Dodaj do ulubionych

Stacja Kontroli Pojazdow

09.03.09, 22:03
Gdzie znajde w PRuszkowie badz okolicach stacje kontroli pojazdow, chodzi mi o
przeglad roczny samochodu
Obserwuj wątek
    • mantra1 Re: Stacja Kontroli Pojazdow 09.03.09, 23:20
      Ja robiłam i będę robić w tym roku w Auto Dukat, AUTO DUKAT- Al. Jerozolimskie
      412 (przy Tesco). Szybko, sprawnie i bez zbędnych emocji. Rodzinny mechanik
      polecał mi jeszcze FABEN przy Promyka 128, ale nie dotarłam tam.
      • wfe416n Re: Stacja Kontroli Pojazdow 10.03.09, 07:19
        każdy ma swoją "ulubioną" stację ja np robię na 3-go Maja są jeszcze na Promyka i Majowej oraz w ..... Kozerkach.
      • habier Re: Stacja Kontroli Pojazdow 10.03.09, 10:33
        mantra1 napisała:

> Ja robiłam i będę robić w tym roku w Auto Dukat, AUTO DUKAT- Al. Jerozolimskie
        412 (przy Tesco). Szybko, sprawnie i bez zbędnych emocji.

Popieram, całkiem fajne miejsce.
        • burza_gradowa Re: Stacja Kontroli Pojazdow 10.03.09, 13:15
          Byłam raz w Auto Dukacie a potem się okazało, ze mi w papierach nie wpisali, że
          mam hak. Gdyby pani w UM nie zwróciła uwagi, że hak jest wpisany w starych
          papierach to teraz miałabym kłopot.
          W sumie dobrze, że robią przegląd szybko, ale bez przesady..
          Słyszałam, że częściej im się zdarzają tego typu niedopatrzenia.
          Mój tata od lat jeździ do Kozerek
          • zibi-pruszkow Re: Stacja Kontroli Pojazdow 10.03.09, 13:19
            od zawsze robie przeglady na stacji przy zniczu ... fakt, po zakupie
            niuni zwrocili mi uwage, ze mam z tylu jedna zarowke biala w
            kierunku, a druga pomaranczowa i ze gasnica przeterminowana, ale
            poza tym nigdy do zadnych pie...sie nie czepiali ... osobiscie
            uwazam, ze ludzie szukajacy stacji kontroli gdzies dalej, maja cos
            do ukrycia, czyli mowiac brzydko jezdza zlomem i boja sie dokladnej
            kontroli.
            • renifer1710 Re: Stacja Kontroli Pojazdow 10.03.09, 17:54
              Ja również oddaję do przeglądu samochód na ul.3-maja w/w Znicza dodam ze już już
              nie pierwsze auto,zawsze jest on robiony rzeczowo i bez jakiś nie potrzebnych
              fanaberii ale jeżeli jest coś wyłapane zostaję o tym poinformowany,usterki
              jeżeli są zawsze usuwam dla własnego bezpieczeństwa i innych użytkowników
              dróg.Cennik standardowy tylko zawsze doliczana dyszka za ustawienie świateł a
              wydaje mi się ze raczej powinno być to w cenie. .Nie wyobrażam sobie aby dać
              dowód i forsę a auta nie sprawdzić.Gdybym był świadkiem czegoś takiego sam
              wp....lił był właścicielowi i obsłudze takiej stacji.Jak kogoś nie stać na
              rzetelną kontrole i naprawę niech zasuwa na piechotę lub jeździ śmierdzącą WKD.
              • wfe416n Re: Stacja Kontroli Pojazdow 10.03.09, 19:37
                renifer1710 napisał:

> Ja również oddaję do przeglądu samochód na ul.3-maja w/w Znicza d

chyba kolega pisze o ul. Majowej - 3-go Maja jest tylko do torów os strony Żbikowa

> Cennik standardowy tylko zawsze doliczana dyszka za ustawienie > świateł a wydaje mi się ze raczej powinno być to w cenie. .Nie > wyobrażam sobie aby dać dowód i forsę a auta nie sprawdzić.Gdybym > był świadkiem czegoś takiego sam wp....lił był właścicielowi i > obsłudze takiej stacji.

to możesz śmiało się wykazać, ta "dyszka" to taka zalegalizowana łapówka za przejście przeglądu.
                • swistak133 Re: Stacja Kontroli Pojazdow 10.03.09, 21:16
                  > to możesz śmiało się wykazać, ta "dyszka" to taka zalegalizowana >łapówka za przejście przeglądu.

:))))))

• zibi-pruszkow Re: Stacja Kontroli Pojazdow 10.03.09, 22:02
                    akurat moje autko ma taka przypadlosc, ze zarowki sie dosc czesto
                    pala, mozliwe ze przy jej wymianie cosik przestawie i wole zaplacic
                    dyszke i miec czyste sumienie ze nikogo nie oslepiam, niz jechac na
                    Kozerki i zaplacic za lewe przejscie przez badania techniczne ...
                    swoja droga juz mnie to wkurza, bo w maluchu nigdy nie wymienialem
                    zarowek, w matizie tylko raz, a w tej furce przez pol roku zdazylem
                    obie przednie spalic i nie zeby jakas lipa tam byla wsadzona,
                    standardowe philipsy.
                    • burza_gradowa Re: Stacja Kontroli Pojazdow 10.03.09, 22:22
                      na czym opierasz przekonanie, że w Kozerkach można uzyskać "lewe przejście przez
                      badanie techniczne?" czy tylko na tym, co powiedziałeś wcześniej, że to daleko?

O ile wiem, to nic takiego nie ma tam miejsca? Badanie odbywa się normalnie.

• zibi-pruszkow Re: Stacja Kontroli Pojazdow 10.03.09, 22:32
                        kobieto cienki dowcip napisalas ... no ale z Toba rozmawiac o
                        autach, to jak ze mna o szydelkowaniu :)
                        • burza_gradowa Re: Stacja Kontroli Pojazdow 10.03.09, 23:04
                          spadaj
                        • kol Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 08:41
                          Zamknij ten glupi pysk, jesli nie umiesz nic merytorycznie napisac i
                          nie obrazaj ludzi. A tym bardzej kobiety
                          • sqz Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 08:44
                            to jest wlasnie to ze ten czlowiek nic innego nie umie tylko obrazac
                            innych ale jest na to jeden sposob, dajesz ignora i nie widzisz jego
                            postow co przed chwila uczynilem :)
                            • zibi-pruszkow Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 09:32
                              cholera i jednego czytelnika mniej mam, no coz kryzys minie to i
                              czytelnicy wroca :)
                          • zibi-pruszkow Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 09:31
                            obronca ucisnionych kobiet sie odezwal ... od kiedy to na forum sie
                            mowi pyskiem??? ja tu tylko paluszkami klikam :)
                      • sqz Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 08:07
                        Nie wiem jak w Kozerkach bo nigdy tam na przeglądzie nie byłem , ale
                        na kazdej stacji diagnostycznej w Pruszkowie za drobną opłatą uda
                        sie uzyskać pieczątkę w dowodzie. Czasami nawet nie trzeba
                        przyprowadzać samochodu.
                        • zibi-pruszkow Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 09:42
                          rozumiem ze piszesz z wlasnego doswiadczenia ... przykre, ze nie
                          stac Cie na pozadne auto, ktorego niebalbys sie poddac pelnemu
                          przegladowi, jednak zanim wsiadziesz do tego zlomu pomysl o
                          ludziach, ktorzy moga zginac przez Twoja glupote, gdy dla przykladu
                          zawioda hamulce.
                          • wfe416n Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 09:55
                            oj, Zbysiu, Zbysiu tracisz czytelników ale faktem jest że stacja w Kozerkach zawsze miała swoje grono "wielbicieli" - dlaczego? nie wnikam. Możemy o tym poczytać w kilku wątkach o stacjach diagnostycznych które na forum nie raz były opisywane.
                            Jechać 20 km plus powrót sprawnym samochodem to może tylko emeryt, innym szkoda czasu.
                            Osobiście nigdy nie miałem kłopotów z zaliczeniem przeglądów - jak auto sprawne to nie ma strachu.
                            p.s
                            Zbysiu zdradź tajemnicę - jaką "furą" jeździsz? tylko nie pisz że Oplem Vectrą I lub II
                            • sqz Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 10:05
                              Wfe ja tez nie mam problemow z przegladami:) zreszta przeglady robie
                              dla siebie zeby sie upewnić że wszystko jest w porzadku w
                              samochodzie bo czlek omylny jest i moze czegoś nie zauwazyc a
                              zauwazy to stacja diagnostyczne. O stacji w Kozerkach i ja slyszałem
                              że przeglady mozna tam latwo przejsc ale wiem tez z doswiadczenia że
                              stacje pruszkowskie wcale nie sa cięższe do przejścia. za czasów gdy
                              jezdziłem struclem nigdy nie mialem problemu z przejsciem przegladu
                              nawet gdy mi sie nie chciało jechac na stacje :) Dlatego stempelek w
                              dowdodzie nie jest dla mnie wyznacznikiem sprawnosci samochodu.
                              Zreszta o wiele mniej sie boje tych ktorzy wiedza że ich samochod
                              jest daleki od idealu niz debile jezdzacy po miescie 100 bo maja
                              sprawny samochod i uwazaja sie za mistrzow kierownicy a tak naprawde
                              sa to debile z instynktem mordercy. Gorzej jak zabija kogos a sami
                              uciekaja potem niby w chorobe co widac po p.Ziętarskim.
                              • swistak133 Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 10:35
                                > Zreszta o wiele mniej sie boje tych ktorzy wiedza że ich samochod
                                > jest daleki od idealu niz debile jezdzacy po miescie 100 bo maja
                                > sprawny samochod

Niestety jest też, moim zdaniem jeszcze groźniejsza, grupa kierowców którzy także jeżdżą 100 i więcej po mieście choć sprawnych samochodów nie mają.
                                Lepiej jak ktoś jedzie szybko nowoczesnym, sprawnym technicznie autem, niż przerdzewiałym na wylot oplem kadetem z rurą wydechową zrobioną z kawałka rynny.
                                • sqz Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 10:46
                                  ozna powiedziec tylko jedno debili nie sieją sami się rodzą. A jazda
                                  100 po miescie bez wzgledu na stan samochodu jest wg mnie objawem
                                  debilizmu. chociaż nie przepraszam debili, oni by na taki pomysl nie
                                  wpadli.
                                  • swistak133 Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 10:52
                                    Będę obstawał przy tym, że szybka jazda na przykład wyrzeźbioną ze szpachli calibrą (przepraszam właścicieli opli, ale "calibrowcy" sami pracują na swoją reputację :)) stwarza większe zagrożenie niż pomykanie nowoczesnym, zadbanym samochodem.
                                    • zibi-pruszkow Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 18:34
                                      czemu sie na ta 100 tak uwzieliscie??? owszem uliczki osiedlowe,
                                      typu helenowska street napewno nie sluza do smigania, ale juz wojska
                                      polskiego czy armii krajowej nie raz mi sie zdaza smignac z
                                      taka "zawrotna" predkoscia, ze juz nie wspomne ile dzis po wawie
                                      smigalem, no ale wybaczcie trasa torunska, modlinska czy wislostrada
                                      to jednak smiech na sali wlec sie przepisowe 50 czy nawet 80, szkoda
                                      paliwa i czasu, no i tego nieszczesnego srodowiska naturalnego ...
                                      ma wejsc w zycie przepis zakazujacy odsniezania auta na wlczonym
                                      silniku, jednak ten na bank bede lamal, nie mam zamiaru katowac
                                      zimnego silnika, jak sobie postoi 2 minutki zanim ja snieg w zime
                                      zgarne to srodowisko bardzo nie ucierpi a i ja bede mial czyste
                                      sumienie, ze silniczek juz podgrzany i smigac moge ... moze kiedys
                                      wprowadza mandaty za stanie w korkach :)
                            • zibi-pruszkow Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 18:26
                              no cos Ty Oplem, jakbym smial, japonczykiem sie smiga, ale reszta to
                              juz moja prywatna sprawa, nie chce chlopakow o kompleksy
                              przyprawiac :)
          • wfe416n Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 09:58
            gratulacje, wreszcie zmotoryzowana.
            • burza_gradowa Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 10:57
              Oh wfe, ja jeżdzę samochodem od 1999 roku:) Tyle, że wcześniej to był 20-letni
              maluch, a teraz zamieniłam go na coś nieco bezpieczniejszego i wygodniejszego.
              • wfe416n Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 11:37
                burza_gradowa napisała:

> Oh wfe, ja jeżdzę samochodem od 1999 roku:) Tyle, że wcześniej to był 20-letni
                > maluch, a teraz zamieniłam go na coś nieco bezpieczniejszego i wygodniejszego.

jestem zaskoczony ( mile ), nigdy się nie zdradziłaś.
                • burza_gradowa Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 12:30
                  A, wiesz, jakoś nie było okazji, tak samo jak do rozmów na temat obsługi
                  urządzeń, budowy traktora ;) czy też tytułu inżyniera w dyplomie ;)
                  A o szydełkowaniu Zibi ze mną akurat nie porozmawia.. zachęcam do skorzystania
                  z internetu;)

Wfe, kiedy wpadniesz na jakieś spotkanie forumowe? normalnie się już stęskniłam!
                  • wfe416n Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 14:16
                    burza_gradowa napisała:

> Wfe, kiedy wpadniesz na jakieś spotkanie forumowe? normalnie się już stęskniłam
                    > !

Już nawet nie chcę pisać - co spotkanie to zawsze w ostatniej chwili mi coś wypadnie ale będę pracował nad tym aby się pojawić.
                    • ramirez71 Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 17:38
                      Zgodnie z poleceniem z forum, zaliczyłem dziś stację przy Tesco.
                      Potwierdzam, obsługa, przebieg w miłej atmosferze..
                      Polecam i ja!
                  • zibi-pruszkow Re: Stacja Kontroli Pojazdow 11.03.09, 18:36
                    spoko pani, szydelkowanie bylo mala dygresja ... a reszta bez
                    komentarza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka