zawszeartur.n 01.09.08, 19:55 Czy ktos uczestniczył w zajęciach w szkole karate w SP 2? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edi-29 Re: Szkoła karate w 2 20.09.08, 11:59 W 2 nie, ale w 8 (dla dzieci jest dobrze) Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Szkoła karate w 8 - Obrońców Pokoju 07.10.08, 14:32 Ma ktoś bobasa w Szkółce Karate w Sz.P. 8 w Pruszkowie? Chciałam się dowiedzieć: 1. czy dzieci są zadowolone? 2. czy instruktor przekazuje "pokojową" filozofię? 3. jak długo trwają jednorazowe zajęcia? 4. czy dzieciaki ćwiczą w "piżamach" (tych całych kimonkach)? mój młody się napalił żeby go zapisać na jakieś kursy walki po tym jak znalazł ogłoszenie szkoły Muai Tai (tak się pisze?), ale to raczej "rąbanka" więc jak już to zaproponowałam mu bardziej "pacyfistyczne" karate. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Szkoła karate w 8 - Obrońców Pokoju 07.10.08, 16:09 1. mój 7latek zadowolony, za innych nie ręczę. 2. w każdym razie nie wpaja" wojennej" ;-) 3. ~godzinę, dwa razy w tygodniu. 4. tak, z tym że nie ma sensu kupować stroju przed pierwszymi zajęciami - najpierw można przyjść kilka razy bez formalnego zapisywania i płacenia i zorientować się, czy to ma sens. Karate w ósemce to Karate Klub Pruszków: www.karate.pruszkow.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Szkoła karate w 8 - Obrońców Pokoju 08.10.08, 08:56 erleusortok napisał: > najpierw można przyjść kilka razy bez formalnego zapisywania i > płacenia i zorientować się, czy to ma sens. Musi mieć sens! Nie wiem jak długo sąsiedzi z dołu wytrzymają "tupot małych stóp" w moim lokalu, które to stopy nieprzerwanie ćwiczą połączenie karate, break dance-u i tańca świętego Wita. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Szkoła karate w 8 - Obrońców Pokoju 17.10.08, 10:41 W końcu zapisałam pociechę na karate w 8-ce. Na razie chodzi i zadowolony jest, a nawet raz trenerowi udało się syna zmęczyć (brawa dla trenera - mi jeszcze nigdy się nie udało). Zauważyłam, że zajęcia dla młodszych dzieci są bardziej "ogólnorozwojowe" typu pompki, przysiady, bieganie, skakanie, poprawiające koordynację, ale elementy walki są dyskretnie przemycane - brawo! Tylko jedno niepokoi mojego przyszłego karatekę a obecnego "poliglotę" - dlaczego pan na zajęciach karze czasami krzyczeć "san" i "shit"?! I co ma "gó..o" wspólnego z karate? Jestem w kropce. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Szkoła karate w 8 - Obrońców Pokoju 21.10.08, 20:03 W sumie po namysle dochodze do wniosku, ze w SP 8 dzialaja chyba dwie szkoly karate i byc moze nasze potomstwo chodzi na rozne zajecia ('moja' grupa zajecia we wtorki i czwartki o 16). > dlaczego pan na zajęciach karze czasami > krzyczeć "san" i "shit"?! I co ma "gó..o" wspólnego z karate? W tym g...nie nie ma na koncu literki "t", a 'san' i 'shi' wedle mojej wiedzy oznacza '3' i '4': old2008.judoinfo.pl/teoria-judo/liczebniki-japonskie/ Taka ideologia - skoro zamiast 'nauczyciel' mowia 'sensei', to i licza po japonsku. Przynajmniej sie dogadaja na miedzynarodowych zawodach i kiedy beda w Japonii zdobywac kolejny stopien mistrzowski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Szkoła karate w 8 - Obrońców Pokoju 22.10.08, 08:53 erleusortok, faktycznie chyba dwie różne szkółki, moje chodzi poniedziałek / środa 17:00. Dziękuję za wskazówkę dotyczącą liczebników, przekażę mojemu "sportowcowi" z prośbą o opanowanie. Odpowiedz Link Zgłoś