Dodaj do ulubionych

Bunt lekarzy w szpitalu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 08:34
Czy to prawda że lekarze nie przyjmują wypowiedzeń warunków
płacowych ?
Obserwuj wątek
    • Gość: pacjent Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 08:57
      Jak się pielęgniarkom i technikom medycznym wydaje , że będą sami
      leczyć pacjentów to proszę bardzo.
      • Gość: pacjent2 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 09:03
        A to w szpitalu w Ciechanowie leczą?
        • Gość: pacjent3 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 09:08
          A niby po co tam łazisz?
          • Gość: gość5 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 09:42
            jeżeli lekarzom wydaje się że poradzą sobie bez pielęgniarek,
            techników i reszty personelu to możemy od razu zamknąć szpital
            • Gość: dyrektor Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 09:47
              M u s i być jakiś kompromis ale nie jak za komuny wszystkim po
              równo i wszystkim się wydaje, że szpital to ich własność. Decyzja
              dyrektora w tej sytuacji jedynie słauszna. A najlepiej sprywatyzować
              i po krzyku. Wtedy wiadomo czyje i wiadomo kto i za ile w szeregu.
              • Gość: pacjent4 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 10:49
                Dobra, które państwo ma obowiązek gwarantować nam za płacone podatki
                nie powinny być NIGDY przedmiotem prywatyzacji. W przypadku służby
                zdrowia gdyby nastapiła prywatyzacja np. szpitali powinniśmy
                przestać płacić składki zdrowotne. Dosyć złodziejstwa!!. Co do
                lekarzy zaś, którym wiecznie będzie za mało to niech się zajmą
                porządnie tym czym się wyszkolili na uczelniach za nasze pieniądze a
                nie zbijaniem kasy. Pieniądze duże tak, ale za leczenie a nie bycie
                lekarzem.
                • Gość: lukrecja Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.cust.tele2.pl 01.03.09, 11:38
                  Lekarze w ciechanowie już zarabiają nieźle, więc bez przesady...Poza tym to ten kto jest lekarzem z powołania będzie leczyć czy z wiekszymi,czy z mniejszymi zarobkami,natomiast konował zostanie konowałem, nawet jeśli zarobi krocie. Inni pracownicy w szpitalu są NIEZBEDNI!!! i też powinni godziwie zarabiać. A prywatyzacja??? Nie wiem,czy to takie dobre. Ten kogo nie będzie stać na płacenie za leczenie, to ma zdychać???
                  • Gość: pacjent4 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 12:01
                    "Ten kto jest lekarzem z powołania będzie leczyć czy z większymi,
                    czy z mniejszymi zarobkami, natomiast konował zawsze zostanie
                    konowałem, nawet jeśli zarobi krocie" - nic dodać nic ująć. Brutalna
                    prawda. Panowie konowałowie - prywatyzacja Was zmiecie na rynek z
                    pietruszką, gdyż nikt za Wasze majstrowanie bez sensu na naszym
                    zdrowiu Wam płacić nie będzie.

• Gość: konował Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 11:30
                      Gość portalu: pacjent4 napisał(a):
                      Panowie konowałowie - prywatyzacja Was zmiecie na rynek z
                      > pietruszką, gdyż nikt za Wasze majstrowanie bez sensu na naszym
                      > zdrowiu Wam płacić nie będzie.
                      >

Będzie, będzie. Po zmieceniu komuny miał być raj, a co jest?
                  • Gość: pacjent4 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 12:30
                    Jeszcze jedno spostrzeżenie z życia wzięte. Dla dobrego fachowca w
                    każdym zawodzie najważniejsze jest, jest sprawą wręcz honoru
                    najpierw zrobić dobrze robotę a dopiero na drugim miejscu jest
                    godziwa za to zapłata. U partaka zawsze będzie na odwrót pomijając
                    już to, że wykonanie dobrze roboty przerasta jego umiejętności nie
                    wiem ile by skończył fakultetów.
                    Na tym kończę tu swój udział, gdyż obrzydzenie już bierze na ten
                    wciąż tutaj wyrastający wątek tego wiecznie niezadowolonego
                    środowiska nadludzi.
                    • Gość: judym Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 14:26
                      Popieram w całej rozciągłości poprzedzający komentarz pacjenta4.
                      Nic dodać nic ująć to jest sedno tej sprawy.
    • Gość: prorok Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 15:27
      Ten szpital długo nie pociągnie z takim zarządzaniem !!!!
      • Gość: ewa Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 15:49
        przeciez ci lekarze w szpitalu zarabiali najwiecej w polsce w takim
        ciechanowku i ti tylko lekaeze wiekszosc bez specjalizacji kaza na
        siebie mowic doktor co tam sie dzieje to ho ho smieja sie z tego
        naszego ciexchanowka kto im dal takie podwyzki
        • Gość: mORANDII Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 19:32
          jak kto im dał dyrekcja tylko za co za lenistwo i partactwo.
          Proponuję,pozwalniać ich wszystkich i przyjąć lekarzy z poza miasta
          i dac im normalną pensję nie jakieś sumy wzięte z kosmusu napewno
          wielu lekarzy tu przyjdzie do pracy i będą normalni.
          • Gość: gosc Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 19:46
            a kto jest przywódcą tego buntu? a może jest kilku?
            • Gość: ok Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 20:24
              Toć taki fachowiec z tego dyrektora, toć łun z PełO. Taki fachowiec i w rok
              roz....ł szpital.
              • Gość: pacjent30 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 20:40
                Prywatyzacja nie oznacza od razu prywatny.. Wiele szpitali w Polsce jest
                sprywatyzowanych a dla pacjentów nic się nie zmieniło.. Za nic nie płacą,
                szpital działa na zasadzie kontraktu z NFZ-tem.. No za to jakość na pewno się
                poprawiła..
                • Gość: Józia Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 20:55
                  Popieram. Prywatne jesat lepiej zarządzane. Płacę składki na
                  państwową służbę zdrowia, chociaż chodzę prywatnie do lekarzy,
                  dentysty, badania robię prywatnie. Za wszystko płacę. Nie skarżę
                  się, stać mnie i chcę być dobrze obsłużona. Tylko prywatna służba
                  zdrowia mi to zapewnia. ALE SKŁADKI PŁACĘ BEZ SZEMRANIA, bo się
                  zgadzam, żeby szły na leczenie biedniejszych. Tu musi obowiązywać
                  solidarność. Ale niech mi nikt nie wmawia, że jakakolwiek państwowa
                  firma jest lepiej zarządzana niż prywatna. Zarządzanie szpitalem nie
                  różni się od zarządzania innym zakładem, chociaż szpital ma
                  ważniejszą misję i ona jest na 1-ym miejscu. Proszę nie straszyć
                  prywatyzacją, bo to nie czasy PRL-u.
                  • Gość: liberał Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:20
                    Ja też jestem za prywatyzacją ale nie w wykonaniu jak to miało miejsce z
                    Ciechanowskim Cedrobem. Sprzedano zakład za złotówkę mający na koncie sto zł.
                • Gość: gość Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 22:44
                  Mam prośbę aby nie łączyć w tej dyskusji dwóch różnych rzeczy.
                  Prywatyzacja nie przeistoczy miernego lekarza na dobrego. A temat
                  dotyczy pretensji tychże do b.wysokich zarobków. Więc należałoby się
                  spytać większość z nich (zgodnie z rozkładem Gaussa)- Za co?
              • Gość: xxx Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: 87.204.168.* 13.05.09, 17:34
                On /Dyrektor/zrobił żle w 2007 roku,ale teraz to naprawi .lekarz za
                dyżur nocny/spany/nie może dostawać 800 zł/dwie KURONIÓWKI/,bo to
                jest chore!!!Prosze zobaczyć czy On w nocy podjął chociaż jedną
                interwencję??
        • Gość: obserwator Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: 195.117.122.* 26.03.09, 07:04
          Brawo Pani Ewo.
          Nie wolno tym "lekarzom" ulec!!!!
          Nikt ich nigdzie nie zatrudni!!!W Anglii to mogą tylko pracować
          jako.....sanitariusze i wkładać pacjentom PAMPERSY.
          Oni "blefują" i szantażują tymi wypowiedzeniami.
          Zatrudnić lekarzy z Ukrainy i Białorusi będą dwa razy lepsi!
        • Gość: gość Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 07:13
          Też uważam, że jest to jeden wielki skandal na skalę krajową z
          pensjami, które brali do niedawna po podwyżkach. Zrobiono z nich
          specjalistów od brania potężnej kasy a nie od leczenia. W tym sensie
          ten szpital do niedawna był rzeczywiście Specjalistyczny.
    • Gość: ja Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 16:45
      Zero strategi. Jedyna strategia to zrobić coś byle jak i tak aby kasę ruszyć.
      Najpierw się rozpie.. się kasę na prawo i lewo bardziej,a potem szkuka się gdzie
      są te pieniądze których brakuje.
      • Gość: d Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 17:35
        Niech zrobią strajk włoski może wtedy rodziny pacjentów przestaną się dowiadywać
        na co był chory ich bliski dopiero po sekcji.
      • Gość: 1954a4 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: 213.199.253.* 02.03.09, 18:09
        I co z tego że szpital przekształci sie w spółkę a dyrektor ten sam
        czyli za jakiś czas padnie.Dyrektor w wypowiedzeniach dla lekarzy i
        pielęgniarek powołuje się na zasady sprawiedliwości społecznej, a
        gdzie był jak zgadzał sie na takie zarobki. Jeżeli nie wiedział
        jakie bedą tego skutki to znaczy że nie zna podstawowych zasad
        ekonomicznych, a dziś po prostu rżnie głupa Uważam że dla wspólnie
        dobrze pojętej solidarności i lekarze i pielegniarki powinni się
        zgodzić na to rozwiązanie ale zażądac zmiany dyrekcji oczywiscie i
        P.Achcińskiego
        • Gość: no Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.chello.pl 03.03.09, 20:14
          Nie zgadzam się
          • Gość: gosc Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 19:30
            jak wygląda sytuacja na dzisiaj?
            pracują czy nie pracują? czy ich nie dotyczy problem - kryzys?
            • Gość: gosc Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 20:37
              czy lekarze pracują, czy są w sądzie??
              • Gość: Dochtor Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: 194.181.0.* 26.03.09, 07:33
                Proponuję szanownym pacjentom, byłym i obecnym oraz przyszłym aby
                zorganizowali "włoski strajk" i przestali chorować i nie
                przychodzili na leczenie do ciechanowskich lekarzy. Presja
                ekonomiczna spowodowana brakiem pacjentów a tym samym brakiem
                wpływów, czy to z NFZ czy to z kieszeni prywatnych, spowoduje przy
                spadku popytu również spadek cen a lekarze napewno spokornieją i
                zgodza się pracować za mniejsze wynagrodzenia. Tak więc drodzy
                pacjenci ruszajmy do przodu z naszym strajkiem i od dziś nie
                chorujemy! Pozdrawiam serdecznie tych jeszcze zdrowych.
                • Gość: Ojboli Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:40
                  A ja nie mogę wyjść z podziwu nad bezradnością państwa i jego służb
                  wobec zwykłego panoszenia się grupki specjalistów od wyłudzania
                  szantażem pieniędzy.
                  Jakoś nikt nie może się odważyć i przepędzić tej zgrai na ....
                  Dorn próbował i jak się okazuje tylko On się odważył i zapłacił za
                  tą odwagę.
                  Zadziwiająca bezradność. Bodajże jedyny kraj w okolicy pozwalający
                  sobie na coś takiego.
                  • Gość: medicco Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:14
                    Proszę proszę jaka błyskotliwa myśl!No po prostu wypowiedż jak z manifestu międzynarodówki...brakuje tylko nawołania :wszyscy zbierzmy się i dokopmy tym wstrętnym specjalistom,co będą się panoszyć i mieć czelność chcieć godnie zarabiać za swoją pracę.
                    Proszę bardzo....tylko po co codziennie okupujecie przychodnie specjalistyczne,izbę przyjęć itp. - a idżcie wy sobie do tych co was będą leczyć za Bóg zapłać...przecież podobno mamy karmić siebie i swoje rodziny wyłącznie powołaniem.Dlaczego w tym kraju nikt nie protestuje przeciwko zarobkom sędziów,urzędników ( w NFZ np.) a każdego w oczy kole,że lekarz chce godnie zarabiać na siebie i swoją rodzinę,bo to jest jego ZAWÓD a nie POWOŁANIE i wbijcie to sobie wszyscy głęboko w głowy,a jeśli nie akceptyjecie faktu,że za godną pracę należy się godna zapłata to sami oddajcie 40% swoich zarobków jak to proponuje wznosząca górnolotne hasła o ratowaniu szpitala dyrekcja i nie przychodżcie do specjalistów po poradę a leczcie się u znachorów i szamanów....to co kto pierwszy???
                    • Gość: Mort Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:25
                      A ty medicco to co jakim jesteś strasznym specem od robienia błędów
                      na ludziach!Wy wszyscy pracujący w szpitalu lekarze i pielęgniarki
                      to są nieroby lenie i aż szkoda gadać co jeszcze i nie jesteście
                      żadnymi specjalistami żadnymi na niczym się nie znacie, nic nie
                      potraficie zrobić.Jest to jedyna grupa zawodowa która wywiera tak
                      silną presję na innych, należy już z tym skończyć, biedujecie że nie
                      ma cie kasy a wystarczy popatrzeć czym jeździcie bogate biedaki
                      pożal się Boże.Wszystkich was powinno się wygnać z miasta.
                      • Gość: medicco Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:32
                        Już mnie te teksty o samochodach nudzą,a swoją drogą jak byśmy rowerami jeżdzili to też by się nie podobało - bo co to za doktor co sobie nawet na auto nie zarobił.Co do wygnania to jak ci się tu nie podoba to sam możesz wyjechać i obrażać innych ...tacy jak ty przeważnie umieją tylko zionąć jadem jak ich nie widać i nie słychać,a jak przyjdzie co do czego to i tak podkulą ogon i przyjdą prosić o pomoc,bo do Warszawki za wysokie progi...zwłaszcza cenowe.Pozdrawiam.
                        • Gość: Felek Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.09, 09:51
                          Medyko ceny w gabinetach w Ciechanowie to nie są niższe nisz w W-wie. , a jakość
                          usługi w Ciechanowie to ma wiele do życzenia. Chodziłem z synem do przychodni, i
                          prywatnie, żaden medyk nie potrafił ustalić przyczyny choroby dziecka.W
                          Warszawie na pierwszej wizycie ustalił lekarz przyczynę choroby. W laboratorium
                          to są tacy fachowcy, że nie potrafią wykonać badania. W trzech badaniach wyniki
                          były różne , a na pytanie do kierownika czemu jest taka rozbieżność oświadczył
                          "to zależy kto te badanie robił". Ja uważam ,że jeśli komuś nie odpowiadają
                          zarobki to winien poszukać sobie innej pracy a nie strajkować, czy wyżywać się
                          na pacjencie.Pozdrawiam .
                    • Gość: wkurzony Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 23:26
                      Sęk w tym kolego "medicco", że dla Was godnie zarabiać to zarabiać
                      tak aby w pięć lat pobudować sobie chałupę, kupić furę powyżej np.
                      Renault Megane i zmieniać ją na coraz lepszą co trzy lata. Ja też
                      tak godnie bym chciał zarabiać tymbardziej, że też mam wyższe
                      wykształcenie i sądzę, że w swoim fachu nie jestem od Was gorszym
                      specjalistą. Studia być może miałem cięższe od Waszych i muszę
                      walczyć co dnia z konkurencją a w tej chwili i z kryzysem a Wy macie
                      ten komfort że ani jedno ani drugie Was nie dotyczy. Konkurujecie ze
                      sobą owszem, ale na wypas w samochodach. Moje zarobki po 25 latach
                      pracy to około 1/3 tego co ma u was przeciętny lekarz, przeważnie
                      specjalista od recept. Proszę bardzo. Otwierajcie prywatne gabinety.
                      Zaopatrzcie je np. na kredyt w potrzebny Wam sprzęt diagnostyczny i
                      rywalizujcie ze sobą o klienta. Jeśli nie stać Was na sprzęt
                      diagnostyczny to zlecajcie te badania w szpitalu i płaćcie za nie,
                      przerzucając koszty na pacjenta. Ciekawe ilu ich będziecie wtedy
                      mieli. Dodatkowo płaćcie uczciwie od tego podatki i wtedy sobie
                      godnie zarabiajcie. Ja jako obywatel tego państwa mam prawo od niego
                      wymagać aby zapewniło mi opiekę zdrowotną na podstawowym poziomie
                      skoro na to zabiera mi podatek i nie obchodzi mnie czy Wy zarabiacie
                      godnie czy nie. Jeśli uważacie, że zarabiacie niegodnie to zwolnić
                      się, założyć prywatną praktykę ale powtarzam - wara od państwowego
                      sprzętu diagnostycznego. Na ten sprzęt ja i wszyscy w tym kraju
                      płacimy podatki lub organizujemy spontanicznie WOŚP i to jest nasz
                      majątek a nie Wasz. Bez tego sprzętu wasze diagnozy można będzie
                      wrzucić do kosza.
                      • Gość: medicco Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 00:14
                        No cóż tego się mogłem spodziewać - to co napisałeś jest bardzo "polskie" : nie ważne jak jest u mnie - ważne,żeby u drugiego nie było lepiej.Każdy wybrał swoją drogę i swój los i każdy ma prawo do walki o swój byt - dlaczego kreujesz się na kogoś lepszego - bo niby skończyłeś cięższe studia i musisz walczyć z kryzysem???Wiesz ja nie oceniam poziomu trudności twoich studiów (choć nawet nie mam punktu odniesienia) i proszę żebyś nie podawał takich porównań bo myślę,że na temat moich studiów też niewiele wiesz..to na tyle w tym temacie.
                        A jeżeli chodzi o resztę to uważam ,że mnie nie dotyczy to co napisałeś,a piszę tu cały czas w soim imieniu.Ja nigdy nie miałem zamiaru i raczej nie będę mieć ochoty na otwarcie prywatnego gabinetu (choć pewnie nie narzekałbym na brak pacjentów) - z jednego powodu.Otóż nie mam ochoty aby ktoś kto zapłaci mi za wizytę miał śmiałość dzwonić do mnie o każdej godzinie dnia i nocy i zatruwać mi życie swoimmi problemami oraz oczekiwać,że będę na każde jego skinienie.Otóż mam w życiu inne priorytety,a mianowicie wolność (w tym zawodową),swobodę gospodarowania własnym wolnym czasem i prywatość,którą cenie ponad wszystko.W całym tym wywodzie chcę dojść do sedna problemu - jako etatowy asystent ze specjalizacją po kilkunastu latach pracy,sumiennie wypełniający swoje obowiązki w pracy z pacjentem chce zarabiać godne pieniądze pozwalające utrzymać mnie i rodzinę.I to właściwie tyle - nie chcę aby głodowa pensja zmuszała mnie do korupcji czy nieczystej gry jaką sugerujesz w swojej bardzo stronniczej wypowiedzi.Jeśli w naszym szpitalu grupą o najwyższym zaszeregowaniu pensji jest administracja (a to jest fakt)to proszę zastanowić się jak odbierane jest to przez biały personel,któremu próbuje się jeszcze te pensje w sposób znaczący zmniejszyć - a to przecież my lekarze realizując kontrakt z NFZ wypracowujemy zysk dla szpitala i utrzymujemy tych wszystkich którzy teraz uważają się w szpitalu za najważniejszych....Proszę o obiektywizm i dozę krytycyzmu w wypowiedziach a nie tylko negatywne emocje,które w tym mieście zawsze były kierowana w kierunku lekarzy...tylko zastanawiam się dlaczego skoro ich tak nie lubicie to i tak do nich przychodzicie jak jesteście w potrzebie,przecież dla niektórych na tym forum są zupełnie nie potrzebni i trzeba ich wypędzić z miasta...
                        • Gość: wkurzony Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 00:54
                          Chciałbym uwierzyć w to, że za swoją pensję nie możesz utrzymać
                          swojej rodziny ale to przerasta moja wyobrażnię. No chyba, że jesteś
                          świeżo po studiach, żona nie pracuje i masz juz np. dwoje dzieci. To
                          potrafie jakoś ogarnąć. Ale tak mają wszyscy na początku swojej
                          kariery zawodowej i nie jesteś tutaj żadnym niechlubnym wyjątkiem. A
                          teraz jeśli pozwolisz przypomnę Tobie, że tak jak Ty mnie, ja jestem
                          potrzebny Tobie. Jeśli np. jestem inżynierem to konstruuję dla
                          Ciebie sprzęt diagnostyczny bez którego dzisiaj jesteś bez obrazy
                          bezradny ze swoją wiedzą. Jeśli jestem piekarzem to piekę dla Ciebie
                          chleb bez którego nie możesz żyć. Jeśli mam to robić dla Ciebie
                          dobrze, muszę od czasu do czasu skorzystać z Twojej pomocy, gdyż
                          chorując nie będe w stanie Tobie nic zrobić czego ode mnie
                          oczekujesz. Proste? Łopatologia przyznaję. Ale muszę jej użyć, gdyż
                          tak się zagolopowaliście, że wydaje się Wam, iż jesteście na tym
                          świecie najważniejsi. Panowie życia i śmierci. Jesteście tylko
                          jednym z ogniw tego społeczeństwa nic nie lepszym ani gorszym i bez
                          innych też potrzebnych ogniw po prostu byście nie istnieli. Dlatego
                          nie rozumiem i nigdy mnie nie przekonacie, że należy Wam się więcej
                          jak innym. Jeśli tego nie rozumiecie to coś nie bardzo z Waszą
                          inteligencją. Istniejecie jako lekarze bo są pacjenci. Jeśli
                          leczycie dobrze to też dzięki inżynierom, piekarzom, nauczycielom,
                          którzy Was kiedyś uczyli, innym pracownikom szpitala itd. itp. Więc
                          jest to w sumie coś w rodzaju sieci naczyń połączonych i czas to w
                          końcu zrozumieć szanowni lekarze. Zamiast ciągle o pieniądzach,
                          pomyślcie trochę o swoim miejscu w społeczeństwie. Myślenie nie boli.
                          • Gość: qwerty Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 07:32
                            jak czytam to co tu wypisales to dochodze do wniosku, ze Ciebie myslenie boli...
                            • Gość: wkurzony Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:56
                              No tak! Próżny wysiłek. Nic nie dociera. Jak grochem o ścianę.
                              Pieniądze potrafią przesłonić wszystko. Nawet racjonalne myślenie..
                          • Gość: pan nikt Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.chello.pl 27.04.09, 12:43
                            Drogi wkurzony wyglada na to ze Twoje wkurzenie zaburza logiczne myslenie wiec
                            pozwol ze to ja Ci lopatologicznie wyjasnie na czym polega drabina spoleczna

Oczywiscie tak samo potrzebni sa piekarz, inzynier, lekarz czy nawet
                            Doda(piosenkarka)

Drabina spoleczna polega na zastepowalnosci tzn. 95% spoleczenastwa moze byc
                            piekarzem bo zawod prosty jak konstrukcja cepa, 30% jest w stanie skonczyc
                            ogolniak i studia inzynierskie, 5% jest w stanie skonczyc studia medyczne, a
                            Doda jest tylko jedna :-)
                            Dlatego wlasnie piekarz winien zarabiec najmniej z wyzej wymienionych, inzynier
                            wiecej, lekarz jeszcze wiecej a Doda najwiecej.
                            Mam nadzieje ze to teraz rozumiesz bo prosciej sie wytlumaczyc nie da, a jak
                            teraz nie rozumiesz to przeczytaj to za tydzien jak Ci zlosc minie i wtedy
                            pojmiesz o co chodzi.
                            Jesli chodzi o rownosc to takowa wprowadzaly juz zwierzeta w folwarku zwierzecym
                            i zapewne skoro jestes osoba inteligentna znasz ta lekture i jej final - jesli
                            nie to polecam goraca lekture :-)
                            Zreszta jeden system juz nam gwarantowal rownosc i mi jako osobie wyksztalconej
                            oraz pamietajacej tamte czasy jakos sie nie kwapi do wykrzykiwania hasel "komuno
                            wroc"
                            pozdrawiam wszystkich czytajacych
                            • Gość: !!! Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: 87.204.168.* 12.05.09, 07:41
                              To jest....KUŻWĄ chore ....Stawka Lekarza na nocnym dyżurze 70
                              złotych za godzinę spania.Za nocny dyżur 800 zł/więcej
                              niż "KURONIÓWKA"Panowie lekarze Was po prostu "Pogieło"
                              Pięć dyżów w m-cu ....4000 tyśiące złotych = miesięczna pensja
                              dobrego inżyniera.
                              Panie Premierze ratuj KRAJ !!!Platformo to jest nie normalne.
                              • Gość: boruta Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.chello.pl 12.05.09, 07:58
                                4000zl? to chyba pensja miernego inzyniera albo 2 tygodnie pracy glazurnika lub cykliniarza...no tak ale oni to sa fachowcy...
                                • Gość: xyz Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: 87.204.168.* 13.05.09, 17:43
                                  Oni kolego zasuwają..Inżynier w Metal- Techu właśnie tyle zarabia a
                                  wie dużo!!!Potrafi kreślić i rozwiązywać trudne tematy techniczne a
                                  nie KUŻWA receptę wypisać a w nocy spać.
                                  Glazurnik pracuje na akord /na cenę/ i zasuwa po kilkanaście godzin
                                  na dobę!!!
                                  A Pan Doktor założy "krawacik" i udaje ,że coś wie!!!I jeszcze
                                  pójdzie na darmową zupkę z puli pacjenta!!! Wstydu nie mają!!
                                  • Gość: boruta Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.chello.pl 13.05.09, 21:08
                                    skad u was taka zajadlosc. czytajac te opisy mozna odniesc wrazenie ze takie wlasnie teksty pisza miernoty...
                                • Gość: inżynier Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 20:59
                                  4000-5000 PLN BRUTTO zarabia w Ciechanowie dość dobry inżynier,
                                  którego poziom kwalifikacji relatywnie można porównać do lekarza z
                                  dużym doświadczeniem. To, że tyle zarabia jest spowodowane przede
                                  wszystkim faktem, że jest to Ciechanów oraz, że nie jest taki
                                  inżynier właścicielem lub prezesem f-my. Przeważnie jest to
                                  konstruktor lub technolog.
                                  Zdarza się, że jest to konstruktor rzeczy o które przeciętny
                                  Ciechanowianin by Go nie podejrzewał lub technolog nadzorujący
                                  wykonanie wyrobów, które są zamawiane przez wymagających dużej
                                  jakości np. Niemców. Jest to bardzo odpowiedzialna i stressująca
                                  praca. Jednym złym wyrobem można przekreślić niekiedy cały poważny
                                  kontrakt. Nie ma tutaj zabawy i tłumaczenia.
                                  Dla miernego inżyniera nie ma dzisiaj pracy nawet w maleńkiej
                                  firemce.
                                  To tyle dla tych co wyżej nieodpowiedzialnie wypisują głupoty na ten
                                  temat.

• Gość: boruta Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.chello.pl 13.05.09, 21:14
                                    tak... no to prosze cytat z tvn24:
                                    "Absolwenci politechnik zarabiają o połowę więcej niż osoby po studiach humanistycznych - wynika z raportu opublikowanego przez agencję Sedlak & Sedlak, dotyczącego zarobków absolwentów wyższych uczelni w 2008 r.
                                    Średnia pensja młodego inżyniera wynosi ok. 4,5 tys. zł netto. To o tysiąc złotych więcej od zarobków ekonomisty i o 1,3 tys. zł od młodego lekarza."
                                    • Gość: inżynier Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 21:41
                                      Ogólnie w kraju może i tak jest ale nie w Ciechanowie.
                                      Chyba w tym wypadku temat dotyczy bieżącej relacji zarobków tych
                                      dwóch zawodów w Ciechanowie.
                                      To co piszesz potwierdza tylko prawdę taką, że w Ciechanowie zarobki
                                      lekarzy są powyżej średniej w kraju.
                                      • Gość: boruta Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.chello.pl 13.05.09, 22:09
                                        jak zapewne zauwazyles temat dotyczyl mlodych inzynierow i lekarzy. Jesli chodzi o zarobki lekarzy specjalistow, to zapewne w Ciechanowie sa one powyzej sredniej...ale 2-3x a raczej 10-15%. Nie mozemy caly czas mowic ze w Ciechanowie to powinno sie zarabiac mniej bo to nie Warszawa... Skoro jedzenie, sprzet agd-rtv, samochody kosztuja tyle samo a ubrania w Stolicy sa tansze...to dlaczego zarobki w Ciechanowie maja byc 2x niższe? trzeba walczyc o swoje pensje bo pracodawca jestr ostatnia osoba, ktorej zalezy na tym aby placic wiecej!
                                        • Gość: inżynier Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:30
                                          Znam bardzo dobrze sytuację młodych inżynierów czy też mgr inż. po
                                          studiach politechnicznych w ciechanowskich zakładach. Po pierwsze
                                          ciężko ze znalezieniem pracy, gdyż jest tu mało zainteresownych nimi
                                          zakładów. Jeśli już tą pracę znajdą, to ich zarobek miesięczny netto
                                          na wstępie nie przekracza 1500 PLN. I tak to może trwać do momentu
                                          aż udowodnią, że są coś warci o ile wcześniej ich nie zwolnią. Jeśli
                                          zdąża się wykazać mogą liczyć na jakieś podwyżki aż po np. 10 latach
                                          dojdą do 3000 netto.
                                          Byłbym zobowiązany gdybyś tym młodym inżynierom wskazał sposób jak
                                          mają walczyć o te swoje podwyżki. Dobrze by było abyś się im ujawnił
                                          aby mieli możliwość Tobie za tą dobrą radę podziękować.
                                          Jak zauważyłeś piszę trochę z ironią (przepraszam, gdyż podjąłeś
                                          kulturalną rozmowę) ale naprawdę zejdż proszę na ziemię i nie używaj
                                          pustych, szkolnych frazesów.
                                          • Gość: boruta Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.chello.pl 13.05.09, 22:38
                                            jak nikt nie przyjdzie do pracy za 1500zl to pracodawca bedzie zmuszony dac wiecej... proste i nie jest to zaden frazes. poza tym mlody lekarz zarabia 1700zl netto. chcesz zarabiac wiecej znajdz dodatkowa prace
                                            • Gość: inzynier Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:51
                                              Zarobki lekarza podane przez Ciebie nie zgadzają mi się jednak z tym
                                              co słyszałem w KRC. Być może dochodzą wynagrodzenia za dyżury? No
                                              tak. Tyle, że lekarz ma możliwośc dorobić w swoim zawodzie w ten
                                              sposób, zaś inżyniera możliwości są praktycznie zerowe.
                                              Podany przez Ciebie sposób na zmuszenie pracodawcy do zaoferowania
                                              wyższej pensji jest nierealny. Na biurku pracodawcy podań takich
                                              inżynierów o pracę leży pokażny stosik.
                                              Proponuję więc się przespać (póżno już) z tym stanem wiedzy o rynku
                                              pracy w Ciechanowie i zrewidowanie swojego stanowiska w poruszonym
                                              przez nas dwóch temacie.
                                              Pozdrawiam.
                                              • Gość: boruta Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.chello.pl 13.05.09, 23:02
                                                troche to niegrzeczne z Twojej strony. pragne zauwazyc, ze przez kilkanascie lat zarobki lekarzy specjalistow byly na poziomie okolo 2tys netto bo rozumowanie bylo takie jak Twoje...czyli tchorzliwe i zacofane...niestety. skoro odpowiada Ci sytuacja w ktorej zarabiasz 2-3 tys jako wykwalifikowany inz. to Twoja sprawa...ale koledzy z Wawy smieja sie pewnie do rozpuku...
                                                • Gość: inżynier Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 23:34
                                                  Jeśli czymś Ciebie uraziłem to bardzo szczerze przepraszam. Nie
                                                  miałem takiej intencji a jedynie sądziłem, że możemy mniej poważnie
                                                  o tych sprawach podyskutować.
                                                  Wracając do sprawy - Czyli co? Mam się wyprowadzić z Ciechanowa i
                                                  szukać wyższej pensji? Bo to niestety mi tylko pozostaje. Zostawić
                                                  rodzinę i szukać pracy w innym większym mieście?.
                                                  W Warszawie pewno się ze mnie śmieją a już napewno moi odpowiednicy
                                                  w Niemczech już sobie dawno od śmiechu ze mnie pozrywali boki.
                                                  No dobrze. W każdym razie mam nadzieję, że sprawę zarobków tych
                                                  dwóch grup zawodowych w naszym mieście sobie wyjaśniliśmy, chociaż
                                                  przypomnę, że w KRC słyszałem o dużo wyższych zarobkach lekarzy niż
                                                  dowiaduję się od Ciebie. Gdzie leży prawda?
                                                  • Gość: boruta Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.chello.pl 13.05.09, 23:37
                                                    jak zawsze...posrodku... pozdrawiam
                                    • Gość: inżynier Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 21:56
                                      Przytaczanie danych tej agencji jest w tym wypadku robieniem
                                      czytajacym wody z mózgu i odwracaniem uwagi od tego jak te sprawy
                                      mają się w Ciechanowie. Dzisiaj był w KRC wywiad z Dyr. Szpitala,
                                      który podał do publicznej wiadomości zarobki lekarzy w naszym
                                      Szpitalu. Skoro jesteś taki dokładny i dużo wiedzący to mam
                                      nadzieję, że znasz też te zarobki i może zechcesz je tutaj podać.
                                      Ja je znam z tego wywiadu i chciałbym się upewnić czy czasami się
                                      nie przesłyszałem.
                                      • Gość: boruta Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.chello.pl 13.05.09, 22:28
                                        oczywiscie....jak my bijemy to jest ok, ale jak nas bija to dramat!
                                        nie sluchalem wywiadu z P. Dyrektorem, ale chetnie sie dowiem jakie sa zarobki w szpitalu...
                            • Gość: inżynier Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 14:54
                              Panie Nikt!
                              Skąd Pan wziąłeś te procenty? To raz.
                              Dwa - wyobrażam sobie tą "zastępowalność" w sytuacji gdy lekarz
                              musiałby się przekwalifikować na konstruktora sprzętu
                              diagnostycznego, bez którego może co najwyżej wyleczyć migdałki.
                              Śmieszny ten wywód. I właśnie takie mniemanie o sobie rodzi
                              przeważnie problemy z chodzącymi z głową w obłokach.
                        • Gość: Mort Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 19:28
                          Napisz mi jak ty wypracowujesz zarobki dla pozostałych pracowników
                          gów...o prawda ty nawet jeden z drugim nie potafisz porządnie
                          wypisać zwolnienia tylko dajesz tę robotę sekretarce tak jak i inne
                          sprawy które te biedne sekretarki muszą robić za was mądrych
                          lekarzy, nie potraficie nawet napisać na historii choroby procedur
                          potrzebnych do rozliczenia pacjenta z nfz tylko sekretarki robią to
                          za was a wy niby od czego jesteście!! od brania pieniędzy i stękania
                          jak to wam źle na tym świecie a tym bardziej w szpitalu
                          ciechanowskim!!! Potraficie jedynie w czasie pracy przyjmować
                          przedstawicieli firm farmaceutycznych a potem z danej tylko firmy
                          przepisywac pacjentom leki- myślicie że my pacjenci jesteśmy tacy
                          ciemni o nie.A jak jest napiszcie z jedzeniem w szpitalu na
                          oddziałach dzień w dzień przychodzą firmy i przynoszą wam żarcie i
                          co jeszcze wam źle!A powiedzcie jak traktujecie pacjenta w
                          poradniach specjalistycznych jak psy, te wasze wykrzywione twarze
                          znudzone i zmęczone.Macie nas za zło konieczne a teraz dziwicie się
                          że jesteście przez pacjentów tak traktowani więcej ludzkich odruchów-
                          czego nie posiadacie.Ile trzeba się naczekać aż przyjdzie lekarz do
                          poradni a nadodatek wychodzi i przychodzi kiedy chce ma to w nosie i
                          nikt nie wyciągnął z tego konsekwencji!!! Wstydźcie się.
                        • Gość: wkurzony Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:12
                          A czy mógłbyś nam podać "medicco" jaką to nędzną pensję dostajesz w
                          szpitalu za swoją pracę, że nie możesz utrzymać za to swojej rodziny?
                          Może mnie w ten sposób przekonasz do swoich racji?
                          • Gość: Agata Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:50
                            Popieram mojego przedmówcę i sądzę,że miliony ludzi w tym kraju
                            chciałoby mieć takie "głodowe" pensje. Wstydem jest żądać podwyżek
                            kiedy ludzie godzą się na obniżanie czasu pracy a co za tym idzie i
                            pieniędzy, trzeba nie mieć za grosz honoru. Też jestem osobą
                            wykształconą, skończyłam studia, mam odpowiedzialną pracę w którą
                            wkładam całe serce i pewnie zarabiam tyle, co nasi lekarze dostali
                            podwyżki. Mam też dzieci, którym chciałabym zapewnić dobre warunki i
                            start w życiu,ale może należę do jakiejś niższej kategorii ludzi.
                            Myślę, że doskonałym pomysłem jest wprowadzenie kas fiskalnych w
                            prywatnych gabinetach lekarskich, bo wtedy trzeba będzie przedstawić
                            rzeczywistą liczbę przyjętych pacjentów a nie zgodnie z wywieszką 2
                            godz. 6 pacjentów, a w rzeczywistości 20.
                        • Gość: pacjent Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 22:04
                          medicco po tych wypocinach to ordynator i dyrektor powinni zapewnić
                          CI tak upragnioną "wolność" obejrzyj filmiki amerykańskie jak
                          ciężko i jak długo pracują lekarze w szpitalach w USA i publicznie
                          mówią ze sa zadowoleni to wszystko dzieje sie w lokalnych
                          szpitalach.Specjaliści czekają pod telefonami i w szpitalu znajdują
                          sie na wezwanie z oddziału w kilkanaście minut by ratować ludzi.
                          TO wy żyjecie w komuniżmie .Bez tego ustroju większości z WAS
                          niema,rynek zweryfikuje wasze "kwalifikacje" a w PUP wydłuży się
                          kolejka bezrobotnych.
                          • Gość: pan nikt Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.chello.pl 27.04.09, 12:56
                            a Ty drogi Pacjencie obejrzyj te filmiki do momentu gdzie mowi sie o ich zarobkach :-)
                            JEsli bys mial problem ze znaleziem danych to polecam linki:
                            www.mp.pl/kurier/index.php?aid=28933&print=1&_tc=538FE4FE257D4875AF16CCB60D4C6D5C
                            - srednie roczne zarobki lekarza w USA w 2003r 203000$ razy3,50zl=710000zl rocznie czyli 59000zl miesiecznie :-)
                            Jesli nadal chcesz porownywac to porownuj nie tylko jakosc uslug ale caloksztalt wlacznie z placami
                            Wiec nawet jak nasz lekarz by zarabial 10 czy 15 tysiecy zl miesiecznie to i tak jest mu daleko do przytoczonych przez Ciebie Stanow Zjednoczonych :)
                        • Gość: pacjent Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 22:15
                          Medicco skoro to WY osobiście wypracowujecie te zyski dla szpitala
                          to proszę osobiście opiekować się pacjentem przez 24
                          godziny,sprzątać sale,podawać leki,gotować posiłki,myć chorych i
                          kibelki na oddziałach i wykonywać jeszcze wiele innych prac i
                          czynności które nalezy wykonać w procesie leczenia chorych a więc do
                          pracy wielce szanowny
                          (DOKTORZE) lekarzu z borzej łaski i kaski tatusia.
                          • Gość: dosyć!! Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 22:41
                            Tupet tego towarzystwa w białych kitlach jest nie do zniesienia.
                            Jest takie przysłowie - Dać kurze grzędę, to kura - jeszcze wyżej
                            będę.
                            Dano im podwyżki, które nic nie miały wspólnego ze zdrowym
                            rozsądkiem. Tym samym wbito ich w przekonanie, że są niezastąpieni,
                            wielcy specjaliści. Tylko oni są niezbędni w tym szpitalu. Omnibusy
                            od wszystkiego. Reszta pracowników się nie liczy. Wręcz im
                            przeszkadza, bo zabiera im ich nędzne zarobki. Jeśli ich spytać ile
                            zarabiają - milczą twierdząc w kółko, że ciągle za mało i szantażują
                            nas wszystkich.
                            Czy naprawdę nie ma na tą gangrenę lekarstwa? Ile razy ten kotlet
                            będzie jeszcze odgrzewany?!!
                            Państwo w państwie. Brak słów!!!!
                            • Gość: pacjencik09 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 09:28
                              Gratuluje Dyrektorowi ze poszedl po rozum do glowy-lepiej pozno niz wcale.
                              Marszalek mam nadzieje stanie po jego stronie bo teraz to juz tylko do przodu.
                              A "lekarze" hmm czy oni wiecej robia szkody czy pozytku to kwestia sporna, na
                              pewno wypadaloby ich przeswietlic i niektorych sie pozbyc.
                              Dac wiecej tym co sie naprawde im nalezy a nie tym pseudospecjalistom-typu
                              "kupa" ginekologow którzy nie wiedza co czynia.
                              Ja osobiscie chodze tam tylko do POZU i moja pani doktor- ta mlodsza oczywiscie
                              to swietny specjalista i dobry człowiek bo juz np ta druga starsza to lepiej
                              pominac milczeniem.
                              Niech uczciwie pacjenci ocenia swoich lekarzy i pielegniarki i niech ci
                              ewentualnie dostaja dodatkowe premie a nie czy sie stoi czy sie lezy 500 zl sie
                              nalezy. To bzdura a wlasnie wg tej zasady pracuja "lekarze" w ciechanowskim
                              szpitalu.
                              Dyrektorze powodzenia i trzymaj jak trzymasz. "Lekarze" wstydzcie sie!!!
                              • Gość: wkurzony Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 11:49
                                Głosy wzburzenia na tą sytuację jak widać są duże. Nie ma w tym nic
                                dziwnego. Ludzie naprawdę mają dosyć i myślę, że odpowiedzialne za
                                to władze powinny się wreszcie zreflektować i coś z tym zrobić.
                                Dlaczego jeśli lekarze czują się tacy pokrzywdzeni, nie podadzą
                                swoich oficjalnych chociażby zarobków w szpitalu bez dyżurów abyśmy
                                ocenili czy naprawde dzieje się im taka krzywda?. Z tego co wiem
                                jest to dziwnie utajnione a przeciez to jest jednostka budżetowa i
                                społeczeństwo ma prawo wiedzieć ile ich pieniędzy na to idzie.
                                W tej chwili jeśli tego lekarze nie chcą zrobić, działają na własną
                                szkodę, gdyż są ostatnio chyba najbardziej znienawidzoną grupą
                                społeczną. Ale to Wy - lekarze cały czas na taki wizerunek
                                pracujecie. Inna rzecz, że wielu z Was to nie przeszkadza, gdyż
                                ważniejsza dla Was jest kasa. Ludzie to dla Was rynek, biznes do
                                mnożenia pieniędzy. Przychodzimy do Was po poradę, gdyż nie mamy
                                innego wyjścia i Wy to wykorzystujecie do swoistego szantażu.
                                Reprezentująca nas władza dziwnie do tej pory nie może sobie z tym
                                poradzić. Wypadnie nam chyba tej władzy odpowiednio za to zapłacić
                                przy następnych wyborach, gdyż tylko w ten sposób możemy się przed
                                tym draństwem bronić. W tym kontekście ostatnie posunięcie Dyrektora
                                zasługuje na szacunek i będziemy trzymać kciuki aby zrealizował to
                                co postanowił.
                                • Gość: radek Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 12:47
                                  nie ma żadnej tajemnicy - wielokrotnie podawano oficjalnie zarobki lekarzy i właśnie odgrzebałem to w jednym z tygodników ciechanowskich z tamtego roku : lekarz bez specjalizacji 1,2 średniej krajowej i 2 średnie krajowe dla lekarza specjalisty II stopnia (zarobki oczywiście brutto ze średnią za rok 2007).Jeśli od tego dyrekcja chce zabrać 40% to proszę samemu osądzić (tylko obiektywnie) czy rzeczywiście lekarze w naszym szpitalu zarabiają takie niewiarygodnie ogromne pieniądze.Takie są fakty.A jeśli chodzi o kibicowanie dyrektorowi i jego decyzji to ciekawy jestem czy będziecie z niego tacy dumni kiedy lekarze nie zgadzając się na nową propozycję płacową odejdą z pracy z dniem 1 czerwca i szpital przestanie funkcjonować...ale co tam przecież i tak pracują tam same głąby i nieudaczniki,więc pewnie nikt nie zauważy ich braku...pewnie wtedy tacy jak "wkurzony beda zadowoleni.Pozdrawiam.
                                  • Gość: wkurzony Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 14:36
                                    Czy potwierdzisz, że zarobki które podałeś to są zarobki, które
                                    lekarze mieli po podwyżkach w zeszłym roku?
                                    • Gość: radek Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 14:48
                                      Tak potwierdzam w 100% i to jest do sprawdzenia.
                                      • Gość: wkurzony Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 16:49
                                        Czyli jeśli dobrze Ciebie zrozumiałem gdyby Dyrekcja wprowadziła w
                                        życie swoją ostatnią decyzję to lekarz bez specjalizacji zarabiałby
                                        0,8 średniej krajowej a z II stopniem specjalizacji 1,6 średniej
                                        krajowej. Chociaż tak naprawdę wydaje mi się, że TAK POWINNO BYĆ to
                                        postaram się to sprawdzić i jeśli to prawda to być może trochę
                                        stonuję swoją o tej sytuacji opinię. Dlaczego sądzę, że tak powinno
                                        być?. Dlatego, że tak mniej wiecej jest w innych zawodach. Czym się
                                        różni zawód lekarza od zawodów ludzi z wyższym wykształceniem w
                                        innych zawodach? Przecież tam takie zasady wynagradzania są normą.
                                        Jak zaznaczyłem wcześniej, nie interesują mnie zarobki za dyżury
                                        (bardzo kontrowersyjne opinie)lub z dodatkowej praktyki prywatnej.
                                        To co da się słyszeć na mieście z ust mniej lub bardziej
                                        poinformowanych wygląda nieco inaczej i nie dziwi, że wywołuje
                                        emocje. Np. chociażby to, że za dyżur nocny lekarz dostaje coś około
                                        1500 zł. Tyle wynosi miesięczny zarobek dużej części naszego
                                        społeczeństwa.
                                        • Gość: pacjencik09 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 17:26
                                          DOKŁADNIE PRZECIEZ ONI NIE ZARABIAJA TYLKO TEGO CO NAZYWANE JEST ICH PODSTAWA-TE
                                          ŚREDNIE KTORE PODAJECIE ALE DOCHODZĄ DO TEGO DYŻURY-KTÓRE POCHLANIAJA PEWNIE SE
                                          4 RAZY TYLE BUDZETU NIZ WYNAGRODZENIE PODSTAWOWE. A GDZIE JESZCZE DODATKI ZA
                                          STAŻE. WTEDY Z DO TEJ ŚREDNIEJ KRAJOWEJ MOŻEMY DODAĆ NASTĘPNĄ I PEWNIE MAMY ZE
                                          2,5 ŚREDNIEJ Z DYŻURAMI.
                                          A ONI ŻERUJA NA TYM ZE SZPITAL MUSI PRACOWAC 24 GODZINY. CI PACJENCI KTÓRZY SĄ
                                          POWĄZNIE CHORZY I TAK W CIECHANOWIE SIE NIE WYLECZA. POWAŻNE PRZYPADKI ODSYŁANE
                                          SĄ DO WARSZAWY A MLODZI LEKARZE NP NA IZBACH PRZYJĘĆ CZY W NIEKTÓRYCH PORADNIACH
                                          TO PO PROSTU JAKAŚ POMYŁKA.
                                          ONI NIE MAJA PRAWA SIE BUNTOWAĆ NIECH SZANUJA TO CO MAJA BO INNI MAJA O WIELE
                                          GORZEJ A NIKT O NICH TU NIE PISZE.
                                          • Gość: aga Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 17:54
                                            Śledzę w prasie i tu na forum wiadomości o szpitalu. I pamiętam jak pisano o
                                            poprzedniej dyrktorce, że jej nikt nie podskoczy. A pomyślcie co zrobił ten
                                            dyrektor. Dał pieskom kość-dużą pełną mięsa, oni ją jedli bardzo dokładnie, tyli
                                            tak, że buda zaczęła pękać w szwach. I zaczęła się rozpadać. To ich Pan- jak
                                            podpowiadał mu rozsądek pomyślał, że ich troszke odchudzi to i buda się zachowa.
                                            Tak też zrobił, pieski mu szczekały wyły, część ze zgryzoty odeszła część się
                                            sama pogrążyła a część została w nadziei na lepsze jutro. I jak myślicie kto wygrał?
                                            O ile Romanow była ostra to Trzeciak pokazał że jest o wiele bardziej twardy dał
                                            i zabrał a lekarze z szoku wyjść nie mogą i wszyscy się z nich smieją I
                                            słusznie! i to ich boli, że ktoś ich ruszył, że się odważył. Nawet Romanow nie
                                            dała rady haha!
                                            • Gość: edi Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 18:37
                                              Trzeciak też nie da rady...to już jego ostatnie dni,bo tym dekretem sam sobie pętle na szyję zawiązał.Jeśli lekarze nie przyjmą nowych warunków pracy (a wszystko na to wskazuje) i złożą wymówienia to tylko może sobie pogratulować,ale głupoty,bo za całą sytuację i tak odpowie głową.Przecież koledzy z PO pogrążą go i obwinią za całe zamieszanie w szpitalu - bez wahania.Wieć chyba pyrrusowe zwycięstwo..niestety!!!
                                              • Gość: Mort Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 19:12
                                                I co z tego że sie pozwalniaja już raz tak było i co wrócili z
                                                podkulonym ogonem, proponuje dać ogłoszenie i zaprosić innych lekarzy
                                                za taką pensję po zabraniu podwyżek niejeden znajdzie się chętny w
                                                dużych miastach tyle nie mają co tu.A oni zostaną z ręką w nocniku,
                                                może przyjda inni sympatyczniejsi i bardziej wyszkoleni niż nasze
                                                konowały.
                                                • Gość: edi Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 19:29
                                                  Co do powrotu z podkulonym ogonem to masz złe informacje- bo to dyrekcja prosiła lekarzy żeby wycofali wymówienia,a co do reszty...no cóż powinieneś chyba zająć się fantastyką naukową!!!
                                                  Już widzę te tłumy wykwalifikowanych lekarzy walących do naszego Ciechanówka bo można tu majątek zarobić !!! Co do wynagrodzeń to właściwie pensje się kształtują w większości szpitali ościennych na podobnym poziomie jak teraz u nas.Więcej realizmu i zdrowego rozsądku poproszę...
                                                  • Gość: jarek Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 19:50
                                                    Proponuje zwolnić starych wyżeraczy około 60%,reszta może zostać.Te 60%
                                                    pobierają w gabinetach prywatnych od 80 do 100 zł. od osobnika razy 30 dni.A
                                                    podatku płacą (grosze).
                                                  • Gość: radek Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 20:02
                                                    Nie chcesz płacić starym wyżeraczom w gabinetach prywatnych to do nich nie chodż - popyt kształtuje podaż i świadomość.Poza tym jeśli już chcesz stosować selekcję to może warto byłoby zastanowić się nad nadmmiernie rozbudowaną administracją,bo co drzwi to kierownik...i pensja kierownicza oczywiście.
                                                  • Gość: ... Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 21:58
                                                    Na czele tego buntu to chyba Galbarczyk stoji :P (tak ładnie wyszedl w gazecie,
                                                    pozdrowienia dla jego fryzjera) nie nazwe go lekarzem bo nie zasługuje a na
                                                    doktora tym bardziej...
                                                  • Gość: wkurzony Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 00:09
                                                    Co do tytułu - doktor - to przypomnę, że to jest to tytuł NAUKOWY.
                                                    Nie ma to nic wspólnego z lekarzami, czyli tytułem zawodowym takim
                                                    samym jak np. inżynier. W każdym zawodzie ten tytuł NAUKOWY w
                                                    zasadzie ma miejsce i wiąże się się to z odpowiednią wiedzą.
                                                    Prosiłbym o zachowanie umiaru w szermowaniu tym tytułem, gdyż wg
                                                    mojej wiedzy na ten tytuł zasługuje w naszym mieście tylu osobników
                                                    co na palcach jednej ręki można policzyć.
                                                    Pozdrawiam doktorów w naszym mieście Ciechanowie.
                                                  • Gość: wkurzony Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 00:39
                                                    Nawiązując do mojego wcześniejszego postu ośmielę się zauważyć, że
                                                    niczym nie różni się przecietny lekarz (a takich w naszym szpitalu
                                                    jest większość) od przeciętnego np. inżyniera w zakładzie takim jak
                                                    np. Metaltech. Porównajmy więc ich zarobki i wyciągnijmy wnioski.
                                                    Co nam z tego wyjdzie?
                                                    Mam ten luksus to pisząc i satysfakcję, że należę do grupy trochę
                                                    większych specjalistów w swoim zawodzie niż ci przeciętniacy
                                                    (przepraszam za nieskromność, ale to fakt) a jednak zarabiam mniej
                                                    niz średniak lekarz i muszę sie z tym pogodzić. Na dzisiaj muszę też
                                                    pogodzić się z faktem, że kryzys finansowy wymusza ode mnie zgodę na
                                                    jeszcze niższe zarobki ( na razie brak premii, w bliskiej
                                                    przyszłości praca w cztery, nie pięć dni w tygodniu)i w zasadzie
                                                    muszę być dodatkowo zadowolony, ze w ramach cięcia kosztów w f-mie
                                                    nie podziekowano mi za moją pracę. Dedykuję to wszystko wiecznie
                                                    niezadowolonym lekarzom - nie doktorom i nie lekarzom II
                                                    specjalizacji - lekarzom. Panowie lekarze (nie doktorzy i nie
                                                    lekarze z II specjalizacją)- zejdżcie z obłoków. Jesteście dla mnie
                                                    takimi samymi specjalistami jak przeciętny inżynier, jak przeciętny
                                                    hydraulik, przeciętny budowlaniec i nic niestety więcej. Czas sobie
                                                    z tego zdać sprawę i przestac zadzierać nosa. Im wcześniej tym
                                                    lepiej dla Was. Zapewniam.
                                                  • Gość: qwerty Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 07:38
                                                    wygadales sie...no zawsze to taniej pisac swoje wymozdzenia na forum niz isc do psychoanalityka... a tak na powaznie to nikogo nie obchodzi gdzie i ile pracujesz i jak duze masz przez to kompleksy...twoja premia twoja sprawa...do lozka tez ci nikt nie zamierza zagladac.
                                                    widac jednak, ze pracujesz w duzym stresie i rzutuje sie to na twoja glowe...do takich bredni jakie tu piszesz nie ma sensu odnosic sie merytorycznie. kiedys byly tzw. tabletki szczescia - polecam...
                                                  • Gość: z Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 07:53
                                                    Skoro masz takie kompleksy, to wal koleś do psychoanalityka, a potem
                                                    Prozac i do przodu...
                                                  • Gość: wkurzony Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 11:23
                                                    Napisałem co myślę o tych co mają kompleks wyższości.
                                                    Potrafię się cieszyć z tego co mam i nie narzekam.
                                                    Nigdy nie walczyłem o kasę. Jakoś inni potrfili mnie docenić i nie
                                                    musiałem ich szantażować aby mi dali więcej.
                                                  • Gość: wkurzony Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 12:14
                                                    Jeszcze coś. Żałuję, że na posty o takim poziomie wogóle coś
                                                    odpisałem.
                                                    Uciekam stąd. To nie mój świat.
                                                  • Gość: z Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 12:21
                                                    A po co tu właziłeś? Zeby wylać frustrację? Podobno fora to
                                                    rynsztok, jak twierdzi jeden ze znanych polityków.
                                                  • Gość: gart Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.centertel.pl 29.03.09, 14:27
                                                    pan hrabia najpierw naublizal innym a teraz twierdzi ze to nie jego swiat - panisko
                                                  • Gość: zadziorny Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 20:01
                                                    Stwierdzam, iz na tym forum i na tym poście siedzą wyłącznie lekarze
                                                    z ciechanowskiego szpitala teraz wiemy wszyscy co robią na dyżurach,
                                                    no ale dyrekcja pozwoliła im korzystać z internetu i w każdym
                                                    gabinecie lekarskim on jest, pytam sie po co?-oni wyłącznie siedzą w
                                                    internecie ale jak mają coś zrobić w programie dla szpitala o to z
                                                    tym gorzej. te czynności za nich robią sekretarki, no bo oni nie
                                                    potrafią.Wziąć się do roboty do leczenia ludzi, a nie siedzieć na
                                                    czatach na alegro albo grać.I ty jeden z drugim chcesz jeszcze kasy
                                                    pytam się za co? za lenistwo nie dostaje się wynagrodzenia.
                                                  • Gość: Gośka Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 21:33
                                                    To właśnie nasza ciechanowska "elyta", gromada małomiasteczkowych
                                                    bufonów, ignorantów i leni. Zastanawiam się dlaczego w warszawskich
                                                    szpitalach nie honorują wyników badań z naszego szpitala i już wiem.
                                                    Odbieram wyniki badań dziecka z których wynika ostre zakażenie
                                                    układu moczowego, zaraz skierowanie na oddział, ale coś mnie
                                                    tchnęło, powtarzam sama (prywatnie) badania i wszystko ok, a pani z
                                                    błogim uśmiechem stwierdza, że pomyliła wyniki. Moje dziecko ok,
                                                    tylko co z tym chorym. Lekarz w przychodni wręcz każe mi iść
                                                    prywtnie do laryngologa, bo jak mówi, w poradni trzeba iść ze trzy
                                                    razy, a prywatnie można to badanie załatwić w ciągu jednej wizyty,
                                                    tomografia u dzecka wolny termin w październiku, ale prwatnie
                                                    jeszcze w tym tygodniu. Prywatnie pani doktor do rany przyłóż, ale w
                                                    szpitalu burczy. Jestem za godziwą zapłatą, bo wiem jak
                                                    odpowiedzialny to zawód i jestem pełna szacunku, ale dla lekarzy z
                                                    powołania a nie partaczy nastawionych jedyne na zarobek, noszących
                                                    głowę chyba zbyt wysoko, tak wysoko, że niektórzy przestali
                                                    dostrzegać człowieka. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby
                                                    odświeżenie tego środowiska, tworzącego coś w rodzaju
                                                    małomiasteczkowej enklawy!
                                                  • Gość: kika Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.cust.tele2.pl 18.04.09, 17:22
                                                    Gośka- POPIERAM!!!!!!!!
                                                  • Gość: hehe Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: 94.75.253.* 27.04.09, 13:25
                                                    zawodem z powolania jest ksiadz- idz sie z nim targuj jak Ci zaspiewa za
                                                    chrzest, slub czy pogrzeb :-D a potem wypisuj na forum jaki z niego dran bo za
                                                    pogrzeb krzyknal 1000 zl (godzina pracy) albo 1500zl za slub (tyz godzina pracy
                                                    a wlasciwie to masz ktora i tak by odprawil)

lekarz to zawod jak kazdy inny
                                                  • Gość: kolec Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 16:11
                                                    Jeśli jesteś wysokim specjalistą to chwała Ci za to.
                                                    Ale jeśli nie masz wykształcenia medycznego to nigdy nie będziesz
                                                    specjalistą z działu medycyny ( jakiejkolwiek).
                                                    I pytanie w ciagu ilu lat stałeś się super specjalistą w Twoim
                                                    mniemaniu i jakiej weryfikacji podlegała Twoja wiedza i umiejętności
                                                    praktyczne by stać się specjalistą.
                                                    W Polsce wszyscy znamy się na polityce , medycynie , piłce nożnej
                                                    itd. itd. - TROCHĘ SKROMNOŚCI I POKORY WOBEC INNYCH.
                                                  • krokodyl272 Re: Bunt lekarzy w szpitalu 17.04.09, 23:44
                                                    W szpitalu zaczyna się wysyłanie na przymusowe urlopy. Ciekawe co będzie po 1
                                                    czerwca? Może szpital zostanie zamknięty skoro około 80% lekarzy zadeklarowało
                                                    chęć odejścia z pracy w przypadku braku porozumienia z dyrektorem.
                                                  • Gość: Teresa Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 16:10
                                                    Jakie przymusowe urlopy! trzeba je wykorzystać, ciemnota w grodzie
                                                    nie zna granic.Super,że w końcu zwolnią się ci niedouczeni fachowcy,
                                                    przyjdą drudzy ludzcy, normalni.Kto nie ma praktyki w szpitalu a
                                                    posiada praktykę prywatną napewno nie znajdzie chętnych do gabinetu,
                                                    ludzie wolą iść do tych co pracują w szpitalu.I co? skąd weźmiecie
                                                    kasiorkę na wypasione bryki urlopiki na kanarach? A idźćcie w diabły
                                                    będzie chociaż normalnie w szpitalu.
                                                  • krokodyl272 Re: Bunt lekarzy w szpitalu 18.04.09, 16:43
                                                    W sprawie urlopów wiem co mówię. A kto tobie Tereso zabraniał iść na medycynę?
                                                    Do nauczycieli, którzy po pracy w szkole udzielają wcale nie tanich korepetycji
                                                    (nie płacąc od nich żadnego podatku) też masz takie żale o ich dochody...?

Moja narzeczona jest lekarzem. Nie jest na etacie, tylko na rezydenturze. Ze
                                                    względu na to, że jest w trakcie specjalizacji, nie może brać dyżurów w
                                                    szpitalu, a za miesiąc swojej pracy na oddziale dostaje 1678 złotych i 16 groszy
                                                    i jest to jej jedyny miesięczny dochód.

I co? Zatkało? Proszę więc nie mierzyć wszystkich lekarzy jedną miarą, bo
                                                    naprawdę nie każdego stać na wypasioną furę i wakacje na kanarach.
                                                  • Gość: z Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 17:51
                                                    Już widzę te stada lekarzy pędzących do Ciechanowa z Warszawy jak to
                                                    poniektórym się tu marzy...
                                                  • Gość: gość Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 20:22
                                                    może to kogoś zdziwi ale nowi lekarze i w dodatku ze
                                                    specjalizacjami już pracują w szpitalu

• krokodyl272 Re: Bunt lekarzy w szpitalu 19.04.09, 10:01
                                                    Pracują i nowi specjaliści i nowi w trakcie specjalizacji. Potwierdzam słowa
                                                    przedmówcy.
                                                  • Gość: pacjent Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.chello.pl 19.04.09, 10:06
                                                    W którym oddziale są nowi specjaliści ??
                                                  • Gość: hehe Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: 94.75.253.* 27.04.09, 13:33
                                                    No pracuja to fakt niezaprzeczalny podobnie zreszta jak stawki za ktore pracuja :)
                                                    nie jest tajemnica ze zarabiaja wiecej niz ciechanowscy lekarze obecnie :)
                                                    Tak wiec szykuje sie wymiena ciechanowskich "drogich" lekarzy na
                                                    nieciechanowskich jeszcze drozszych :)
                                                    wiadomo oszczednosci typowe dla naszych pseudomenadzerow :D
                                                  • Gość: Teresa Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 13:36
                                                    I co z tego krokodyl,że ty mówisz a może jedynie przelewasz swoje
                                                    flustracje z niedocenionej pani lekarz swojej narzeczonej na tym
                                                    forum? Trz było wziąc się za starsza wiekiem i stażempracy?wtedy i
                                                    korzyści były by większe, co do twoich wymagań. No cóż trza ci się
                                                    wziąć do solidnie pra\łatnej roboty i nie patrzec na dochody
                                                    narzeczonej bo to niesmaczne.
                                                  • Gość: rezydent Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 19:27
                                                    Krokodyl gadasz bzdury. Ja sam jestem rezydentem-szpital w w-wie i nie mam
                                                    problemów z dyżurami-płaci mi szpital nie państwo ale szpital też nie ma z tym
                                                    problemu. Twoja narzeczona chyba wiec cos przed toba ukrywa.
                                                    O szpitalu w Ciechanowie sporo sie mowi w tzw środowisku. I chyba to nie jest
                                                    sprawiedliwie ze wasi specjalisci zarabiaja duzo wiecej niz ci w stolicy. Kiedys
                                                    na moim oddziale byla pacjentka po nieudanej operacji ortopedycznej w
                                                    ciechanowie-polowe czasu przed zabiegiem musiala chodzic prywatnie-70zl za
                                                    wizyte a operacja i tak nie wyszla. W warszawie poszla raz prywatnie-50zl i od
                                                    razu skierowano ją na operacje. I dzis jest ok.
                                                    Podziwiam tych waszych lekarzy ze maja tak wysokie miemanie o sobie ale z calym
                                                    szacunkiem dla nich nie maja pojecia o prawdziwym dyzurze, pracy w poradniach i
                                                    poswieceniu sie pacjentowi.
                                                    Pokora w zawodzie lekarza to podstawa.Jestesmy dla pacjentów a nie pacjenci dla
                                                    nas.Pozdrawiam
                                                  • pierwszy.obywatel Re: Bunt lekarzy w szpitalu ? 19.04.09, 21:11
                                                    Pierwszy.Obywatel zdziwiony jest jakimś buntem w szpitalu.
                                                    Zadnych barw narodowych nie widać powiewających na frontonie budynku , by były
                                                    wywieszone w proteście przeciw okrutnej i zdemoralizowanej władzy jaką jest PO,
                                                    bo co innego za czasów PiSu.
                                                    Na parking wpuszczają nie za darmo, ale trzeba płacić po pierwszym kwadransie.
                                                    Sklepik,apteka,kwiaciarnia pracują na pełnych obrotach.

Mnie tam przyjął lekarz i nawet był miły i w trzy minuty byłem obsłużony i
                                                    poinformowany jak należy co najmniej tak jak w Klinice Rządowej.
                                                  • Gość: Pacjent Re: Bunt lekarzy w szpitalu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 21:25
                                                    Brawo REZYDENT taką wypowiedz lekarza dziennikarze TC winni
                                                    zamieścić na pierwszej stronie.Jak wynika z tej wypowiedzi o jakości
                                                    pracy szpitala i świadczonych w nim usług decydują zatrudnieni
                                                    pracownicy(lekarze,pielęgniarki,położne itd)Jak widać szanownych
                                                    naszych zapracowanych doktorów to nie dotyczy
                                                  • Gość: nierezydent Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 21:24
                                                    Ty to jeszcze choć ogólniak skończ, cobyś się pisać nauczył...
                                                  • Gość: kujon Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 21:52
                                                    No proszę. Znowu zapachniało ukończeniem ciężkich studiów i stąd
                                                    wynikającą wielką wiedzą. Ktoś śmiał się tutaj odezwać językiem ludu
                                                    i niezdarnie wyartykułować co go boli.
                                                  • Gość: caro Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 22:10
                                                    A miało być tak dobrze i szczęśliwie wszystkim w nareszcie wolnej i
                                                    demokratycznej Polsce, a tu, okazuje się, ludzie pozagryzaliby się o
                                                    parę złotych, a może tylko z miłości do bliźnich...
                                                  • Gość: hehe Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: 94.75.253.* 27.04.09, 13:18
                                                    sami inteligenci na tym forum :D
                                                    kolego wkurzony proponuje lekture słownika wyrazów bliskoznacznych haslo lekarz :-)
                                                    a tytulem naukowym jest DOKTOR NAUK .... i tu moze byc medycznych,
                                                    biologicznych, itd w zaleznosci od tego w jakiej dziedzinie nauk zrobil ow
                                                    czlowiek doktorat

I wlasnie dlatego jestes kolego inzynierem a nie lekarzem i zarabiasz mniej :-)
                                                    masz jaks tam wiedze ale nie pelna a uczylbys wszystkich wokolo :D
                                                  • Gość: hehe Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: 94.75.253.* 27.04.09, 13:13
                                                    pisze sie "stoi" a nie "stoji" inteligencie :P
                                              • Gość: xxx Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: 87.204.168.* 13.05.09, 19:30
                                                Rada Szpitala/ciało doradcze się teraz wystraszyła i chcą Dyrektora odwołać-a
                                                gdzie byli w 2007 roku,gdy popełniano totalny błąd w tak dużej podwyżce.Wtedy
                                                przyklaskiwali a teraz boją się konsekwencji i chcą Dyrektora odwołać,proponują
                                                zaciąganie kredytu -totalna niekompetencja i tchórzostwo.Niech Pan Panie
                                                Dyrektorze nie słucha tego "ciała".Jak Pana odwołają to raczej trzeba
                                                podziękować PO ,że za Panem "stoi"
                        • Gość: P Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.nat.student.pw.edu.pl 12.05.09, 16:08
                          Krótka piłka medico - napisz dochód z pita za 2008 - każdy wyrobi sobie własne
                          zdanie na temat tego czy mało zarabiacie. Bez uników!
                          • gosc.111 Re: Bunt lekarzy w szpitalu 12.05.09, 21:40
                            Jeśli lekarzom jest stale mało,to winni podać dochody z ubiegłego roku.A jeśli
                            chcą odejść to powinni to zrobić.Miło by było zobaczyć ich na szarym końcu
                            obchodu lekarskiego np. w Wa-wie
    • Gość: o.Tadeusz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 11:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • krokodyl272 Re: Bunt lekarzy w szpitalu 19.04.09, 22:32
      Najpierw do Teresy:

Po pierwsze zalecam powrót do szkoły i naukę poprawnej polszczyzny, bo wyrażeniem „flustracja” potwierdzasz jakieś braki w wykształceniu. Zresztą cała twoja wypowiedź ma się nijak do mojej wcześniejszej i stanowi doskonały przykład reakcji na czytanie bez zrozumienia treści czyjejś wypowiedzi. Do rzeczy… Czy ja napisałem, że uważam, iż moja narzeczona jest niedoceniona? Nie. Podałem tylko wysokość jej miesięcznego dochodu. Swoje wspaniałe rady na temat „brania się” za starszą wiekiem i stażem zachowaj proszę dla siebie lub swojej rodziny lub zacznij pisać do rubryki „Dobre rady cioci Teresy” w czasopiśmie dla sfrustrowanych gospodyń domowych. Czy ja pisałem o jakichś swoich wymaganiach? Nie. Czy ja napisałem, że dochody mojej narzeczonej są też moimi dochodami? Nie. Tak się szczęśliwie składa, że mam bardzo dobrze płatną pracę i naprawdę nie narzekam (oboje nie narzekamy) na brak środków do życia.
      Tak więc Tereso, jeśli coś tu było niesmaczne, to z pewnością twoja litania zupełnie błędnych wniosków wyciągniętych z mojej poprzedniej wypowiedzi. A mówiąc wprost (żebyś pojęła sens moich słów): nie żenię się z lekarką z powodu nadziei na dostatnie życie w obliczu wiadomości o rzekomo niebotycznych pieniądzach jakie zarabiają lekarze. Po prostu ją kocham :)
      Nie wiem, czy masz dzieci, ale może poślij je na medycynę. Może wtedy i tobie coś skapnie z tej lekarskiej obfitości, o której masz takie wyobrażenie. Albo lepiej do seminarium (jeśli masz syna). Mój ś.p. Dziadek Kazik mawiał, że „kto ma księdza w rodzie, tego bieda nie ubodzie”.
      A na koniec życzę ci dużo zdrowia i żebyś nie trafiła nigdy do ciechanowskiego szpitala ;-)

Teraz do Rezydenta:

Zupełnie się z tobą zgadzam w kwestii jakości leczenia w ciechanowskim szpitalu oraz podejścia niektórych lekarzy do pacjentów. Sam też mam doświadczenia z różnymi lekarzami (w Ciechanowie i poza Ciechanowem) i potwierdzam: w Ciechanowie nie jest najlepiej z relacjami pacjent-lekarz, choć nadal twierdzę, że nie należy wszystkich mierzyć jednakową miarą.
      Co do dyżurów, to chyba sam powinieneś wiedzieć, że nie wszystkie specjalizacje umożliwiają rozpoczęcie dyżurów np. na NPL, lub na oddziale na początku odbywania specjalizacji (bez odpowiedniej ilości przebytych tematycznych kursów specjalistycznych). Nie każdy ordynator od razu dopuści rezydenta do dyżurowania na oddziale. Przynajmniej taka sytuacja jest w naszym szpitalu.

A teraz do wszystkich mających pretensje do lekarzy o wysokość ich zarobków:

Naprawdę nikt nikomu nie bronił studiować na Akademii Medycznej, albo wysłać tam na studia swoje dzieci. Studia medyczne póki co są darmowe. Tak więc inwestycja żadna, a zyski… Przecież wy wszyscy tak bardzo dobrze wiecie, że są ogromne :)

Informacja dla czytających bez zrozumienia: powyższy ostatni akapit mojego postu zawiera dużą dozę ironii…
      • Gość: gosc Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.tktelekom.pl 20.04.09, 18:39
        krokodyl272 bardzo dobrze napisałeś.Podpisuje się pod tym.
      • Gość: gość2 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 19:30
        Też szacunek dla Twojej wypowiedzi z jednym małym ale... Otóż studia
        lekarskie nie są darmowe. One kosztują i to bardzo dużo. Widząc, że
        potrafisz dobrze, rozsądnie myśleć, jestem pewien, że doskonale
        wiesz kto za nie płaci. Czy wobec tego jest etyczne tak się odpłacać
        póżniej za nie pacjentom w przypadku tej części lekarzy o których
        słusznie wspomniałeś?
        • krokodyl272 Re: Bunt lekarzy w szpitalu 20.04.09, 21:05
          Oczywiście, że za kształcenie we wszystkich uczelniach państwowych płacimy my
          wszyscy. Tylko dlaczego nikt nie ma pretensji do prawników, że źle bronią ludzi
          w sądach, dlaczego nikt nie rozlicza studentów informatyki za to, że pewnie 100%
          z nich wykształciło się za nasze pieniądze, a teraz pracują albo za granicą,
          albo dla zagranicznych koncernów? Dlaczego tylko do lekarzy wszyscy mają
          pretensję? Pewnie dlatego, że przysłowiowy Kowalski z lekarzem ma jakikolwiek
          kontakt, bo z takim panem adwokatem i panem inżynierem informatykiem nawet nie
          ma okazji się spotkać. A jak wiadomo zawsze łatwiej jest wyżyć się na kimś, kto
          jest pod ręką. Jak szef jest zły, to komu się dostanie w pierwszej kolejności?
          Pierwszemu napotkanemu podwładnemu, albo sekretarce...
          Taki inżynier informatyk zarabia naprawdę niezłe pieniądze już na czwartym, lub
          piątym roku studiów, jeśli jest zdolny, znajdzie się pod skrzydłami jakiejś
          korporacji, która się nim "zaopiekuje" (dofinansuje jego edukację) a potem
          zatrudni (bo przecież za darmo tego nie zrobią, będzie musiał odrobić). A
          lekarz? Na studiach nie zarobi. Jak nie zrobi specjalizacji, to nie otworzy
          prywatnej praktyki. A specjalizacja trwa od 4 do 6 lat. Więc jeśli zsumujemy 6
          lat studiów i 6 lat specjalizacji, to proszę sobie porównać szanse informatyka
          dorabiającego obcego kapitalistę z lekarzem leczącym nasze babcie, dziadków,
          dzieci, rodziców.
          Spójrzcie na zarobki lekarzy w krajach skandynawskich i zachodnioeuropejskich.
          Tam są one wyższe od zarobków wielu innych grup zawodowych i jakoś nikt nie
          protestuje. A u nas? Już pisałem ile zarabia lekarz rezydent na początku swojej
          "kariery". Tyle samo może zarobić osoba pracująca np. za ladą sklepową z
          wykształceniem zawodowym. I mówię to przy całym szacunku dla osób pracujących w
          zawodzie sprzedawcy i wykształconych na poziomie zawodowym.
        • Gość: qwerty Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 21:10
          wszystkie studia w Polsce sa darmowe (oczywiscie sa limity miejsc) ale nie spotkalem sie z darmowymi poradami adwokatow, notariuszy, darmowymi uslugami architektow, itp...dlaczego lekarze maja pozwalac na to aby dyrektor dobrowolnie zmienial ich wynagrodzenia
          • Gość: gość2 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 22:35
            Panowie. W tym co piszecie jest sama prawda. Tak jest. Wszystkie
            studia są w Polsce finansowane (o ile nie są prywatne) w ten sam
            sposób, czyli z naszych wspólnych pieniędzy. Krzyk z wynagrodzeniami
            w ciechanowskim szpitalu podniósł się o ile jestem dobrze
            poinformowany po podwyżkach, o których głośno się zrobiło śmiem
            napisać nawet w całym środowisku lekarskim w Polsce. Słychać było o
            tym w Warszawie przy okazji wizyt u lekarzy warszawskich (miałem
            okazję z tym się zetknąć - A to Pan z Ciechanowa! - Co się tam u Was
            dzieje z tymi zarobkami lekarzy. Tu w Wa-wie takich nie mamy!. Dalej
            następował wykład o fachowości naszych ciechanowskich lekarzy
            itd.itp. Może przemawiała zazdrość? Może. Zrobiono coś jednak ponad
            ogólnie akceptowaną normę. Na dodatek pominięto inne służby, co
            wcześniej czy póżniej musiało siać ferment i skończyć się tak jak
            widać. Skala tych podwyżek to nie był dobrowolny gest Dyrekcji. W
            obliczu szantażu płacowego latem zeszłego roku Dyrekcja uległa i
            zrobiła moim zdaniem błąd, który skutkuje teraz taką sytuacją. Co do
            zwrotu - "A dlaczego lekarze mają pozwalać na to aby dyrektor
            dobrowolnie zmieniał ich wynagrodzenia" to myślę, że Dyrektor od
            tego między innymi jest aby te wynagrodzenia ustalał i brał za to
            odpowiedzialność. Czyżbyś "qwerty" chciał sugerować, że to lekarze
            mają sobie ustalać wynagrodzenia? W gabinetach prywatnych tak. W
            szpitalu państwowym - nie. Tu powinna rządzić i w tej chwili jak
            widać rządzi Dyrekcja. Co z tego w sumie wyniknie to inna sprawa ale
            stan sprzed tej zadymy był dość kuriozalny i niemal było pewne, że
            nie do zaakceptowania na dłuższą metę.
            • Gość: qwerty Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 22:44
              ustalenia co do placy sa obustronne...tzn pracownik podaje stawke a pracodawca albo sie zgadza albo nie (oczywiscie sa negocjacje). problem jest gdy pracodawca sie zgadza a potem zmienia zdanie i postanawia zmniejszyc place... polecam zapoznac sie z placmi w innych szpitalach...np w plocku czy zamosciu
              • Gość: gość2 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 14:46
                Ponieważ widzę, że jest szansa na rzeczową dyskusję, postaram się
                zwrócić uwagę na jeden moim zdaniem najważniejszy element tej całej
                historii z podwyżkami z zeszłego roku. Otóż kondycja finansowa
                szpitala była mizerna, żeby nie napisać fatalna. W tej sytuacji
                lekarze wywalczyli sobie podwyżki nie ogladając się na nic i na
                nikogo. Tymbardziej na personel pomocniczy, traktując ich jak
                Murzynów do usługiwania. Określenie "Murzynów" nie jest mojego
                autorstwa. Zacytowałem kogoś. Czy szpital to tylko lekarze? Czy
                lekarze, pielęgniarki i personel techniczny to nie jeden zespół
                mający się nawzajem wspomagać i szanować aby był porządany efekt?
                Uważam, że powinny być zachowane właściwe proporcje pomiędzy tymi
                składnikami zespołu, aby on funkcjonował bez zgrzytu z korzyścią dla
                pacjenta. Ludzie na szacunek dla siebie wyrażony też w wynagrodzeniu
                za pracę, są wyczuleni wszyscy tak samo. Nie tylko lekarze. Nie
                twierdzę, że lekarze zarabiają dobrze. Jednak jeśli doprowadza się
                do sytuacji, że za jeden dyżur nocny lekarz otrzymuje niemal pensję
                miesięczną swojego pomocnika to o proporcjach nie może być mowy. To
                już są różne światy.
                • Gość: Sprawiedliwy Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 14:50
                  Słusznie. Za to porozumienie lekarze i Dyrektor na bruk.
                  • Gość: gosc3 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 16:08
                    w dobie kryzysu w wielu firmach zmniejszono pobory.
                    nie ma premii. ludzie na to sie godzą aby nie doprowadzić do
                    upadłości. ale to są firmy prywatne, spółki itp.
                    w budżetówkach, a do takich zalicza się szpital, nie rozumieją
                    zasad ekonomi. przyzwyczajeni do wygodnictwa, nie musza się
                    martwić że zbankrutują. \
                    śledzę decyzje dyrektora i mam nadzieję, że nie ugnie się pod
                    presją kilku pieniaczy, niewiadomo jakiej klasy specjalistów.
                    jeśli mają dużo czasu na działalnośc związkową zazwyczaj nie mają
                    czasu na douczanie się.
                    należałoby jak w innym zakładach zrestrukturyzować szpital,
                    podziękować kilkunastu wysokowynagradzanym cwaniaczkom za pracę.niech
                    sobie prowadzą prywatne praktyki. ciekawe jak sobie poradzą gdy ich
                    odetną od darmowych badań na szpitalnym wysokospecjalistycznym
                    sprzecie?
                    nie ma ludzi niezastapionych,niech odchodzą.
                    przekonamy się już niedługo.
                    • Gość: qwerty Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.09, 16:19
                      ale o jakim uginaniu my tu mowimy...Dyrektor postanowil obnizyc pensje bez porozumienia z pracownikami...to kto sie ma tutaj nie uginac...to moze zrobmy tak, ze skoro jest kryzys to wszystkim mieszkancom ciechanowa obetnijmy 40% pensji...jak kryzys to kryzys... poza tym wplywy do nfz ze skladek sa na takim samym poziomie co w zeszlym roku...
                      • Gość: gość2 Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 17:19
                        Idąc drogą myślową z Twojego ostatniego zdania, personel szpitala z
                        lekarzami na czele powinien mieć już dawno OBNIŻONE pensje, gdyż od
                        ładnych kilku lat jest permamentnie zadłużony. Problem, jak ktoś
                        wyżej pisał w tym, że jest to jednostka budżetowa, gdzie może prosty
                        człowiek nie rozumie mechanizmów ekonomicznych i brnie w zaparte z
                        żądaniami, ale od ludzi z wyższym wykształceniem minimum wiedzy o
                        przyczynach i skutkach takiego działania można wymagać. I to jest
                        najbardziej naganne, że wiedząc o tym, nie zważając na to, nastąpiła
                        eskalacja żądań. Więc w sumie nie wiadomo czy to głupota, czy
                        emocja, czy też jakiś obmyślany plan.
                        • Gość: qwerty Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.09, 18:05
                          eskalacja zadan wynika z wieloletniego zapoznienia w finansowaniu ochrony zdrowia w Polsce. Wystarczy przeczytac ostatni raport WHO: www.euro.who.int/InformationSources/Publications/Catalogue/20080905_1
                          Co do finansowania to zamiast pisac co mozna wymagac od wyksztlconych warto samemu zapoznac sie z zasadami finansowania ochrony zdrowia oraz z metodyka dzialania tworu jakim jest NFZ - brak podstawowej wiedzy jest porazajacy...
                          PS. cala ochrona zdrowia wlasnie przez takie glupie myslenie przez wiele lat miala OBNIZONE pensje
                          • Gość: aga Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 20:46
                            Lekarze powinni dobrze zarabiać ale biorąc pod uwagę jedną placówkę tą w
                            Ciechanowie NIE powinni zarabiać (z dyżurami) ok 5 razy wiecej niz pielegniarka
                            ok 10 razy wiecej niż pozostali pracownicy i ci administracyjni i ci medyczni
                            inni. A tak z tego co wiem jest dzis w ciechanowskim szpitalu.
                            Zabrakło umiaru dyrektor popelnil błąd teraz go naprawia. Nie wiem ale jesli w
                            takim szpitalu jak ciechanowski dochodzi do takich rzeczy- ze lekarze chca
                            zostawic pacjentów to powinno sie ich postawic przed sadem.

PACJENT PACJENT I JESZCZE RAZ PACJENT
                            • Gość: marcin Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.09, 20:49
                              dlaczego chesz stawiac lekarzy przed sadem?
                              • Gość: pacjęt Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 14:22
                                Jeśli chodzi o płacę ta żenada ludzie z obsługi muszą pracować ponad
                                20 lat aby osiągnąć roczny zarobek lekarza jak to możliwe w jednym
                                zakładzie takie rozpietości płacowe, to błąd roku 2007, szkoda że
                                wtedy nie patrzono w przyszłość , ale polityki jest 100% a gdzie
                                merytoryka trudno ja znaleść pomyślcie czytający czy to możliwe,
                                ajednak tak...
                            • krokodyl272 Re: Bunt lekarzy w szpitalu 22.04.09, 20:50
                              :) a kto i jakie zarzuty ma sformułować?
                              • pierwszy.obywatel Re: Bunt lekarzy w szpitalu 22.04.09, 22:46
                                Ciekawy będzie tylko finał tych rozgrywek.

Trzeciak wyjedzie na taczkach jako kozioł ofiarny.

Biedni lekarze pokażą czego nie mają w garażu poza lepszym modelem roweru górala.

Jedynie my mieszkańcy na tym przegramy znaczy się dostaniemy po kieszeni, bo
                                większość lekarzy gdzieś tam dorabia, by na chleb z masłem położyć coś poza
                                pasztetową.
                            • Gość: hehe Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: 94.75.253.* 27.04.09, 14:13
                              No wlasnie i tu jest blad myslenia
                              Chodzi o to ze powinni !!! Tak jest na calym swiecie, moze troche w innych
                              proporcjach niz podalas tzn
                              salowa,kuchnia itp 1x
                              sekretarka medyczna 2-3x
                              administracja 3-4x
                              pielegniarka 5-7x
                              lekarz 8-10x

Czyli pielegniarka zarabia na zachodzie ok 1,5 do 2 razy mniej od lekarza ale
                              zarazem 1,5 do 2 raza wiecej niz administracja

Warto takze zwrocic uwage na fakt iz pensje dyrektorskie oscyluja tam w
                              granicach pensji pielegniarskich a nie jak u nas 2-3x wiecej niz lekarz :P
                          • Gość: ghfhfdh Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.centertel.pl 24.04.09, 13:43
                            podobno spital ma działać tylko do końca maja potem go zamkną?
                            • Gość: Morandii Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 18:17
                              A niech go zamkną. I tak leczyli kiepsko.Może w końcu przestaną
                              dorabiać się na cudzej chorobie. A kto im przyjdzie do ich
                              prywatnych gabinecików jeżeli nie będą mieć praktyki lekarskie w
                              szpitalu = nikt. Ludzie pójda tam gdzie będa mieć lepsze warunki
                              lecznicze.Bardzo się ciesze, że żaden z nich już nie będzie leczył
                              ludzi w mieście w szpitalu.
                              A tak na marginesie to podobno lekarze z innych miast walą drzwiami
                              i oknami do pracy w ciechanowskim szpitalu.Oferta pracy jest podana
                              w większości gazet w Polsce, tylko patrzeć jak będziemy mieli w
                              końcu normalnych lekarzy. Pozdrawiam tych co chcą przyjść do pracy.
                          • Gość: xyz Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 21:19
                            Dziś w kolejce do lekarza słyszałem rozmowy pacjentów na tenat jak
                            to lekarze którzy wybrali wolność ekonomiczną a nie straszny szpital
                            plajtują pacjenci wybierają ten straszny szpital i świadczone w nim
                            usługi niż piękne gabinety bez urządzęń diagnostycznych. Panie
                            Dyrektorze Trzeciak wracają dzieci marnotrawne.
                • Gość: hehe Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: 94.75.253.* 27.04.09, 14:06
                  Po pierwsze pielegniarki tez dostaly podwyzki i to wieksze proporcjonalnie od
                  lekarzy niech swiadczy o tym fakt ze pielegniarka po studiach zarabia tyle co
                  lekarz bez specjalizacji,a ponad 50% wiecej niż lekarz stażysta (co jest
                  totalnym absurdem i kazdy zdrowo myslacy czlowiek sie z tym zgodzi)

Co do personelu pomocniczego -rozumiem ze masz na mysli salowe, sekretarki itd.
                  i tu masz absolutna racje sa to różne światy wykształceniowe wiec muszą tez tak
                  bardzo róznic sie finasowo :D
                  Taka jest drabina spoleczna i akurat tak powinno byc chociaz co do proporcji
                  oczywiscie masz racje tyle ze ... u nas sa zbyt male te proporcje bo lekarz
                  zarabia tylko 2x wiecej niz salowa a nie 8-10x wiecej jak jest w krajach
                  rozwinietych np wspominanych przez kogos wczesniej Stanach Zjednoczonych :D
                • Gość: fasola Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 09:32
                  Wyścig szczurów trwa , kto się najwięcej nachapie kasiory na tej
                  zadymie?
        • Gość: hehe Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: 94.75.253.* 27.04.09, 13:51
          Drogi gość2
          otoz pragne Cie poinformowac ze nie tylko do studiow medycznych doplaca panstwo
          (czyli 99% obywateli)
          Doplaty sa do zlobkow, przedszkoli, szkol podstawowych, gimnazjow, technikow,
          liceow, wiekszosci studiow
          Ponadto doplaty sa do komunikacji miejskiej, hut, kopalni itd moznaby wymieniac
          w nieskonczonosc
          Jaki z tego wniosek ?
          Wszyscy sie powinni kochac bo kazdy z nas korzysta z wielu wymienionych wyzej
          instytucji :) a nie jak to nazwales "tak sie odplacac"
          Zrozum kolego ze nikt tu nikomu nie jest nic winien

Czy uwazasz ze jak moje dziecko chodzi do przedszkola to powinienem przed Toba
          na kolana padac i poklony bic wyrazajac Ci moja wdziecznosc ?? bo jakby nie
          patrzyl do mojego dziecka tez w jakis sposob doplacasz :) a jeszcze czeka Cie
          doplacanie do niego jak pojdzie do SP, potem do gimnazjum i liceum dalej studia
          :) wiec szykuj kazbe bo czekaja Cie wydatki :P
          takze do ciepla ktore mam w domu(poprzez dofinansowanie kopalni) itd.itd. :-)
          • Gość: vic Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 20:09
            Gość portalu: hehe napisał(a):
            otoz pragne Cie poinformowac ze nie tylko do studiow medycznych
            doplaca panstwo
            > (czyli 99% obywateli)
            > Doplaty sa do zlobkow, przedszkoli, szkol podstawowych, gimnazjow,
            technikow,
            > liceow, wiekszosci studiow
            > Ponadto doplaty sa do komunikacji miejskiej, hut, kopalni itd
            moznaby wymieniac
            > w nieskonczonosc

Drogi hehe, coś ci się porąbało z tymi dopłatami. Ile państwo
            dopłaca do ciechanwoskiego żłobka? Jeśłi ktoś doplaca, to
            ciechanowski samorząd, czyli mieszkańcy miasta. Podobnie z
            komunkacją miejską. Nikt też dziś nie dopłaca do hut i kopalni, coś
            chyba zapóxniłeś się z ekonomią.
    • Gość: z Re: Bunt lekarzy w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 08:08
      Szpital będzie działał! Obowiązki lekarzy przejmą pza dodatkowym
      wynagrodzeniem pracownicy administracyjni! Nie może upaść placówka w
      której schronienie znalazło tylu znajomych ludzi od władzy!