wfe416n 20.05.05, 21:11 W mojej firmie za dobre wyniki finansowe 130 dyrektorów, dwoma samolotami poleciało do Meksyku na tydzień a potem lecą na walkę Gołoty. A u was w firmach jak jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
derekpl Re: Dobra firma 20.05.05, 23:17 Powiedzmy - ze u mnie - wysylaja na kurs (w ktorego warunkach, powiedziane jest - ze jesli go nie zdasz, to pokrywasz jego koszta - a to kilka tys. euro) Ps. Co to za firma, w ktorej pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Dobra firma 21.05.05, 00:49 Witam, Widywałem wielokrotnie takie obrazki, że z zagranicznej 'centrali' przysyłaja do polskiej firmy-córki materiały szkoleniowe i motywacyjne, aby je pracownikom zaprezentować i 'produktywność' natężyć. Materiały różne bywały ale najbardziej rozbawił mnie - niekrótki wcale - film, który obiecywał pracownikom 'wybijającym się' udział w dwutygodniowej wyprawie w Alpy jakieś albo inne Pireneje. Nie powiem, atrakcja to nie lada jaka! Ale był pewien haczyk: była to wycieczka, co czynnego udziału wymagała - a mianowicie "canyoning'owy" charakter miała:-))) Nie powiem, widok przerażonych twarzy pracowników film ten oglądających pozostawił we mnie niezatarte wrażnie. Ot, sztuka motywowania... Toteż nie narzekajcie, kochani, bo Was jeszcze w nagrodę na canyoning dwutygodniowy poślą;-) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
splart Re: Dobra firma 21.05.05, 11:12 130 dyrektorow?????? to widze, ze organizacja mocno rozbudowana ;-) wg. prawa "marfiego" organizacja ktora ma ponad 1000 pracowników juz nie potrzebuje klientow zewnetrznych - jest na tyle duza, ze potrafi wszystkim swoim ludziom wygenerowac odpowiednia ilosc pracy aby sie nie nudzili ;-) taki wewnetrzny łańcuch pokarmowy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Dobra firma 21.05.05, 15:42 splart napisał: > 130 dyrektorow?????? > to widze, ze organizacja mocno rozbudowana ;-) > wg. prawa "marfiego" organizacja ktora ma ponad 1000 pracowników > juz nie potrzebuje klientow zewnetrznych - jest na tyle duza, ze potrafi > wszystkim swoim ludziom wygenerowac odpowiednia ilosc pracy aby sie nie > nudzili ;-) taki wewnetrzny łańcuch pokarmowy ;-) Firma zatrudnia 24 tysiące pracowników. Przez grzeczność nie zdradzę nazwy firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: Dobra firma 22.05.05, 17:05 Wfe a sekretarki, któryś z tych dyrektorów nie potrzebuje. Ja bardzo chętnie jako asystentka bym się na taki wyjazd załapała;-) Pracowałam kiedyś w firmie, która fundowała pracownikom rózne takie integracje. Fajnie było. Dyrektorzy też jeździli a czasami nawet sam prezes. Odpowiedz Link Zgłoś