Dodaj do ulubionych

Papirus do tablicy !

22.09.06, 19:22
Od dawna nie wypowiadałam się na forum. Jakoś zniechęcił mnie ton tutaj
panujący.
Teraz uważam że jest jeszcze gorzej. Kolejny raz zawiodłam się na Papirusie.
Zapewniał że nie będzie kandydował i co widzę - kandyduje.
Więc jednak miałam rację, przygotowywałeś sobie grunt aby zebrać więcej
głosów. Nawet prawie dałam się nabrać na jego pełne zapału walczenie o sprawę
Łomianek. I co ? I chodzi o władzę jedynie.
Jednak jako kandydatowi do Rady jestem zmuszona przypomnieć Tobie chłopcze
(nie obraź się, jesteś dla mnie baaaaardzo młodym kandydatem) że wiele razy
anonomowo atakowałeś tu konkretne osoby bez podania faktów.
Teraz wyciągasz sprawę podjazdu dla inwalidów. Wiesz , że akurat mnie to
bardzo interesuje.
Sprawdzę ile to kosztowało. Proponuję Ci żebyś się poprawił o ile się
pomyliłeś. Jeżeli natomiast mijasz się z prawdą to fatalnie dla Ciebie jako
dla kandydata. O ile fakty są ścisłe to ja je potwierdzę.

I jeszcze jedno.
Nie chcę czytać tutaj o żadnych partyjnych plotkach. Ataki na PiS na PO na
LPR i na coś tamjeszcze to wybaczcie wszyscy dla mnie starej wyrobnicy
eskulapa to nieco za wiele.
Pozdrawiam wszystkich.
Obserwuj wątek
    • j46 Re: Edomo do tablicy ! 22.09.06, 19:38
      Kiedy odpowiesz na moje pytania czekam od wielu, wielu miesiecy.
      A że zawodzisz sie na każdym przeciwniku obecnego burmistrza, to wiadomo o
      eskulapie, który używasz tylko jadu z jego laski w swych postach.
      • junsu Re: Edomo do tablicy ! 22.09.06, 19:46
        Och jak oni się lubią. Aż przyjeminie popatrzyć. Fakt, faktem jest że edomo
        delkatnie rzecz biorąc jest trochę bałaganiarskie. Tu łatka, tam łatka. A j46
        jak czołg. Może szykuje sie nam internetowa para? Hi,Hi, Hi. ;-)
    • papirus22 Re: Papirus do tablicy ! 22.09.06, 19:48
      Edomo kolejny raz manipulujesz faktami, niestety już się do tego
      przyzwyczaiłem. Taka po prostu jesteś, chciałbym abyś zacytowała gdzie
      napisałem, że nie zamierzam kandydowac na radnego, zawsze na pytanie czy
      kandydujesz na burmistrza odpowiadałem, że nie będę.
      Nie jestem dla Ciebie chłopcem, nie obrażaj mnie. Po prostu powinnaś nauczyć
      się odrobinę kultrury nie nazywam Ciebie ani dziewczyną, ani babą, po prostu
      Edomą i niech tak zostanie.
      Wiek nie ma znaczenia popatrz na siebie mimo Twojego jak piszesz wieku,
      kłamiesz manipulujesz, oszukujesz. Jesteś zwolenniczką burmistrza oraz trochę
      mniej vb. więc każda osoba która będzie kandydować będzie dla Ciebie
      zagrożeniem, więc nim jestem.
      Pamiętaj głosując na Sokoła głosujesz na Grądka:)

Mimo to pozdrawiam Ciebie
      Edomo
      • robert_58 Re: Papirus do tablicy ! 22.09.06, 20:10
        Papirusie22,
        podziwiam
    • papirus22 Re: Papirus do tablicy ! 25.09.06, 19:34
      Edomo
      czekam, czekam i... zaniepokołem się długo Ciebie nie ma więc zacytuję Ciebie:
      "Teraz wyciągasz sprawę podjazdu dla inwalidów. Wiesz , że akurat mnie to
      bardzo interesuje. Sprawdzę ile to kosztowało. Proponuję Ci żebyś się poprawił
      o ile się pomyliłeś. Jeżeli natomiast mijasz się z prawdą to fatalnie dla
      Ciebie jako dla kandydata. O ile fakty są ścisłe to ja je potwierdzę"

Jak na osobę ściśle związaną z pania Jadzią i panem Jankiem (Twoim ulubieńcem),
      długo to sprawdzasz, może ułatwię Tobie i podam nr. faktury:
      Fv 66/WT/06

wtedy znajdziesz szybciej i mam nadzieję że po raz kolejny przynasz mi rację:)
      • robert_58 Re: Papirus do tablicy ! 25.09.06, 20:53
        hm...
        z jednej strony to w gminie nic się nie można dowiedzieć ... zwłaszcza o stanie
        finansów ...

A z drugiej strony to i numery faktur się zna ...

Czy niektórzy nie znają stanu finansów gminy li tylko dlatego, że urząd tego nie
        podaje?;)
        • brycezion Re: Papirus do tablicy ! 25.09.06, 22:44
          Robert_58 : Jak powiadał Korwin Mikke :"Nie rżnij głupa".
          Daszek czy podjazd każdy widzi i łatwo się o niego zapytać.Sprawa drobna więc
          można uzyskać odpowiedź.
          Ale żeby pytać,trzeba wiedzieć o co.Na co idą w gminie wogóle pieniądze możnaby
          się było dowiedzieć tylko mając dostęp do pełnych wydruków wszystkich kont
          księgowości.
          A te są nadal tajne i burmistrz robi wszystko,aby odwlec prawomocny,ostateczny
          wyrok w sprawie cywilnej i karnej.
          • robert_58 Re: Papirus do tablicy ! 25.09.06, 22:55
            Bry,
            zdaję sobie sprawę o dostępie do kont (choć nie jestem księgowym czy rewidenetem
            i mam zamiaru takiego udawać).

Jednakże widzę małą sprzeczność pomiędzy (całkowitym chciałbym powiedzieć - ale
            to tylko moje odczucie) brakiem dostępu do finansów miasta a podawaniem numerów
            faktur (zakładam, że wartość faktury, sprzedawca i nabywca są również znane).

ps. biegły rewident czy księgowy jakim rodzi się przeca statystyczny Polak (o
            lekarzu nie wspomnę) zapewne ma świadomość iż faktury i ich wartość są w jakiś
            sposób związane z kontami, księgowością czy wydrukami. Choć nawet dyplomowany
            księgowy czy rewident może "rżnąć głupa"
            • brycezion Re: Papirus do tablicy ! 25.09.06, 23:02
              Robet_58: Nie udawaj,że nie rozumiesz.Nie ma żadnej sprzeczności.
              Co innego dostać odpowiedź na proste pytanie o koszt daszka,a co innego ocena
              WSZYSTKICH wydatków gminy.
              Jasne?
              • robert_58 Re: Papirus do tablicy ! 25.09.06, 23:04
                jasne!
              • krzysiom1 Re: Papirus do tablicy ! 25.09.06, 23:07
                Daj spokój!
                Robek nie rozumie takich prostych odpowiedzi.
                To jest bardziej skomplikowany umysł więc trzeba mu odpowiadać w jego stylu...
                Tak, nie,ale,więc,za, przeciw, masz rację, nie masz racji ale generalnie
                wiadomo/niewiadomo o co chodzi tylko Robert wie o co mu chodzi albo nie wie ale
                napisać lubi choć czytelnicy wymiotują/niewymiotują przy kompach a Robek pisze,
                pisze,pisze, pisze a mu wymiotujemy, wymiotujemy...
                • robert_58 Re: Papirus do tablicy ! 25.09.06, 23:10
                  jasne - źle
                  nie jasne - też źle

pisać o swych dolegliwościach - dobrze
                  • papirus22 Re:Edoma do tablicy ! 25.09.06, 23:12
                    Krzysiom trafiłeś/nietrafiłeś w sedno:)))
                    • boryska Re:Edoma do tablicy ! 27.09.06, 21:49
                      O Boże jaka ja naiwna jestem, a myślałam, że w Wernisażu spotkaliśmy sie dla
                      przyjemności, a tu mi dzisiaj ulotka Pszczółkowskiego oczy otworzyła. Dobrze,
                      że sobie zdjęcia z tego miłego wyborczego wieczoru poopisywałam. Frags jaki ty
                      przewidujący byłeś, chylę czoło.
                      • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 27.09.06, 21:57
                        boryska napisała:

> O Boże jaka ja naiwna jestem, a myślałam, że w Wernisażu spotkaliśmy sie dla
                        > przyjemności, a tu mi dzisiaj ulotka Pszczółkowskiego oczy otworzyła. Dobrze,
                        > że sobie zdjęcia z tego miłego wyborczego wieczoru poopisywałam. Frags jaki
                        ty
                        > przewidujący byłeś, chylę czoło.

Załamałaś mnie!
                        • boryska Re:Edoma do tablicy ! 27.09.06, 22:00
                          Nie wiem czemu, tylko po co to tyle czasu ukrywać i udawać, że nie dla władzy
                          cos się robi, ja nie mówię, że jestem przeciw tylko, że lubie gre w otwarte
                          karty. Mało tego pewnie zagłosuję za osobami z tej ulotki. :)Ale ja juz tak
                          mam, że w natłoku spraw różne rzeczy wolniej kojarzę.
                          • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 27.09.06, 22:02
                            Jeżeli tak uwaŻasz to nie mamy o czym rozmawiać.
                            Smutne...
                            Nie słuchaj fragsa bo to krętacz.
                            • boryska Re:Edoma do tablicy ! 27.09.06, 22:05
                              Nie bardzo rozumiem co jest smutne, to że lubię grę w otwarte karty. A o
                              Fragsie mam dobre zdanie, dla większości niestety.
                              • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 27.09.06, 22:14
                                Smutne jest to,że pod wpływem durnych opinii fragsa oceniasz innych.
                                • iod Re:Edoma do tablicy ! 27.09.06, 22:28
                                  Krzysiom, uwierz, każdy ma swój rozum, Boryska,powiedziałabym nawet, ma wysoce
                                  analityczny umysł...nie sądzę, by ulegała cyt" durnym opiniom fragsa". a że ma
                                  dobrą opinie o Fragsie? Wcale się nie dziwię. Ja również mam o nim dobre
                                  zdanie, za kretyna nie uważam, wręcz przeciwnie, ale cóż...gwardia przyboczna
                                  jestem ..
                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 27.09.06, 22:32
                                    iod napisała:

> Krzysiom, uwierz, każdy ma swój rozum, Boryska,powiedziałabym nawet, ma
                                    wysoce
                                    > analityczny umysł...nie sądzę, by ulegała cyt" durnym opiniom fragsa". a że
                                    ma
                                    > dobrą opinie o Fragsie? Wcale się nie dziwię. Ja również mam o nim dobre
                                    > zdanie, za kretyna nie uważam, wręcz przeciwnie, ale cóż...gwardia przyboczna
                                    > jestem ..
                                    Po tym co dzisiaj Boryska napisała mogę Ci przytaknąć.
                                    Absurd! Nie wierzyłem w to ale widzę że frags od dawana krecią robotę robił.
                                    Po co?
                                    Co się Panu Fraagsikowi nie podobało?
                                    • iod Re:Edoma do tablicy ! 27.09.06, 22:38
                                      Krzysiom, przestań! Bzdury tym razem. Przeczytaj raz jeszcze co Boryska
                                      napisała. Jaka krecia robota???? Daj spokój.
                                      • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 27.09.06, 22:45
                                        "Fragsik miał racje"
                                        Wpadł na to już na spotkaniu przy oglądaniu zdjęć z Sylwka....
                                        Wizjoner?
                                        • iod Re:Edoma do tablicy ! 27.09.06, 22:47
                                          nie - inteligentny po prostu.
                                          • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 27.09.06, 22:49
                                            Głąb jak but!
                                            Nie ma racji!!
                                            Niech nie ocenia każdego swoją miarką..
                                            • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 27.09.06, 23:59
                                              No i wszystko jasne - frags jest głupi, ale to boryska ocenia wszystkich wg
                                              jego miary. Gratuluję konsekwencji krzysiom, gratuluję.

A co do Wernisażu, czy naprawdę uważasz, że strategia to pojęcie obce w tym
                                              kraju? Zapewniam Cię, że nie, a jeżeli uważasz inaczej, to chyba sam o sobie
                                              powinieneś napisać to co napisałeś o fragsie.
                                              • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:05
                                                Jeżeli niezauważyłaś protestuję tylko przeciwko uogólnianiu i przyszywaniu
                                                wszystkim jakiś "łatek"
                                                Spotkanie było spontaniczne i odwalcie się od uczestnictwa w nim Pana
                                                PszczóŁkowskiego bo mnie to zupełnie nie interesuje ani mi nie przeszkadzało.
                                                Pomimo "rozszyfrowania" powodu spotkania przez fragsa(wg. boryski)oswiadczam że
                                                nie byłem tam w związku z wyborami, "kiełbasą wyborczą", " poklepywaniwm się po
                                                plecach", "zawiązaniem spisku" itp, itd!
                                                • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:09
                                                  No widzisz, to znaczy, że ktoś Cię wykorzystał (a fe). Była tam fajna grupa
                                                  ludzi, którzy spotkali się żeby pooglądać zdjęcia. I nagle w tym pojawia się
                                                  Sylwia wprowadzająca PANA RADNEGO. Dlaczego i po co? Przecież mogła wprowadzić
                                                  po prostu Wieśka Pszczółkowskiego, tak jak my się przedstawialiśmy. Byłoby
                                                  naturalnie i sensownie. A tak jest smród. Stąd mój żal i zawód.
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:10
                                                    Jak na to wpadłas że wykorzystał?
                                                    Wcale tak nie uważam.
                                                  • mazowianka Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 22:01
                                                    mickotek napisał:

--. I nagle w tym pojawia się
                                                    > Sylwia wprowadzająca PANA RADNEGO.
                                                    '
                                                    Wiecie co Wy się w końcu zdecydujcie, kto Wam przyprowadził PANA RADNEGO
                                                    bo czegoś tu nie rozumiem, w innym wątku frags mnie przypisał P.
                                                    Pszczółkowskiego teraz piszesz że to Sylwia, Wam naprawdę potrzebny pilnie
                                                    PSYCHIATRA.

Forum Łomianki
                                                    OIOM Lec Sokole
                                                • papirus22 Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:20
                                                  jestem, jeszcze się nie doczytałem, ale widzę że fragi konsekwentnie manipuluje
                                                  faktami. Spotkanie w wernisażu nie było, ani rezyserwoane, ani nikt nie
                                                  wiedział o żadnym kandydowaniu. To jest trochę śmieszne, no ale niech kazdy
                                                  ocenia jak chce. Ja jestem przeciwnikiem burmisrza od bardzo dawna, a forum to
                                                  miejsce, gdzie mozna sobie popisać. Nie zapomnę że jak ogladalismy zdjęcia w
                                                  wernisażu z burmistrzem(z jakiegoś spotkania), to frags był już wtedy bardzo,
                                                  bardzo zniesmaczony, dziwnie się zachował i nagle mimo deklaracji, że może byc
                                                  musiał nagle opuścić to spotkanie pamiętacie?
                                                  Oj fragi, niezły z Ciebie cwaniak, a myslisz że na Twoja ackję zbierania rzeczy
                                                  dla domu dziecka to też wszyscu zareagowali bo cos chcieli. Nie popadajmy w
                                                  paranoję jakąś.
                                                  Każdy ma wolny wybór, może wybrać kogo chce, ja jak pisałem kandyduję, bo
                                                  dostałem taką propozycję 2-3 miesiące temu. Zastanwaniełem się mocno, taką
                                                  podjałem decyzję, czy to coś złego, kazdy może kandydować. kandydowanie nie
                                                  oznacza wyboru, w przeciwieńśtwie do fragsa, znam problemy łomianek i od lat
                                                  działam społecznie, czy będe radnym czy nie i tak będę działał.
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:23
                                                    Widzisz, a mnie bardzo ciekawiło, że tak dobrze się wszyscy bawiliście podczas
                                                    Wigilii z Sokołem (zdjęcia). Nie widziałeś w tym niczego niestosownego?

A jeszcze bardziej ciekawi mnie, że ty, wielko społecznik miasta Łomianki
                                                    znalazłeś czas, żeby skomentować ten wątek, a nic nie napisałeś w wątku z
                                                    pytaniami. Na szczęście Twoi pretorianie zrobili to za ciebie, sugerując mi
                                                    głupotę i nieznajomość realiów.
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:26
                                                    Frags vel micotek naprawdę smutny jesteś..
                                                    Nie pisz tych bredni pls....
                                                  • iod Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:27
                                                    krzysiom, przestań....please!
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:30
                                                    iod napisała:

> krzysiom, przestań....please!
                                                    Co mam przestać?
                                                    Dlaczego fargsa nie prosiłas o to samo jak wypisywał takie brednie?
                                                  • iod Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:31
                                                    nie wiem, inne te brednie chyba były...dobranoc
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:32
                                                    Krzysiom, ty masz jakąś rozchwianą osobowość lub jakiś wstydliwy problem?
                                                    Dlaczego piszesz frags vel mickotek? To dwie, całkiem różne osoby.
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:33
                                                    Pozwolisz że się nie zgodzę z tą teorią?
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:35
                                                    Widzę, że jednak jest to mania prześladowcza. Myślisz, że frags i ja to ta sama
                                                    osoba? Lecz się.
                                                  • iod Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:34
                                                    Krzysiom tego nie wie po prostu, mickotek. A widać na forum to jakiś zwyczaj,
                                                    żeby mieć więcej niż jeden nick
                                                    pozdrawiam i dobranoc. Tylko jedna iod :)
                                                  • papirus22 Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:34
                                                    Nie ma żadnych pretorianów, nikogo nie wyzywam. Niepotrzebnie się emocjonujesz,
                                                    Z sokoła śmiać się zamierzam zawsze, bo jest mistrzem manipulacji,(tu mam na
                                                    myśli trasę po wale), która zaprzągł do kampanii wyborczej.
                                                    Dopiero wszedłem na forum, nie doczytałem jeszcze wszystkiego, dziwi mnie Twój
                                                    atak na mnie, bo ja tylko kandyduje(nie znaczy jestem wybrany)-wiesz co mam
                                                    wrażenie, że przeszedłeś dziś albo wczoraj jakieś rozmowy, pojawiłes się nagle
                                                    z Boryską i od razu atakujesz-(masz do tego prawo:)
                                                    O kandydowaniu to nie ja zacząłem tylko frags i zapewne gdyby nie frags to
                                                    wcale bym się tym tu nie chwalił. skoro on mnie promuje, to mogę o tym pisac
                                                    otwarcie, dziwi mnie, że nagonka jest prowadzona na 2-3 osoby które piszą na
                                                    forum, przeciez kandydatów i komtetów jest więcej. LPR ma swój cisza, Sokół ma
                                                    swój cisza, a cala agresja koncentruje się na jak pisałem 2-3 osobach. Ja nie
                                                    boje się krytyki, ale powinna ona wynikac z faktów, poza tym można krtytuykowac
                                                    za działania, a nie co sie wydaje Fragsowi!

A swoją drogą jak na kilkaset osób odwiedzajacyh to forum tylko 3 kandydują to
                                                    chyba nic wielkiego, tym bardziej, że ja się nie pojawiłęm tu miesiac albo dwa
                                                    miesiace temu, jestem tu od prawie 2 lat, od kiedy dowiedziałem się o isteniniu
                                                    forum. Zapewniam Cię, że na forum pisze wielu kandydatów, szczególnie od
                                                    SOkoła, ale raczej nie będa miały odwagi, aby się przynać:)
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:39
                                                    Papi, zrozum - nie pojawiłem się nagle, istnieję od długiego czasu, tylko w
                                                    przeciwieństwie do Ciebie nie mam dużo czasu na pisanie, za to staram się mieć
                                                    sporo na czytanie. Tym razem zadałem pytania i rozpętałem burzę na zaskakująco
                                                    niskim poziomie, zwłaszcza patrząc na odzywki krzysioma.

Zasmuciło mnie, że o fakcie kandydowania dowiedziałem się z ulotki, ale za to
                                                    skłoniło mnie to do postawienia pewnych, waznych dla mnie pytań.

A najsmutniejsze jest to, że sercem jestem za Wami, ale jak mi zagwarantujesz,
                                                    że mówiąc ogólnikami i manipulując opinią jak Sokół, nie skończysz jak Sokół?
                                                    Ja Ci i Sylwii i innym chcę dać szansę, ale oczekuję jasnych deklaracji, a nie
                                                    pustych frazesów.
                                                  • esscort Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:42
                                                    O Boże, a ten swoje. Mickotek, zrobmy tak: forum jest m.in. po to, by rozni
                                                    ludzie mogli wyrażać swoja opinię. Może byś zatem zaproponował kandydatom na
                                                    radnych jakieś rozwiazania, ktore twoim zdaniem powinni forsowac na forum Rady
                                                    Miasta.
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:46
                                                    No co ty, ja nie mogę, bo przecież krzysiom napisał w innym wątku, że spadłem z
                                                    księżyca, jestem fragsem, a co najciekawsze daję dupy za 10 zł. Czy tak wygląda
                                                    poważna dyskusja o przyszłości Łomianek? Stawiacie sobie za cel osiągnięcie
                                                    większego dna niż w Sejmie? Niebywałe.
                                                  • esscort Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:50
                                                    Krzysiom sie czyms zdenerwował. Ale generalnie ty też byleś troche upirdliwy,
                                                    bo nie przyjmowałes naprawdę rzeczowych argumentów.
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:54
                                                    Wiesz, zdenerwował sie, a okazał chamem, to jednak dwie różne pozycje w moim
                                                    systemie wartości. Natomiast nie wiem, gdzie te rzeczowe argumenty? Jakoś na
                                                    pytanie, po co KRN jest w Radzie Miasta padły bluzgi, a nie odpowiedź. Naprawdę
                                                    uważasz, że to jest fair, jak ktoś przebudowuje Kolejową po swojemu, dzięki
                                                    czemu stoimy w większych korkach i można to skwotować stwierdzeniem - to nie
                                                    nasza wina, to droga krajowa, a wogóle, to Sokól nie dopuszcza nas do głosu i
                                                    my nic nie możemy? Ja staram się walczyć i oczekuję tego od swoich (naprawdę
                                                    tak myślę) kandydatów.
                                                  • esscort Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:59
                                                    Przesadzasz. A co KRN moze więcej zrobić poza probami tłumaczenia,
                                                    przekonywania, protestowania, domagania się wgladu w dokumenty itp. Sorry, ale
                                                    tak jest w demokracji, że decyduje wiekszość. Gdy większość jest prymitywna i
                                                    krotkowzroczna, to w ogole nie słucha racji mniejszości. Jedynie wyborcy moga
                                                    im powiedziec, co o tym myslą. A co twoim zdaniem radni niezależni mogliby
                                                    zrobić? Podpalic urząd? Zlozyc mandaty. Myslisz, ze ktoś by sie tym przejał. To
                                                    by nie mialo najmniejszego sensu, bo wówczas sokolowski miałby jeszcze wiekszą
                                                    swobodę dzialania.
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 01:05
                                                    Widzisz - jak ludziom się coś nie podoba, to walczą, a nie stoją biernie.
                                                    Złożenie mandatów w proteście przeciwko postępowaniu Sokoła wydaje mi się
                                                    lepsze niż trwanie w takim bagnie, skoro wiadomo, że nic nie można zrobić. To
                                                    nie jest ucieczka, to wyraźny sygnał. Krzysiom napisał, że nie wszyscy chcą
                                                    dawać dupy za 10 zł w odpowiedzi na moje pytanie, dlaczego PO nie wzięła połowy
                                                    władzy z PiSem. A tu masz podobną sytuację i okazuje się, że tu wyjściem jest
                                                    trwanie zamiast protestu. Relatywizm?
                                                  • esscort Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 01:16
                                                    Żaden realtywizm. Demokracja polega na tym, ze jeden jest w opozycji, a inny
                                                    rzadzi. Nie może byc tak, ze ten, ktory nie rządzi, zabiera swoje zabawki i
                                                    idzie do domu. Bo on ma bardzo ważną funkcję - stara sie kontrolować,
                                                    przeciwdziałać sprawom, ktore uważa za szkodliwe itp. Ważne jest też, ze będąc
                                                    w opozycji poznaje problemy, wyciaga wnioski itp. Poza tym masz zbyt
                                                    urposzczoną wizję dzialania radnych niezależnych. Nie jest tak, ze nic nie
                                                    udalo im sie zrobić. trochę sokoła blokowali. Miałbys juz w Burakowie spalarnię
                                                    smieci, centrum rowerowe, jeszcze ze 30% więcej pracownikow w urzędzie itd.
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 01:25
                                                    Taa, to niebywałe osiągnięcia. Pewnie Sokół też się może pochwalić tym, co się
                                                    udało zrobić dobrego i to też będzie prawda.

Zastanów się, dlaczego niewejście PO do rządu z PiS wydaje się krzysiomowi
                                                    działaniem racjonalnym, a niewyjście KRN z Rady jest również takim działaniem.
                                                    Nie widzisz sprzeczności w tej ocenie? Ja widzę. Dlatego piszę o relatywiźmie.

Kwestia centrum rowerowego nadaje się wprost do prokuratury, ale nie słyszałem
                                                    jakoś, żeby KRN wystąpił w tej sprawie. Zwłaszcza, że pieniądze zostały wydane,
                                                    czytaj wyrzucone w błoto.

Pozdrawiam.
                                                  • esscort Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 01:27
                                                    Zauważ tylko, ze PO nie złozylo mandatow poselskich, jedynie nie weszło do
                                                    koalicji. Radni niezależni zrobili identycznie.
                                                  • papirus22 Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:52
                                                    Rozumiem, a widzisz czytaj forum częściej frags zaczął promocję mojej osoby
                                                    jakiś tydzień temu, a może nawet dwa tygodnie temu.
                                                    Każde osiedle ma swoje problemy są tez sprawy wspólne. Nie ukrywam, że w
                                                    pewnych sprawach możemy sie różnic, jak pisałem to ze kandyduję nie oznacza
                                                    wyboru. Wiesz najczęściej wybory wygrywają Ci co wiele obiecują (no np.Sokół)
                                                    Napisze tylko, że problemy o które pytasz dotycza przede wszystkim Dąbrowy
                                                    Zachodniej, nie chcę pisać co ja niby nie zrobię, czego nie dokonam bo to zrobi
                                                    zapewne Sokół, po raz trzeci:)
                                                    Od kandydatów ze swojego osiedla oczekuj aby dopełnili swoich deklaracji i je
                                                    realizowali, u mnie na osiedlu sa równiez wazne sprawy.
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 00:55
                                                    Widzisz, dopiero wróciłem z lepszego świata, ale ulotka mnie zmobilizowała.

Oczywiście, że będę oczekiwał, tylko tak się składa, że znam Ciebie i Sylwię,
                                                    wiec Was pytam :).
                                                  • papirus22 Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 01:17
                                                    już sam nie wiem czy lepiej jak się zna czy lepiej jak się nie zna-kandydata:)
                                                    czasem chyba lepiej nie znać:)
                                                  • boryska Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 16:05
                                                    O jejku, dopiero wróciłam z pracy i weszłam na forum. I z forum dowiedziałam
                                                    się dlaczego moj mąż opóścił mnie w łóżku na pół nocy i wdał sie w dyskusję z
                                                    mam wrażenie niespełna rozumu krzysiomem. Pluję sobie w brodę, że mu dałam
                                                    ulotkę zamiast ją do kosza od razu.... Z następnymi się poprawię.
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 16:29
                                                    Gratuluję "fragsizacji" forum!
                                                    Tego też Cię frags nauczył?
                                                    Najpierw piszesz brednie, obrażasz innych a po ripoście zgrywasz obrazone
                                                    niewiniątko?
                                                    Podziękuj fragsiowi za szkolenie...
                                                  • boryska Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 16:35
                                                    A na czym te brednie polegały. Już z tysiąc razy wszyscy tu podkreślali, że
                                                    jest to forum i każdy pisze to co myśli, tylko do ciebie to jakoś niedociera.
                                                    Widzę, że miał racje wczoraj mój mąż (to ten od dawania dupy za 10 zł - dobrze,
                                                    że wszystko zastaje w rodzinie, żenada krzysiom), że skończył z toba dyskusję.
                                                    A swoją droga nie zdziwię się jak na koniec okaże się, że za czuwanie na forum
                                                    i wypisywanie bzdur ktoś ci płacił.
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 16:41
                                                    Dyskusję to ja skończyłem..
                                                    Zacytuję:
                                                    "O Boże jaka ja naiwna jestem, a myślałam, że w Wernisażu spotkaliśmy sie dla
                                                    przyjemności, a tu mi dzisiaj ulotka Pszczółkowskiego oczy otworzyła. Dobrze,
                                                    że sobie zdjęcia z tego miłego wyborczego wieczoru poopisywałam. Frags jaki ty
                                                    przewidujący byłeś, chylę czoło."

Jak śmiesz pisać takie rzeczy?
                                                    Wiesz po co ja tam byłem? Nie!
                                                    Wiesz po co lolka tam była? Nie!
                                                    Wiesz po co było tam wielu innych fajnych ludzi? Nie wiesz!
                                                    Frags tez nie wie....
                                                    Szanuj innych i nie narzekaj że ktoś potraktował Ciebie tak samo..
                                                  • lomiankowicz Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 17:43
                                                    Popieram krzysioma!
                                                    Pomyślcie.
                                                    Jak by się czuła boryska gdyby ktoś napisał:
                                                    "O Boże jaka ja naiwna jestem, a myślałam, że w Wernisażu spotkaliśmy sie dla
                                                    > przyjemności, a tu mi dzisiaj frags powiedział że boryska z mikotkiem
                                                    przyszła tam portfele obrabiac!
                                                    Dobrze, że pieniądze w domu zostawiłam.
                                                    Frags jaki ty przewidujący byłeś, chylę czoło."
                                                  • kmsanczia Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 18:00
                                                    Taaa, żałowałam nawet że mnie nie było w Wernisażu, ale wychodzi na to, że kto
                                                    nie był ten jest "czysty". Żenada totalna, teraz już chyba żadne spotkanie
                                                    forumowe nie ma sensu. :/
                                                    A tak a propos, to ja chylę czoła że Papi był taki przewidujący co do kolportażu
                                                    GazŁomu. I co z tego?
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 00:13
                                                    Krzysiom, miałem z Tobą nie rozmawiać, ale rozbroiłeś mnie. Jak śmiesz pisać
                                                    takie rzeczy, a skąd wiesz po co ja tam byłem. To nie ma nic do rzeczy. Pytałem
                                                    dlaczego Wiesiek przedstawił się jako RADNY, skoro był tam prywatnie.

Rozumiem, że ty też idąc w kości prywatnie podajesz swoją wizytówkę, żeby każdy
                                                    wiedział, jaki ty ważny jesteś. Głupota do kwadratu.
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 00:23
                                                    Jeżeli Ci to nie pasowało to trzeba było wyjść.
                                                    Po 8 miesiącach beszczelnie próbujecie wmówić wszystkim uczestnikom spotkania
                                                    ukryte intencje.
                                                    Wybacz! Fora Ci się pomyliły...
                                                  • frags Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 00:24
                                                    BEZCZELNIE, krzysiom, bezczelnie. Szczelnie to zupełnie inne słowo...
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 00:29
                                                    O tej porze literówki są wybaczalne...
                                                  • frags Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 00:35
                                                    obawiam się krzysiom, że to niestety nie literówka...
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 00:40
                                                    Ty wszystko wiesz wczesniej i lepiej..
                                                    Niektórzy na forum podziękownia za "otwarcie oczu" zaczęli Ci składać....
                                                    Nowy Kaszpirowski nam się rodzi?
                                                  • frags Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 00:42
                                                    Nie ma krzysiom za co, miło, że doceniasz. Spokojnie, nie musisz dziękować. Ot,
                                                    taka moja mała przysługa dla Ciebie...
                                                  • esscort Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 18:51
                                                    boryska napisała:

> A swoją droga nie zdziwię się jak na koniec okaże się, że za czuwanie na
                                                    forum i wypisywanie bzdur ktoś ci płacił.

Myślę, że placi mu Papirus. I trzeba jeszcze dodać, ze Krzysiom na pewno
                                                    handluje jakimiś działkami, a w ogole to ma obiecany etat dyrktora szkoły i
                                                    pierwszeństwo zakupu desek ze stodoły sternickiego.
                                                    Czy na pikniku będą konsultacje psychiatryczne?
                                                  • mazowianka Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 21:55
                                                    esscort napisał;
                                                  • frags Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 19:39
                                                    krzysiom1 napisał:

> Gratuluję "fragsizacji" forum!
                                                    > Tego też Cię frags nauczył?
                                                    > Najpierw piszesz brednie, obrażasz innych a po ripoście zgrywasz obrazone
                                                    > niewiniątko?
                                                    > Podziękuj fragsiowi za szkolenie...

krzysiom, przykro mi to pisać, ale z Tobą naprawdę nie dzieje się najlepiej.
                                                  • papirus22 Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 20:45
                                                    czuję się zagrożony:) nie wiem jak frags ale zazwyczaj to ja zanim się
                                                    kłóciłem, a teraz powstały jakies nieformalne, nieoficjalne grupy kłócące się
                                                    poza nami, to jest wręcz nie do pomyslenia!Dajcie spokój, nalezy wywalić
                                                    Sokoła, jestem spokojny, że tak będzie i frags sam zagłsuje przeciw Sokołowi o
                                                    to jestem w 100% spokojny, a pisac może co mu się chce:)))
                                                  • mazowianka Re:Edoma do tablicy ! 28.09.06, 22:09

- mickotek napisał:

> Widzisz, a mnie bardzo ciekawiło, że tak dobrze się wszyscy bawiliście podczas
                                                    > Wigilii z Sokołem (zdjęcia). Nie widziałeś w tym niczego niestosownego?

Wigilia była zorganizowana przez Radę Osiedla Łomianki Stare i każdy mógł w niej
                                                    uczestniczyć, Ty także gdybyś był tym zainteresowany, więc nie pisz bzdur że
                                                    ktoś tam był, było to spotkanie mieszkańców i czy Tobie się to podoba czy nie
                                                    władze miasta były zaproszone na to spotkanie,był tam również ksiądz, była
                                                    Gazeta Łomiankowska i byli Radni, Pani Sekretarz i w związku z tym do nich też
                                                    masz pretensję,jesteś żałosny..
                                                    >
                                                    Forum Łomianki
                                                    OIOM Lec Sokole
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 00:11
                                                    Widzisz, problem polega na tym, że jak ja kogoś nie lubię, to się z nim nie
                                                    ściskam i nie całuję, nawet bardzo oficjalnie. Zobacz te zdjęcia, jeżeli
                                                    zawiodła Cię pamięć.

A najfajniejsze jest to, że nie chodzi o to, że oglądanie zdjęć było konwencją
                                                    przedwyborczą, ja w każdym razie nigdy tego nie napisałem, ale że Radny P. nie
                                                    był tam w roli współtowarzysza, a włąśnie Radnego. To mnie teraz boli, nic
                                                    innego. Nadal uważam, że było fajnie.

Zastanów się, kto jest żałosny po przeczytaniu tego co napisałem powyżej. A
                                                    przy okazji, ciekawe, że jak dzieci w pisakownicy - na rzeczową krytykę ocena:
                                                    z księżyca, żałosny. Nie dziwię się, że Sokół się z Was śmiał i niedopuszczał
                                                    do głosu na sesjach - dlaczego miałby się przejmować, skoro jedyne co masz do
                                                    powiedzenia, to że jestem żałosny. To nie szkoła podstawowa - to życie.
                                                  • frags Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 00:22
                                                    Hahahaaha mazowianko! Nawet nie wiedziałem, że Ty bawiłaś się na jednej imprezie
                                                    z Sokołem, GŁ, radnymi... Toż to po prostu paradne... Jak mogłaś. Zburzyłaś mi w
                                                    sercu budowany wizerunek niezłomnej, wręcz monolitycznej Mazowianki. Może mam
                                                    mało lat w porównaniu, ale juz się nauczyłem, że nie zawsze trzeba iść tam,
                                                    gdzie śledzie, karp i pięćdziestka na stole... :))))

A może jest tak, jak w Samych Swoich - pamiętasz tę scenę, gdy Pawlak poucza
                                                    Witię, żeby nie patrzył na kargulowa córkę, a na to Witia odpowiada, że jak się
                                                    tak patrzy i napatrzy to tak nienawidzi, że uchhh. No, naprawdę piękne
                                                    zakończenie dnia.

Dobranoc!
                                                  • boryska Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 14:47
                                                    A może ktos mi wyjaśni co robi pani Maria Pszczółkowska w znienawidzonym
                                                    sokołowym i inne takie tam epitety z forum Urzędzie Miasta Łomianki, czy może
                                                    w lomiankowskiej źle nazwisko zobaczyłam?
                                                  • papirus22 Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 14:58
                                                    Borysko...
                                                    nieczytasz forum? ktoś już pisał pracuje 12 czy 14 lat...
                                                    Przypomnę że Sokół jest od 8 lat, robi się wesoło, bo ostatnio słyszałem od
                                                    osób związnych z burmistrzem, że Sokół jest tu dopiero 4 lata i ICDS otrzymał w
                                                    spadku i za niego wogóle nieodpowiada. Kłamią po porstu.
                                                    Borysko, mam wrażenie, że zostałas zarażona wirusem zwanym NOŁ (nadwiślańska
                                                    obwodnica Łomianek), to taka przed wyborcza gierka Sokoła:)
                                                    pozdrawiam
                                                  • boryska Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 15:16
                                                    Papi dzięki za wyjaśnienia, nie czytam forum od deski do deski, bo generalnie
                                                    jestem baaaardzo zajętą osobą. A tak z ciekawości chciałam wiedzieć.
                                                  • esscort Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 14:59
                                                    boryska napisała:

> A może ktos mi wyjaśni co robi pani Maria Pszczółkowska w znienawidzonym
                                                    > sokołowym i inne takie tam epitety z forum Urzędzie Miasta Łomianki, czy
                                                    może w lomiankowskiej źle nazwisko zobaczyłam?

Ale o jakie wyjaśnienie ci chodzi? Chcialabyś wiedzieć, jaki ma zakres
                                                    obowiązków? Czy może martwi cię, że sokołowski jeszcze jej nie wywalił z pracy?
                                                    Żenada.
                                                  • boryska Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 15:17
                                                    A może byś odpowiadał na pytania, a nie się wymądrzał. Następny po krzysiomie
                                                    się znalazłaś najmądrzejszy na świecie?
                                                  • esscort Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 15:22
                                                    Po prostu nie rozumiem ani pytania, ani jego intencji. Przeczytaj je jeszcze
                                                    raz i pomyśl
                                                  • lomiankowicz Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 15:27
                                                    Borysko hamuj się troszeczkę.
                                                    Nie byłem na spotkaniu w Wernizażu ale na miejscu uczestnikow tego spotkania
                                                    już bym z tobą niedyskutował.
                                                    Dziwne że tylko krzysiom tak ostro protestował.
                                                  • esscort Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 15:30
                                                    Dajcie juz spokój z tym wernisażem, bo faktycznie ktos gotowy pomysleć, że Bóg
                                                    wie, co tam sie stało i jakioe to miało znaczenie. A przecież tam było z 10
                                                    osób, z ktorych wiekszośc znała sie z sylwestra lub innych spotkań. Naprawdę
                                                    nie ma innych tematów? Po co rodzic nieporozumienia i jakieś przepychanki na
                                                    słowa.
                                                  • papirus22 Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 15:35
                                                    na spotkaniu to było ze 20 osób, a może więcej?
                                                  • kmsanczia Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 15:35
                                                    Tam pewnie niezła agitka odchodziła, tylko się nie chcecie przyznać. ;-)
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 21:18
                                                    Stary, nie byłeś, to po co się wypowiadasz i oceniasz.

Zrozum, ze jedyny problem polega na tym, że Wiesiek przyszedł zaproszony przez
                                                    parę osób, ale nie jako Wiesiek, tylko jako RADNY i oświadczył, że jakby ktoś
                                                    coś chciał powiedzieć, to on chętnie wysłucha. I tylko o to idzie. Żadnej
                                                    agitacji oczywiście nie było, ale nikt nie twierdzi, że była.
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 15:29
                                                    boryska napisała:

> A może byś odpowiadał na pytania, a nie się wymądrzał. Następny po krzysiomie
                                                    > się znalazłaś najmądrzejszy na świecie?
                                                    O!
                                                    Dzięki!
                                                    Myslałem że frags jest najmadrzejszy!
                                                    Jaką rewelację nam dzisiaj przedstawisz i kogo tym razem oplujesz?
                                                  • lashana1 Re:Edoma do tablicy ! 29.09.06, 20:49
                                                    A najciekawsze, że wątek wywolała edoma, w zupełnie innej sprawie, po czym
                                                    zniknęła z forum. Może utonęla w jakimś komitecie wyborczym?
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 21:26
                                                    Taa, też walczy z systemem od środka. Na pewno boryski nie martwi, że Sokół jej
                                                    nie zwolnił, bo to dobrze dla miasta, ale z drugiej strony, skoro pooruszyłeś
                                                    ten temat - skoro Sokół otacza się wyłącznie swoimi poplecznikami, to chyba
                                                    opozycja w urzędzie mu przeszkadzała przez te 8 lat. A może to wcale nie
                                                    opozycja, co? Piknik dzisiaj też był ciekawy.
                                                  • kmsanczia Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 21:51
                                                    Bardzo ciekawy. Szkoda tylko że nie miałes odwagi przyznać się do ludzi z forum.
                                                    Ja dzisiaj poznałam Robka58 i świat się nie zawalił (przynajmniej mój;).
                                                  • robert_58 Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:01
                                                    KM,
                                                    trzymam się ... nie wiem jak długo ...:)
                                                  • kmsanczia Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:06
                                                    Hehe, przeżyłeś a nie było łatwo, dasz radę. ;)
                                                  • iod Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:06
                                                    kmsanczia napisała:

> Bardzo ciekawy. Szkoda tylko że nie miałes odwagi przyznać się do ludzi z
                                                    forum

Wiesz, Km, znowu może jakieś niepotrzebne teorie spiskowe. Ja po prostu
                                                    powiedziałam Robertowi, gdzie jestescie, żeby się mógł pointegrować i żeby mu
                                                    się świat nie zawalał. Mickotka nie spotkałam, ni epowiedziałam, że Ty to Ty.
                                                    Może po prostu Ciebie nie rozpoznał????? A może krótko był na pikniku? A może
                                                    cokolwiek? Czemu zaraz wyjeżdżać z nieprzyznawaniem się? Skoro Go widziałaś,
                                                    może trzeba się było przywitać?
                                                  • kmsanczia Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:10
                                                    Iod spokojnie, ja ich nie znam i oni mnie, ale znali innych (przecież zdjęcia
                                                    podpisali;) to chyba można się było przyznać? Ale może to nie ten poziom (my w
                                                    sensie za niski prezentujemy). ;)
                                                    A Robka ci absolutnie nie mam za złe, nawet wręcz przeciwnie, dziwię się że
                                                    takiego przystojniaka tyle czasu trzymałaś w ukryciu. ;-))
                                                  • iod Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:15
                                                    W ukryciu to on się chyba sam trzyma, bo wiesz, nic nie wie i jeszcze tu nie
                                                    mieszka.... No ale jak już zamieszka...

Wiesz, co innego zdjęcia, podpisy itd...a co innego w realu. Zdaje się, że ze
                                                    zdjęć to chyba J46, Mwsylwia i Papi byli wymienieni - Ty przez pomyłkę.
                                                    Miałam dojechac wcześniej, wtedy pewnie byłoby inaczej z tym ukrywaniem się.
                                                    wtedy pewnie Robek by się znowu za piaskownicą chował (pewnie juz nie pamięta),
                                                    a Mickotek nie. No cóż - zawiało z innej strony.
                                                    Przepraszam , żesli przesadzam, ale mnie to złości.
                                                  • robert_58 Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:19
                                                    i co ja najlepszego narobiłem..
                                                  • iod Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:20
                                                    robert, nie martw się, juz się taki urodziłeś przecież...nie Twoja wina ;)
                                                  • kmsanczia Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:20
                                                    Ty bronisz swoich ja swoich, żeby było po równo. ;)
                                                  • iod Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:23
                                                    Ja po prostu myślę, że równo przesadzamy ostatnio. I tyle.
                                                  • kmsanczia Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:26
                                                    Ale pomyśl, np. ty jakoś potrafisz się dogadać, nie wiem - nie zaznaczać swojej
                                                    "wyższości" itp. Może to na tym polega?
                                                    A wmawianie sobie nawzajem rozmaitych intencji i teorie spiskowe to przyznaj że
                                                    padają z obu stron.
                                                  • iod Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:34
                                                    Przyznaję, padają z obu stron. Z tym "dogadywaniem się" to nie tak, i wberw
                                                    pozorom, nie jest to cecha, którą u siebie lubię najbardziej. Nie sądzę Km,
                                                    żeby tu o jakąkolwiek "wyższość" chodziło. Dla mnie to raczej brak poczucia
                                                    przynalezności do wspomninianej przez Jaco "lokalnej społeczności", czy też jej
                                                    braku.
                                                    Mogę się mylic, oczywiście ale - do Ciebie i Loli podeszłam, do Mwsylwii też.
                                                    Krzysioma nie zaczepiłam, choć chyba rozpoznałam. Dlaczego - to proste - jego
                                                    tak naprawdę spotkałam tylko w Wernisażu. Z Wami jest inaczej.
                                                    Podobnie Mickotek podejrzewam. Był w Wernisażu i ma parę zdjęć. I nie ma co
                                                    na siłę wmawiać ludziom "wywyższania się". Trzeba myśleć prościej. Wtedy sprawy
                                                    stają się bardziej oczywiste. Przynajmniej dla mnie.
                                                  • robert_58 Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:27
                                                    uważam, że dyskusja trochę "od czapy"

W piaskownicy sobie popatrzyłem. W zasadzie nie mam w zwyczaju biegać do każdego
                                                    obcego i przedstawiać się. I tyle. Inni mogą się zachowywać odwrotnie. I tyle.

Miałem nadzieję, że Iod jeszcze będzie na pikniku. Przynajmniej bym wiedział coś
                                                    więcej patrząc.
                                                    A tak poznałem ... zobaczyłem raczej. I już.

ps. i uściśnięta została moja obrzydliwa dłoń obrzydliwej osoby ... ciekawe
                                                    ps.
                                                  • papirus22 Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:29
                                                    nie obrzydliwa tylko nijaka, nie zmyslaj:)
                                                  • kmsanczia Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:33
                                                    O co chodzi z tą piaskownicą? ;) A poza tym chyba nie było tak strasznie, bo z
                                                    twoich słów wynika, że dno i po co w ogóle się przyznałem do tych ludzi. Ja tam
                                                    do ciebie nic nie mam, chociaż rozumiem że większe wrażenia zrobiło na tobie
                                                    uściśnięcie "tej obrzydliwej dłoni obrzydliwej osoby". Dla mnie to jest jak
                                                    spotkanie starego znajomego, tym ciekawsze że widzę kogoś pierwszy raz.
                                                  • robert_58 Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:47
                                                    nie tak KM,
                                                    byłem po raz pierwszy na pikniku łomiankowskim po raz pierwszy. Padło na
                                                    organizowany dzisiaj.

Nie przeczę, że również po to aby zobaczyć/poznać osoby z forum. I również aby
                                                    poznać "jak starych znajomych" widzianych po raz pierwszy.

ps. o obrzydliwej osobiedotarło gdzie należalo. Ciekaw byłem reakcji w realu.
                                                  • papirus22 Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:55
                                                    no i co pogryzłem, pobiłem???
                                                    gdybyś nie uciekł to chętnie napiłbym się piwa z Tobą, ale zniknąłeś.
                                                  • robert_58 Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 23:14
                                                    no tak Papek,
                                                    o osobie i dłoni już nie piszę.

O uciekaniu - mam nadzieję, że się domyślasz, że nie każdy ma czas
                                                    nieograniczony zarówno na pikniku jak i na forum. Równie dobrze mógłbym napisać
                                                    podobnie o Tobie.

Może jeszcze kiedyś będzie okazja.
                                                  • robert_58 Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 23:16
                                                    no to jakaś licytacja się zrobiła.
                                                    Kto kogo zna z forum a jednocześnie nie znają tej osoby inni.

Zwariowaliście chyba.
                                                  • robert_58 Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 23:24
                                                    i do cna zwariowaliście chyba ..

robiąc komukolwiek zarzut, że widział i wiedział ale nie poleciał z powitaniem
                                                    lub odwrotnie.

Zaczynam żałować, że się przedstawiłem, a dodatkowo tym bardziej, że Iod mi
                                                    powiedziała gdzie kto jest itd.

Zaprawde powiadam, nie wiem czy większą hipokryzją jest nie witać się z kimś
                                                    kogo się zna niż nie witać się z kimś kto być powinien tym, jakim sie wydawać
                                                    powinien.

Całą ta dyskusja nie mieści mi się w głowie. Ani w rzadnej rzeczy, która we mnie
                                                    jest
                                                  • iod Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 23:27
                                                    może i zwariowałam, ale jeszcze ortografię kontroluję - żadnej Robert, żadnej.
                                                    Też mi się nie mieści w głowie ani.... ;)
                                                  • robert_58 Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 23:37
                                                    wstyd mi Iod
                                                    żadnego nie mam usprawiedliwienia ... tylko emocje
                                                  • kmsanczia Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 23:27
                                                    O czym ty teraz piszesz bo nie kumam??
                                                  • kmsanczia Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 23:32
                                                    obert_58 napisał:

> i do cna zwariowaliście chyba ..
                                                    >
                                                    > robiąc komukolwiek zarzut, że widział i wiedział ale nie poleciał z powitaniem
                                                    > lub odwrotnie.
                                                    >
                                                    > Zaczynam żałować, że się przedstawiłem, a dodatkowo tym bardziej, że Iod mi
                                                    > powiedziała gdzie kto jest itd.
                                                    >
                                                    > Zaprawde powiadam, nie wiem czy większą hipokryzją jest nie witać się z kimś
                                                    > kogo się zna niż nie witać się z kimś kto być powinien tym, jakim sie wydawać
                                                    > powinien.
                                                    >
                                                    > Całą ta dyskusja nie mieści mi się w głowie. Ani w rzadnej rzeczy, która we mni
                                                    > e
                                                    > jest

Wiesz co, po tym powyższy tekście to ja też chyba zaczynam żałować. :/
                                                  • robert_58 Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 23:38
                                                    KM,
                                                    po tekście, interpretacji czy zachowaniu ?
                                                  • kmsanczia Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:56
                                                    Nie taki Papi straszny jak go malują. ;) Tym bardziej nie ma co się sugerować
                                                    pisaniem na forum, bo to dość specyficzne miejsce.

Iod wyluzuj kobiałko, ja cię nie będę rozliczać z tego do kogo się przyznałaś.
                                                    ;-) Ale też nie bądź zawsze taką ambasadorką dość wąskiej przyznasz grupy. ;)
                                                    Integracja nie boli, wiadomo że ludzie są różni i nie zawsze każdy się dopasuje,
                                                    ale może warto spróbować?
                                                  • iod Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 22:59
                                                    chyba tym razem się nie rozumiemy jednak...
                                                  • mortimerr Re:Edoma do tablicy ! 01.10.06, 23:34
                                                    nacpaliscie sie???
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 09:06
                                                    Popatrz, kto wprowadza te podziały. Dlatego, że nie stanęliśmy na scenie i nie
                                                    krzyknęliśmy, że my to Ci znienawidzeni mickotek i boryska wyzwani od kretynów
                                                    przez krzysioma, to się wywyższamy. Za to, że iod zachowuje dozę obiektywizmu -
                                                    jest ambasadorką małej grupy.
                                                    Zastanów się, co Ty piszesz - że jak już Nowi wygrają, to my patrząc krytycznie
                                                    powinniśmy się wyprowadzić? Czy też, tak jak u Sokoła, patrzący krytycznie
                                                    głosu nie mają, więc mogą się tylko biernie przyglądać?

O nienajlepiej to wróży temu miastu po wyborach. Może jeszcze jest czas, żeby
                                                    to zmienić? Może jakieś spotkanie, ale tym razem rzeczowe i wprost na temat
                                                    wyborów i sytuacji jak się uda Sokoła od władzy odsunąć?
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 10:04
                                                    Micotku.
                                                    Widzę że nic do Ciebie nie trafia.
                                                    Gdzie Was wyzwałem od kretynów?
                                                    Protestowałem tylko przeciwko obrazaniu uczestników jednego spotkania(zresztą
                                                    fajnego)i wypiywaniu przez was kompletnych idiotyzmów.
                                                    Jeżeli w związku z tym uważasz sie za kretyna to mi przykro.
                                                    Widzę jednak że nie ma co się dziwić idiotycznej wypowiedzi boryski.
                                                    Was obowiązuja inne standarty..
                                                    "Dzień dobry" to dla Was obce słowo....
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 10:17
                                                    A co widziałeś nas? I w proteście przeciwko naszym osobom poszedłeś sobie gdzie
                                                    indziej? Tak właśnie imputuje się nieprawdę. A zobacz jak łatwo to przychodzi i
                                                    jak trudno z tym dyskutować.

Zdziwisz się, ale "dzień dobry" to nie jest obce nam słowo, tak jak wiele
                                                    innych, nawet dzieci poczęstowały się lizakami (zobacz jaka bezczelność),.

A co do uważania się, to cały czas atakujesz nasze zdanie. W demokracji każdemu
                                                    wolno myśleć i mówić, co się chce i brać odpowiedzialnosć za te słowa,
                                                    natomiast klasyfikowanie nas do jakiejś 'wąskiej grupy', co zrobiła kmsanczia,
                                                    to już niepokojące zjawisko. Wąskiej, czyli nieważnej, można robić co się chce
                                                    i jak chce, bo wąską grupą nie warto się przejmować. Naprawdę przestrzegam
                                                    przed powielaniem błędów Sokoła, żeby nie okazało się, że kroczycie tą samą
                                                    drogą, a po wyborach okaże się, że też chcięliście dobrze, tylko... nie udało
                                                    się.
                                                  • kmsanczia Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 10:20
                                                    Co ty bredzisz, właśnie sami się zamykacie w swojej wąskiej grupie.
                                                    A z lizakami to już naprawdę bezczelność, pewnie po cichu życzyliśmy twoim
                                                    dzieciom żeby się udławiły?! Ciśnie mi się tylko jedno słowo, ale się
                                                    powstrzymam. A z poczuciem wyższości to chyba jednak miałam rację, jak widać.
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 10:30

Micotku ale to wy nas juz dawno "zaszufladkowaliście"
                                                    Boryska nas przecież "rozszyfrowała" i to dzięki fragsowi...
                                                    W jednym poście dowiedziałem się jakie miałem podłe intencje włączajac się w
                                                    organizację sylwka i spotkania po nim..
                                                    Pozostali uczestnicy też..
                                                    Więc bądź sprawiedliwy i nie dziw się że nie wbudzacie tutaj sympatii..
                                                  • j46 Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 10:08
                                                    No to co zwołujemy forumowe spotkanie wszystkich z nikami na tabliczkach?
                                                  • esscort Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 10:09
                                                    No, a za 4 lata okaże się, ze to była z góry zaplanowana manipulacja
                                                    polityczna :)
                                                  • kmsanczia Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 10:12
                                                    mickotek napisał:
                                                    > Zastanów się, co Ty piszesz - że jak już Nowi wygrają, to my patrząc krytycznie
                                                    > powinniśmy się wyprowadzić? Czy też, tak jak u Sokoła, patrzący krytycznie
                                                    > głosu nie mają, więc mogą się tylko biernie przyglądać?

Po pierwsze co ma nowa władza do integracji ludzi, a po drugie właśnie o to
                                                    chodzi żeby się biernie nie przyglądać. Ja nie wymieniam po nickach i nie
                                                    tłumaczę jak Iod, chodzi o ogólną tendencję dzielenia się na fajnych i
                                                    niewartych poznania. Ale po tym co wypisano powyżej kończę tą bezsensowną
                                                    dyskusję, bo mnie mam lekki niesmak.
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 10:29
                                                    Znamienne, że bezsensowne są te dyskusje, gdzie ktoś ma odmienne zdanie niż Ty.

W tej sytuacji faktyczne nie warto się wypowiadać, nie wytrzymałem w zeszłym
                                                    tygodniu, ale oczywiście mój głos nic nie znaczy, nie warto się nim zajmować.

Całe szczęście, że jestem mieszkańcem 16 kroków (coraz bardziej podoba mi się
                                                    to określenie), bo większe zaangażowanie w tym mieście mogłoby skutkować taką
                                                    samą frustracja jak dotychczas pod rządami Sokoła, dodatkowo pogłębioną o
                                                    wrażenie, że nic się nie zmieniło, mimo społecznych oczekiwań. A to przy moim
                                                    nadciśnieniu mogłoby być już groźne dla zdrowia.

A tak, usiądę z boku, zobaczę, w sumie po co starać się jakoś wpłynąć na
                                                    wspólną przyszłość, nawet jeżeli jedynie przez teksty na forum.
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 10:43
                                                    mickotek napisał:
                                                    > A tak, usiądę z boku, zobaczę, w sumie po co starać się jakoś wpłynąć na
                                                    > wspólną przyszłość, nawet jeżeli jedynie przez teksty na forum.

Micotek się obraził...
                                                    Tradycyjnie. Wpaść na forum, napluć gdzie się da a jak skrytykują za
                                                    wypiswaniew bzdur i obrażanie innych to najleiej udawać obrażoną hrabinę..
                                                  • mickotek Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 10:55
                                                    Widzisz, to nie tak, mam po prostu wrażenie, że marnuję czas, a moje intencje
                                                    są wykorzystywane opacznie. Więc po co.

Nie wiem, gdzie naplułem, bo zacząłem od konstruktywnego wątku, który tak jak
                                                    większość zamieniłeś w bagno - bolesny był, objawiał brak programu, czy
                                                    uniemożliwiał mówienie 'chciałem dobrze' po wyborach?

Nie udaję obrażonej hrabiny, zastanawiam się tylko, po co pisać, skoro jak się
                                                    pisze brawo, to fajnie, a jak się stawia pytania, to jest się be. EOT
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 10:57
                                                    Zgłupiałem!
                                                    Nie wiem co odpisać?
                                                    Jaki pył?
                                                    Jakie bagno?
                                                    Jakli konstruktywny?
                                                    Skleroza jakaś czy co?
                                                  • kmsanczia Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 11:02
                                                    Niuanse Krzysiom, niuansiki. Pan radny przedstawiony nie jako zwykłą osoba tylko
                                                    jako pan radny. Sponsorowane balony dla dzieciaków jako kampania wyborcza
                                                    (przecież jak dzieciak weźmie balona z pszczołą, to starym nie wypada głosować
                                                    inaczej). tia..
                                                  • boryska Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 15:14
                                                    No witam krzysiom, ja stałam na pikniku koło ciebie, ramię w ramię i czekałam,
                                                    aż ty jako facet powiesz dzień dobry kobiecie i się nie doczekałam. Może mnie
                                                    nie poznałeś, może nie słyszałeś, że do dziecka mówię Borys, no trudno. A to
                                                    zapewne jedyny Borys w Łomiankach i przez mojego nicka muszę dziecko upchnąć w
                                                    szkołach warszawskich. Strasznie żałośnie śmieszne to forum się zrobiło.
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 15:55
                                                    Dobra!
                                                    Cham jestem i burak!
                                                    Jakoś mi w oko niewpadłaś i nie powiedziałem.
                                                    Za to wiem że z nikim się nieprzywitaliście po przyjściu..
                                                  • boryska Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 16:32
                                                    No powiedz z kim, bo nie wiem. Powiem BARDZO SZCZERZE, proszę to docenić, że
                                                    poznałam ciebie (a i tak nie byłam pewna) i mazowiankę, która akurat była na
                                                    scenie. Przyznasz, że nie wypada pchać się przed szereg i na scenę nie wlazłam.
                                                  • krzysiom1 Re:Edoma do tablicy ! 02.10.06, 17:33
                                                    A to tu Cię nie widziałem.
                                                    Wydaje mi się że widziałem Cię przez sekundę przy końciku malucha.
                                                    Usłyszałem że się nieprzywitałaś więc nie rzuciłem się w objęcia..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka