Dodaj do ulubionych

radny Prawa i Sprawiedliwości

03.01.05, 19:51
Przykład twórczości radnego powiatu pruszkowskiego Wiesława Jana Kurowskiego:

www.czuma.pl/public/agentura/wieslaw.jan.kurowski.php
Obserwuj wątek
    • stary.prochazka Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 04.01.05, 00:00
      rozumiem że to taka dzika lustracja po pruszkowsku
      na stronie internetowej można sobie wszystko napisać. Mam nadzieję że autor ma
      na to jakieś dokumenty, bo inaczej może mieć grube nieprzyjemności w sądzie.
      PS: nie znam pana Kurowskiego i nie wiedziałem nawet że jest radnym
      • lstarc Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 04.01.05, 11:10
        Dlaczego "dzika"? To jest cywilizowana, prywatna lustracja. No i pewnie autor
        (zy) wiedzą, że sprawa może trafić do sądu.

P.Kurowski, wg mojej wiedzy, był (i pewnie nadal jest) radnym i pełnomocnikiem
        PiS w powiecie pruszkowskim i członkiem Rady Politycznej PiS. A przedtem był -
        zdaje się - pełnomocnikiem i radnym AWS w tym samym rejonie. Tak, że to chyba
        lokalnie wpływowa politycznie postać.
        • stary.prochazka Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 04.01.05, 13:38
          według strony PiS
          www.pis.org.pl/oddzialy/warszawski.htm
          pełnomocnikami tej partii w Pruszkowie są: Kazimierz Mazur (powiat) i Marian
          Koralczuk (gmina). Pan Kurowski (o którym rzeczywiście pisało "Życie" w
          styczniu ubiegłego roku jako o współpracowniku SB) nie wystepuje ani jako
          pełnomocnik ani też jako członek zarządu w całym Warszawskim Zarządzie
          Regionalnym. Nie ma go także na liście członków Rady Politycznej PiS
          • lstarc Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 04.01.05, 14:03
            To się musiało zmienić nie dawno, bo na własne oczy widziałem go na tej samej
            stronie umieszczonego jako pełnomocnika PiS w Pruszkowie i członka Rady
            Politycznej. A pisało o nim - zdaje się - "Życie Warszawy", a nie "Życie".
          • stary.prochazka Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 04.01.05, 14:04
            Wiesław Jan Kurowski jest radnym powiatu pruszkowskiego z ramienia komitetu
            Praworządność-Samorządność
            sppruszkow.bip.ornak.pl/pl/bip/organy_powiatu/rada/czlonkowie
            jako członek komisji: Inwestycji, Ochrony Środowiska i Rolnictwa, Zdrowia i
            Spraw Społecznych
            Najwyraźniej pan Kurowski bardzo interesuje się bezpieczeństwem strażaków. Jak
            czytamy na stronie potężnego koncernu Dupont, pruszkowska straż zakupiła
            kombinezony ochronne firmy Nomex. Stało się tak za sprawą pana Kurowskiego,
            który w 2002 jako przewodniczący Komisji Bezpieczeństwa wraz z brygadierem
            Andrzejem Ratyńskim, szefem pruszkowskiej straży odwiedził targi Interschutz w
            Augsburgu, gdzie dowiedział się o "zaletach produktów marki NOMEX". Poźniej
            pruszkowska Komisja ds. Bezpieczeństwa zorganizowała seminarium w sprawie
            produktów NOMEX w którym wzięli udział przedstawiciele koncernu Dupont i
            należącej do niego marki NOMEX. W efekcie tego seminarium władze miasta
            wyposażyły pruszkowskich strażaków w ubiory ochronne marki NOMEX.
            Brygadier ratyński jest zadowolony z produktów marki NOMEX. Twierdzi że
            strażacy o wiele lepiej, bardziej swobodnie czują się w nich podczas akcji. Na
            dowód tego podaje fakt, że od stycznia do sierpnia 2002 w całej Polsce zginęło
            dwóch strażaków a 194 zostało rannych, tymczasem w Pruszkowie żaden strażak nie
            był ranny od trzech lat.
            www.dupont.com/nomex/europe/protectiveapparel/nomex/pdf/survivors_club.pdf
            • lstarc Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 04.01.05, 17:48
              Swoistą "zaletą" osobników pokroju p.Kurowskiego jest umiejętność nie zwracania
              uwagi na niepotrzebne sprawy "ideowe" i skupienie się na tym co najważniejsze:
              pieniądzach. Zresztą - o ile mi wiadomo - dał pokaz tej "zalety" w spółce
              miejskiej "Infrastruktura" a teraz pokazuje dalej jako kierownik od spraw
              zamówień publicznych w SPEC.

BTW, ta statystyka to pokaz nieprawdopodobnego załgania. Pruszków liczy poniżej
              54 tys. ludności, co stanowi 1 promill populacji Polski. Z tego wynika, że
              statystycznie ani nie powinien tam zostać żaden strażak zraniony, a tym
              bardziej nie powinien żaden strażak zginąć. Posłużenie się tą kłamliwą
              argumentacją statystyczną nasuwa podejrzenie, że p.Kurowskiemu nadzwyczaj
              zależy na "zalegendowaniu" kupna owych ubiorów.
              • stary.prochazka Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 04.01.05, 22:09
                głupie pytanie: co znaczy słowo "zalegendować" bo jeszcze nigdy się z nim nie
                spotkałem a w Słowniku Języka Polskiego PWN też go nie ma?
                A czemu Pan tak się uwziął akurat na Kurowskiego? Nigdy o nim nie słyszałem a
                myślę że jest parę innych "ciekawych" osób w pruszkowskim samorządzie.
                • lstarc Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 05.01.05, 11:18
                  Zalegendować, tzn. stworzyć wokół czegoś legendę kryjąca okoliczności
                  faktyczne. A Kurowskiego reklamuję, bo wiem że donosił Bezpiece i swoimi
                  działaniami wpakował kilkanaście osób do więzienia.
    • kemot8 Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 01.02.05, 14:26
      fakty.interia.pl/news?inf=587890
      • stary.prochazka Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 01.02.05, 14:35
        wygląda na to, że całą sprawę wyjaśni sąd
        • smallec Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 05.02.05, 10:25
          www.astercity.net/~jackal/lista/k/ku.html
          • stary.prochazka lista Wildsteina 05.02.05, 11:39
            wczoraj dostałem mailem.Przyznam, że skasowałem bez czytania.
          • stary.prochazka Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 05.02.05, 11:52
            listę Wildsteina (z wyszukiwarką) umieściła też na swojej stronie wyszukiwarka
            Gooru
          • sqh Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 05.02.05, 21:33
            smallec napisał:

> www.astercity.net/~jackal/lista/k/ku.html

No proszę - dokładnie na tej stronie są: mój Tata, Ciocia i Wujek :-)))
            • stary.prochazka Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 05.02.05, 23:57
              a mój Tata jest wymieniony ponad 40 razy :-)))
              • sqh Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 06.02.05, 09:58
                Znaczy, mocno się pewno dał IM we znaki... ;-)
    • to_ja11 Re: radny Prawa i Sprawiedliwości 26.08.05, 17:08
      Czy coś nowego zdarzyło się w sprawie p. K.?
      Na razie na stronie www.czuma.pl ucho kapusia, a potem
      zdjęcie młodego K. zostało zastąpione przymgloną, przygarbioną,
      schowaną za rzędem butelek, ale łatwo rozpoznawalną postacią
      (zapewne podczas obrad Rady Powiatu).
      www.czuma.pl/public/agentura/
      Ucho zostało więc zidentyfikowane przez autora strony.
      Czy wiecie coś o tym, że np. p. K. wygrał jakiś proces
      o zniesławienie, otrzymał zaświadczenie z IPN (że jest
      pokrzywdzonym), a jeśli nie to czy stracił dochodowe stanowisko
      w SPEC, przestał być członkiem klubu Prawa i Sprawiedliwości
      w Radzie Powiatu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka