pawlo216 10.10.05, 12:09 CZY SA OSOBY KTÓRE ZAMIESZKAŁY NA TYM OSIEDLU, CZY SA ZADOWOLONE Z MIESZKAŃ. PROSZE O KOMENTARZE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaczyniak Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 10.10.05, 13:00 Moja znajoma ma tam mieszkanko i jest zadowolona, standard wykończenia odpowiadał temu co obiecywali, całość wykończona sensownie i dobrze. Poleciła aby obok na osiedlu co będzie przez nich tez budowane, kupił sobie mieszkanko jej brat. Wydaje się, że jest to dobry deweloper. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlo216 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 11.10.05, 08:16 dziekuje bardzo za cenne informacje Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 11.10.05, 11:51 Ciekawe jak mieszka się tam osobom nie posiadającym auta. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek15 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 11.10.05, 21:28 Maja taniej bo nie muszą dokupywać garaży Odpowiedz Link Zgłoś
pawlo216 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 12.10.05, 08:10 tak, dobra uwaga.... pozatym krótki spacer i jestesmy juz na przystanku autobusowym... Odpowiedz Link Zgłoś
ewagr1011 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 17.10.05, 15:55 Mieszkamy na tym osiedlu od połowy sierpnia i jak narazie mieszka nam się bardzo dobrze. Mieszkanie zostało wykończone tak jak chcieliśmy, ponieważ wprowadzaliśmy sporo zmian w początkowym planie. Na jakość wykończenia równiez nie mozna narzekać. Ogólnie solidny developer. Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
dar4567 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 27.10.05, 08:21 Witam Szukałem informacji na temat tej inwestycji, ponieważ jestem po podpisaniu umowy. Cieszę się, że nie macie przykrych doświadczeń, a to iż odległość do przystanków autobusowych jest znaczna... No cóż to chyba nikogo nie może zaskoczyć w przeciwieństwie do ewentualnych problemów z tą firmą :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawlo216 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 27.10.05, 09:46 dziekuje bardzo za odpowiedź. My tez jestesmy po podpisaniu umowy, planowany termin oddania III kwartał 2006. Mysleze jak do tej pory nie było kłopotów to i teraz i w przyszłosci sie nie pojawia. POZDRAWIAM wszystkich mieszkańców odsiedla MICKIEWICZA. Lokatorka budynek C1 Odpowiedz Link Zgłoś
dar4567 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 27.10.05, 11:14 Dzięki, także mam taką nadzieję :) A1 Odpowiedz Link Zgłoś
xoxopl Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 27.10.05, 16:40 Mam pytanie do Pawlo216. Jak wyglada teraz budynek C1,bo dawno nie bylam. Chodzi mi czy juz parter jest wybudowany. Ja równiez zamieszkam w budynku C1. Witam sąsiadke. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlo216 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 24.11.05, 07:55 odpowiedz do: xoxopl Tak szczerze powiedziawszy byłam tam na poczatku listopada i zbyt duzo jeszcze nie widziałam. Po pirewsze zrobiło sie juz ciemno a po drugie widok zasłaniało ogrodzenie budowy. Pan w biurze na Nasze pytanie w jakim stanie jest budynek C1 - odpowiedział ze sa na razie tylko wylane fundamenty. W ten weekand prawdopodobnie pojade z rodzinka na palc budowy takze w poniedziałek zdam relacje. Chyba ze sasiadka z bud. C1 ma świeże wiadomosci - czekam na odpowiedź i serdecznie pozdrawiam. Monika z bud. C1 Odpowiedz Link Zgłoś
andersa5 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 02.01.06, 09:57 czy ktoś z mieszkających tam osób może mi powiedzieć jakie są tam naprawdę czynsze, bo nijak się dowiedzieć nie mogę.. Odpowiedz Link Zgłoś
niegrzeczna-dziewczynka Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 14.01.06, 21:57 dołączam się do pytania :) i dodaję swoje: czy ktoś z was mieszka na poddaszu? jakie wrażenia? nic nie przecieka? ;) i np. czy w lato nie jest jak w saunie? będę wdzięczna za informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
flash3 Forum Os. Mickiewicza... i nie tylko 27.10.05, 11:45 Zapraszam wszystkich (przyszłych i obecnych) mieszkańców osiedli przy ul. Mickiewicza i 11 Listopada na stronę www.marki.up.pl/ Znajduje się tam specjalne forum dotyczące spraw właśnie waszego osiedla – możecie tam wymieniać opinie na temat developera, spraw i kłopotów osiedla a także innych problemów; na razie istnieje ono na próbę, ale jeżeli będzie cieszyło się powodzeniem na pewno zostanie na stałe. Zapraszam także mieszkańców osiedli z ulic Rejtana/Mieszka I oraz Małachowskiego – tam też są osobne fora waszych osiedli. Obecnie działa (nawet dosyć prężnie) na w/w stronie forum Zieleńca – cieszy się ono dość dużym zainteresowaniem i jeszcze nikt (oficjalnie) się na nic nie skarżył, myślę więc że takie fora osiedlowe to dobry pomysł. Zapraszam wszystkich mieszkańców Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
ab22315 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 24.11.05, 12:49 Jakie są możliwości - posiadania Internetu na tym osiedlu? Czy jest jakiś dostawca - czy tylko neostrada w TP? Odpowiedz Link Zgłoś
robxytras Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 11.12.05, 19:12 witam z tego co sie zdazyłem dowiedziec to tpsa robi zakusy na to osiedle - podobno jednak na osiedlu maja internet radiowy mnie jednak bardziej interesuje droga bo jak na razie samo bloto ;) a bede mieszkal z zonka w bloku G3 - planowane oddanie I kwartal 2007 :) pozdrawiam Robert Odpowiedz Link Zgłoś
77gandzia Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 12.12.05, 10:34 mnie również interesują losy owej błotnistej drogi ... mieszkam na osiedlu TBS przy ul Mickiewicza. 5 lat temu podpisujac umowe z TBS Marki poinformowano mnie ze do czasu ukończenia budowy osiedla TBS - ulica zostanie pokryta asfaltem, mineły juz ponad 4 lata i nadal maszeruję do autobusu po błotku :( :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
qqbbaas Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 15.12.05, 14:53 Witam, .......i racja ja tez nie wiem kiedy zrobia porzadek z ta drózka,a chetnie takie informacje by mi sie przydaly ,bo sie zastanawiam nad kupnem mieszkania na osiedlu MIckiewicza 2:(, Mam pytanko co do budowanych tam osiedli Re: Mickiewicza 1 i juz czeciowo M2, jakie jest wykonanie i jak podchodzado terminu oddania lokali, czy solidny developer,jaki jest kosz za 1m/2(czynsz), jaka jest okolica. Dodatkowe pytanie do wysztkich którzy zamieszkali tam bez "auta" czy jest to mozliwe, i jak jest jesli chodzi o warunki zimowe i letnie z podązaniem codziennym na przystanek :D. Z gory dziekuje Wszystkim za cenne informacje i za poswiecony czas! pozdrawiam."Niezdecydowany"->mieszkaniec budynku G Odpowiedz Link Zgłoś
qqbbaas Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 15.12.05, 15:01 robxytras napisał: > witam > z tego co sie zdazyłem dowiedziec to tpsa robi zakusy na to osiedle - podobno > jednak na osiedlu maja internet radiowy > mnie jednak bardziej interesuje droga bo jak na razie samo bloto ;) > a bede mieszkal z zonka w bloku G3 - planowane oddanie I kwartal 2007 :) > pozdrawiam Robert Witam, Zawracam sie bezposrednio po informacje:), gdzy równiez planuje zakup mieszkania w budynku G3."planowane oddanie I kwartal 2007 :)". Mam pytanko co do "garazy" , chcialbym potwierdzic informacje czy sa obowiazkowe? I bede widzieczny za weszelkie informacje odtyczace Tego Osiedla, Developera , a szczegolnie budynku "G3" Szukalem informacji w necie, gazety, targi M, ale moze cos jeszcz sie dowiem :) czekam równiez na info, na miela jesli bylaby taka mozliwosc qqbbaas@wp.pl Z góry dziekuej za wszelka pomoc i poswiecony czas! Pozdr.wzystkich mieszkanców osiedla Mickiewicza 1 i 2 , w szczegolnosci dla mieszkanców budynku G3:) pozrawiajł "niezdecydowany"->mieszkaniec budnyku g3 Odpowiedz Link Zgłoś
robxytras Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 16.12.05, 20:01 tak sa obowiaskowe garaze ale jest ktos z innego bloku kto chetnie odkupi trzeba sie na miejscu dowiedziec pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chemik21 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 19.12.05, 10:15 Witam wszytkich - podpisałem umowę na mieszkanko w inwestycji M2.Sporo kręciłem się w okół tej inwestycji. W plany remontu drogi to ja ogólnie nie wierzę. Przejechałem Marki i muszę stwierdzić: drogi to zła wizytówka tej miejscowości. Ale właściwie chciałem poruszyć inny temat. Czy widzieliście zestawienie czynszów z mieszkania kasowanych przez zarządców wspólnoty (obecnego i byłego tj: Ryńskich). Zryczałtowane opłaty są różne i ogólnie czyńsz za "czasów" Ryńskich" jest wyższy - szczególnie za ogrzewanie. Czy już teraz nie powinniśmy myśleć o płaceniu jak najmniej zarządcy ?? Co o tym sądziecie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
migo3 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMEN wspolnota!!! 22.08.06, 15:46 stanowczo odradzam po zawiazaniu sie wspolnoty korzystanie z zarzadcy ZEST.Strasznie drogo i nic nie robia. tzw. czynsz za mieszkanie 54m. wynosi obecnie 460 zl. i ciagle sa jakies niedoplaty.ma byc nastepna podwyzka.mieszkancy osiedla Marki I sa wkurzenia ale nie robia nic w tym temacie bo wspolnota jest po prostu za duza.ja odpieram seoje mieszkanie w J dopiero w czerwcu,ale juz teraz optuje za rozdzieleniem sie na poszczegone budynki-to wcale nie jest drozej a duzo latwiej sie dogadac.aby nie bylo takiej sytuacji jak w marki I - jak zarzadzali rynscy metr podgrzania wody kosztowal mniej niz 9 zl., jak zarzadza ZEST to cena podgrzania metra wody wynosi 20 zl. rachunek ekonomiczny jest prosty.koniecznie trzyeba zabrac od developera dokumentacje potrzebna do zawiazania sie wspolnoty i od razu sie podzielic, bez zawiazywania kolosa bo bedzie fatalnie.co o tym mysla przyszli mieszkancy?z doswiadczen wspolnotowych moich znajomych w sopocie i sczecinie wynika ze naprawde da sie to zrobic bardzo tanio - trzeba tylko chciec, a podpisywanie umow z elektrownia czy gazownia nie jest niewykonalne i nie trzeba posrednikow.apeluje juz teraz bo nie mam ochoty potem placic bajonskich sum za wyimaginowany czynsz. Odpowiedz Link Zgłoś
stempelek2 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMEN wspolnota!!! 22.08.06, 18:22 Myślę, że to bardzo dobry pomysł. Jeżeli moi sąsiedzi z D2 będą chętni to trzeba się będzie wokół tego zakręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
dar4567 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMEN wspolnota!!! 25.08.06, 00:24 Witam. Jakiś czas temu rozmawiałem z osobą, Która jest przyszłą mieszkanką osiedla MII a obecnie kształci się bądź już skończyła szkołę w kierunku gospodarowania wspólnotami, jednocześnie będąc w zarządzie osiedla, które teraz zamieszkuje... Wiem, że zgodziłaby się poprowadzić sprawy ewentualnej wspólnoty. Myślę, że lepiej by naszymi sprawami zajmowała się osoba, Której zależy na solidności i dobrych kosztach, a skoro byłby to jednoczesnie mieszkaniec osiedla to uważam, że trudno uzyskać lepsze gwarancje... Oczywiście to jest tylko jedna z możliwości, na pewno nie będę upierał się by tak musiało zostać, jednak uważam to za dobry pomysł, który wart jest tego by wziąć go pod uwagę. Rozmawialiśmy dość dawno, ale jeśli będzie trzeba znajdę kontakt do Tej osoby, byście ewentualnie do Niej skierowali Wasze pytania... Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Grzegorz M-II, A1, gg 837332 Odpowiedz Link Zgłoś
pawlo216 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMEN wspolnota!!! 28.08.06, 14:52 Jestem ZA !!! Znam tą osobę osobiscie i wiem o tym dobrze że jak znajdzie sie w zarzadzie to zrobi WIELE DOBRYCH RZECZY dla Naszego osiedla a w końcu na tym Nam wszystkim zalezy. Proponuję po odebraniu pierwszych bloków (czyli juz nie długo -planowe koniec wrzesnia 2006) umówic sie na zebranko i wszystko na spokojnie omówić. Monika z budynku C. Odpowiedz Link Zgłoś
stempelek2 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMEN wspolnota!!! 28.08.06, 17:54 mimo, że odbieram mieszkanie pod koniec grudnia chętnie wezmę udział w tym zebraniu - dajcie znać jak będziecie coś wiedzieć konkretnie :-)Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlo216 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMEN wspolnota!!! 30.08.06, 10:42 > mimo, że odbieram mieszkanie pod koniec grudnia chętnie wezmę udział w tym > zebraniu - dajcie znać jak będziecie coś wiedzieć konkretnie :-)Pozdrawiam! ---------------------------------------------------------------------------- ok pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
sasiadka.a1 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMEN wspolnota!!! 05.09.06, 13:18 Witam Sąsiadów :-) odbieram mieszkanie w A1 i jestem przekonana, że powinniśmy zawiązać wspólnotę, w ciągu miesiąca mamy odbiory, więc powinniśmy się spotkać, na pewno działając razem zyskamy wszyscy. NIe wiem, czy nie powinniśmy nalegać na przekazanie nam dokumentacji technicznej budynku, potrzebnej do zarządzania, już w trakcie odbiorów, dopóki developerowi zależy na sprawnym przekazaniu budynku, żebyśmy potem nie musieli się dopraszać, lub płacić za dokumentację powykonawczą. Odbiory pierwszych trzech budynków za chwilę, może w najbliżsą sobotę 9-tego o 18.00, może usiedlibyśmy w którejś kawiarence w nowowybudowanym centrum wnętrzarskim koło Ikei na Targówku? Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlo216 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMEN wspolnota!!! 06.09.06, 13:08 Odbiory pierwszych trzech budynków za chwilę, może w najbliżsą sobotę 9-tego o > 18.00, może usiedlibyśmy w którejś kawiarence w nowowybudowanym centrum > wnętrzarskim koło Ikei na Targówku? > Co o tym myślicie? Bardzo bym chciala uczestniczyc w tym spotkaniu jednak ta sobota wogóle mi nie pasuje. Czy możemy umówic spotkanie na inny termin. Jednoczesnie bardzo prosze o uwagi mieszkańców budynku A1 i B1 bo wiem ze w pierwszej kolejności będa odbierali klucze o cenne wskazówki, uwagi i komentarze co do odbioru lokali. Będę wdzięczna za wszelkie komentarze. Pozdrawiam, Monika, C1 Odpowiedz Link Zgłoś
iwo101 SPOTKANIE M II 09.09.06, 21:03 Wutam wszystkich mieszkańców M II Czy spotkanie jest aktualne w sobotę o 18.00. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlo216 Re: SPOTKANIE M II 11.09.06, 16:35 mi jak najbardziej pasuje sobota 18.00 Pozdr, Monika C1 Odpowiedz Link Zgłoś
dar4567 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMEN wspolnota!!! 29.08.06, 09:55 Cieszę się, że nie tylko ja mam takie zdanie... Pozdrawiam Grzegorz A1 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 www.OfertaNieruchomosci.pl - bezpłatne ogłoszenia 02.12.05, 21:21 www.OfertaNieruchomosci.pl - zamieść bezpłatnie swoje ogłoszenie! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlo216 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 14.02.06, 03:40 BARDZO PROSZE O KOMENTARZE OSÓB KTÓRE JUZ ZAMIESZKAŁY NA OSIEDLU MICKIEWICZA. JAK WAM SIE MIESZKA? CZY NIE BYŁO KŁOPOTU Z ODBIOREM MIESZKANIA? JAK ZAWIĄZAŁA SIE WSPÓLNOTA MIESZKANIOWA? BEDE BARDZO WDZIĘCZNA ZA ODPOWIEDŹ. PRZYSZŁA LOKATORKA OSIEDLA MICKIEWICZA Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia741 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 16.02.06, 09:50 chciałabym podzielić się informacjami na temat standardu mojego mieszkania na osiedlu "Mickiewicza" Ryńscy Development S.C. W skrócie: Mieszkanie na "poddaszu" tzn. ostanie piętro, ok 78 m2 + schowek. 1) beton na podłodze przed położeniem był tak krzywy, że mój pracownik ciosał go siekierą, pokrwawił ręce po to aby można było ruszyć z kładzeniem klepki. 2)nieszczelne okna - wieje wiatr ze szpar 3) rozliczenie centralnego ogrzewania za listopad i grudzień - dwa miesiące - zużycie 27 GJ= 1.330.00 PLN. Wniosek zła izolacja. Po badaniu kamerą termowizyjną widoczne niebieskie plamy, różnica temperatur niedopuszczalna: 20 st. na pokoju 9 st. przy ścianie. Ściany od klatki lodowate - wniosek - ogrzewam całą klatkę a także ciepło ucieka przez źle zaizolowane ściany. Kwota za sezon grzewczy cały 6.000,00 PLN. Sprawa w trakcie wyjaśniania z Deweloperem. 4) Wadliwa wentylacja smród z kuchni wychodzi w łazience. 5) Pleśn na ścianach schowka - zamalowana przez pracowników Developera na razie nie wyłazi. na razie to tyle - ale ostrzegam, proszę się dobrze przygotować na odbiory i śledzić swoje rachunki Odpowiedz Link Zgłoś
karol250 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 07.03.06, 14:33 obecnie jestem zainteresowana zakupem mieszkania na tym osiedlu interesuje mnie kwestia umowy , czy ktos miał jakies zastrzezenia co do umowy przedstawionej przez Ryńskich? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia741 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 16.02.06, 14:58 jeszcze mi się coś przypomniało: podczas większych mrozów na ramach okien w dachu pojawił się zamarznięty śnieg (brak izolacji), wywietrzniki w oknach ciężko było pozamykać, musiałam przyklejać plastrem bo wiało jak diabli. Natomiast podczas remontu glazurnik odkrył, że ściany skośne całkowicie odchodzą od reszty mieszkania po naciśnięciu ręką - ale to naprawił Developer po zgłoszeniu usterek. U sąsiadów obok okazało się, że pracownicy Developera zamurowali garść śrub na rurach plastikowych i ciekła woda, tak więc mieli zrywaną całą podłogę (nowopołożoną) i od nowa bajzel remontowy w mieszkaniu. Naprawdę jeszcze raz apeluję: PROSZĘ NIE SPOGLĄDAĆ NA NOWOODBIERANE MIESZKANIE PRZEZ RÓŻOWE OKULARY! Wykonanie mojego mieszkania jest godne pożałowania. Nie będę pisała za cały blok bo to każdego sprawa - ale proszę zasięgnąc języka u sąsiadów na już zamieszkałym osiedlu, może znajdzie się ktoś trzeźwo patrzący na całą sprawę. Nasz sąsiad próbował nam to powiedzieć, ale byliśmy tak zaaferowani nowym mieszkaniem, że nie chcieliśmy zrozumieć co do nas mówi. Teraz zjadam paznokcie, bo nie wiem jak sprawy dalej się potoczą. NAPRAWDĘ NIE MOŻNA UFAĆ DEVELOPEROWI W 100% procentach, tylko dlatego, że wydaje się być miły i uśmiechnięty. W razie pytań jestem do dyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia741 Re: mickiewicza - ryńscy development 22.02.06, 08:44 Wczoraj zostały zdemontowane ściany skośne w moim mieszkaniu. Na razie duży pokój. Pod oknem w dachu były ogromne braki izolacji - zamiast niej była dorodna szpachla murarska. Ekipa, która wczoraj przyszła naprawiać szkody wzięła się solidnie do pracy, muszę powiedzieć, że zrobili co mogli aby doizolować ubytki. Teraz już nie wieje zimne powietrze z dachu, natomiast na swoją kolej czekają pozostałe pokoje oraz wyjaśnienie dlaczego ściana w pokoju od podwórka jest zimna. Nie mogę powiedzieć od tej strony złego słowa na Developera - zareagowali szybko i dość skutecznie. Natomiast ekipę budowlaną, która wykonywała mój blok powinno się oddać w ręce jakiegoś stosownego organu ścigania. Odpowiedz Link Zgłoś
daneg Re: mickiewicza - ryńscy development 22.02.06, 10:02 Ja natomiast jestem bardzo zadowolona z mieszkania, jak i np. z zarządzania wcześniej budynkami przez Developera niz teraz przez wspólnotę. Przy odbiorze my nie mielismy żdnych problemów. W ogóle na odbiór mieszkania przyjechalismy z fachowcem, który posiadał różne przyrządy do sprawdzania min. czy proste sa ściany i podłogi. Jedynie jedna ściana miała 1.5 cm odchylenia natomiast podłogi były wszystkie proste, gdzie sam fachwiec był zdziwiony że jest naprawdę ok. Oczywiście przyznaję co do okien że są najniższej jakości jakie tylko mogą być oraz obsadzenie ich też chyba ekipie, która to robiła zapomniało się je podpiankować przy parapetach. Wywietrzniki w oknach, które przy temperaturze -20C poprostu zamarzają no ale przy tym to akurat takie prawa fizyki i nic z tym nie da się zrobić bo zdemontowanie czy zaklejenie taśmą nic nie daje bo wtedy to mieszkanie poprostu paruje, okna trzeba wyregulować i powinno być lepiej bo nic innego chyba nie da się zrobić. Natomiast co do tych wyliczeń odnośnie ogrzewania to nie wiem jak w innych mieszkaniach ale mieszkanie na parterze 54 m2 ogrzewania wyszło za 2 miesiące 230 zł przy odkręconych non stop dwóch grzejnikach. Sąsiad przy 90m2 zapłacił 300 zł. A co do Developera uważam że jest to naprawdę solidna firma i właściwie na każdą prośbę odrazu reagowali jak i przy zakupie i wszelkich zmianach w projekcie tak i po oddaniu mieszkania. Być może mało solidną firmą jest ta, która buduje te bloki i dlatego w niektórych mieszkaniach są takie niedociągnięcia. pozdrawiam gg2492514 Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia741 Re: mickiewicza - ryńscy development 22.02.06, 10:40 Właśnie - na odbiór mieszkania trzeba przyjechać z fachowcem. Ja popełniłam błąd i nie zaprosiłam takiej osoby na odbiory. Dopiero teraz pewne kwestie wychodzą na jaw. Niemniej jednak jeszcze raz potwierdzam, że Developer reaguje bardzo szybko na wszelkie informacje o niedociągnięciach, a osoby, które dokonują poprawek robią to dość solidnie. Okna zostały u mnie wyregulowane i jest w porządku. Izolacja jest uzupełniana. Może Developer powinien bardziej kontrolować ekipy budowlane. Moja sytuacja trochę przypomina "Alternatywy 4". Jednak cieszę się, że są osoby zadowolone z mieszkań. Mam nadzieję,że i ja będę mogła powiedzieć to samo po poprawkach i wyjaśnieniu kwestii wysokiego rachunku za ogrzewanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia741 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 13.03.06, 08:34 Czy ktokolwiek widział co dzieje się z murkiem pod ogrodzeniem okalającym osiedle Mickiewicza? Byłam w sobotę na spacerze i zauważyłam dające do myślenia zmiany... Odpowiedz Link Zgłoś
ibrodzik MICKIEWICZA II - prosi o pomoc MICKIEWICZA I 16.03.06, 09:06 JAK SIĘ MIESZKA OSOBOM NA MICKIEWICZA I ? CZY NIE BYŁO KŁOPOTU Z ODBIOREM MIESZKANIA? JAK ZAWIĄZAŁA SIE WSPÓLNOTA MIESZKANIOWA? KTO OBECNIE ADMINISTRUJE? JAK DALEKO JEST PRZEDSZKOLE, PRZYCHODNIA ? BEDE DZIĘCZNA ZA ODPOWIEDŹ. Sasiadka z Mickiewicza II Iwona F1 Odpowiedz Link Zgłoś
stearyna Ryńscy 22.03.06, 11:41 Bardzo Was proszę o podanie ceny za mkw mieszkania jakie mieliście w umowie i końcowego [jeśli tak rozliczliście]. Jakie ceny są na mieszkania do oddania jesienią. Bardzo proszę o pomoc-to dla mnie ważne. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
yachim Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 01.04.06, 17:53 sylwia741 napisała: > Czy ktokolwiek widział co dzieje się z murkiem pod ogrodzeniem okalającym > osiedle Mickiewicza? Byłam w sobotę na spacerze i zauważyłam dające do myślenia > > zmiany... Sylwia, Co masz na mysli ? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia741 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 03.04.06, 08:43 Mam na myśli to, że murek pod ogrodzeniem się rozpada i wygląda nieciekawie. Według mnie wiele innych rzeczy również wygląda nieciekawie ale ponieważ wszyscy, którzy mieszkają na osiedlu są zadowoleni, nie będę więcej zabierała głosu temat Ryńscy Development oraz osiedla Mickiewicza. pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
iwo101 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 03.04.06, 09:13 Bardzo Cie prosze powiedz cos wiecej, bo ja kupiłem tam mieszkanie na Mickiewicza II. Co się dzieje ? Ryńscy i osiedle? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia741 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 03.04.06, 09:34 Proszę się nie denerwować. Moje uwagi dotyczą mojego mieszkania (vide moje wcześniejsze wypowiedzi na temat izolacji i wysokiego rachunku za grzejniki) na osiedlu Mickiewicza I. Mickiewicza II buduje na szczęście inna ekipa, wydaje się, że solidnie. Osobiście uważam jednak, że dobrze jest zatrudnić stosownego eksperta z uprawnieniami do odbioru mieszkania. Nie jest to wielki wydatek a można uniknąć wielu problemów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yachim Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 07.04.06, 09:17 Slyszalem wlasnie ze inna (lepsza) ekipa. Ja rowniez wszedlem w mieszkanie na MickiewiczaII i mam cicha nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku. Mam natomiast pytanie. Czy ktos z Was orientuje sie czemu nie mozna skserowac planow mieszkania a mozna sobie je przerysowac ? Nie mam czasu na takie zabawy a chcialbym dokonac pewnych drobnych modyfikacji no i oczywiscie chcialbym zaczac sobie planowac co gdzie i jak bedzie wykonane. Plany marketingowe niewiele mowia... Odpowiedz Link Zgłoś
korepetycje_z_francuskiego Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 07.04.06, 10:23 hmm...nam też nie pozwolono...ale za to już niedługo będziemy mogli obejrzeć mieszkanie w domu obok :) z tymi modyfikacjami trzeba uważać...mogę Ci potem dać do podpisania papierek, wg którego tylko Ty będziesz odpowiadac za ewentualne komplikacje...ale to nic pewnego :) być moze kolejna zasłyszana informacja :) Pozdrawiam, Przyszła mieszkanka Mickiewicza II :) Odpowiedz Link Zgłoś
dar4567 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 17.04.06, 20:50 korepetycje_z_francuskiego napisała: > hmm...nam też nie pozwolono...ale za to już niedługo będziemy mogli obejrzeć > mieszkanie w domu obok :) z tymi modyfikacjami trzeba uważać...mogę Ci potem > dać do podpisania papierek, wg którego tylko Ty będziesz odpowiadac za > ewentualne komplikacje...ale to nic pewnego :) być moze kolejna zasłyszana > informacja :) > ooo Tobie też nie dano planów? hmm zaczynam się zastanawiać o jakich planach mówimy? Ja dostałem je bez problemu, mam rysunek techniczny ze zwymiarowaniem pomieszczeń, ścian, po prostu z nakreśleniem mieszkania... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robxytras Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 26.04.06, 13:44 ja tez dostałem plan bez problemów Odpowiedz Link Zgłoś
dar4567 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 17.04.06, 20:28 yachim napisał: > Slyszalem wlasnie ze inna (lepsza) ekipa. Ja rowniez wszedlem w mieszkanie na > MickiewiczaII i mam cicha nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku. > > Mam natomiast pytanie. Czy ktos z Was orientuje sie czemu nie mozna skserowac > planow mieszkania a mozna sobie je przerysowac ? > Nie mam czasu na takie zabawy a chcialbym dokonac pewnych drobnych modyfikacji > no i oczywiscie chcialbym zaczac sobie planowac co gdzie i jak bedzie wykonane. > Plany marketingowe niewiele mowia... Witaj dziwię się, że nie masz planu, ja dostałem go przy podpisaniu umowy, a także w chwili nanoszenia zmian... Myślę, że po prostu wystarczy o nie poprosić, zakładam jednak, iż to zrobiłaś dlatego nie rozumiem dlaczego odmówili? Zazwyczaj o sprawach związanych z mieszkaniem rozmawiam z Panią Moniką jest rzeczowa i zawsze stara się pomóc. Pozdrawiam serdecznie Grzegorz A1 gg 837332 Odpowiedz Link Zgłoś
iwo101 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 18.04.06, 14:40 Mnie również nie chcieli dać planów mojego mieszkania, tylko kazali umówic się na termin póxniejszy i bedzie możliwość przerysowania. Równiez rozmawiałam z P. Moniką Ryńską ( b. sympatyczna Pani ). Powiedziała że plany rozdawali dla Mickiewicza I a dla Mickiewicza II nie. Co do umowy była bardzo uboga, brakowało tam bardzo dużo rzeczy,oczywiście powiedziałam o tym ale oni jakby chcieli powiedzieć : albo Pani kupuje albo nie, mamy tylu klientów. A w jaki sposób ktoś dostał projekty mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
dar4567 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 19.04.06, 08:36 Witam ja dostałem projekt przy podpisywaniu umowy i ponownie, gdy zgłaszałem zmiany... Pozdrawiam M-II A1 Odpowiedz Link Zgłoś
robxytras Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 26.04.06, 13:45 ja tez i nie bylo z tym najmniejszych problemow a jestem na osiedlu MII bydynek G Odpowiedz Link Zgłoś
djuszynski Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 07.04.06, 11:47 Czekamy na mieszkanko w bud. A1.Na razie jest wszytko ok.Jednak trzeba doglądać budowy i na bieżąco reagować na wszelkie usterki.Developer i wykonawaca są raczej otwarci na rzeczowe uwagi o zgłaszanych problemach i wywiązują się z uzgodnionych poprawek. Najlepiej z zaufanym fachowcem odbyć kilka wizyt w trakcie budowy-jest wtedy szansa, że zostaną wychwycone i wyeliminowane niedoróbki.Po zakończonej budobie można tylko sprawdzić czy ściany i podłogi są proste... Odpowiedz Link Zgłoś
dreaker Czy ktoś sprawdzał akt notarialny dotyczący gruntu 08.04.06, 12:22 Witam wszytskich!! jestem swieżo po podpisaniu umowy na mieszkanie w Mickiewicza II /64m I pietro blok najblizej ukicy Mickiewicza/ i nie przyszło mi do głowy wtedy sprawdzić aktu notarialnego dotyczącego własności gruntu na którym ma być osiedle. Czy jest własnościa developera bez rzadnych zastrzeżeń ? pewnie tak jest, ale jesli ktoś to sprawdził to proszę o info bo ma to fundamentalne znaczenie. Przeczytałem z ciekawościa wszystkie wypowiedzi /a szczególnie mieszkańców M1 których POZDRAWIAM serdecznie jako pionierów dzięki którym być może przyszłym mieszkńcom M2 uda sie uniknąć ich problemów i jako przyszłych sąsiadów :)))/. drugie pytanie dotyczy podpisywanych umów /zastrzegam nie jestem specjalistą w tym względzie i może sie mylę/ czy nie wydaje sie wam jednak /podpisującym/ że te umowy że zbyt ogólnikowe nie zawarte jest w niej jakim standartom powinno podlegać oddawane mieszkanie /choćby np. sprawa nieszczęsnych okiem poruszana przez mieszkańców M1 jak wiadomo "takie samo" okno w zależności od energo oszczędności i jakości użytych materiałow będzie w bardzo różnej cenie i nie uważam że powinniśmy godzić sie na te najgorsze/ a już zupełnie pominieta milczeniem jest infrastusktura zewnętrzna na terenie osiedla ogrodzenie drogi dojazdowe zagospodarowanie terenu place zabaw dla dzieci itd... Moze spróbujmy sie jakoś zorganizować może któś ma znajomego specjalistę lub doświadczenie wieksze w tym względzie aby podpisywana umowa jak najlepiej zabezpieczała nasze interesy niezależnie od tego czy developer wykazuje jak najlepsza wole wrozwiązywaniu problemów.Pozdrawiam wszystkich mieszkańców osiedla M1 i M2 :)) Grzehu. Odpowiedz Link Zgłoś
mydeal Re: Czy ktoś sprawdzał akt notarialny dotyczący g 13.04.06, 19:10 Witam, również jestem po podpisaniu umowy na 64 m mieszkanie. Sprawdzałem wypis z KW dla przedmiotowych działek. W księdze III (prawa, roszczenia i ograniczenia) i IV (hipoteka) jest adnotacja "brak wpisów". Co prawda nie sprawdzałem tego w sądzie, a u developera. To co mnie trochę zaniepokoiło to fakt, że developer niechętnie udostępnia wypis z rejestru gruntów. Jest tam rzekomo jakiś błąd?! Kwestia umowy: masz rację, że poziom ogólności jest przeogromny. Tak naprawdę wszystko zależy od uczciwości samego developera. Umowa skutecznie go chroni i tak naprawdę może się okazać, że za wiele, wiele rzeczy trzeba będzie dopłacić. Podkreślam, wszystko zależy od uczciwości developera. Osobiście jestem dobraj myśli. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lavaa Re: Czy ktoś sprawdzał akt notarialny dotyczący g 14.04.06, 00:27 My też jestesmy po podpisaniu umowy i przyznam, że mam wiele watpliwości. A to znaczy że chciałam wnieść trochę zmian w umowę, to nie zgodzili się i,na zasadzie nie pasi to spadaj. Czuję sie trochę tak jakby to Oni robili nam łaske, że nam sprzedają (jakby było za darmo) Przyznam że zdecydowaliśmy się na tę inwestycję z powodu niskiej zabudowy, bo nie miałam ochoty na blokowisko. Umowa jest ogólna i nie ma w niej nic o tym jakie sa konsekwencje dla dewelopera gdy spóznią sie z oddaniem mieszkań itp. Fakt brak w ich dokumentacji (przynajmniej tej do wglądu dla kupujących) jakiej firmy są okna i inne szczegóły. I jeszcze bank stwierdził po sprawdzeniu developera że ta inwestycja nie jest warta tej ceny i musimy dopłacac brakującą kwotę( stwierdził że przepłacamy). Czy rzeczywiście? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mydeal Re: Czy ktoś sprawdzał akt notarialny dotyczący g 14.04.06, 13:35 A który to bank dokonał takiej oceny? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lavaa Re: Czy ktoś sprawdzał akt notarialny dotyczący g 17.04.06, 21:24 Milleninium Odpowiedz Link Zgłoś
robxytras Re: Czy ktoś sprawdzał akt notarialny dotyczący g 26.04.06, 13:48 ja tez brałem kredyt w millenium i nic takiego mi nie powiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
mydeal Re: Czy ktoś sprawdzał akt notarialny dotyczący g 27.04.06, 22:38 widocznie "procedury" w Millenium nie są dość "ścisłe". Mnie niestety - o czym dziś się dowiedziałem - dotknął problem "za wysokiej ceny". Rzekomo "jak na Marki" jest wysoka. Cóż, Polska dzieli się najwidoczniej na Warszawę i to co poza. Tak, czy inaczej na budowę mają wysłać rzeczoznawcę... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dar4567 Re: Czy ktoś sprawdzał akt notarialny dotyczący g 17.04.06, 21:19 Tak to prawda umowa jest dość ogólna, gdy zwróciłem na to uwagę, powiedziano mi, że pisał ją prawnik i na pewno wszystko jest ok :) uśmiałem się bo to oczywiste, iż człowiek pisał ją tak by była korzystna dla firmy, która go wynajmuje... :) Jeśli mowa o sprawdzeniu np producenta okien myślę, że to akurat może być kwestia wybrania lepszej oferty, możliwe, że się mylę ale tak mi się wydaje. Okna dachowe są firmy Fakro a pozostałe Press-Glas, są juz obsadzone dlatego mogłem to sprawdzić :) Pozdrawiam Grzegorz A1 gg 837332 Odpowiedz Link Zgłoś
dar4567 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 17.04.06, 20:59 djuszynski napisał: > Czekamy na mieszkanko w bud. A1.Na razie jest wszytko ok.Jednak trzeba doglądać > > budowy i na bieżąco reagować na wszelkie usterki.Developer i wykonawaca są > raczej otwarci na rzeczowe uwagi o zgłaszanych problemach i wywiązują się z > uzgodnionych poprawek. > Najlepiej z zaufanym fachowcem odbyć kilka wizyt w trakcie budowy-jest wtedy > szansa, że zostaną wychwycone i wyeliminowane niedoróbki.Po zakończonej budobie > > można tylko sprawdzić czy ściany i podłogi są proste... > Witaj gdy poszedłem na budowę wydawało mi się, że wszystko wygląda solidnie, niestety nie mam doświadczenia w budownictwie i moja ocena może być mylna... Chyba rzeczywiście trzeba sprawdzić wszystko z fachowcem... Pozdrawiam Grzegorz A1 gg 837332 Odpowiedz Link Zgłoś
iwo101 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 20.04.06, 16:06 tu też F3 - odbiór I kw 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
malbol Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 21.04.06, 07:18 o witam sąsiadkę? :D jeszcze prawie roczek :D Odpowiedz Link Zgłoś
mummmin Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 07.05.06, 18:05 Witamy Sąsiadów, liczymy, że tym, którzy już szczęśliwie się umeblowali dobrze się mieszka, a tym, którzy odbiór mają jeszcze przed sobą życzymy samych prostych ścian ;) szukamy wszystkich zza ścian... wszystkich ścian budynku E2. mummmin(ki) Odpowiedz Link Zgłoś
migo3 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 17.05.06, 15:29 a ja kupilam 77 metrow budynku J odbior II kwartal 2007.jestem zdania ze nalezy jak najtaniej placic za czynsz.w koncu to wspolnota a nie spoldzielnia i nie ma co placic jak za zboze.to nie chinszczyzna zarzadzanie takim budynkiem, w koncu to forma wlasnosci.nie mam zamiaru placic wielkiego czynszu jak w TBS. a tak apropos to chetnie odstapie garaz w TBS naprzeciwko bo w ogole z niego nie korzystam.prosze o kontakt budynek J:) Odpowiedz Link Zgłoś
zorrorm Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 23.05.06, 14:48 Jestem dwa dni przed podpisaniem umowy przedwstępnej. Poradźcie mi czy mam się decydować :)? Odpowiedz Link Zgłoś
migo3 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 25.07.06, 09:54 ja jestem za.sama podpisalam umowe w maju na mieszkanie w budynku j, oddanie przyszly rok czerwiec.ludzie z osiedla obok mickiewicza I sa zadowoleni.woec decyzja nalezy do ciebie ale przeciez zawsze mozna sprzedac jak sie rozmyslisz... Odpowiedz Link Zgłoś
stempelek2 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 24.07.06, 17:47 Czy mi się wydaje czy budynki A, B i C miały być oddane do końca czerwca? A nie są. Ktoś coś wie o jakimś opóźnieniu? Ja kupiłam mieszkanie w budynku D i ciągle żyję nadzieją, że jego oddanie się nie przesunie. Odpowiedz Link Zgłoś
migo3 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 25.07.06, 09:57 moja kolezanka kupila mieszkanie w budynku A i od poczatku byla mowa o oddaniu koniec sierpnia-wrzesien. wiec poslizgu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa7778 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 31.07.06, 10:58 Dobra wiadomość, pozdrawiam URZĄD MIASTA NAWIERZCHNIA ULICY MICKIEWICZA Wydział Zarzadu Dróg rozpoczął postępowanie przetargowe na wykonanie nawierzchni mineralno - bitumicznej ulicy Mickiewicza (pomiędzy ulicami Okólna i 11-go Listopada). Planowana nawierzchmia ma mieć 5 metrów szerokości i 740 metrów długości. Termin składania ofert - 2006-08-01 do godz. 12:00. Termin wykonania robót określono na 8 września 2006 roku. Więcej informacji o przetargu >>: bip.marki.pl/pl/bip/przetargi/2006/38 (informacja - Antoni Widomski) Odpowiedz Link Zgłoś
eliza582 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 01.08.06, 16:25 ach trochę jestem zła na kierownika budowy. Facet zadzwonił do mnie w trakcie urlopu bo znów cos było z elektryka nie tak, ale to sobie wyjasnilismy. Po czym zapytałam o budowę odpowiedział to samo co 2 tyg wczesniej ze stawiaja scianki działowe. A dach juz jest zapytałam? Odpowiedział: jak to dach juz jest od dawna. No to tym bardziej i ja zgłupiałam, bo sie przeraziłam, że oglądam nie ten budynek co potrzeba, a mam mieszkac w e2 (tym co to jest ponoc opóxniony w swej budowie) No to miałam niezły orzech do zgryzienia i wymyslanie gdzie stoi to moje mieszkanie. Zaznacze tylko, ze dzień przed urlopem byłam przy budowie i dachu tam nie widziałam nawet jakiejkolwiek pierwotnej konstrukcji, a pojęcie dach wyudawało mi się ze rozumiem. Dzień po urlopie śignełam znów do developera i okazao się ze ogladam własciwy, a jak pojechałam na budowe to i owszem było ale kawałek jakiejśc konstrukcji dachowej. No i dziwi mnie po co to sciemnianie. Bez sensu.... Odpowiedz Link Zgłoś
stempelek2 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 01.08.06, 17:58 Tez dziwi mnie to opóżnienie budynku e2. Prawie obok stoi budynek do oddania na 2007 rok i jest prawie w tej samej fazie budowy. Ponieważ ja mam mieszkanie w budynku d2 to mam nadzieję, że szybko nadrobią pracę w bloku obok. P.S. Mnie tez kiedyś poinformowano, że mój budynek jeszcze nie ma dachu - a juz miał - długo sie zastanawiałam czy napewno wiem w którym budynku kupiłam mieszkanie :-)) - okazało się, że jednak wiem :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gasia77 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 19.08.06, 11:17 My też kupiliśmy mieszkanie D2 i z niecierpliwością czekamy na nowe mieszkanko. Tym bardziej , że we wrześniu ma być asfalt. A droga do osiedla była właściwie jedynym minusem, który mógł zadecydować o kupnie mieszkania. Pozdrawiamy wszystkich nowych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlo216 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 07.08.06, 14:28 Budynki A,B i C maja byc oddane pod koniec sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
dar4567 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 10.08.06, 08:54 Witam, moje mieszkanie znajduje się w budynku A1 i od początku informowano mnie, że zostanie oddane w trzecim kwartale 2006r zatem maja czas do końca września. Pozdrawiam A1 Odpowiedz Link Zgłoś
muuuu4 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 11.08.06, 15:38 Witam, Mam pytanie czy ktoś kto mieszka na osiedlu Mickiewicza zna jakąś dobrą, sprawdzoną ekipę, która mu wykańczała mieszkanie - jeżeli tak to proszę o namiary... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.s2 Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 18.08.06, 21:21 Witam! Mam prośbę do osób, które w najbliższych miesiącach będą wprowadzać się do lokali budynków drugiego etapu. Proszę opisać swoje uwagi o jakości wykończenia tych mieszkań. Wiem, że deweloper przygotowuje ofertę trzeciego etapu i poważnie się zastanawiam nad kupnem u niego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
djuszynski Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 03.09.06, 11:44 Witam przyszłych Sąsiadów!!! Bud.A1 Odpowiedz Link Zgłoś
aga.jagoda Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 08.09.06, 11:28 Serdecznie pozdrawiam przyszłego sąsiada (podobno na koniec września dostaniemy klucze) Odpowiedz Link Zgłoś
hewsur Re: MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 10.09.06, 11:07 mam pytanie do osób które kupiły mieszkania nad wjazdem do garażu czy te bramy bardzo hałasują i czy taki wjazd pod balkonem bardzo utrudnia życie? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina416 Pytanie do mieszkańców osiedla Mickiewicza I i II 20.11.06, 19:10 Jestem zainteresowana mieszkaniem na osiedlu Mickiewicza III. W tej chwili deweloper prowadzi sprzedaż mieszkań I etapu, czyli budynki A,B,C,D,E I F. Niestety nie udało mi się załapać na mieszkanie, które sobie wybrałam. Zostały już sprzedane. Muszę czekać na sprzedaż mieszkań w budynkach G,H,I,J,K. Nie wiem kiedy ta sprzedaż ma się rozpocząć, jedna z pań powiedziała mi, że w tym roku napewno nie. Boje się, ze cena mieszkań w kolejnych budynkach może się zmienić. O cenę też pytałam, ale nikt mi nie potrafił odpowiedzieć. Dlatego mam pytanie do mieszkańców osiedla Mieszkańców I i II. Jak kupowaliście swoje mieszkania to czy cena mieszkań była taka sama we wszystkich budynkach? Czy cena mieszkań I etapu różniła się od ceny mieszkań II etapu? Obawiam się, że gdy będzie prowadzona sprzedaż mieszkań w kolejnych budynkach to cena moze być wyższa. Nie ukrywam, że terażniejsza cena bardzo mi odpowiada. Proszę o odpowiedź, to bardzo ważne dla mnie. Z góry dziękuje za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
xxmarksxx Re: Pytanie do mieszkańców osiedla Mickiewicza I 20.11.06, 20:35 Miszkancy tego osiedla pod adresem mickiewicza.net.pl maja swoje forum, na ktorym sa poruszane sprawy zwiazane z ich obecnym i przyszlymi mieszkaniami. Zapraszam pod ten adres z pytaniem.. a na pewno szybsza i dokladniejsza uzyskasz odpowiedz.... Odpowiedz Link Zgłoś
pbieniawski Czynsz MICKIEWICZA - RYŃSCY DEVELOPMENT 22.01.07, 07:52 Chciałem zapytać o wysokości czynszów na osiedlach Mickiewicza w większych mieszkaniach. I jakie są średnie opłaty za ogrzewanie. Odpowiedz Link Zgłoś