wid6 09.10.06, 00:10 Czy ktos ma namiary na firmy , które budują takie mieszkania , jśli tak prosze o namiary . Z góry dziękuję . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hebusia Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 21.01.07, 00:09 Witam, napewno odradzam firmę Max-Bud, Pana Ziółkowskiego, wiem, że firma Artex zzajmuje się budową takich segmentów, ale nie wiem jakie są namiary, jakiś czas temu przy głównej drodze z Zielonki do Wołomina chyba jeszcze w Zielonce stała tablica z reklamą, ale nie wiem czy jeszcze stoi Odpowiedz Link
ilonadw Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 22.01.07, 19:24 Te mieszkania bezczynszowe w Kobyłce buduje firma z tej strony www.phuartex5.webpark.pl Odpowiedz Link
mika_007 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 23.01.07, 12:01 a najpierw lektura z forum ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17460&w=51219797 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17460&w=55883353 gdzieś jeszcze były opinie "anty" dotyczące tych segmentów nie tylko dotyczące budowy ale i późniejszego mieszkania Odpowiedz Link
lubinowa Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 01.02.07, 14:56 Czy ktoś ma jakieś informacje o firmie PHU Artex?? Jak budują itd..? Odpowiedz Link
zaintere-sowany Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 04.06.08, 19:02 Witam,ja może napiszę kilka optymistycznych słów: mieszkanie od P. Ziółkowskiego- Ziółkowski s.c kupiłem 5 lat temu, miły młody człowiek,śmiało mogę polecić, firma stabilna, bez zażaleń apropos współpracy w trakcie realizacji jak i po odbiorze. Dziś polecam właśnie Ziółkowski s.c siostrzeńcowi, który szuka mieszkania w tych okolicach. Mieszkam tu trochę i muszę przyznać że jest powszechnie znana (urzędy, znajomi,agencje reklamowe,)firma z omawianych na okoliczny forach najstarsza(rodzinna spółka),z 8mieś temu przeczytałem iż została wyróżniona i polecona przez agencje nieruchomości (jako godna zaufania ). Bądżmy obiektywni ,zawsze trafi się niezadowolony klient... Odpowiedz Link
aniagali Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 05.02.07, 09:29 A ja polecam firme eletroinvestbud, właśnie kupilam segmencik, konczą teraz dopiero druga inwestycje-wiec narazie sie przykładaja, oglnie prezesowa super babeczka, mozna sie dogadywać, ich strona - www.investbud.waw.pl. To są segmenty ale w nastepnej inwestycji będą też mieszkania w segmentach, projekty z głową zrobione polecam O Artexie slyszalam raczej niepochlebne opinnie ale nigdy bezpośrednio, prezesowa elektroinvestbudu móweiła nam, że jedni klijenci artexu co dopiero kupili u nich od razu chceli sprzedawać i kupić u niej bo artex zrobił wejścia na góre i dół z tej samej strony i oni własnie mieszkajac na dole ciagle mieli pod oknami krecoacych sie sasiadów. pozdrawiam anka Odpowiedz Link
gryf77 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 28.04.07, 21:27 Witam ja polecam firme MAX-BUD kupilem u tych Panow mieszkanie i jestem bardzo zadowolony a jesli chodzi o te wszystkie wczesniejsze komentaze negatywne to wydaje mi sie ze ta osoba troszke przesadza bo oglondalismy wiele mieszkan i domow zanim zdecydowalismy sie kupic u nich mieszkanie i absolutnie ich polecam. Odpowiedz Link
hebusia Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 03.05.07, 22:49 Z ręką na sercu nie przesadzam. Proszę zapytać ludzi, którzy kupili od tej firmy mieszkania, większość ma wiele uwag do Pana Ziółkowskiego i wolą już go na oczy więcej nie widzieć. Wszystko jest dobrze dopóki jest dobrze, ale jak klient ma jakiekolwiek uwagi to różne epitety lecą. Co do jakości....... Cóż, miło, że sąludzie którym się udało i są zadowoleni, ale zapewniam, że to mniejszość. Odpowiedz Link
gryf77 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 04.06.07, 19:47 A to bardzo dziwne co mowisz bo z tego co ja rozmawiam z sasiadami to nik sie nie uskarza na tego typu sprawy a nawet sa bardzo zadowolenie z uslug firmy MAX- BUD czyli Pana ZIOLKOWSKIEGO. I uwazam ze nie powinnas wypisywac takich bzdur bo to moze kogos zainteresowanego wprowadzic w blad.A tak na marginesie to ciekawe ktora jestes moja sasiadka z ktorego budynku bochyba jeszcze sie nie spotkalismy. POZDRAWIAM wszystkich i ja ze swojej strony bardzo polecam Panow ZIOLKOWSKICH i firme MAX-BUD Odpowiedz Link
frytka20 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 05.06.07, 22:37 a w jakich cenach mozna kupic metr2 w takim segmencie? Odpowiedz Link
lidia2 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 30.07.07, 09:24 Witam wszystkich i podciągam wątek bo jestem ciekawa opinii na temat firmy Elektro -Invest Bud. Czy ktoś tam mieszka i może mi napisać czy mieszkania są dobrze zrobione? Nie ma problemu z reklamacją? Nie podwyższają ceny w ostatnim momencie? bardzo proszę o odpowiedzi oraz dodatkowe opinie pozdrawiam Lidia Odpowiedz Link
palandt Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 14.03.08, 21:23 Ojoj, co to to nie! Miałam wątpliwa "przyjemność" kupic od nich mieszkanie i mam nadzieję, ze juz nigdy więcej ich na oczy nie zobaczę!!! Zastanawiałam sie nawet, czy ich nie pozwać, ale odpuściłam, bo stwierdziłam, ze szkoda moich nerwów i czasu... Tragedia! Zarówno jesli idzie o mieszkanie , jak i poziom Panów z firmy, nie wspominajac o Pani... Co do mieszkania, prawie nic nie jest zrobione w sposób zgodny z polskimi normami.... wszystko trzeba poprawiać - oczywiście na swój koszt. Podsumowując: nikomu nie polecam, nawet wrogom ;-) Odpowiedz Link
aaspoleczna Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 01.08.07, 12:41 My kupiliśmy właśnie takie mieszkanie od firmy AMM. Póki co wszystko przebiega OK, na razie wykańczamy, wprawadzamy sie za miesiąc. Przed zakupem oglądaliśmy mieszkania jeszcze 3 firm, ogólnie to chyba wszystkie sa do siebie podobne. Tu mieli dogodne terminy oddania, ciekawe metarze i cenę, no i najlepsza obsługę klienta. Podaję namiar na tę firmę: www.amm-mieszkania-kobylka.pl. Odpowiedz Link
wid6 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 07.08.07, 22:56 Witam , czy ktos sie orientuje jak teraz kształtuja się ceny za metr 2 za mieszkanka bezczynszowe w Kobyłce ? pzdr Odpowiedz Link
palandt Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 14.03.08, 21:24 Ojoj, co to to nie! Miałam wątpliwa "przyjemność" kupic od nich mieszkanie i mam nadzieję, ze juz nigdy więcej ich na oczy nie zobaczę!!! Zastanawiałam sie nawet, czy ich nie pozwać, ale odpuściłam, bo stwierdziłam, ze szkoda moich nerwów i czasu... Tragedia! Zarówno jesli idzie o mieszkanie , jak i poziom Panów z firmy, nie wspominajac o Pani... Co do mieszkania, prawie nic nie jest zrobione w sposób zgodny z polskimi normami.... wszystko trzeba poprawiać - oczywiście na swój koszt. Podsumowując: nikomu nie polecam, nawet wrogom ;-) Odpowiedz Link
sebku1 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 15.03.08, 13:05 "plandt" określ konkretnie o jakiej firmie piszesz bo powstał mały galimatias. Piszesz w trzech wątkach na raz i w każdym to samo, a w każdym jest opisanych kilka firm developerskich i nie wiadomo do której z nich masz pretensje. Zainteresowani mieszkaniem w konkretnej firmie nie mają punktu odniesienia, ponieważ Twoje wypociny nie wnoszą nic do tematu, bo nie wiadomo o kim się wypowiadasz. Sam sie pogubiłem, określ się! Odpowiedz Link
palandt Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 17.03.08, 09:34 Oczywiście, już się "odnoszę". Piszę o Ziółkowski S.c. Moje "wypociny" mają na celu ostrzec ludzi, pisane były w dobrej wierze i bez zamiaru "wprowadzenia galimatiasu", a na trzech wątkach dlatego, ponieważ jak ja kupowałam mieszkanie niestety nie znalazłam żadnej informacji nt. stanu mieszkań, które ta spółka buduje... Ja nikogo nie obrazam i źle się do nikogo (do wypowiedzi)nie odnoszę, więc proszę również i wobec moich wypowiedzi nie używać sformułowań tego typu ("wypociny" etc.) Pozdrawiam Odpowiedz Link
palandt Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 17.03.08, 09:44 przepraszam, nie odnoszę się, a "określam", żeby nie było ;-) Odpowiedz Link
sebku1 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 17.03.08, 12:06 Nie podważam Twoich dobrych zamiarów i intencji, chodziło mi tylko o rzeczową i konkretną informację, jest to forum publiczne. Sorka, że Cię uraziłem takim sformułowaniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
palandt Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 17.03.08, 12:30 Ok, w porządku :-) A faktycznie moze i był nieporządek w moich wypowiedziach, ale to przez to, ze jestem na tych ludzi maksymalnie wściekła, bo nie dość, ze opóźnili oddanie mieszkania, to do tego w mieszkaniu są takie usterki, że szok (strona A4 zapisana drobnym maczkiem, linijka pod linijką). Dodam, że mieszkanie oglądała osoba-fachowiec od odbiorów i był w szoku, ze cos takiego ci ludzie dają do odbioru, i jak się zachowują=traktują swoich klientów... Odpowiedz Link
sebku1 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 17.03.08, 22:53 Już teraz wszystko rozumiem :) Mogłabyś zamieścić tutaj tą kartkę, wiedzielibyśmy na co zwracać uwagę ;) Odpowiedz Link
palandt Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 18.03.08, 07:30 Hej, kartki zamieścić nie mogę (dane osobowe) ale postaram się wypisać ważniejsze rzeczy. Tyle tylko, ze najprędzej wieczorem, bo teraz lęcę do pracy :-) Na pewno jednak znajdą sie tu ściany bez kątów (w żadnym pomieszczeniu nie ma równych kątów!!!), brudna elewacja budyknu, rdza, która wyłazi prawie wszędzie - w wiekszosci przez to, ze zamiast aluminiowych wyklończeń (daje sie je na kantach pod tynk) dano jakieś inne, tańsze o 2 zł na sztuce... Efekt jest taki, ze trzeba wszystko pruć, tzn wszystkie kanty w mieszkaniu, czyli nad drzwioami i nad oknami... CD nastąpi. Pozdrawiam Odpowiedz Link
katia500 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 22.03.08, 17:24 ja kupiłam od firmy AMM w kobyłce i jestem bardzo zadowolona www.amm-mieszkania-kobylka.pl/ Cena atrakcyjna, obsługa bardzo miła. Odpowiadają na wszystkie pytania i są bardzo otwarci na współpracę. Jakość też ok, zgłaszane uwagi uwzględniają :) Serdecznie polecam! Odpowiedz Link
cage00 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 24.03.08, 12:08 Czy możesz napisać coś więcej - w której inwestycji, czy już odebrałaś mieszkanie, czy jest dopiero w trakcie budowy? Będę wdzięczny za wszelkie spostrzeżenia. (może być na priv) Odpowiedz Link
goskabo Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 30.05.08, 23:28 Jeju ludzie jestem przerażona waszymi wypowiedziami właśnie wczoraj u Pana Ziółkowskiego zarezerwowałam mieszkanie w Wołomin/Kobyłka na Parkowej.Oglądaliśmy z mężem i wizualnie bardzo nam się podobało a co do Pana Ziółkowskiego - człowiek bardzo miły, więc nie mam pojęcia o czym mówicie.Szczerze mówiąc na kąty nie zwracaliśmy uwagi .Mąż jest w tej branży od kilkunastu lat i zdziwiły go tylko tynki bo wyglądały jakby jeszcze gdzieniegdzie nie wyschły a ponoć były robione na wiosnę.Aż się boję mam nadzieję że odezwie się jakiś przyszły sąsiad i się wypowie bo nie chciała bym rezygnować . Pozdrawiam Odpowiedz Link
palandt Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 05.06.08, 16:10 hej , jestem i ja pochłonął mnie remont i dlatego nic nie pisałam jeśli idzieo dewelopera, to tak, on jest bardzo miły jak zawiera umowę i płacisz mu kaskę, później się troszke zmienia... juz nie mam siły ani ochoty pisać, co jest nie tak w mieszkaniu i co trzeba po nim poprawiać, ale sporo jest tego i to nie tylko moje zdanie może póki nie zapłaciliście wszystkiego macie szansę, zeby przypilnować prace i wszytsko będzie OK, czego Wam szczerze życzę :-) Odpowiedz Link
zygzak24 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 05.06.08, 23:56 Moja rada dla Ciebie: zanim podpiszesz umowę - dodaj do niej aneks w której opisz (ustal) jak najwięcej szczegółów wykonania poszczególnych pomieszczeń, podwórka, ogrodzenia itp. Zapytaj się z jakich materiałów jest wykonany budynek: folia niestety niskoprzepuszczalna, oszczędność na profilach itp. Przed podpisaniem aktu, weź ze sobą prawdziwego fachowca który Ci powie gdzie jest krzywa ściana, sufit, podłoga. I nie słuchaj wyjaśnień że to ma prawo pękać: niestety to musi pękać bo jest zrobione źle, oszczędnie i niestety na Twój koszt - będziesz musiał(a) to niestety poprawiać. Przypuszczam że nie jest to tylko problem Ziółkowskiego, ale prawie każdego dewelopera, który tylko myśli o tym aby jak najdrożej sprzedać, jak najmniej wydać. W tym są najlepsi. My niestyty musimy dokładać. Odpowiedz Link
goskabo Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 06.06.08, 12:14 Witam Wszystkich! Właśnie podpisałam umowę przedwstępną z Panem Ziółkowskim na mieszkanie przy Parkowej.Można powiedzieć że tak naprawdę to wszystkie firmy budujące odstawiają fuszerkę.Bardzo mnie dziwi że kiedy nie zajadę na budowę jeszcze nigdy nie widziałam ani jednego sąsiada - czy ludzie nie interesują się co się dzieje na ich budowie??????? Odpowiedz Link
onestmen1 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 10.09.08, 18:11 Czy segmenty czy nie odradzam interesy z Panem "Z" aha i nie płacajcie żadnych zaliczek, zadatków i takich tam bo ich nigdy nie odzyskacie. A jakość wykonania.... to inna sprawa jednym słowem podpiszecie tą pseudoumowę to bez strat się nie wycofacie nawet gdyby budynek przypomniał krzywą wieżę w PIZIE Odpowiedz Link
palandt Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 09.10.08, 13:07 Ha,umowa! Podobno układał ją jakiś świetny radca prawny... No cóż, jaki pan, taki kram. Pozdrawiam Odpowiedz Link
palandt Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 09.10.08, 13:09 A Ty kupiłeś "coś" od Pana "Z" ? Odpowiedz Link
cotelle24 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 08.10.08, 16:47 Hej Mogłabyś coś więcej napisać?? W której inwestycji kupiłaś od nich mieszkanie?? Może być na maila cotelle@go2.pl Odpowiedz Link
kobylka.kobylka Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 10.06.09, 17:52 wszystkich zainteresowanych zapraszam na ul. Serwitucką 81. droga osiedlowa do czterech budynków ma ogromne dziury i jest całkowicie zalana wodą. nie polecam tego dewelopera. Odpowiedz Link
katia500 Re: Mieszkania bezczynszowe w segmentach 16.06.09, 22:42 Jejku, ale jesteś zawzięty człowieku. Opanuj się trochę i zacznij myśleć logicznie. Spadł duży deszcz = spadło dużo wody = woda się zbiera = robią się kałuże. Hmm, gdzie tu wina developera? Napiszę jeszcze raz - wolę poczekać na zakończenie prac nad kanalizacją, niż żeby teraz zrobili drogę, a potem my drugi raz już na własny koszt. Zainteresowanych zakupem mieszkania w firmie AMM uprzejmie informuję, że z powodu padających deszczy nie lała mi się woda do mieszkania, nie odpadły tynki, nie rozpuściły się ściany itp. Generalnie polecam i życzę mądrych sąsiadów :) Odpowiedz Link
kobylka.kobylka SPROSTOWANIE 01.07.09, 22:16 kobylka.kobylka napisał: "wszystkich zainteresowanych zapraszam na ul. Serwitucką 81. droga osiedlowa do czterech budynków ma ogromne dziury i jest całkowicie zalana wodą. nie polecam tego dewelopera." W związku z tym, że moja wyżej zacytowana wypowiedź została źle zrozumiana i ktoś mógł się poczuć obrażony - uprzejmie informuję, że ta wypowiedź była wynikiem wyłącznie flustracji z powodu kałuż na drodze osiedlowej i utrudnieniami w pieszym dojściu do ul. Serwituckiej. Uprzejmie informuję, że nie znam sytuacji prawnej osiedla, nie interesuje mnie to i ta sprawa mnie nie dotyczy. Wszystkim mieszkańcom Kobyłki życzę dużo zdrowia, szczęścia i powodzenia w życiu osobistym oraz zawodowym. Łączę serdeczne pozdrowienia. KK Odpowiedz Link