Dodaj do ulubionych

Fotoautomat

18.11.04, 09:36
Stoi sobie taki od przeszło już miesiąca, przy Kraszewskiego, niemal
naprzeciw Urzędu Miasta. Można wejść do środka, wrzucić brzęczącą walutę i
pstryknąć sobie fotki. Widzę go często, gdy wysiadam z Jankobusu.

Ale najbardziej dziwi mnie to, że jeszcze stoi w jednym kawałku - bo gdyby
naprawdę po zmroku w Pruszkowie działo się nie wiadomo co, to w automacie
takim zostałyby: a) oberwana zasłonka, b) wyrwany stołek, c) wypatroszona
kasetka z pieniędzmi, d) ściany pokryte "twórczością", wreszcie: e) nasikane
do środka.
Obserwuj wątek
    • stary.prochazka Re: Fotoautomat 18.11.04, 10:05
      a do kogo należy? Bo może nie jest taki bezpański, moze ma jakiś monitoring?
      a może wanadle czują respekt i uznają że przed Urzędem Miasta to jednak n ie
      wypada?:-)
      • sqh Re: Fotoautomat 18.11.04, 10:27
        Ha, faktycznie, może to jest tylko przynęta? Tak jak w miejscach odwiedzanych
        przez złoczyńców podrzuca się wypasione fury naszpikowane elektroniką, tak może
        to jest fotoautomat z kamerą i mikrofonem w środku, a nie aparatem? :-)
    • gawronka Re: Fotoautomat 18.11.04, 10:13
      Ejno, jak w "Amelii" :)))
      • sqh Re: Fotoautomat 18.11.04, 10:28
        A co było w "Amelii", bo ja nie chodzę do kina?
        • alabama8 Re: Fotoautomat 18.11.04, 13:13
          W Amelii bohaterowie umawiali się przy fotoaparatach, robili sobie zdjęcia a
          wogóle to przez pół filmu pojawiał się wątek tajemniczego człowieka którego
          zdjęcia znajdywano przy każdym fotoaparacie ... ów tajemniczy duch okazał się
          być .... kto dopowie?
          ps. nie jestem ameliofanką - ot tak kiedyś obejrzałam w przerwie przy zmywaniu
          garów :-)
          • erleusortok Re: Fotoautomat 18.11.04, 14:26
            > zdjęcia znajdywano przy każdym fotoaparacie ... ów tajemniczy duch okazał się
            > być .... kto dopowie?
            Filmu nie widziałem, zgaduję uczciwie: serwisantem, który po każdym przeglądzie robił zdjęcie testowe ?
            • stary.prochazka Re: Fotoautomat 18.11.04, 16:49
              ja oglądąłem, nie jestem pewien ale chyba trafiłeś w tak zwaną dziesiątkę:-)
              • erleusortok Re: Fotoautomat 18.11.04, 18:00
                stary.prochazka napisał:

> ja oglądąłem, nie jestem pewien ale chyba trafiłeś w tak zwaną dziesiątkę:-)
                Staram się być błyskotliwy. Leczę kompleksy po tym, jak mi wytłumaczyłeś skrót PR... :)
                • stary.prochazka Re: Fotoautomat 18.11.04, 18:32
                  u mnie na wydziale jest specjalizacja PRowska. Zdawałem w zeszłej sesji egzamin
                  z PR(opagandy) więc jeszcze coś mi w głowie zostało
                  Znamienne, skąd się wzięło to zjawisko, warto tym wspomnieć. Już od początku XX
                  wieku wielkie firmy bawiły się w biura prasowe (u Siemensa było np. "biuro
                  literackie":-) ale podwaliny pod nowoczesny PR położyła w czasie II wojny
                  światowej amerykańska rządowa agencja informacyjna, która uprawiała propagandę
                  przeciwko hitlerowskim Niemcom:)
                  • sqh Re: Fotoautomat 19.11.04, 00:10
                    My też mamy zasługi na tym polu - 3 IX 1939 wojewoda śląski Michał Grażyński
                    został dokooptowany do ostatniego gabinetu II RP jako Minister Propagandy...
                    • erleusortok Re: Fotoautomat 19.11.04, 00:18
                      Sqh, Prochazko, zadziwiacie mnie. Zawsze dysponujecie ogromną liczbą niezwykle przydatnych w codziennym życiu informacji.
                      • sqh Re: Fotoautomat 19.11.04, 00:49
                        Bo my przygotowujemy się do startu w "Wielkiej Grze" :-)
                        • erleusortok Re: Fotoautomat 19.11.04, 01:22
                          sqh napisał:

> Bo my przygotowujemy się do startu w "Wielkiej Grze" :-)
                          Bez sensu. Po co ? Lepiej sfilmuj jak się Prochazka w błoto przewraca i wyślij do 'Śmiechu warte' (jeśli to jeszcze istnieje). Szybciej, łatwiej i cenniejsze nagrody.
                          A w ogóle to dlaczego jeszcze nie śpisz ???
                          • stary.prochazka Re: Fotoautomat 19.11.04, 07:14
                            > Bez sensu. Po co ? Lepiej sfilmuj jak się Prochazka w błoto przewraca i
                            wyślij
                            > do 'Śmiechu warte' (jeśli to jeszcze istnieje). Szybciej, łatwiej i
                            cenniejsze
                            > nagrody.

a co sqh by zrobił z wygraną w ten sposób lodówką wody mineralnej "Kryniczna"?
                            erleusortoku, twoja uwaga doprowadziła mnie do cennego spostrzeżenia. Otóż
                            Tadeusz Drozda i program "Śmiechu Warte" albo ich niemieckie poprzedniki
                            typu "Bitte Lacheln" byli prekursorami dzisiejszych niezwykle modnych i
                            kontrowersyjnych programów typu "Jackass" na MTV w których ludzie robią sobie
                            krzywdę żeby coś wygrać:-)
                            • alabama8 Re: Fotoautomat 19.11.04, 08:20
                              Skoro już o nagrodach mowa to informuję że przyjmę każde ilości lidówek
                              wypełnionych wodą "kryniczanka". Mam ogromne pragnienie, choć biorąc pod uwagę
                              lokalny patryiotyzm - mazowszanka też być może :-)
                              • stary.prochazka Re: Fotoautomat 19.11.04, 09:14
                                poznęcam się trochę nad kolegami po fachu:

szczecin.tvp.pl/sw.asp
                                Telewizja Polska S.A. Oddział w Szczecinie od lat dostarcza widzom całej Polski
                                rozrywki realizując program "Śmiechu warte".

1.tzn. że program "dostarcza rozrywki" (<-
                                • sqh Re: Fotoautomat 19.11.04, 11:11
                                  "Bitte Lacheln" było o niebo śmieszniejsze od "Śmiechu warte". Więcej filmów,
                                  mniej prowadzącego. A i prowadzący mniej głupkowaci.
                                  • ggajda Re: Fotoautomat 19.11.04, 11:33
                                    Zadko ogladam Smiechu Warte. Natomiast odnotowalem olbrzymi postep w wygladzie
                                    asystentki prowadzacego. Oczywiscie nie jest to zwykla asystentka, nosi to samo
                                    nazwisko co producent (zona, corka?). Na poczatku wygladala fatalnie, lecz
                                    stopniowo nabierala urody. Ciekawe jak teraz wyglada (programu nie widzialem ze
                                    dwa lata).
                                    • deesire Re: Fotoautomat 20.11.04, 14:07
                                      ggajda napisał:

> Zadko ogladam Smiechu Warte. Natomiast odnotowalem olbrzymi postep w
                                      wygladzie
                                      > asystentki prowadzacego. Oczywiscie nie jest to zwykla asystentka, nosi to
                                      samo
                                      >
                                      > nazwisko co producent (zona, corka?). Na poczatku wygladala fatalnie, lecz
                                      > stopniowo nabierala urody. Ciekawe jak teraz wyglada (programu nie widzialem
                                      ze
                                      >
                                      > dwa lata).

Niewiele się zmieniła, he, he...
                                      • sqh Re: Fotoautomat 20.11.04, 21:50
                                        Najładniejsza była pierwsza asystentka, zdaje się, Kasia (mam sentyment do tego
                                        imienia...). A potem - jak po równi pochyłej... :-)
    • sqh Re: Fotoautomat 08.05.05, 23:55
      Zabrali go... :-(

Nie wiem, czy został zdewastowany, czy nie przynosił dochodów, czy może
      kolidował z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka