agiluk 04.01.08, 19:53 Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik i może o tym napisać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xxtosiaxx Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 04.01.08, 21:22 Ja coś słyszałam od koleżanki,która była tam na dniach otwartych ze swoją siostrą i jej dzieckiem.Podobno bardzo fajne miejsce, sympatyczne opiekunki.Koleżanka zamierza zaprowadzać tam dziecko jak będzie musiała wrócić do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
gebi5 Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 04.01.08, 21:38 Niewiele wiem poza ceną. Sporo ponad 1000 zł. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
xxtosiaxx Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 04.01.08, 21:56 Owszem, ale za taką cene można się pewnie spodziewać troszeczke lepszej opieki, jest napewno mniej dzieci.Znalazłam nawet strone tego żłobka, tak z ciekawości www.elfik.eu/ Można sobie poczytać:) Odpowiedz Link Zgłoś
supertataszymona Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 08.01.08, 10:39 Witam, nasze dziecko ma deczko ponad rok ale o żłobku państwowym to już z małżonką zapomnieliśmy, nie ma co. Od marca dajemy Szymka do tego żłobka, cena faktycznie 1300 ale w naszym pięknym mieście za takie pieniądze nie ma co liczyć na sensowną opiekunkę do dziecka. Kalkulacja była prosta- opiekunka od 8 do 18 to 10 godzin i 80-85zł, czyli miesięcznie 1700-1800zł + normalne wyżywienie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzynia Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 03.02.08, 23:09 gdyby pasowała Państwu lokalizacja żłobka w Ursusie (przy drodze łączącej Pruszków, Piastów i Ursus), to proszę dać znać, a podam więcej informacji. pozdrawiam, mamakrzynia Odpowiedz Link Zgłoś
nettka8 Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 25.03.08, 09:16 bardzo prosze o podanie lokalizacji tego żłobka o ile przyjmuje maluszki od 6 misiąca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
ad-agio Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 09.01.08, 09:16 Agiluk, a może lepiej napisać że się jest mocno zaangażowanym w Elfika www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23221870,Pruszkow_Dla_dziecka___Nianie,308-13.html i usłyszeć opinie o swojej działalności? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 09.01.08, 09:35 buuu, ale krypciocha! To teraz zostawimy ten wątek na pamiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczek Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 14.01.08, 22:50 az mnie zatkalo ;) ze tak mozna... Odpowiedz Link Zgłoś
fantyna1 Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 14.01.08, 23:03 Oczywiście tak nie można, aby publikować takie zdjęcia trzeba mieć zgodę rodziców. Na stronie Mini Akademii Elfik nie znajdą Państwo zdjęć dzieci i nigdy też nie były zamieszczane w celu bezpieczeństwa dzieci i rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
ad-agio Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 15.01.08, 08:23 fantyno1 tu nie chodzi o prawne lub nieprawne wykorzystywanie wizerunku, tylko o to jakie chwyty się stosuje by uczynić swój żłobek bardziej popularnym i "chodliwym" w dosłownym tego słowa znaczeniu. By to zrozumieć dobrze przeczytaj mojego pierwszego posta i zwróć uwagę na autora linka w ogłoszeniu dwukropek i porównaj z osobą, która założyła ten topic "robiąc rozpoznanie" co do Akademii. Wnioski nasuwają się same. Odpowiedz Link Zgłoś
achaja17 Zadziwiające 15.01.08, 12:32 W czym macie problem?!! Powstało fajne miejsce dla naszych pruszkowskich maluchów - jeśli wyszliście z obiegu to w Pruszkowie jest jeden żłobek!!!, osoba się stara jakoś zaistnieć i trafić do rodziców. To dobrze, że są takie inicjatywy i że ktoś pomyślał o dzieciach. Agiluk trzymaj się i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Zadziwiające 15.01.08, 12:58 w tym macie problem, że agiluk próbowała robić w konia forumowiczów udając kogoś niezwiązanego ze swoją firmą i robić jej w ten sposób (kosztem czyjegoś zaufania) bezpłatną reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
ad-agio Re: Zadziwiające 15.01.08, 16:50 Podpisuje się pod Zwierzem i jeszcze dodam, że w tym problem, że złobek to jakby nie patrzeć placówka o profilu wychowawczo-edukacyjnym, dla mnie takie zachowanie jakie przedstawiła właścicielka jest niedopuszczalne. Pracownicy bowiem takich placówek, jak wszyscy wychowawcy powinni świecić przykładem - jeśli chodzi o ETYKĘ. Właściwa reklama to po prostu zadowolone dzieci i rodzice i samo się to tworzy z czasem, ale skoro trzeba się uciekać do takich nieuczciwości, to ja już z miejsca podziękowałabym takiemu żłobkowi, nie zaufałabym również wychowawcom. Dlaczego? Tylko i wyłącznie po tym incydencie na forum. Dla mnie zachowane agiluka jest nieetyczne, ale może jestem jakaś "niedzisiejsza" ? Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Zadziwiające 15.01.08, 17:23 tak sobie czytam i czytam,i wlasciwie to nie napisala tu nic co byloby reklama;) to raczej pytanie o opinie,a wiadomo latwiej powiedziec co sie mysli,czlowiekowi nie zwiazanemu z interesem.. tak sobie mysle:) ale moze ja jestem zbyt naiwna;) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Zadziwiające 15.01.08, 17:47 Uśmiałem się. Przecież na forum momentami od takich rzeczy aż się roi. Czymże bowiem innym są niewinne z pozoru pytania o radę w sprawie fryzjera, kosmetyczki lub firmy od plastikowych okien ? Mechanizm jest banalnie prosty. Załóżmy, że cienko przędzie mój sklep z wiolonczelami. Nie ujawniając się z intencjami, wrzucam na forum pytanie, gdzie zazwyczaj kupujecie wiolonczele. Natychmiast parę moich zaprzyjaźnionych osób wypisuje, że przedtem kupowali tu i ówdzie ale nie byli zadowoleni. Dopiero jak ktoś z nich kupił wiolonczelę w sklepie leo, wpadli w sachwyt z powodu ceny, jakości i oczywiście nadzwyczajnej obsługi. Od tego czasu ani oni sami, ani też nikt z ich rodziny i znajomych nie kupiłby wiolonczeli gdzie indziej niż u leo. Problemu nie widzę i czekam, czy uda się komuś taka autoreklama, która wzbudzi powszechne zainteresowanie, nie budząc przy tym żadnych podejrzeń co do intencji autora. Odpowiedz Link Zgłoś
ad-agio Re: Zadziwiające 15.01.08, 22:29 tak leo myślałam też o tym, otóż taka to presja już społeczeństwa konsumpcyjnego w którym żyjemy. Ale gdy spojrzysz na to w jaki sposób zostało zadane pytanie: "Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik i może o tym napisać?" sugeruje wyraźnie, że osoba nie wie nic o akademii, może u kogoś słyszała i zastanawia się czy posłać tam swoje dzieci, a chciałaby zasięgnąć opinii. jednak ta sama osoba, w wymienionym linku na dwukropku, wyraźnie reklamuje, agulik wydaje się być również zbieżne z działem kontakt agata@elfik.eu no coż róbcie/piszcie co chcecie, dla mnie to wyraźna reklama, bo gdyby ów agulik swój post napisała następująco: "jestem dyrektorką (właścicielką) nowego prywatnego żłobka powstałego w .... roku w Pruszkowie. Jestem ciekawa Waszych opinii, ewentualnych sugestii, czy oczekiwań. Z góry dziękuje za opinie." Nie miałabym roszczeń i sprawa zupełnie wyglądałaby inaczej, a tak - dla mnie to nieetyczne. Dlaczego, nie będę sie już powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
ad-agio Re: Zadziwiające 15.01.08, 22:44 I dodam jeszcze jeden post autorstwa agulika forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=73941602 czy tego uczycie dzieciaki w żłobku ? tak je wychowujecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczek Re: Zadziwiające 22.01.08, 23:18 no jeszcze lepiej...pozostaje niesmak i antypatia, cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
justka73 Re: Zadziwiające 16.01.08, 10:34 zgadzam się absolutnie. A swoją drogą, ciekawa jestem jakie sa opinie rodziców posyłających tam swoje dzieci? może jednak ktoś się odezwie? Dobrze byłoby poznać opinie rodziców korzystających z alternatywy w postaci klubu elfik. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka55555 Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 16.01.08, 13:45 Jestem mamą 4-roletniej pociechy i byłam w Elfiku dowiedzieć się co i jak. Miejsce jest ładne, pierwszy kontakt z personelem moze być, ale są też poważne wady, jak dla mnie - przede wszstkim choć to subiektywne oczywiście - daleko od centrum i położone w nienajlepszej okolicy, dość trudny dojazd szczególnie rano (Bolesława Prusa jest zawalona, wiadukt też), Panie są też mało elastyczne, i impreza jest droga - porównywalna do przedszkola Montessori, które jest jednak sporo lepsze. Co do auto reklamy - uważam, ze to żenujące, lepiej juz napisać informację że coś takiego istnieje i takie są propozycje. Wiele osób takich jak ja szuka w Prszkowie takich właśnie miejsc, jak Elfik, ale mnie osobiscie tego typu zachowania raczej zniechęciłyby niż zacheciły, Odpowiedz Link Zgłoś
manieczka791206 Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 16.01.08, 14:10 fajna dyskusja :) nie wiadomo kto to pisze :)) i czy na posty jednej firmy nie odpisuje druga firma :) Ja mam łatwy dojazd z Gąsina to zaraz za szpitlem kolejowym, a do montessori moje to dziecko jest jeszcze za małe. Piszą że przyjmują dzieci już od roku, widziałaś tam takie maluchy? Proszę napisz 2 słowa czy te Panie są jakieś straszne? Odpowiedz Link Zgłoś
ad-agio Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 16.01.08, 23:33 Gwoli wyjaśnienia ad-agio jak zresztą widać po nicku ma pochodzenie muzyczne i takie jest też moje wykształcenie i zawód. Kto mnie zna lub niebawem pozna (ilekobietamalat ;)) może to potwierdzić. Mój aktywny udział w wątku jest spowodowany tym, że nie lubię kłamstwa, nieszczerości, uciekania sie do chwytów poniżej pasa, by dojść do celu. A że już sporo powiedziałam, milknę - niczym ostatnie wprowadzenie tematu w Kunst der Fuge... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marianka252 Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 17.01.08, 10:52 Moim zdaniem za bardzo się czepiacie.Osoba która rozpoczęła ten wątek nie napisała w nim ani słowa kłamstwa. Najzwyczajniej w świecie, jak przypuszczam chciała dowiedzieć się jak wypada jej żłobek na tle innych i poznać opinie ludzi którzy coś na jego temat wiedzą, żeby ewentualnie uczyć się na błędach.Gorzej byłoby uważam, gdyby zmieniła swoja nazwę podając się za kogoś innego, a tak zrobiła to jawnie!!!Nikt z was nigdy nie chciał sie dowiedzieć co ludzie myślą na jego temat???Przeciez to najzwyklejsza ludzka ciekawość.Ja wiem coś na temat Mini Akademii Elfik i zamiast obrzucać autorkę błotem chętnie jej grzecznie odpiszę. Byłam,widziałam jak to miejsce wygląda.Opiekunki sympatyczne,kierowniczka chętnie odpowiada na pytania i co do ceny można się dogadać.Żłobek czynny bardzo elastycznie agnieszko55555, możliwość przyprowadzenia dziecka nawet od 7 do 19.Dzieci rocznych z tego co widziałam jest najwięcej, wszystkie wyglądały na zadowolone.A co do lokalizacji dla chcącego nic trudnego.Pozdrawiam utorkę wątku!!Głowa do góry, nie przejmuj się!!Przecież to forum żyje z tego że ludzie na nim piszą i też musi jakoś na siebie zarabiać.Szkoda że robiąc przykrość innym:( Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 17.01.08, 11:18 nie lubimy kłamczuszków i kręcioszków. Autorka mogła otwarcie zapytać, przedstawić się, kim jest i wtedy nikt by się do niej nie przyczepił a nie robić jakiś taki szacher-macher. Skoro forum ma na siebie zarabiać, to niech autorka nie spamuje i nadużywa cierpliwości innych tylko wykupi reklamę w Googlach albo link sponsorowany dla swojej firmy. Od siebie chciałem dodać, że admini (częściowo) widzą adresy IP i mogą wyciągać z tego wnioski, tak, jak ja to robię teraz w przypadku pani. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agiluk Dziękuję.. 19.01.08, 16:46 Dziekuję forumowiczom za wszystkie wpisy, zarówno te miłe jak i kąśliwe. Rzeczywiście nie pomyślałam i mogłam się zalogować jako ktoś inny, ale tego nie zrobiłam. Jak człowiek coś rozkręca to najzwyczajniej w świecie chce sie dowiedzieć czy już ktoś o nim coś słyszał. Jeszcze słowo do zwierz.alpuhary: forum jest dla mieszkańców Pruszkowa, którym od niedawna jestem. Na żadnym z wątków, które zakładałam, nie skłamałam, więc wypraszam sobie nazywanie mnie "kłamczuszkiem". Jak otwarcie coś pisałam to mnie kasowaliście i nie doczekałam się odpowiedzi dlaczego? Żłobka nie prowadzę tylko dla siebie ale też dla mieszkańców, mają prawo wiedzieć, co nowego się u nich otwiera. "Ogłoszenie komercyjne" utworzone dla Pruszkowa ... bez komentarza, a reklamę wykupiłam już tam gdzie uznałam za słuszne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Dziękuję.. 19.01.08, 18:02 terefere przypomnę tylko nieśmiertelny punkt 6 regulaminu: "Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl przekazów reklamowych." forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617538.html Rzeczywiście, byliśmy straszliwie surowi, cięliśmy jak leci, jak pokazują załączone przykłady tiny.pl/p6jd tiny.pl/p6jf tiny.pl/p6j5 Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka55555 Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 22.01.08, 11:32 Marianko, Ja szukałam zajęć na 4-5 godzin, a nie na cały dzień. Takiej oferty nie było, w zeszłym roku na przełomie września i października. Ale, uczciwe przyznaję, ze dla nie zaporowa była i okolica, i dojazd. Odpowiedz Link Zgłoś
lidunia102 Re: Czy ktoś coś wie o Mini Akademii Elfik? 29.05.08, 09:33 Moich dwuch synów tam chodziło ale tylko 2 miesiące gdyż panie nie mają ochoty opiekować się dzieckiem które jest pełne życia wesołe i bardzo ruchliwe. Niezadały sobie trudu aby go wyciszyć tylko wysłały do psychologa 3 letnie dziecko po czy nie przyjeli na kolejny czas. Szkoda bo jest tam naprawde fajnie chłopcy chętnie tam chodzili i mnie się bardzo podobało jestem w szoku że tak traktuje się dzieci ruchliwe a przecież przedszkole ma uczyć i pomagać. Co do opłat to są elastyczni można je dostosować do swoich indywidualnych potrzeb. W sumie polecam ale tylko jeśli dziecko jest grzeczne i mało ruchliwe bo w innym przypadku mogą zostawić cię na lodzie jak mnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary jeszcze tak a'propos przedszkoli niepublicznych 30.05.08, 15:18 "Aż 82 proc. przedszkoli niepublicznych narusza interesy rodziców. Objawia się to głównie bezprawnym przerzucaniem na nich kosztów prowadzonej działalności - poinformowano w piątek na konferencji prasowej w Warszawie." dzisiejszy artykuł z Pulsu Biznesu www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=a5c8e9f8-1a0d-40d0-8674-783f1858baf2&ref=lastadd Odpowiedz Link Zgłoś