kaa23 10.09.07, 09:49 Po raz kolejny (już piąty w ciągu dwóch lat) pojawiły się zacieki w moim mieszkaniu. Czy ktoś z Was też ma podobne problemy ? Pozdrawiam MAriusz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karol7979 Re: zacieki cd.... 11.09.07, 09:42 Tak, ja mam. Moje zacieki są naprawdę imponujące. Mogłem się do niedawna bawić tynkiem gipsowym jak plasteliną. Rozwiązanie rynien w naszym budynku to kompletna porażka. Pozdrawiam Karol Odpowiedz Link Zgłoś
kaa23 Re: zacieki cd.... 11.09.07, 11:17 Karol Pisałem już prośby do K&K o przeróbkę rynien, ale jak widać nic z tym nie zrobili. Może wspólnie napiszemy kolejne pismo? pozdrawiam MAriusz Odpowiedz Link Zgłoś
jose_arcadio_buendia Re: zacieki cd.... 18.09.07, 19:30 Właśnie wróciliśmy z urlopu i ... wygląda na to , że cała ściana pójdzie do ponownego malowania. Szok lekki! Najpierw myśleliśmy, że to ma związek z pracami na sąsiedniej budowie, ale teraz sam już nie wiem. Jeśli to nadal rynny i jeśli tak dalej pójdzie to może być nieciekawie. Prośby o naprawę rynien to jedno, a kwestia odszkodowania za realne straty to druga sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
karol7979 Re: zacieki cd.... 21.09.07, 08:51 Mariusz, wysłałem wiadomość prywatną w sprawie wspólnego pisma. Karol Odpowiedz Link Zgłoś
kaa23 Re: zacieki cd.... 21.09.07, 10:40 Proponuję spotkanie we wtorek o 19.30 z zarządem i administratorem. pozdrawiam MAriusz Odpowiedz Link Zgłoś
jose_arcadio_buendia Re: zacieki cd.... 04.01.08, 12:28 Witam serdecznie w nowym roku! U nas jeszcze gdzieś tak z miesiąc potrwa reanimacja zalanej sciany - okazało się, że mieszkanie zostało najzwyczajniej w świecie "zalane" przez ekipę z sąsiedniej budowy, która nie zabezpieczyła ściany przed wodą - woda lała się cały czas po niezabezpieczonej ścianie. Ściana nasiąkła wodą jak gąbka i teraz stopniowo "oddaje" tą wodę tu i tam. Gdyby to był normalny kraj, to pewnie deweloper - dbając o swoją markę - sam wystąpiłby z propozycją odszodowania-rekompensaty za wielomiesięczne atrakcje (kolejny raz trzeba będzie zamówić sprzątanie mieszkania z pyłu, poprzestawiać meble, spać w salonie na kanapie przez dłuższy czas, no i ten mój ulubiony zapach chloru w mieszkaniu). No, ale to Polska. Na szczęście panowie przeprowadzający kolejne remonty są bardzo w porządku (pozdrawiam , jeśli czytają). :-] Ps. Czy wiadomo już kiedy będzie zebranie wspólnoty? Odpowiedz Link Zgłoś