Dodaj do ulubionych

Najtańsza apteka w Pruszkowie?

14.12.06, 12:18
Jak w temacie. Kiedyś była w pawilonach przy Wojska Polskiego, ale chyba to
się zmieniło. Z moich przeliczeń wynika, że te gdzie są specjalne karty wcale
nie sprzedają najtaniej leków na kartę. Np. przy ul. Drzymały wiele leków
wychodzi drożej niż w aptece w której nie ma karty klienta. Temat pilny, bo
mam do wykupienia 16 leków.
Obserwuj wątek
    • cinosan Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 14.12.06, 20:07
      Najtańsze są zawsze apteki CEFARMU. Tanie są przy:Powstańcó-niedaleko
      Herbapola ,ale po przeciwnej stronie, w al.Niepodległości vis a vis parku oraz
      najnowsza przy ul.Helenowskiej.
      • mwirek Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 15.12.06, 17:43
        Dzięki. Właśnie wczoraj kupowałem przy Powstańców bo również usłyszałem że tam
        najtaniej. Porównałem ceny i chyba rzeczywiście tak. Nawet jeden z leków
        kupiony w tej aptece ok. 3 tygodnie temu staniał o prawie 5zł.
        • gapcia_aa Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 15.12.06, 18:25
          Jasne, że staniały bo na Helenowskiej super ceny mają, to inne apteki muszą
          obniżyć marżę.
          • wfe416n Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 15.12.06, 18:59
            różnica między cenami ( dwa zastrzyki )w aptekach Woj. Polskiego ( pawilony ) - Helenowska 40 zł na korzyść Helenowskiej.
    • milenkaj Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 03.04.07, 17:38

w którym miejscu na Helenowskiej?
      • wfe416n Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 03.04.07, 21:13
        milenkaj napisała:

>
        >
        > w którym miejscu na Helenowskiej?

obok Żabki ( prawie koniec Helenowskiej ).
        • alabama8 Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 05.04.07, 14:23
          A wiecie co, tak w temacie aptek i szumnego ostatnio Domu Zdrowia (ta apteka
          internetowa która ma zgodę na wysyłkę leków recepturowych):
          często kupuję leki (nie to nie hipochondria!) i mam dokładnie zapisane ich
          ceny. Więc sobie policzyłam czy w Domu Zdrowia było by taniej (bo piszą że
          nawet o 20%). No i mi wyszło że za leki w normalnej aptece zapłacę 200, a ten
          sam zestaw w DZ kosztuje mnie już 208 zł. Więcej. Plus koszty wysyłki - 15 zł
          przy zakupach do 50 zł i darmowe powyżej 100.
          No to wychodzi na to że wcale nie taniej a ciut drożej!
          • mwirek Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 05.04.07, 15:18
            Jutro znowu wybieram się na Helenowską po większy zakup leków na receptę. Mam
            kartę klienta do apteki przy Drzymały (koło przychodni). Jednak przy
            Helenowskiej bez żadnej karty jest taniej. Jeszcze trzeba zwracać uwagę (o ile
            to mozliwe) na leki zastępcze o identycznym składzie, no i starać się kupować w
            większych opakowaniach. Jak np. Vicebrol można kupić w paczce 100 tabletek.
            Jest bardzo duża różnica w cenie zarówno pod względem opakowania, jak i nzawy
            leku (istnieją o identycznym składzie znacznie droższe). Jest to lek często
            stosowany dla starszych osób.
    • zapas7 Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 17.04.07, 21:37
      Witam
      Słuchajcie jestem mile zaskoczona, znalazłam fajną aptekę tanią i w dodatku z
      miłą obsługą. To nowa apteka przy Szpitalu Kolejowym. Mam nadzieje, że nie
      tylko na starcie dali takie fajne ceny. Oprócz leków przeciwgrypowych,
      zakupiłam leki dla babci i dziadka ( serevent i zoxon po 1 gr!!!!!) a inne
      również w dobrej cenie.Pozdrawiam, sprawdźcie sami.
    • lupota Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 23.04.07, 14:12
      Ja na podstawie zakupów np. plastrów Evra czy leku na nadciśnenie Concore
      doszedłem do wniosku że najtaniej jest w Aptece na ul.Kraszewskiego - zaraz
      przed Prusa. Pozatym bardzo miłą obsługa. Na Powstańców w Cefarmie( mieszkam
      niedaleko) było odpowiednio 10 i 5 zł drożej.
    • soloviev Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 22.09.07, 13:44
      Polecam aptekę na Helenowskiej. Byłem tam tylko 2 razy, ale za każdym razem
      lekarstwa tam kupione były znacznie tańsze niż w innych aptekach, nawet tych
      internetowych. Przykładowo Coldrex 24 szt. kupiłem dzisiaj za 16 zeta z
      groszami, rok temu na Wojska Polskiego - 19,60.
      • biomona Helenowska 23.09.07, 19:02
        Kupowałam szczepionkę dla dziecka i pytałam o ceny w kilku aptekach w
        Pruszkowie. Najtaniej było na Helenowskiej, nawet o 90zl taniej niż w innej
        aptece!!!
    • tukata Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 16.10.13, 14:13
      apteka na helenowskiej wyjątkowa nieżyczliwe podejście do konsumenta. Nie informują przez telefon o cenach, a jak się przyjedzie na miejsce to jest drogo, ceny nienegocjowalne. W każdej innej aptece można negocjować ceny, szczególnie tych droższych leków, szczepionek. Polecam Woj. Polskiego, są bardzo elastyczni, choć oczywiście nie wszystko mają najtańsze. Ja dzwonię i sprawdzam ceny, kupuję tam gdzie jest najtaniej. Różnice w cenach są ogromne. Informacje o cenach uzyskuję wszędzie z wyjątkiem tej nieszczęsnej Helenowskiej.
    • monika3411 Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 16.10.13, 14:34
      Słyszałam, że najtańsza jest ta na Prusa tuż koło sklepu "Kubuś" z zabawkami, taka świeżo wyremontowana. Nie jest to informacja sprawdzona osobiście, jedynie podpowiedziana przez osobę pracującą w jednej z pruszkowskich aptek (nie tej, o której piszę).
      • monika3411 Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 16.10.13, 14:36
        To się dopisałam w wątku sprzed wieków :-( Po co wyciągane są tak stare wątki?
    • alutka29 Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 04.07.14, 09:15
      Ja wykupuję dużo leków dla babci, zrobiłam rundkę po Pruszkowie szukając najtańszej apteki. Okazało się,że najtaniej dostanę leki na rp w tej aptece na wojska w pawilonach, prawie 30 zł taniej niż na helenowskiej. A i dodatkowo farmaceutka polecała mi tanie odpowiedniki leków tych co na rp, tak więc można zapłacić jeszcze mniej.
      Z kolei w aptece przy stacji (grafitowa) tylko niektóre leki są tanie-te co w promocji, na reszcie przepłaciłam, byłam jeszcze na prusa przy parku, ale i tak taniej w aptece na wojska...
      • temporalitas Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 04.07.14, 10:17
        Dokładnie! W Grafitowej trzeba uważać, bo taniej tylko te 'promocyjne' i to dużo taniej, reszta drożej:)
        Natomiast CEFARM jak dla mnie porażka. W aptece przy Powstańców, na przeciwko Herbapolu, zawsze czegoś brak, zamawiają, trzeba ponownie przyjeżdżać i taka dodatkowo atrakcja była - jeden produkt w Grafitowej - 3 zł, w Cefarm przy Powstańcców identyczny produkt 12 zl !!
      • motylanoga71 Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 04.07.14, 13:00
        a przy Prusa, tej blizej fontanny? Cos mi sie wydaje ze to tam jest najtaniej.
      • mika881 Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 05.07.14, 13:21
        A gdzie hormony najtaniej? np. jasmin?
        • madalea Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 07.07.14, 21:17
          wydaje mi się, ze na Prusa, na przeciwko fontanny...Yasminelle blisko 10 zł taniej niż w innych..
        • doria79 Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 10.07.14, 12:45
          Yasmin kupuję na kraszewskiego na przeciwko kościoła. Tam płacę niecałe 30 zł. Nie wiem czy gdzieś jest taniej. Lubię tam obsługę. Pracują tam mile Panie, które zawsze dobrze coś doradzą.
    • wandzia45 Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 04.07.14, 17:10
      A w której są największe promocje?
      • temporalitas Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 04.07.14, 22:25
        Promocje największe bez wątpienia w Grafitowej na przeciwko Dworca.

> A w której są największe promocje?
    • oliwia60 Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 10.07.14, 17:07
      a w której jet najtańsza antykoncepcja?
    • amoruccia Re: Najtańsza apteka w Pruszkowie? 12.07.14, 17:46
      A mnie interesuje, gdzie najtaniej kupię mleko dla dziecka Enfamil. Może ktoś wie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka