Dodaj do ulubionych

Giertych vs Kaczyński

28.08.23, 18:35
Dżuma vs cholera.
Z obu, chociaż Kaczyński, to... no wiadomo, Kaczyński, i już gorzej być nie może, chyba większym obrzydzeniem napawa mnie Giertych.

Gdyby ktoś zapomniał:
"W latach 1989–1994 prezes Młodzieży Wszechpolskiej, w latach 2001–2007 poseł na Sejm IV i V kadencji, w latach 2006–2007 wiceprezes Rady Ministrów i minister edukacji narodowej w rządach Kazimierza Marcinkiewicza i Jarosława Kaczyńskiego oraz prezes Ligi Polskich Rodzin. "

"Jego nominacja na ministra doprowadziła do manifestacji studenckich w maju 2006, które odbyły się m.in. w Gdańsku, Krakowie, Łodzi, Rzeszowie, Szczecinie i Warszawie, zaś 13 czerwca z inspiracji Inicjatywy Uczniowskiej odbył się protest grupy uczniów ze szkół średnich i gimnazjalnych, która zablokowała siedzibę ministerstwa. Powodem tych demonstracji były kontrowersje wokół powołania Romana Giertycha na ten urząd, związane z jego poglądami o charakterze nacjonalistycznym. Zostały one uznane przez niego samego jako ,,protesty lewackich ugrupowań".[4] Zorganizowano także zbieranie podpisów pod listem otwartym dotyczącym jego odwołania. Zebrano około 137 tys. podpisów, a list został przekazany do Kancelarii Prezesa Rady Ministrów[5]. Powstała także inicjatywa „Giertych musi odejść” postulująca jego odwołanie, która organizowała w ciągu pierwszych miesięcy manifestacje i marsze protestacyjne w całej Polsce, m.in. pod hasłem „Początek Roku – Koniec Giertycha”[6]. "

I tak dalej
Obserwuj wątek
    • veryvery Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 18:51
      Sporo wyborców lewicy było skłonnych głosować na KO bo odsunięcie pisu od władzy powinno być priorytetem dla kazdego przyzwoitego człowieka ale Giertych jest nie do przejścia dla wielu z nich.
      Dla mnie kaczynski to obrzydliwsza kreatura, pewnie dlatego że giertych nigdy takiej władzy nie miał i nie naszkodził jak kurdupel
    • mdro Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 18:55
      Ale wiesz, że na tej konkretnej liście KO będzie jeszcze kilka innych nazwisk?
      • dreg13 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:09
        - Najważniejsze jest, że przechodzi (się - red.) do porządku nad tym, co Giertych robił, jakim był politykiem, jakie niósł ze sobą wartości, na jakich się opierał. Młodzież Wszechpolska to jest tytuł, który ma swoje historyczne zakorzenienie i treść tego zakorzenienia jest dobrze znana, faszystowska. I dzisiaj wydobywanie tego człowieka z odmętów niebytu jest dla mnie niezrozumiałe - mówił prof. Bugaj
        • livia.kalina Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:15
          ale on służy do rozwałkowania Kaczyńskiego, niczego więcej.
          • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 23:23
            livia.kalina napisała:

> ale on służy do rozwałkowania Kaczyńskiego, niczego więcej.
            >

Jeśli w PO wierzą że Giertych rozjedzie Kaczyńskiego to nie wiem, może są idiotami.
            • livia.kalina Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 23:30
              Pis będzie bez opamiętania napierdalał w słaby punkt Giertycha- czyli jego żonę i dzieci. Giertych pewnie jest tego świadomy ale jak to będzie znosił- zobaczymy. w końcu dobrze zna Kaczyńskiego, wie jak skończył w koalicji z pis Lepper.
              • wbka1 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 13:16
                ...ale dlaczego żona i dzieci Giertycha to jego slaby punkt, cis mnie ominęło?
          • lella_two Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 23:23
            Tak, a co potem? Zostanie anihilowany czy raczej się zalęgnie i będzie szkodził?
            Sądzę, że rozwałkowanie K. jest pobożnym życzeniem, a fakty wszystkim bokiem wyjdą.
            • livia.kalina Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 23:33
              Najbardziej prawdopodobne, że się w ogóle do parlamentu nie dostanie, startuje z ostatniego miejsca, ale na czas kampanii będzie sie boksował z Kaczyńskim i na siebie ściągał uwagę sztabu. Jak się będą musieli się nim zajmować, to będą mieli mniej czasu i środków na innych.
            • asia_i_p Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 08:31
              Od dobrych paru lat już nie szkodzi.

Skoro OK był Urban, kiedy został antyklerykałem demokratą, pomimo że brał udział w zniszczeniu życia trojga ludzi (dwóch sanitariuszy i lekarka - nie jacyś opozycjoniści-wrogowie, tylko nawet na standardy ówczesnej władzy sól tej ziemi, uczciwi ludzie pracy - z wyrokami, ona przesiedziała ponad rok w więzieniu), to znaczy że ogólnie wybaczamy. Jeżeli wybaczamy, to czemu Urbanowi tak, a Giertychowi nie?
              • alicia033 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 09:23
                asia_i_p napisała:

> to znaczy że ogólnie wybaczamy.

to mamy jakieś zbiorowe ciało wybaczające? o_o
                Rili? Kto i kiedy je powołał? Jak mogło mi to umknąć?

> Jeżeli wybaczamy, to czemu Urbanowi tak, a Giertychowi nie?

Więc po pierwsze - z tym "ogólnym wybaczeniem" to całkowicie fałszywa teza, bo jedni przeszli nad przeszłością Urbana do porządku dziennego a inni nie zapomnieli mu tego do śmierci a po drugie po pierwsze: w przeciwieństwie do Giertycha Urban po 1989r. nie pchał się do sprawowania żadnych funkcji publicznych.
                Jasne, Giertych, jako posiadający pełnię praw publicznych oczywiście może startować do Parlamentu a mnie (celowo nie użyję wielkiego kwantyfikatora) może się to nie podobać i mogę krytykować pomysł brania go na listę wyborczą.
          • al_sahra Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 02:37
            livia.kalina napisała:

A Hitler służył tylko do rozwałkowania komunistów.
            • lella_two Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 09:18
              👍
          • tt-tka Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 09:29
            livia.kalina napisała:

>

Sadzisz, ze rozwalkuje i na tym poprzestanie ? czemus nie wierze...

dla mnie to wybor miedzy wdepnac w goowno a wdepnac w nas.ane
        • wbka1 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 12:54
          Niekoniecznie z otmętow niebytu, bo po niechlubnych początkach kariery politycznej ,, nawrócił się na dobrą wiarę" niczym Kmicic. Trzeba mu dać drugą szansę, bo działa w dobrej wierze. W polityce liczą się strategie, nie wolno dać sie ograć oszustom i szulerom, grającymi nieczysto. Acha, pamiętaj, że 1/3 tego elektoratu to osoby dla których słowa: demokracja, konstytucja, przyzwoitość nie mają żadnego znaczenia, bo kierują się hasłem: WPRAWDZIE KRADNĄ, ALE SIĘ DZIELĄ.
          • dramatika Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 13:59
            wbka1 napisał:

> pamiętaj, że 1/3 tego elek
            > toratu to osoby dla których słowa: demokracja, konstytucja, przyzwoitość nie ma
            > ją żadnego znaczenia, bo kierują się hasłem: WPRAWDZIE KRADNĄ, ALE SIĘ DZIELĄ.

To jest wasz problem - pogarda i poczucie urojonej wyższości. Przez to przerąbiecie trzecie wybory i zasadniczo się skonczycie i bardzo dobrze smile Tak zwani symetryści próbują wam to wytłumaczyć, ale jak grochem o ścianę smile
            Ktoś mógłby pomyśleć, że PO nie chce się przyznać do porażki i próbować zmienić, bo to oznacza wymianę kierownictwa, a ci uczepieni władzy pazurami i nie chcą jej oddać. Ale to nie o to chodzi - chodzi o to, że "demokratyczną" opozycję konstytuuje pogarda do "plebsu" i nienawiść do demokracji, to jest wasza tożsamość, którą jeśli spróbujecie zmienić, to PO się po prostu rozpadnie. Ale miło oglądać ten powolny zgon smile Jeszcze tylko zmarginalizować PiS i można rozmawiać o budowaniu jakiejś polityki w Polsce.
            • wbka1 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 15:14
              Pogardę i niczym nieuzasadnione poczucie wyższości to demonstrują rządzce elity PIS-u. Zawłaszczyły dostęp do większosci instytucji osobom z kompetencjami, ze o SSP nie wspomnę. Kłamstwo niczym surówka z pieców hutniczych za PRL-u leje się w zawłaszczonych mediach publicznych. Jak to inaczej nazwać, jak nie pogardą dla ogłupiałej gawiedzi?
              • dramatika Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 15:56
                wbka1 napisał:

> Zawłaszczyły dostęp do większosci instytucji osobom z kompetencjami, ze
                > o SSP nie wspomnę.

Acha. Bo to PO-wcy mają domyślnie kompetencje, a PiS to wiocha i plebs. Jeszcze coś o pogardzie chciałaś napisać?
                To urojone poczucie wyższości macie w krwioobiegu i dlatego PO trafi szlag smile
                • wbka1 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 16:16
                  No to wymieniajmy tych kompetentnych, na pierwszy ogień szef wszystkich szefów, wójt z Pcimia, który tłumaczył swoje wypowiedzi zespołem Tourrette'a, ale na szczęście mu przeszło. A jego ostatnie decyzje sprzedażowe to majstersztyk.
            • agatazieba Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 17:07
              Dotychczas żadna władza nie traktowała mnie jak debila. I propaganda była zręczniejsza i jakieś granice, i pozory się zachowywało. A od obecnej dostaje ciągle w pysk. Po co? Żeby właśnie ci, którzy są przekonani, że nimi pogardzam mogli się czuć lepsi. Strasznie to przykre, że ludzie się dają tak dzielić.
              • dramatika Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 17:34
                agatazieba napisała:

> propaganda była zręczniejsza

To prawda. Dziś o tyle lepiej, że człowiek wie, że to propaganda. TVP nikt nie ogląda poza starymi babciami z demencją. A za Tuska propaganda była uznawana za obiektywny przekaz i to było po wielokroć gorsze.

• dyzurny_troll_forum Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:00
        mdro napisała:

> Ale wiesz, że na tej konkretnej liście KO będzie jeszcze kilka innych nazwisk?

Tak, tak będziesz głosowała na kilka innych nazwisk, a wybierzesz jak zwykle Giertycha, Lewandowskiego i Boniego...

Stary numer! Może nie zadziałać tym razem...
        • natalia.nat Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 13:47
          Sam głosujesz na mega szkodników, których nikt nie przebije w aferach (już prawie 1200), nepotyzmie, rozkradaniu, szczuciu, oszustwach, miliardowych przekrętach, łamaniu prawa, którzy zresztą w swoich szeregach mają zdrajców, osoby skompromitowane i mocno wątpliwe moralnie... i śmiesz pouczać innych. Śmieszny jesteś.
    • livia.kalina Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 18:58
      Obaj się nadają do napierda.ania w siebie. Idealny zestaw.
      • joana012 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:05
        Gdybym musiała głosować w Świętokrzyskiem to wybrałabym jednak inne, trzecie nazwisko.
        • livia.kalina Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:09
          No mnie do takiego rozwiązania przekonywać nie musisz! 🤣
          Ja na Giertycha bym nigdy nie zagłosowała. Ale do nawalanki w Kaczyńskiego i ściągania na siebie jego uwagi- jest moim zdaniem w punkt!
        • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:19
          Myślę, że świętokrzyskie listy KO i Lewicy warto przejrzeć za sensownym kandydatem, bo po pierwsze to bastion PIS, po drugie świętokrzyskie daje sporo mandatów. To jest dobry kierunek turystyki wyborczej.
    • lella_two Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:11
      Obaj siebie warci, zresztą dawni kumple. Imo, Giertych groźniejszy, bo młodszy.
      • borsuczyca.klusek Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:30
        Ja wiem czy kumple? Robili wspólny biznes, który nie do końca wyszedł, ale jakiejś wielkiej przyjaźni to tam chyba nigdy nie było.
        • lella_two Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 20:41
          Nie, no jasne, była wspólnota interesów: każdy chciał sobie zrobić dobrze i przez jakiś czas mieli po drodze. Szczerze wątpię, by ludzie z ego wystrzelonym w kosmos jak ci dwaj, w ogóle mieli bezinteresowne kumpelskie układy z kimkolwiek 🤷‍♂️
    • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:15
      Jeszcze nic nie jest pewne, bo warunkiem wciągnięcia Giertycha na listy KO jest jego opowiedzenie się za liberalizacją aborcji w Polsce. Wg GW Tusk dał mu czas do środy.

Jeżeli Giertych zostanie wciągnięty na listę KO to idę szykować popcorn. Kaczyński nienawidzi Giertycha chyba bardziej od Tuska. I vice versa. Z głębokiej sympatii do pana Jarosława jestem nawet skłonna pojechać 15 października do Kielc.
      • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 07:17
        W Polsce kobietom odbiera się ich prawa, więc zagłosujemy na kandydata opozycji który popiera odbieranie tych praw 🤦 same sobie gotujemy piekło.
        • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 08:26
          Cierpisz na niestrawność?
          • paskudek1 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 09:24
            lauren6 napisała:

> Cierpisz na niestrawność?

Nie, stwierdza fakty.
          • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:55
            lauren6 napisała:

> Cierpisz na niestrawność?

Dałaś się ugotować, Lauren.
        • dyzurny_troll_forum Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:03
          midge_m napisał(a):

> W Polsce kobietom odbiera się ich prawa, więc zagłosujemy na kandydata opozycji
          > który popiera odbieranie tych praw 🤦 same sobie gotujemy piekło.

Cały czas zadaję tutaj wciąż i wciąż pytanie: ale czy wiecie kto NAPRAWDĘ wam to zrobił?

I widzę, że co poniektóre, bardziej światłe jednostki, zaczynają docierać do prawdy...
          • natalia.nat Re: Giertych vs Kaczyński 30.08.23, 14:49
            dyzurny_troll_forum napisała:

> midge_m napisał(a):
            >
            > > W Polsce kobietom odbiera się ich prawa...

> Cały czas zadaję tutaj wciąż i wciąż pytanie: ale czy wiecie kto NAPRAWDĘ wam to zrobił?

Wiemy. Ty i tobie podobni głosujący na rządy PiS.

> I widzę, że co poniektóre, bardziej światłe jednostki, zaczynają docierać do prawdy...

A do ciebie, kiedy ta prawda dotrze. Prawda, że popierasz partię która zgotowała kobietom piekło, sprawiła że umierają w szpitalach.
            • alicia033 Re: Giertych vs Kaczyński 30.08.23, 15:07
              natalia.nat napisała:

> Prawda, że popierasz partię która zgotował
              > a kobietom piekło, sprawiła że umierają w szpitalach.

Akurat w tym to się niespecjalnie różnisz od trolla. Za rządów PO systematycznie malała liczba szpitali, w których dokonywano zabiegów usunięcia ciąży nawet w tej żałosnej liczbie przypadków, gdy było to zgodne z tym obrzydliwym kościelno-solidaruchowym handełkiem sprzed 30 lat. I nic, NIC, nie robili, żeby nawet w tak ograniczonym dopuszczalnym przez prawo zakresie prawo do usunięcia ciąży było przestrzegane. I, jak już widać, nie zanosi się, żeby ta sytuacja miała ulec poprawie nawet jeśli KO uda się wygrać wybory.
              • daltonka Re: Giertych vs Kaczyński 30.08.23, 15:37
                Kolejne uderzenie w PO… żadnego w piss… lauren ma rację, rosyjski smrodek aż bije…
                • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 30.08.23, 18:14
                  daltonka napisała:

> Kolejne uderzenie w PO… żadnego w piss… lauren ma rację, rosyjski smrodek aż bi
                  > je…

Lauren ma rację jedynie w tym, że niektórym kobietom męska władza atakuje hipokamp. Jeśli PIS i PO to to samo, bo nie można ich krytykować, to sorry ale gdzie ta opozycja.
                • alicia033 Re: Giertych vs Kaczyński 31.08.23, 01:54
                  daltonka napisała:

>lauren ma rację, rosyjski smrodek aż bije…

rosyjski smrodek to bije z watykanu i różnych organizacji kościelnych z którymi giertychowi bardzo po drodze.
                  • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 31.08.23, 09:09
                    alicia033 napisała:

> daltonka napisała:
                    >
                    > >lauren ma rację, rosyjski smrodek aż bije…
                    >
                    > rosyjski smrodek to bije z watykanu i różnych organizacji kościelnych z którymi
                    > giertychowi bardzo po drodze.
                    >

Rosjanie mają agenturę i po lewej, i po prawej stronie politycznej. Kilka tygodni temu był artykuł wyborczej na ten temat. Poczytaj sobie, może przestaniesz wypisywać kocopoły.

Odnośnie kampanii wyborczej. PIS absolutnie nie ma żadnych szans by wygrać z opozycją na merytoryczne dyskusje.

Ich jedyną - podkreślam jedyną - szansą na wygraną jest demobilizacja elektoratu KO. Co właśnie w tym wątku czynicie.

Dla mnie nie ma żadnej wątpliwości, że ty, paskudek, tromedlov, abidja, araceli i midge działacie na rzecz PIS. Jedynie mam wątpliwość czy robicie to z głupoty czy za srebrniki. Choć w gruncie rzeczy nie ma to żadnego znaczenia.
                    • daltonka Re: Giertych vs Kaczyński 31.08.23, 09:19

>
                      > Dla mnie nie ma żadnej wątpliwości, że ty, paskudek, tromedlov, abidja, araceli
                      > i midge działacie na rzecz PIS. Jedynie mam wątpliwość czy robicie to z głupot
                      > y czy za srebrniki. Choć w gruncie rzeczy nie ma to żadnego znaczenia.
                      Dokładnie. Żałosna, żenująca próba. Widać co co robicie
              • natalia.nat Re: Giertych vs Kaczyński 30.08.23, 15:46
                Jeżeli koniecznie musisz, to zrównuj PO z PiS w temacie praw kobiet. Ja mam inne zdanie. I też fakty temu przeczą. Bo jednak wyrok pisowskiego TK ma tutaj swoje istotne znaczenie.
                Przed swoimi poprzednimi rządami PO nigdy nie deklarowało, że jest za liberalizacją prawa do aborcji. Z powodu klauzuli sumienia szpitali i lekarzy (czego nie popieram) pewnie istniały placówki, w których nie można było ciąży usunąć. Ale czy znasz przypadek że ciąża taka nie została usunięta w innym szpitalu, że nie została usunięta w ogóle?
                To ty stawiając znak równości między tamtymi czasami a obecnymi, niespecjalnie różnisz się od tego trolla i trolli wszelakich.
                • paskudek1 Re: Giertych vs Kaczyński 30.08.23, 18:32
                  natalia.nat napisała:

> Jeżeli koniecznie musisz, to zrównuj PO z PiS w temacie praw kobiet. Ja mam inn
                  > e zdanie. I też fakty temu przeczą. Bo jednak wyrok pisowskiego TK ma tutaj swo
                  > je istotne znaczenie.
                  > Przed swoimi poprzednimi rządami PO nigdy nie deklarowało, że jest za liberaliz
                  > acją prawa do aborcji. Z powodu klauzuli sumienia szpitali i lekarzy (czego nie
                  > popieram) pewnie istniały placówki, w których nie można było ciąży usunąć. Ale
                  > czy znasz przypadek że ciąża taka nie została usunięta w innym szpitalu, że ni
                  > e została usunięta w ogóle?
                  > To ty stawiając znak równości między tamtymi czasami a obecnymi, niespecjalnie
                  > różnisz się od tego trolla i trolli wszelakich.

Cóż, zdaje się że słynne "dziecko Chazana" to sprawa z 2014 roku. Chyba że się myle🤔🤔🤔. İ jakoś tak mam PEWNOŚĆ że to jeden z wielu przypadków, tyle że dość medialny i głośny.
      • wbka1 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 13:35
        Po pierwsze primo: trzeba dziada wyeliminowac z polityki. Temu panu juz dziekujemy!
    • ichi51e Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:16
      Niestety najlepsze co da się powiedzieć o Giertychu to ze człowiek inteligentny i wysoki. Resztę szkoda komentować.
      • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:20
        Jest świetnym prawnikiem, nienawidzi PIS i bardzo mi zależy, żeby ich rozliczyć. To są już 3 niewątpliwe zalety Giertycha.
        • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 07:21
          lauren6 napisała:

> Jest świetnym prawnikiem, nienawidzi PIS i bardzo mi zależy, żeby ich rozliczyć
          > . To są już 3 niewątpliwe zalety Giertycha.

I zagłosuje w razie czego przeciwko liberalizacji aborcji. Same plusy.
          • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 08:25
            Zamiast się wymądrzać poczytaj ten wątek, albo prasę
            • paskudek1 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 09:25
              lauren6 napisała:

> Zamiast się wymądrzać poczytaj ten wątek, albo prasę

Ale CO mamy czytać? Giertych mimo całej swojej nienawiści do Kaczyńskiego i inteligencji zagłosuje PRZECIW aborcji. Ba, jestem pewna że w razie czego zagłosuje za całkowitym jej zakazem.
              • pasquda77 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 09:47
                Powtórzę po raz drugi i ostatni na tym forum - jestem w codziennym kontakcie z RG, to już nie jest ten sam człowiek, 99% zagłosuje za złagodzeniem przepisów aborcyjnych, tak, o tym też rozmawiamy .
                • lella_two Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:06
                  To może podsuń mu genialną myśl, by publicznie przeprosił za reaktywację wszechpolaków i swoje dawne poglądy i wypowiedzi? Bo jak dotąd, wszyscy się od nich odżegnują oprócz samego zainteresowanego.
                  • pasquda77 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:07
                    Przekażę
                  • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:38
                    Przecież już za to przepraszał 😎
                    • lella_two Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:38
                      Proszę link.
                      • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:02
                        Wygooglaj sobie
                        • lella_two Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 12:24
                          Próbowałam i nie ma- czyżbyś i ty nie mogła znaleźć? Może po prostu nigdy się nie zająknął?
                          Znalazłam coś wręcz przeciwnego, artykuł jest otwarty i polecam wszystkim, którzy mają jakieś złudzenia. Dziennikarz Wyborczej zebrał wypowiedzi pana mecenasa z ostatnich lat wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30089374,roman-giertych-ewolucja-ktorej-nie-bylo-rok-po-roku-opinia.html?fbclid=IwAR1VxEOMfeK2v9oTuCp00aZjiUuhO8r2p1I2MJf30jpW2PSp90GKZpAhLNw#s=BoxOpImg5
                      • snajper55 Re: Giertych vs Kaczyński 30.08.23, 03:48
                        lella_two napisała:

> Proszę link.

Proszę bardzo:

oko.press/giertych-nie-budzi-entuzjazmu-poznan-platforma
                        S.
                        • alicia033 Re: Giertych vs Kaczyński 30.08.23, 11:00
                          snajper55 napisał:

> oko.press/giertych-nie-budzi-entuzjazmu-poznan-platforma
                          > S.

"„Mam nadzieję, że wybaczycie mi państwo moje błędy, które były w przeszłości, w młodości politycznej” – zwraca się Giertych do widzów. „Mam nadzieję, że udowodniłem, że potrafię się o pewne sprawy bić”."

Nie, to nie są przeprosiny.
                          • lella_two Re: Giertych vs Kaczyński 31.08.23, 09:28
                            Przede wszystkim, nie ma tu żadnych konkretów, w ustach prawnika to pieprzenie o pogodzie. A jednocześnie gośc zapytany o aborcję, czy gejów, powtarza dawne mundrości.
                            Dowód, także z Wyborczej
                            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30089374,roman-giertych-ewolucja-ktorej-nie-bylo-rok-po-roku-opinia.html?fbclid=IwAR1VxEOMfeK2v9oTuCp00aZjiUuhO8r2p1I2MJf30jpW2PSp90GKZpAhLNw#s=BoxOpImg5
                • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:58
                  pasquda77 napisała:

> Powtórzę po raz drugi i ostatni na tym forum - jestem w codziennym kontakcie z
                  > RG, to już nie jest ten sam człowiek, 99% zagłosuje za złagodzeniem przepisów a
                  > borcyjnych, tak, o tym też rozmawiamy .

Tak, tak. Kaczyński po Smoleńsku to też nie był ten sam człowiek. Zamiast głosować na ludzi którzy otwarcie i od lat głoszą swoje liberalne poglądy na aborcję, lepiej wybrać faszystę bo się zmienił ale co najważniejsze, wkurzy Kaczyńskiego.
                  • triss_merigold6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:02
                    Aborcja nie jest ani jedynym, ani kluczowym problemem społeczno-gospodarczym.
                    • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:05
                      triss_merigold6 napisała:

> Aborcja nie jest ani jedynym, ani kluczowym problemem społeczno-gospodarczym.

Ani w ogóle żadnym problemem.
                  • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:05
                    Olbrzymia rzesza ludzi na listach KO to są spadochroniarze z lewicy cz PIS (m.in. Sikorski, Kluzik-Rostkowska, Poncyliusz).

Symetryści mają ból dudy tylko i wyłącznie o Giertycha. Ciekawe dlaczego 😎
                    • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:11
                      lauren6 napisała:

> Olbrzymia rzesza ludzi na listach KO to są spadochroniarze z lewicy cz PIS (m.i
                      > n. Sikorski, Kluzik-Rostkowska, Poncyliusz).
                      >
                      > Symetryści mają ból dudy tylko i wyłącznie o Giertycha. Ciekawe dlaczego 😎

Dla kogoś kto ma pamięć pantofelka na pewno jest to przeciekawe.
                      • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:14
                        midge_m napisał(a):

> lauren6 napisała:
                        >
                        > > Olbrzymia rzesza ludzi na listach KO to są spadochroniarze z lewicy cz PI
                        > S (m.i
                        > > n. Sikorski, Kluzik-Rostkowska, Poncyliusz).
                        > >
                        > > Symetryści mają ból dudy tylko i wyłącznie o Giertycha. Ciekawe dlaczego
                        > 😎
                        >
                        > Dla kogoś kto ma pamięć pantofelka na pewno jest to przeciekawe.

Gdy braknie argumentów zaczynają się wycieczki osobiste.
                        • dyzurny_troll_forum Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:17
                          lauren6 napisała:

> > Dla kogoś kto ma pamięć pantofelka na pewno jest to przeciekawe.
                          >
                          > Gdy braknie argumentów zaczynają się wycieczki osobiste.

To nie są żadne osobiste wycieczki, to fakt!
                          Dla każdego jest jasne, że ty nie jesteś najostrzejszą kredeczką w forumowym piórniku...
                        • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:25
                          lauren6 napisała:

> midge_m napisał(a):
                          >
                          > > lauren6 napisała:
                          > >
                          > > > Olbrzymia rzesza ludzi na listach KO to są spadochroniarze z lewicy
                          > cz PI
                          > > S (m.i
                          > > > n. Sikorski, Kluzik-Rostkowska, Poncyliusz).
                          > > >
                          > > > Symetryści mają ból dudy tylko i wyłącznie o Giertycha. Ciekawe dla
                          > czego
                          > > 😎
                          > >
                          > > Dla kogoś kto ma pamięć pantofelka na pewno jest to przeciekawe.
                          >
                          > Gdy braknie argumentów zaczynają się wycieczki osobiste.

Ufff, ulżyło mi jednak że to kwestia pamięci u ciebie a nie czegoś innego.
                    • dreg13 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:17
                      Bo niektórzy pamiętają. Nikt im się tak w pamięć nie wbił. Giertych jest dla mnie symbolem największego skurwysyństwa tamtych lat. Nie ci inni, właśnie Giertych. To Giertych wprowadzil brunatnych na salony. To Giertych wzbudzał największą nienawiść. To codziennie Giertych podnosił mi ciśnienie każdą swoją wypowiedzią. A u młodych to z powodu Giertycha byli upokorzeni ohydnymi poliestrowymi kamizelkami w szkole.

„”Nasz Janusz” wiecznie żywy.
                      Giertych niczym się dla mnie nie różni od konfy, to po prostu konfa na liście KO
                      • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:21
                        dreg13 napisała:

> Bo niektórzy pamiętają. Nikt im się tak w pamięć nie wbił. Giertych jest dla mn
                        > ie symbolem największego skurwysyństwa tamtych lat. Nie ci inni, właśnie Gierty
                        > ch. To Giertych wprowadzil brunatnych na salony. To Giertych wzbudzał największ
                        > ą nienawiść. To codziennie Giertych podnosił mi ciśnienie każdą swoją wypowiedz
                        > ią. A u młodych to z powodu Giertycha byli upokorzeni ohydnymi poliestrowymi ka
                        > mizelkami w szkole.
                        >
                        > „”Nasz Janusz” wiecznie żywy.
                        > Giertych niczym się dla mnie nie różni od konfy, to po prostu konfa na liście K
                        > O

Totalnie mnie załamuje że to trzeba tłumaczyć.
                        • dyzurny_troll_forum Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:24
                          midge_m napisał(a):

> Totalnie mnie załamuje że to trzeba tłumaczyć.

• dyzurny_troll_forum Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:23
                        dreg13 napisała:

> Bo niektórzy pamiętają. Nikt im się tak w pamięć nie wbił. Giertych jest dla mn
                        > ie symbolem największego skurwysyństwa tamtych lat. Nie ci inni, właśnie Gierty
                        > ch. To Giertych wprowadzil brunatnych na salony. To Giertych wzbudzał największ
                        > ą nienawiść. To codziennie Giertych podnosił mi ciśnienie każdą swoją wypowiedz
                        > ią. A u młodych to z powodu Giertycha byli upokorzeni ohydnymi poliestrowymi ka
                        > mizelkami w szkole.

Najlepsza z żon, która uciekała z Polski w 2006 roku właśnie z powodu Romana Giertycha. Porzuciła również z powodu Romana uwielbiany zawód nauczycielki. Do dziś doskonale pamięta, jak trójki parafialne sprawdzały popawność stroju nauczyciela oraz właściwą głębokość dekoltu. Oraz obowiązkowe wyjścia na rekolekcje wielkanocne. Ostatnio głosowała głównie na POKO. Po ogłoszeniu newsa o Romanie widzę konsternację. Jeszcze nie dojrzała do przyznania, że została brutalnie wy**mana, ale chyba ma jakieś głębsze wątpliwości...
                        • amast Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:43
                          > Oraz obowiązkowe wyjścia na rekolekcje wielkanocne.

Moja fizyczka w liceum, ateistka od pokoleń, nie mogła zrozumieć dlaczego musi ze swoją klasą iść na rekolekcje do kościoła i przez cały czas rekolekcji w tym kościele kwitnąć "pilnując" młodzieży. Był rok 1991, pierwszy rok kiedy zawitała do szkół religia. Roman nie miał wtedy nic do powiedzenia w polityce.

Nie bronię Romana, bo jest wyjątkowo nie z mojej bajki, ale to nie on rozpoczął ten proces. On był beneficjentem tego, co zrobili inni przed nim. Jest winny, bardziej winny niż niektórzy "inni", ale nie jedyny winny. I nie bardziej winny niż Kaczyński.
                          • alicia033 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:52
                            amast napisała:

> On był beneficjentem tego, co zrobili inni przed nim. Jest winny, bardziej winny niż niektórzy "inni", ale nie jedyny winny. I nie bardziej winny niż Kaczyński.

Tak, masz rację.
                            Question is: czy chcemy zmiany czy nie? Bo jeżeli chcemy, to nie wystawiamy giertycha, bo to strzał w kolano.
                          • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 15:34
                            amast napisała:

> > Oraz obowiązkowe wyjścia na rekolekcje wielkanocne.
                            >
                            > Moja fizyczka w liceum, ateistka od pokoleń, nie mogła zrozumieć dlaczego musi
                            > ze swoją klasą iść na rekolekcje do kościoła i przez cały czas rekolekcji w tym
                            > kościele kwitnąć "pilnując" młodzieży. Był rok 1991, pierwszy rok kiedy zawita
                            > ła do szkół religia. Roman nie miał wtedy nic do powiedzenia w polityce.
                            >
                            > Nie bronię Romana, bo jest wyjątkowo nie z mojej bajki, ale to nie on rozpoczął
                            > ten proces. On był beneficjentem tego, co zrobili inni przed nim. Jest winny,
                            > bardziej winny niż niektórzy "inni", ale nie jedyny winny. I nie bardziej winny
                            > niż Kaczyński.

W ten sposób nikt nie jest jedyny i nikt bardziej niż ktoś tam inny.
                            • amast Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 15:47
                              Och, Kaczyński zdecydowanie jest bardziej niż Giertych.
                          • ganesza Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 19:56
                            o czym wy pierdoli... rekolekcje były już wcześniej dyrektor wysyłał wszystkich jak leci do kościoła. mógł wysyłać, bo nikt się nie sprzeciwiał. twoja fizyczka ateistka mogła zrobić to co ja. powiedzieć 'nie pójdę' i powołać się na właściwy punkt konstytucji. nawet nie musiałam się posunąć do złożenia pisma przez sekretariat. od tego momentu była wywieszana w pokoju nauczycielskim lista, na którą wpisywali się chętni na rekolekcje. najłatwiej jęczeć jak mnie gnębią i nic nie robić.
                            każdy kolejny minister po giertychu był gorszy od niego.
                            jakie trójki sprawdzające strój (odpowiednio nobliwy) nauczycieli? przygrzało wam?
                            i coś jeszcze, bo to wywołuje potworne zdumienie. niby takie świadome forumki a nie wiedzą czym jest dziesiąte miejsce na liście. dziesiątka nie bierze miejsca w parlamencie. chyba, że osoba z tego miejsca jest tak popularna, że zbierze tyle głosów, że przeskoczy wszystkich z listy przed nią. ale to sie chyba udało tylko 'młodemu' wałęsie.

ps. giertych miał kilka dobrych pomysłów na oświatę, ale nie miał o niej bladego pojęcia i poszły się j.bac na łączkę. a szkoda.

pps. ruch z wystawieniem giertycha był bardzo dobry, widać po tym wzmożeniu antygiertychowym
                            • amast Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 20:12
                              > rekolekcje były już wcześniej dyrektor wysyłał wszystkich jak leci do kościoła

Nie żartuj. Przed 1990 rekolekcje nie były w żaden sposób problemem dyrektora szkoły. Odbywały się - jak i sama religia - zupełnie poza systemem szkolnym, poza godzinami lekcyjnymi, w kościołach. Żaden dyrektor nikogo nigdzie nie wysyłał.
                              • ganesza Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 20:35
                                a to giertych był w rządzie przed 1990? no to news niewątpliwie. i , bardzo grzeczni proszę, nie pouczaj starego belfra jak wyglądała szkoła z całą otoczką przez lata przez dekady.
                                • amast Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 20:44
                                  Stary belfrze (czy tam belfrzyco), może spróbuj przeczytać ze zrozumieniem post, na który odpowiadasz. W szczególności fragment "Roman nie miał wtedy nic do powiedzenia w polityce". Możesz kilka razy na głos w zaciszu domowym. Belfrzy polecają głośne czytanie w celu lepszego zrozumienia treści.
                                  • ganesza Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 22:45
                                    sorry, ale odpowiadałam na post trola z 11.23 i amast z 11.43
                                    mogę być belfrzycą
                                    jeszcze raz sorry, ale mogę czytać posty na które opowiadałam do wypęku (ze zrozumieniem i bez) i niczego to nie zmienia.
                            • alicia033 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 22:57
                              ganesza napisała:

> pps. ruch z wystawieniem giertycha był bardzo dobry, widać po tym wzmożeniu antygiertychowym
                              >

tylko, że opozycji nie jest potrzebne wzmożenie "antygiertychowe" a "proopozycyjne".
                              Przygarnianie na listę osoby z tak dużym elektoratem negatywnym to strzał w stopę a nie dobry ruch.
                              Że pominę, że typ jest niesterowalny i może przysporzyć KO jeszcze więcej problemów.
                              • ganesza Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 23:31
                                no nie. potrzebny jest każdy, kto zdobędzie głosy i odbierze je przeciwnikom. wzmożenie antygiertychowe jest głownie po stronie przeciwnej.
                                • evening.vibes Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 23:34
                                  ganesza napisała:
                                  > no nie. potrzebny jest każdy, kto zdobędzie głosy i odbierze je przeciwnikom. w
                                  > zmożenie antygiertychowe jest głownie po stronie przeciwnej.

PiS szcza na waszego Giertycha ciepłym moczem big_grin
                • dyzurny_troll_forum Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:05
                  pasquda77 napisała:

> Powtórzę po raz drugi i ostatni na tym forum - jestem w codziennym kontakcie z
                  > RG, to już nie jest ten sam człowiek, 99% zagłosuje za złagodzeniem przepisów a
                  > borcyjnych, tak, o tym też rozmawiamy .

Prędzej Donald zagłosuje ponownie za podwyższeniem wieku emerytalnego, niż Romanz za złagodzeniem przepisów aborcyjnych...

Zresztą o czym wy tu wogóle. Temat aborcji został przez Doalda definitywnie porzucony, gdy okazało się, że ma to zerowy wpływ na słupki...
                  • daltonka Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 15:51
                    Nie ma nie ma. Wróci we właściwym czasie.
      • triss_merigold6 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:26
        Jest bardzo dobrym prawnikiem i zrobił biznes na własnej kancelarii, umie zarabiać kasę na rynku, czego nie da się powiedzieć o większości kandydatów lewicy.
        • marzeka11 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:30
          Pewnie ma inne poglądy niż zona:
          www.wprost.pl/tylko-u-nas/103591/Barbara-Giertych-aborcje-trzeba-karac-dozywociem.html
          • 35wcieniu Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:47
            Niekoniecznie. Trudno stwierdzić jakie ma teraz ale pamiętam jakiś program publicystyczny sprzed lat (u Lisa?) gdzie zapytany o aborcję w kontekście zgwałconej czternastolatki labiedził, że bardzo by jej żałował, bardzo, ALE...
            • lella_two Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 20:49
              Jest dobrym prawnikiem, nie podważam tego, ale rozliczenia to bajka dla gawiedzi: przypominam, że Anżej ma prezydenturę do 2025. Trochę realizmu, plis.
              Giertych nigdy swoich poglądów nie odwołał, nie przeprosił za syf z wszechpolakami, nic z tych rzeczy. Uważam wystawienie go za błąd i dyshonor.
              • alicia033 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 21:19
                lella_two napisała:

> przypominam, że Anżej ma prezydenturę do 2025.

biorąc pod uwagę ile ma za uszami to powinno być bez znaczenia, bo powinien w pierwszym rzucie wylądować przed Trybunałem Stanu.
                Niestety tak nie będzie, gdyż wojenka pisio-platformiana jest wyłącznie na pokaz dla naiwnych. Więc masz rację, trochę realizmu, pliz.

> Uważam wystawienie go za błąd i dyshonor.

Zgadzam się.
              • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 23:26
                > że Anżej ma prezydenturę do 2025

O ile mu tej prezydentury nie unieważnią suspicious
                • lella_two Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 08:55
                  Skoro bierzemy Giertycha, to czemu nie takiego Jakiego, gdyby go nagle naszło?
                  Aaa, bo nie jest taki bystry i chodzi w dresach, a nie w garniaku🤔
                  • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 09:08
                    > Skoro bierzemy Giertycha, to czemu nie takiego Jakiego, gdyby go nagle naszło?

PIS nie będzie mógł kupić Giertycha, ani skłonić go do współpracy. Czego nie można powiedzieć np. o Razemkach.
                    • lella_two Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 09:21
                      Nie no jasne, Giertych by nigdy nie został koalicjantem PiS😎
                      • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:34
                        Napisałam w czasie przyszłym, nie przeszłym.
                        • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:04
                          lauren6 napisała:

> Napisałam w czasie przyszłym, nie przeszłym.

Historia niektórych nic nie uczy.
                          • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:06
                            midge_m napisał(a):

> lauren6 napisała:
                            >
                            > > Napisałam w czasie przyszłym, nie przeszłym.
                            >
                            > Historia niektórych nic nie uczy.

Ciebie z pewnością.
                            • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:10
                              lauren6 napisała:

> midge_m napisał(a):
                              >
                              > > lauren6 napisała:
                              > >
                              > > > Napisałam w czasie przyszłym, nie przeszłym.
                              > >
                              > > Historia niektórych nic nie uczy.
                              >
                              > Ciebie z pewnością.

Może po prostu na historii nie uważałaś albo była za trudnym przedmiotem.
                              • lauren6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:13
                                midge_m napisał(a):

> lauren6 napisała:
                                >
                                > > midge_m napisał(a):
                                > >
                                > > > lauren6 napisała:
                                > > >
                                > > > > Napisałam w czasie przyszłym, nie przeszłym.
                                > > >
                                > > > Historia niektórych nic nie uczy.
                                > >
                                > > Ciebie z pewnością.
                                >
                                > Może po prostu na historii nie uważałaś albo była za trudnym przedmiotem.

Uczyłam się historii, gdy ty oblałaś lekcje logiki 😎
                                • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:16
                                  lauren6 napisała:

>
                                  >
                                  > Uczyłam się historii, gdy ty oblałaś lekcje logiki 😎

Tej logiki że faszysta Giertych jest nadzieja opozycji na pokonanie Kaczyńskiego bo śmieje się z jego wzrostu? Podpowiem, to nie logika tylko głupota.
                    • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:59
                      lauren6 napisała:

> > Skoro bierzemy Giertycha, to czemu nie takiego Jakiego, gdyby go nagle na
                      > szło?
                      >
                      > PIS nie będzie mógł kupić Giertycha, ani skłonić go do współpracy. Czego nie mo
                      > żna powiedzieć np. o Razemkach.

Magda Biejat już leci głosować za jeszcze większym ograniczeniem aborcji.
                • lella_two Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 09:25
                  Tak, na pewno mu unieważnią i skarzą go na ścięcie jajcarnią🤦‍♂️
        • evening.vibes Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 21:52
          > czego nie da się powiedzieć o większości kandydatów lewicy.

O których konkretnie?
        • midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 07:20
          Czyli Mentzen lepszy od Magdy Biejat. Hurra, prawica będzie rządzić do czasu aż się planeta ugotuje! Berlusconi też był świetnym przedsiębiorcą. I Trump.
          • gina_linetti Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 08:47
            Biejat startuje do senatu
          • triss_merigold6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 09:19
            Biejat jest prawniczką, a nie bezrobotną aktywistką od miejskich projekcików.
            • evening.vibes Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 09:22
              > Biejat jest prawniczką, a nie bezrobotną aktywistką od miejskich projekcików.

No pacz ministerialny pierdistołku - 'kandydaci lewicy' jednak reprezentują sobą dużo więcej niż ty.
              • triss_merigold6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 09:28
                Czy ja gdzieś kandyduję?!
                Biejat do Senatu tak, natomiast całą reszta do Sejmu jest nieakceptowalna <dla mnie> z powodu razemkowych pomysłów.
                • paskudek1 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:08
                  Dla ciebie akceptowalna jest wyłącznie konfa.
                  • triss_merigold6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:58
                    Z wami, fanatykami, jest zawsze ten sam problem, że stosujecie dialektykę marksistowską.uncertain
                    • evening.vibes Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:02
                      > Z wami, fanatykami, jest zawsze ten sam problem, że stosujecie dialektykę marks
                      > istowską.uncertain

Żydokomunomasoneria i cykliści! big_grin
                      • triss_merigold6 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:03
                        Nie, po prostu specyficzny płaski, jednokierunkowy model widzenia rzeczywistości.
                • evening.vibes Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:03
                  > Czy ja gdzieś kandyduję?!

Nigdzie. Nawet na normalnym rynku pracy szans nie masz.

> całą reszta

Dalej czekam na przykłady.
    • borsuczyca.klusek Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:28
      Mniej tylko ciekawi czy rzeczywiście Giertych ma na Kaczyńskiego jakieś haki i czy odważy się nimi zagrać.
      • marzeka11 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 19:44
        No to zobaczymy, czy supernumerariusz w Opus Dei z kaplicą we własnym domu podpisze wymaganą deklarację.
        • abidja Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 21:24
          marzeka11 napisała:

> No to zobaczymy, czy supernumerariusz w Opus Dei z kaplicą we własnym domu podp
          > isze wymaganą deklarację.

A mnie ciekawi dlaczego ten jego bog nie blogoslawi mu kolejnymi dziecmi. Zona mloda, plodna, on bogobojny i jedno dziecko. Musi byc z niego grzesznik okrutny.
          • veryvery Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 21:49
            Giertych? On ma czworo dzieci
            • abidja Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 22:11
              veryvery napisała:

> Giertych? On ma czworo dzieci

A to przegapilam 3. 😄😉
              • veryvery Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 22:18
                Albo z kimś innym ci się pomylił 🙂
            • kamin Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 09:36
              Jak na dwadzieścia lat katolickiego małżeństwa to i tak mało.
      • alicia033 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 21:21
        borsuczyca.klusek napisała:

> Mniej tylko ciekawi czy rzeczywiście Giertych ma na Kaczyńskiego jakieś haki

Nie ma.
        Ponieważ zwyczajnie nie ma niczego takiego, co odwróciłoby od piss-prezesa jego elektorat.
    • abidja Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 21:01
      Tusk obiecywal,ze nikt kto jest przeciwny aborcji miejsc na jego listach nie otrzyma. Wiec albo klamal albo Giertych zmienil zdanie.
      Dla tych co nie wiedza: Giertych zdania nie zmienil.
      • livia.kalina Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 21:43
        To jeszcze nie jest pewne. Ani start w wyborach z list KO, ani zdanie Giertycha co do aborcji.

oko.press/giertych-bedzie-musial-poprzec-prawo-do-aborcji
    • annaboleyn Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 21:56
      Koń Kaliguli jest błyskotliwy, inteligentny, bardzo cwany, jest świetnym fachowcem, ja mu brunatnej koszuli pod krawatem nie zapomniałam i nie zapomnę.
      Natomiast jeżeli rzeczony koń doprowadzi do pasji, furii i zatchnięcia się Obyjegoimięzostałowymazane, to ja oczywiście kibicuję końskiemu powrotowi na scenę polityczną.
      W przemiany w tym wieku nie wierzę.
      Ale, jak wspominałam, jest cwany i baaardzo bystry.
      • daniela34 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 22:00
        Ja chyba podzielam. Nie wierzę, nie ufam, nie zapominamn, choć wpisy w mediach społecznościowych nieustannie mnie bawią a próby postawienia zarzutów nieprzytomnemu - oburzają. Ale jeśli Polskęzbawa szlag trafia z powodu tej kandydatury to kibicuję.
        • annaboleyn Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 22:03
          Trochę jestem ciekawa, co wymyśli. Z drugiej strony - ufamy któremuś politykowi? Żyjącemu?
          • daniela34 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 22:10
            W sumie to chyba nie
            • daniela34 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 22:21
              Przy czym jednym nie ufam, bo im się ten brak zaufania należy "z wieku I z urzędu." A innym - bo mi 8 lat temu zabrali państwo i prawo. Taka różnica.
              • annaboleyn Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 23:42
                daniela34 napisała:

> Przy czym jednym nie ufam, bo im się ten brak zaufania należy "z wieku I z urzę
                > du." A innym - bo mi 8 lat temu zabrali państwo i prawo. Taka różnica.

This!
            • szarsz Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 22:25
              Z tym że brak zaufania też nie jest zerojedynkowy.
      • alicia033 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 22:24
        annaboleyn napisała:

> Natomiast jeżeli rzeczony koń doprowadzi do pasji, furii i zatchnięcia się Obyjegoimięzostałowymazane,

uważam, że to wyłącznie pijar giertycha, natomiast samemu kaczyńskiemu to on kalafiorem zwisa. Dla kaczyńskiego giertych jest nikim i to właśnie giertycha doprowadza do furii. Czyli, że jest całkiem odwrotnie, niż giertych to przedstawia. Naprawdę cięty na giertycha po stronie władzuchny jest zero i to on stoi za rzucaniem na niego wszystkich służb. kaczyńskiemu to nie przeszkadza, bo niby czemu miałoby?

to ja oczywiście kibicuję końskiemu powrotowi na scenę polityczną.
        • alicia033 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 22:28
          Ucięło mi.

> to ja oczywiście kibicuję końskiemu powrotowi na scenę polityczną.

W ten sposób to katoprawica będzie tu rządzić do końca świata.
          • lella_two Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 23:18
            No, muszę się zgodzić. Nie wiem, czemu mecenas miałby tak wkurzać Jego Miłomściwość, skoro z ich ostatniego pojedynku to ten ostatni wyszedł zwycięsko.
            • amast Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 01:33
              Chociażby dlatego, że Giertych może wrzucać takie zdjęcia, które trafiają w czuły punkt panaprezesa:

• midge_m Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 07:29
                Jeżeli w ogóle je widzi. No błagam, czy wy sądzicie że Kaczyński ma Twittera czy prenumeruje Wyborcza?