kolonia2009 18.03.09, 13:18 Choć za oknem nadal zimowo, czas pomyśleć o koloniach dla naszych pociech :-) Zwłaszcza, że do końca marca aż o 90 zł taniej. --------- Kolonie 2009 z przygodą akademia-przygody.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika3411 Re: Kolonie letnie 2009 18.03.09, 13:41 Przed każdymi wakacjami ten sam spam, do obrzydzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Kolonie letnie 2009 18.03.09, 15:19 Wątek został skasowany, ale po namyśle postanowiłem go ponownie opublikować. Firma "Dziecięca Akademia Przygody S.C." z ulicy Lazurowej w Warszawie od wielu lat w sezonie zimowym i letnim regularnie spamuje fora warszawskie i podwarszawskie. Jeżeli po tych kilku latach działania wciąż nie stać jej na normalną reklamę, to ja bym się poważnie zastanowił przed powierzeniem swojego dziecka w opiekę takiej firmie. Na stronie firmy nie ma ani jednego zdjęcia, które by pokazywało, w jakich warunkach realnie przebywają dzieci, co jest moim zdaniem trochę dziwne. Jest za to oferta sesji zdjęciowych w przedszkolach, co ma się nijak do kolonii i zimowisk, można więc przypuszczać, że firma łapie się każdego zajęcia, jakie jej wpadnie - w takim przypadku ciężko mówić o profesjonalizmie. Z trzeciej strony tym bardziej nie rozumiem, czemu tych zdjęć z zimowisk jest tak mało i są dość nędzne, skoro firma ponoć świadczy usługi fotograficzne. Podsumowując - ja bym się trzymał z daleka od takich firemek. Odpowiedz Link Zgłoś
kolonia2009 Re: Kolonie letnie 2009 31.03.09, 14:12 Dziękujemy za nieskasowanie wątku panie zwierz.alpuhary, a dzięki odpowiedzi na "podbicie go wyżej". Chętnie odpowiemy na nurtujące pana zagadnienia: - Stać nas na płatną reklamę i także z niej korzystamy, lecz w umiarkowany sposób. Niestety kosztami drogich reklam obciążeni byliby rodzice uczestników kolonii. Dzięki temu ceny tegorocznych kolonii mamy zbliżone do cen zeszłorocznych. - Zdjęć publikujemy minimalną ilość a właśnie dlatego, że zbyt wielu szuka po sieci zdjęć dzieci (ciekawi mnie dlaczego właśnie na to zwrócił pan uwagę). Każdy uczestnik kolonii dostaje po pobycie płytę z ponad tysiącem zdjęć, które przeznaczone są dla uczestników naszych wyjazdów oraz ich rodziców. - Również zdjęć Ośrodka publikujemy minimalną ilość, gdyż nie ukrywamy miejsc zakwaterowania, podając ich pełną nazwę i adres. Każdy z tych ośrodków posiada własną stronę w sieci. - Oczywiście, że łapiemy się różnych zajęć, bo na tym polega mechanizm rynku i uważamy to za nasz atut. - Ma pan prawo trzymać się z daleka od "firemki". Jeszcze tylko dziś,zapisując swoją pociechę na kolonię zapłacicie o 90 zł mniej. Dziękujemy rodzicom dzieci z Pruszkowa za zaufanie i powierzanie nam swoich pociech podczas wypoczynku letniego oraz zimowego. Do zobaczenia na zbiórkach przed koloniami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Kolonie letnie 2009 31.03.09, 15:13 > - Zdjęć publikujemy minimalną ilość a właśnie dlatego, że zbyt wielu szuka po > sieci zdjęć dzieci (ciekawi mnie dlaczego właśnie na to zwrócił pan uwagę). Jak to wynika jednoznacznie z mojego postu, szukałem zdjęć pokazujących warunki w jakich przebywają podopieczni i nie znalazłem w zasadzie ani jednego, co mnie dziwi. Skoro warunki są dobre to firma powinna sie nimi chwalić. Kiedy moje dziecko jechało na kolonie, dostałem szczegółową informację od organizatora wraz ze zdjęciami pokojów i ośrodka, w którym miały być zakwaterowane dzieci. Dzięki temu wiedziałem, że dziecko nie trafi do jakiejś zagrzybionej, obskurnej rudery z jedną łazienką na korytarzu. Tutaj tej informacji brakuje. A że ośrodek ma stronę w sieci... dziwne by było gdyby nie miał, tyle że takie informacje powinny być podane jak na dłoni przez organizatora. A niezależnie od wszystkiego spamowanie swoją ofertą forów internetowych to kompromitacja dla każdej firmy, niezależnie od branży. Odpowiedz Link Zgłoś