Dodaj do ulubionych

STO czy TWP

IP: *.mobile.playmobile.pl 22.09.09, 08:43
Zastanawiam się nad zapisem dziecka do gimnazjum w przyszłym roku. Znajomi,
którzy mają dzieci w gim STO zachęcają mnie, ale czesne w STO jest dwa razy
wyższe niż w TWP.
Czy ktoś ma porównanie? Czy można prosić o radę?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: STO czy TWP IP: 77.255.162.* 22.09.09, 09:56
      W STO jest lepiej, tylko przygotuj się finansowo nie tylko na czesne,
      ale i na markowe ciuchy, przybory dla dziecka, no i musisz z nim
      obowiązkowo zagranicę jeździc na wakacje, żeby miało się czym pochwalic
      i nie odstawalo..., TWP to zwykła maszynka do pieniędzy, a STO to
      solidna szkoła...
      • Gość: Goshka Re: STO czy TWP IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.09.09, 10:17
        zgodzić sie mogę tylko z ostatnim słowem z poprzedniego postu-STO to
        porządna szkoła. Moja córka skończyła ja 2 lata temu-wcale nie
        jeździliśmy na wakacje za gra granice i nie kupowaliśmy drogich
        ciuchów. W STO twoje dziecko świetnie przygotuje sie do egzaminów. Uczą
        tam naprawdę dobrzy nauczyciele. Poza tym są wyjazdy np na rekolekcje-
        nauczyciele dbają też o inny (duchowy) rozwój dzieci. A czesne? 320zl
        to chyba nie tragedia!!! Zachęcam Cie zdecydowanie do wyboru STO.
    • Gość: Waleriana Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 10:39
      Teraz studiuję, TWP skończyłam parę lat temu, i jeżeli nic się od wtedy nie
      zmieniło, to nie polecam.
      • Gość: Hubo<3 Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 22.09.09, 11:42
        A co się miało zmienic?
        Zdaje się ze w tym roku nie będzie już uczyć pani E.L. od polskiego -
        to była prawdziwa porażka. Uczyła mnie i całe gimnazjum chodziłem
        na korki do nauczycielki z ... STO
        .
        W STO miałem kolegów i strasznie im zazdrościłem że maja taką fajną
        szkołe. Mnie rodzice nie mogli przenieść, bo w klasie w STO było juz
        20 osób i nie przyjmowali już nikogo.
        Jeżeli więc ktoś się zastanawia nad wyborem TWP czy STO to niech od
        razu wybiera STO!!!
        • Gość: dafne:) Re: STO czy TWP IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.09.09, 14:50
          w STO jest SUPER-nawet Doda to potwierdza!!! :)
          • Gość: YDP Re: STO czy TWP IP: *.mobile.playmobile.pl 22.09.09, 20:20
            Przejrzałam też strony internetowe obu szkół:
            www.sto.nazwa.pl
            www.twp.yoyo.pl
            Przewaga STO.
            Ale czekam jeszcze na inne opinie :)
            • Gość: tata Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 08:43
              Tak jak na stornie, tak i w szkole - w STO wesoło i profesjonalnie,
              w TWP - smutno i nieprofesjonalnie!
              • Gość: bzyk Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 14:46
                Małomiasteczkowe snoby.
                320 zł co miesiac za gimnazjum? Wiecie co...śmiechu warte.
                Ale rodzice się potem pochwalą... "moje dziecko to chodzi do STO".
                A potem chodzą takie wylansowane, rozkapryszone gnojki stamtąd po ulicach.
                • Gość: snobka Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 15:41
                  Dobrze wiedzieć, że jest powodem do dumy chodzenie do STO. Zapisze
                  tam swoje dziecko. Ha ha ha!!!
                  Ty bzyku chyba dzieci nie masz i nie wiesz jaki jest powód dla
                  którego rodzice zapisują dzieci do dobrego gimnazjum. To może w
                  skróci eci to powiem:
                  1. Nauczyciele
                  2. Atmosfera
                  3. Koledzy (normalni- nie patologia!!!)
                  4. Dbałość o rozwój dziecka - w tej szkole widać, że uczeń jest
                  wazny!
                  5. Szacunek
                  Mogłabym tak jeszcze długo, tylko po co? Z kim ja tu dyskutuję?
                  • Gość: bzyk Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 18:15
                    Z bzykiem Snobko, z bzykiem :)
                    A po gimnazjum co, krasiniak tak? Liczysz, że Twe dzieciątko będzie prawnikiem,
                    bądź lekarzem? O jo joj.
                    Muszę Cię rozczarować, ale STO nie uchroni Twojego dzieciaczka od "patologii". I
                    nie obrażaj innych gimnazjów. Wyżej sr*sz, niż dup* masz kobieto.
                    • Gość: pantera Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 19:48
                      Niekoniecznie krasiniak... Niekoniecznie patologia... Co złego w tym, że ktoś
                      "jasno" widzi przyszłość swojego dziecka i chce mu zapewnić jak najlepszy start.
                      Dla jednych jest to STO, dla innych TWP albo publiczne gimnazjum. Wolna wola...
                      • Gość: w Re: STO czy TWP IP: *.152.159.57.dsl.dynamic.eranet.pl 24.09.09, 11:38
                        Bzyku czy ty zazdrościsz? Ja swoje dziecko dałam , co prawda nie do
                        gimnazjum, ale dopiero do podstawówki, do STo. I komu mogę polecam
                        tą szkołę. Byłeś w niej? Nie? To żałuj. Przejdz się w czasie przerwy
                        do zwykłej szkoły, i do Sto. Nie ma porównania. nauczyciele mają
                        czas dla ucznia i dla rodzica. Atmosfera? Super. Wszyscy się znają i
                        co najważniejsze Szanuja. I wcale nie jezdze z dzieckiem za granice,
                        zeby miało o czym opowiadac. W tym roku nigdzie nie byliśmy. A
                        swojego dziecka z STO nie wypisyłabym nigdy. :)
                        • Gość: bzyk Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 12:16
                          Nie zazdroszcze, bo w sumie mi to lata. Dzieci nie mam i poki co nawet o tym nie
                          mysle. Tylko dziecko sie moze potem rozczarowac, jak pojdzie do "normalnego"
                          liceum. Bo liceum prywatne typu ZDZ nijak się ma chyba do prywatnego gimnazjum
                          bądź podstawówki w STO.
                          Więc chuchanie na dzieci tylko w jednym z etapów kształcenia może być ciut
                          krzywdzące.
                          każdy robi co chce ze swoimi dziećmi, jednak uczmy je normalnosci
                          • Gość: postronna Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 13:58
                            Zapisanie dziecka do niepublicznej szkoły nie jest chuchaniem, ale
                            SZANSĄ jaką rodzice dają dzieciom. Jesli ich na nią stac to czego im
                            żałowac?
                            Z relacji znajomych, którzy mają dziecko w szkole STO wiem, że jest
                            to bardzo dobra szkoła. Ich córka (w klasie II) nie jest ani jakoś
                            szczególnie rozpieszczona ani wypaczona przez kontakty z dziećmi ze
                            szkoły "prywatnej".
                            • Gość: normalna Re: STO czy TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 08:49
                              A moje dzieci chodzą do gimnazjum nr 4 PUBLICZNEGO chociaż stać mnie
                              również na prywatne, i wraz z nimi chodzi wiele dzieci, których
                              rodziców (inteligentni ludzie, czytaj - nie snoby nowobogackie) stać
                              nie na 320 ale na kilkakrotnie więcej. Nie wiem o czym to świadczy?
                              Może chcemy wiedzieć co naprawdę umieją nasze dzieci nie tylko za
                              pieniądze? A co do patologii to dla mnie właśnie taki bezmyślny
                              snobizm jest jest jej znakomitym przykładem.
                              • Gość: e Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 20:42
                                Co umieją dzieci, to najlepiej pokazują rankingi, gdzie w nich jest
                                STO, a gdzie GIm 4?
                                • Gość: normalna Re: STO czy TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 13:18
                                  RANKINGI POKAZUJĄ ??? Puknij ty się w głowę !!
                                • Gość: ?!?! Re: STO czy TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 12:41
                                  W rankingach STO wypada najlepiej, ale tylko z tego powodu, że
                                  zapisywane są tam najzdolniejsze dzieci. Nie chcę powiedzieć, ani
                                  obrazić uczniów ze szkół publicznych, bo tam też jest super zdolna
                                  młodzież. Ale w większości w STO są najzdolniejsi. Na tym bazuje
                                  STO, a nie na wynikach nauczania!!!
                                  A to, że STO jest bezpieczną szkołą, w której nauczyciel ma
                                  indywidualne podejście do ucznia to jest MIT!!!
                                  Zdecydowanie nie polecam szkoły STO!!
                              • Gość: mama Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 11:30
                                Posyłając dziecko do szkoły nie bierzemy pod uwagę ile razy możemy zwielokrotnić
                                czesne(o ile więcej możemy zapłacić).
                                Chodzi tylko i wyłącznie o jakość przekazywanej wiedzy.
                                Klasy w STO są nieliczne, nauczyciele mogą swobodnie prowadzić zajęcia
                                poświęcając odpowiednią ilość czasu każdemu uczniowi. Jest większa szansa, że w
                                razie problemów z nauką będzie to w porę zauważone.

• Gość: Maryla Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 12:01
                                  STO jest chyba jedyna szkoła, która dzis zorganizowała zajęcia dla
                                  dzieci. Dziś w Dniu Nauczyciela.
                                  • Gość: L.B. Re: STO czy TWP IP: 94.254.222.* 15.10.09, 17:44
                                    I chwała im za to!!! Dzieciaki były bardzo zadowolone!
                                    Przynajmniej nie siedziały przed komputerem przez cały dzień.
                            • Gość: scyzoryk Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 12:34
                              hmm, mysle ze bzyku ma duzo racji w tym co pisze... ja mysle ze
                              oddanie dziecka do tej szkoly czesto wiaze sie z wygoda dla rodzicow-
                              szkola za pieniadze- jakie to pozniej wyksztalcenie- mialabym slabe
                              zaufanie np. do lekarza, ktory uczy sie za pieniadze... a co do
                              uczniow- to fakt- wakacje za granica, ciuchy, drogie gadżety typu
                              laptopy, komorki- to standardowy lans w szkole :)
                              pozdrawiam, absolwent STO
                              • Gość: zetka Re: STO czy TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.09, 12:59
                                W każdej szkole ksztalcisz sie "za pieniądze". Kształcenie "bez
                                pieniędzy = beznadzieja. P.s. Masz większe zaufanie do lekarza w
                                przychodni czy w prywatnym gabinecie?
                                • Gość: bzyk Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 11:09
                                  Jak widzisz Scyzoryku..nie da się przemówić do tych zacietrzewieńców.
                                  Nawet jak jest trochę racji w tym co piszemy-oni i tak na to znajdą super
                                  kontrargument.
                                  A tak na marginesie-jak dziecko jest mądre, to takie pozostanie w każdej szkole.
                                  Widzę droga zetko, że według Ciebie wszystko kręci się wokół pieniędzy.
                                  Gratuluję podejścia.
    • Gość: mama Re: STO czy TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 09:26
      Moje młodsze dziecko chodzi do STO,jestem rozczarowana, liczyłam na bardziej
      indywidualne podejście do ucznia.
      • Gość: też mama Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 15:27
        Moje dziecko tez tam chodzi i nie zamieniłabym tej szkoły na żadną
        inną. Wspaniała nauczycielka, bardzo dobry kontakt z innymi
        nauczycielami i pracownikami szkoły też - patrz: pani Halinka np.
        A jeśli jestes rozczarowana szkoła, to zawsze możesz ją zamienić na
        publiczną.
        Pozdrawiam.
        Pewnie sie spotkamy na korytarzu w szkole, mamo :)
        • Gość: mama Re: STO czy TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 17:42
          Wybacz ale myślę.że chodzisz do pierwszej klasy szkoły podstawowej.Musisz
          jeszcze sporo się uczyć.Jest jeszcze jedna możliwość pewnie pracujesz w STO i
          nie jesteś obiektywna.
          • Gość: rzetelny Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 26.09.09, 09:14
            Wyniki egzaminów chyba mówią same za siebie: najpierw jest STO, potem
            (o kilka punktów z tyłu) TWP, z publicznych Gim4 (choć w porównaniu do
            niepublicznych wyniki bez rewelacji), potem gim 1, gim 3 i gim2.
            wyniki egzaminów w
            2009
            • Gość: bzyk Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 14:37
              cyferki cyferki cyferki...
              Rankingi, wyniki, czesne...
              Ludzie...weźcie się za siebie.
              Co to za świat?!
    • Gość: Gosc Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 14:13
      Dla mnie Twp jest zajebisto szkoło .. Sto to kompletna porazka .. chmara waznych
      dzieciaków i nic wiecej..
      • Gość: fair Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 28.09.09, 15:16
        TWP wcale nie jest złą szkołą i nie wierzę, by "GOSC" (patrz wyżej)był jej
        uczniem.Jakaś prowokacja? W ogóle uważam,że ten wątek niczemu nie służy.Ktoś,
        kto miał zapisać dziecko do gimnazjum zrobił to kilka miesięcy temu.Osoba
        zakładająca ten wątek czegoś szuka. Tylko czego?
        • Gość: zetka Re: STO czy TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.09, 12:10
          Osoba zakładająca ten wątek napisała wyraźnie,ze chce zapisać dziecko
          do szkoły i ma racje ze pyta. Zapisy do gim STO rozpoczynają sie na
          kilka lat wcześniej. Ja zapisalam już swoje urodzone w 98 roku. To
          wcale nie żart.
          • Gość: LOLEK Re: STO czy TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.09, 13:44
            W tamtych latach kadra bardzo się starała bo mieli mały nabór.Teraz chętnych
            mają dużo i nie przykładają się do niczego już za bardzo.
            • Gość: roman Re: STO czy TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.09, 18:21
              Jak wytlumaczysz powód dla którego rodzice zapisują dzieci do STO,
              skoro nie ma tam np sali gimnastycznej i warunki lokalowe są pewnie
              gorsze niż w szkołach publicznych? Ja wiem - tym powodem jest atmosfera
              jaka tworzą właśnie nauczyciele- twórcza atmosfera, która przynosi
              efekty w postaci wyników. I z tym dyskutować się nie da. To są fakty!
              Pozdrawiam
              • Gość: sto Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 18:36
                To dopiero autoreklama!Gratulacje
            • Gość: Pye Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 06.10.09, 16:38
              Niezwykle pokrętna logika. Ciekawe dlaczego maja tylu chętnych skoro
              się nie przykładają????
              • Gość: bobo Re: STO czy TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 17:46
                Bo jadą na starej opinii! proste?!
    • Gość: mama Re: STO czy TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 10:14
      Witam. Moje dziecko chodziło do TWP. Jak bym miała jeszcze raz
      posłac tam dziecko to nigdy bym tego nie zrobiła. Dzis dziecko
      chodzi do I kl Liceum. Ma straszne zaległości z Gimnazjum. Z tego
      co słyszę to większość dzieci z klasy mojego dziecka ma straszne
      zaległości z matematyki, fizyki , chemii. W tej szkole sa dwie
      nauczycielki które potrafia uczyć. Panie te uczą GEOGRAFII i JĘZ.
      NIEMIECKIEGO. Reszta nauczycieli zajmuje się tym co nie potrzeba, a
      napewno nie tłumaczeniem dzieciom lekcji. A teraz jest tego efekt.
      Dzis wiem że posłała bym dziecko do państwowej szkoły , chociaz bym
      nie zmarnoawła tyle kasy za czesne i korki.
      Pisze o tym żebyście inni rodzice nie popełnili takiego błędu jak
      ja. Dziś dziecko niestety ma ze wszystkiego korki. Bo takie ma
      zaległości. Pozdrawiam!
      • Gość: Fama Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 04.11.09, 19:32
        A moje dziecko z kolei po Gimnazjum STO świetnie sobie radzi w
        Krasiniaku. Matematyka i fizyka naprawdę w porządku (klasa Mi), a i
        polski nie gorzej.
        Właściwie w Gimnazjum STO tylko geografia kuleje - reszta przedmiotów
        jest naprawdę na wysokim poziomie. Moje dziecko nie mogło się nachwalić
        zwłaszcza pana od matematyki (p. Mossakowski) i pani od polskiego (p.
        Stawicka)
        • Gość: mka Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 19:51
          a moje dziecko chodziło do publicznego gimnazjum. Obecnie chodzi do krasiniaka i
          też bardzo dobrze sobie radzi...
        • Gość: AbsolwentSTO Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 07:05
          Tym bardziej że od tego roku geografii w STO zaczyna Uczyć Kunkiel
          a to napewno podniesie poziom geografii w szkole
          • Gość: babcia Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 07.11.09, 09:18
            Tym co mnie urzeka w szkole STO jest atmosfera tej szkoły. Kiedy się
            tam wchodzi od razu robi się człowiekowi miło.
            Czekam na wnuczki i widzę jak starsi uczniowie ustepują tym młodszym,
            jak sie nimi zajmują, jak pomagają. Nie mówię już o tym, że wszyscy
            wszystkim mówia tam "dzień dobry" bez względu na to czy sie znają czy
            nie.
            Myślę, że lepszej szkoły dla moich wnuków nie ma!!!
            • Gość: tak tak Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 13:05
              Oj Babciu, przepraszam, naiwna jesteś!!!
    • Gość: Elko Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 04.12.09, 08:10
      Dla mnie to też poważny dylemat: STO czy TWP. Mam syna na studiach
      (skończył publiczne gimnazjum, co było największym błędem) i w
      związku z tym sporo wydatków. Każdy grosz się liczy, a wiem że w TWP
      czesne jest niższe niż w STO.
      Ciekawa jestem jednak jak w obu tych szkołach wygląda praca ze
      zdolnym uczniem?
      ILU LAUREATÓW KONKURSÓW MA TWP A ILU STO?
      Jak już mam płacić czesne to chciałabym płacić za efekty!!!
      • Gość: czerwony Re: STO czy TWP IP: *.chello.pl 04.12.09, 15:51
        Ja jestem absolwentem TWP, a jako jego uczeń byłem laureatem Olimpiady Wiedzy Obywatelskiej i Ekonomicznej. Przypuszczam, że było więcej sukcesów na szczeblu centralnym,ale nie pamiętam nic konkretnego. Całkiem niezłe były wyniki w konkursach lokalnych, za moich czasów do 3-4 wygranych konkursów rocznie. Sytuacji w STO nie znam.
        • blondi33 Re: STO czy TWP 04.12.09, 16:37
          Z archiwum STO
          W ubiegłych latach podobnie...
          • Gość: raczek Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 10:26
            Pieknie, pieknie, ale TWP was goni - nawet nową strone internetową
            zrobili - jakże podobna w treści do STO (zbieg okoliczności?)
            • Gość: Tuksiarz Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 17:46
              Witam

Jestem administratorem nowej strony internetowej jak i uczniem tej szkoły.
              Strona została stworzona od podstaw, nie przez "panów profesjonalistów" tylko
              przez uczniów od "czystej kartki". Nie rozumiem, jeśli chodzi o treść. Sądzę, że
              każda strona internetowa szkoły ma zawarte te same informacje. Wracając do
              tematu. Sądzę, że 3/4 postów zostało napisanych przez nauczycieli i nie należy
              się tym sugerować. Jestem uczniem tej szkoły od września i uważam, że jest
              naprawdę super. Szkoła organizuje wymiany międzynarodowe i bardzo częste wycieczki.
              Pozdrawiam
              Tuksiarz
              • Gość: Ula Re: STO czy TWP IP: *.olsztyn.vectranet.pl 12.12.09, 19:40
                Chciałabym się zapytać ile kosztuje czesne w gimnazjum TWP ???
                • Gość: ON Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 12.12.09, 20:59
                  Gim. TWP 23/6728214, tu się dowiesz wszystkiego.
                • Gość: Tessa Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 12.12.09, 21:52
                  Ile by nie kosztowało nie jest tego warte! Córka w TWP, syn w STO - co
                  na to powiesz?
                  • Gość: Ula Re: STO czy TWP IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.12.09, 12:55
                    Dzisiaj niestety się nie dodzwonię, a zależy mi na czasie. To mógłby ktoś podać
                    konkretną cenę?
                  • Gość: MatSel Re: STO czy TWP IP: 94.254.224.* 14.12.09, 19:55
                    A było odwrotnie - że ktoś z STO przeszedł do TWP?
                    • Gość: kropkakreskao., Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 13:14
                      Był przypadek pewnego chłopaka w roczniku '91 i z twp wyleciał po 3 dniach za
                      zachowanie ;)
    • Gość: uczen Re: STO czy TWP IP: 77.255.59.* 14.12.09, 20:18
      w STO płaci się za oceny rodzice się cieszą, że dzieci maja same piękne
      świadectwa a co do wiedzy to nie koniecznie, idą potem do krasiniaka
      gdzie uczą ci sami nauczyciele co w gimnazjum i są lepiej traktowani.
      TWP fajna szkoła za rozsądne pieniądze
      uczeń TWP
      • Gość: mamuska Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 10:38
        Trzoje moich dzieci chodziło do STO. Za żadne nie płaciłam nic
        więcej oprócz czesnego. To są paskudne insynuacje (pomówienia) -> to
        dla ucznia z TWP na wypadek gdyby nie wiedział co znaczy to słowo.
        Nie powiem, żeby STO było idealną szkołą - jak w każda ma plusy i
        minusy ale plósów dodattnich jest więcej niż minusów ujemnych :))
      • Gość: Stanisław Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 17.12.09, 16:25
        Ja na uczniów z STO nie dam powiedzieć złego słowa. Dzieciaki w ubiegłym roku zorganizowały pomoc dla chorej Paulinki uczennicy SP6. Dali matce sporo pieniędzy na leczenie dziewczynki, zabawki i inne rzeczy.
        W tym roku też o niej pamietali. Matka mówiła, że w szkole w STO czeka na nią świąteczna paczka.

To ważne, że ci którzy mają dużo - pamietaja o innych których los doświadczył.
      • Gość: Beata Re: STO czy TWP IP: 94.254.146.* 22.01.10, 19:08
        Jakie było moje zdumienie, kiedy dowiedziałam się, że w Gimnazjum STO już
        zakończyli rekrutację do I klasy na nowy rok szkolny!!!
        Moje dziecko czeka na liście rezerwowej i będę czekać, bo wiem, że warto.
        Nie wiem czy do TWP zapiszę - z opowieści znajomych, którzy mają tam córkę
        dowiaduję się wielu niepochlebnych rzeczy - zwłaszcza o uczniach tej szkoły,
        choć i niektórzy nauczyciele pozostawiają wiele do życzenia.
        • Gość: gupik Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 24.01.10, 15:22
          Sękowa i Falęcka to jedyne sensowne nauczycielki w TWP. Z całym
          szacunkiem do pani Maślanki ale nie jest ona dobrą nauczycielką.
          O reszcie lepiej sie nie wypowiadac.

Od kolegów wiem że w STO jest na odwrót - tzn jest dwóch nauczycieli
          bez sensu - reszta OK.
    • Gość: maslana Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 16:24
      Chciałbym odświeżyć wątek. Chodziłem do STO 4 lata temu. Moim zdaniem jest to
      najlepsza szkoła w Ciechanowie. Za czesne płaciło się wtedy coś ponad 380zł i
      wcale nie miałem najlepszych ocen tylko jechałem na trójach. Ale do egzaminów
      byłem znakomicie przygotowany mimo że miałem z każdego przedmiotu po 3 poza WF i
      sztuką. Moi rodzice nie są przy kasie i wcale nie odstawałem od innych uczniów
      nie mając bajeranckiego telefonu ani ekstrawaganckich ciuchów. Denerwowało mnie
      tylko to że nauczyciele mieli swoich przydupasów. Którzy np. nie byli pytani
      ustnie. Ale mimo tego swoje dzieci też bym zapisał do STO !
      • Gość: bzyk Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 23:31
        Ok, "maslana", bardzo mnie cieszą Twoje dobre wspomnienia.
        Żyj nimi chłopie.
    • Gość: Absolwent TWP Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 01:13
      Chodziłem do TWP jak jeszcze było na Żurawskiego.
      Jestem (jako uczeń z perspektywy czasu) bardzo zadowolony. Po tym gimnazjum
      wybrałem się do Krasiniaka i nie miałem na początku większych problemów.

Atmosfera była bardzo miła, nauczyciele super!

chciałoby się wrócić.. ;)

pozdrawiam całą dyrekcję i nauczycieli TWP :))
      • Gość: Magda Re: STO czy TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 09:51
        TWP- nikomu nie polecam. Moja córka skończyła w tamtym roku tą
        szkołę. Dzis ma wielkie zaległości z matetatyki. Uczyła ja pani Sęk.
        Dziś ma takie zaległości że zmuszona byłam dać jej korepetycje. Pan
        który udziela jej korków powiedział dosłownie ,, Czy córka
        uczęszczała wogóle do gimnazjum bo nic kompletnie nie umie ma
        dokładnie dziurę w głowie ''. Dziś musi nadrabiać całe gimnazjum . Z
        fizyka jest dokładnie tak samo.
        Najlepsi nauczyciele w tej szkole , którzy naprawdę nauczyli to pani
        Falęcka- niemiecki i pani Szmitt- geografia.
        • Gość: paragraf Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 14:44
          Zgadzam się - pani Falęcka i pani Szmitt sa SUPER!
          Reszta nauczycieli w TWP pomyliła się z powołaniem a dyrekcja udaje
          że nie widzi miernoty i tandety. Co prawda od tego roku nie uczy
          pani Lewicka (chwała Bogu) ale poziom polskiego i tak nie wzrósł.
          • Gość: Malina Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 14:55
            Od tego roku polskiego uczy pani Kołakowska - koledzy których uczy
            mówią, że KOMPLETNA NUUUUUDAAAAAAA!
            • Gość: . Re: STO czy TWP IP: 77.255.195.* 27.01.10, 17:54
              Pani Kołakowska z Bema to też zły wybór, ta pani faktycznie nie potrafi
              prowadzic lekcji
              • Gość: Again Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 27.01.10, 19:56
                A kto w TWP potrafi???
                W zeszłym roku to jeszcze pan Kielczyk sie starał. W tym nie ma już
                nikogo :(
                • Gość: . Re: STO czy TWP IP: 77.255.195.* 27.01.10, 20:13
                  Masz rację, TWP to okropna szkoła, z okropnymi nauczycielami, już
                  lepiej iśc do publicznej
                  • Gość: Piotrek. Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 17:39
                    Nie popieram.Ja np. bardzo lubiłem lekcje Histrii z panem Hryniewiczem i
                    wspominam je do dziś, co do pozostałych przedmiotów to kadra też jest super.
                    Chodziłem do tej szkoły więc wiem jak było i nie sądze żeby się coś zmieniło.

A pan/pani jeśli nie uczęszczało do tej szkoły to nie powinno się wypowiadać..
                    Może inna kwestia jest tego nie jaki nauczyciel tylko jaki uczeń.
              • Gość: Beniamin Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 16:02
                Poziom polskiego w TWP jest fatalny! Przez 3 lata posyłałem dziecko
                na korki do nauczyielki z STO. Mój syn od roku jest w Krasiniaku i
                twierdzi, że wszystko to czego sie nauczył i dlaczego polubił polski
                zawdzięcza korepetycjom.
                • Gość: pamela Re: STO czy TWP IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.02.10, 18:50
                  to tak ja - mój syn też w TWP chodził na korki (z polskiego). Poziom
                  tego przedmiotu był i jest fatalny w tym gimnazjum, a szkoda.
        • Gość: czerwony Re: STO czy TWP IP: *.chello.pl 25.01.10, 22:22
          Gratuluje zaangazowania corki. Przez cale gimnazjum nie zauwazyla Pani, ze jest problem? Byla pozytywna ocena, nie bylo problemu? Ja konczylem TWP 2 lata temu, a w LO nie mam brakow z zadnego przedmiotu. Powiem wiecej, dzieki lekcjom fizyki z pania Sek, praktycznie cala pierwsza klasa uplynela bez wiekszego zaangazowania na tym przedmiocie. Klasa humanistyczna, na 3 gimnazjum wystarczalo. Matematyki akurat uczyl mnie kto inny, niemniej jednak wiekszych problemow nie bylo. Wniosek jest prosty- z pustego nie naleje ani Salomon, ani pani Sek. Bez zaangazowania ze strony ucznia nie da sie nauczyc. Totez zamiast winic nauczycieli za wszelkie braki w wiedzy dziecka robiac przy tym czarny PR dla gimnazjum, proponuje obiektywne spojrzenie na sprawe.
          • Gość: bzyk Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 13:07
            Pani Magda po prostu ma jakieś toporne dziecko. Myślała, że jak bedzie placic za
            szkole, to moze sobie odpuscic wszelkie "interwencje" w nauke dziecka, bo
            przeciez ma to "z bani". A tu guzik hehe.
            Widzi Pani..tak, czy siak, musi Pani placic.
            Pozdrowionka
        • Gość: uczeń Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 21:40
          Szanowna Pani, a czy Pani córeczka się uczyła? No bo trudno mieć dobre oceny
          skoro się nie uczy i tak pewnie było w przypadku Pani córki. Pani Sęk to
          doskonały nauczyciel. Trzeba po prostu się uczyć a nie bimbać.
    • Gość: baśka. Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 23:05
      STO to niesamowita szkoła. Jest tam cudowny klimat. Liczba osob w
      klasie jest niewielka. Dzięki temu wszyscy są bardzo ze sobą
      związani. Nauczyciele są przesympatyczni, dają z siebie wszystko.
      Zajęcia trwają długo,ale to nie jest zmarnowany czas. Czesne jest
      dość wysokie,ale uważam,że warte tej szkoły. Nie będą to zmarnowane
      pieniądze :)
      • Gość: Kicia Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 28.01.10, 06:29
        Nie warto chwalić i tak ktoś zaraz coś przywali. Tacy są ludzie w tym
        mieście - rządzi nimi zawiść, zazdrość i podłość.
        • Gość: . Re: STO czy TWP IP: 77.255.213.* 28.01.10, 15:47
          Klasy w gimnazjum STO kiedys były małe, teraz, niestety, są coraz
          większe, chyba po 20 osob
          • Gość: Thalia Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 28.01.10, 20:12
            W klasie mojego syna jest 14 osób. W równoległej tak samo - to nie jest
            przepełnienie. W innych klasach w gimnazjum od 16 do 17 osób z tego co
            sie orientuję.
          • Gość: mmmmm Re: STO czy TWP IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.10, 22:40
            Ludzie kochanie nie przesadzajcie z tym sto. To jest taka sama szkola jak kazda
            inna.. W tej chwili sto idzie na ilość a nie na jakość.. To jest poprostu jakiś
            obłęd na punkcie tej szkoły.. wgl według mnie twp jest bardzo dobra szkoła..
            Nauczyciele w szczególności P. Maślanka i P.Sęk są oddane swoim uczniom i chcą
            dla nich jak najlepiej zresztą jak wiekszośc.. W porównaniu do niektórych
            nauczycieli z sto którzy na siłę próbują udowodnić ze ta szkoła jest cudowną
            szkołą.. wrecz przeciwnie: w sto nauczyciele mają swoich tzw "przydupasów". W
            TWP wszyscy są traktowani tak samo bez względu na to kto jest z jakiej rodziny i
            co ma, jak się ubiera ! TWP to naprawdę bardzo dobra szkoła Gorąco Polecam.

Jeżeli ktoś jest "debilem" w dosłownym tego słowa znaczeniu to nie da się go
            nauczyć !!
            Pozdrawiam ;)
            zejdźcie z TWP bo tej szkole jest ciężko..!
            • Gość: Katarzyna Re: STO czy TWP IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.10, 22:43
              "Pozdrowienia" dla nauczycieli z sto którzy piszą o swojej szkole jak najlepiej
              z różnych loginów ogólnie tego nie widać to jest śmieszne ... Szacunek dla TWP
              za rozsadek...
              • Gość: podwójny nick Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 08:48
                Zdecyduj się czy piszesz jako mmmmm czy jako Katarzyna
    • Gość: gość Re: STO czy TWP IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.10, 22:46
      W szkołach prywatnych, takich jak STO czy TWP uczą ci sami nauczyciele co w
      szkołach państwowych. Młodzież, zaznaczam nie wszyscy, często po ukończeniu tych
      szkół nie może poradzić sobie w liceum, gdyż nauczyciele stawiając oceny nie
      kierują się zdobytą wiedzą uczniów, a statusem zawodowym rodziców. Nie widzę w
      tych szkołach żadnych zalet oprócz liczby ilości osób w klasie (15-20).
      Jeślibym miała już wybierać pomiędzy STO a TWP to zdecydowanie polecam pierwszą
      z nich. Dlaczego? Z tego co wiem TWP ciągle organizuje wycieczki kilkudniowe.
      Myślimy: no dobrze, dzieci się trochę rozerwą itp, ale czy 3 razy w roku takie
      wyjazdy nie za bardzo zdemoralizują. Każdy wie, że znajduje się alkohol i inne
      używki. Nie dotyczy to wszystkich, ale jednak.. Młodzież w TWP nie posiada
      dobrych wyników, uważają, że rodzice załatwią im oceny oraz kładzie zbyt duży
      nacisk na wygląd.
      Nie napiszę nic o STO, gdyż nie wiem jakie panują tam warunki.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Oo Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 06.02.10, 23:25
        Dziwi mnie to, że większość pisze, że tylko w szkołach prywatnych
        liczą się markowe ciuchy i gadżety W szkołach publicznych jest to
        samo! Oczywiście, nie wszędzie, nie we wszystkich gronach uczniów,
        ale cały czas pojawia się wątek modnego ubioru itd. Mam młodszą
        siostrę, która chodzi do Gimnazjum nr 4. Dosłownie nie mówi się tam,
        np.: "jak nie będziesz miała spodni za 200 zł. to się nie znamy",
        ale osoby, które nie spełniają owych "warunków" przyjaźni są
        odpychane i nielubiane. Jeśli natomiast chodzi o TWP to szczerze nie
        polecam. Mam tam koleżankę, która opowiadała mi, że panuje tam
        ogromne niezgranie wobec uczniów oraz niski poziom nauczania. Jasne,
        oceny są dobre, bo o to nie ma problemu, ale potem jest problem w
        liceum.
        Jeśli natomiast chodzi o STO, do którego sama chodziłam to jestem
        zachwycona. Nigdy nie zdarzyło się tak (bynajmniej w gim), żeby ktoś
        kogoś potępiał za to, że jest niemodnie ubrany. Teraz jestem w
        krasiniaku i nie mam żaaadnych problemów z przedmiotami.
        Jednak, tak jak mówię, nie liczcie, rodzice, na to, że jak poślecie
        dziecko do STO, to od razu macie załatwione czerwone paski na
        świadectwach. Jasne, nauczyciele świetnie motywują do pracy, ale
        trzeba też samemu się wysilić, aby jakieś wyniki osiągać.
        pozdrawiam :)
        • Gość: Ducky Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 07.02.10, 10:25
          Dopóki nie znałem ludzi z STO myślałem podobnie jak większość ludzi
          na tym forum - rozkapryszone dzieciaki, którym starzy pozwalają na
          wszystko co chcą.
          W Krasiniaku poznałem bardzo dużo osób, które skończyło gim STO.
          okazało się, że te wszystkie historie o ich szkole i o nich samych to
          brednie. W mojej klasie osoby z STO to jedni z najlepszych uczniów.
          Do tego są fajni. mają wielu przyjaciół i OSOBOWOŚĆ - mają swoje
          zdanie i nie boją się go bronić. O swojej szkole mówią dużo z
          szacunkiem i sentymentem.
          Teraz żałuję, że kiedyś tak ich oceniałem. Myliłem się. Przepraszam
          A... ^_^
          • Gość: bzyk Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 15:30
            Łza się w oku kręci.
            • Gość: . Re: STO czy TWP IP: 77.255.154.* 08.02.10, 11:48
              Moja znajoma skończyła gimnazjum STO i aktualnie jest w krasiniaku
              wkalsie medycznej..., chodzi na korepetycje z : biologii, chemii,
              angielskiego, niemieckiego, polskiego i matematyki, jeździ do Wawy na
              kursy sikory itp., i tak mi sie nasuwa, że nieważne, które gimnazjum
              sie skończy, to jak dziecko jest mniej zdolne, albo ma wygórowane
              ambicje, to i tak będzie miało problemy w liceum ( ta znajoma jedzie w
              krachu na trojach, mimo tych wszystkich dodatkowych zajęc)
              • Gość: Ducky Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 08.02.10, 12:20
                Doskonale wiem o kim mówisz. Te jej korki to wynik tego, że rodzice
                chca ją wysłac na medycynę gdzie wymagania sa naprawdę bardzo wysokie
                i nie ona jedna z tej klasy ma tyle korków + kursy w wawie.

Pisząc o moich kolegach z STO wcale nie mówiłem, że w 100% są
                prymusami w Krachu. Napisałem tylko, że tak jest w mojej klasie.

Dodam, że tak było też w klasie mojego brata, który zdał maturę w
                2008.
                Ja sam chodziłem do Gimnazjum nr 3 i nie mam interesu, żeby
                reprezentować STO. Pisze tylko to co wiem.
                Pozdrawiam.
                • Gość: . Re: STO czy TWP IP: 77.255.157.* 08.02.10, 15:39
                  Masz rację- rodzice chcą, ona niekoniecznie
                  • maria_45 Re: STO czy TWP 09.02.10, 17:08
                    To że ktoś chodzi na dodatkowe lekcje poza szkołą wcale nie oznacza,
                    że jest nieukiem, czy ma problemy w szkole...

Moja córka też chodziła na lekcje z angielskiego i niemieckiego, żeby
                    doskonalić język i tak samo jest pewnie w przypadku tej dziewczyny o
                    której mowa wyżej.
                    Podobnie matematyka, biologia i fizyka - w klasie biol-chem to nie
                    wynik nieuctwa, tylko chęci pogłębienia materiału i lepszego
                    przygotowania do matury.
                    • Gość: ... Re: STO czy TWP IP: 77.255.198.* 09.02.10, 18:30
                      Proszę Pani,do tych przedmiotów trzeba miec zdolności, inaczej nawet
                      najlepsze korepetycje nic nie dadzą, no chociaż niektórzy rodzice chyba
                      nie do końca zdają sobie z tego sprawę
              • Gość: Znajomy A Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 10:38
                A z IIIbm jest moją kolezanka z klasy. wiem, że zajęcia na które
                chodzi to nie korki, tylko dodatkowe lekcje.

Prawie umarłem ze śmiechu, jak przeczytałem, że ma korki z
                angielskiego i niemieckiego - człowieku! Ona by cię po angielsku
                Niemcowi sprzedała i nawet bys nie zauważył!
                Jest różnica między korkami a dodatkowymi lekcjami. Na kursy do Wawy
                nie jeżdżą tumany, tylko uczniowie którzy chca dobrze przygotowac
                sie do matury i na studia.
                jak widzisz "prawie" robi wielką różnice.
                • Gość: . Re: STO czy TWP IP: 77.255.186.* 10.02.10, 15:30
                  Chodzi chyba o 2 inne osoby...,bo tej osobie, o której ja mowie, to sam
                  piszę wypracowania na niemiecki... (jestem studentem germanistyki)
                  • Gość: . Re: STO czy TWP IP: 77.255.186.* 10.02.10, 15:39
                    I jeszcze jedno, znam osoby, które dostały się na medycynę bez
                    chodzenia na "dodatkowe zajęcia"
                    • Gość: reprezentant Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 22:01
                      TWP to bardzo fajna szkoła. Na prawdę nie przypuszczałem, że będzie tak dobrze.
                      Mój kolega jest absolwentem TWP. Chodzi do Krasiniaka. Jest w 2 klasie. W jego
                      klasie w Krasiniaku jest 6 osób z STO. Te osoby bardzo kuleją w tym liceum. 5 z
                      6 osób, które tam chodza przepisało się do innych szkół ponieważ nie dawały
                      sobie rady. Dużo osób z TWP chodzi do Krasiniaka. Nawet sa opinie, że STO sie
                      chwali tak dobrymi wynikami ale już się nie chwalą, że na tych egzaminach
                      podpowiadają swoim uczniom, a w TWP jest zupełnie normalnie. Nie ma pupilków
                      itp. Zdecydowanie polecam TWP. Ludzie! Kto normalny płaci ponad 300 zł za
                      wpisowe? Kto normalny płaci 400 zł za miesiąc? Tak na prawdę w STO nie płaci się
                      za nauczanie tylko za oceny, które nie mają nic wspólnego z wiedzą ucznia. W STO
                      są same snoby. Lalusie. W TWP jest wielu dobrych nauczycieli. Po prostu trzeba
                      sie uczyć w przeciwieństwie do STO gdzie wystarczy się uśmiechnąć i ma się 5 lub
                      6. Pozdro dla tych, którzy sa zapatrzeni w STO. A tak na marginesie. Pewien
                      nauczyciel z TWP (jeszcze wtedy nie pracował w TWP) był na lekcjach w STO w
                      ramach wizytacji. Był przynajmniej 1 nauczyciel z każdej szkoły w Ciechanowie. Z
                      relacji tego nauczyciela dowiedziałem się, że nauczycielka prowadząca lekcje
                      poprosiła do odpowiedzi uczennicę. Na zadawane pytania milczała. O dziwo
                      postawiła jej 4. A ta uczennica powiedziała, że ''proszę mnie zapytać tak żebym
                      dostała 5''. Większość nauczycieli będących na lekcji wyszła z sali. To
                      niedopuszczalene. Chamstwo i rozpuszczenie! Właśnie tak jest w STO. Pozdro
        • Gość: xyz Re: STO czy TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 09:02
          Moja córka chodzi też do gim. nr 4, nie ma markowych ciuchów i nikt
          jej z tego powodu nie odtrąca, przeciwnie ma dużo koleżanek, nie
          zauważyłam aby przwiązywano do ubrania nadmierną wagę. Twoja siostra
          jest chyba trochę przewrażliwiona na swoim punkcie.
    • Gość: durak coz za brak wyczucia... IP: *.adsl.hansenet.de 08.02.10, 16:33
      czytam ten watek i rece mi opadaja, a moj monitor wstydzi sie
      pokazywac niektore posty.
      Jak mozna tak oczerniac publicznie nauczycieli i tak powierzchownie
      oceniac jakosc szkoly. Przypuszczam, ze kazdy z rodzicow chodzil
      kiedys do szkoly i kazdy w pewnym stopniu identyfikowal sie ze swoja
      szkola. Ta byla dla nas zawsze najlepsza i w niej czulismy sie
      dobrze, no czasem moze mniej :), ale z pewnoscia nie bylismy
      zadowoleni, jak ktos oczernial nasza szkole, lub nauczycieli tam
      pracujacych.
      Dlaczego niektorzy robia to na tym forum jest mi niejasne. Jaki maja
      w tym interes? Nasuwa sie tylko jedna odpoiwedz, ze moze pisza to
      osoby, ktore sa bezposredio zainteresowane tym, ze szkola
      konkurencyjna straci swoj dobry image?
      Dla dobra wszystkich dzieci, ktore chodza do tej czy innej szkoly,
      piszmy o dobry stronach szkol i starajmy sie wystrzegac pisania
      paszkwili o innych, to moze byc krzywdzace dla dzieci i dla
      nauczycieli, ktorzy sa zwiazani z danymi szkolamy.
      Piszac post najlepiej jest wyobrazic sobie ze siedzimy en face tej
      osbie, o ktorej piszemy. To moze pomoc, chyba ze... jestesmy
      intrygantami wowczas .... nie pomoze nic !
      • Gość: z verwa agniesu Re: coz za brak wyczucia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 15:16
        Domyślam się że chodzi o Agnieszke Goryszewską. Swoją wiedzą nie odbiega od
        innych i zawsze nawet w gimnazjum chodziła na korki a uczyła się przeciętnie n/c
        • Gość: ... Re: coz za brak wyczucia... IP: 77.255.194.* 11.02.10, 17:25
          Nazwiskami na forum???? Nieładnie!!!
          • Gość: Draka Re: coz za brak wyczucia... IP: 213.199.253.* 11.02.10, 17:57
            Ten wątek stracił gdzieś swój sens. Ktoś tu pytał po prostu jakie
            gimnazjum wybrać dla dziecka i pewnie "odpowiedzi" przeszły jego
            najsmielsze oczekiwania.
            Lepiej nie wywoływać tematu, bo zawsze się znajdą tacy co dokopią.
            STO czy TWP? Czy na pewno autor tego wątku uzyskał odpowiedź?
            • Gość: !!! Re: coz za brak wyczucia... IP: 213.199.253.* 11.02.10, 18:32
              I nie dostanie!Nie wystarczy ci????
              Dość tego!!!
              • Gość: ... Re: coz za brak wyczucia... IP: 77.255.143.* 13.02.10, 17:23
                wypada podbic ten wątek :P
    • Gość: First Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 13.02.10, 17:36
      Chyba nie warto oszczędzać na wykształceniu własnych dzieci.
      • Gość: bzyk Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 20:45
        Brawo First!
        Uwielbiam takie mądrości ludowe.
      • cherryblossom_girl Re: STO czy TWP 19.02.10, 19:41
        Zaobserwowałem na tym wątku ciekawą rzecz, otóż jak to możliwe, żeby z jednego
        komputera - IP: 213 199 253 pisało tyle osób, wymieniam tylko kilka
        loginów:Hubo, rzetelny, Pye, Fama, babcia ( nawet babcię ktoś wkręca), Elko, On,
        Tessa, Stanisław, gupik,Again, baśka, Kicia, Thalia, Oo, Ducky, Draka, First i
        pewnie jeszcze inne!!!!!!!!!!! A może ustawia się kolejka, żeby coś napisać z
        tego właśnie komputera.?
        CZY TO NIE JEST JAKAŚ PROWOKACJA?!
        Ciekawi mnie co na ten post napisze właściciel komputera o IP w/w.
        Czekam na odp
    • Gość: kristi Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 15:32
      STO jest świetna szkołą, która pozwala każdemu dziecku uwolnić swoje
      talenty.
      Ostatnia gala z okazji dnia babci i Dziadka była rewelacyjna!!!
      Najlepsza od lat!!!
      • 17karolina Re: STO czy TWP 18.02.10, 17:28
        Ja jestem licealistką i mogę tylko powiedzieć ze swojej perspektywy.
        Najlepiej radzą sobie uczniowie własnie z STO i z gim nr 4 i te
        szkoły bym polecała. Ja niestety nie chodzłam do takiej szkoły bo
        moich rodziców nie było stać,ale jeżeli teraz miaął bym swoje dzieci
        postarała bym się aby ich posłać własnie do takich szkół.
        • Gość: ona Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 18:16
          ja uczeszczajac do Liceum z osobami z prywatnych gimnazjum
          stwierdzam jedno ... nigdy nie posle swoich dzieci do prywatnych
          szkol...niech sie ucza zycia w panstwowych szkolach.Poziom np w gim
          nr 4 jest naparwde wysoki, tak samo w moim LO -Krasiniaku.. a prawda
          jest taka, ze potem wychodzi nauka w prywatnym gimnazjum.to samo
          liczy sie prywtanych uczelni wyzszych.za samo przyjscie na egzamin
          stawia sie w prywtanych uczelniach 3.pytanie jest jedno ... jaka
          wiedze posiada osoba po nauce w prywtanych szkolach? zadnej.bo
          niestety, szkoly prywatne to biznes
          • Gość: rew Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 21:59
            Skąd pochodzą te osoby z prywatnego gimnazjum, bo w Ciechanowie nie ma takowych...
          • Gość: abaddon Re: STO czy TWP IP: *.chello.pl 19.02.10, 16:49
            Jakby uczniowie z publicznych szkol posiadali wiedze <lol2>
            O wiedzy decyduja checi, a nie rodzaj gimnazjum. To, ze dzisiejsza mlodziez ma wiele zasadniczych problemow wiedzowych powodowane jest kilkoma innymi sprawami, o ktorych nie miejsce tu mowic. Jak ktos ma chec, to da sobie rade nawet w klasie z emo-martynka i jej chomikiem. Osoba w miare bystra ogarnie sie i w STO i w TWP, a nawet w gim numer 3,jesli oczywiscie nie bedzie w miedzyczasie eksperymentowac z chwastami.
            • Gość: szczery Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 19.02.10, 19:26
              STO zdecydowanie lepsze!Byłem tam kiedyś na lekcji otwartej .Dzieci i
              nauczycielka-rewelacja.Tam naprawdę dużo dobrego robią.
              • cherryblossom_girl Re: STO czy TWP 19.02.10, 19:44
                Zaobserwowałem na tym wątku ciekawą rzecz, otóż jak to możliwe, żeby z jednego
                komputera - IP: 213 199 253 pisało tyle osób, wymieniam tylko kilka
                loginów:Hubo, rzetelny, Pye, Fama, babcia ( nawet babcię ktoś wkręca), Elko, On,
                Tessa, Stanisław, gupik,Again, baśka, Kicia, Thalia, Oo, Ducky, Draka, First i
                pewnie jeszcze inne!!!!!!!!!!! A może ustawia się kolejka, żeby coś napisać z
                tego właśnie komputera.?
                CZY TO NIE JEST JAKAŚ PROWOKACJA?!
                Ciekawi mnie co na ten post napisze właściciel komputera o IP w/w.
                Czekam na odp
                • Gość: poor Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 19.02.10, 20:12
                  i ja mam takie IP. I co? Tez jestem podejrzany??????????
                  • Gość: seler Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 19.02.10, 21:29
                    Jeśli taptasz sie w tym bagnie sam sobie odpowiedz:-)
                    • Gość: poor Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 19.02.10, 21:33
                      Jestem mieszkańcem Ciechanowa - jednym z kilkuset szczęśliwych
                      użytkowników firmy Matcom. Wszyscy mamy to samo IP: połowa
                      Aleksandrówki, Bloki, Kargoszyn, Osiedle Zachód.
                      • Gość: marcheweczka Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 08:00
                        czytając ten wątek, można odnieść wrażenie, że osoba (osoby?)
                        korzystająca z komputera o rzeczonym IP, to wybitny znawca
                        ciechanowskich szkół- i to wszystkich. a z takim nie wypada
                        dyskutować.
                        • Gość: poor Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 20.02.10, 10:24
                          Napisz o tym pracę naukową - na pewno zrobisz karierę!
                          • Gość: Ala Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 20.02.10, 12:10
                            ja już wypowiadałam w tym wątku, ale chciałam właśnie dodać, że
                            wszyscy użytkownicy Matcom mają ten sam IP. Miałam problem w związku
                            z tym, gdyż na innym forum oskarżano mnie o kilkukrotne wypowiadanie
                            się na jakiś temat, ludzie są przyzwyczajeni do tego, że każdy ma
                            swoje IP,a tutaj najwyraźniej owa firm oszczędza, tylko żeby nie
                            skończyło się tak, że ktoś może bezpodstawnie zostać oskarżony.
                  • Gość: poor-internauta Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 02.03.10, 11:20
                    Przejrzałem sobie dzisiaj strony internetowe obu szkół.
                    Jeśli po newsach oceniać to co się dzieje w szkole- to w TWP niewiele.
                    Zobaczcie sami:
                    TWP
                    STO

• Gość: rodzic Re: STO czy TWP IP: *.chello.pl 02.03.10, 22:41
                      Moje dziecko bedzie chodzić do STO w przyszłym roku szkolnym.
                      Decyzja ta została podjęta po zanalizowaniu oferty szkół i jestem
                      przekonany, że to dobry wybór.
                      • Gość: :-) Co za brak wyczucia! IP: 213.199.253.* 02.03.10, 23:29
                        jeśli myślisz, że jesteś anonimowa/y
                        teledyski.onet.pl/10172,6277924,teledyski.html
                      • Gość: EsTe Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 15:25
                        Kiedy w zeszłym roku mój syn kończył publiczna podstawówkę powstał
                        dylemat: STO czy TWP. Niektórzy rodzice z tego względu, że czesne
                        niższe, wybrali TWP. Ja - z uwagi na bliskośc miejsca zamieszkania i
                        dobra opinię - wybrałam STO.
                        Dziś jestem bardzo zadowolona z wyboru. Szkoła STO jest naprawde OK.
                        Poziom nauczania większości przedmiotów wysoki, mili nauczyciele i
                        fajni koledzy. Mój syn i jego koledzy, którzy wybrali STO jest
                        bardzo zadowolony. Z jego relacji wiem, że ci którzy wybrali TWP nie
                        chwalą sobie ani poziomu nauczania ani kolegów.
                        • Gość: .. może jeszcze raz dla przypomnienia IP: 213.199.253.* 03.03.10, 18:31
                          coz za brak wyczucia...
                          Autor: Gość: durak 08.02.10, 16:33 napisał:

"Czytam ten watek i rece mi opadaja, a moj monitor wstydzi sie
                          pokazywac niektore posty.
                          Jak mozna tak oczerniac publicznie nauczycieli i tak powierzchownie
                          oceniac jakosc szkoly. Przypuszczam, ze kazdy z rodzicow chodzil
                          kiedys do szkoly i kazdy w pewnym stopniu identyfikowal sie ze swoja
                          szkola. Ta byla dla nas zawsze najlepsza i w niej czulismy sie
                          dobrze, no czasem moze mniej :), ale z pewnoscia nie bylismy
                          zadowoleni, jak ktos oczernial nasza szkole, lub nauczycieli tam
                          pracujacych.
                          Dlaczego niektorzy robia to na tym forum jest mi niejasne. Jaki maja
                          w tym interes? Nasuwa sie tylko jedna odpoiwedz, ze moze pisza to
                          osoby, ktore sa bezposredio zainteresowane tym, ze szkola
                          konkurencyjna straci swoj dobry image?
                          Dla dobra wszystkich dzieci, ktore chodza do tej czy innej szkoly,
                          piszmy o dobry stronach szkol i starajmy sie wystrzegac pisania
                          paszkwili o innych, to moze byc krzywdzace dla dzieci i dla
                          nauczycieli, ktorzy sa zwiazani z danymi szkolamy.
                          Piszac post najlepiej jest wyobrazic sobie ze siedzimy en face tej
                          osbie, o ktorej piszemy. To moze pomoc, chyba ze... jestesmy
                          intrygantami wowczas .... nie pomoze nic !
                          • Gość: syrenka Re: może jeszcze raz dla przypomnienia IP: 188.33.97.* 04.03.10, 17:33
                            Kiedy są zawody STO?
                            • Gość: MK Re: może jeszcze raz dla przypomnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 14:37
                              Zawody są w terminie 16-18 kwietnia.
                              KOMUNIKAT
                              • Gość: shark Re: może jeszcze raz dla przypomnienia IP: 213.199.253.* 06.03.10, 14:39
                                Zawody pływackie STO to super impreza sportowa!
                                W tym roku też będę - niestety już nie w wodzie, a na trybunach...:(
                        • Gość: zik zik Re: STO czy TWP IP: *.147.25.29.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.10, 19:36
                          To przenieś dziecko do STO - w pierwszych klasach mają wolne miejsca.
                        • Gość: homo sapiens Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 11.03.10, 21:18
                          Skąpy dwa razy traci.
    • Gość: daro Re: STO czy TWP IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.10, 14:44
      ja chodzę do STO i jest całkiem fajnie, przedmioty stoją znakomicie poza
      geografią, i językami obcymi :)
      • Gość: Bohater Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 13.03.10, 15:54
        Z tego co wiem od kolegów z STO - mają tam fajne imprezy, wycieczki i
        wyjazdy. Tego im zazdrościmy... ^_^
        • Gość: fiona Re: STO czy TWP IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.03.10, 21:43
          Czy to prawda,ze w tym tygodniu z TWP odszedł uczeń do STO?
          • Gość: SHREK Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 21.03.10, 17:34
            Prawda, prawda - nie pierwszy to i nie ostatni przypadek.
            • Gość: claudia Re: STO czy TWP IP: 109.243.252.* 11.05.10, 18:13
              Lista rekrutacyjna w TWP zamknięta i opublikowana na stronie szkoły.

Należy pogratulować "wspaniałych" uczniów - jest kilku kolegów z klasy mojego
              brata - szykuje się niezła "paczka".

Trzymajcie się!!!
              • Gość: urzędnik Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 08:27
                Ciekawe czy dyrekcja miała zgode rodziców na publikownaie danych
                osobowych uczniów?
                • biskwit_z_makiem Re: STO czy TWP 15.05.10, 12:46
                  Chyba nie mieli zgody, bo zdjeli listę ze strony ^_^
              • Gość: Seelvia Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 15.05.10, 09:48
                Niestety patrząc na listę przyjętych do TWP myślę, że nie wszyscy rodzice uswiadamiają sobie to, jaki w tej szkole będzie poziom klas 1 - ockną się po czasie i wtedy będą chcieli przenosić do STO - jak już nie raz się zdarzyło.

• Gość: ATOMek Re: STO czy TWP IP: 109.243.149.* 16.05.10, 14:29
                  STO i TWP to zupełnie inne szkoły nastawione na różnych uczniów.

Patrząc na historie tych gimnazjów, ich wyniki i obecność w mieście, widać, że w
                  STO stawiają na "wyścig szczurów", DLATEGO IDĄ DO NICH NAJLEPSI, do TWP idą
                  dzieci z trudnościami, nie przystosowane, trochę zagubione.

Uważam, że i taka i taka szkoła ma rację bytu i jest potrzebna!
                  KONIEC DYSKUSJI!!!
                  • Gość: michal Re: STO czy TWP IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 20:00
                    to o STO jest opinie, że są tam dzieci które nie radzą sobie potem w
                    życiu a w TWP poziom nauczania do STO jest porównywalny a atmosfera
                    nie,mam kolegę w TWP i znam tam parę osób i na zagubionych nie
                    wyglądają wręcz przeciwnie. JA chodzę do liceum i polowa osób z pięknym
                    świadectwem w STO sobie wcale nie radzi zbyt dobrze. Radzą sobie tam
                    gdzie nauczyciele już ich uczyli w gimnazjum.
                    • Gość: cool Re: STO czy TWP IP: 213.199.253.* 29.05.10, 23:22
                      A Ty chyba z TWP jesteś i polskiego Cię uczyła pani EL, bo polszczyzną
                      nie grzeszysz.
                      Przyjrzyj się uważnie historii absolwentów obu szkół a zobaczysz
                      różnicę.
                      U mnie w klasie (w I LO) był kolega z TWP - już zmienił klasę, bo nie
                      dawał rady.
                      Zanim cos powiesz, pomysl. Myślenie nie boli.
                  • matis78 Re: STO czy TWP 30.05.10, 14:11
                    Absolutnie zgadzam się z ATOMkiem. Znam kogoś kto uczy w TWP i ma
                    podobne zdanie na temat uczniów tej szkoły.

Sam tez obserwuję, że w STO dużo się dzieje, widać ich na zewnątrz, TWP
                    żyje sobie własnym życiem, ale i taka szkoła jest potrzebna.
    • Gość: yougy Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 21:11
      Nie sądzę ,żeby STO było warte aż tylu pieniędzy. Skończyłam TWP i jest to naprawdę dobra szkoła i płaci się o wiele mniej niż w STO. Również dzieci są milsze bo w STO to zarozumiałe. Wybierz TWP
      • Gość: Toon Re: STO czy TWP IP: *.31.57.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.04.13, 21:38
        Biedronka też tańsza, ale czy lepsza???

Porównaj skład Tymbarka z Biedronki a z innego sklepu. Prawdziwe oblicze zobaczysz po bliższym oglądzie.

Apropos- w najnowszym TC artykuł o sukcesach w olimpiadach uczniów STO. Mają sie czym pochwalic.
        • Gość: yoyu Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 18:59
          Płacić aż tyle pieniędzy za gimnazjum ?!?! wszyscy tu piszą ,że znają kogoś z tych gimnazji i ,że w liceum tak lub tak sobie radzą. Każdy uczeń będzie sobie radził inaczej ze względu na swoje umiejętności. jednak i tak sądzę, że TWP to owiele lepsza szkoła i nie faworyzuje sie tam uczniów. Więc ogarnijcie się ztym STO
          • Gość: aaa Re: STO czy TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 23:43
            Szkoła powinna mieć godne warunki, a nie jak te dwie z innej epoki.