Dodaj do ulubionych

Propozycja dla forumowiczów

12.06.04, 00:50
Jak już zostało w innym wątku podniesione: organizujemy jakieś spotkanie?
Kiedy? Gdzie ewentualnie (choć to kwestia na później)? Pora ranna,
południowa, popołudniowa (ze względu na dojeżdżających i zamiejscowych),
wieczorna?
Proszę podawać propozycje: kiedy pasuje, kiedy nie pasuje. Spróbujemy z tego
poskładać jakiś kompromisowy termin. Oczywiście wakacyjny, bo wtedy myślę, że
znacznej większości uda się wygospodarować jakieś wolne 3-4 godziny (a może i
więcej? ;-D ).
Ja od siebie mogę napisać, że wstępnie mi pasuje każdy termin - a
przynajmniej na każdy mogę (znając go wcześniej) wygospodarować wolny czas.
Obserwuj wątek
    • lemuriza Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 12:05
      Hm... odzewu nie ma.
      Wyczuwam obawę i strach przed spotkaniem w realu.
      No, ale pomysł wart zastanowienia.
      Tylko jak będzie potem - już nie tak anonimowo.
      I co będzie jak się okaże, ze np. się znamy i ... o zgrozo, np. nie lubimy:)
      • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 13:59
        Odzewu nie ma, bo temat świeży i jeszcze mało kto go przeczytał i mało kto się
        zdążył wpisać. Jeśli stwierdzicie, że ze względu na anonimowość lepiej się
        jednak nie spotykać to uszanuję każdą decyzję.
        A jeśli się okaże się się jednak znamy i nie lubimy (co mam nadzieję nie ma
        miejsca), to może się jednak te osoby antagonistycznie nastawione do siebie -
        polubią. I będzie to kolejny przykład na to że Internet może mieć jakiś
        pozytywny wydźwięk.
        Podsumowując: na razie jak widzę 3:0 dla opcji TAK. Czekamy na dalsze opinie i
        propozycje.
    • lobuzek1 Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 12:37
      Mi pasuje każdy termin:-)
    • ketrin25 Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 14:36
      jestem nową forumkowiczką i uważam, że spotkanie jest interesującym pomysłem, z
      ustaleniem terminu będzie pewnie kłopot, wykluczm dwie dzty: 20 czerwiec i 26
      czerwiec :(,
      powodzenia i dajcie znać jak ustalicie konkretny termin :)
      • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 14:44
        Nie ma obawy. Czerwiec nawet raczej nie wchodził w rachubę.
        A poza tym: witamy na forum. :-)
        • ketrin25 Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 14:47
          wakacje to będzie odpowiedniejsza pora

dzięki za powitanie :) będę zaglądać jak tylko znajdę chwilkę czasu :)
          • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 14:49
            Zapraszamy do czytania i częstych odwiedzin. Zawsze miło jest powitać kogoś
            nowego, kto ma chęć i ochotę do pisania na tym forum. :-)
            • ketrin25 Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 14:53
              postaram się poczytać więcej postów :)
              • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 14:58
                Jak tu zaczynałem to też czytałem wszystko na bieżąco. I do dziś nie opuściłem
                chyba żadnego wpisu jaki się od tego czasu dokonał.
                • ketrin25 Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 15:03
                  a długo jesteś na tym forum ??
                  • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 15:07
                    25 maja minął rok.
                    • ketrin25 Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 15:10
                      okrągła rocznica, jeśli będe mieć dostęp do neta to też może kiedyś zalicze
                      taką okrągłą datę
                      • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 15:13
                        Wszystko przed Tobą. ;-)
                        • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 15:16
                          A co do dostępu do Internetu: namów rodziców, przekonaj męża/chłopaka, pogadaj
                          z pracodawcą, popytaj sąsiadów. Może w którymś z tych wariantów uda się założyć
                          łącze internetowe, a przy okazji obniżyć jego koszty, rozdzielając sygnał na
                          kilku odbiorców. :-D
                        • ketrin25 Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 15:16
                          pewnie :)
                          • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 15:20
                            A więc: powodzenia! :-)))
                            • ketrin25 Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 15:24
                              dzięki :)
                              • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 15:28
                                A wracając do tematu głównego, to może masz jakąś propozycję, gdzie można by to
                                ewentualne spotkanie zorganizować? Jakaś propozycja spokojnego baru, kawiarni
                                lub czegoś podobnego? To jest zresztą pytanie do wszystkich. Bo w tej mierze to
                                ja akurat nie jestem obeznany.
                                • ketrin25 Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 15:33
                                  no cóz też pytasz nieodpowiednią osobę, też jestem raczej nieobeznana,
                                  słyszałam o Hybrydzie w rynku, a poza tym, pytaj osoby z samego miasta, akurat
                                  nie jestem mieszkanką Tarnowa
                                  • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 15:35
                                    Ok. Ale już jakiś punkt zaczepienia jest. Od jakichś propozycji trzeba przecież
                                    zacząć. :-)
                                    • teklat Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 20:01
                                      Pomysł wcale nie jest głupi... Pomyślcie tylko o Tradycji - niedawno pisała o
                                      swoim przyjeździe do Polski - Bez Tradycji nie bardzo jestem sobie w stanie
                                      wyobrazić takie spotkanie - w koncu kiedyś ktoś ją nazwał Matką Chrzestną tego
                                      forum... No i Gomez.. tez chyba nie zawsze obecny w pobliżu...
                                      • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 20:35
                                        Dlatego też pisałem o wakacjach. I jeśli Tradycja potwierdzi swój sierpniowy
                                        bodajże przyjazd do Polski, oraz znajdzie czas na odwiedziny Tarnowa i
                                        spotkanie z forumowiczami, to będzie tym bardziej miło. (Piszę tak, bo wiem, że
                                        jak się przyjeżdża z dalsza, to najpierw są odwiedziny u rodziny, znajomych,
                                        jakieś sprawy i załatwienia, i nie zawsze tego czasu wolnego wystarczy).
                                        • slav4 Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 20:45
                                          Ja się też na to łapię i to w każdym terminie byle nie 14,17,19 czerwca.
                                          (Egzaminy i to takie raczej bardzo kosmiczne ....)
                                          Jasne że chętnie bym się z Wami zobaczył - zawsze to fajnie się ujawnić, nie ?
                                          Hybryda - OK. A zresztą obecnie jest 100 000 ogródków w okolicy Rynku.

A jak już mówimy o ujawnianiu - Lemur to moja żona (większość pewnie wie). A
                                          kolega Lobuzek to ni mniej ni więcej jak młodszy brat Slava. Serio !!!

Ktoś się w ogóle domyślał ? Stawiam w zakład nerkę że nikt :o))))
                                          Lobuzek, potwierdź bo nie uwierzą :o))))

Pzdr/Slav
                                          • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 20:47
                                            Oj, a ujawnienie to miało być dopiero na spotkaniu. Ale skoro chciałeś teraz,
                                            to nie ma sprawy. :-)
                                          • teklat Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 20:48
                                            Ho, ho! Silna grupa Lemurów....:))
                                            • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 20:53
                                              No to razem z żoną Łobuzka wystarcza przynajmniej na drużynę brydża. ;-) (Mam
                                              nadzieję, że nie uraziłem Was tym).
                                              • lemuriza Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 21:46
                                                E... ja w brydża nie gram.
                                                Najwyżej w siatkówkę, ale tu trzeba 12 żeby coś pograć.
                                                Slav nawet trochę umie, z Lobuzkiem gorzej, oni z żoną raczej na nartach...
                                                jeżdżą.
                                                • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 21:58
                                                  No to moze siatkówka plażowa? Ta jest chyba na 4 osoby. ;-)
                                                • lobuzek1 Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 21:59
                                                  PRZEBÓG, POZNAŁ MNIE!!!!
                                                  A tak długo byłem w konspiracji...
                                                  A na nartach owszem, jeździmy, właśnie teraz mam wielką ochotę pośmigać.
                                                  • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 22:01
                                                    Poznał? Czy ujawnił?
                                                  • lobuzek1 Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 22:03
                                                    Ujawnił. Na jedno wychodzi.
                                                  • lobuzek1 Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 22:03
                                                    Albo odtajnił:-)
                                                  • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 22:10
                                                    Dobra, nie brnę dalej, bo by to jeszcze więcej coś ujawniło, ponad to co już
                                                    zostało. ;-)
                                                  • lubona Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 22:43
                                                    Przychylam się do propozycji i jestem za, a może ...Rzeczywiście jestem również
                                                    za wakacyjnym terminem. Gdzie? To już pozostawiam Wam - z miasta Tarnowa. Ja go
                                                    prawie wcale nie znam, pomyślcie tylko o tym, żeby łatwo tam było trafić.
                                                  • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 22:57
                                                    Hehehe
                                                    To może restauracja dworcowa? ;-)))
                                                  • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 23:02
                                                    Żartowałem. Ale na pewno jakiś łatwy w orientacji punkt obierzemy. Bo i ja
                                                    jestem na bakier z tarnowskimi lokalami, więc mnie też pasuje jakiś łatwo
                                                    rozpoznawalny i łatwo dostępny.
                                                  • lubona Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 23:12
                                                    Dworcowa? Byłam tam ostatnio, nawet wygląd nie taki obskurny. Jednak chciałam
                                                    wtedy zjeść coś lekkiego - jakieś drugie danie. Okazało się, że zachciało mi
                                                    się dania z zestawu obiadowego z zupą. Podziękowałam za nią, ale pani
                                                    stwierdziła, że w tym zestawie zupa jest gratis. Jakoś mimo wszystko
                                                    podziękowałam drugi raz. Pani stwierdziła, że jednak da mi tę zupę. Odechciało
                                                    mi się już i drugiego. Kupiłam wodę i dojechałam do domu. Może i to było na
                                                    zdrowie?
                                                  • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 23:14
                                                    I przez to nie nabrałaś zbędnych kalorii. ;-)
                                                  • lubona Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 23:16
                                                    Właśnie. ;-)))
    • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 23:05
      Rozpocznę nową kolumnę, żeby się łatwiej pisało. No to jak inne propozycje na
      spotkanie?
      • lobuzek1 Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 23:09
        Moim zdaniem najlepiej w Rynku. parasoli mnóstwo, a i w środku przyjemnie
        posiedzieć. No i na Rynek każdy trafi.
      • teklat Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 23:09
        Góra Marcina? O rany - jak ja tam dawno nie byłam.....
        • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 23:12
          teklat napisała:

> Góra Marcina?

Ale dojazd trochę zbyt skomplikowany...
          • teklat Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 23:13
            Fakt.... Pewnie ten Rynek lepszy :))
          • lubona Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 23:13
            Myślę, że rynek w lecie jest przyjemnym miejscem.
            • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 12.06.04, 23:17
              teklat napisała:

> Fakt.... Pewnie ten Rynek lepszy :))

oraz

lubona napisała:

> Myślę, że rynek w lecie jest przyjemnym miejscem.

Chociaż sprawę dojazdu można przecież jakoś zorganizować. Albo i na piechotę
              się przejść (ale, że nie chcemy zniechęcać potencjalnych przybyłych, to chyba
              jednak nie na piechotę).
              W każdym razie: propozycje dalej zbieramy.
        • giks Re: Propozycja dla forumowiczów 13.06.04, 11:37
          co do Góry Marcina fantastyczne miejsce szczególnie na jakiego grila czy cós
          takiego a jak się ma dzieci to już w ogóle super sprawa. Naprawde zazdroszczę
          wam tego miejsca troche....
          Ja w sumie nie jestem z Tarnowa, nie piszę zbyt często ale bardzo lubię i
          miasto i to forum i was i bardzo chętni strzeliła bym sobie przysłowiowe pifko
          z wami :))) (przysłowiowe bo tego to chyba nie wiecie, że ja piwa nie lubię ;) )
          • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 13.06.04, 12:52
            giks napisała:

> przysłowiowe bo tego to chyba nie wiecie, że ja piwa nie lubię ;))

No to jest nas dwoje. :-D
            • ketrin25 Re: Propozycja dla forumowiczów 14.06.04, 11:45
              to już nas jest troje :)
              • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 14.06.04, 12:10
                No to może uda się stworzyć jakąś większość? ;-)
    • tradycja1 Re: Propozycja dla forumowiczów 13.06.04, 01:48
      Ja jestem na TAK, tylko niestety w Tarnowie bede dopiero po polowie sierpnia.
      jesli tak dlugo czekalisbyscie na spotkanie to super jak nie to oczywiscie
      rozumiem.
      Nie mam w Polsce/Tarnowie tez prawie w ogole rodziny wiec nikt na mnie
      szczegolnie nie czeka i nie przetrzymymuje, wymaga obecnosci.
      Moge sie spotkac nawet na drugi dzien po przylocie.
      Stawiam na rynek, Hybrydy OK albo cokolwiek innego po sasiedzku, dzien tygodnia
      obojetny.
      Mam nadzieje ze nikogo nie zabraknie .
      • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 13.06.04, 09:17
        Myślę, że poczekamy. Nawet na pewno! :-)
        Bo znowuż organizować dwa spotkania w krótkim okresie czasu to też chyba nie ma
        sensu.
        • 1gomez Re: Propozycja dla forumowiczów 13.06.04, 11:41
          tez sie stawie jesli tylko bede dostepny:)
          • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 13.06.04, 12:49
            Dlatego napisałem to wcześniej, tak aby dało się uzgodnić terminy. Myślę, że na
            któryś sierpniowy weekend uda się wszystko zgrać.
            • atob Re: Propozycja dla forumowiczów 20.06.04, 09:51
              Kto wie moze bede w okolicy ;)
              • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 20.06.04, 16:44
                Bedziesz mile widziany. :-)
    • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 03.07.04, 21:50
      No to dla przypomnienia: w okolicach połowy sierpnia proszę mieć w rezerwie
      jakiś dzień wolny. Prawdopodobnie okolice popołudniowe (ale nie bardzo późne
      popołudnie ze względu na dojeżdżających). Szczegóły w późniejszym terminie.
      • dziejas Re: Propozycja dla forumowiczów 03.07.04, 22:37
        interesuje mnie to !!! niestety nie wiem czy bede mogl przyjechac... terminy w
        czasie wakacji sa dla mnie klopotliwe ze wzgledu na prace mojej zony... w
        sezonie wakacyjnym (maj-wrzesien) nie ma szans na dluzsze (co ja pisze - nawet
        soboty ma pracujace) wolne :(
        pozdr
        • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 03.07.04, 22:47
          Żadnych konkretów jeszcze nie ustalono. Zresztą możesz prześledzić ten wątek i
          poczytać, to mniej więcej dowiesz się jakie są przybliżone daty. Ale wszystkie
          ustalenia jeszcze przed nami.
          • dziejas Re: Propozycja dla forumowiczów 03.07.04, 22:54
            no szczerze mowiac bede w tarnowie 16.07. bylem tez 25.06. ale wtedy nie
            wiedzialem o takiej propozycji :) a pozniej to chyba przyjade dopiero w
            pazdzierniku :( a z lokali... znam hybrydy, chociaz ja czesciej bywam w galerii
            albo pod arkadami. ostatnio tylko pod arkadami... stare przyzwyczajenia :)
            arkady sa przy wekslarskiej, a w zasadzie to rog rynku i wekslarskiej... po
            drugiej stronie jest gospoda rycerska, wiec w razie czego mozna tez cos
            zjesc :). a moze myslal ktos o napisaniu strony do tego forum, albo zalozenia
            czata?
            • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 03.07.04, 23:05
              Dzięki za informacje o lokalach. Podałeś też Twoje terminy dostępu. Inni
              forumowicze jutro pewnie tu zaglądną i dadzą coś więcej znać w tej kwestii,
              tzn. odnośnie dysponowania wtedy czasem. Ja - jak wyżej już zauważyłem, mogę
              dysponować czasem teoretycznie w każdej chwili. Muszę tylko wiedzieć z lekkim
              wyprzedzeniem.
              • dziejas Re: Propozycja dla forumowiczów 03.07.04, 23:08
                www.polchat.pl/chat/?_room=Tarn%26%23243%3bw
              • lubona Re: Propozycja dla forumowiczów 03.07.04, 23:10
                Mam chyba najwięcej z Was czasu. Właściwie każdy termin mi będzie odpowiadał.
                Też oczywiście z niewielkim wyprzedzeniem, żebym nie zaplanowała wypadu gdzieś
                indziej.25.08 mam konferencję, więc ten dzień mi odpada.
              • lobuzek1 Re: Propozycja dla forumowiczów 03.07.04, 23:33
                Lobuzek czuwa:-)
                Z czasem nie ma problemu, pasuje mi w zasadzie każdy termin.
    • dziejas Re: Propozycja dla forumowiczów 03.07.04, 23:13
      no to moze niech kazdy poda jakis konkretny termin... bedzie latwiej ustalic
      zbiezne cele :)
      • dziejas Re: Propozycja dla forumowiczów 03.07.04, 23:13
        ja jak pisalem 16.07.
        • tradycja1 Re: Propozycja dla forumowiczów 04.07.04, 01:15
          Mnie odpowiada bardziej nawet w tygodniu spotkanie niz w weekend ale tez sie
          postaram dostosowac.
          Od 20 sierpnia jestem osiagalna.
    • giks Re: Propozycja dla forumowiczów 15.07.04, 21:11
      no bo sierpień w sumie już blisko macie jakiś konkretny termin??? bo tak chyba
      stanęło na niczym :))
      • lubona Re: Propozycja dla forumowiczów 15.07.04, 21:35
        Faktycznie, właściwie każdy mowi, że sie dostosuje, a nie mamy do czego. Może
        ja pierwsza rzucę datę? Co myślicie o 21.08 Tradycja będzie juz osiągalna. Jest
        to sobota. Co Wy na to?
        • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 15.07.04, 21:58
          Można spróbować. Godzina jakaś niezbyt późna, żeby przybysze mieli okazję
          przyjechać i odjechać o przyzwoitej porze. Np. godz. 14?
          • lubona Re: Propozycja dla forumowiczów 15.07.04, 22:12
            Mnie sie podoba taka godzina. W sam raz na dojazd. A jak inni?
            • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 15.07.04, 22:17
              Mnie się też musi podobać, bo sam ją zaproponowałem. ;-)
              • teklat Re: Propozycja dla forumowiczów 15.07.04, 22:35
                Może być, o ile nie wyjadę wtedy gdzieś - co może mi sie zdarzyć, bo w drugiej
                połowie sierpnia zamierzam wziąc urlop i rozmieniać go na drobne wyjazdy.
                Negocjowałabym na temat nieco późniejszej godziny.
                • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 15.07.04, 23:28
                  teklat napisała:

> Negocjowałabym na temat nieco późniejszej godziny.

14.05 może być? ;-)
                  • tradycja1 Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 05:26
                    Przepraszam ze tak malo na forum jestem ostatnio i ubolewam ze to sie zbieglo z
                    naglym ozywieniem tu panujacym.
                    Na spotkanie oczywiscie sie zjawie termin 21 sierpnia pasuje mi idealnie.
                    Proponuje godzine powiedzmy 16-16:30 w lokalach powino byc jeszcze dosc luzno.
                    Moze zaprosimy Gorlice na spotkanie? Kto bedzie mial mozliwosc to przyjedzie:)
                    • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 08:19
                      Zapraszamy! Tym bardziej, że być może już niedługo część z aktywnych tam
                      forumowiczów będzie wśród nas. :-)
                      • giks Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 11:15
                        hmmm termin mi właściewie pasuje każdy w sierpniu godzina chyba też no bo i tak
                        będe musiała przyjechac samochodem nic innego niestety nie wchodzi w gre bo
                        połączenia między naszymi miastami są bardzo kiepskie :(((
                        a co do reszty forumowiczów gorlickich to może być problem bo ci najbardziej
                        aktywni-> czytaj przychodzący na taki spotkanie niestety teraz są nieuchwytni
                        jedynie może jacaa by sie zjawił ale musiała`bym go dopytać Jak by co to się
                        zjawimy razem :)
                        • jacaaa2 Re: Propozycja dla forumowiczów 17.07.04, 23:42
                          giks napisała:

> hmmm termin mi właściewie pasuje każdy w sierpniu godzina chyba też no bo i
                          tak
                          >
                          > będe musiała przyjechac samochodem nic innego niestety nie wchodzi w gre bo
                          > połączenia między naszymi miastami są bardzo kiepskie :(((
                          > a co do reszty forumowiczów gorlickich to może być problem bo ci najbardziej
                          > aktywni-> czytaj przychodzący na taki spotkanie niestety teraz są nieuchwyt
                          > ni
                          > jedynie może jacaa by sie zjawił ale musiała`bym go dopytać Jak by co to się
                          > zjawimy razem :)

giks -wezmiesz mnie ?????-dużo nie wypije i nie będe marudził w samochodzie :)
                          • giks Re: Propozycja dla forumowiczów 18.07.04, 18:32
                            > giks -wezmiesz mnie ?????-dużo nie wypije i nie będe marudził w samochodzie :)

no jasne :))
        • caro333 Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 11:59
          Bardzo mi 21 sierpnia wieczorem odpowiada! Będę właśnie w Tarnowie! Trzymajmy
          ten wątek "w górze" albo utwórzmy nowy - spotkanie forumowiczów, żeby nam
          wymiana zdań na ten temat nie umknęła pomiędzy wierszami.
          • caro333 Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 12:01
            PS może być też o 14.05! :)
            • teklat Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 12:26
              ok... podnosze wątek i wzmacniam głos Tradycji odnośnie pory spotkania... po
              szesnastej jest ok!
              • teklat Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 12:27
                I pomysł spotkania z Gorlicami - też fajny!
                • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 12:42
                  No to jeszcze zadanie bojowe dla bywalców lokali: gdzie?
                  P.S. A samo miejsce zbiórki (bo część osób być może nie będzie wiedziała gdzie
                  się udać) to już przy końcu ustalimy chyba.
                  • tradycja1 Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 15:08
                    Moje propozycje to spotkac sie do rynku bo najprosciej i wybor lokali na
                    ewentualna przeprowadzke najwiekszy.
                    Jak pogoda dopisze mozna zacumowac w Hybrydach w ogrodku powiedzmy.
                    Jezeli pogody nie bedzie to zdecydowanie lepsze miejsce na spotkanie jest w
                    Kabarecie.
                    Jesli chcielibysmy cos zjesc lub rowniez pogoda nie dopisze to proponuje Pasaz.
                    Kazde z wymienionych miejsc jest " jak reka siegnac" :)
                    • lubona Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 16:06
                      Myślę, że wytłumaczycie jak się dostać na określone miejsce. Wstyd się
                      przyznać, ale ja wcale nie znam Tarnowa i wszystkie wymienione przez Tradycję
                      miejsca nic mi nie mówią. Jednak, dzięki Wam trafiłam na Słoneczną, trafię i na
                      zbiórkę ( mam nadzieję). Godzina 16,00, no, może być. Przyjadę pociągiem, więc
                      jakoś wycyrkluje.;-)
                      • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 18:18
                        Na Rynek od dworca do głównej ulicy, a potem prosto w górę, nigdzie nie
                        skręcając.

P.S. Jeszcze jakieś znaki rozpoznawcze by się przydały (tylko może nie pudełka
                        Tic-Tac-ów - jak w reklamie ;-)
                        • lubona Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 18:34
                          Nie, na Rynek to ja drogę znam dobrze. Chodzi mi tylko o miejsce na tym Rynku.
                          Nie byłam tam już wieki i nie znam miejsc. Myślę, że z tymi znakami
                          rozpoznawczymi to dobry pomysł. Może gazeta w prawej ręce, zwinięta w rulonik?
                          Hi, hi, hi.
                          • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 18:59
                            I hasło oraz odzew. Koniecznie! Coś w stylu:
                            H: "Czy ropuchy złozyły już skrzek?" O: "Bocian wpadł do kawioru!"
                            H: "Najlepsze kasztany rosną na placu Pigalle". O: "Zuzanna zrywa je tylko w
                            maju".
                            • rafal761 Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 19:27
                              hough, chętnie się pojawię, chyba mogę...choc dawno mnie tu nie było...ale
                              pierwszy wpis machnąłem chyba ponad rok temu...nara
                              • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 19:31
                                Jak najbardziej! Weterani zawsze mile widziani! ;-)
                                • teklat Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 21:10
                                  A może każdy przyjdzie z czyms charakterystycznym? Na przykład z czerwoną
                                  różą? :))
                                  Albo w berecie :))))))))))))))))))))))0
                                  • lubona Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 21:25
                                    teklat napisała:

> A może każdy przyjdzie z czyms charakterystycznym? Na przykład z czerwoną
                                    > różą? :))
                                    > Albo w berecie :))))))))))))))))))))))0
                                    Panie - w słomkowych kapeluszach.
                                    Panowie - z goździkiem, koniecznie czerwonym, w butonierce.
                                    • teklat Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 22:45
                                      Ha! Jestem na to przygotowana! Jestem miłośniczką kapeluszy!!!!! Jestem
                                      za!!! :))
                                      • teklat Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 22:46
                                        Gorzej będzie z panami... Bo goździki ostatnio passe... I pewnie będą mieli
                                        mały kłopot z ich nabyciem:))
                                        • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 23:10
                                          Ja dalej proponuję hasło. Każdy będzie do każdego przechodnia szepatął hasło z
                                          nadzieją usłyszenia odzewu. Wywołamy tym samym powszechne zdziwienie i mały
                                          flash-mob. ;-)
                                          • rafal761 Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 23:51
                                            myslę że najlepiej bedzie jak każdy bedzie trzymał w rece 0.7
                                            Sobieskiego...albo Jabcoka...tyle że nas z knajpy moga wylać...ale to nic
                                            pójdziemy na planty...:)
                                            • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 16.07.04, 23:54
                                              To już nie planty, to zieleniec czyjegoś imienia! :-D
                                            • lobuzek1 Re: Propozycja dla forumowiczów 17.07.04, 00:18
                                              Ooo, Rafał, na takie spotkania w plener to mogę chodzić! Ile w nich kolorytu!
                                              No ale fakt, z takimi "kwiatami" to do żadnej knajpy by nas nie wpuścili.
                                              • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 17.07.04, 00:22
                                                To może "tulipany"? ;-)
                                                • rafal761 Re: Propozycja dla forumowiczów 17.07.04, 08:55
                                                  albo załóżmy krawaty samoobrony :))))))))))
                                                  • teklat Re: Propozycja dla forumowiczów 17.07.04, 10:18
                                                    Panie też????????
                                                  • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 17.07.04, 14:39
                                                    Panie: warkocza a'la Renata. I toś w oczach. Względnie worek z owsem. :-PPP
                                                  • lubona Re: Propozycja dla forumowiczów 17.07.04, 16:54
                                                    qwerty.tarnow napisał:

> Panie: warkocza a'la Renata. I toś w oczach. Względnie worek z owsem. :-PPP
                                                    Z tym warkoczem byłby kłopot, przynajmniej u mnie. Qwerty, nie masz sumienia,
                                                    mam targać wór owsa taki kawał? Pociągiem?
                                                    MożeCo do szeptania hasła, to boję się, że któryś z przechodniów zadzwoniłby po
                                                    pogotowie. Może każdy będzie trzymał w ustach lizak. taki sporawy? ;-))))
                                                  • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 17.07.04, 19:14
                                                    To jak lizak, to może taki policyjny? Do zatrzymywania aut? Dawniej każdy mógł
                                                    taki dostać byle gdzie.
                                                  • tradycja1 Re: Propozycja dla forumowiczów 17.07.04, 20:13
                                                    Sluchajcie a moze po prostu zrobic rezerwacje na stolik, bedzie nas kilka osob
                                                    ( no wlasnie ile?) i jak ktos przyjdzie do lokalu to sie spyta o rezerwacje na
                                                    jakies imie lub haslo.
                                                    Oplat za rezerwacje nie biora bo maja pewny utarg przy okreslonej ilosci osob a
                                                    dla nas lepiej bo juz przygotuja stolik wiekszy i krzesla.
                                                    Proponuje Hybryde na poczatek, tam zakotwiczymy albo po czasie sie gdzis
                                                    przeniesiemy.
                                                  • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 17.07.04, 20:43
                                                    Znakomicie! Pomysł rewelacyjny! To jak już będzie bliżej tej daty, to zbierzemy
                                                    już na 100% pewne dane dotyczące liczby przybyszów i wtedy się umówimy (może
                                                    przez maile wówczas, żeby informacja dostała się tylko do zainteresowanych).
                                                  • giks Re: Propozycja dla forumowiczów 18.07.04, 15:55
                                                    hmm :) U nasn na pierwszym spotkaniu było fajnie. Jakoś tak sie wszyscy
                                                    umówiliśmy ale nikt nie myślał o tym jak się rozpoznamy. Ostatecznie część z
                                                    nas się już znała a resztę jakoś intuicyjnie rozpoznaliśmy :) ale na 1
                                                    spotkaniu było 7 osób w tym mężowie/żony forumowiczów ale nie związane
                                                    osobiście z forum.
                                                    Potem była wersja z Gazetą Wyborczą na stoliku - wiadomo tam gdzie gazeta tam
                                                    sie dosiadamy.
                                                    A następnym razem była poprostu rezerwacja antresoli w umówionym lokalu -całej-
                                                    więc wiadomo.Teraz już się wszyscy znamy więc tylko ustalamy dzień i
                                                    ewentualnie godzine bo Lokal mamy zawsze ten sam no i spotykamy się prawie
                                                    zawsze w piątki ok 18 ;)
                                                    No i zawsze podawaliśmy przynajmniej na początku oficjalnie miejsce i date i
                                                    godzine mając nadzieję, że przyjdzie jeszcze ktoś kto się wcześniej nie
                                                    zapowiedział....CHoć obawiam się ze czasem lepiej nie informować - no bo po co
                                                    dawać komuś powód do gadania... ;)
                                                  • tradycja1 Re: Propozycja dla forumowiczów 18.07.04, 16:37
                                                    Giks, dzieki za sprawozdanie jak to wygladalo u Was.
                                                    Po wielu miesiach od rozkrecenia forum Tarnow to dla nas pierwsze spotkanie.
                                                    Przez ten miesiac do planowanego spotkania jeszcze ustalimy ewentualne
                                                    szczegoly.
                                                    Osobiscie delikatnie proponowalabym by przyjsc na spotkanie bez osob
                                                    towarzyszacych , chyba ze pisza tu malzenstwa, rodzenstwo, znajomi itp.
                                                    Oczywiscie jak ktos musi/bardzo chce to niech da znac ze przyjdzie z kims.
                                                  • giks Re: Propozycja dla forumowiczów 18.07.04, 17:01
                                                    a ja oficjalnie odradzam przyprowadzanie tzw. osób trzecich bo np. osby któren
                                                    nie uczestniczą aktywnie w życiu forumowym poprostu siedzą i nie mają o czym
                                                    rozmawiać bo są "nie w temecie" Taka niestety prawda ,że najczęściej się
                                                    rozmawia o tym co na forum więc siłą rzeczy poprostu się nudzą.... choć u nas
                                                    pogaduch schodzily i na inne tematy i jak się nasi panowie rozgadali nt.
                                                    komputerów, internetu itd to z kolei my kobietki a było nas tylko 2 nie
                                                    miałyśmy za wiele do powiedzenia hi hi hi generalnie było super i za każdm
                                                    razem wszyscy wracali do domu zadowoleni myśląć już o następnym spotkaniu czego
                                                    i wam życzę :)))
                                                  • atob Re: Propozycja dla forumowiczów 18.07.04, 18:10
                                                    Z tymi osobami trzecimi to macie racje ...choc sa wyjatki :) Ale to sa wyjatki
                                                    potwierdzajace regule ;)
                                                  • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 18.07.04, 18:29
                                                    A ja proponuję, ponieważ czas i miejsce mamy już generalnie ustalone, to tutaj
                                                    tylko proszę zostawiać gotowość przybycia, a na maila dostaniecie bliższe
                                                    konkrety.
                                                  • giks zgłaszam chęć przybycia :) 18.07.04, 18:37

• qwerty.tarnow Re: zgłaszam chęć przybycia :) 18.07.04, 19:06
                                                    W stosunku do Ciebie to już potwierdzone. Chodzi o innych, którzy się jeszcze
                                                    nie zadeklarowali, a wpadają tu jedynie od czasu do czasu.
                                                  • giks Re: Propozycja dla forumowiczów 18.07.04, 18:28
                                                    no to fajnie macie w tych lokalach bo my musieliśmy płacić 50 zł za rezerwacje,
                                                    a ponieważ osób wtedy było nie za wiele w tym większość niepijących(kierowcy ,
                                                    kobiety w ciąży itd.)to ciężko było wykorzystać te pieniązki bo oni to robili
                                                    ta, że birali kase a potem się zamawiało aż do wyczerpania tych 50 zł a za to
                                                    co ponad trzeba było dopłacić w sumie nie głupi pomysł ale pod warunkiem że
                                                    będzie więcej osób bo ile można wypić soku który kosztuje 2,50 zł? a osób było
                                                    5 w tym tylko jedna pijąca piwo ;)
                                                  • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 18.07.04, 18:31
                                                    Kwestia wyglądu lokali i sposobu ich rezerwacji to nie do mnie. To nie moja
                                                    działka. :-)
                                                  • giks Re: Propozycja dla forumowiczów 18.07.04, 18:35
                                                    a nie nie no ja nic nie mówię tylko zazdroszczę .....
                                                  • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 18.07.04, 19:04
                                                    Hehe, jeszcze raczej nie ma czego, bo nie wiem czy z tymi rezerwacjami już ktoś
                                                    kiedyś próbował. ;-)
    • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 18.07.04, 19:09
      Przenoszę wątek do początku linii, bo już trudno się zorientować w treści.
      • lobuzek1 Re: Propozycja dla forumowiczów 18.07.04, 23:26
        Jak coś, to Lobuzek może siedzieć i ogłaszać hasło "Zyrafy wchodzą do szafy" :-
        )))
        A cp do knajpy, to moje doświadczednia zdają się jednoznacznie wskazywać na
        Hybrydę:-)))
        • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 18.07.04, 23:28
          A jak zapomnę odzewu to przypomisz mi? Jam porucznik Z-ubek. ;-)
      • okropna_gadula Re: No,no,-pomysł godny pochwał! 19.07.04, 22:56
        Jestem ogromnie ciekawa czy to wypali.
        Ja niestety nie moge w tym terminie uczestniczyć w spotkaniu, gdyż druga połowa
        sierpnia jest w mojej rodzinie tradycyjnie spędzana na zbiorowym rodzinnym
        wyjeżdzie.
        Życzę udanych kontaktów (towarzyskich, oczywiście).
        • qwerty.tarnow Re: No,no,-pomysł godny pochwał! 19.07.04, 23:00
          A jaki inny termin by Ci pasował w sierpniu? Bo może jeszcze udałoby się coś
          poprzekładać?
          • okropna_gadula Re: No,no,-pomysł godny pochwał! 19.07.04, 23:11
            Z sierpnia wypadam w ogóle.Pierwszą połowę-pracuję a w weekendy wyjeżdżam( w
            różne dziwne miejsca).A drugą połowę zarezerwowała już ładnych parę lat temu
            rodzina.
            Nic nie przekładajcie.Przecież to nie będzie jedno jedyne spotkanie?
            Mam nadzieję że stanie się tradycją-przy udziale Tradycji:))))
            • qwerty.tarnow Re: No,no,-pomysł godny pochwał! 19.07.04, 23:20
              No dobra. To może następnym razem?
              • rafal761 Re: No,no,-pomysł godny pochwał! 20.07.04, 09:53
                uff, szkoda, chciałem was poznać bo niektórych znam już długo, ale nie wiem jak
                w pierwszej chwili mogłem zapomnieć...w tym dniu to mamy z żoną rocznicę ślubu
                i ten dzień spędzamy zawsze razem i zawsze poza Tarnowem, także miłej zabawy i
                do zobaczenia na nastepnym takim spotkaniu.
                • lemuriza Re: No,no,-pomysł godny pochwał! 20.07.04, 10:04
                  Coś się powoli wszyscy zaczynają wycofywać - czyżby strach przed spotkaniem w
                  realu?
                  Mnie 21 sierpnia jak na razie pasuje:)
                  • teklat Re: No,no,-pomysł godny pochwał! 20.07.04, 12:14
                    Mnie tymczasem też. I o ile nie wypadnie mi wyjazd weekendowy, który planujemy,
                    ale jeszcze nie ustalilismy terminu (ustalenie terminu nie do końca zależy tylko
                    ode mnie) - to przyjadę.
                    • lobuzek1 Re: No,no,-pomysł godny pochwał! 20.07.04, 12:25
                      Dla mnie w zasadzie każdy termin jest ok. Co ustalicie, to zaakceptuję, z
                      wyjątkiem 25 sierpnia (też rocznica ślubu:-))
                      • tradycja1 Re: No,no,-pomysł godny pochwał! 20.07.04, 14:49
                        Moze zostanmy przy terminie 21 VIII o ile pasuje zainteresowanym .
                        • lemuriza Re: No,no,-pomysł godny pochwał! 20.07.04, 15:01
                          jestem za, deklaruję swoje przybycie ( i slava chyba też) o ile coś
                          niespodziewanego nam nie przeszkodzi:)
                          • qwerty.tarnow Re: No,no,-pomysł godny pochwał! 20.07.04, 16:06
                            Tak patrzę na daty: to już za miesiąc!!!
                            • lemuriza Re: No,no,-pomysł godny pochwał! 20.07.04, 20:11
                              No to trzeba zacząć odliczanie:)
                              • qwerty.tarnow Re: No,no,-pomysł godny pochwał! 20.07.04, 20:40
                                lemuriza napisała:

> No to trzeba zacząć odliczanie:)

Na kogo wypadnie, na tego bęc. ;-)
    • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 01.08.04, 13:44
      Temat w górę. Dla przypomnienia o ważnej dacie.
      • tradycja1 Re: Propozycja dla forumowiczów 01.08.04, 15:32
        Proponuje zalozyc nowy watek organizacyjny, gdyz przy robieniu rezerwacji
        trzeba znac ilosc osob i sie konktetnie umowic.
        Ten watek jest juz za dlugi.
        • lubona Re: Propozycja dla forumowiczów 01.08.04, 16:27
          Zgadzam się z Tradycją. W dodatku jak sie powoli otwiera strona, to.... trafia.
          • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 01.08.04, 18:58
            A ja proponuję, że może by ostateczne ustalenia dokonywać drogą mailową.
            Ogólnie już wszystko wiadomo (data, godzina, miejsce), wszyscy zainteresowani
            są poinformowani, więc może już konkretne hasło i ilość osób ustalimy w
            wewnętrznym gronie? Ja mogę przyjmować maile od zainteresowanych i potem
            rozesłać im potrzebne informacje. Bo szkoda wyciągać publicznie informacje,
            które nie będą już dotyczyły wszystkich. Co Wy na to?
            • tradycja1 Re: Propozycja dla forumowiczów 01.08.04, 19:15
              Mozemy przejsc na maile ale i tak prosi sie nowy watek taki powiedzmy
              organizacyjny.
              Moze w ostatniej chwili ktos sie zdecyduje przyjsc z nowych osob piszacych na
              forum.
              • lubona Re: Propozycja dla forumowiczów 01.08.04, 21:17
                tradycja1 napisała:

> Mozemy przejsc na maile ale i tak prosi sie nowy watek taki powiedzmy
                > organizacyjny.
                > Moze w ostatniej chwili ktos sie zdecyduje przyjsc z nowych osob piszacych na
                > forum.

Tym bardziej, że właściwie chyba jedynie 21 VIII, to konkret.Nie pamiętam i nie
                mogę znaleźć tu miejsca. Mowa była o Hybrydach, ale nie wiem, czy to juz
                zaklepane? Może faktycznie w nowym wątku napiszmy wszystkie konkrety, a reszta
                mailem?
                • qwerty.tarnow Re: Propozycja dla forumowiczów 01.08.04, 21:50
                  No to coś zaraz zrobię w tym temacie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka