mówiące, że muzeum jest zamykane o godz. 18.00. Najpierw zdjęli z zawiasów jedną z bram do obozu. Potem wyłamali kłódkę z drzwi do baraku nr 14. 35-osobowa grupa zwiedziła go, a potem wyszła przez inną furtkę, którą także wyjęła z zawiasów." Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: no ale 22.04.09, 19:51 wielu rzeczy jeszcze nie widziales, andrzeju.... a muzulmanow rozwijajacych nawet na ulicy dywnik 5 razy dziennie, walacych glowa w trotuar, widziales? tez nie? nu widzisz.... przeciez mowie, ze wielu rzeczy jeszcze nie widziales... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 antysemityzm Nadludzi 22.04.09, 19:54 dana33 napisała: > walacych glowa w trotuar Kazdy ma ambicje na swoja miare. Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: no ale 22.04.09, 20:00 nu zna on to , jak wychodzi z chlewika , to nie jeden raz napier'dala czołem w chodnik .... potem go biorą na izbę przyjęć... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: no ale 22.04.09, 20:38 Nie chwale sie ,ze widziałem...ano nie widziałem Jak myslisz? Czy nie byłoby więcej tolerancji....a raczej mniej nietolerancji , gdyby nie ta ostentacyjność i gesty(według mnie) raczej na pokaz? Niewazne czyje. A. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: no ale 22.04.09, 21:53 wiecej tolerancji? albo ja masz, albo jej nie masz... nie uwazasz, ze moze byloby mnie nienawisci miedzy ludzmi, jesli po prostu i zwyczajnie przyjeliby spokojnie fakt, ze kazdy modli sie troche inaczej... jeden wlasnie z dywanikiem i waleniem czolem w trotuar, drugi z ksiazka kiwajacy sie, trzeci z krzyzem na piersi wielkosci kola i spozywajacy niby to cialo panskie... jeden jest blondyn, drugi szatyn, trzeci rudy, czwarty czarny... czy to znaczy, ze nie mozna widziec w kazdym cos pieknego? nawet jak wolisz blondyna niz rudego? ty sie smiejesz pokazujac wszystkie zeby, a ja z zamknietymi ustami... nie mozna przyjac tego i tego? kazdy ma swoj sposob... ja nawet w szpitalu widze tych arabow na kolanach, walacych glowa w podloge i co? i nic... taki maja zwyczaj i tradycje.. tak im nakazuje ich religia... moge to przyjac z calkowitym spokojem... co mnie zastanawia, ze napisales to o zydach wlasnie... o arabach nie... o buddystach nie.... o katolikach tez ani slowa... wlasnie o zydach... moze byloby mniej nienawisci do zydow, jakbys po prostu zaakceptowal, ze kazdy jest troche inny? albo jakbys, zamiast pisac o "ostentacji", dowiedzial sie u kogos kompetentnego, dlaczego zydzi modla sie wlasnie tak, a nie inaczej? i dowiedzialbys sie czegos nowego i.... nie pisalbys takich postow... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: no ale 23.04.09, 05:14 Napiałem o Zydach ,bo po prostu ich widziałem ostatnio,tak na zywo bo siedząc w tej Polsce , jako zywo nie widuję Zydów i innych nacji na zywo, przynajmniej w tak ciekawych sytuacjach. Moze przwrażliwiona jesteś gdy ktos napisze coskolwiek o Zydach. NIe widziałas wątku , gdzie nasmiewałem się z ostentacyjnego krzyżowania się katolików , na wzór ich Boga? Pewnie nie widziałas, bo widzisz tylko to co pisze sie o Zydach. A ja juz zapytałem się kogoś w innym wątku o modlących się Zydów i potem mi to gdzieś umknęło. Pamietam,ze jedynie marksistowski sie wtrącił, ale on chyba nie jest kompetentny...co nie? Jesteś kompetentna? To powiedz,czy to publiczne kiwanie się (nie znam nazwy tego sposobu modłów) jest normą, czy czyms na wzór krzyzowania się katolików przed Wielkanocą ,chyba na Filipinach? Wspomniałas o katoliku z wielkim krzyżem spożywającym niby to ciało pańskie...zgoda ,pod warunkiem , gdyby to robiL np. na lotnisku przed odlotem samolotu. Jeśli chodzi zas o umoralnienie mnie w kwestii tolerancji , to nie musisz aż tak się trudzic. A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg P.S. 23.04.09, 05:21 no i zapomniałem dodać,że całkowicie się z Toba zgadzam co do opinii o tym wypracowaniu. Zaczyna to sie w domu.<br /> A. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: no ale 23.04.09, 15:07 alez ja cie nie umoralniam.... nie smialabym.... ja tylko zwrocilam ogolnie uwage, ze wlasnie o sposobie modlenia sie zydow piszesz, a nie o zadnym innym... nie widzialam twojego postu o krzyzowaniu sie katolikow... ja po prostu twierdze, ze religia i sposob modlenia sie sa prywatna sprawa kazdego, i jak dlugo nikogo tym nie rani i nie obraza, moze to robic w miejscach publicznych rowniez, jesli akurat ma taka potrzebe... mozna przejsc obok i nie rzucic nawet okiem... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: no ale 23.04.09, 23:45 To był wątek, a nie post- o tych krzyżujących się bardziej wierzących Jak chcesz , to poszukam i dam link OK Sposób modlenia się jest prywatna sprawą Teraz zwracam sie do Ciebie z konkretnym pytaniem: czy taki sposób modlenia sie jest przeważającym? To znaczy : czy kazdy przecięntny Zyd modli sie na lotnisku, czy w podobnych miejscach?Czy tez praktykujesz takie zwyczaje? Piszesz o prywatnosci religii...przepraszam bardzo Jaka to prywtnośc,gdy wywleka sie ja na forum publiczne Prywatność, to zacisze,zamyslenia i dialog z Bogiem na osobnosci (ja w to nie wierzę, ale wierzę w potrzebę takiego dialogu innych ludzi) Czy jest nam potrzebna taka demonstracja swoich wyznań? A. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Andrzej, 24.04.09, 00:17 "Kiwanie się podczas modlitwy (szukling lub szokeling w jidysz), bardzo silnie utożsamiane z tradycyjną modlitwą żydowską, jest - według niektórych wyjaśnień - realizacją wersetu z Psalmu: „Wszystkie części mojego ciała powiedzą: <Któż, o Panie, podobny do Ciebie>” (35:10)".(...) www.the614thcs.com/40.1010.0.0.1.0.phtml Codzienne modlitwy odmawiane są rano ("szacharit"), w południe ("mincha") i wieczorem ("ma`ariw"). Ten zwyczaj ma swój początek u Dawida i Daniela, którzy modlili się trzy razy dziennie (Daniel 6:11, Psalm 55:18). Talmud objaśnia, że Abraham wprowadził modlitwę poranną, Izaak południową, a Jakub wieczorną."Szacharit" jest najdłuższą porą modlitwy. Modlitwa ta wyobraża poranną ofiarę składaną w Świątyni.(..) Do odmawiania tradycyjnych modlitw jest potrzebne kworum dziesięciu mężczyzn (minjan). Jeśli brakuje choćby jednego, nie może go zastąpić kobieta, może natomiast sześcioletni chłopiec. Ortodoksyjni Żydzi codziennie modlą się w tałesie, z przytwierdzonymi do ramienia i czoła filakteriami, z jarmułką (kipą) na głowie, i miarowo kołyszą się zwróceni twarzami ku Jerozolimie (w diasporze), modląc się o powrót do Syjonu. www.izrael.badacz.org/kultura/judaizm_modlitwy.html zajrzyj: info.jpost.com/2000/Photos/Kotel/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Miejsce 24.04.09, 00:48 dowolne. www.youtube.com/watch?v=CVCNYbKugkY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg wiem,że się czepiam 24.04.09, 07:55 po prostu chcę sie dowiedzieć.Dzieki za informację.Przekaz i intencje zrozumiałem.Dla mnie jednak występ publiczny jest czyms innym niz modły w miejscu publicznym. Na wystep idziesz specjalnie, a jak jestes nieswiadomy programu , to juz Twój problem. Modły na lotnisku zaskakuja Cie kompletnie i są formą inwazji. Cos na rodzaj palacza gdzie musisz wdychac jego nikotynę.W tym miejscu nie ograniczam sie tylko do modłów owych Zydów. Pisze ogólnie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: wiem,że się czepiam 24.04.09, 08:43 Byłem kiedyś świadkiem wypadku samochodowego, z poszkodowanej ciężarówki wypadły pisklęta. Rozlazły sie po ulicy, rozjeżdżane przez samochody. Kierowca Arab, zamiast zbierać swój dobytek odszedł na bok, oczyścił piaskiem ręce, rozłożył dywanik i rozpoczął modły do Allacha. Pobożni pątnicy do cudownego obrazu w Częstochowie winni ostatni etap przejść na klęczkach, co sie zdarza wcale nierzadko nawet na 3 kilometrowej alei NMP. Dla pobożnych miejsce dla chwalenia swojego Pana nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 obraza uczuc religijnych 24.04.09, 08:56 pan.scan napisał: > Dla pobożnych miejsce dla chwalenia swojego Pana nie ma znaczenia. Przyzwolenie dla agresji przeciwko innym ludziom. To tak jak wylewanie szamba w lesie. Naruszanie harmonii. Nie dziwi koniecznosc trzymania "poboznych" w gettach. Odnosze to takze do dzwieku dzwonow i muezinow. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: obraza uczuc religijnych 24.04.09, 11:09 Czy przeszkadzałyby Ci tańce do Trygława, Radegasta, Donara czy Odyna? Mnie nie, nawet zazdrościłbym wiary. Przeszkadza mi natomiast dojenie państwa przez religijnych wszelkiej maści, "dni papieskie" w świeckiej, bo państwowej szkole, gdzie moje dziecko przymuszane jest presją nauczycieli i otoczenia do noszenia się na żółto, pokropek mostu i lokomotywy przez biskupa oraz inne "wartości" w publicznym życiu świeckiego wyłącznie z litery konstytucji państwa. rycho7 napisał: Przyzwolenie dla agresji przeciwko innym ludziom. To tak jak wylewanie szamba w lesie. Naruszanie harmonii. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Tanz in den Mai 24.04.09, 22:06 pan.scan napisał: > Czy przeszkadzałyby Ci tańce do Trygława, Radegasta, Donara czy Odyna? Od lat to kultywuje. Dla mnie tytulowa konstrukcja gramatyczna byla zadziwieniem. To wtancowanie w maj. Teutoni od zawsze flekowali pacynke biskupa Rzymu. Juz blisko noc konczaca sie 1 maja. Mozna pofiglowac z czarownicami. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 modlitwa Zyda wiecznego tulacza 24.04.09, 07:35 pan.scan napisał: > Do odmawiania tradycyjnych modlitw jest potrzebne kworum dziesięciu > mężczyzn (minjan). 1. Czy brak kworum jest uzasadnieniem calkowitego braku modlitwy? 2. Diaspora i podroze handlowe sprawialy, ze Zydzi przebywali czesto zdala od "kworum". Jak wplywalo to na kontekst religijnosci mojzeszowej? 3. "Minjan" jest czynnikiem przymuszajacym do zycia w getcie i zabezpieczeniem przed asymilacja. Czy Zydem mozna byc na dluzsa mete w pojedynke? Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: wypracowanie 22.04.09, 17:21 Urodziłem się i wychowałem się w Polsce . Jako dziecko i młodzieniec spotkałem się z antysemityzmem fizycznym i słownym przeciwko mnie osobiście i mojej rodzinie. Ale nie gadałem przeciwko Polsce i Polakom. Oni są różnimi ludżmi , jak w każdy naród . Mam wśród nich przyjaciół. Ale wiem że są także Polacy, którzy nienawidzą mnie jako Żyda , nie znając mnie. Moja córka , instruktor salsy (taki taniec),uczestniczy w międzynarodowych kongresach salsa w Europie . Biorą w nich udział tancerze z całego Świata. Także z Izraela i z krajów arabskich . Wiele spraw ich dzieli ,ale salsa ich łączy . I bawią się dobrze. I nie ma nienawiści . Ona jest w kontakcie z nimi i innymi Arabami przez cały czas. Ale niekiedy dostaje " zimny prysznic" . No, wtedy ona elegancko , bez przeklęstw ,oddaje kontra . Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 wychowalem sie na podworku 22.04.09, 17:53 3nd napisał: > Urodziłem się i wychowałem się w Polsce . Jako dziecko i > młodzieniec spotkałem się z antysemityzmem fizycznym i słownym > przeciwko mnie osobiście i mojej rodzinie. Urodziłem się i wychowałem się w Polsce . Jako dziecko i młodzieniec spotkałem się z agresja fizyczna i słowna przeciwko mnie osobiście i mojej rodzinie. Nie stalem sie mimoza, nie rozczulam sie nad soba, nawet zapomnialem konkretow kto, co i kiedy. Jestem czlowiekiem wsrod ludzi, nie jestem Nadczlowiekiem z Narodu Wybranego. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: wypracowanie 22.04.09, 17:59 nu, 3nd..... gdzie dina, a gdzie rochellina..... dwa swiaty.... rochellina w zyciu nie dojdzie do diny... Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: wypracowanie 22.04.09, 18:05 dana33 napisała: > nu, 3nd..... gdzie dina, a gdzie rochellina..... > dwa swiaty.... rochellina w zyciu nie dojdzie do diny... a co ciebie ja krece pasztet? lepiej sobie wlasnie ciebie wyobrazic jako tancerke salsy..he,he bo kariery hotelowe twoich latorosli juz znamy i pozwol ,ze ich nie bedziemy rowniez powielac. nie ta dziedzina,nie te rewiry i nie te same zawody nas rajcuja. niektorzy lubia siegac gdzie indziej i po dyplomy i po mozliwosci pracy..,ale do tego trzeba kotus cos wiecej skonczyc niz szkole srednia i krotki kurs szkoleniowy paplacza za pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 [...] 22.04.09, 18:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 [...] 22.04.09, 18:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: wypracowanie 22.04.09, 18:42 Vicki, boli cię że są ludzie żyjący z czystym sumieniem ze sobą i z wielonarodowym otoczeniem ? Wiemy że jesteś naj...naj...naj... , ale troszkę skromności nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: wypracowanie 22.04.09, 18:49 3nd napisał: > Vicki, boli cię że są ludzie żyjący z czystym sumieniem ze sobą i z > wielonarodowym otoczeniem ? > Wiemy że jesteś naj...naj...naj... , ale troszkę skromności nie zaszkodzi a ty co nastepny jasnowidz forumowy,czy opiekun z ramienia nadludzi? nic mnie nie boli tylko smieszy,ta ciagla chec paru z was do ciaglego ponizania paru z nas..smieszy zwazywszy na fakt co pare z nas osiagleno wlasnie. nie jestem naj,ale nie lubie prymkitywnego b/s i badzo sobie cenie ludzi,ktorzy sa soba wlasnie,niezaleznie od tego KIM sa i Co robia. ci co sa soba wlasnie nie musza ciagle latac z idiotyzmami typu"ona nie dorosla do czegos tam koszernego u jakiegos tam dziwaka z cudacznego forum". przyznasz,ze to i prymitywne i pachnie dosc solidnymi kompleksami wlasnymi. masz dzieci to sie ciesz tym co robia,ale z mego punktu widzenia na prawde nie mam nikomu czego zazdroscic bo moje ida tak jak moga najlepiej, i o to wlasnie chodzi czyz nie? nikt ich nie musi ani kopiowac ani dorastac do ich talentow,czy urody..niech kazdy bedzie soba poprostu Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Kominternu wojna o pokoj 22.04.09, 18:52 3nd napisał: > Vicki, boli cię że są ludzie żyjący z czystym sumieniem ze sobą i z > wielonarodowym otoczeniem ? Moge jedynie Waszemu otoczeniu wspolczuc bolu Waszego "czystego" "sumienia". Moja chata z kraja. > Wiemy że jesteś naj...naj...naj... , ale troszkę skromności nie zaszkodzi Skromnie czekam na Wasza obrone przed Iranem. Bedzie radocha reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: Kominternu wojna o pokoj 22.04.09, 19:02 rycho7 napisał: > 3nd napisał: > > > Vicki, boli cię że są ludzie żyjący z czystym sumieniem ze sobą i z > > wielonarodowym otoczeniem ? > > Moge jedynie Waszemu otoczeniu wspolczuc bolu Waszego "czystego" "sumienia". > Moja chata z kraja. > > > Wiemy że jesteś naj...naj...naj... , ale troszkę skromności nie zaszkodzi > > > Skromnie czekam na Wasza obrone przed Iranem. Bedzie radocha reakcji. Bądż spokojny, damy sobie radę . A te naj... było dla Vicki Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Kominternu wojna o pokoj 22.04.09, 19:15 3nd napisał: > Bądż spokojny, damy sobie radę Tak jak w 1943. Daj boh cztob nie posliednij. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: wypracowanie 22.04.09, 18:57 trzeba toto omijac z daleka, 3nd... przeciez widzisz sam, jak sie polalo.... ona doskonale zdaje sobie sprawe, ze chcialaby byc tam, gdzie my... ale bozia jej poskapila... wiec sie pieni strasznie.... brak opanowania kompletnego.... wiec pluje wymachujac rekoma i pokazuje wszystkim kim jest... nie, zebysmy nie wiedzieli... omijaj.. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: wypracowanie 23.04.09, 07:47 dana33 napisała: > trzeba toto omijac z daleka, 3nd... /.../ > omijaj.. O, instrukcje dla 3nd? > ona doskonale zdaje sobie sprawe, ze chcialaby byc tam, gdzie my... A tam gdzie Wy to jakiś specjalny cymes? Opowiedz, bo jak wiesz, mało wiem... > ale bozia jej poskapila... W przeciwieństwie do Dany, zapewne... Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: wypracowanie 23.04.09, 12:22 taziuta napisał: > dana33 napisała: > > > trzeba toto omijac z daleka, 3nd... > /.../ > > omijaj.. > > O, instrukcje dla 3nd? Eee, nie przesadzaj. To troska o mnie . Szkoda nerwów,kiedy ktoś jest "zamknięty" w swojej nienawiści do wszystkiego co żydowskie . Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 zydactwo polonijne 22.04.09, 18:24 dana33 napisała: > rochellina jest wybitna przedstawicielka polactwa polonijnego... Zastanowilo mnie czym sa tutejsi syjonistyczni propagandysci. Polskojezyczni wiec "polonijni", po religji i obelzywosci jak? Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 [...] 22.04.09, 18:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: zydactwo polonijne 23.04.09, 04:45 rycho7 napisał: > > Zastanowilo mnie czym sa tutejsi syjonistyczni propagandysci. Polskojezyczni > wiec "polonijni", po religji i obelzywosci jak? To sa chlopcy hasbarowcy i hasbarowianki forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=94377773 Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: nie obrazaj radia erewan 22.04.09, 18:56 vicky17 napisała: > bylego PRL i ich tub propagandowych. w nich tyle bylo wlasnie polotu i finezji Kawaly Radia Erewan byly przeciwko komunistom. Wiec smieszy zacietosc Twej niewiedzy. Istnieje przekonanie, ze kawaly tworzono w specjalnych komorkach Komitetow Centralnych Kompartii. Chyba jednak nie doceniasz finezji propagandy. Nie mowie o balecie syjonistycznych walcow drogowych. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: nie obrazaj radia erewan 22.04.09, 18:59 rycho7 napisał: o balecie syjonistycznych walcow drogowych. ...oraz dzdzownic tanczacych w rytmie ich cza-cza. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 dawno nie ogladalem fotek dzieci z Gazy 22.04.09, 19:12 belgijska napisała: > ...oraz dzdzownic tanczacych w rytmie ich cza-cza. Ale szmonces. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Zbyt finezyjny? 22.04.09, 19:25 rycho7 napisał: > Ale szmonces. Dla parobasa z czworaków? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Zbyt finezyjny? 22.04.09, 19:41 off_nick napisała: > Dla parobasa z czworaków? Dzieki temu nie jestem zawodowym morderca. "Szlachectwo" zobowiazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Zbyt finezyjny? 22.04.09, 22:00 taak podobało mi się szczegolnie to ,ze jak juz tu traflili to niech nie pokazują się na ulicy,a jak im to nie pasuje niech wypie...ja do Palestyny jestem pod wrazeniem inteligencji,stylu i w ogole nie wiem czy smiac się czy płakać Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zbyt finezyjny? 23.04.09, 00:58 ariadna-enta napisała: > taak > podobało mi się szczegolnie to ,ze jak juz tu traflili to niech nie > pokazują się na ulicy,a jak im to nie pasuje niech wypie...ja do > Palestyny > jestem pod wrazeniem inteligencji,stylu i w ogole > nie wiem czy smiac się czy płakać Ale dlaczego do Palestyny a nie do Izraela ? Lub choćby do Syjamu ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Zbyt finezyjny? 23.04.09, 04:26 ariadna-enta napisała: > taak > podobało mi się szczegolnie to ,ze jak juz tu traflili to niech nie > pokazują się na ulicy,a jak im to nie pasuje niech wypie...ja do > Palestyny > jestem pod wrazeniem inteligencji,stylu i w ogole > nie wiem czy smiac się czy płakać szkoda,ze nie stac cie polaczku maly by wy... do zydow,ale watpie by cie przyjeli..za malas i za malo kasy masz. faktycznie pozostaje ci jedynie szlochac nad swym marnym losem patriotko od 7 bolesci. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Zbyt finezyjny? 23.04.09, 12:51 rozumiem rachelka,że wypiedalejcie do Palestyny i że Żyd to złodziej Ci się podobało i jest balsamem na Twoje polsko-amerykańskie serce a ile mam kasy nie Twój zakichany bezmyślna,,durna i prostacka babo do Ciebie o jeśc nie wołam ,więc wypieprzaj sieroto małorozumna ode mnie co za dno Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Zbyt finezyjny? 23.04.09, 13:02 ariadna-enta napisała: > rozumiem rachelka,że wypiedalejcie do Palestyny i że Żyd to złodziej > Ci się podobało i jest balsamem na Twoje polsko-amerykańskie serce > a ile mam kasy nie Twój zakichany > bezmyślna,,durna i prostacka babo > do Ciebie o jeśc nie wołam ,więc wypieprzaj sieroto małorozumna ode > mnie > > co za dno Hasbarowa ze sfory izraelskiej jak widze stosuje zasade calling namesStosuje sie dokladnie do pouczen izraelskich mocodawcow. Pierwsza to name calling - próba trwałego przypisania jakiejś osobie lub idei pozytywnego lub negatywnego symbolu czy atrybutu. Name calling jest bardzo trudny do skontrowania - zapewniają autorzy i przypominają, że najważniejsze w nim jest powtarzanie dokładnie tych samych słów (np. przymiotników) w odniesieniu do konkretnych celów. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zbyt finezyjny? 23.04.09, 15:02 nu ariadno.... my to wszyscy bez kasy.... oprocz rochelliny oczywiscie... ta ma i kase i inwestycje i oglada najwieksze rubiny na swiecie.... ja takiego nie ogladalam... a ty? jakos chyba ogladalysmy inne rzeczy.... ale koniecznie, koniecznie trzeba nadrobic ten rubin..... Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Zbyt finezyjny? 23.04.09, 15:10 no nie widziałam najwięksszego rubinu świata mam kompleks z tego powodu.)) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zbyt finezyjny? 23.04.09, 15:00 te "od siedmiu bolesci" to znow zerznelas ode mnie, rochellino... naprawde, naprawde nie mozesz wymyslec nic sama? powtarzasz za mna wszystko, co pisze... nu, ale jak napisalam.... tobie bozia poskapila, mnie nie... wiec chyba jednak musisz zrzynac... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________________________________ _________________ 22.04.09, 19:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=94384045&a=94394952 Odkresliłem przeszłość dla klas III. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: nie obrazaj radia erewan 22.04.09, 21:52 rycho7 napisał: > > > Kawaly Radia Erewan byly przeciwko komunistom. Wiec smieszy zacietosc Twej > niewiedzy. > >kawaly radia jerewan byly tak finezyjne,jak finezyjna jest procedura wycinania niepoprawnie myslacych w giewu,ktora jak widac tacy jak ty wprost uwielbiali za PRL i kochaja sie w niej dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: nie obrazaj radia erewan 23.04.09, 06:38 vicky17 napisała: > kawaly radia jerewan byly tak finezyjne,jak finezyjna jest > procedura wycinania niepoprawnie myslacych w giewu,ktora jak widac > tacy jak ty wprost uwielbiali za PRL i kochaja sie w niej dalej. O tej porze wyrazasz nadmiar emocji, ktory lepiej by bylo abys wyrazala bardziej dowcipnie. Co do wciskania urojenia milosci do PRL to zauwaz, ze dla wielu byl to najlepszy czas mlodosci, pierwszych milosci, ... Dasz im wzamian wspolczesna sluzbe zdrowia? Albo bezmiar swej niekompetencji historycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: wypracowanie 23.04.09, 07:21 Wypowiedź raczej ekstremalna, widać, że autorka albo sama ma nierówno pod sufitem, albo celowo pokazuje pogardzanej nauczycielce, gdzie ma nudne lekcje o tolerancji, czy raczej - Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: wypracowanie 23.04.09, 07:30 Możnaby też wzbogacić tę dyskusję informacją o tym, jak to kilkudziesięciu izraelskich wyrostków wyruszyło sobie wieczorem na miasto - to, w którym Dana wychowuje swoja dziatwę w duchu braterstwa i tolerancji. Wyruszyło - z bejzbolami i nożami, żeby sobie zapolować na Araba. Nie dalej niż rok-półtora temu. Pisały o tym z przerażeniem izraelskie gazety. Nie archiwizuję woich wpisów na tym forum, czy na forum świat. Ale podawałem linka do artykułu, przytaczałem z niego wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: wypracowanie 23.04.09, 07:45 I jeszcze - uważam za absolutnie niedopuszczalne ujawnienie nazwiska autorki wypracowania. Za osobę, która wypchnęła ten świstek do internetu, powinna się zabrać prokuratura. Jest ustawa o danych osobowych. Nawet o mordercach pisze się, używając tylko pierwszej litery nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: wypracowanie 23.04.09, 09:14 Tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=80023737&a=80106796 - i dalej. Re: oni gdzieś to musieli słyszeć Autor: cepekolodziej 28.05.08, 15:24 <<Nie porównuję konfliktu ze stosunkami, porównuję ludzi do ludzi, zachowania do zachowań. Gnojki w Warce nie posługiwały sie pałka ani nożem, gnojki w Jerozolimie - Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: wypracowanie 23.04.09, 15:08 alez oczywiscie, ze pisaly o tym z przerazeniem polskie gazety... i oczywiscie, ze ty podales link i przytaczales wyjatki... ale jak sam piszesz wyzej: zdarza sie... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: wypracowanie 23.04.09, 09:35 cepekolodziej napisał: > Wypowiedź raczej ekstremalna, widać, że autorka albo sama ma > nierówno pod sufitem, albo celowo pokazuje pogardzanej > nauczycielce, gdzie ma nudne lekcje o tolerancji, > czy raczej - Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: wypracowanie 23.04.09, 15:03 oh wypowiedz raczej ekstremalna.... zdarza sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: wypracowanie 23.04.09, 15:08 jasne,ze wypowiedz ekstremalna ,wiadono,że nie wszyscy tak myślą ale zastanawia mnie hipokryzja i udawanie oburzenia to wypracownaie nie licząc nieporadnego stylu dokładnie odzwierciedla poglady takiego cyniola czy rachelki czemu wstydzą się do tego przyznać i pieprzą coś o prowokacji Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: wypracowanie-kolejna prowokacja 23.04.09, 12:43 przeciez to wypracowanie to kolejna zydowska prowokacja. "Dziewczynka" chodzi do III klasy czyli ma 9lat Dziewiecioletnie dziecko rozpisujace sie na temat problemow antysemityzmu)) Wy chyba dzieci nie mieliscie. Prowokacja w stylu malowania swastyk na drzwiach akademikow w USA, im wiecej antysemityzmu tym wiecej pretekstow do indoktrynacji narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: wypracowanie-kolejna prowokacja 23.04.09, 12:54 do III klasy gimnazjum ma 16 lat,a nie 9 cyniolek ty "specjalisto" od żydowskich prowokacji jezu ,ale Ci prawdzi Polacy są załosni Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: wypracowanie-kolejna prowokacja 23.04.09, 12:58 ariadna-enta napisała: > do III klasy gimnazjum ma 16 lat,a nie 9 > cyniolek ty "specjalisto" od żydowskich prowokacji > jezu ,ale Ci prawdzi Polacy są załosni Hasbarowo izraleska,jesli jest to wypracowanie 16 letniej gimnazialistki, to pewnie ze szkoly specjalnej) Odpowiedz Link Zgłoś
mieczdamoklesa Re: wypracowanie-kolejna prowokacja 23.04.09, 14:28 cyniol napisał: > Hasbarowo izraleska,jesli jest to wypracowanie 16 letniej gimnazialistki, to > pewnie ze szkoly specjalnej) > adrianka te same szkoly konczyla wiec dla niej to chleb z maslem poznac ten styl pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: wypracowanie-kolejna prowokacja 23.04.09, 14:50 jasne to prowoakcja zydowska szyta grubymi nićmi,żeby Polakow ośmieszyć i pokazać w złym swietle a w ogole to tej dziewczynie zapłacili,żeby tak napisała oczywiście Zydzi durne jakies te prawdziwki Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: wypracowanie-kolejna prowokacja 23.04.09, 15:14 trafilas w dziesiatke.... jak na nieczytata i niepisata, to swietnie piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
mieczdamoklesa Re: wypracowanie-kolejna prowokacja 23.04.09, 20:09 dana33 napisała: > trafilas w dziesiatke.... > jak na nieczytata i niepisata, to swietnie piszesz... Kumie chwalą nas... kto ? wy mnie a jo was Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: wypracowanie to stary numer zydowski:) 23.04.09, 19:23 znani sa z tego na calym swiecie. Teraz zaczeli pisac wypracowania, bo swastyki nie wywoluja juz takiego oburzenia Gdy brakuje antysemityzmu, należy go samemu wykreować: Żydówka sama namalowała sobie swastyki na drzwiach Podsycane przez media i pielęgnowne przez środowiska żydowskie “zagrożenie antysemityzmem” okazuje się być skuteczne nie tylko w tworzeniu nieustannej atmosfery napięcia, niepokoju i zagrożenia, ale i w inspirowaniu do kreowania “antysemickich aktów”, które mają pociągać za sobą żal i współczucie “prześladowanych”. Zaświadczyła o tym niedawno studentka uniwersytetu George Washington, której tak bardzo brakowało współczucia i kolejnej fali potępienia “antysemityzmu”, że… sama wymalowała sobie swastyki na drzwiach. Sarah Marshak, studentka pierwszego roku zgłosiła 23 października br. incydent pojawienia się na drzwiach jej akademickiego pokoju swastyki. W ciągu czterech następnych dni, na jej drzwiach pojawiły się co najmniej dwie następne swastyki. W kilka dni później Erica Tanne, inna żydówka z akademika, zauważyla swastykę na swoich drzwiach, a 28 października swastyka pojawiła się na drzwiach studentki Marshak po raz czwarty i dzień później - po raz piąty. Razem, w ciągu ośmiu dni pojawiło się siedem swastyk: pięć na drzwiach Marshak, jedna na drzwiach Tanne i jedna na ogrodzeniu uniwerstyteckiego szpitala. Gdy 1 listopada pojawiła się kolejna swastyka na drzwiach Sary Marshak, władze uczelni zwróciły się do FBI o zbadania sprawy. FBI, badając taśmy z nagraniami pochodzącymi z kamer systemu zabezpieczającego budynki, ustaliły, że swastyki malowała… Sarah Marshak. www.bibula.com/?p=1340 Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 antysemityzm w Strefie Gazy 23.04.09, 21:32 cyniol napisał: > znani sa z tego na calym swiecie. Antysemityzm to nienawisc do Semitow. Czy ludobojstwo Palestynczykow nie jest antysemityzmem? Nienawisc Semitow do Semitow jak sie kwalifikuje? Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 23.04.09, 19:25 Incydenty tego typu nie są aż tak wielką rzadkością i raz po raz słychać o pojawianiu się “antysemickich” malunków czy napisów, by potem okazało się, że malowane były ręką samego “poszkodowanego”. Środowiska żydowskie pielęgnują stałe występowanie “aktów antysemityzmu”, gdyż - jak stwierdzają to najwybitniejsi badacze etniczności żydowskiej, w tym prof. Kevin MacDonald z California State University - antysemityzm, zarówno realny jak i urojony, jest jednym z nielicznych elementów cementujących diasporę. Jest potrzebny jak tlen do zwykłej egzystencji tych środowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 23.04.09, 21:22 a cyniolek dalej swoje niereformowalny biedaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 23.04.09, 21:37 ariadna-enta napisała: > a cyniolek dalej swoje > niereformowalny biedaczyna a lidka swoje,po to by ulzyc swej marnej doli filosemitki z obowiazku. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 24.04.09, 00:07 rachelka dziewczyna napisała co jej się tam zaległo w głowie dla mnie tekst trochę do śmiechu,trochę do płaczu o czym zreszta pisałam na tym wątku a wy zaczęliscie bredzić o żydowskiej prowokacji i jeszcze mi zacząłas wyliczac na co mnie stac,a na co nie,i ile mam kasy i że to ja mam wyp.. i marnej mojej doli weż na wstrzymanie,od dawna Cię nie ruszam,wiec ty nie ruszaj mnie moge zrobic sie mniej przyjemna,a potem będziesz się dziwić Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 24.04.09, 03:10 Czy możesz mi przetłumaczyć na polski tekst Twojej sygnaturki ? Bo ja tego bełkotu nie rozumiem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 24.04.09, 00:01 ariadna-enta napisała: > a cyniolek dalej swoje > niereformowalny biedaczyna Hasbarowo, ja biedaczyna, czy zydowscy idioci co hasla antysemickie maluja i pozniej zglaszaja, ze antysemita im na drzwiach namalowal. Ty juz clkiem rozum stracilas na tej hasbarowskiej sluzbie)) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 24.04.09, 00:08 cyniol napisał: > > Hasbarowo, ja biedaczyna, czy zydowscy idioci co hasla ntysemickie maluja i pozniej zglaszaja, ze antysemita im na drzwiach namalowal. ciekawym tej akci Może waść Pan przedstawić jkieś dowody? W te lub we wte? A. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 24.04.09, 00:23 andrzejg napisał: > ciekawym tej akci > Może waść Pan przedstawić jkieś dowody? > W te lub we wte? > > A. media.www.gwhatchet.com/media/storage/paper332/news/2007/11/05/News/Freshman.Who.Reported.Swastikas.Drew.Them.As.Well-3079332.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: GW w nazwie 24.04.09, 00:44 andrzejg napisał: > ta semicka ? > > A. > Wybierz sobie jakakolwiek Ponadto telewizja amerykanska trabila o tym, lacznie z CNN, dziwne ze nie slyszales, taka glosna sprawa byla, na ksiezycu mieszkasz, czy co www.google.ca/search?source=ig&hl=en&rlz=&=&q=Sarah+Marshak&btnG=Google+Search&meta=lr%3D Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re:A tu kolejny prowokator 24.04.09, 00:49 Ivaylo Ivanov, 37, was indicted on 100 counts of criminal mischief, including hate crimes, Brooklyn District Attorney Charles J. Hynes announced at a news conference Sunday. Ivanov faces up to 25 years in jail if convicted. Ivanov came to the United States 15 years ago from Bulgaria. His lawyer has said that Ivanov is Jewish. jta.org/news/article/2008/01/28/106665/ivanovhatecrimes Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re:A tu kolejny prowokator 24.04.09, 00:55 jaakośs tak jesstem sceptyczny A. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re:A tu kolejny prowokator 24.04.09, 01:24 andrzejg napisał: > jaakośs tak jesstem sceptyczny > > A. a coz innego ci pozostalo? Lepszy sceptycyzm, niz tlumaczenie Zydowki, ktora malowala swastyki )) "I wasn't looking to create this, sort of, insanity," Marshak, who was previously a Hatchet reporter, said in a phone interview. "I wasn't looking to become a media darling. I was just looking for acknowledgment from University that someone drew a swastika on the door." Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 24.04.09, 00:10 wiem cyniolek Żydzi to w ogole wszystko sobie sami robia i robli, holokaust też on sami. tak trzymaj.) Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 24.04.09, 00:20 ariadna-enta napisała: > wiem cyniolek > Żydzi to w ogole wszystko sobie sami robia i robli, > holokaust też on sami. > tak trzymaj.) wszystko jak wszystko,ale paru polaczkow to sobie niezle urobili jak widac . jako polka placz nad tym holocaustowym tematem i walkuj az do omdlenia,bo tak kaze szefowa.w koncu holocaust dotyczyl tylko jednej rasy,innych juz po prostu z niego wywialo,wraz z szacunkiem do ich smierci. faktycznie niesmaczne to w wykonaniu polakow,ktorych jak wiadomo ta wojna najbardziej dotknela,ale o nich nie trzeba juz nigdzie pamietac. wystarczy nam poklony bic przed jedna rasa i pochylac wstydliwie glowy przed polskimi obozami smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 24.04.09, 00:27 ariadna-enta napisała: > wiem cyniolek > Żydzi to w ogole wszystko sobie sami robia i robli, > holokaust też on sami. > tak trzymaj.) Nie wiesz co masz odpowiedziec, to przynajmniej nie osmieszaj sie, bo na hasbarowca to za glupia jestes A teraz oskarz mnie, ze neguje fakt istnienia holocastu w ogole )) Wytocz najciezsza artylerie, hahahahha Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 24.04.09, 00:31 cyniol napisał: > > Nie wiesz co masz odpowiedziec, to przynajmniej nie osmieszaj sie, bo na > hasbarowca to za glupia jestes A teraz oskarz mnie, ze neguje fakt istnienia > holocastu w ogole )) Wytocz najciezsza artylerie, hahahahha chyba jej trzeba przetlumaczyc co to znaczy,bo w koncu ortodoksi pokazuja srodkowy palec tym ofiarom rowniez, mam nadzieje,ze lidka nie przymdleje z wrazenia shearim.blogspot.com/2009/04/ignoring-sirens-haredim-and-yom-hashoah.html Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 24.04.09, 01:18 ja się ośmieszam? a kto napisał z pełnym przekonamiem,ze to wypracowanie to żydowska propaganda? Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 24.04.09, 12:39 ariadna-enta napisała: > ja się ośmieszam? > a kto napisał z pełnym przekonamiem,ze to wypracowanie to żydowska > propaganda? > nu, a wedlug ciebie Zydzi w zydokomunie to polska zaklamana propaganda i kazdy kto na ten temat pisze to klamca i glupek i ty sie wowczas nie osmieszasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 24.04.09, 14:08 no teraz ty cyniol wytoczyłes armatę na komara co mi tu z żydokomuna wyjeżdżasz ni w pięc ni w dziewięc osmieszaszyles się,że nie mozesz przyjac do wiadomości,że ktos mógl coś takiego napisac sam z siebie i że to żadna prowokacja z jednego przypadku przygłupiej uczennicy robisz aferę i powtarzsz brednie bo kiedys tam parę lat temu jakas Zydówka malowała sfastyki No malowała,głupki są wszędzie,ale ty zaraz przenoisz to na wszysytkich. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: antysemityzm potrzebny Zydom jak tlen 24.04.09, 14:34 malo tego.... dalam mu pare dni temu cytat z polskiego artykulu, z polskiej gazety, ze slowo "zydokomuna" wymyslone zostalo i jest bez zadnych watpliwosci slowem antysemickim... facio, twierdzac ciagle, ze antysemita nie jest, uzywa tego slowa w kazdym prawie swoim poscie.... antysemita polaczkowaty..... Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: :)))) 24.04.09, 00:51 judicial-inc.biz/1k_hate_hoaxes_hurt_jewish_credibil.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______________Symetria _____________ 24.04.09, 11:27 Wybitny historyk prof.Tomasz Strzembosz powiedział: “Dlaczego Michnik mógł oglądać moją teczkę,a ja, również historyk,nie mogłem oglądać teczki Michnika”. Kto oglądał teczkę Michnika ? Co tam teczkę,tomy teczek ! Jeżeli wynika z nich powód do chwały,to dlaczego nie ukazały się dotąd w wydaniu książkowym ? --------------------------------------------------------- "Dla mnie to jest niepojęte. Człowieka powieszono, ale winnych nie ma. Śledczy żyją i ta pani prokurator też żyje, nie mówię już o tych, którzy umarli. Przeważnie to byli sędziowie i prokuratorzy pochodzenia żydowskiego. Ja twierdzę, że gdyby mój ojciec był Żydem i Polacy by go tak skazali, to ci Polacy dawno by już byli osądzeni. A ponieważ jest odwrotnie - mamy to, co mamy". W Polsce po roku 1990 nie pojawił się żaden Wiesenthal, a dawni oprawcy śmieją się do dziś z bezsilności córki "Nila" i z dzieci innych zamordowanych polskich patriotów. Żydowską skuteczność przeciwstawiała pani Maria nieudolności, a często wyraźnie złej woli przedstawicieli wymiaru sprawiedliwości w III RP. Taki był sens jej wypowiedzi zmienionej w wulgarny sposób przez Ryszarda Bugajskiego. Warto też zacytować najważniejszy fragment zażalenia Marii Fieldorf- Czarskiej na umorzenie śledztwa, gdyż najlepiej oddaje on intencje córki "Nila": "Nie mogę się zgodzić na umorzenie śledztwa i uznanie za niewinnych Alicji Graff, wicedyrektor departamentu sądowego w Prokuraturze Generalnej, prokuratora Witolda Gatnera, śledczego Kazimierza Górskiego. Mogli odmówić [udziału w zbrodni]. Nikt ich nie zmuszał ani psychicznie, ani fizycznie. Żądam osądzenia ludzi, którzy zamordowali mego ojca". Sąd oddalił zażalenie... Dlaczego Michnik zrezygnował ze wszystkich funkcji publicznych,podlegających lustracji ? Czyżby,mimo trzymiesięcznego czyszczenia,jeszcze czegoś się obawiał ? Tak mało ceni,swe zdolności sprzątacza po PRL-u ? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _____Po co Wajda z Michnikiem pojechali do Moskwy? 24.04.09, 11:33 ________zeby ulżyć Polakom niekomunistom? po 1989 r? Albo załatwićPolakom z Solidarności tubę wyborczą? Może załatwić Muzeum Powstania Warszawskiego? Albo Ziem zachodnich? Wiesz co głosi Zdrojewski w Niemczech i jak go widzą tamtejsi Polacy? Ariadno co Ci to jest? nitteczkę zgubiłas polską w labiryncie holocaustu? Miałaś w rodzinie kogoś w Auschwitz tak jak ja? Ilu? --------- Dlaczego współwłaścieciel Agory z ekranizacji “Pana Tadeusza” wyrzucił strofy o Targowicy? Dla nagrody GW? Sami sobie przyznajecie medale? Polaków nie pytacie? Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: ______________Symetria _____________ 24.04.09, 12:36 hasz0 napisał: > > "Dla mnie to jest niepojęte. Człowieka powieszono, ale winnych nie > ma. Śledczy żyją i ta pani prokurator też żyje, nie mówię już o > tych, którzy umarli. Przeważnie to byli sędziowie i prokuratorzy > pochodzenia żydowskiego. Ja twierdzę, że gdyby mój ojciec był Żydem > i Polacy by go tak skazali, to ci Polacy dawno by już byli osądzeni. > A ponieważ jest odwrotnie - mamy to, co mamy". > Tyle lat corka gen. Fieldorfa walczy o ukaranie mordercow jej ojca, a "polscy" hasbarowcy (pan.scan, ariadna_enta) smieja sie z tego i szukaja dowodow w wikipedii na to, ze to nie Zydzi zamordowali generala. Jak mozna byc pozbawionym ludzkiej przyzwoitosci, az do tego stopnia? Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: ______________Symetria _____________ 24.04.09, 18:13 cyniol napisał: > Tyle lat corka gen. Fieldorfa walczy o ukaranie mordercow jej ojca, a "polscy" > hasbarowcy (pan.scan, ariadna_enta) smieja sie z tego i szukaja dowodow w > wikipedii na to, ze to nie Zydzi zamordowali generala. Jak mozna byc pozbawiony > m > ludzkiej przyzwoitosci, az do tego stopnia? Nie ma co się śmiać z cierpienia człowieka i chyba mało jest takich co to robią (jestem optymistą ). Według Judaizmu człowiek urodzony jako Żyd , zostanie Żydem do końca życia. Ale praktyka jest inna. Żyd (jak każdy innej wiary) może być księdzem albo ateistą albo także komunistą. Może być dobrym albo złym, jak każdy inny człowiek. Człowiek jest tym co robi i kim się czuje. Jeśli ktoś jest zbrodniarzem i nieważne jakiego pochodzenia , poszkodowany albo ktoś z rodziny powinien (jeśli chce) szukać sprawiedliwości w każdym, dostępnym mu sądzie. Ale Świat nie jest idealny i nie zawsze możemy dostać sprawiedliwość, której szukamy. Komuniści , przyjmując tą "wiarę" ,praktycznie przestali być Żydami. Komunista był i jest przeciwnikiem KAŻDEJ wiary. Więc pojęcie "żydokomuna" ,jest kłamliwym w podstawie. Komuna jest globalna, bez-narowodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: ______________Symetria _____________ 24.04.09, 21:49 cyniol nie było mnie parę godzin i widzę,że dalej jestes w amoku gdzie baranie napisałam cos o córce Fierdolfa i kiedy to niby się smiałam z jego cierpienia i śmierci lecz się na nogi bo na glowe już za póżno Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 lojalnosc hewry 24.04.09, 22:09 3nd napisał: > Komuniści , przyjmując tą "wiarę" ,praktycznie przestali być Żydami. To jakie prawo do Palestyny maja Chazarowie wyznania mojzeszowego? Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: ______________Symetria _____________ 24.04.09, 22:14 3nd napisał: > > Komuniści , przyjmując tą "wiarę" ,praktycznie przestali być Żydami. > Komunista był i jest przeciwnikiem KAŻDEJ wiary. Więc pojęcie "żydokomuna" ,jes > t > kłamliwym w podstawie. Komuna jest globalna, bez-narowodowa. nie zapominaj kto byl tworca komuny i kto do dzisiaj ja u siebie preferuje w kibutzach,gdzie stalin gdzieniegdzie wisi jeszcze. nie, komuna nie byla miedzynarodowa,tylko raczej w kazdym panstwie,ktora opanowala nalezeli do niej solidarnie ci,ktorzy w nia wierzyli a ci mieli swoja narodowosc wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 rozumiem, rochellinska, 24.04.09, 23:05 ze przelecialas wszystkie kibuce w israelu siedzac w grinpojnckim bajzmencie i wiesz nawet, na jakiej scianie w kibucu wisi ten stalin.... ty jak juz cos rabniesz, to sie nawet twoj dziadek w grobie przewraca ze wstydu.... Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: rozumiem pasztet 25.04.09, 00:03 dana33 napisała: > ze przelecialas wszystkie kibuce w israelu siedzac w grinpojnckim > bajzmencie i wiesz nawet, na jakiej scianie w kibucu wisi ten > stalin.... > > ty jak juz cos rabniesz, to sie nawet twoj dziadek w grobie > przewraca ze wstydu.... ze twoi rodzice ,plus dziadkowie nauczyli cie tej bejzmenckiej kultury wlasnie,stad twoje problemy mentalno-bytowe. z tego co widze,to ja wiecej swiat zwiedzilam niz ty,ale moze dlatego,ze nie caluje stalina w twoim kibutzu pasztet,ani nigdy w tamte strony nie zawitam. nie boj bidy ani o moich dziadkow,ani o moje podroze. moi dziadkowie takich jak ty kijem pedzili,bo w koncu co innego jakiemus chamskiemu lumpowi pokazac mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 rozumiem pustemo, 25.04.09, 00:20 ze wiesz dokladnie, ile swiata zwiedzilam... ja ciebie poinforumuje: nic nie zwiedzilam, farsztejst... siedzialam albo w polsce, albo w israelu i w moim zyciu nie widzialam najwiekszego rubina w smithsonians... gdzie mi tam do twoich wojazy... pienisz sie rochellino strasznie... rynsztok wylazi z kazdego slowa.. nu, ale to tez znane... nie podskakuj tyle, pustemo... jeszcze farba z paznokietkow odleci... Odpowiedz Link Zgłoś
mieczdamoklesa Re: rozumiem pustemo, 25.04.09, 01:55 dana33 napisała: > ze wiesz dokladnie, ile swiata zwiedzilam... > ja ciebie poinforumuje: nic nie zwiedzilam, farsztejst... siedzialam > albo w polsce, albo w israelu i w moim zyciu nie widzialam > najwiekszego rubina w smithsonians... gdzie mi tam do twoich > wojazy... > > pienisz sie rochellino strasznie... rynsztok wylazi z kazdego slowa.. > nu, ale to tez znane... > nie podskakuj tyle, pustemo... jeszcze farba z paznokietkow odleci... zwiedzilas ... Paris burdellle, zwiedzilas, szczegolnie urzedy od zydowskich emigrantow, powiedzieli NIE, az wypie...li cie do niechcianej Azji, ...i siedz tam i nie podskakuj,waga nie ta .... Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: ______________Symetria _____________ 24.04.09, 23:16 Vicki, kiedy ostatnio widziałaś te kibuce? Kibuce stały się społeczeństwami z nowoczesnymi fabrykami i nowoczesnym rolnictwem. Obrazy Stalina zniknęły przed dziesiątkami lat. Starzy komuniści zmarli a ich dzieci nie wierzą w tą ideologię. Większość kibuców przeszła prywatyzację. Globalizacja nie ominęła także ich. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ______________Symetria _____________ 24.04.09, 23:27 ta idiotka nawet kolo israela nie byla.... pustema i klamczucha patologiczna.... Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 o jaki ladny chlopczyk 24.04.09, 23:37 no prosze kogo to sie oplakiwalo w kibutzach,no i w paru jego portrecik na pewno dalej wisi. jeden z najwiekszych mordercow swiata idolem dla innych,a ty 3ci mowisz,ze komunistwo u was niet israelpix.com/see_image_details.php?idi=6159 Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 o jaka glupia rochellina...... 25.04.09, 00:16 daje zdjecie sprzed ponad 50 lat..... a przypomnij sobie, jak to polska stalina oplakiwala... idiotko.... bzdury wypisujesz, ze az sie tylko dziwic mozna, ile glupoty w tobie... i ile nienawisci... komunizmu w israelu nie bylo nigdy i daj bog, zeby polskie pegeery tak byly zorganizowane i tak zbudowaly polske, jak kibuce israel... nie mozesz zamknac sie czasem, jak pojecia nie masz o czym chcesz pisac? nie, ty nie mozesz.... ty tylko ziejesz glupota wokol siebie, zabarwiona chamstwem i wulgarnoscia rynsztokowa... Odpowiedz Link Zgłoś
mieczdamoklesa Re: o jaka glupia rochellina...... 25.04.09, 02:01 dana33 napisała: > daje zdjecie sprzed ponad 50 lat..... > a przypomnij sobie, jak to polska stalina oplakiwala... > a twoje dziady komusze zajakiwali sie z placzu, te kur.wy nagle nie dostali dyrechtora, a wyje.bali tak po prostu z Polski zyd zyda Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: o jaka glupia rochellina...... 25.04.09, 02:11 dana33 napisała: > daje zdjecie sprzed ponad 50 lat..... > a przypomnij sobie, jak to polska stalina oplakiwala... > nie polska tylko twoja zydokomuna,ktora dalej oplakuje tego morderce w ten sam sposob.dla polakow stalin to najwiekszy morderca a dla zydow jak widac wielki bohater. nie wiem ile bys wyzwisk na mnie rzucala to nic procz oplucia swego wydatnego podbrodka nie osiagniesz...sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: o jaka glupia rochellina...... 25.04.09, 02:13 Co wy obie, slinotok macie? Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: ______________Symetria _____________ 24.04.09, 23:33 3nd napisał: > Vicki, kiedy ostatnio widziałaś te kibuce? Kibuce stały się społeczeństwami > z nowoczesnymi fabrykami i nowoczesnym rolnictwem. Obrazy Stalina zniknęły > przed dziesiątkami lat. Starzy komuniści zmarli a ich dzieci nie wierzą w tą > ideologię. Większość kibuców przeszła prywatyzację. Globalizacja nie ominęła > także ich. nie chce mi sie szukac tego artykulu,ktory mowil co wisialo w jakim kibutzu,ale cala ta ideologia kibutznicza tozto komuchowo az milo. mowisz,ze komunizm to ideologa ponadnarodowa a zobacz kto i gdzie jej holduje. poza tym niektorzy wielcy wcale nie wstydzili sie ani swoich korzeni,ba jak wiali to tez do znajomego miejsca wrzeszczac...na temat antysemityzmu,jak sie ich stamdad wywolac chcialo,bu odpowiedzieli za swoje zbrodnie. Odpowiedz Link Zgłoś