kwika 13.05.08, 20:52 Zbliża sie termin wizyty naszego niemowlaka u ortopedy. Czy ktoś może nać namiary na ortopedę mającego podpisany kontrakt z NFZ? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ml80_2007 Re: szukam ortopedy 13.05.08, 21:57 Ja byłam na Helenowskiej i ortopedy, wizyta 60zł Odpowiedz Link Zgłoś
ibor25 Re: szukam ortopedy 14.05.08, 09:42 w Grodzisku Mazowieckim na kosciuszki 21 jest przychodnia chirurgiczna. tel 755-60-08 jesli bedziesz miec skierowanie do poradni chirurgiczno-ortopedycznej na badanie bioderek, to wizyta bedzie bezplatna. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: szukam ortopedy 14.05.08, 14:02 bylam u ortepedy pzryjmujacej w tej przychodni dwa razy i szczerze nie polecam... zaluje ze sie nie dowiedzialam wczesniej nic o tej Pani ortopedce bo okazalo sie ze jest ona ze swej niekompetencji w grodzisku znana... Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: szukam ortopedy 14.05.08, 13:52 Ciotka, niemowlaka do ortopedy (państwowego) powinnaś zapisać najlepiej przed poczęciem ;-) bo terminy przyjęć po zapisaniu liczone są w miesiące. Kuntrol stawów biodrowych w 6 tygodniu? He he .. nawet jakbyś się zapisała w dniu porodu to i tak dostaniesz się do specjalisty po 2-3 miesiącach. Chyba że prywatnie. Szybciej, drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
kwika Re: szukam ortopedy 14.05.08, 15:15 Akurat jestem wujek ;-) Ale nie szkodzi. Tam gdzie mieszkamłem przed przyjazdem na Mazowsze były inne zwyczaje. Nie kojarzę problemów z dostaniem się do lekarza. Człowiek szedł rano i bez problemu dostawał się od ortopedy. Nie słyszałem o żadnych kolejkach. No dobrze. Jak już były to nie kilku miesięczne, tylko max tydzień, może 2 tygodnie. Ale sam chodziłem do ortopedy i nie miałem problemów i dostaniem się do niego. Ale tu są inne zwyczaje. Niestety gorsze :-( Odpowiedz Link Zgłoś
fossetta Re: szukam ortopedy 15.05.08, 19:03 Polecam przychodnię specjalistyczną w Warszawie, przy ul. Szlenkierów.Jest tam m.in. lekarz ortopeda, osobiście polecam dr Stanisława Boguckiego, rzeczowy i miły(chodzę od 5lat z moimi córkami). I terminy-z tego co pamiętam-nie były takie odległe:) (t.632-37-94). Oczywiście wizyty są nieodpłatne, w ramach ubezpieczenia w NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
kwika Re: szukam ortopedy 15.05.08, 22:27 Dzięki za namiary. Dzisiaj dowiedziałem się, że ponoć w Pruszkowie jest tylko 1 (słownie jeden) ortopeda mający podpisany kontrakt z NFZ. Najbliższy wolny termin to sierpień. Zatem mam pytanie. Co zrobić ze złamaną nogą? Gdzie należy się udać? Na szczęście nic takiego mi się nie stało ale tak z ciekawości pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
pty-sia Re: szukam ortopedy 16.05.08, 13:40 ze złamaną nogą to oczywiście na ostry dyżur (np. Warszawa na Lindleya). Byłam ostatnio u okulisty, czas oczekiwania około 4 godzin, ale to i tak lepiej niż w przychodni gdzie trzeba stać prawie całą noc i to bez gwarancji że dostanie się numerek Odpowiedz Link Zgłoś
kwika Re: szukam ortopedy 16.05.08, 15:48 A do szpitala poowiatowego w Pruszkowie nie da rady? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.c3 Re: szukam ortopedy 16.05.08, 21:16 Tak nie do końca na temat, ale mam pytanie: gdzie jest przeniesione pogotowie z ul. Andrzeja? Konkretnie, gdzie należy udać się w przypadku nieprzewidzianych komplikacji zdrowotnych np. w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
mionkwark Re: szukam ortopedy 18.05.08, 16:14 Nocna pomoc lekarska mieści się na Żbikowie przy ulicy 3 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
pty-sia Re: szukam ortopedy 21.05.08, 12:55 akurat dyżuru okulisty nie mają (dzwoniłam, odesłali do Warszawy), być może jakiś chirurgiczny jest, ale na zdjęcie gipsu u dziecka też odesłano mnie do Warszawy (na Kopernika), więc może nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
kwika Re: szukam ortopedy 21.05.08, 13:14 Czy w tym mieście są lekarze specjaliści mający podpisane kontrakty z NFZ? Czy też odpowiednie władze nie zapewniają mieszkańcom odpowiedniej pomocy lekarskiej? Odpowiedz Link Zgłoś