Dodaj do ulubionych

OSIEDLE NA TERENIE BYŁEGO PORCELITU

15.02.07, 11:06
CZY TO PRAWDA, ŻE OSIEDLE MAJĄCE POWSTAĆ NA TERENIE BYŁEGO PORCELITU BĘDZIE
OSIEDLEM "ZAMKNIĘTYM". OK ROKU TEMU JEDEN Z WICEPREZYDENTÓW MÓWIŁ NA SPOTKANI
W UM, IŻ POWSTANIU TU MIEJSKI RYNECZEK
Obserwuj wątek
    • magister11 Re: OSIEDLE NA TERENIE BYŁEGO PORCELITU 15.02.07, 11:12
      tu znajdziesz odpowiedź:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44764&w=57054965&v=2&s=0
      • wfe11 Re: OSIEDLE NA TERENIE BYŁEGO PORCELITU 15.02.07, 11:21
        DZIĘKI. PRZECZYTAŁEM - SMUTNE
        • szczupak72 Re: OSIEDLE NA TERENIE BYŁEGO PORCELITU 15.02.07, 12:56
          faktycznie bardzo smutne :-(
          szkoda że Pruszków idzie w kierunku grodzenia a nie poprawy bezpieczeństwa ...
          Porcelit zawsze był ogrodzony i zawsze trzeba było go omijać więc niewiele się
          zmieni w komunikacji ale czemu nie można byłoby poprawić tego stanu rzeczy w
          związku z likwidacja tego zakładu. Tak jak do wypowiedzi magistra zawsze
          podchodziłem z dużą rezerwą tak teraz zgadzam sie z nim całkowicie, jeśli już
          osiedla mają być ogrodzone to na peryferiach miasta a nie w centrum .... równie
          dobrym pomysłem byłoby postawienie w tym miejscu olbrzymiego centrum handlowego
          podobnego do tego w Jankach.
          • zwierz.alpuhary Chwileczkę 15.02.07, 13:22
            pamiętajmy, że są osiedla zamknięte i "zamknięte", czyli takie do których nie
            można wjechać ale wejść jak najbardziej; chyba jeszcze nie wiadomo, na ile to
            osiedle (jeśli powstanie) będzie "zamknięte"?
            • z.bednarek Re: Chwileczkę 15.02.07, 13:34
              dobre pytanie: jeśli powstanie???

słyszałem że buduje to Ronson, potem było info, że pani sekretarka z Ronsona
              wyparła się tej informacji (czyżby celowe wprowadzenie w błąd?), a obecnie na
              bilboardach widnieje adres e-mail firmy Ronson.
              troche to dziwne nie prawdaż??

o ile dobrze sie orientuje w developerce i znane sa mi firmy typu Polnord i
              inne to o Ronsonie nie słyszałem, czy to oznacza kiepską reputacje tej firmy?
              jeżeli jest to taki światły developer, to czemu jego akcje nie są notowane na
              giełdzie obok wspomnianego Polnorda czy Ganta??

Spójrzmy na koszty tej inwestycji całościowo, czy jest możliwe zrealizowanie
              tego przez jakąś małą firemke?? wątpliwa sprawa, do takiego przedsięwzięcia
              nalezałoby wybrać doświadczoną firmę, przykładowy Polnord wybudował na
              Ursynowie osiedle Jarzębina, w zasadzie to jest jeden ogromny blok z ogródkiem
              w środku. Polnord jako znana firma jest w stanie dotrzymać rękojmi, a czy
              malutki firma Ronson będzie w stanie??

Przy takiej ilości watpliwosci o niebo lepsza inwestycja jest zakup mieszkania
              w naszej nielubianej spoldzielni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka