kemot8 19.05.04, 22:33 zachecam Was do poczytania bardzo burzliwej dyskusji jaka rozgorzala na konkurencyjnym forum: pruszkow.com.pl/phpBB2/viewforum.php?f=2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stary.prochazka Re: mlodziez wszechpolska 19.05.04, 23:36 rany boskie, nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Poza tym mam wrażenie że obowiązkową lekturą każdego członka Młodzieży Wszechpolskiej powinien być...słownik ortograficzny:))) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: mlodziez wszechpolska 20.05.04, 00:41 Prochazko, Jak możesz tak ocennym być? Wszak każdy głosi, co myśli; w sposób, w jaki potrafi. Nie przedarłem się przez całość a jedynie kilka wątków. Poziom dyskusji przynajmniej "niemerytoryczny" ale mnie najbardziej spodobało się to: www.phalanx.pl/muzyka/mp3/Twierdza-NaszaTozsamosc-fragm.mp3 Chociaż to oczywiście kwestia gustu, ale uważam, że to niezłe połączenie treści patriotycznych szeroko rozumianych z dobrą oprawą muzyczną. Znalazłem znajomego nicka. Smallcu, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: mlodziez wszechpolska 20.05.04, 08:49 ja rozumiem że wolność słowa i tak dalej ale mi się trochę śmiać chce jak to czytam.Z drugiej strony jak sobie myślę co ta młodzież wyprawia na ulicach choćby takiego Krakowa, to już trochę mniej chce mi się śmiać. Na szczęście ja nigdy nie będę "prawdziwym Polakiem" i bardzo ale to bardzo się z tego powodu cieszę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: mlodziez wszechpolska 20.05.04, 09:02 Niezłe, w wolnej chwili sobie poczytam dokładniej :-) Ilość postów wskazuje na jakąś obsesję... A z Adolfa też z początku się śmiali... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh :-))))))) 20.05.04, 09:08 Ankieta i jej wyniki rozłożyły mnie zupełnie - nie mogę na razie czytać dalej, bo koleżanki z sąsiednich biurek dziwnie się na mnie patrzą :-))) pruszkow.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=69&sid=3b7c8999bb151bdf236fe836c030ac96 Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: :-))))))) 20.05.04, 09:18 tak, ankieta jest rzeczywiście niezła, reprezentatywna próba dwoch osób(a raczej głosów bo nie wiadomo czy to nie ta sama:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: mlodziez wszechpolska 20.05.04, 11:21 kemot8 napisał: > mamamamatuuuuuura! Może coś bliżej, ha? Chętnie posłuchamy wrażeń i podzielimy się własnymi wspomnieniami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kemot8 Re: maaaaatuuura :P 20.05.04, 16:39 coz no... e..... ucze sie , a raczej probuje :) zdaje w zanie, w tym roku polski zdali wszyscy, najwieksze problemy byly z gegra i z biologia, dyrektorka powiedziala ze ogolnie nie bylo najlepiej... ze sciaganiem byly problemy, ale w trudnej chwili mozna bylo liczyc na pomoc nauczycieli :) niestety nie udalo mi sie napisac matmy na 5 (dostalem 4) wiec jutro bede mial ustna... a z polskiego nie bylo zle, dostalem 3 i jestem szczesliwy bo nie bylem gorszy od poslanek samoobrony :P ja pisemne egzaminy bede wspominal milo... ciekawe jak to bedzie z ustnymi... trzymajcie jutro o 10:40 kciuki! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: maaaaatuuura :P 21.05.04, 08:58 kemot8 napisał: > ciekawe jak to bedzie z ustnymi... Z pewnością pójdą jak po maśle. Bo skoro pisemne zaliczone, to teraz już z górki... > trzymajcie jutro o 10:40 kciuki! :) Będę miał kłopoty z trafianiem w klawisze, ale będę trzymał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: mlodziez wszechpolska 20.05.04, 12:20 No dobra :-) Wyśmiałem się, ochłonąłem i zauważam, że całe to forum, a konkretnie wzajemne utarczki na nim, to woda na młyn dla zaledwie trzech osób, które tam pisują. Jeśli zastosowanoby zasadę "Nie karmić trolli", dyskusja by samoistnie zdechła, a wątki, produkowane masowo przez Młodzież W. kończyłyby się na startowym poście. Zauważę również, ze na zaszczytnym 4. miejscu pod względem ilości postów (11 sztuk) jest nasz kolega Smallec, zaś pozostałych 31 osób nie przekroczyło nawet liczby 10 postów. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: mlodziez wszechpolska 20.05.04, 12:37 nie deprecjonuj ich znaczenia, jak mówi łacińskie powiedzenie "trzech stanowi siłę":) a na czym polega ta zasada z Trolami bo nawet jeszcze o niej nie słyszałem? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: mlodziez wszechpolska 20.05.04, 13:13 Sic, et "tres faciunt collegium" :-) Jest taka anegdota o Ignacym Mościckim - w ramach godzin dydaktycznych prowadził wykłady na Politechnice Lwowskiej, no i na jeden z nich, w porze letnio-wagarowej, dotarł tylko jeden student. Profesor rozejrzał się i przypomniał sobie o asystencie, który miał mu pomagać przy doświadczeniach w trakcie wykładu. Powiedział więc: "tres faciunt collegium" i poprowadził wykład tak, jakby audytorium było pełne. *** A trollami nazywa się takich, co przychodzą i sieją zamęt na forach. Czasami trudno takiego w świetle prawa i netykiety zabanować, bo na przykład nie wkleja reklam, nie stosuje wulgaryzmów ani nikogo nie obraża, tylko po prostu pisze głupoty. Albo - jak w omawianym przypadku - wkleja długaśne artykuły bez żadnego komentarza od siebie. Jednym słowem - inteligentnie prowokuje. Trolli nie należy dokarmiać rozmową - jeżeli ktoś podejmie dyskusję z takim osobnikiem, to już się go łatwo nie pozbędzie. A jeśli się takowego zignoruje - wówczas po pewnym czasie pójdzie sobie. Popatrzcie na Forum Warszawa - bez trudu dostrzeżecie takie nicki, które pięć groszy od siebie doczepiaja do każdego wątku, niekoniecznie na temat. Pruszków i inne fora prywatne mają tę przewagę, że trzeba być tu zalogogwanym, co z jednej strony odstrasza potencjalnych wichrzycieli, a z drugiej strony daje każdemu z nas możliwość zupełnego wyłączenia postów takiej osoby - znikają one i w ogóle nie widać, że dana osoba cokolwiek pisze na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: mlodziez wszechpolska 20.05.04, 13:16 stary.prochazka napisał: > nie deprecjonuj ich znaczenia, jak mówi łacińskie powiedzenie "trzech stanowi > siłę":) O to akurat nie ma strachu, bo dwóch jest "pro", a jeden "anty". Plus oczywiście stadko niezalogowanych, ale jak praktyka wskazuje, są to nierzadko inne wcielenia zalogowanych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh "Nie karmić trolla" 20.05.04, 13:26 Niestety, obrazek poniższy widoczny jest prawidłowo tylko na tych forach, gdzie każdy znak ma tę samą szerokość. U nas widać go, gdy włączycie opcję "odpowiedz cytując" :-) > > /| /| | | > ||__|| | Please do not | > / O O\__ feed the Trolls. | > / \ Thank You. | > / \ \ | > / _ \ \---------------------´ > / |\____\ \ || > / | | | |\____/ || > / \|_|_|/ | _|| > / / \ |____| || > / | | | --| > | | | |____ --| > * _ | |_|_|_| | \-/ > * Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: "Nie karmić trolla" 20.05.04, 16:19 dobre:)mnie to zawsze zastanawia, co ci ludzie chcą osiągnąć?Są takie fora, których cała aktywność polega na artykułach wklejanych przez właściciela, tak jakby je sobie kolekcjonował.Pytanie tylko:po co?Nie lepiej zrobić sobie stronę www i tam to wrzucać? Odpowiedz Link Zgłoś
kemot8 Re: "Nie karmić trolla" 20.05.04, 16:56 tu: jni.sdf-eu.org/trolls.html jest cala kolekcja Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka jak się chce, to można oszukać system... 20.05.04, 18:30 .........................\|||/ .......................(o o) .........,----ooO--(_)-------. .........| Skucha jest........| .........|.......very.................| .........|............cool!!!........| .........'--------------Ooo---' .....................|__|__| .........................|| || ...................ooO Ooo Odpowiedz Link Zgłoś
kemot8 Re: jak się chce, to można oszukać system... 20.05.04, 19:02 a moze wstawisz nam do Pruszkowa jakis stol snookerowy? :D Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Kocham snooker ;))) 20.05.04, 20:24 --------------.d8888b. .d88888b. ---------.d88888888bd88888888b. --------d8888888888)888888888b -------8888888888888888888888 -------Y88888888888888888888P ---------Y888888888888888888P -----------Y8888888888888888P --------------'88888888888888' ----------------Y8888888888P -------------------'Y888888P' ----------------------'Y88P' -------------------------`' I dlatego stołu NIE DAM ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Kocham snooker ;))) 20.05.04, 21:06 chyba trzeba będzie założyć jakiś kącik graficzny pod tytułem "Nasze prace":-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Kocham snooker ;))) 20.05.04, 21:19 stary.prochazka napisał: > chyba trzeba będzie założyć jakiś kącik graficzny pod tytułem "Nasze prace":-) Szczerze mówiąc, to osobiście wszystkie drawingsy ściągam sobie z różnych ciekawych stron... tylko stół do snookera to moje własne dzieło :) Odpowiedz Link Zgłoś
kemot8 Re: Kocham snooker ;))) 20.05.04, 21:27 teraz nie wiem na ktorym forum to umiescic.. tu czy snookerowym :) www.ascii-art.de/ascii/pqr/pool.txt www.ascii-art.de/ascii/ab/billard.txt www.ascii-art.de/ascii/s/snooker.txt Nawet gdzies tam White'a zrobili... tylko troche niewyraznego :) ale i tak Twoj stol jest najladniejszy! PS: do kijow i kredy moglabys jeszcze trojkat dostawic :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Jejuuuuuuuu :))))))) 21.05.04, 09:02 No i co, Gawronko? Nadal uważasz, że nie warto przyjeżdżać do Pruszkowa? ;-) Byłbym zapomniał - pochwal się siostrą i jej oceną z matematyki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Jejuuuuuuuu :))))))) 21.05.04, 09:18 sqh napisał: > No i co, Gawronko? Nadal uważasz, że nie warto przyjeżdżać do Pruszkowa? ;-) Jak są tam wiadome stoły, to warto :))))))))))))) > > Byłbym zapomniał - pochwal się siostrą i jej oceną z matematyki :-) > Nie wynoś, do cholery jasnej! Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: jak się chce, to można oszukać system... 21.05.04, 09:08 ...........................\|||/ .........................(o o) .........,----ooO--(_)-------. .........| ...Ja też lubię......| .........|......Poznańską.......| .........|........Ptaszynę.......| .........'--------------Ooo---' .....................|__|__| .........................|| || ...................ooO Ooo Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: jak się chce, to można oszukać system... 21.05.04, 09:20 He, dziwnie podobni jesteśmy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: mlodziez wszechpolska 06.01.05, 16:39 siedzę w pracy i czytam sobie wszechpolskie wpisy na forum pruszkow.com.pl. I taki nagle spostrzegłem paradoks że Młodzież Wszechpolska za centrum upowszechniania idei narodowej w Pruszkowie obrała forum w portalu, którego właścicielowi i należącej do niego firmie Sao Net jest raczej daleko do tytułu "prawdzwiwego Polaka". Ba - czytając niektóre posty można wręcz odnieść wrażenie że "cywilizacja" do której należy stanowi dla nas zagrożenie;-) Konia z rzędem temu, kto wytłumaczy mi cytowaną na tym forum wypowiedż jednego z członków LPR, który stwierdza, że od zachodu zagraża "cywilizacja bizantyńska", reprezentowana przez... Niemcy(?!) Odpowiedz Link Zgłoś