Dodaj do ulubionych

zwolnienie z abonamentu

16.03.10, 10:51
Zwolnienie z opłaty abonamentowej przysługuje emerytom, których
emerytura jest nie wyższa niż ok. 1500 zł, ale zwolnienie to nie
ma zastosowania
dla osób, które pobierają rentę rodzinną.
A takich osób jest bardzo dużo - większość wdów nie bierze emerytur,
ale renty rodzinne po zmarłych mężach.
Jak dla mnie przepis jest bezsensowny.
Obserwuj wątek
    • misiania Re: zwolnienie z abonamentu 16.03.10, 19:40
      Bez sensu jest płacenie abonamentu w ogóle, skoro służy on przede wszystkim
      finansowaniu prostej paszy dla mas, dostępnej w dowolnej telewizji komercyjnej.
      • smutas13 Re: zwolnienie z abonamentu 17.03.10, 07:31
        Nigdy nie słyszałam, aby ktoś, kto nie płaci abonamentu, został
        ukarany. Chyba faktycznie - płacenie nie ma sensu.
        (ja płacę)
        • paskudek1 Re: zwolnienie z abonamentu 18.03.10, 10:08
          wczoraj w DDTVN Węglarczyk się rozwodził bardzo nad płąceniem abonametu. Że on uważa abonaqment za durny ale skoro jest to rzeba płacić. I było to w kontekście jakiegoś artykułu chyba o karaniu własnie za niepłacenie. A ja się tak zastanawiam KIEDY do polityków maści wszelakiej dotrze że Abonament Radiowo telewizjny w obecnej formie to zwykłe złodziejstwo?? Wmawia mi się, że mam płacić ten abonament niezależnie czy oglądam telewizję publiczną czy nie bo płące za posuadanie odbiornika. Otóż ja pragnę zauważyć, ze za POSUADANIE odbiornika to ja juz zaołąciłam - w sklepie. Za każdy odbiornik z osobna. Podobnie jak za: pralkę, lodówkę, kuchenkę gazową, telefin bezpezewodowy, szafki kuchenne, DVD oraz całą resztę sprzętów domowych.
          Za OGLĄDANIE telewizji czyli za usługę odbioru konkretnych programów płacę telewizji kablowej. Tej instytucji z koleji nie interesuje czy ja ich oglądam czy nie - płacę za sygnał. Czy nasi pożal się Boże decydenci nie są w stanie tak skonstruować prawa żebym ja płaciła kablówce a oni się dalej rozliczali beze mnie? Skoro mogę mieć telefon założon y w TPSA a płacić Netii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka