Dodaj do ulubionych

Powyborcze podsumowanie

22.11.10, 12:38
Krótko. Te wybory to 2 porażki.

Porażka numer jeden to pruszkowskie PO. Biorąc pod uwagę oczywistą porażkę obecnego prezydenta jesli chodzi o unijne fundusze oraz ogólną przewagę tego ugrupowania w okręgach miejskich, to powinna wygrać w cuglach. Nie stało sie tak, bo przez tyle lat nie potrafiła wykreowac odpowiednich liderów. Nie pomogła także kampania prowadzona często wręcz dresiarskimi metodami z ujadająca młodzieżówką (typu zaradny legionista) i rażącą stronniczością WPR24 w ostatnim czasie (z punktu widzenia solidności dziennikarskiej żenująca kompromitacja). PO musi w Pruszkowie zmienić podejście, albo władze lokalne, bo to co jest, to jest obciachowe po prostu.

Druga porażką - dla mnie subiektywnie- jest wybór Olszaka : 154 głosy i pewne miejsce w radzie. Przypominam, że jest to człowiek, który o mało nie zablokował wprowadzenia w Pruszkowie wspólnego biletu SKM/KM, ale widać jego elektoratowi to nie przeszkadza i widać jest tego elektoratu trochę i jest on dość zdyscyplinowany.

Pozytywy tej kampanii?: kilka obietnic, z których będzie trzeba ostro rozliczyć oraz kiepski wynik post-komuny.
Obserwuj wątek
    • lesny_dziadzio Re: Powyborcze podsumowanie 22.11.10, 12:57
      ..a ... i vafanculo poległo z kretesem. To tak ku przestrodze na przyszłość dla obiecujących gruszki na wierzbie, a potem próbującym wmawiać, że gruszki to nie ich kompetencje.
      • netterrorist Re: Powyborcze podsumowanie 22.11.10, 20:30
        W końcu coś pozytywnego na forum. :) Trzymałem za to kciuki...
        Ciekawe jaki radnysebastian będzie miał teraz login? :P
    • dar-69 Re: Powyborcze podsumowanie 22.11.10, 19:25
      mam hurtownię pochodni. Polecam comiesięczny marsz z nimi pod Urząd Miejski.
      Tudzież, za przykładem polityków ze świecznika nie uznamy tych wyborów twierdząc, że ludzie się pomylili...
    • alabama8 Re: Powyborcze podsumowanie 23.11.10, 09:12
      A radny Sebastian?
    • aniawiz Re: Powyborcze podsumowanie 23.11.10, 09:20
      A mega porażka w postaci frekwencji??? Wciąż większości ludzi (mam na myśli tych którzy nie głosowali) zwisa kto jest prezydentem, czy droga będzie wyremontowana czy nie, czy przedszkole będzie czy nie czy wprowadzą wspólny bilet czy nie itp.
      • humptyangel Re: Powyborcze podsumowanie 23.11.10, 13:51
        Czekałem na koniec kampanii wyborczej. Dobrym podsumowaniem będzie przedstawienie przez administratorów liczby nowych nicków:)
        • leo48 Re: Powyborcze podsumowanie 23.11.10, 16:21
          Do informacji aniwidz : nie wziąłem udziału w głosowaniu bo już w połowie października na moim blogu "skazałem" Pruszków na kontynuację władzy a trzy tygodnie temu napisałem na tym forum, że Starzyński może odbijać szampana i spokojnie zawijać w papierki bo ma fotel zaklepany. Z taką konkurencją nawet ja sam bym wygrał czyli mój głos nie miałby tu żadnego znaczenia a udział ze świadomością niekorzystnego wyniku oznaczałby moją aprobatę dla konserwacji układu. Jestem w stanie, który za komuny nazywaliśmy "emigracją wewnętrzną".

A z kolei humptyangel wspomniał o "nowych nockach". Twoją rozterkę poszerzyłbym o pytanie, ile i które z nich należą do samych adminów lub są przez nich delikatnie mówiąc "inspirowane'. Ja mam w tej kwestii swoje typowania.

.
        • zwierz.alpuhary Re: Powyborcze podsumowanie 23.11.10, 16:57
          Dobrym podsumowaniem będzie przedstawien
          > ie przez administratorów liczby nowych nicków:)

w tym roku było nadzwyczaj spokojnie, mam wrażenie, że ktoś gdzieś wyciągnął już wnioski z poprzednich lat :)
        • sqh Re: Powyborcze podsumowanie 23.11.10, 21:10
          humptyangel napisał:

> Czekałem na koniec kampanii wyborczej. Dobrym podsumowaniem będzie przedstawien
          > ie przez administratorów liczby nowych nicków:)

A do tego to my wcale nie jesteśmy potrzebni.

Gdy widzisz po raz pierwszy na oczy nowy nick - wrzuć go w forumową wyszukiwarkę (po rozwinięciu opcji "zaawansowane" pojawia się pole "autor"). Ta Ci odpowie, na ilu forach i ile razy nick ów się udzielał. Intuicja i zdrowy rozsądek podpowiedzą Ci zaś, czy masz do czynienia z jednorazówką, trollem, pacynką, czy też - uczciwym nowym użytkownikiem, który na swój debiut forumowy wybrał akurat gorący okres przedwyborczy.
          • leo48 Re: Powyborcze podsumowanie 23.11.10, 21:47
            Ciekawe, dlaczego mimo mojej wyraźnej "zaczepki" żaden z adminów nie wypowiedział się co do "stajni" swoich nicków. Według mnie słabość tego forum wynika z miernoty administracji. Admini stają się stroną w sporach, pod wielorakimi nickami występują na forum i prowadzą korespondencję mailową, podsycają konflikty, forują tych z którymi chadzają na piwo i wzajemnie się promują na zewnątrz forum, uważają się za najwyższe autorytety i sami nie znając regulaminu pouczają innych.

Podpadłem ? Nie pierwszy raz. Na pewno nie odpowiem na : "udowodnij, zacytuj" bo to na forum widać. Bana i tak nie dostanę bo wykreowaliby męczennika :)
            • zwierz.alpuhary Re: Powyborcze podsumowanie 23.11.10, 22:23
              <ziew>
              • leo48 Re: Powyborcze podsumowanie 23.11.10, 22:52
                leo48 miło poznać
              • leo48 Re: Powyborcze podsumowanie 23.11.10, 22:56
                A jeśli już odzywasz się na czerwono jako Zlew_alpuhary (sam tak się przedstawiłeś) to miej odwage podać wszystkie nicki, pod jakimi tu wystąpiłeś w ciągu pięciu lat, jakie miną niebawem od mojego wejścia na to forum
                • zwierz.alpuhary Re: Powyborcze podsumowanie 23.11.10, 23:09
                  na pewno jesteś na to gotowy? Taka ilość prawdy może cię zabić. No ale skoro bardzo tego chcesz... Ja cię ostrzegałem. A więc uważaj:

zwierz.alpuhary

bolało?
                  • leo48 Re: Powyborcze podsumowanie 23.11.10, 23:12
                    Czy możesz konkretniej ?
                    • zwierz.alpuhary Re: Powyborcze podsumowanie 23.11.10, 23:20
                      chciałeś wszystkie nicki, więc ci je podałem. Jeśli interesuje cię któryś konkretny ze wszystkich wymienionych (tak, wiem, jest ich dużo), to go wskaż.
                      • leo48 Re: Powyborcze podsumowanie 23.11.10, 23:27
                        Nie podałeś mi żadnego oprócz tego, którym się przed chwilą przedstawiłeś. Jeśli to nie była autoprezentacja, to znaczy że jako admin ubliżasz użytkownikom. Ale jeśli nie chcesz tej odpowiedzi udzielić tutaj, to proszę to zrobić na mailu (juz to ćwiczyliśmy).

Jeszce jedno. Może jestem dość nierozgarnięty ale to coś co "może mnie zabić" to jakaś groźba karalna czy licentia poetica ?
                      • leo48 Re: Powyborcze podsumowanie 24.11.10, 00:14
                        zwierz.alpuhary napisał:
                        chciałeś wszystkie nicki, więc ci je podałem

Łgarstwo. Gdzie te nicki ? Apeluję o odwagę... i przyzwoitość.
                        • zwierz.alpuhary Re: Powyborcze podsumowanie 24.11.10, 00:25
                          mogę jakieś wymyślić, jeśli bardzo ci zależy. W sumie może faktycznie powinienem tak zrobić. Bo jeśli nie dociera do ciebie coś, co zostało napisane czarno na białym, to może jednak należy cię dla świętego spokoju okłamywać.
                          • leo48 Re: Powyborcze podsumowanie 24.11.10, 00:30
                            Dziękuję. Jaśniejszej odpowiedzi się nie spodziewałem. Poluj dalej. Może jak mi się zabawa znudzi, sam na siebie dostarczę ci haka (wiem, jakiego oczekujesz). Bez mojej pomocy jesteś za cienki. Pozdrawiam.
                            • zwierz.alpuhary Re: Powyborcze podsumowanie 24.11.10, 00:45
                              w tym momencie jestem już na 100 procent pewien, że powodem twoich problemów z przyswojeniem prawdy jest całkowity brak zainteresowania twoją osobą z mojej strony. No niestety. To się nie zmieni. Mam do ciebie taki sam stosunek jak do 99 procent użytkowników forum z którymi nigdy nie wymieniłem ani jednej prywatnej wiadomości ani się nie spotkałem.
                              I niestety ten mail, na który się ciągle powołujesz, nie był ode mnie. Nie wiem od kogo i nie wiem co w nim było, bo w życiu nie wysłałem do ciebie żadnego maila. Pisałem ci to już dwa lata temu, ale widzę, że tamta informacja już się zatarła. Nie dziwi mnie to. No trudno, najwyżej będę ci co jakiś czas przypominał. Ale chyba nie ma co żywić złudzeń, że kiedykolwiek ci przejdzie.
                              • leo48 Re: Powyborcze podsumowanie 24.11.10, 00:59
                                No więc rozbawiłeś mnie na dobranoc bo jeszcze w ubiegłym roku sam się na ten nick powołałeś w poście zwracając się do kogoś innego. A skąd wiedziałeś, o jaki nick mi chodziło, tego sam Hanussen by nie odgadł :)

Zas brak zainteresowania moją skromną osoba z twojej strony jest moim marzeniem.

Dobrej nocy mimo wszystko :) Poprawiłeś mi humor bo zapomniałeś, że kłamstwo ma tę ujemną stronę, że trzeba je zapamiętać na przyszłość.
                                • zwierz.alpuhary Re: Powyborcze podsumowanie 24.11.10, 01:39
                                  Bo sam go wskazałeś? Masz pecha, znalazłem ten wątasek :-)
                                  • leo48 Mogło być gorzej 24.11.10, 06:14
                                    Pozwolę sobie powrócić do meritum, Sytuacja po wyborach nie jest tragiczna bo chyba po raz pierwszy do Rady dostał się przedstawiciel mojej dzielnicy, co pozwala żywić nadzieję, że i tu zawita cywilizacja. No i skład Rady jest jednak trochę politycznie zróżnicowany.
                                    • lesny_dziadzio Panowie, panowie, panowie! 24.11.10, 09:33

Aleście mi wrąbali offtopasa do wątku! ;-) Fe!
                                      • leo48 Re: Panowie, panowie, panowie! 24.11.10, 10:34
                                        To było z rozpędu i dlatego jako "współwinny"wróciłem do właściwego tematu
                                        • humptyangel Re: Panowie, panowie, panowie! 24.11.10, 12:43
                                          Leo, napisz, które twoim zdaniem nicki są sterowane przez adminów. Rzucasz oskarżenie to przedstaw jakiś dowód. Bo znów na forum robi się napie...nka. Chyba nie o to chodzi...
    • tricia.mcmillan Porzeczka 27.11.10, 09:26
      Zarzucam sieci w kolejny tekst w odpowiedzi słyszę pi
      Sakami penetruję toń choć spojrzenia ciągle krzy
      Wdaję się w lina sprytną grę choć nie jest on ro
      Walcząc znaczeń utratą na haczyk (w końcu) chwytam go.

Fraszkę dedykuję wszystkim forumowym szermierzom

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka