Dodaj do ulubionych

Basen dla malucha - gdzie

27.09.11, 12:13
Czy macie jakies sugestie gdzie mozna chodzic na basen z 7 miesiecznym maluchem?
Czy ten w Pruszkowie jest ok czy lepiej jezdzic na jakis basezn ozonowany (a nie chlorowany)?
Czy w Pruszkowie albo Raszynie czy Ursusie sa zajecia dla takich maluchow?
Obserwuj wątek
    • jszafranski Re: Basen dla malucha - gdzie 27.09.11, 12:50
      Wszystko masz na stronie Kapry.
      Od wrzesnia sa tam zajecia zorganizowane dla maluchow.

grasmax napisał:

> Czy macie jakies sugestie gdzie mozna chodzic na basen z 7 miesiecznym maluchem
      > ?
      > Czy ten w Pruszkowie jest ok czy lepiej jezdzic na jakis basezn ozonowany (a ni
      > e chlorowany)?
      > Czy w Pruszkowie albo Raszynie czy Ursusie sa zajecia dla takich maluchow?
    • agnieszka_kry Re: Basen dla malucha - gdzie 27.09.11, 12:53
      Moja Majka w październiku skończy dwa lata. już ponad rok chodzimy na zajęcia na basen w Pruszkowie. Odbywają się one w niedzielę. na stronie plywalni kapry masz linka do tej szkoly activesport.com.pl/.
    • kawatobe Re: Basen dla malucha - gdzie 27.09.11, 13:14
      Korzystałam z tego basenu i zajęć o których już wspominano, gdy moja córeczka skończyła 5 miesięcy. Byłam bardzo zadowolona, bo zajęcia były ciekawe (również dla rodziców), bez nacisku na wyczyn :-), ale dla mnie najważniejsze było to, ze woda w dniach zajęć była naprawdę ciepła i maluchy nie marzły. Szkoda tylko, że nie było zajęć w wakacje.
      Chlorowana woda w niczym nie przeszkadzała, chociaż też się tego obawiałam. Jeśli mieszkasz w poblizu - polecam.
    • alabama8 Re: Basen dla malucha - gdzie 28.09.11, 13:05
      Nie ma czegoś takiego jak "basen ozonowany a nie chlorowany". Są baseny chlorowana oraz baseny ozonowane i chlorowane. W tych drugich pewnie chloru mniej. Więc nie dajcie się zwieść reklamom - "woooda ozooonowana". Bo ta woda faktycznie jest pewnie ozonowana ale i chlorowana - bo inaczej się nie da zapewnić czystości.
      • alabama8 Re: Basen dla malucha - gdzie 28.09.11, 13:08
        Za wikipedią:
        Ponieważ ozon nie może całkowicie wyeliminować chloru z procesu uzdatniania wody, jednak może go w istotny sposób ograniczyć do minimum, w ilości niezbędnej do utrzymania w sterylności wszystkich nitek sieci wodociągowej po przejściu wody przez Stację Uzdatniania. Zabieg taki wyraźnie poprawia właściwości organoleptyczne spożywanej wody (brak wyczuwalnego zapachu i smaku chloru oraz mętnego zabarwienia).
        pl.wikipedia.org/wiki/Ozonowanie
    • magda.antoniak Re: Basen dla malucha - gdzie 28.09.11, 16:28
      my z naszą córą już od roku chodzimy do szkółki Akademia Ruchu www.akademiaruchu.eu/

Mają zajęcia między innymi w Ursusie i Raszynie i jest to o tyle wygodniejsze, że jeśli nie możemy być w niedzielę w Raszynie to możemy odrobić zajęcia we wtorek lub sobotę w Ursusie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka