b_a_c_h_a 23.04.02, 10:19 Heja wszystkim zyrardowiakom. Mieszkam w Zyrardowie od dwoch lat. Kto mi opowie cos o Zyrardowie co pomoze mi zmienic zdanie na temat tego miasta??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuki-4 Re: JESTEM NOWA 23.04.02, 13:10 b_a_c_h_a napisał(a): > Heja wszystkim zyrardowiakom. > Mieszkam w Zyrardowie od dwoch lat. Kto mi opowie cos o Zyrardowie co pomoze mi > > zmienic zdanie na temat tego miasta??? A jakie masz zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: JESTEM NOWA 23.04.02, 14:52 smutne miasto bardzo kiepskie drogi (ale to chyab odnosi sie do akzdego miasta) nie ma gdzie isc tyle wystarczy?? jestes z Zyrardowa? Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: JESTEM NOWA 23.04.02, 18:59 b_a_c_h_a napisał(a): > smutne miasto > bardzo kiepskie drogi (ale to chyab odnosi sie do akzdego miasta) > nie ma gdzie isc > > tyle wystarczy?? > > jestes z Zyrardowa? Mysle, ze nie rozni sie zbytnio od innych tej wielkosci miast. To fakt, ze nie ma gdzie pojsc na piwo (mam na mysli jakas porzadna knajpe). Jest to spowdowane obecnoscia w tym miasteczku pewnych, jak by to powiedziec, osobnikow, ktorzy w mysleli i co gorsza nadal mysla, ze jest im wszystko wolno. Wiesz kogo mam na mysli? Jezeli chodzi o samo miasto, to nie jest tak zle. Jak zauwazylas, jest to skansen, i jak kazdy skansen ma swoich zwolennikow i przeciwnikow. Dla mnie centrum, z Kosciolem (ten najwiekszy, nie wiem pod jakim wezwaniem), zakladami i alejkami pelnymi zieleni, szczegolnie teraz, na wiosne, jest piekne. Nie urodzilem sie tutaj, wiec nie mam wspomnien "z przedszkola", ale po jakims czasie docenilem urok tego miejsca. Jest rowniez jeden wielki plus. Zyrardow lezy pomiedzy Wawa i Lodzia, pociagow jest dziennie kilkadziesiat, w jedna, jak i w druga strone. W kazdej chwili mozesz sie znalesc na Piotrkowskiej lub Chmielnej. Nie zdazysz nawet przeczytac calej Gazety w pociagu. Traktuj to miejsce jak cicha dzielnice mieszkaniowa, wybierz sie czasami wieczorem na spacer, wypij pianke na lawie, a polubisz to miasto. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: JESTEM NOWA 23.04.02, 19:05 Jeszcze pytanko, gdzie mieszkalas wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: JESTEM NOWA 25.04.02, 01:55 zdaje sie, ze cie nie przekonalem, ale bawilem sie piszac to - pierwsza klasa. pomyslalem; chociaz TO zrobie dla tego miasta. odkupie winy m.in z liceum, kiedy to upilem sie na wycieczce klasowej i przynioslem wstyd sobie i kolegom:) i miastu. hehe. Na forum zyrardowskie trafilem kilka tygodni temu. zajrzalem z ciekawosci. daty ostatnich postow /sprzed kilku miesiecy/ nie napawaly optymizmem... Jestem nowa! bylo dobrym sygnalem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b_a_c_h_ Re: JESTEM NOWA IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 25.04.02, 09:07 sorki - ja stukam tutaj tylko z pracy a wczoraj mnie nie bylo - urlopi wiec calutki dzien moglam spedzic w ukochanym Zyrardowie. Mzoe napsize tak: mieskzma tu od ponad dwoch lat - cale szczescie na calkiem fajoskim osiedlu. Ogolnie Zyrardow nie ejst taki zly :) Troche przegielam - chcialam sprowokowac :))))) i udalo sie. UFFFF.Tez mnie przerazalo, ze na te forum nikt nie wskakuje - trzeba je ozywic. Tez tu trafilam przypadkiem :) Piszesz o pociagach - zapewne dojezdzasz do Wawy - to tak jak ja. Sama sobie wybralam "takie zycie" wiec staram sie nie narzekac, tym bardziej, ze jeszcze 5 lat temu nie slyszlama nawet o tym miescie (zartuje :)) Masz racje - "centrum z Kosciolem" to chyba Plac jana Pawla II - tak mi sie wydaje - slusznie! To najfaniejsze miejsce w tym miescie. Kazdemu kto mnie odwiedza pokazuje ten placyk - na dodow, ze Zyrardow wcale nie jest taki ZLY :) A wczesniej mieszkalam w Ciechanowie - znasz takie miasteczko????? Czekam na odzew :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b_a_c_h_ Re: JESTEM NOWA IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 25.04.02, 09:10 Jesli sie odeziwesz to poczekaj odezwe sie pozniej - teraz jestem u znajomych w robocie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: JESTEM NOWA 25.04.02, 19:27 mam wrazenie, ze reklamujemy to miasto sobie a muzom. Mozna tak powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: JESTEM NOWA 26.04.02, 08:29 no nie wiem czy reklamujemy. Nie moge reklamowac czegos czego nie znam. Np w sobote szuklam sklepow motoryzacyjnych no i NIESTETY lub STETY znalazlam tylko dwa (z pomoca sasiada jeszcze dwa). Mialam tez problemy ze znalezieniem SENSOWNEJ czytelni/biblioteki. Ciezko jest czasami ale "trza" sobie radzic. ZYCZE MILEGO DNIA> Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: JESTEM NOWA 26.04.02, 14:18 b_a_c_h_a napisał(a): > no nie wiem czy reklamujemy. > Nie moge reklamowac czegos czego nie znam. Np w sobote szuklam sklepow > motoryzacyjnych no i NIESTETY lub STETY znalazlam tylko dwa (z pomoca sasiada > jeszcze dwa). > Mialam tez problemy ze znalezieniem SENSOWNEJ czytelni/biblioteki. > Ciezko jest czasami ale "trza" sobie radzic. > ZYCZE MILEGO DNIA> Z sensownymi czytelniami/bibliotekami w naszym miescie zawsze bylo krucho. Chyba najbardziej sensownie prezentuje sie ta na ulicy Mostowej. Bylem tak ostatnio dosyc dawno temu, jak pamietam na "srodku" pietrzyly sie stosy kryminalow i powiesci erotyczno sensacyjnych rodem z dworca centralnego. Dodatkowo same lektury szkolne. Nie wiem, czy maja nowosci wydawnicze, ksiazki typu np Piotra Siemiona "Niskie Łaki", czy "Heroinę" Piatka. Nie zamierzam jednak sprawdzac, a wypozyczenie egzemplarza "Trylogii" czytanego przez dwa pokolenia zyrardowiakow mało mnie interesuje. W czytelni powinna byc prasa - dzienniki, tygodniki, magazyny sportowe, kulturalne itditp Chyba nie ma. Forum kwitnie! przekroczylismy sto wpisow!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: JESTEM NOWA 26.04.02, 14:50 ja juz jakis czas temu dalam sobie spokoj z bibliotekami zyrardowskimi. Korzystajac z oakzji, ze i tak prawie codziennie jestm w NASZEJ CUDOWNEJ stolicy korzystam tutaj z tego typu udogodnien. Na cale szczescie koncze szkole i dam sobie spokoj z TYM. Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: JESTEM NOWA 26.04.02, 16:37 b_a_c_h_a napisał(a): > ja juz jakis czas temu dalam sobie spokoj z bibliotekami zyrardowskimi. > Korzystajac z oakzji, ze i tak prawie codziennie jestm w NASZEJ CUDOWNEJ > stolicy korzystam tutaj z tego typu udogodnien. > Na cale szczescie koncze szkole i dam sobie spokoj z TYM. > > hehe, ja tez. > Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: JESTEM NOWA 29.04.02, 18:30 Gość portalu: b_a_c_h_ napisał(a): > A wczesniej mieszkalam w Ciechanowie - znasz takie miasteczko????? Bylem kiedys z klasa z liceum na wycieczce w Opinogorze. Ale nie kojarzylem, ze Op jest rzut beretem od Ciechanowa. www.ciechanow.pl/miasto/k_rozrywka.htm Niezle wyglada ten zamek, szkoda, ze tylko takie male zdjecie zamiescili. Moj znajomy uczy sie w jakiejs wyzszej szkole, zdaje sie w Ciechanowie. Humanistyczno marketingowa reklamowo. Nie poplatalem? Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: JESTEM NOWA 30.04.02, 08:16 he he widze, ze dogrzebales sie do historii :))) nie wiem czy wiesz, ale w tymz amku zyla KROLOWA BONA (pewnie nie znasz takiej) na wiosne jak przychodza roztopy to na około zamku rozlewa sie woda i tworzy sie cos na wzor fosy fajny widok mam gdzies wiekszy zameczke, ale niestety tylko w tle, bo na glownym planie jestem JA :)) A nie czasem Wyzsza Szkola Humanistyczna??? Filia WSH z Pułtuska Odpowiedz Link Zgłoś
vwdoka Re: JESTEM NOWA 30.04.02, 11:43 Moja mama pochodzi spod Ciechanowa, a w samym Ciechanowie mam rodzinę... Pozdrowionka wyjątkowo serdeczne dla (prawie) krajanki ;-P vwdoka Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: JESTEM NOWA 30.04.02, 12:23 Witam poranna zmiane forumowiczow! Krolowa Bona? Obilo mi sie o uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: JESTEM NOWA 30.04.02, 12:50 a jest nocna zmiana??? moze i jest ale nie na tym formu :( Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: JESTEM NOWA 30.04.02, 12:55 b_a_c_h_a napisał(a): > a jest nocna zmiana??? > moze i jest ale nie na tym formu :( ja jestem nocna zmiana, na razie sam, czekam na wsparcie stad to niesmiale natychmiast... Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: JESTEM NOWA 30.04.02, 12:58 na wsparcie nocne z mojej strony nie mozesz liczyc - przynajmniej w tej chwili : ( Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: JESTEM NOWA 30.04.02, 13:16 b_a_c_h_a napisał(a): > na wsparcie nocne z mojej strony nie mozesz liczyc - przynajmniej w tej chwili > : > ( Poradze sobie. Jestes najlepsza na zmianie dziennej. Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: JESTEM NOWA 30.04.02, 13:17 he he he jakos nie zauwazylam by mnie ktos zastepowal na nocnej chyba, ze na innej stronie pewnie dorabaisz posty sochaczewianinom :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: JESTEM NOWA 30.04.02, 13:23 b_a_c_h_a napisał(a): > he he he > jakos nie zauwazylam by mnie ktos zastepowal na nocnej > chyba, ze na innej stronie > pewnie dorabaisz posty sochaczewianinom :))) Latam wszedzie, szczegolnie lubie Polonia polacy za granica, Koszalin, bo tam sie urodzilem, wpadam do Walcza, Swidwina, Slupska. Zrezygnowalem z bagna Kraj, Informacje dnia, bo sie tam obrzucaja rasistowskim i antysemickim blotem. A co mam do siebie pisac zmieniajac nicki? Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: JESTEM NOWA 30.04.02, 13:28 > Latam wszedzie, szczegolnie lubie Polonia polacy za granica, Koszalin, bo tam sie urodzilem, wpadam do Walcza, Swidwina, Slupska. Zrezygnowalem z bagna Kraj, Informacje dnia, bo sie tam obrzucaja rasistowskim i antysemickim blotem. no tak! kazdy ma sowje ulubione tematy. Ja na kraju nigdy nie bylam - poza tym na forum gazety bywam od niedawna. Wczesniejw chodzilam na inne ale tu widze wiekszy ruch wiec sie przerzucilam Fajnie jest komus pomoc :) > A co mam do siebie pisac zmieniajac nicki? to bylby chyba szczyt debilizmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: JESTEM NOWA 30.04.02, 13:35 b_a_c_h_a napisał(a): > > A co mam do siebie pisac zmieniajac nicki? > to bylby chyba szczyt debilizmu :) Tez tak uwazam:) Odpowiedz Link Zgłoś