36krzysiek 29.01.07, 14:55 Macie internet z Tel-kab? Jak się sprawują jako firma? Jestem po trzech rozmowach w sprawie montażu i zaczynam wątpić, czy chce mieć z nimi cokolwiek wspólnego. Firma żywcem jak z "Misia" Barei ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humptyangel Re: TEL-KAB 29.01.07, 15:05 ja tam nie narzekam, mam net i TV do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: TEL-KAB 29.01.07, 15:16 36krzysiek napisał: > Macie internet z Tel-kab? Jak się sprawują jako firma? Jestem po trzech > rozmowach w sprawie montażu i zaczynam wątpić, czy chce mieć z nimi cokolwiek > wspólnego. Firma żywcem jak z "Misia" Barei ! ja zrezygnowałem po pierwszej rozmowie z "panią z biura obsługi". Odpowiedz Link Zgłoś
36krzysiek Re: TEL-KAB 29.01.07, 15:20 A jak nie oni to kto? Tepsa nie wchodzi w rachubę. Odpowiedz Link Zgłoś
fush Re: TEL-KAB 29.01.07, 15:21 Generalnie dostawa łącza jest w porządku. Obsługa w BOK też jeszcze ujdzie. Ale montaż, to już inna sprawa (zwłaszcza ekipa montująca modem). Odpowiedz Link Zgłoś
stellaonthemoon Re: TEL-KAB 29.01.07, 18:00 fush napisał: > Generalnie dostawa łącza jest w porządku. Obsługa w BOK też jeszcze ujdzie. Ale > montaż, to już inna sprawa (zwłaszcza ekipa montująca modem). Teraz u mojej znajomej był instalowany internet z TEL-KABu i wygląda to tak, że już nie przychodzą następni z modemem tylko samemu się podłącza i konfiguruje wg. dostarczonej instrukcji. Tak,że odpada narzekanie na tych co montują modem a trzeba się wykazać samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
stellaonthemoon Re: TEL-KAB 29.01.07, 18:11 wfe416n napisał: > 36krzysiek napisał: > > > Macie internet z Tel-kab? Jak się sprawują jako firma? Jestem po trzech > > rozmowach w sprawie montażu i zaczynam wątpić, czy chce mieć z nimi cokol > wiek > > wspólnego. Firma żywcem jak z "Misia" Barei ! > > ja zrezygnowałem po pierwszej rozmowie z "panią z biura obsługi". Ja rozmawiałem kilkakrotnie z "panią z biura obsługi" i mój internet działa dobrze. Jak widać rozmowa z "panią z biura obsługi" nie wpływa na jakość łącza. Odpowiedz Link Zgłoś
soloviev Re: TEL-KAB 29.01.07, 16:23 > Macie internet z Tel-kab? Mialem do wrzesnia 2006, obecnie korzystam z Neo 1 mbit i w zyciu bym nie wrocil do Telkabu (a mam teraz mozliwosc bezplatnego odejscia od cyrografu). Odpowiedz Link Zgłoś
jok3r3 Re: TEL-KAB 29.01.07, 18:38 Jeżeli chodzi o TV ilość oferowanych kanałów zostawia wiele do życzenia, co do internetu, też nie jest ciekawie, często się u mnie wiesza, ceny stanowczo za wysokie (wystarczy spojrzeć na cennik dostawcy internetu na terenie ożarowa mazowieckiego - ot tak dla porównania), do tego BOK - i ta "wykwalifikowana" kobieta, siedzi juz tam tyle lat, a jeszcze niczego się nie naczuczyla - starość nie radość, szkoda ze nie ma pożądnej konkurencji na terenie Pruszkowa. Zostaje tylko neo i limity, więc z tych dwóch ja wybrałem tel-kab. Odpowiedz Link Zgłoś
soloviev Re: TEL-KAB 29.01.07, 21:54 Limit 25 GB nie jest dla mnie jakims bolesnym ograniczeniem, teraz jeszcze Netia i Energis weszly na kable Tepsy ze swoimi uslagami ADSL i probuja podebrac jej klientow, moze sie skusze (brak limitow i troszke lepsze ceny). Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: TEL-KAB 30.01.07, 15:37 No wlasnie. Od jutera mozna zamawiac net w Energii - takze w Pruszkowie. Nie wiem jak to jest w Netii, ale pewnie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
soloviev Re: TEL-KAB 01.02.07, 14:03 Wiele portali podaje informacje, ze Tepsa znosi od dzisiaj limity w Neo, ciekawe czy to prawda, czy tylko plotka majaca powstrzymac klientow masowo uciekajacych do konkurencji (a dolaczyla do niej m.in. Telekomunikacja Kolejowa z usluga o nazwie TDI, ktora jako jedyna oferuje staly zewnetrzny IP). Ciekawe co na to Telkab... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.lewandowski Re: TEL-KAB 02.02.07, 07:46 nie wygląda to tak pienkie ja piszesz, zapraszam na stronę z cennikiem : www.tktelekom.pl/dokumenty/TDI042006/cennikTDI.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
soloviev Re: TEL-KAB 02.02.07, 10:36 To jest cennik do umowy na czas nieokreslony, sensowne sa tylko promocyjne oferty z cyrografami www.telekomunikacjakolejowa.pl/index.php?id=142&ppid=221 . Tutaj tylko na 2-lata, u konkurencji mozna i na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
fush Re: TEL-KAB 30.01.07, 07:29 Tv z telkabu - bez przesady, podstawowe kanały są, poza tym za jaką cenę (~20 PLN). Internet - nie wiem jak sprawują się szybsze łącza, 256 działa znośnie i mimo wszystko (zwłaszcza montaż, ale to już ponoć przeszłość) nie przeszedłbym do tpsa. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: TEL-KAB 30.01.07, 09:17 Kanały podstawowe faktycznie, ale co i rusz z tych obiecywanych 51 stacji któraś wypada i ekran telewizora świeci na czarno, albo trzeba się przebijać przez edusat, mango i telezakupy plus kilka kanałów reklamowych. No ale za 2 dychy nie ma co narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: TEL-KAB - wieksza konkurencja TP-bez limitow 01.02.07, 14:18 Poza Netia i Energia kolejna dobra wiadomosc. TP SA zniosla limity od dzisiaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
valczak Re: TEL-KAB - wieksza konkurencja TP-bez limitow 19.02.07, 14:48 Obiektywnie rzecz biorac TEL-KAB jest w tej chwili na staconej pozycji. Za cene jaka oferuje na 512kb jest 1024kb w tepsie, pomoc techniczna 24h/dobe, zewnetrzne IP itd. No i nie ma kolesi ktorzy przychodza i cokolwiek by sie nie dzialo to twierdza ze to wina zawirusowanego kompa :) Niezaleznie od tego czy modem jest uszkodzony, linia odlaczona, gigantyczne pingi czy cokollwiek to i tak 'ma pan wirusy' :) Ja w tej chwili w domu mam i tepse i kablokwe i tepsa bije na glowe ten shit ktory oferuje TEL-KAB. No i jeszcze Pani przyjmujaca wplaty w siedzibie TEL-KABu - nie dosc ze ignorantka ktora rozmawia przez komorke podczas obslugi klientow, ma chyba problemy z komputerem to powaznym problemem jest odwrocenie sie od 'okienka' do kompa :) No i ten wieczny brak mozliwosci wydania pieniedzy z zapyzialego porfela :) Nie ma to jak profesjonalizm :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.lewandowski Re: TEL-KAB - wieksza konkurencja TP-bez limitow 21.02.07, 15:08 do ceny za internet dolicz kwotę abonamentu telefonicznego. Tepsa nawet za podtrzymanie linii (co jest niezbędne do Neozdrady) liczy sobie kasę !!! Co do obsługi technicznej Neo słyszałem ze tez jest tragiczna :/ Odpowiedz Link Zgłoś
musah Re: TEL-KAB 03.02.07, 12:57 Net z Tel-Kab posiadam od paru lat. Poza przerwami technicznymi nie narzekam, na działanie. Ale modem Thomson doprowadza mnie nieraz do szału, nie dając się uruchomić, poprzez stany zawieszenia. Prosiłem o wymianę, w odpowiedzi usłyszałem bym nie odłączał go od zasilania 220 (sic :-) ) Pracuje bezawaryjnie tylko wtedy gdy jest uruchomiony stale, ciekawostka techniczna sprzetu niepodlegająca dyskusji z operatorami tel-kab :) W skali od 1 do 10 mogę dać ocenę w postaci "5" Mając problem z działaniem sieci, modemów, nie dajcie się zbyć gadką techników tel-kab, stawiajcie twardo na swoim, to jedyny sposób na pozytywne rozpatrzenie waszych ewentualnych reklamacji. Wcześniej byłem użytkownikiem bezprzewodowego pruszkowskiego Wavenetu (dno!!!!!) Pytanie do forumowiczów : Jakich innych, tanich i na poziomie "dostawców" internetu mamy jeszcze w Pruszkowie?? pozdrawiam Musah. Odpowiedz Link Zgłoś
dtyler Re: TEL-KAB 03.02.07, 18:28 natknąłem się przypadkiem, nie znam firmy, ale jakbym nie miał w kablówce to bym poważnie rozważał www.pwpnet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
gertowen Re: TEL-KAB 18.02.07, 01:36 Może komuś przyda się ten adres. www.ptim.eu/?page=Structure&id=1 Odpowiedz Link Zgłoś
mwirek jeśli chodzi o modem 18.02.07, 10:14 Również kiedyś miałem modem starego typu. Rzecz ciekawa, absolutnie nie działał z nim router d-Link. Robiłem u siebie łącze bezprzewodowe. Po wyczerpaniu wszystkich możliwości, pomocy bratanka który jest specjalistą od sieci (zakłda serwery w wielkich firmach na własnym oprogramowaniu) zwróciłem się o wymianę routera. Nie było żadnych problemów. Na nowym łącze bez problemu ruszyło jak z kopyta. Ogólnie z Telkab jestem zadowolony. Ludzie się starają, tylko jak są jakieś problemy trzeba zgłosić. Nie spotkałem się z ignorowaniem zgłoszenia. Zawsze rakcja była bardzo szybka. Jedyne co, to przydała by się trochę niższa cena. Teraz, gdy jest coraz większa konkurencja, kiedy TP przystąpiła do ofensywy nie wiem czy te ceny się utrzymają. Ale to dobrze dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: TEL-KAB 19.02.07, 15:12 Cześć, ja właśnie się przymierzam do ciągnięcia internetu z Tel-Kab, ale przyznam że jestem zupełnie zielona w tym obszarze. W domu mam komputer typu "stary rzęch" (bez USB i bajerów) i chce go używać tylko do programów pocztowych, ew. GG i takie tam. Wieki temu łączyłam się przez TPSA, więc komputer ma ganiazdo "telefoniczne" i wydaje mi się że powinno wystarczyć. Jak wygląda założenie netu z kablówki? Dają modem i trzeba się samemu gimnastykować? Czy można liczyć na wsparcie techniczne Tel-Kabu? Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: TEL-KAB 19.02.07, 15:32 Potrzebna jest w kompie karta sieciowa o ile pamietam :) Jesli jest przyjda magicy wszystko podlacza i w kompie tez poustawiaja . Niezapomnij spisac danych typu brama , maska podsieci , host, DNS . Beda wiedziec o co chodzi jak poprosisz :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soloviev Re: TEL-KAB 19.02.07, 17:33 > Cześć, > więc komputer ma ganiazdo "telefoniczne" ...zwane rowniez modemem wewnetrznym. ;-) Komputer powinien byc wyposazony w karte sieciowa, twoj prawdopodobnie jej nie ma - trzeba sprawdzic. Karta sieciowa powinna posiadac wejscie RJ-45, najlepiej jesli bedzie ona na zlaczu PCI - nowa to wydatek okolo 20 zl. (w zupelnosci wystarczy uzywana za 4-5 zeta z Allegro), przykladowe urzadzenie wyglada tak www.allegro.pl/item164999426_szybka_karta_sieciowa_smc_10_100mbps.html Instalujesz ja do wolnego portu PCI w komputerze (mozna po prostu wyjac modem telefoniczny, ktory fizycznie wyglada prawie tak jak ta karta i na jego miejsce wlozyc karte sieciowa). Po podpisaniu umowy z kablowka dostajesz modem (urzadzenie zewnetrzne, na www.telkab.pl jest jego zdjecie)i podlaczasz je do karty sieciowej w kompie oraz do gniazdka kablowki. Kiedys przychodzili do domu i sami wszystko instalowali, teraz podobno dostaje sie zestaw do samodzielnej instalacji (ze szczegolowa instrukcja, wartosciami ktore trzeba wpisac w ustawieniach k. sieciowej). Na twoje potrzeby powinno w zupelnosci wystarczyc lacze 128 lub 256, maja cennik na swojej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
soloviev Re: TEL-KAB 19.02.07, 17:37 Dodam jeszcze, ze telkab wypozycza modem, nie daje go na wlasnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaro1 Re: TEL-KAB 20.02.07, 09:38 ja tez chce założyć taki internet i mam taki dylemat bo gniazdko od kablówki jest w innym pokoju niz stoi komputer czy musze tam podlaczyc modem czy moge w tym drugim pokoju w którym jest pociagniety kabel od kablówki?? Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: TEL-KAB 21.02.07, 08:47 Tak się zastanawiam, czy w sytuacji awaryjnej znalazła by się jakaś dobra dusza która by mi taką kartę sieciową wkręciła za schabowego albo kurę w buraczkach. Na serwisanta mnie raczej nie stać, bo net w domu zamierzam wykorzystać głównie do szukania lepszej pracy, żeby w końcu zacząć wiązać koniec z końcem bez popadania w długi. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok karta sieciowa... 21.02.07, 21:22 W zasadzie to mam o jedną kartę sieciową za dużo. I mam śrubokręt. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: karta sieciowa... 22.02.07, 08:21 erleusortok napisał: > W zasadzie to mam o jedną kartę sieciową za dużo. I mam śrubokręt. > a ja mam dwa piwa, robota lepiej pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: karta sieciowa... 22.02.07, 08:50 Mi sie wisniowka gdzies troche zapodzialo. Ma moc i daje sile:) Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: karta sieciowa... 22.02.07, 09:47 erleusortok, to co ma być? Schabowy czy kura w buraczkach? Mam też wyśmienitą fasolkę po bretońsku. W zimie buraczki są zupełnie bez smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: karta sieciowa... 22.02.07, 19:09 Mi sie powoli o wypicie dopomina stary dobry jas wędrowniczek :) a i zestaw srubokretow znajdzie sie :) to kiedy ta impreza alabama ??:):) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: karta sieciowa... 22.02.07, 22:12 O kurtka, co to się porobiło... ale my tylko niesiemy pomoc ;-) Jak już będziesz rzeczywiście chciała tę kartę, to skrobnij na gazetowego maila, jakoś się namówimy. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: karta sieciowa... 22.02.07, 22:13 Ale jak widac na powyzszym watku, jestesmy wyjatkowo goscinnym i radosnym narodem:) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: karta sieciowa... 22.02.07, 22:28 kol napisał: > Ale jak widac na powyzszym watku, jestesmy wyjatkowo goscinnym i radosnym > narodem:) O ile oczywiście wprawszanie się do kogoś na obiad można nazwać gościnnością ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: karta sieciowa... 23.02.07, 19:40 goscinnoscia tego, ktory nas nie wyrzuca:) haha Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: karta sieciowa... 26.02.07, 08:51 Chłopaki, jak się uprzemy to da się zagospodarować i kartę sieciową i Dżonego Łokera, i połączyć przyjemne z pożytecznym. Kurcze, naprawdę łza mi się w oku zakręciła z wdzięczności. Bo ja tak nigdy od nikogo nic za darmo i wogóle ... zaraz się rozkleję. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: karta sieciowa... 05.03.07, 12:49 erleusortok, chciałabym na forum publicznym oficjalnie Ci podziękować za kartę sieciową. erleusortok się u mnie pojawił, wcisnął kartę do mojego starego kompa, zjadł ciacho i okazał się być przesympatycznym, elokwentnym dżentelmenem. Jeszcze raz bardzo dziękuję. alabama8 Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: karta sieciowa... 05.03.07, 13:00 Serce rośnie, że są jeszcze życzliwi i sympatyczni ludzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok ekhm.... 05.03.07, 21:12 No aż nie wiem co powiedzieć... w każdym razie ten kawałek o "przesympatycznym, elokwentnym dżentelmenie" to chyba wydrukuję i oprawię w ramki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: ekhm.... 07.03.07, 12:15 Ja ci mogę to odręcznie wykaligrafować na ... papierze oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś