Dodaj do ulubionych

Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina

26.08.05, 20:48
Jeszcze wprawdzie trochę czasu, ale anons i krótkie wyjaśnienie idei
znalazłem w otrzymanym właśnie dziś "Informatorze" nr 6/05. Otóż 22 IX ul.
Chopina na odcinku od Niepodległości do Kościuszki (a więc dokładnie pod
oknami Pewnej Właścicielki Pianina ;-) będzie przeznaczona tylko dla pieszych
i rowerzystów, od godziny 8:00 do 16:00.

I na razie tyle. Ale liczę, że na ulicy odbędą się jednak jakieś imprezy
towarzyszące, bo takie ot, po prostu, jej zamknięcie to chyba trochę za mało
jak na obchody Europejskiego Dnia Bez Samochodu?
Obserwuj wątek
    • wfe416n Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 26.08.05, 20:51
      Czy ta właścicielka pianina jest też właścicielką pięknych blond włosów?
    • wfe416n Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 26.08.05, 20:53

sqh-chcesz zobaczyć turbinę ( najstarsza działająca - chyba w europie )?
      • sqh Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 26.08.05, 21:00
        A, przepraszam, czy to aluzja do czegoś...?

;-)

Chcem. Co mam więc zrobić? A będzie można fotografować?
        • wfe416n Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 26.08.05, 21:06
          Będzie okazja, prawdopodobnie 24.09 ale dkładnie napiszę później, ze mną będziesz mógł.
          • sqh Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 26.08.05, 21:10
            Suuuuupeeeer... :-) A gdzie konkretnie ta turbina się obraca i ile już lat?
            • wfe416n Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 26.08.05, 22:14
              Jestem zawiedziony, Ty nie wiesz? To kto ma wiedzieć?
              W Pruszkowie, 80 lat, turbina parowa.
              • szczupak72 Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 26.08.05, 23:42
                Jakby to było w godzinach popołudniowych to czy ja tez mógłbym się dołączyć do
                oglądania tej turbinki??
                • wfe416n Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 27.08.05, 15:30
                  Jest to sobota ( 24.09 ), w godzinach 10.00 - 15.00, ale dokładnie to później napiszę.
              • sqh Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 27.08.05, 00:27
                No o tym w książkach nie piszą. Znaczy, trzeba dopiero napisać :-)
    • august.bw Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 27.08.05, 20:20
      Ale w tej akcji europejskiej to chyba chodzi o to, że w tych godzinach lepiej
      tam samochodu nie zostawiać, bo ukradną...
    • cyprian_k_norwid Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 16.09.05, 12:29
      Jak powiedział mi pan ze Straży Miejskiej, w czasie EDBS będą znakowali rowery -
      warto się pojawić i dać się oznakować :))).
    • stary_pawian Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 16.09.05, 13:23
      I naprawdę będę mógł sobie pojeździć na rowerze "pod prąd" ? :)
      • zerozeroseven Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 16.09.05, 13:38
        stary_pawian napisał:

> I naprawdę będę mógł sobie pojeździć na rowerze "pod prąd" ? :)

Chyba tak. Szkoda tylko, że godziny tej imprezy są od czapy i nie będe mógł też
        tam być. Przyznam, że jestem trochę ciekawy właścicieli co aktywniejszych
        awatarów.
        • stary_pawian Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 16.09.05, 13:54
          Fakt. I data i godziny do kitu. Nie pojeżdzę sobie - będę w robocie.
          • zwierz.alpuhary złomowanie roweru=zniżka przy zakupie nowego 16.09.05, 16:07
            a ja dziś gdzieś wyczytałem w Stołecznej że jest jakaś promocja i jakaś firma
            daje zniżki przy zakupie nowego roweru za złomowanie starego, jakoś tak do 300
            złotych. Sprawdzę szczegóły w domu, jeśli są zainteresowani.
    • stary_pawian Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 17.09.05, 07:41
      Nie da się zmienić i daty i godzin na sobotnie lub niedzielne popołudnie?
      Chyba, że organizatorom zależy na tym by było jak najmniej uczestników.
      Cholera, a mój samochód na parkingu się nudzi, stresuje i z tych powodów
      rdzewieje. Idzie zima to i tak będzie się musiał ruszyć. :)
      • zwierz.alpuhary Re: Europejski Dzień Bez Samochodu na ul. Chopina 17.09.05, 17:05
        > Chyba, że organizatorom zależy na tym by było jak najmniej uczestników.

co tam, grunt, że potem będzie można się pochwalić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka