wowka5 15.11.06, 23:41 jest strategiem wielkości Aleksandra Wielkiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 15.11.06, 23:43 jak szkoda to nie pisz , nowy nick stara agitacja, ile macie od posta ? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka151 Re: Myślę żę Dobijański... 15.11.06, 23:51 Jesteś z PO??? Wydaje się Tobie, że wszystko można kupić,... mój głos też.... Odpowiedz Link Zgłoś
bibinka5 Re: Myślę żę Dobijański... 15.11.06, 23:52 Dobijański chyba jest niezły w tym co robi. A PREZYDENTA to czas zmienic i jeżeli to mu się uda to jest WIELKI Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 15.11.06, 23:58 ja jestem z SB UB teczka w IPN, władam całym aparatem żeby kupować. Senpotrzebny niektóym , ostudzi głowy ... Odpowiedz Link Zgłoś
bibinka5 Re: Myślę żę Dobijański... 16.11.06, 00:07 bambii napisał: > Sex to tylko na sen ;) > balbinka 151 to dla ciebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Myślę żę Dobijański... 16.11.06, 08:31 ... ale tu się człowiek naczytał jak to Panu Dobijańskiemu PO nie odpowiadała i że odszedł honorowo bo mu ludzie nie odpowiadali i nie widział dalszej możliwości współpracy ... i już wszytsko mogło się zmienić ... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 16.11.06, 08:38 > ... ale tu się człowiek naczytał nikt tutaj tak nie napisał Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Myślę żę Dobijański... 16.11.06, 08:57 nie było o "rezygnacji" i POwodach ??? znasz wszystkie posty ? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 16.11.06, 09:34 > znasz wszystkie posty ? a Ty ? MD ZTCW jest zawieszony Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Myślę żę Dobijański... 16.11.06, 09:56 to prsię muszę zgodzić - MD jest zawieszony ... i to na własne życzenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 16.11.06, 10:07 ano , podobno doktorat właśnie kończy Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Myślę żę Dobijański... 16.11.06, 10:13 dorówna innym kandytaom z dr na nauke nigdy nie jest za późno :-) daj znać jak będzie obrona może opracujemy jakieś pytanie na forum Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 16.11.06, 10:18 > na nauke nigdy nie jest za późno :-) a co? robisz habilitację ? :> Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 16.11.06, 10:53 i co ? myślsiz że cię zrehabilitują ? :> Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Myślę żę Dobijański... 16.11.06, 10:58 nie myśle że Pan MD powinien się zrehabilitować Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 16.11.06, 11:07 dziwne, nie byłeś jesgo zwollennikiem a teraz oczekujesz rehabilitacji ? ja nie widzę takiej potrzeby, póki co. A myślę że że na HABILITACJĘ znajdzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 17.11.06, 13:06 wowka napisał: "jest strategiem wielkości Aleksandra Wielkiego." + Napoleon Odpowiedz Link Zgłoś
bibinka5 Re: Myślę żę Dobijański... 17.11.06, 13:07 krzycho1252 napisał: > wowka napisał: > "jest strategiem wielkości Aleksandra Wielkiego." > > + Napoleon > Złośliwiec.............jeden Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 17.11.06, 13:11 > Złośliwiec.............jeden Napoleon ? ja myślę że ten znakomity strateg moze być porównany do M.Symanowicza raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 17.11.06, 13:18 "ten znakomity strateg moze być porównany do M.Symanowicza Na wyspie Św. Heleny? O tej części życia Napoleona myślałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 17.11.06, 13:23 "Napoleon to postać kontrowersyjna, przez jednych uważana za jednego z największych tyranów i agresorów, przez innych za jednego z największych dowódców wojskowych w historii, męża stanu i prawodawcę" pl.wikipedia.org/wiki/Napoleon_Bonaparte Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 18.11.06, 11:24 ""Napoleon to postać kontrowersyjna, ...." Niestety wielcy ludzie zawsze są kontrowersyjni, tacy wielowersyjni są. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 18.11.06, 11:25 > Niestety wielcy ludzie dobrze że u nas takich nie ma wtedy to by się dopiero działo :> Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 18.11.06, 11:30 Dobrze? Wielki wizjoner mógłby być. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 18.11.06, 11:32 będzie, jeszcze musi nabrać doświadczenia :> Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 17.11.06, 13:15 bibinka5 napisał: > Złośliwiec.............jeden Ależ skąd. Z całą powagą i odpowiedzialnością tak napisałem. Złośliwie? Np. Juliusz Cezar. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 17.11.06, 18:03 wowka5 napisał: > jest strategiem wielkości Aleksandra Wielkiego. + Król Maciuś I (za Napoleona dostałen złośliwca). Może tak lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
mexican3 Re: Myślę żę Dobijański... 17.11.06, 18:12 wowka5 napisał: > jest strategiem wielkości pucybuta, Aleksandra Wielkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 17.11.06, 22:35 Aleksander Wielki w sandałach najczęściej chodził. Napastliwie napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę ż M.J. Dobijański... 22.11.06, 12:05 został pomówiny przez GW "Z kolei Mariusz Dobijański miał udzielić poparcia kandydatowi PiS w zamian za stanowisko przewodniczącego nowej rady. Firmowane przez niego Forum Samorządowe skupia głównie byłych prominentnych działaczy SLD." miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3748389.html Będzie proces? Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Myślę ż M.J. Dobijański... 22.11.06, 15:16 Wyjaśniliśmy sobie wątpliwości telefonicznie i jestem usatysfakcjonowany. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Myślę ż M.J. Dobijański... 22.11.06, 15:17 ale krzycho to chyba nie do końca :D Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę ż M.J. Dobijański... 22.11.06, 15:23 niunianiu napisała: > ale krzycho to chyba nie do końca :D Ja nie jestem politykiem i wątpić mogę. Jest "satysfakcja" i Satysfakcja "nie do końca". Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę ż M.J. Dobijański... 22.11.06, 15:24 To wyjasnienie było raczej z Panem Władkiem a nie z Panem Krzychem1252 bo ten ostatni powinen przeproscić, ale ci mi tam zyczliwy jestem. Pan Włodek przeprosił może czasem ? Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Myślę ż M.J. Dobijański... 22.11.06, 15:26 bambii napisał: > ... z Panem Krzychem1252 bo ten ostatni powinen przeproscić... ta lista "do przproszenia" to mu się strasznie wydłuża ostatnio ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę ż M.J. Dobijański... 22.11.06, 15:32 Satisfection. (I can't get no) Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Myślę ż M.J. Dobijański... 22.11.06, 15:34 Hmmm - czasami mam wrażenie, że najlepszym sposobem na wygranie kampanii to Talk Talk Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Myślę ż M.J. Dobijański... 22.11.06, 15:36 krzycho1252 napisał: > Satisfection. (I can't get no) Rolling Stones to nie moje klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę ż M.J. Dobijański... 22.11.06, 15:55 niunianiu napisała: > > Satisfection. (I can't get no) > Rolling Stones to nie moje klimaty Klimaty zrobił się zamglone. Telefony, gazety, ulotki, mikrofony. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Myślę ż M.J. Dobijański... 27.11.06, 13:20 krzycho1252 napisał: ... Telefony, gazety, ulotki, mikrofony. coś do mnie pijesz, bom nie kumata w tej elektronice Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę ż M.J. Dobijański... 24.11.06, 09:52 Nic Włodek nie prostował. A.Białczak w ŻS napisał..." Pytanie tylko,czy to porozumienie okaże się trwałe. Umowy na papierze nikt dziennikarzom nie pokazał.(Wstęp do koalicji, czyli pogadanki dpgadanki str.5) Wątpi czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 22.11.06, 22:05 Co będzie jak po II turze STS dogada się z PiS bo to porozumienie to "porozumienie poparcia"? Odpowiedz Link Zgłoś
logos110 Re: Myślę żę Dobijański... 22.11.06, 22:09 Myślę, że tak nie będzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 22.11.06, 22:16 "Myślę, że tak nie będzie :-) Tak bez przekonania napisałeś. W końcu to najbardziej naturalna by koalicja była. Odpowiedz Link Zgłoś
logos110 Re: Myślę żę Dobijański... 22.11.06, 22:24 Ojejku :D Koalicja "Zgoda i Rozwój" jest jedyną, a zarazem słuszną wizją lepszych Siedlec. Wierze, ze przetrwa. I będzie mądrze rzadzić w nadchodzącej kadencji :) Mimo przeszkod jakie mogą się z biegiem czasu rodzic. Oby było ich jak najmniej. By Siedlce stały się lepsze - "Zgoda i Rozwój" . By ta "Zgoda i Rozwój" mogła się rozwijać - Wojciech Kudelski prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 27.11.06, 13:03 Już nie myśl Za TS "Mariusz Dobijański został przewodniczącym nowej Rady Miasta Siedlce." Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 27.11.06, 13:05 KRP potwierdza "14 radnych głosowało za ta kandydaturą, 7 było przeciw i żadnego wstrzymującego." Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Myślę żę Dobijański... 27.11.06, 13:17 czyli 21 sztuk jest radnych dzisiaj tylko ważna funkcja w mieście przewodniczący rady wymagająca obiektywizmu oraz umiejętności prowadzenia merytorycznego dialogu, czas pokaze czy przewdniczacy bedzie umial pracowac i z opozycja i z ludzmi z koalicji z ktorymi nie mogl pracowac co wielokrotnie deklarowal ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 27.11.06, 13:21 " czas pokaze czy przewdniczacy bedzie umial pracowaci z opozycja i z ludzmi z koalicji " "Będzie umiał. Trzeba wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 27.11.06, 13:24 umiał zaangażować w pracę wielu "wolnych" siedlczan z wynikiem prawie 4800 głosów w wyborach prezydenckich, kończy doktorat więc dlaczego miałby nie poradzić sobie z ta funkcją ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 27.11.06, 13:38 Napisałem "trzeba wierzyć" bez znaku zapytania. W KRP zmienili zdjęcie. www.radiopodlasie.pl/index.php?m=135&idw=1450&idk=1 Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re:do krzycha 27.11.06, 13:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=52263827&a=52956375??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re:do krzycha 27.11.06, 13:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=52263827&a=52956375 miało być to może się uda, cuś mi skaczą te liczby Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re:do krzycha 27.11.06, 13:46 Dotyczylo to klimatów muzycznych. Dzisiaj napisałbym, że lubię "Angee". Mgła się utrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re:do krzycha 27.11.06, 13:47 krzycho1252 napisał: ..."Angee"... a cóż to za klimat?! Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:do krzycha 27.11.06, 13:54 Angie, angie, when will those clouds all disappear? Angie, angie, where will it lead us from here? With no loving in our souls and no money in our coats You cant say were satisfied But angie, angie, you cant say we never tried Angie, youre beautiful, but aint it time we said good-bye? Angie, I still love you, remember all those nights we cried? All the dreams we held so close seemed to all go up in smoke Let me whisper in your ear: Angie, angie, where will it lead us from here? Oh, angie, dont you weep, all your kisses still taste sweet I hate that sadness in your eyes But angie, angie, aint it time we said good-bye? With no loving in our souls and no money in our coats You cant say were satisfied But angie, I still love you, baby Evrywhere I look I see your eyes There aint a woman that comes close to you Come on baby, dry your eyes But angie, angie, aint it good to be alive? Angie, angie, they cant say we never tried Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:do krzycha 27.11.06, 14:35 szampan dla zwyciezcow, nam do pracy czas wracać i możemy sobie pośpiewać : .....where will it lead us from here?..... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:do krzycha 27.11.06, 13:50 > Dotyczylo to klimatów muzycznych tak apropos klimatów muzycznych przypomnę tekst ładnej piosenki : Z Tobą odeszły anioły Jest noc w ogromnym domu Umierałem i wołałem do nich Nie ma nas, nie ma nas Nie ma nas, nie ma nas... Płynie miasto a ja w nim tonę Białe mury upadły i koniec Bród dookoła i sam na ulicy Kiedy krzyczę, kiedy krzyczę Nie ma nas, nie ma nas Nie ma nas... Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re:do krzycha 27.11.06, 13:57 bambii napisał: > Z Tobą odeszły anioły ale ja przecież jestem Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:do krzycha 27.11.06, 14:02 > ale ja przecież jestem bo te dobre zostały ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:do krzycha 27.11.06, 13:42 stary chłop a .... nie "rozumi" , ale już tłumacze szanownemu panu : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=52263827&a=52956375 Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re:do krzycha 27.11.06, 13:45 och bambii cudo-skorupiaczku coś kobiecie ze szwankującą klawiaturką pomógł ps. jak nowy komp? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 27.11.06, 14:26 > 14 radnych głosowało za ta kandydaturą czyli PiS, PO,FS i SLD , przeciw tylko STS ale to chyba tak na złość :) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Myślę żę Dobijański... 27.11.06, 15:00 gdyby i STS był za to bym zaczęłą bać się o goldzmulow'a skoro przy takim obrocie sprawy w każdym wątku daje upust swojej złości, to co by było gbyby było jw.? Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Myślę żę Dobijański... 10.12.06, 13:21 ... jako koalicjant a zwlaszcza przewodniczacy rady w ktorej kolaicja ma wiekszosc, powinien odniesc sie do swoich hasel wyborczych i przedstawic program dzialan zeby umozliwoc ... rodzinie bycie razem !!! prosze Panie przewodniczacy ....... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 10.12.06, 13:29 te hasła w kampanii nie wygrały M.Dobijański był 3 wygrał W.Kudelski ze swoimi hasłami, chyba nie chcesz od przegranych egzekwować realizacji wszystkich haseł, Siedlczanie tego nie chcieli tak bardzo jak hasła W.Kudelskiego i M.Symanowicza , ten pierwszy wygrał. Co więcej przeceniasz znaczenie przedwodniczącego rady, to prezydent ma tą władzę aby takie zmiany inspirować, aktualnie v-ce przedwodniczącym jest tez A.Bobryk od niego tez będziesz sied omagał realizacji haseł ?. Ale wiedzę ze wybory jeszcze ci nie przeszły ... Odpowiedz Link Zgłoś
brytanbrytan Re: Myślę żę Dobijański... 10.12.06, 14:15 www.echo.siedlce.net/?p=22&j=1&id=3040 Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 10.12.06, 17:26 I wszystko jasne....ach ci stratedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 10.12.06, 17:48 "A czy PiS-owi nie przeszkadza to, że niektórzy członkowie Forum wywodzą się z lewicy?" wice nie przeszkadza więc ekumenicznie będzie jak pan krzycho1252 pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 10.12.06, 18:18 bambii napisał: > > wice nie przeszkadza więc ekumenicznie będzie jak pan krzycho1252 pisał. > Ekumenicznie jest ale... Wice przeszkadza ale... też ale... Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Myślę żę Dobijański... 10.12.06, 18:57 > ... jako koalicjant a zwłaszcza przewodniczący rady w której koalicja ma > większość, powinien odnieść się do swoich haseł wyborczych i przedstawić program Jak zauważyłeś - koalicja, a nie program M. Dobijańskiego. W niedługim czasie przedstawiony zostanie program działania RM V kadencji i będziesz mógł znaleźć tam odniesienia do haseł wyborczych większości radnych a nie przewodniczącego. Proszę Panie oponencie. A przy okazji - były Prezydent zwykł mawiać - obietnice wyborcze są warunkowe. Jak będą sprzyjające warunki to się je zrealizuje. Miałem przez krótką chwilę ochotę odpowiedzieć ci cytatem z Twojego ulubionego "klasyka" Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Myślę żę Dobijański... 10.12.06, 19:21 czekam z niecierpliwością na program dzialań ... by rodzina mogla byc razem... Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Myślę żę Dobijański... 10.12.06, 21:12 Kolega Arek też czekał, ale on przecież o tym nie napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Myślę żę Dobijański... 11.12.06, 00:21 ale teraz na szczescie bedzie zgoda i rozwój ... nie bedzie korkow, net bedzie free, rodzina bedzie razem,parkingi, NOWE inwestycje, szkoda ze rzeka nie przechodzi bo by bylo kilka nowych mostow, moze metro ??? normalnie sielanka .... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 11.12.06, 09:16 Jeszcze za wcześnie o tym mówić. Liczby takie jak 4806, 300 warto jednak zapamietać. MJD mówi o perspektywie więc na tych liczbach i hasłach się nie skończy: "- Kolejny krok w mojej karierze samorządowej. Myślę, że przewodniczący RM to bardzo odpowiedzialne stanowisko. - W rozmowach z moimi znajomi nie ukrywałem, że stanowisko przewodniczącego Rady jest bardzo dobrym punktem wyjścia, by w dalszej perspektywie myśleć o ewentualnym starcie w wyborach prezydenckich. Tak się złożyło, że zostałem kandydatem na prezydenta nieco wcześniej niż zamierzałem. Tak naprawdę więc to, co się stało, jest elementem mojej strategii na przyszłość." www.echo.siedlce.net/?p=22&j=1&id=3040 Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Bardziej prestiż .... 11.12.06, 09:28 "Czy zgodzi się Pan ze stwierdzeniem, że funkcja przewodniczącego RM to tak naprawdę bardziej prestiż niż władza?" ja się zgadzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Bardziej prestiż .... 11.12.06, 09:31 Zgadzam się. Strategiczny prestiż- dodam bez złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re:prestiż ....uratowany 11.12.06, 21:15 celną ripostą. Za KRP "W uzasadnieniu uchwały możemy przeczytać o silnikach aut o pojemności 900 m3 i tu pojawia się znak zapytania, jakie samochody mają taką pojemność, chyba że statki kosmiczne a nie samochody osobowe. Zapytany o błąd przewodniczący rady miasta Mariusz Dobijański odpowiada, że to było przejęzyczenie i pomyłka." Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re:prestiż ....uratowany 11.12.06, 21:55 prosze wytlumaczyc ze program jest warunkowy wyborcom ktorych akurat mniej wiecej tylu glosowalo na MD co jest zmuszona poszukiwac pracy poza siedlcami ... Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re:prestiż ....uratowany 12.12.06, 08:06 Nie masz wrażenia, że Twoje wypowiedzi to zwykłe pieniactwo? Oczekujesz, że po trzech tygodniach pracy, przed uchwaleniem narzędzia do kształtowania rzeczywistości społeczno - gospodarczej w mieście (patrz budżet) jestem w stanie sam (chyba, że jeszcze dorzucimy Lecha P.) zrealizować wyborcze zobowiązania. No przykro mi, ale nie da się w trzy tygodnie naprawić tego, czego nie potrafił zrobić Twój mentor w 15 lat zarządzania miastem. Przyjmujesz styl dyskusji, który jest mało logiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re:prestiż ....uratowany 12.12.06, 07:34 żeby nie było, że się nie przyznaję do pomyłki - pomyłka była. Projekt uchwały przygotowany przez urzędników, opiniowany przez radców, przeczytany przeze mnie, a konsekwencji przyjęty na sesji. Oprócz dziennikarza Radio dla Ciebie nikt nie zauważył pomyłki. Zdarza się. Dobrze, że zostało to zauważone, na przyszłość trzeba będzie uważniej czytać. Jedno należy podkreślić. Pomyłka ta nie była istotna formalnie, dlatego że znalazła się w uzasadnieniu uchwały. Uzasadnienie nie ma wpływu na wartość merytoryczną uchwały. Podkreślam - błędów nie powinno być, ale ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re:prestiż ....uratowany 12.12.06, 08:22 Nie czepiajcie się rzeczy nieistotnych. Zwykła pomyłka i tyle. Jeszcze za wcześnie oceniać działania, których tak na dobrą sprawę jeszcze nie ma. Niech MD ma swoje spokojne 100 dni. > (chyba, że jeszcze dorzucimy Lecha P) Tu bym za bardzo nie liczył. Jest bo jest i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:prestiż .... 12.12.06, 08:38 > Niech MD ma swoje spokojne 100 dni. wiecie co? to jakaś mania , MD jakby nikt nie zauważył jest jedynie prestiżowym ;) PRZEWODNICZĄCYM RADY a nie prezydentem. Dla przypomnienia prezydentem Siedlec jest W.Kudelski, tak jakby ktoś zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re:prestiż .... 12.12.06, 08:45 Tym bardziej nie ma powodu, aby się MD czepiać. Podtrzymuję swój apel. Dajmy spokój Panu MD, niech kieruje pracami rady jak najlepiej, a po 100 dniach sie na ten temat wypowiemy. Pana Kudelskiego też nie ma co tak ostro przypierać do ściany, aczkolwiek trudno mu dać aż 100 dni spokoju. Ma już sukces - te 58 milionów, które otrzymał od sejmiku, którym rządzi PO i PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re:prestiż .... 12.12.06, 08:49 bambii napisał: > MD jakby nikt nie zauważył jest jedynie prestiżowym > ;) PRZEWODNICZĄCYM RADY No wiesz - tak deprecjonować tę funkcję ;) > Dla przypomnienia prezydentem Siedlec jest W.Kudelski, tak jakby ktoś zapomniał No właśnie w tym jest problem - nie mogą zapomnieć, ze to już nie MS. To nie jest kwestia stu dni. Budżet przygotowany jest przez poprzednika. Można w nim dokonywać jedynie kosmetycznych zmian. Nie da się go gruntownie przebudować, bo nie ma na to czasu. Na pieniądze czekają m.in. organizacje pozarządowe, które nie mogą działać bez pieniędzy. A zadań do realizacji sporo. Wczoraj rozbawił mnie MS żądając od WK harmonogramu wydatkowania 58 mln. złotych na obwodnicę zachodnią. Pieniądze jeszcze w lesie, ale już mamy wiedzieć kiedy i jak będziemy je wydawać. Pozwólcie pracować. To nie kwestia stu dni. Gdyby wybory były na wiosnę, to samorząd miałby czas na przygotowanie własnego budżetu i rozpoczęcie realizacji planów już od pierwszego roku budżetowego. Tak niestety - musimy się zmierzyć z tym co zostawił poprzednik, przygotowując się do zamierzeń inwestycyjnych na przyszłe lata poprzez planowanie, przygotowywanie dokumentacji technicznych, wykup gruntów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re:prestiż .... 12.12.06, 09:04 Po tej wypowiedzi p.MD jeszcze raz apeluję o przysłowiowe 100 dni. Najpierw owoce, dopiero potem młócka. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:prestiż .... 12.12.06, 09:22 > raz apeluję o przysłowiowe 100 dni. ja apeluje o rozsądek, pomimo tego co pisze wyżej MD, dalej uważam (tak zresztą jak dziennikarz Echa) że ta funkcja jest funkcją prestiżową z niewiele większymi możliwościami jakie mają pozostali radni. Realna władza to W.Kudelski bo jakoś nick nie chce o tym pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re:prestiż .... 12.12.06, 09:29 Akurat to wie każdy i nie ma powodu w kółko to powtarzać. Rola przewodniczącego też nie jest jednak taka zupełnie nieistotna. On tworzy klimat na sesji i działa między sesjami szukając porozumienia między klubami. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:prestiż .... 12.12.06, 09:41 > szukając porozumienia między > klubami. coś słyszałem że klub STS będzie "twardą" opozycją , tylko się zastanawiam twardą do czego ? do Siedlczan ? Tak czy inaczej będzie trudno takie porozumienie z STS zrealizować tam zbyt wielu urażonych, obrażonych. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re:prestiż .... 12.12.06, 10:09 Przejdzie im. Czas łagodzi ból, a uczestniczenie w rozwoju miasta przynosi satysfakcję. Tam też są siedlczanie. Pan MD świetnie się w nowej roli wykaże. Nie jątrzy, nie obraża, STS go lubi. Będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:prestiż .... 12.12.06, 10:18 > STS go lubi ale głosowali przeciw wyborowi na przewodniczącego , dla zasady czy z głupoty ? Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re:prestiż .... 12.12.06, 10:21 Dla zasady. Nie wypadało inaczej. Teraz jednak życie toczy się dalej i trzeba stanąć twarzą w twarz z rzeczywistością. Pierwszą okazją do przełamania lodów będzie spotkanie opłatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:prestiż .... 12.12.06, 10:23 > Dla zasady. dziwne te zasady, nie nadaję się do polityki, jak można wyciągać dłoń jednocześnie w drugiej trzymać nóż ? Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re:prestiż .... 12.12.06, 10:30 Co Ty pleciesz? Jaki nóż? Normalna taktyka wyborcza. Nie można oczekiwać od przegranych, aby natychmiast poparli po klęsce obóz zwycięski. To by ich skompromitowało i świadczyło, że jest im wszystko jedno co i z kim. Tym bardziej, że wynik i tak był przesądzony. Teraz to co innego. Gra ułożona. STS może przeszkadzać i nie raz będzie, ale może też współdziałać tam, gdzie będzie to korzystne dla jego elektoratu. W polityce nic nie ma raz na zwsze. Raz na zawsze jest tylko zwykła ludzka uczciwość, prywatnie i pub licznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:prestiż .... 12.12.06, 10:48 > obóz zwycięski. nie obóz ale człowieka, kiedy w końcu skończycie myśleć "obozowo" ? A.Bobryka poparło 19 więc z tym "lubią" przesadziłeś. > STS może przeszkadzać póki co nie maja takiej siły i szkoda że traktujesz to w kategoriach "przeszkadzania" echhh... > Raz na zawsze jest tylko zwykła ludzka uczciwość, prywatnie i pub licznie. politykiem się bywa człowiekiem się jest . Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re:prestiż .... 12.12.06, 10:56 człowiekiem też się bywa, czasem z ludzia wychodzi www.debianusers.pl/articles/resources/debian_distros/hamm.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re:prestiż .... 12.12.06, 11:00 Przyjmując za przemyślane słowa w wywiadzie dla PEK: " Kolejny krok w mojej karierze samorządowej. Myślę, że przewodniczący RM to bardzo odpowiedzialne stanowisko." I to dodając to... "Tak naprawdę więc to, co się stało, jest elementem mojej strategii na przyszłość." to wszystko jest prawdą. Prestiżowe stanowisko samorządowe połączone ze strategią kariery osobistej to jest to. Szczerość aż do bólu niepolityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:prestiż .... 12.12.06, 11:04 a co miał powiedzieć ? że trochę nie wyszło ? ;) jest prestiżowym radnym, ale nie prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re:prestiż .... 12.12.06, 11:07 co wybory to stołek wyżej, no dobrze, szczebelek wyżej, tak jakoś ładniej brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re:prestiż .... 12.12.06, 11:07 Bambii spójrz spokojnie. Oczywiście, że obóz. Już przed drugą turą jasno i bez nie domówień zawarto przymierze pomiędzy PIS, PO i FS. STS , który liczył na takie samo przymierze, musiał obejść się smakiem. Człowiek przestał być indywidualna osobą, a stał się członkiem zespołu, który postanowił w tym składzie i z tymi ludźmi zmienić oblicze miasta. Czyż do pomyślenia był zwycięski kandydat na przew. rady z poza tego zespołu? Oczywiście, mogło być inne nazwisko, ale zespół uznał, że nazwisko MD jest najlepsze. I bardzo dobrze. Dziwi Ciebie, że STS może przeszkadzać? Na pewno nie zawsze, ale generalnie musi, jeżeli ma być skuteczną opozycją i recenzentem zespołu rządzącego. Inaczej przepadnie w otchłani dziejów. I też dobrze, władza musi nie dać szansy opozycji przygotowując swoje uchwały bez zarzutu. I tu okaże się siła i zdolności przewodniczącego rady, który z mocy swojego urzędu musi godzić racje wszystkich stron dyskusji i spokojnie prowadzić koncyljane rozmowy dla pozyskiwania poparcia dla dobrych uchwał i decyzji. Pan Bobryk jest przykładem mądrego człowieka, których nie ma za dużo w żadnej opcji i chwała zwycięzcom, że zaprosili go do współpracy. Będzie to z korzyścią dla nowej władzy i mieszkańców miasta. Podobne korzyści upatruję w pracy p.MD. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:prestiż .... 12.12.06, 13:26 > Bambii spójrz spokojnie. jestem niespotykanie spokojny człowiek ;) > Człowiek przestał być indywidualna osobą dlaczego ? >a stał się > członkiem zespołu zresztą zobacz co sam mówi : "Jak ocenia Pan szanse przetrwania tej koalicji? Czy dyscyplina partyjna nie zamknie Panu ust? - W rozmowie z kolegami z PO jak i z PiS zawsze podkreślałem, że jestem człowiekiem raczej niezależnym. Wszelkie działanie dyscyplinujące, które są wbrew moim przekonaniom, wzbudzały we mnie negatywne emocje. Stąd też moje wcześniejsze odejście z koalicji POPiS-u. Tam zamiast dyskusji narzucona była dyscyplina i to spowodowało rozłam. Jestem przekonany, że u moich kolegów, zarówno z PO, jaki i z PiS-u, świadomość tego, że umawialiśmy się na dyskusje, jest na tyle silna, iż nikt nie będzie próbował dyscyplinować nas na głosowaniach, które tego nie wymagają. Liczę więc na to, że ta koalicja będzie dobrze służyła miastu. Wszyscy mamy świadomość szansy, jaką daje nam budżet Unii na lata 2007- 13. Tylko zgoda stworzy możliwość pozyskiwania środków, jakie są miastu niezbędne. Liczę, że tak właśnie będzie." STS tego nie popiera ? niezależności i nie kierowaniem się układem ale dobrem miasta ? dla mnie to "dla zasady" to jednak głupota. > Oczywiście, mogło być inne nazwisko wtedy oceniany by był kto inny > ale generalnie > musi, jeżeli ma być skuteczną opozycją i recenzentem zespołu rządzącego. ale nie polega to chyba na przeszkadzaniu tylko konstruktywnej krytyce prawda ? > Podobne korzyści upatruję w pracy p.MD ja równiż, ale śmieszą mnie hasła w sytlu "panie MD realizuj Pan teraz hasło aby rodziny mogły być razem" i to z czyich ust ? ano panów z STS którzy mieli szanse pokazać przez tyle lat na co ich stać, to jest dla mnie zwykła zawiść i obrażanie się na świat. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re:prestiż .... 12.12.06, 14:27 > Człowiek przestał być indywidualna osobą, dlaczego? > a stał się członkiem zespołu Nie jest już indywidualistą o tyle, o ile chce chce być skuteczny. Nie piszę, że został członkiem organizacji czy partii, ale zespołu inaczej workteam'u, który pracuje nad poprawą Siedlec. Jak sam mówi: "Jestem przekonany, że u moich kolegów,zarówno z PO, jaki i z PiS-u, świadomość tego, że umawialiśmy się na dyskusje,jest na tyle silna, iż nikt nie będzie próbował dyscyplinować nas na głosowaniach, które tego nie wymagają. Liczę więc na to, że ta koalicja będzie dobrze służyła miastu." Umówili się więc na dyskusję, czyli na pracę zespołową, a dyskusja jest metodą dochodzenia do konsensusu gdzie nikt nie traci swojej podmiotowości. Myślę, że STS popiera wszystko co służy miastu, jednak ocena STS przyjętych rozwiązań przez władzę nie musi byc tożsama z poglądem władzy. To rola opozycji wyłapywać potknięcia, niedopracowania w projektach itp. To wręcz obowiązek opozycji, która chce przjąć w przyszłości władzę. Teraz prośba. Jeżeli odpowiadasz na mój post, to nie dopisuj kwestii przez mnie nie poruszonych. Ani to ładnie, ani służące dyskusji. Nie wiem dlaczego w poście do mnie towaryzszy Ci czyjś pogląd: "śmieszą mnie hasła w stylu "panie MD realizuj Pan teraz hasło aby rodziny mogły być razem" i to z czyich ust ? ano panów z STS którzy mieli szanse pokazać przez tyle lat na co ich stać, to jest dla mnie zwykła zawiść i obrażanie się na świat." Te kwestie dyskutuj z autorem wypowiedzi, bo moją to zakłóca. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:prestiż .... 12.12.06, 14:43 > Umówili się więc na dyskusję w której STS ostentacyjnie nie chce brać udziału , pytam ponownie "dla zasady" czy z głupoty ? sam pisałeś ze STS go lubi, ja tego nie widzę. > Myślę, że STS popiera wszystko co służy miastu :) > jednak ocena STS przyjętych > rozwiązań przez władzę nie musi byc tożsama z poglądem władzy no to dobrze oceniają MD czy nie bo w Twoich wypowiedziach się pogubiłem. > To wręcz obowiązek opozycji, która chce przjąć w przyszłości władzę. tak nam źle życzysz ? ;) > Ani to ładnie, ani służące dyskusji. ??? nie rozumiem , napisałem swoja ocenę w stosunku do tych osób którzy (jak ładnie napisałeś) "przeszkadzają". A ta ocena jest poszerzeniem dyskusji i nie musisz się do tego ustosunkować, ba ! możesz napisać że nie podejmujesz się polemiki w tym zakresie, na tym polega dyskusja, nie rozumiem co w tym ma być "nieładnego". Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado prestiż .... 12.12.06, 22:22 ewidentnie wynika z wypowiedzi przewodniczacego ze ma jakis kompleks symanowicza !? czy zadna wypowiedz/post bez "wspominania" prezydenta miasta siedlce 2 poprzednich kadencji nie jest mozliwa dla obecnego przewodniczacego ? z harmonogramem to raczej chodzilo o obiecany internet ??? zreszta swoja droga jakby ZGODA I ROZWOJ miala odrobine klasy to viceprzewodniczacym rady zostalby ktos z sts tak przez szacunek do stowarzyszenia ktore ma 7 radnych a glownie szacunek dla ich licznych wyborcow ... Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: prestiż .... 13.12.06, 06:41 abanderado napisał: > ewidentnie wynika z wypowiedzi przewodniczącego ze ma jakiś kompleks symanowicz > a Ewidentnie się mylisz > z harmonogramem to raczej chodziło o obiecany internet ??? Będąc na sesji wiesz, że o internet pytała radna Sochacka a nie ten którego imienia nie mogę wymieniać. Nie wprowadzaj w błąd. > zresztą swoja droga > jakby ZGODA I ROZWOJ miala odrobine klasy to viceprzewodniczacym rady zostalby > ktos z sts tak przez szacunek do stowarzyszenia ktore ma 7 radnych a glownie > szacunek dla ich licznych wyborcow ... No tak. Wspominamy - w ubiegłej kadencji SLD miało 9 radnych. Radni tego klubu byli na rozmowach u tego którego imienia nie mogę wypowiadać i czy ktokolwiek z tego klubu piastował funkcję choćby przewodniczącego komisji? Nie przypominam sobie. Teraźniejszość - szefem komisji budżetu (bardzo ważnej komisji) został v-ce przewodniczący STS. Nikt nie zabiegał o to. Z szacunku do osoby i jego kompetencji - doktor ekonomii - powierzono mu tę funkcję. Jako członek STS wiesz również o tym, że kazano mu nie przyjąć tej funkcji. Demonstracja czego? Mam szacunek do radnych STS. Cenię ich dorobek. Ale nie da się nic na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: prestiż .... 13.12.06, 08:20 > Radni tego klubu > byli na rozmowach u tego którego imienia nie mogę wypowiadać i czy ktokolwiek z > tego klubu piastował funkcję choćby przewodniczącego komisji? Nie przypominam > sobie. jak Kali ukraść krowę to OK jak Kalemu ukraść krowę to już nie OK. Swoją drogą fajnie pisać o tym którego imienia się nie wypowiada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: prestiż .... 13.12.06, 08:25 > Nowa kasta, "niewypowiadzialni"? obserwując zachowanie raczej stawiam na nowa kastę "obrażonych" o których się nie mówi Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: prestiż .... 13.12.06, 15:30 oswiadczenie nie bylem, nie jestem i nie bede czlonkie STSu ani innego stowarzyszenia lub partii, nikt z mojej rodziny nie byl i nie jest abanderado ale i tak przewodniczacy wie swoje ze ... jestem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: prestiż .... 14.12.06, 07:19 oświadczenie nie wiem Mogę się jedynie domyślać :) Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: prestiż .... 14.12.06, 09:56 Skoro nie wieesz to po co wprowadzasz w blad (zeby nie powiedziec ze oszukujesz): "Jako członek STS wiesz również o tym, że kazano mu nie przyjąć tej funkcji." Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: prestiż .... 14.12.06, 10:08 ja też odniosłem wrażenie że jeśli nie jesteś z STS to jesteś bardzo blisko tej formacji. I używasz wielkich słów oszustwo jest ŚWIADOMYM wprowadzaniem w błąd, a w tym przypadku dotyczy to jedynie klasyfikacji Twojej osoby a nie samej informacji. Tak czy inaczej bardzo lubisz STS ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: prestiż .... 14.12.06, 11:30 Nie odnosiłem się w swoich wypowiedziach do Twojej osoby tylko do tego co piszesz i nie mam w związku z tym za wiele sobie do zarzucenia. Ty za to odnosisz się do mojej osoby i robisz to w sposób krzywdzący i nieuzasadniony. Twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: prestiż .... 15.12.06, 10:57 "Będąc na sesji wiesz, że o internet pytała radna Sochacka a nie ten którego imienia nie mogę wymieniać. Nie wprowadzaj w błąd." "Jako członek STS wiesz również o tym, że kazano mu nie przyjąć tej funkcji. Demonstracja czego?" faktycznie powyzsze wypowiedzi odnosza sie nie do mnie ... :-) mysle ze wszystko sie bedzie lepiej ukladalo jak bardziej w przyszlosc sie bedzie patrzec i dzialania podejmowac wlaciwe a nie wspominac poprzedniego prezydenta bo i poprzedniego przewodnicxzacego dla sprawiedliwosci trzebaby tez odkopywac .... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: prestiż .... 15.12.06, 11:43 nawet w tym wątku pisano że przewodniczący to prestiż i w zasadzie jedynie prestiż czy to za obecnego czy za poprzedniego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: prestiż .... 15.12.06, 11:55 > "Nie wprowadzaj w błąd." Wydaje mi się, że jednak chodziło o Twoją wypowiedź. > "Jako członek STS wiesz również o tym, że kazano mu nie przyjąć tej funkcji. > Demonstracja czego?" To raczej pytanie o powody takiego zachowania a nie podkreślanie faktu Twojej przynależności bądź nie. Intencje były inne a jeżeli wyszło inaczej - przepraszam > mysle ze wszystko sie bedzie lepiej ukladalo jak bardziej w przyszlosc sie > bedzie patrzec i dzialania podejmowac wlaciwe a nie wspominac poprzedniego > prezydenta bo i poprzedniego przewodnicxzacego dla sprawiedliwosci trzebaby tez > odkopywac .... I jak tak sądzę, tak więc daj trochę czasu na podjęcie działań i wykazanie się inicjatywą - a później hulaj dusza. Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: prestiż .... 15.12.06, 22:58 najwidoczniej pewien konsensusu zostal osiagniety i na tym formum rowniez ...czas nieublaganie plynie wiec juz jakies dzialania winny zostac podjete ... teraz czas potrzebny jest jak sadze na efekty ... po vicku prezydenta Glowackiem nie ma sie co spodziewac ale po innych ... zobaczymy, opozycji tak mocnej merytorycznie miasto nie widzialo pewnie nigdy a to sila rzeczy podnosi poziom ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Ratowanie prestiżu 12.12.06, 15:57 Myślę,że dyskusja o ratowaniu prestiżu MJD jest czysto akademicka. Jest Przewodniczącym RM kilka chwil zaledwie. Chce być Przewodniczącym wszystkich radnych i wszystkich mieszkańców Siedlec. Od niego zależy czy się wybije nad przeciętność, czy da się zdominować Prezydentowi i jego wickom. Trudna rola. Psychologicznie trudna rola bycia w koalicji z Leszkiem Sz. i Adamem K. np. To też gdybanie akademickie. Czas pokaże. Dzisiaj za wcześnie gadać o prestiżu, którego nie stracił. Fakty prasowe, wywiady, wypowiedzi warto jednak śledzić. Mam kilka ulubionych wątków o MJD w roli kandydata na prezydenta...ale to już było. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: 14.12.06, 11:45 MJD składał kwiaty 13.12.06. pod pomnikiem Kościuszki z Prezydentem Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 14.12.06, 13:36 ...złożył nam życzenia.Dziękuję. www.siedlce.um.gov.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Myślę żę Dobijański... 14.12.06, 13:43 nie tylko on, Pan Prezydent również Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 14.12.06, 13:47 bambii napisał: > nie tylko on, Pan Prezydent również > Oszczędni. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 14.12.06, 13:53 i trafiają wiadomosci.onet.pl/1450416,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Myślę żę Dobijański... 14.12.06, 16:28 z wolnością słowa mnie rozbawiło nie na żarty Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 15.12.06, 12:31 Nie myślę ale widziałem MJD jako żywo w Tv Siedlce w niebieskim krawacie w paski. O wyborach, o koalicji,o poglądach politycznych, o Kudelskim i czytaniu gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Myślę żę Dobijański... 15.12.06, 15:08 i jeszcze powiedział, że za cztery lata może będzie kandydował na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii opa opa ! 15.12.06, 15:13 > może będzie "może" to tak jak "prawie" BTW co tak podciągasz ten wątek i w górę i wgórę ...? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: opa opa ! 15.12.06, 15:45 bambii napisał: > > BTW co tak podciągasz ten wątek i w górę i wgórę ...? > Ze względu na Aleksandra Wielkiego w pierwszym poście. Odpowiedz Link Zgłoś