Dodaj do ulubionych

inteligentne dyskusje

22.02.05, 02:52
a oto o czym nasi "bracia i siostry" z forum Tarnow dyskutuja:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=92&w=20858202&v=2&s=0
Obserwuj wątek
    • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 22.02.05, 07:22
      Nie ma się z czego śmiać. Na forum Tarnów ludzie rozmawiają na poważnie.
      Tu rzadko bywają poważne dyskusje, Tu jest siedlisko świrów.....
      Wszystko opiera się o zasadę "swój swego zawsze znajdzie".

• adas49 Re: inteligentne dyskusje 22.02.05, 17:09
      Bez przesady Okowita.
      Chyba nie uwazasz, ze wyzej wymieniony przyklad z forum Tarnow to jakies
      intelektualne wyzyny? Poziom sredniego liceum, jesli juz mialbym klasyfikowac..
      • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 22.02.05, 18:36
        Ja nie mowiłam, że to intelektualne wyżyny (zresztą takich wyżyn na żadnym z
        forów nie widziałam).......ja mówiłam "na poważnie". Nie wczytuję się dokładnie
        w forum Tarnów ale tak mi się wydaje,że jest tam wszystko takie wyważone,
        poważne i spokojne.... nie to wariactwo co tutaj.

....poziomu intelektów nie oceniałam
        • adas49 Re: inteligentne dyskusje 22.02.05, 18:39
          No co Ty...
          A myslalem, ze my tu zawsze na powaznie i ten tego...
          • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 22.02.05, 18:44
            Oczywiście ! Ja zawsze świruję na poważnie... tylko na poważnie świruję.
            Świruję poważnie... hej.
            • monhen Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 02:09
              mysle ze Adas49 niechcacy ublizyl sredniemu liceum.
              Ta dyskusja na forum Tarnow jest bardzo bardzo ciekawa (szczegolnie dla
              socjologow) ale nie wiele wspolnego z poziomem edukacji a jedynie z wielkimi
              kompleksami uczestnikow - wspolczesna wersja "boso ale w ostrogach"
              • ouimet Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 02:42
                strasznie fajnie to ujales...
              • adas49 Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 17:44
                monhen napisała:
                > Ta dyskusja na forum Tarnow jest bardzo bardzo ciekawa (szczegolnie dla
                > socjologow)

Nasze forum juz zostalo odpowiednio sklasyfikowane przez socjologow -
                jako "imperatywnie skoordynowane".
                • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 19:07
                  adas49 napisał:

>> Nasze forum juz zostalo odpowiednio sklasyfikowane przez socjologow -
                  > jako "imperatywnie skoordynowane".

hmmmmmmmm.... no niby tak ale dalej nie wiem jaki to imeratyw nami koordynuje
                  i jak pogodzić udowadnianie swojej wyższości z wzajemną adoracją.
    • adas49 Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 19:38
      Forum Jaslo ma patent na inteligentne dyskusje...Znacie? Moze kogos wam
      przypomina nasza nieodzalowana Kostucha?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=226&w=4715794&v=2&s=0
      • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 19:43
        No i własnie dlatego nie należy oceniać poziomu intelektualnego innych for
        (forów?)jako całości . Każdy orze jak może......
        • adas49 Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 19:45
          to tez jest piekne...
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=226&w=4769207&v=2&s=0
          • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 19:49
            adas49 napisał:

> to tez jest piekne...
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=226&w=4769207&v=2&s=0

Ale przyznasz, że od tamtego czasu jednak trochę się w dobrym kierunku
            rozwinął. Jeszcze z dwadzieścia lat i zacznie pisać niczem Sienkiewicz.

• adas49 Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 19:50
              ..a potem Jaslanie beda z duma mowic "nasz noblista - Harnasi vel Kostucha"!
              • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 19:53
                No właśnie !
                A póki co.... w każdej wsi musi być głupi Jasio po to aby inni czuli się
                mądrzejsi. Cieszmy się, że mamy głupiego Jasia... nasz intelekt wzrasta (he,he)
                • adas49 Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:01
                  ...a moze wspolnymi silami sprobujemy zdemaskowac Harnasiego?
                  Plec, wiek, adres, miejsce zamieszkania....taki talent wymaga zlowienia i
                  odpowiedniej promocji.
                  Pomysl, co by bylo gdyby Harnasi trafil do parlamentu - Lepper bylby przy nim
                  cieniasem. I w koncu caly kraj dowiedzialby sie, ze istnieje takie male,
                  podkarpackie miasteczko - Jaslo! Tak jak kiedys zaslynely Klewki....
                  • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:07
                    Płeć męska, wiek hmmmm powyżej trzydziestki (czy więcej ?), mieszka gdzieś (??)
                    w bloku.Jest gdzieś blisko Urzędu Miasta bo dużo wie... może jest radnym.
                    Wielbiciel PO ??? Jak ktoś się kręci w tamtych rewirach powinien rozpoznać
                    takiego prawdziwka........ ja stety daleko od tych spraw jestem.

A Lepera by przeskoczył o dziesięć wysokości.
                    • adas49 Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:12
                      0kowita napisała:
                      >....może jest radnym.

To miasto czeka zatem swietlana przyszlosc. Z takim przywodca i wiernym mu
                      elektrolatem...
                      • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:15
                        Ja sie nie rumienię. Ja na wybory nie chodzę.

No .....nie wiem czy jest radnym ale gdzieś tam musi się kręcić bo wszystko wie
                        wcześniej nim się naród dowie.
                        • adas49 Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:17
                          A moze jest po prostu strozem nocnym w tym budynku? Albo bardziej
                          prawdopodobne - ochroniarzem?
                          • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:20
                            Ochroniarz ? to jest wysoce prawdopodobne........ tym bardziej, że z godzin w
                            jakich pisuje wynika, że pracuje na zmiany (mało prawdopodobne by pracował przy
                            komputerze i pisał tu w czasie pracy... na "umysłowego" nie wygląda)
                            • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:27
                              Hmmm ale nie wiem czy w UM po południu jest ochroniarz. Może zamykają i już.
                              Trza to sprawdzić.
                              • adas49 Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:29
                                ...a w starostwie?
                                • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:33
                                  Niewykluczone ale on zwykle tu nawija o sprawach miejskich... raczej bym
                                  patrzyła w kierunku ratusza.
                                  • adas49 Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:34
                                    ...bardzo wczesnie wiedzial o zlamanej nodze pewnego jegomoscia...
                                    • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:37
                                      Takich przypadków było sporo... choćby gdy odwołano Naszkiewicza. To tak
                                      wygląda..dowie się coś i leci do komputera bo on pierwszy, pierwszy to oznajmi
                                      swiatu.
                                      • adas49 Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:42
                                        ...wjezdza na rowerze na Liwocz. Czyli ma krzepe - raczej cecha ochroniarzy...
                                        • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:45
                                          Hmmm to nie wiem. Ochroniarze to raczej jakieś spółdzielnie inwalidów.... choć
                                          z tym inwalidztwem to bywa różniście. Są tam też chłopy jak dęby.
                                          A może strażnik miejski ??? he, he..
                                        • monhen Re: inteligentne dyskusje 28.02.05, 01:17
                                          nie na Liwocz a na Liwocze ("bylem na Liwoczy") - znaczy ma klopoty z odmiana
                                          imion wlasnych lub po prostu nasz maly frustrat nie wie jak sie nazywa
                                          najwyzszy szczyt powiatu.
                                          • 0kowita ....i jeszcze.. 28.02.05, 15:57
                                            W czasach gdy nie trzeba było się tu logować jego IP wskazywało na sieć
                                            osiedlową. Ustaliliśmy, że nie pisze z pracy.... nie pisze też z kawiarenki bo
                                            żadna kawiarenka nie jest czynna po 24. Nie byłoby trudno dowiedzieć się, która
                                            to sieć.
                                            Biorąc pod uwagę wszystko co tu napisaliśmy ktoś komu chciałoby się pochodzić
                                            i popytać ludzi szybko by go znalazł. To małe miasto a Harnasi nie jest osobą
                                            przeciętną więc tym łatwiejszą do znalezienia.
                                            Szybko by go znalazł a wtedy wszyscy ci, których tutaj jako Kostucha1 vel
                                            Uczciwa1 vel Harnasi (i jeszcze parę innych nicków) z imienia nazwiska
                                            obsmarował mogliby wytoczyć mu procesy o zniesławienie albo przynajmniej
                                            kopnąć w dupę.
    • adas49 Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:19
      ...my tu sobie Okowito tak gadu-gadu, a zaraz jak to Harnasi przeczyta to sie
      dowiemy ze jestesmy wszarzami z SLD...A moze wymysli cos nowego?
      W koncu to plodny tworca. Tylko opowiastke o babci z granatem i zawleczka
      dziwnie jakos lubi powtarzac...
      • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 23.02.05, 20:24
        A niech mnie zwymyśla mam to gdzieś... to nie boli - boli wtedy gdy zwymysla
        ktoś kogo się lubi.
        Że przeczyta a co tam... a może przeczyta te nasze dywagacje ktoś zbliżony do
        UM i ustali kto zacz. Anonimowość w necie to święta sprawa ale są wyjątki
        i Harnasi niewatpliwie wyjątkiem jest.
    • harnasi do moich Fanów HARNASI 23.02.05, 21:10
      Teraz można sobie wszystko pięknie wyobrażać i pocałować słońa w dupsko.

Pudło kiepskie z was detektywi hehehheheh a UM to mogę najwyżej posikać lub
      spalić naprawdę to jestem obecnym współpracownikiem ABW (czynny funkcjonariusz
      nie może być członkiem żadnej PARTI politycznej tak mówi ustawa barany może być
      tylko jej sympatykiem tak jak ja PO z czym się nie kryje )ale wy nie wiecie co
      to ustaw barany ! wiec możecie się cmoknąć sami eheheheheh (choć musze wam
      przyznać dobrą macie dedukcje ale tylko troszkę )
      • jarmulka Re: monhen 28.02.05, 04:16
        Czy nasz jezykoznawca nie ma czasem problemow z jezykiem polskim i to na
        poziomie klasy czwartej S.P..Jade na Liwocz a nie Liwocze,a krzyz to moze i
        stoi na Liwoczy (u) ,zreszta okolice Jasla obrodzily w te monumentalne symbole
        religijnosci ,szkoda tylko ze widok na nie (krzyze) przyslania zielono
        pomaranczowa poswiata Flamingo.
      • jarmulka Re: monhen 28.02.05, 04:17
        Czy nasz jezykoznawca nie ma czasem problemow z jezykiem polskim i to na
        poziomie klasy czwartej S.P..Jade na Liwocz a nie Liwocze a krzyz to moze i
        stoi na Liwoczy (u) ,zreszta okolice Jasla obrodzily w te monumentalne symbole
        religijnosci ,szkoda tylko ze widok na nie (krzyze) przyslania zielono
        rozowa poswiata Flamingo.
        • monhen Re: monhen 28.02.05, 04:35
          ktory jezykoznawca?
          jak zyje zawsze wszyscy mowili "jade na Liwocz" (rodzaj meski on, ten Liwocz)
          wiec i ja tak mowie. wersja Harnasiego (lub Harnasia - poradz jak powinno byc?)
          jest mi absolutnie nie znana.
          jesli by bylo "na Liwoczy" - to wg. moich informacji Liwocza musiala by byc
          dziewczynka a nie chlopcem (j.w.)
          • 0kowita eeeeeeee......... 28.02.05, 15:44
            Eeeeeeeee tam, ja bym się "tej Liwoczy " nie czepiała. Wszyscy robimy literówki
            możemy chyba przyjąć, że to była literówka. Zresztą........mnie Harnasiowa
            polszczyzna nie drażni. Ten niepowtarzalny kostuszy styl jest zabawny i Harnasi
            mógłby być zabawną atrakcją forum gdyby nie .....
            - bluzganie na każdego kto mu się sprzeciwi,
            - powtarzanie od lat tych samych tekstów,
            - w każdym niemal tekście nawiązywanie do SLD i uważanie każdego rozmowcę za
            członka SLD (jakaś mania prześladowcza ... co by na to psycholodzy
            powiedzieli?)
            No i........... co najważniejsze - ta żądza sensacji, plotkarstwo (tu by trzeba
            dać jakieś ostrzejsze słowo ale nie przychodzi mi do głowy)...rozpowszechnianie
            oszczerstw i pomówień..
            Przez to wszystko nie jest zabawny... jest niebezpieczny.
            • monhen Re: eeeeeeee......... 01.03.05, 03:00
              mnie tez nie drazni (dialekty to sol ziemi czarnej) - jedynie wyjasniam
              purystom tok mego rozumowania ktory jest, przyznacie sami, dosc zaawansowany i
              skomplikowany jak na piecioklasiste SP
              • ouimet Re: eeeeeeee......... 01.03.05, 03:21
                to juz jestes w 6-tej?
                ps.mam "wisielczy humor":(((
                • monhen Re: eeeeeeee......... 01.03.05, 03:40
                  jeszcze nie....
                  ale jak rodzice wysla pana od fizyki na kuracje do Ciechocinka to moze w tym
                  roku pozwoli mi przejsc do nastepnej klasy
                  • harnasi Możecie się pocałować w 01.03.05, 14:53
                    Zakute pały dymajcie się każdy kto ma poglądy takie jak ja tzn. PO !! skończył
                    najbardziej elitarną szkolę w Województwie ba w Polsce ILO W Jaśle a to
                    Ze robię błędy to jest tylko wina ze szybko klikam żeby mnie szef nie nakrył ?
                    bo jak kur... jak mam w takim stresie pracować
    • adas49 Re: inteligentne dyskusje 07.03.05, 16:58
      Po dluzszej niebytnosci spojrzalem przelotnie na forum i pobiezny przeglad
      tytulow watkow oraz ich zawartosci doprowadzil mnie do ponurego wniosku,
      iz ....jeszcze troche i wstyd sie bedzie przyznac, ze pisze sie na forum Jaslo!

Harnasi rulez! Zgroza...
      • harnasi wiesz co idz sie utop 07.03.05, 21:51
      • ouimet Re: inteligentne dyskusje 08.03.05, 00:28
        adas49 napisał:
        > Harnasi rulez!

rulez-to jakies nowe polskie slowo?
        • adas49 Re: inteligentne dyskusje 08.03.05, 16:55
          ouimet napisał:
          > rulez-to jakies nowe polskie slowo?

O...widze, ze nie jestes na biezaco z slowotworstwem...
          serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,1664826.html
      • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 08.03.05, 15:23
        adas49 napisał:

jeszcze troche i wstyd sie bedzie przyznac, ze pisze sie na forum Jaslo!
        >
        >

Eeeee tam wstyd. Forum Jasło zawsze było siedliskiem świrów i oszołomów.........
        widać taki klimat.
        • adas49 Re: inteligentne dyskusje 08.03.05, 17:00
          A kto wedlug Ciebie zasluguje na miano "swira" (oprocz Adasia M.) i "oszoloma"?
          • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 08.03.05, 17:03
            No.. Ty i ja to na tysiące procent..... innych nie wymienię bo może się obrażą.
            • adas49 Re: inteligentne dyskusje 08.03.05, 17:04
              Ze ja to sie zgodze. Ale Ty? (zdziwienie)
              • 0kowita Re: inteligentne dyskusje 08.03.05, 17:32
                adas49 napisał:

> Ze ja to sie zgodze. Ale Ty? (zdziwienie)

Czy ja kiedykolwiek mówiłam, że jestem mądra ??
    • 0kowita A teraz ???? 14.03.05, 06:07
      A teraz ? Teraz gdy ktoś oceni, że na forum Jasło jest bardzo niski poziom to
      cóż.... wypada tylko przytaknąć.
      • apolityczny Re: A teraz ???? 14.03.05, 09:44
        Niestety Okowitko...
        A w tym miejscu powinien pojawic się któryś z "ulubieńców" i zaprzeczyć tej
        tezie. Bo przecież ostatnimi dniami serwowali nam serię różnego rodzaju
        górnolotnych artykułów i wierszy.

pozdrawiam
        apolityczny
        • 0kowita Re: A teraz ???? 14.03.05, 17:50
          Wiesz Apolityczny .......chyba nie mamy dwóch ulubieńców.
          Coraz bardziej jestem przekonana, że dzieła Harnasi i Cuskiego docierają do nas
          z tego samego komputerka....
          ta sama genialna główka nas tu zachwyca....
          te same paluszki stukają w klawiaturkę................tak myślę.
          • apolityczny Re: A teraz ???? 14.03.05, 19:34
            Pozwól Okwitko, że się z Tobą nie zgodzę (lub zgodzę częsciowo). Wedle moich
            oględzin ich tekstów sądzę, że:
            albo
            1) jest to mimo wszytsko inteligentna osoba i z nas sobie jaja robi (nie myślę tak)
            albo
            2) są to dwie osoby (inny styl pisania >od siebie-oczywiście<)

pozdrawiam
            apolityczny sherlock
            • 0kowita Re: A teraz ???? 14.03.05, 19:56
              ad. 1.....Sadzę, że osoby które są tu od dawna po przeczytaniu tego co
              napisałeś (wybacz !!) spadną z krzeseł ze śmiechu.
              Wrzuć sobie na wyszukiwarkę poprzednie lata harnasi i kostucha1(to też onże) i
              wolnym czasie poczytaj. Wprawdzie co przaśniejsze kawałki moderator gdy tu był
              wycioł ale i tak sporo zostało.

ad. 2. Mogę się mylić (choć Adaś, ktory też jest tu od zarania ma podobne
              zdanie) ale........ten ktoś jako Harnasi jest sobą jako Cuski głównie kopiuje
              wypowiedzi z innych forów a gdy pisze od siebie bardzo się stara ale kostuszy
              styl....i tak jest widoczny.

Forum to zabawa. Ja nie potępiam tworzenia "klonów". Sama (kiedyś tam) tutaj
              klonowałam. Ale stworzenie klona po to by dwa nicki popierały się w bluzganiu
              na innych to prymitywizm i prostactwo.

Pozdrawiam Okowita
              miejscowy detektyw amator
              • apolityczny Re: A teraz ???? 14.03.05, 20:32
                Wiesz, że tu kiedyś już byłem ale w głównie ograniczałem się tylko przeglądania
                zawartości forum więc kostuchę pamietam i rzeczywiście tu mam takie samo zdanie.
                Ale cuski według mnie to inna osoba. To tylko takie przeczucie... rzekłbym
                kobieca intuicja... ale niestety nie mogę jej posiadać (przynajmniej z nazwy).

pozdrawiam
                apolityczny watson

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka