karambaaa 07.12.08, 13:36 Ktoś ochrzcił nowo wybudowane rondo u zbiegu ulic Kasztanowej i Sanatoryjnej w Komorowie. Na kopczyku dumnie stoi tabliczka:"RONDO KRÓLIKA". Czy ktoś wie czemu akurat królika ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giez2 Re: Rondo Królika 07.12.08, 13:56 karambaaa napisał: > Ktoś ochrzcił nowo wybudowane rondo u zbiegu ulic Kasztanowej i Sanatoryjnej w > Komorowie. Na kopczyku dumnie stoi tabliczka:"RONDO KRÓLIKA". Czy ktoś wie > czemu akurat królika ?? Trzeba było za młodu przeczytać "Kubusia Puchatka" A.A. Milne'a. Teraz już za późno na edukację. Swoją drogą, to wstyd przeczytać taki post.. O tempora, o mores... Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Rondo Królika 07.12.08, 16:19 Giez, do cholery. Czy ty zawsze musisz zabrać głos na każdy temat i za każdym razem musisz pokazac, jaki twój przedmówca jest głupi, a co najmniej niekompetentny? Co ty, kompleksy tu wyładowujesz, czy co?.. W domu stara nie pozwala ci się odzywać? Powyższy tekst jest wierną kopią (tylko Leon zamieniłem na Giez) Twojego postu skierowanego do mnie, gdy ja przedmówcy wtedy nic negatywnego nie sugerowałem. Wróć może do wątku "zaproszenie" i przyznaj, komu tu wydaje się, że wszystkie rozumy pozjadał. Odrobinę refleksji proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
romadur Re: Rondo Królika 07.12.08, 17:41 A być może nazwa tego ronda ma coś wspólnego z nazwiskiem jednego z naszych wiceprezydentów. Odpowiedz Link Zgłoś
giez2 Re: Rondo Królika 07.12.08, 18:12 leo48 napisał: > Giez, do cholery. Czy ty zawsze musisz zabrać głos na każdy temat i > za każdym razem musisz pokazac, jaki twój przedmówca jest głupi, a > co najmniej niekompetentny? Co ty, kompleksy tu wyładowujesz, czy > co?.. W domu stara nie pozwala ci się odzywać? > > Powyższy tekst jest wierną kopią (tylko Leon zamieniłem na Giez) > Twojego postu skierowanego do mnie, gdy ja przedmówcy wtedy nic > negatywnego nie sugerowałem. Wróć może do wątku "zaproszenie" i > przyznaj, komu tu wydaje się, że wszystkie rozumy pozjadał. Odrobinę > refleksji proszę. > > No, cóż.. Doczekałeś się - gratuluję. Masz już pełną satysfakcję?.. Szczytowałeś?. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Rondo Królika 07.12.08, 18:23 Nadal jssteś bez dania Ci powodu zgryźliwy. A wystarczyło wtedy przyznać, że palnąłeś głupstwo. Przeprosin nie oczekiwałem. Odpowiedz Link Zgłoś
karambaaa Re: Rondo Królika 07.12.08, 19:42 Pytam, bo w sąsiedztwie jest rondo (chyba) Świstaka i może.... A mamy przecież w naszym mieście osławione już rondo Starzyńskiego i może, by uczcić zastępcę... Ale to byłoby bez sensu. o czasy, o obyczaje.... Drogi kolego giez2, Kubusia czytałem (co prawda lat temu ze dwadzieścia albo i więcej), ale jakoś nie potrafię znaleźć odniesienia tej szkolnej lektury akurat do ronda. Oświeć mnie zatem łaskawco. Za sarkazm z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
giez2 Re: Rondo Królika 07.12.08, 20:30 karambaaa napisał: > Pytam, bo w sąsiedztwie jest rondo (chyba) Świstaka i może.... A mamy przecież > w > naszym mieście osławione już rondo Starzyńskiego i może, by uczcić zastępcę... > Ale to byłoby bez sensu. > > o czasy, o obyczaje.... > Drogi kolego giez2, Kubusia czytałem (co prawda lat temu ze dwadzieścia albo i > więcej), ale jakoś nie potrafię znaleźć odniesienia tej szkolnej lektury akurat > do ronda. Oświeć mnie zatem łaskawco. Za sarkazm z góry dziękuję. Molto prego. Sarkazma nie budiet.. Królik, to jeden z bohaterów tej uroczej książki - jak Prosiaczek,Kłapouchy czy ( sic!) Sowa Przemądrzała. W Pruszkowie jest ulica Kubusia Puchatka. Dlaczego więc w Komorowie ma nie być Ronda Krolika?. A gdzie indziej może być Pasaż Prosiaczka. Mnie to akurat nie zdziwiło - przypuszczam, że Stowarzyszenie K40 mogło maczać swoje szkarłatne paluszki w pomyśle. Odpowiedz Link Zgłoś