06.04.06, 23:07
czy widzieliście rondo koło US koło przejazdu kolejowego ????? Jest rondo, a
mimo to kierowcy przejażdżają te rondo, jakby było skrzyżowanie ... są
widoczne ślady, że ktoś jechał po trawniku ...

Czy ktoś się przyzna że nie zrobił kóleczka tylko pojechał na sktóty ???
Obserwuj wątek
    • alabama8 Re: Rondo 07.04.06, 09:00
      Rondo trochę jest za wąskie, nie mieszczą się na nim ciężarówki które jeżdża na
      budowę przy Działkowej, ani śmieciary. A przejazdy "przez" rondo to moim zdanie
      raczej kwestia tego że kierowcy jeżdżą na pamięć i dopiero w ostatniej chwili
      się orientują że tam jest nowe rondo. Dziś rano jakaś stłuczka chyba była
      (piątek).
    • alex_ja Re: Rondo 07.04.06, 10:20
      Matko ten kto wymyslił tak cisne rondo to powinien dostać nobla

Przydałby się tam na środku tego ronda wielki reflektor tzn taka latrania żeby
      go dobrze oświetlić bo wieczorem praktycznie go nie widać, aże niektórzy
      przekarczają prędkość w tym miejscu i dopiero w ostatniej chwili rondo zauważają
      to mnie nie dziwi i jeszcze nie znają przepisów obowiązujących na rondzie i nie
      uzywają kirunkowskazów, mozna tak w nieskończoność wymieniać
    • deptaczek Re: Rondo 07.04.06, 13:34
      ja mam wrazenie, że ronda projektowane sa przez ludzi, ktorzy nie spojrzeli na
      SDRy drog, na skrzyzowaniu ktorych jest ono budowane. (dla wyjasnienia: SDR -
      sredni dobowy ruch, pokazuje jakie pojazdy w jakich ilosciach jezdza po danej
      drodze). Albo mieli SDRy zrobione z palca. Jakos wyjatkowo czesto sie zdarza, ze
      ronda sa takie malutkie, ze ciezarowka przez nie nie moze przejechac. a musi. bo
      nigdzie wczesniej nie miala zakazu wjazdu.
      • wfe416n Re: Rondo 07.04.06, 15:24
        deptaczek napisała:

Jakos wyjatkowo czesto sie zdarza, z
        > e
        > ronda sa takie malutkie, ze ciezarowka przez nie nie moze przejechac. a musi. b
        > o
        > nigdzie wczesniej nie miala zakazu wjazdu.

Z tego co pamiętam to z każdej strony jest zakaz powyzej 3.5 tony więc o jaki ciężarówkach mówimy? O tych co łamią przepisy? To tak jakby mówić: most o nośności 3.5 t zawalił się pod 30 t TIRem i jest problem.
    • ewa.c3 Re: Rondo 07.04.06, 13:48
      Podobnie mikroskopijne rondo znajduje się na ulicy z Pruszkowa do Pęcic. Do tego
      skręcający w prawo w Kasztanową mogą spaść za krawęźnik i zawisnąć. Widziałam na
      własne oczy jak facet wisiał Oplem , bo było ciemno , błotno i slisko.
      Co do ronda w okoliach U.S. .Wczoraj coś tam remontowali , może stąd ten
      rozjechany trawnik :)
      • erleusortok Rondo po drodze do Pęcic 09.04.06, 22:07
        Fakt. Wprawdzie rondo jest jako-tako oznaczone i widoczne, więc przy odrobinie zdrowego rozsądku trudno na nie wpaść. Ale ta przepaść przed rondem po prawej (jadąc od Pruszkowa) to zbrodnia.
    • fafolot Re: Rondo 09.04.06, 20:25
      tak, to rondo w Pęcicach jest naprawę fajne...,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka