Dodaj do ulubionych

Szymek widzi świat

17.12.10, 10:04
Szymek Jakubowski kończy właśnie dwa i pół roku. Postanowiliśmy odwiedzić jego rodziców i zapytać o aktualny stan ich heroicznej walki o przywrócenie dziecku wzroku.

www.gazetawpr.pl/wydania_2010/wpr100/szymek_widzi_swiat
Obserwuj wątek
    • mamakrzysia4 Re: Szymek widzi świat 17.12.10, 15:48
      myślałam że to WPR a nie gazeta fakt
      • 1_masza Re: Szymek widzi świat 18.12.10, 17:19
        ciekawe, jakby krzyś był na miejscu szymka czy mamakrzysia podobnie by śpiewała. A zapomniałem - ważniejsze są koty...
        • mamakrzysia4 Re: Szymek widzi świat 20.12.10, 10:41
          a tak się składa że moje dzieci Krzyś i Natalia nie należą do najzdrowszych ale mało mnie wzruszają kampanie medialne tego typu bo ile w tym jest chęci prawdziwej pomocy? dlaczego zawsze przy tego typu akcjach walą po oczach loga stacji,gazet...? ile jest potrzebujących dzieci o których naprawde nikt nie pamięta bo nie opiekuje się nimi żadna rozpoznawalna fundacja,stacja tv czy gazeta?
          • michart Re: Szymek widzi świat 20.12.10, 11:25
            > a tak się składa że moje dzieci Krzyś i Natalia nie należą do najzdrowszych ale
            > mało mnie wzruszają kampanie medialne tego typu bo ile w tym jest chęci prawdz
            > iwej pomocy? dlaczego zawsze przy tego typu akcjach walą po oczach loga stacji,
            > gazet...? ile jest potrzebujących dzieci o których naprawde nikt nie pamięta bo
            > nie opiekuje się nimi żadna rozpoznawalna fundacja,stacja tv czy gazeta?

Coś bredzisz, ale nie wiesz co. Wróć lepiej do sprzątania kibli w MOK-u.
            • michart Re: Szymek widzi świat 20.12.10, 11:33
              > Coś bredzisz, ale nie wiesz co. Wróć lepiej do sprzątania kibli w MOK-u.

Przepraszam, jeśli uraziłem sprzątaczki. Większość osób zajmujących się sprzątaniem z pewnością nie reprezentuje sobą takiej intelektualnej miernoty, jak mamakrzysia4. Pomyśleć, że ktoś taki siedzi w Miejskim Ośrodku Kultury za nasze pieniądze. Dawno pisałem, że trzeba was rozpędzić.
              • leo48 Re: Szymek widzi świat 20.12.10, 14:27
                Ludzie, co się dzieje ? Kiedyś sprawa Szymka nas jednoczyła w konkretnym aktywnym działaniu. Dziś wszystko na tym forum a więc nawet i to jest wystarczającym powodem do kłótni.

WSTYD !

.
                • mamakrzysia4 przepraszam 20.12.10, 14:37
                  bo to ode mnie się zaczęło, niepotrzebnie uległam prowokacji
                • michart Re: Szymek widzi świat 20.12.10, 14:38
                  Sorry, leo, ale:
                  1. To jest forum dyskusyjne, a nie tablica ogłoszeń.
                  2. Jak ktoś wypisuje bzdury, tak jak robi to mamakrzysia4, to trzeba interweniować.
                  • mamakrzysia4 michart 20.12.10, 14:47
                    Forum dyskusyjne to przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej (by wikipedia)

wymiana poglądów
                    rozumiem, że każdy inny od jedynego słusznego poglądu (czytaj micharta ) jest uznany za bzdurę

pozdrawiam
                    miłego popołudnia
                    • michart Re: michart 20.12.10, 14:51
                      > rozumiem, że każdy inny od jedynego słusznego poglądu (czytaj micharta ) jest u
                      > znany za bzdurę

Byłoby fajnie, ale obawiam się, że nie mam aż takiej władzy.
                    • jakub5g Re: michart 20.12.10, 18:14
                      Jak na razie to szanowna Pani prezentuje tu poglądy wyjątkowo skrajne, ale proszę mi wierzyć, że są pewne rejony, gdzie warto odpuścić sobie ich głoszenie. Kampania medialna to była 2 lata temu i nie widziałem, aby logo jakiejś stacji bądź gazety promowało się przy okazji Szymka. Dużo ludzi zaangażowało się wtedy w pomoc .... i bez tej bezinteresownej pomocy z jednej strony i determinacji rodziców z drugiej dziecko byłoby dzisiaj niewidome jak kret.

@michart ekstremalnie dosadnie wyraził swoją opinię i ja go w tej kwestii z przykrością (bo daleki jestem od skrajności) serdecznie popieram.
                • kanchi Re: Szymek widzi świat 20.12.10, 17:04
                  Szymek widzi świat i... a nie ważne.
    • sofmix Re: Szymek widzi świat 17.12.10, 23:23
      Szymeczku trzymamy za Ciebie kciuki!!! Pozdrawiamy Ciebie i Twoją tak dzielną rodzinę!!!
      • doska26 Re: Szymek widzi świat 17.12.10, 23:46
        [i]Wszystkiego dobrego dla Szymka ,dużo siły dla rodzicow tak skromnych a tak wielkich.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka