shadok 25.03.02, 22:25 Podobno w jednym z programów Janusz Weiss zajmował się jasielksim ZUS-em. Chodziło o jakieś przekręty za zakupem benzyny. Zna ktoś może szczegóły, bo nie słucham Zetki, a chciałbym poznać sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
georghe Re: Afera w jasielskim ZUS 25.03.02, 22:34 Pierwsze słyszę.... ale jeżeli to prawda to nie zaszkodzi jak tym zadufanym paniusiom trochę tyłki przetrzepią. Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: Afera w jasielskim ZUS 26.03.02, 08:46 he, he myślałem że koncert Afery w ZUS - a z tego co słyszałem to kupili do samochodów sporo paliwa i to chyba E-98 gdzie producent polecał chyba E-95. Zresztą dużo tego paliwa było (chyba zbyt dużo). Wyszło przy okazji na jaw, że nasz ZUS ma bardzo skormne moce przewozowe, jakiś marny opel Vectra, Renault i kilka jeszcze bardzo kiepskich marek ... ale się męczą...Biedactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Afera w jasielskim ZUS 29.03.02, 14:12 Chodziło o to, że ZUS kupił do samochodów paliwo E98 podczas gdy producenci samochodów zalecają paliwo o liczbie oktan nie mniejszej niż 95. W tym momencie mimo wszystko chyba trochę rozumiem ZUS bo nasze paliwo E95 ni cholery nie ma tylu oktan. Auta dostają wariacji lub po prostu stają na drodze. Kolega po zatankowaniu paliwa na Energopalu (koło wieżowców) wykończył katlizator i coś tam jeszcze w nowym fordzie focusie, inny znajomy musiał wyczyścić pół bebechów w samochodzie po tym świństwie, które tam nalewają. OMIJAJCIE TĘ STACJĘ Z DALEKA ! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Afera w jasielskim ZUS 29.03.02, 19:34 wiecie co, chyba na tej stacji leją chrzczone ruskie paliwo, moje auto świrowało jak kupiłem paliwko u pzygodnego ukraińca, wiadomo skusiła cena. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Afera w jasielskim ZUS 02.04.02, 09:05 Może ruskie, a może to po prostu benzyna z wodą. Jest takie miejsce przy drodze na odcinku między Frysztakiem a Krosnem, gdzie tryska źródło z wodą i przy którym stają cysterny i ze źródełka kilka wiadereczek do cysterny chlup, chlup........... przecież kilku wiader na taaaaaką cysternę nikt nie zauważy... Ps. Ostatnio moja kobita zatankowała cały zbiornik na Grosarze (chyba ją zamorduję) i teraz mam tzw. "spalanie stukowe" .........SHIT !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: Afera w jasielskim ZUS 02.04.02, 09:40 A gdzie tankujesz w Jaśle ? - ja pakuję w swojego ropkę na stacjach rafinerii - w Jaśle -a jak przejeżdżam to zawsze zatankuję w Jedliczu - mniam mniam - taka ropka. Jest drożej ale różnica zauważalna. Na Grosarze kiedyś pracował mój znajomy - zdecydowanie odradzał tankowanie tam czegokolwiek. O Energopalu nie wspomnę bo aż się boję że mnnie zawiesi :) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Afera w jasielskim ZUS 02.04.02, 10:49 W Jaśle wszędzie jest syfoza. Najlepiej chyba tankować w Niegłowicach na CPN i to raczej benzynkę E98. Jest droższa, ale auto mniej pali i lepiej się jedzie. W najbliższej okolicy normalne stacje benzynowe to chyba Statoil i Aral w Krośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jepat Re: Afera w jasielskim ZUS 03.05.02, 15:13 Nie chodzi o jakość paliwa ale o to że ZUS kupuje za nasze pieniądze droższą benzyne ,mimo że mogłby kupić taniej .Przy takich dużych kontraktach jak w tym przypadku to są duże pieniądze wydane bezużytecznie i bezmyślnie bo nie było żadnych przesłanek poza widzimisie dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś