Dodaj do ulubionych

KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ :P

22.07.14, 22:47
Obejrzałam przed chwilą filmik na facebook-u zamieszczony przez jedną z mam w jakich warunkach mieszkają dzieci na koloniach organizowanych przez Nasze wspaniałe Władze Gminne.To się w głowie nie mieści pleśń,brud i robak na robaku.Mój syn w pierwszy dzień -chłop 13 letni prawie płakał jak wszedł do pokoju i zobaczył warunki. Oprócz robali,które cały dzień i noc po ścianach ,łóżkach w łazience -wszędzie,to jeszcze w pokoju dziura ,że stopa wchodzi.Pokoje klitki ,w każdym po 2 osoby połączone wspólną łazienką z drugim pokojem. Nie umiem tego filmu tutaj przenieść ,żeby ktoś z koryta zobaczył,gdzie wysyłają nasze dzieci!!!!! A w sierpniowym Raszyniaczku wójt uradowany będzie pozował do zdjęcia i komentarz pod :Jakie to Gmina zorganizowała kolonie? Rok temu był syf ale to jak w tym roku dzieci spędzają kolonie to w tych czasach przechodzi ludzkie pojęcie- ktoś naprawdę powinien ostro zareagować.Ja na pewno będę ostro w gminie interweniowała tongue_out
Obserwuj wątek
    • andrzej_zygmuntowicz Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 23.07.14, 13:35
      Witam. Mój syn właśnie jest również na TYCH koloniach. Po prostu proszę skopiować link z FB i wkleić go tutaj. Bardzo proszę
    • starix62 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 23.07.14, 20:19
      No to mamy kolejny sukces obecnej władzy, juź nie mogę doczekać się komentarzy pona kaiper w KR na temat kolonii. Ludzie, jakie robaki, jaki syf ? Wam normalnie wali w dekiel z trocinami ! Nara.
      • michal-105 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 23.07.14, 22:21
        I co jeszcze wymyślicie? Niby film, niby pleśń, niby robaki. Niby prawda, tak? A ktoś widział ten film? Nie jak znam takie sytuacje.
        • babayaga0 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 23.07.14, 22:36
          co drugie kolonie w kraju takie są. po kosztach, więc osrodki wczasowe z lat 70. zapytajcie lepiej dzieci i młodzież, jak było, czy są zadowoleni?

oni tam mają od rana do wieczora czas wypełniony atrakcjami i zajęciami. w pokojach są tylko rano i wieczorem. a jak mają czas wolny, to... wiadomo, co robią... big_grin
          • g.sekler Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 24.07.14, 06:42
            pisze babayaga, że na szczęście dzieci są w pokojach tylko w nocy (czyli jakieś 8 godzin dziennie) czyli 1/3 czasu... niestety robaki nie mają poczucia czasu i nie wiedzą żeby chodzić sobie akurat wtedy gdzie dzieci się bawią.
            • babayaga0 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 24.07.14, 14:16
              kurz i robaczki? to wina tuska.

a teraz sprawdzamy u siebie za lozkiem i szafa.

martwic to sie trzeba zeby dzieci tam alko nie pily, nic nie palily i w ciazy nie wrocily...
    • klefan Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 23.07.14, 23:31
      Skoro rok temu był syf to powinna Pani nie puszczać dziecka w tym roku,ale widocznie nie było tak zle jak pojechało ponownie .Za rok mimo niedogodności pewnie też się zdecyduje i mimo wszystko będzie chciał jechać.
      • zmienic_wojta2014 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 24.07.14, 09:34
        Z tego powodu, że w ubr, już było fatalnie na koloniach w Mikoszewie nie puściłem dziecka w br. Widac po pierwszym wpisie że nie ma czego żałować. Chociaż tam o robakach dzieciak nic nie mówł (ale ciasne 5-cio osobowe pokoje, z ciasnym przejścfiem pomiędzy łózkami z małym oknem to już szczyt oszczędności). Za to "repertuar" i tzw."atrakcje" na tamtych koloniach pozostawiał wiele do życzenia (jesli pojechała kadra jak w ubr. to myślę że dzieci mogą się nudzić).
        A Sęku zapomniałeś dodać, że dzieci siedzą w pokojach także po obiedzie i w każdym możliwym czasie wolnym bo w pokojach łatwiej nad nimi zapanowac niż na powietrzu (nie rozłażą się), a opiekun musi miec komfort pracy a nie ciągle latać za dzieciakami. Więc do 8 godzin spania dolicz jeszcze i to - robaki mają towarzystwo!
        • michal-105 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 24.07.14, 09:46
          Linku nie ma, filmu nie ma, sprawy nie ma. Pieniacze są.
          • stoper57 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 24.07.14, 10:30
            nie chciałem się wtrącać, ale mam już taką wątpliwość : czy te kolonie, to aby na pewno są ?

I czy to nie czasem tak, jak z rozdawaniem samochodów w Moskwie......?
          • 1raszynianka Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 24.07.14, 21:31
            Żadni pieniacze ,skopiowałam ze strony pewnej Pani,która zamieściła ten film,a na tej koloni właśnie też jest mój syn.Zapewne jesteś sługusem gminy i tak bronisz organizatorów drugi raz z rzędu zasyfiałego znalezionego przez WAS ośrodka.
    • jacek-wisniewski Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 24.07.14, 12:59
      Czy to "nasza" kolonia?
      www.fakt.pl/Zimna-woda-nieswieze-jedzenie-niebezpieczne-zabawy--taka-groze-mialy-dzieci-na-koloniach-w-Dabkach-nad-morzem-Dzieci-mialy-kolo
      bo jak tak, to ten artykuł jest z..... 2012 roku.
      • g.sekler Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 24.07.14, 19:38
        myślę, że jak dzieciaki wrócą będą i zdjęcia i filmiki... youtube czeka. Tak więc poczekajmy...
    • 1raszynianka Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 24.07.14, 21:38
      href="www.facebook.com/anna.baran.526">Anna Baran</a>.</div></div> To jest ten filmik ,pozostałe maja dzieci na telefonach ,wracają w niedzielę to zamieszczę pozostałe.A syf jest straszny .Dziecko pusciłam dlatego ,że miałam nadzieję po porażce w Mikoszewie z ubiegłego roku ,w tym Bedzie zupełnie inaczej.Jest inaczej,bo znacznie gorzej
      • michal-105 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 24.07.14, 22:20
        A może to na innych koloniach? Nie gminnych? Kto to wie. Gmina nigdy nie wysłałaby dzieci do takiego czegoś. Placówki były sprawdzane. To raczej nie na naszych koloniach.
        • stoper57 "straszne, straszne są roboki...." 25.07.14, 00:51
          wstrząsające !!!!!!
          trzeba (można) było jeszcze do śmietnika zaglądnąć....
          • babayaga0 Re: "straszne, straszne są roboki...." 25.07.14, 01:00
            to są rybiki cukrowe. występują wszędzie, gdzie jest trochę wilgoci, nawet w apartamentowcach na ursynowie smile

w rzeczywistości one mają 7mm długości.

w opowieściach blogera 70cm.

ZMIEŃ ROZUM - kampania społeczna.
            • jacek-wisniewski Re: "straszne, straszne są roboki...." 25.07.14, 06:54
              Nie interesuje mnie co ktoś sobie hoduje w apartamentowcu na Ursynowie. Jeden hoduje węża boa, drugi robaki cukrowe. Np. mój kolega z Berlina Meky miał w domu ok. 70 terrariów z gadami. Obrzydlistwo, które czasami łaziło po mieszkaniu smile. Ale prywatnie to podobno nawet można do apartamentu znosić śmiecie z ulicy.
              Dla ośrodków kolonijnych obowiązują jednak normy i takie coś jak SANEPID ma obowiązek sprawdzać, czy w pokojach jest pleśń w normie, wilgoć w normie i ilość robaków cukrowych w normie. Zajrzałem do tych norm. Jakoś normy na ilość i obecność robaków cukrowych nie było smile. Chyba, że tak jak z wieloma przepisami w tym naszym dziwnym kraju jest dopisek "*nie obowiązuje mieszkańców Gminy Raszyn bo ci mają najlepszego wójta, który im ma wystarczyć za przepisy" smile.
              Przetargi na kolonie nie robi się w maju, bo wtedy zostają ośrodki z pleśnią i robakami, a w lutym smile. Taki banalny sposób na sukces.
              Ale jak się ustawicznie odbiera gratulacje od lizusostwa, medale z Allegro, pozuje do zdjęć w Kurierze Rodzinnym i bryluje na imprezach seniorów, to można o tym zapomnieć smile.
              Dlatego mam apel: ZROZUMCIE WÓJTA! Ma sprawy ważne i ważniejsze na głowie smile.
              • 1raszynianka Re: "straszne, straszne są roboki...." 25.07.14, 08:45
                No i proszę jak trójka sługusów wójta broni nie zważając na dobro dzieci i wkur...rodziców.Michał 105 ten filmik 20 sekundowy jest nagrywany przez małe dziecko zniesmaczone warunkami na koloniach. Mój syn po zajechaniu do Dąbek był tak przerażony warunkami i przez telefon jakby mógł to by mnie i męża wyzwał ,że Go wysłaliśmy po raz kolejny do tak obrzydliwego ośrodka.Fakt zabawy ,pogoda,jedzenie ok rekompensuje wszystkie obrzydliwe odchylenia ,ale niesmak im zostanie.W tamtym roku płaciliśmy 850 zł ,ale gmina około 300 zł dokładała do każdego dziecka i ośrodek był wstrętny. To w tym roku znaleźli taki ,żeby nic juz nie dokładać więc rzecz jasna ,że jeszcze gorszy. A potem wychwalanie organizatorów tych koloni będzie ,jakie to wspaniałe kolonie zorganizowała gmina Raszyn dla swoich podopiecznych.A Ty Michale,stoperze i babayago wsiadajcie do samochodów i jeszcze możecie na własne oczy zobaczyć syf w ośrodku.Zastanawia mnie tylko,czy przed podjęciem decyzji ktoś jeździ i sprawdza warunki, a może osoba decydująca w gminie wybiera taki żeby było korzystniej dla niego??? A teraz skoro jedno z Was tak broniące robaczków 7-milimetrowych ,które łażą dzieciom po ścianach ,poduszkach w łazience ich pełno, zadowolone by było z wczasów? Płacisz ,czekają twoje dzieci z upragnieniem na wyjazd a tam --szok.Dziury w podłogach dwa metry na krzyż pomieszczenie i wszędzie stare nieodnowione pomieszczenia z malutkimi pięknymi robalami .Życzę tej trójce tak zaciekle broniących organizatorów koloni dla naszych dzieci ,żebyście wydali na w czasy w h..i w takich warunkach mieszkali.
                • konradzubko Re: "straszne, straszne są roboki...." 25.07.14, 11:29
                  Ci koloniści kiedyś dorosną i nabędą czynnych i biernych praw wyborczych.
                  Czy będą chcieli je realizować w gminie Raszyn?

Życzę Zamawiającemu te kolonie (gminie Raszyn) sukcesów w krzewieniu samorządności i budowie społeczeństwa obywatelskiego.
                  • stoper57 Re: "straszne, straszne są roboki...." 25.07.14, 14:22
                    ja rozumiem, że obstrukcja za wszelką cenę chce do władzy; rozumiałbym gdyby korzystali przy okazji z choćby z konia (trojańskiego), który ich do tej upragnionej władzy doniesie - ale próbować wjechać do "owalnego" gabinetu (jak go nazywa bloger S.), na siedmiomilimetrowym robaku - to już chyba przesada...
                    Nawet pan Piotr dosiadł robaka... i pokłusował w raszyńską paranoję (tu się zgadzam!)
                    PS doskonale rozumiem rodziców niezadowolonych ze standardu usługi kolonijnej, ja też nie cierpię robactwa, ale wyrokowanie o winie, nieudolności, przekupstwie i marnotrawieniu -cokolwiek na wyrost....
                    • 1raszynianka Re: "straszne, straszne są roboki...." 25.07.14, 16:34
                      Nie winię wójta,bo może On nawet nie wie gdzie wysłali dzieci,ale osoby odpowiedzialne powinny beknąć za tak wspaniale "wygrany" przetarg. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło .!!! Opozycja już zadziałała,zbliżają się wybory i ktoś na mój post bardzo ostro zareagował ,dzisiaj już był na koloniach sanepid.Może po karach i podsumowaniu pracy swoich podopiecznych Pan Wójt (który za rok będzie u władzy)nareszcie w przyszłym roku zorganizuje pierwszorzędne ,zadowalające dla dzieci wyjazdy. Dzisiaj zadzwoniłam do syna i mówię mu ,że na forum są osoby niewierzące ,że macie takie warunki-to jest jego odpowiedź. Zapraszam w moim imieniu na jedną noc,do niektórych pokoi,w których śpią moi koledzy( bo mnie juz to nie dotyczy zostałem przeniesiony do "apartamentu") i niech sobie ta osoba mysli,że jak zamknie oczy robal może mu wejść do nosa.lub ucha!!!!
    • babayaga0 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 25.07.14, 17:02
      tak, wójt sam wybiera ośrodki, pokoje, menu i nawet czy kołdra będzie w rycerze czy księżniczki.

nie brnijmy w śmieszność.

urząd gminy ma odpowiednie wydziały i specjalistów od tego. poza tym jeśli nawet pan czy pani X wybrała sama ośrodek, to było to w dobrej wierze, w końcu kto mógł spodziewać się takiego przygotowania przez organizatorów. poza tym... jak budynek ma lat 30-40, to ciężko żeby nie było gdzieś robaczków. najwyraźniej wilgotno tam jest, bo rybiki lubią mokro smile
      ośrodek mógłby być nowy i wypicowany, ale wtedy byłby pewnie 2x droższy.
      • konradzubko Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 25.07.14, 18:18
        W urzędzie gminy muszą pracować co najmniej trzy osoby: wójt, sekretarz i skarbnik. Każda inna wykonuje część obowiązków wyżej wymienionych lub wykonuje inne czynności na ich rzecz.
        Z drugiej strony gdy w Kurierze czytamy o sukcesie to pojawia się tam imienne wskazanie na wójta. A przy porażce to "oni" są winni.
        • babayaga0 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 26.07.14, 20:56
          tak tak, a w parlamencie, musi pracować marszałek, wicemarszałek i paru posłów, którzy większością mogą przegłosować np. aborcję, eutanazję lub większe podatki.
          a w praktyce jest ich 460 sztuk, 100 senatorów, veto prezydenta i nadal nie mogą się dogadać.

najwyższy bierze za nich odpowiedzialnosc, ale nie podejmuje praktycznie zadnych decyzji poza tymi najwazniejszymi milionowymi.
          nie sprawdza nikomu rowu, nie zagląda w rurę kanalizacji, nie zerka w układaczy bruku ani pani hani pod kołdrę kolonijną, czy robaczki nie łażą.

ja tam pamiętam, że kolonie dobre, kiedy wychowawca się nie czepia i luzu młodzież ma dużo!
          • jacek-wisniewski Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 26.07.14, 21:23
            To ten parlament to jakaś dziwna instytucja smile. U nas wójt praktycznie podejmuje decyzje tylko po konsultacjach z jednym pracownikiem smile. Takim od PR -u smile.
            Jakby tak wójta wybrać na marszałka takiego parlamentu, to zaraz by ściągnął na p.o. sekretarza parlamentu swojego najlepszego pracownika i nie musielibyśmy wybierać tych 460, tych 100. Jaka oszczędność smile
      • 3warynski Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 27.07.14, 01:04
        Chętnie za te komentarze dałbym Ci w .....
      • 3warynski Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 27.07.14, 01:24
        Przedstaw się , to podjadę i wytłumaczę Ci łopatologicznie jakim jesteś imbecylem. Dziękuję.
      • 3warynski Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 27.07.14, 01:27
        Moje wpisy są do babayaga0 - wiadomo
    • 1raszynianka Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 26.07.14, 23:19
      No a co Państwo powiecie na to ,że dzisiaj pękła jakaś rura w tym "pięknym ośrodku" (dzieci nie wiedzą jaka) i w jednym pokoju muszą przebywać dzieci z drugich-trzecich klas z tymi ,którzy już pokończyli podstawówkę.Wszystkie dzieci pewnie czują się komfortowo?
      • stoper57 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 26.07.14, 23:40
        ja współczuję
        (listy beneficjentów mego współczucia oszczędzę - mógłbym kogoś pominąć)
      • andrzej_zygmuntowicz Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 27.07.14, 09:47
        I żeby nie było że 1raszynianka wysysa sobie z palca te wiadomości... Temat robactwa, brudu, wilgoci, PĘKNIĘTEJ RURY...potwierdzam zgodnie z informacją od mojego syna.
        Zastanawiam się co powiedział SANEPiD po wizycie ?
        • stoper57 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 27.07.14, 11:35
          kiedyś moje dziecko zwichnęło nogę podczas pobytu na koloniach,
          więc pojechałem bo nie już mogło aktywnie uczestniczyć i przywiozłem je do domu....
          Nie napisałem najpierw protestu do wójta gminy, Ministerstwa Oświaty czy do kogokolwiek...
          Skoro wasze dzieci cierpiały przez dwa tygodnie, to czemu na to nie zareagowaliście ?
          Pojechał ktoś na miejsce, sprawdził, zażądał poprawienia warunków ?
          Tak na prawdę najważniejszy okazał się medialny fakt -robaki na kolonii- nie dobro dzieci.
          Własnych, o zgrozo ...
          • 1raszynianka Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 27.07.14, 12:53
            Przecież od interwencji to jest na miejscu kierownik kolonii, jak to nie pomaga - to organizator wyjazdu ( Gmina Raszyn) podejmuje kolejne kroki, logiczne chyba ? Trudno żeby rodzice jechali przez pół Polski, bo ktoś w gminie dał ciała.
          • babayaga0 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 27.07.14, 13:27
            Miejmy nadzieję, że jak pojawią się kiedyś pełzające czy skaczące robaki w Urzędzie Gminy, to Jack i Senku będą pierwszymi, którzy będą bić w bębny i ścigać je po korytarzach w trosce o dobro bliźniego wink
            • jacek-wisniewski Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 27.07.14, 14:09
              A cóż innego my teraz robimy? smile. Właśnie zakupiony w latach 80 tych ubiegłego wieku "Prusakolep" używamy na pełzające i skaczące w urzędzie ... smile. Oczywiście w trosce o dobro bliźniego smile.
              Jbc, to takie rozwiniecie dowcipu babayaga0 smile.
    • 1raszynianka Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 26.07.14, 23:45
      Stoper Ty współczujesz ,a komu współczują Michał i BabaYaga?
    • babayaga0 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 27.07.14, 05:02
      no dobrs wygraliscie i macie racje. osrodek jest fatalnie przygotowany i ktos popelnil blad.

do warynskiego - grozby to na swoim podworku do psa mozesz kierowac. troche kultury czkowieku. emocje to pan zatrzymaj na kampanie wybiorcza do komentowania obieynic kandydatow.

dobro dzieci dobrem ogolnym. tu sie w pelni zgadzam i jestem dzis z wami. buzi
      • stoper57 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 31.07.14, 21:44
        nie żeby znowu jątrzyć -ale z czystej ciekawości - wróciły dzieci z kolonii ?
        I co z tymi robalami wobec tego ?
        temat tak uwiądł .....
        • michal-105 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 31.07.14, 21:48
          Wszystko to pomówienia, te robaki, bałagan i złe jedzenie a pani wójt przepłaci to zdrowiem przez intrygantów i mieszaczy. Dzieci wrociły zadowolone i chcą znowu na te kolonie. Jakieś pytania?
          • 1raszynianka Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 31.07.14, 22:37
            Pomówienia??? syf i robactwo.Byłeś jak przyjechały dzieci pod szkołą? Trzeba było być i z nimi porozmawiać w jakich warunkach co niektórzy mieszkali.Kierowniczka chodziła tylko wykłócała się o zamianę pokoi ,bo mieszkać się w nich nie dało.Zdjęć nie zamieszczę ,ale jak jeszcze raz Michał napisze ,że to kłamstwa to zbiorę wszystkie od tych matek co prosiły swoje dzieci o robienie jak najwięcej i je mają . Sanepid był na koloniach ale co dowiemy się jaka była decyzja ?,raczej nie.Jakby ostro zareagowali to zapewne nie mogłyby dzieci na 2 turnus jechać-to by dopiero wójt miał ból głowy. Kasa wydana na ośrodek kultury,albo jakieś premie a tu trza rodzicom oddać wpłaty co nie Michał? Na parkingu P.Dyrektor prosiła tylko o ciszę!!!! jak jedna z matek do niej podeszła. Może teraz przynajmniej na 2 turnusie ulokowali dzieci do lepszych pokoi,w tamtym roku też tak było na pierwszym był syf ,na drugim już warunki,wyżywienie o wiele lepsze. Teraz na drogę powrotną -10-godzinną dostali po 2 jakieś suche kanapki,bo syn ich nawet nie ruszył. Stałam z rodzicami 4-ki dzieci ,wszyscy byli wściekli jak cholera,każde z ich dzieci powiedziało,że w gorszych warunkach nie mieszkało.Jeden tak określił-mamo w moim pokoju są obrz...ściany- tak zareagował w pierwszy dzień jak wszedł do swojego pokoju.I tyle w temacie ...
          • g.sekler Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 31.07.14, 22:42
            wróciły nic tylko się cieszyć... tyle że jak donosi babayaga poczekajmy kilka miesięcy bo nie wiadomo czy któraś z dziewczynek nie wróciła sama? I dopiero wtedy będziemy chwalić Pana... że się kolonia udała...
            • g.sekler Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 31.07.14, 22:47
              raszynianka bo tematu nie będzie końca podeślij fotki na sekler@vp.pl opublikuje na blogu "w tym sęk..." i zobaczysz co będzie dalej się działo. czekam
              • 1raszynianka Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 31.07.14, 22:59
                ok Grzegorz jutro skontaktuje się z tymi dziećmi co wiem,że mają zrobione zdjęcia i postaram się jak najszybciej przesłać.Mój syn nie ma,gdyż został w drugim tygodniu przeniesiony do lepszego pokoju,a chłopcy z którymi mieszkał strasznie się na niego zezłościli.Poczuli się zdradzeni,że On ma lepsze warunki a Oni muszą się męczyć w tych brudnych dziuplach.
            • babayaga0 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 31.07.14, 23:05
              g. nie wkładaj mnie nic w usta..., co nie zostało przeze mnie powiedziane i nie przekrecaj slow prosze. do żartów, ironii i sarkazmu trzeba mieć dystans, ale przede wszystkiem należy je rozumieć.
              • g.sekler Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 31.07.14, 23:10
                nigdy bym nie śmiał nic wkładać w usta...
                • michal-105 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 31.07.14, 23:42
                  Z tym wkładaniem to proszę się liczyć ze słowami. A zdjęć nie ma i nie bedzie. To nagonka przed wyborami. Insynuacje. Plotki. Bagno.
                  • g.sekler Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 01.08.14, 06:24
                    z tymi zdjęciami to się zdziwisz oj zdziwisz... dziś to nic czasy aparatów na klisze że trzeb pójść wywołać i modlić się by jeszcze wyszły. Dzieci dziś mają lepsze możliwości niż nie jeden "agent tomek"... A co do wkładania... hmm zostałem sprowokowany, no i co w tym złego a ty michale nie próbój być bardziej święty od papieża
                  • grocholica Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 01.08.14, 09:06
                    Powiem tak jeśli jest pan rzeczywiście związany z Gminą i jest tym Michałem za którego się podaje to jestem głęboko rozczarowana - każdy widzi, że jest to opis matki i nie rozumiem jak zamiast przeprosić, zareagować itp, a nie obrażać ją. W sumie to wygodne twierdzić, że to atak przedwyborczy. Wszystko najlepiej niech będzie atakiem wrogich sił . Ale to jest taktyka do czasu...
                    • 1raszynianka Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 01.08.14, 09:26
                      A ja zaczynam myśleć czy Michał nie robi wszystko ,żebym jednak zamieściła te zdjęcia i pogrążyła organizatorów kolonii. Może nie jest związany z gminą i robi wszystko,żeby mnie wkurzyć na tyle ,abym zamieściła wszystkie obciążające ku Nim dowody,może to taka Jego taktyka ? wink
                      • babayaga0 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 01.08.14, 09:54
                        swiatmakrodotcom.files.wordpress.com/2011/09/0421.jpg
                        • michal-105 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 02.08.14, 15:44
                          Zdjęcie robaka można zrobić wszędzie. W ZOO są skorpiony, to zawsze można pokazać z podpisem, że na koloniach. Bełkot.
                          • g.sekler Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 02.08.14, 17:32
                            zaprawdę zaprawdę powiadam ci że gdyby tam było wszystko ok. to by nie pojechała tam wójcina Lechańska. No i kierownik kolonii Olszak nie prosiłby rodziców gdy odbierali swe pociechy by milczeli w temacie. Myślę, że za takie skandaliczne warunki należą się rodzicom nie tylko przeprosiny ale jakiś zwrot kasy...
                            pewnie że robak do robaka podobny i można wszystko tylko ja się pytam po co? Jak zaczniemy od tego by dzieci uczyć by mówiły że widziały coś czego nie widziały no to dobrze już nie jest... Fakt jest taki robale były... i nic tego nie zmieni. Ciekawe jak będzie na drugim turnusie który już trwa...
                            • 1raszynianka Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 02.08.14, 21:55
                              Na drugim jest wszystko ok!!!! Dzieci położyli w innym bloku niz były nasze dzieci.Syn mi powiedział ,że w tym co teraz są jest czysto ,duże pokoje i łazienki. Ale zapewne dzięki P.Lechańskiej,tylko zastanawia mnie dlaczego Pani nie pojechała na te 2-3 dni ,na pierwszy turnus??? Tak i zachwala czystość ,posiłki wspaniałe ,tylko budynek lata 70-te,ale co Ci rodzice chcieli od pokoi??? prawda P.Lechańska? wszystkim nam powinni oddać pieniądze za te warunki w jakich mieszkali.Teraz to już nawet rura nie pękła tylko dziewczynki kranu nie zakręciły,już taką wersję usprawiedliwiającą słyszałam. W pierwszy dzień jak nasze dzieci zajechały na kolacje dostali suchy makaron z jakimś mięchem walniętym bez sosu,a teraz 2 czy 3 dania do wyboru.Fakt potem na jedzenie nie narzekali i nasi.A może jeszcze o [P.kierowcy ,który wiózł dzieci,wiecie gdzie spał? w izolatce-tak bo miejsca dla niego nie było.Pan wychowawca z najstarszej grupy chłopców był 2 czy 3 razy przenoszony z pokoju do pokoju.Ratownicy też spali w jakimś zapleczu ,czy czymś podobnym-nie ma syna ,więc nie napiszę dokładnie gdzie. Dobrze ,że dzieciaki na drugim turnusie wrócą w pełni zadowolone,co nie było dane naszym...Pozdrawiam niedowiarków a Grzegorzowi bardzo dziękuję smile
                              • stoper57 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 02.08.14, 23:13
                                to syn pojechał drugi raz ?
                                nie bardzo rozumiem ?
                                • michal-105 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 02.08.14, 23:37
                                  Coś nie bardzo te informacje. Było źle, jest super. Czary jakieś czy co? Filmów jak nie było tak nie ma. Pęknięta rura to niedokręcony kran, jedzenie kiepski a kilka dań do wyboru. Kupy się to nie trzyma.
                                  • starix62 Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 02.08.14, 23:49
                                    michałku, zapewne już napisałeś wspaniałą relację z kolonii w KR. Same sukcesy, a czy wspomnisz o robakach i syfie ?
                                    • g.sekler Re: KOLONIE RASZYŃSKIE ORGANIZOWANE PRZEZ GMINĘ : 03.08.14, 00:01
                                      ważne kochani żeby dziewczynki w ciąży nie wróciły a reszta jest nie ważna...
                                  • jacek-wisniewski Do czego prowadzi głupota 03.08.14, 09:39
                                    Wójt nie budował ośrodka w Dąbkach, ani też nie pisał oferty, która wygrała w naszej gminie. Wiadomo, ze za "syf i robaki" odpowiada właściciel ośrodka i firma, która zorganizowała tam kolonie.
                                    Gdyby po pierwszych sygnałach od rodziców, że jest coś nie tak, wójt i jego ludzie szybko zainterweniowali, przeprosili rodziców i "skopali tyłki" organizatorom, to pokazaliby mądrość i z pewnością nie straciliby w oczach mieszkańców naszej gminy.
                                    Ale wójt Andrzej Zaręba i jego ludzie od samego początku próbują wmawiać wszystkim, ze jest O. K. Że to co widać na zdjęciach to nic takiego, a za aferą stoi Wiśniewski i kilka innych osób. Dzięki temu wójt i jego ludzie nie tylko tracą w oczach rodziców poparcie, ale pokazują totalną swoją głupotę.
                                    Dla mnie oprócz informacji, że wójt Andrzej nie potrafi sobie poradzić nawet z organizacją wakacyjnych kolonii, to co się stało jest najlepszym dowodem na moją tezę iż obecna PiSowska władza w Gminie Raszyn traktuje mieszkańców jak wiejskich głupków. A to powinno być karane odwołaniem w najbliższych wyborach.
                                    • michal-105 Re: Do czego prowadzi głupota 03.08.14, 09:58
                                      I niby Wiśniewski wszystko uzdrowi, wjedzie na białym koniu i kolonie będą w pałacach z jedzieniem z hotelu Bristol.
                                      • 1raszynianka Re: Do czego prowadzi głupota 03.08.14, 11:20
                                        Nie syn ,nie pojechał drugi raz ale zna paru kolegów ,którzy są na drugim turnusie.Teraz jest ok proszę czytać uważniej. Śpią w innym budynku ,w pokojach czystych i dzieci są zadowolone.
                                        Na pierwszym turnusie mieli koszmarne warunki ,na drugi już pojechały "władze" i teraz możecie w Raszyniaczku zdjęcia sobie walić uśmiechniętych i zadowolonych lic. I opis nasze dzieci wspaniale spędziły kolonie ,w pięknym czystym ośrodku i zapraszajcie na przyszły rok. Może w przyszłym Lechańskie i inne pojadą na pierwszy turnus,żeby jednak wszyscy byli zadowoleni ,nie tylko Ci z drugiego . Całe szczęście ,że 2 tygodnie mieli piękną pogodę,nie musieli siedzieć w tych kajutach.A pomyśleliście gdyby 14 dni lał deszcz? organizatorzy nie byliby w stanie zapewnić im codziennych wycieczek i siedzieli by w tym brudzie,a tak do południa plaża ,potem jakieś wyjścia,lub wyjazdy i z tego byli zadowoleni. Ale koniec już tych dyskusji na temat tej ch...kolonii, poczekajmy na wydanie naszej gazetki,co tam pięknego P.Michał ,lub inny opisze.Zresztą co tu gadać przed każdym wyjazdem organizowanym z gminy wójt musi przyjechać z własnym osobistym fotografem i fotkę sobie walnąć ,jak za komuny uśmiech Gierka i propaganda sukcesu.
                                    • trakt_grocholicki Re: Do czego prowadzi głupota 04.08.14, 21:05

> Gdyby po pierwszych sygnałach od rodziców, że jest coś nie tak, wójt i jego lud
                                      > zie szybko zainterweniowali, przeprosili rodziców i "skopali tyłki" organizator
                                      > om, to pokazaliby mądrość i z pewnością nie straciliby w oczach mieszkańców nas
                                      > zej gminy.
                                      > Ale wójt Andrzej Zaręba i jego ludzie od samego początku próbują wmawiać wszyst
                                      > kim, ze jest O. K. Że to co widać na zdjęciach to nic takiego, a za aferą stoi
                                      > Wiśniewski i kilka innych osób. Dzięki temu wójt i jego ludzie nie tylko tracą
                                      > w oczach rodziców poparcie, ale pokazują totalną swoją głupotę.
                                      > Dla mnie oprócz informacji, że wójt Andrzej nie potrafi sobie poradzić nawet z
                                      > organizacją wakacyjnych kolonii, to co się stało jest najlepszym dowodem na moj
                                      > ą tezę iż obecna PiSowska władza w Gminie Raszyn traktuje mieszkańców jak wiejs
                                      > kich głupków. A to powinno być karane odwołaniem w najbliższych wyborach.
                                      P Jacku bardzo dobrze Pan napisał i docenimy te PIS-owskie władze na wyborach pozdrawiam z Grocholic smile
                                      • babayaga0 Re: Do czego prowadzi głupota 04.08.14, 21:51
                                        głosując na innego wieloletniego członka PiS, byłego wójta? big_grin
                                        • starix62 Re: Do czego prowadzi głupota 04.08.14, 23:28
                                          babayago, masz do niego pretensje, że nie dał się do reszty otumanić, zwłaszcza tymi " sukcesami " na płocie. Te wasze sukcesy, są warte tyle, co ten płot na wagę u złomiarza i te medale z Allegro jak i czeki 1x2 m z Kuriera Rodzinnego oraz złoty medal dla pustaka ( czy jakoś tak, ta płatna nagroda z Poznania ) A tak na marginesie, kto wymyśla tak debilną kampanie zarebie ? Czy wy może, tak sami od siebie, czy też dostaliście polecenie służbowe ? Tak trzymać.
                                          • helojzaa Re: Do czego prowadzi głupota 07.10.14, 09:59
                                            Sprawa kolonii przycichła. Nie doczekaliśmy się my rodzice przeprosin za warunki w jakich nasze dzieci tam przebywały. KR nie zamieścił żadnego artykułu ani zdjęć z wypoczynku dzieci w Dąbkach.Zero wyjaśnień mimo wiedzy naszej władzy o warunkach tam panujących podczas 1 turnusu. Nikt w moim odczuciu nie poniósł konsekwencji za całą sytuację . Po co , było minęło. Chciałam tylko podziękować wychowawcom za doskonałą opiekę, za to, że mimo złych warunków tak organizowali dzieciom czas, że wyjazd ten wspominają dobrze.
                                            • 1raszynianka Re: Do czego prowadzi głupota 07.10.14, 10:25
                                              Czekałam też na jakąś wzmiankę,zdjęcia z kolonii -nic nie było.Wiedzieli ,że będzie dalszy ciąg afery i woleli siedzieć cicho na dupach. Ale poczekam p.Zaręba chyba gdzieś zorganizuje spotkanie przedwyborcze i będę tą która będzie żądała wyjaśnień . A fakt podziękowania Paniom się należą bo czas umiały dzieciakom zapewnić.
                                              • b.czysty_motocykl Re: Do czego prowadzi głupota 07.10.14, 13:42
                                                Czy dobrze zrozumiałem - nauczycielkom płacił ktoś inny, nie wójt? Bo jeśli wójt, to uczciwie będzie warunki zganić, a za wybór nauczycieli podziękować.
                                                • helojzaa Re: Do czego prowadzi głupota 07.10.14, 14:03
                                                  O przepraszam, swój żal skierowałam do naszej "władzy", czyli wielu osób odpowiedzialnych w naszej gminie za organizację tych kolonii. Nie wymieniłam wójta bo wiadomo, że odpowiedzialność spada zawsze o szczebel albo i niżej. I wydaje mi się, że wójt płaci za własne, prywatne wydatki a wynagrodzenie-gmina. Do nauczycieli nie mam pretensji i sprawiedliwie im dziękuję.
                                                  • manga70 Re: Do czego prowadzi głupota 07.10.14, 14:21
                                                    To byly kolonie organizowane przez wojta i nie ma co zwalac na innych. Wojt ma ponad 100 pracownikow, nie chcialo sie ruszyc tylka zeby zobaczyc i taki efekt. Odpowiedzialny jest z to Zareba bo jest szefem.
                                                  • helojzaa Re: Do czego prowadzi głupota 07.10.14, 14:35
                                                    manga70 Odpowiedziałam p.czystemu na jego sarkazm w podobny sposób i z premedytacją podkreśliłam niższe szczeble

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka