Dodaj do ulubionych

samoloty nad Pruszkowem

IP: 217.153.35.* 28.08.03, 16:10
Czy zauważyliście, że nad naszym miastem lata coraz więcej samolotów. Nad
moim Bolkiem P. zaczęły latać intensywnie od maja. Dzwoniłam na Okęcie i
powiedziano,że nad Pruszkowem są nowe rozprowadzenia ruchu lotniczego a
samolotów będzie coraz więcej. Mi to przeszkadza, a Wam?
Obserwuj wątek
    • Gość: qqa Re: samoloty nad Pruszkowem IP: 195.245.213.* 28.08.03, 17:41
      Nad moim blokiem chyba jest jakiś korytarz powietrzny, bo wieczorem co 20 minut
      widzę jakieś światełko prujące tym samym torem na południe. Spoecjalnie mi to
      nie przeszkadza, bardziej mnie denerwują takie mniejsze,nisko latające.A
      najbardziej wkurzają mnie śmigłowce, najczęsciej rządowe, z pułku z Okęcia.Ci
      juz chyba nie wiedzą jak nisko mają latać
      • smallec Re: samoloty nad Pruszkowem 28.08.03, 21:19
        Gość portalu: qqa napisał(a):

> A najbardziej wkurzają mnie śmigłowce, najczęsciej rządowe, z pułku z Okęcia.

Oooo tak! Te rządowe to mnie najbardziej wkurzają też. Zbyt wysoko żeby sięgnąć
        kamieniem, zbyt nisko - i robią mnustwo chałasu.
        O tak te są najgorsze! :)))

pozdrowienia
        Smallec
        • Gość: qqa Re: samoloty nad Pruszkowem IP: 195.245.213.* 29.08.03, 11:35
          A pomyśleliście o tym co będzie jak pod Sochaczewem (Bielice)powstanie to
          lotnisko które ma zastąpić Okęcie?
        • Gość: qqa Re: samoloty nad Pruszkowem IP: 195.245.213.* 29.08.03, 11:48
          ...chociaż nie wszystkie rządowe są takie złe. W lipcu stałem sobie na
          przystanku Warszawa Raków WKD i przez 15 oglądałem chyba jakieś ćwiczenia
          myśliwców na bardzo niskim pułapie. Wyglądało to jak jakaś walka powietrzna
          albo pokaz lotniczy: zwroty, uniki, wiraże - niesamowite po prostu.
          Na szczęscie oni są z Nowego Dworu Maz., więc często nad nami nie
          latają.Chociaż może i szkoda...:-)
          • sqh Re: samoloty nad Pruszkowem 29.08.03, 20:39
            Śmigłowce 36. pułku latają dokładnie wzdłuż mojego bloku - raz wzdłuż okien z
            jednej strony, raz wzdłuż okien z drugiej strony. Bez lornetki mogę odczytać
            numery taktyczne. A czasem lecą dokładnie nad blokiem i wtedy tylko je słychać.

Mój pies bezbłędnie rozpoznaje śmigłowce i jest na nie wyczulony - gdy słyszy
            warkot silnika, rzuca się do okna i ujada. Może wyczuwa na odległość, jaka
            swołocz nimi podróżuje? :-)))

Qqa - myśliwce musiały być skądinąd, bo na lotnisku w Nowym Dworze, a
            konkretnie w Modlinie, wojska nie ma od dobrych 3-4 lat. Wiem, bo miałem
            przyjemność parę razy zwiedzać to lotnisko. Obraz nędzy i rozpaczy :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka