Dodaj do ulubionych

Afera w jasielskim ZUS

25.03.02, 22:25
Podobno w jednym z programów Janusz Weiss zajmował się jasielksim ZUS-em.
Chodziło o jakieś przekręty za zakupem benzyny. Zna ktoś może szczegóły, bo
nie słucham Zetki, a chciałbym poznać sprawę.
Obserwuj wątek
    • georghe Re: Afera w jasielskim ZUS 25.03.02, 22:34
      Pierwsze słyszę....
      ale jeżeli to prawda to nie zaszkodzi jak tym zadufanym paniusiom trochę tyłki
      przetrzepią.
    • gadacz Re: Afera w jasielskim ZUS 26.03.02, 08:46
      he, he myślałem że koncert Afery w ZUS - a z tego co słyszałem to kupili do
      samochodów sporo paliwa i to chyba E-98 gdzie producent polecał chyba E-95.
      Zresztą dużo tego paliwa było (chyba zbyt dużo). Wyszło przy okazji na jaw, że
      nasz ZUS ma bardzo skormne moce przewozowe, jakiś marny opel Vectra, Renault i
      kilka jeszcze bardzo kiepskich marek ... ale się męczą...Biedactwa.
      • georghe Re: Afera w jasielskim ZUS 29.03.02, 14:12
        Chodziło o to, że ZUS kupił do samochodów paliwo E98 podczas gdy producenci
        samochodów zalecają paliwo o liczbie oktan nie mniejszej niż 95.
        W tym momencie mimo wszystko chyba trochę rozumiem ZUS bo nasze paliwo E95 ni
        cholery nie ma tylu oktan. Auta dostają wariacji lub po prostu stają na drodze.
        Kolega po zatankowaniu paliwa na Energopalu (koło wieżowców) wykończył
        katlizator i coś tam jeszcze w nowym fordzie focusie, inny znajomy musiał
        wyczyścić pół bebechów w samochodzie po tym świństwie, które tam nalewają.
        OMIJAJCIE TĘ STACJĘ Z DALEKA !
        • wook Re: Afera w jasielskim ZUS 29.03.02, 19:34
          wiecie co, chyba na tej stacji leją chrzczone ruskie paliwo, moje auto
          świrowało jak kupiłem paliwko u pzygodnego ukraińca, wiadomo skusiła cena.
          • georghe Re: Afera w jasielskim ZUS 02.04.02, 09:05
            Może ruskie, a może to po prostu benzyna z wodą. Jest takie miejsce przy drodze
            na odcinku między Frysztakiem a Krosnem, gdzie tryska źródło z wodą i przy
            którym stają cysterny i ze źródełka kilka wiadereczek do cysterny chlup,
            chlup........... przecież kilku wiader na taaaaaką cysternę nikt nie zauważy...

Ps. Ostatnio moja kobita zatankowała cały zbiornik na Grosarze (chyba ją
            zamorduję) i teraz mam tzw. "spalanie stukowe" .........SHIT !!!!!
            • gadacz Re: Afera w jasielskim ZUS 02.04.02, 09:40
              A gdzie tankujesz w Jaśle ? - ja pakuję w swojego ropkę na stacjach rafinerii -
              w Jaśle -a jak przejeżdżam to zawsze zatankuję w Jedliczu - mniam mniam - taka
              ropka. Jest drożej ale różnica zauważalna. Na Grosarze kiedyś pracował mój
              znajomy - zdecydowanie odradzał tankowanie tam czegokolwiek. O Energopalu nie
              wspomnę bo aż się boję że mnnie zawiesi :)
              • georghe Re: Afera w jasielskim ZUS 02.04.02, 10:49
                W Jaśle wszędzie jest syfoza. Najlepiej chyba tankować w Niegłowicach na CPN i
                to raczej benzynkę E98. Jest droższa, ale auto mniej pali i lepiej się jedzie.
                W najbliższej okolicy normalne stacje benzynowe to chyba Statoil i Aral w
                Krośnie.
                • jepat Re: Afera w jasielskim ZUS 03.05.02, 15:13
                  Nie chodzi o jakość paliwa ale o to że ZUS kupuje za nasze pieniądze droższą
                  benzyne ,mimo że mogłby kupić taniej .Przy takich dużych kontraktach jak w tym
                  przypadku to są duże pieniądze wydane bezużytecznie i bezmyślnie bo nie było
                  żadnych przesłanek poza widzimisie dyrektora.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka