Dodaj do ulubionych

Najsłabsze ogniwo - polska wersja

• wasa Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja 03.03.04, 18:27
      Poczyniłam pewne spostrzeżenia na podstawie porównania "The weakest link"
      i "Najsłabszego ogniwa". Wnioski są na szybko, więc mogę się mylić.
      primo:
      Czas przeznaczony na teleturniej: BBC - 45 min, TVN - 55 min (na TVN są
      reklamy, więc kilka minut odpada).
      secundo:
      Liczba uczestników: BBC - 9, TVN - 8.
      tertio:
      Rozmowy z uczestnikami po każdej rundzie: Robinson - 1,2 osoby, Szczuka - 3.

Proponuję komuś chętnemu (ja jestem zbyt leniwa) sporządzenie statystyki
      porównawczej, tzn. zwłaszcza liczba zadanych pytań w całym odcinku, przeciętna
      liczba pytań na uczestnika, liczba pytań na minutę itp.

Podejrzewam, że małe kwoty pieniężne (za co Szczuka do znudzenia objeżdża
      graczy) wynikają głównie ze zbyt powolnego i niewyraźnego na dodatek zadawania
      tychże pytań. Ta gra nie ma tempa z winy prowadzącej (jak większość
      Forumowiczów słusznie spostrzegła).
      Zatem - do dzieła!
    • Gość: aka_35 Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.acn.waw.pl 03.03.04, 20:14
      że niby Szczuka ma być kopią Robinsom jeeessssoooooo,jeszcze naszej wersji nie
      widziałam - już zajawki mnie dobiły.Szczuka you're the weakest link.
      Uwielbiam Anne Robinson, ona nie sepleni tylko supersuczo cedzi przez zęby i ja
      ze swoim nienajlepszym angielskim ją rozumiem, Szczuki w zajawkach nie mogę
      tvn dał plamę okrutną po raz kolejny ŻENADA KLAPA FUJJJJ
      ps ciekawe czy oni liczą się z takimi opiniami
      • Gość: iguana100 Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: 217.153.178.* 03.03.04, 23:45
        TVN!!!!!!!WYWALCIE TĘ BABĘ BO TEGO SIE NIE DA OGLĄDAĆ. LEPIEJ WYRZUCIĆ TO
        BABSKO NIZ ZDEJMOWAC Z ANTENY TEN PROGRAM. MIALAM SZCZERE CHĘCI BY OBEJRZEC TO
        DO KOŃCA ALE NIE POTRAFIĘ. NIE ROZUMIEM CO TO "COŚ" DO MNIE MÓWI ZATEM NIE
        ROZUMIEM PYTAŃ.TYLKO UCIERPIAL NA TYM MOJ PILOT, KTÓRYM W ATAKU FURII RZUCILAM
        O PODLOGE. TU TRZEBA KOGOS PRZEBOJOWEGO A NIE TAKĄ WYWŁOKĘ CO NADAJE SIĘ
        JEDYNIE DO TELEWIZJI PULS.
        • Gość: 3x No, nie.... IP: 62.233.183.* 04.03.04, 00:12
          Do telewizji PULS ona sie nie nadaje.
          Nadaje sie w sam raz do TVN.
          • Gość: Jan Re: No, nie.... IP: *.stansat.pl 04.03.04, 12:43
            Nie wiem czy sie smiać czy płakac gdy ogladam "Ogniwo"
            może ktoś litościwie podesle link do tej dyskusji TVN-owi...
            • franzmaurer Re: No, nie.... 04.03.04, 17:24
              Myślałem że mi zajady popękają jak usłyszałem pytanie o Rycerza z Gotham
              City :)))
    • Gość: Ronald Anne na BBC IP: *.chello.pl 04.03.04, 17:16
      jak milo ogladac Anne na BBC :))) teraz dopiero zaczynam ją doceniać :p
    • Gość: Andy jest lepiej !!! IP: *.chello.pl 04.03.04, 17:22
      ludzie! wogole SZOK! ogladam dzisiejszy odcinek i chyba jest lepiej!!! chyba ze
      tylko mi sie tak wydaje ...
      • Gość: moi NIE jest lepiej !!!!!!!!! IP: *.ppi-sa.com.pl 04.03.04, 18:40
        chyba nie jest lepiej...szczuke znam i cenie, ale w chyba sie do tego nie nadaje. sztampa i nuda, zero dynamiznu od prowadzacej, nie sadzilam,ze az tak da sobie narzucic dyktature tvn...i te durne wstawki D O W I D Z E N I A...co do seplenienia, to no probelm, tylko wiecej zycia w tym programie!!!!
    • Gość: Madzia Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: 212.14.59.* 04.03.04, 17:30
      jeśli chodzi o wymowę, to ta baba nie sepleni, lecz ma wadę wymowy
      zwaną "reraniem". Co nie zmienia faktu,ze jest ona okropna, nudna,nikt nic nie
      rozumie,mówi jakby się nachlała.. Flaki z olejem z tego teleturnieju :-//
    • agaagnes Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja 04.03.04, 17:43
      Skąd oni wzieli tę babę?Beznamiętna, sili się na uszczypliwość. Czy ona ma
      aparat na zębach , bo w ogóle ich nie pokazuje. Albo ich nie mam. I w dodatku
      to "erowanie". Oglądam to pierwszy i ostatni raz. Porażka.
    • Gość: zyga Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 18:31
      wolalabym sluchac papugi <ary< niz tej rozdepczonej baby
    • filigranowa_lechtaczka Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja 04.03.04, 20:30
      czego sie tak burzycie,jeden z lepszych teleturnieji:pytania trudne,prowadząca
      mruczy je pod nosem, kto pierwszy ten lepszy, o to chyba chodzi
      zeby 'wygrany'był jeden :)
      -
      stuknij mnie mocno :-)
    • Gość: sabi Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 22:02
      A ja chciałam zauważyć, że nie mam najmniejszego problemu ze zrozumieniem pani
      Kazi bez względu na to czy ma aparat na zębach czy nie (to jeszcze z czasów
      pierwszych odcinków "Dobrych Książek"). W nią się trzeba po prostu wsłuchać a
      nie biadolić, że się nie rozumie.
      Jednak muszę przyznać, że nie podoba mi się ona w tym programie, jest zbyt
      stłamszona, to nie jest ona, to nie ta Szczuka, którą znam i cenię. Moim
      zdaniem zgadzając się na prowadzenie takiego programu trochę
      się "sprofanowała". Jest zbyt inteligentna na taką szopkę...
    • Gość: szrawa Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 22:07
      Z założenia program jest dobry, ale nie w obecnej wersji. Prowadząca jest zbyt
      flegmatyczna, oraz ma wadę wymowy, przez co nie można jej zrozumieć. Pierwsza
      rada, to wymiana osoby prowadzącej tak, by ten program ożywić.
    • Gość: bywalec... Najsłabsze ogniwo - polska wersja... IP: *.microchip.ltd.pl 04.03.04, 22:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=11159110
      • iskax Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja... 04.03.04, 23:40
        "jesteście patałachy" -----> tragedia, Pani już podziekujemy!

Kto zna zdres do TNU-u? Trzeba się z nimi tym podzielic, bo może oni jeszcze
        nie widzieli tych opinii??
    • olivier4 Re: nie jest tak żle! 05.03.04, 07:54
      Nie przesadzajmy. Kazia jest całkiem niezła.Moim zdaniem lekka wada wymowy
      działa na jej korzyść( jest przez TO bardziej sexi).Generalnie teleturniej
      podoba mi się.Brakuje mi tylko ostrzejszych i bardziej złośliwych tekstów
      prowadzącej.
      a tak prywatnie to właśnie się wybieram na eliminacje.
      Kazia trzymaj sie!!
      • Gość: Fanka_AR Re: nie jest tak żle! IP: *.acn.waw.pl 05.03.04, 09:57
        Najgorsze jest to, ze Kazia nie moze sie zdecydowac kim chce byc - soba, czy
        klonem prowadzacej z BBC Prime. Nie tylko nieudolnie usiluje nasladowac werbalny
        przekaz niedoscignionej lady Robinson, ale nawet jej intonacje! Poniewaz
        wypowiedzeniee czekogolwiek w miare zrozumialego dla drugiej osoby (ten aparat
        :) )sprawia jej wyrazna trudnosc, rezultat jest wiecej niz fatalny.
    • Gość: Grzesiek Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: 62.148.89.* 05.03.04, 09:53
      Przyłączam się do większości! Jak może teleturniej prowadzić osoba brzydka (wg
      mojego gustu oczywiście) i posiadająca wady wymowy?! W dodatku tak jak już
      wspomniano zero dynamiki, po prostu kicha!

Teraz merytorycznie a propos wczorajszego odcinka. Nie dosłyszałem pytania, a
      odpowiedź: "Owoce morza." Szczuka na to: "Niestety nie mogę uznać: Frutti di
      mare". Czy postąpiła właściwie? I chwilę później: "Wymień conajmniej dwie
      dyscypliny triathlonu" Facet podaje dwie, a Szczuka patrzy na niego
      idiotycznie, dopiero facet połapał się o co chodzi i dodał trzecią. Cenne
      sekundy upłynęły... Zauważyliście to?
      • Gość: xandria Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.03.04, 10:53
        A słyszeliscie pytanie dot. pół - kobiet pól - ptaków? Dzizas zawsze myslałam,
        że to harpie, a Kazia przytaknęła, że syrenka.
        • Gość: gosia69 Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: 62.233.201.* 06.03.04, 08:00
          Gość portalu: xandria napisał(a):

> A słyszeliscie pytanie dot. pół - kobiet pól - ptaków? Dzizas zawsze myslałam,
          > że to harpie, a Kazia przytaknęła, że syrenka.

Orczę, a ja myślałam, ze się przesłyszałam

Poleć ten adres swoim znajomym | Ustaw ten serwis jako Stronę S
    • Gość: muchin Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.veranet.pl 05.03.04, 10:09
      Chyba wszyscy widzowie mają te same odczucia. Rzecz jasna nic nie dorówna
      Milionerom z Hubertem Urbańskim, ale pani prowadząca Najsłabsze Ogniwo to
      przykra wpadka TVN. Całkowicie bezpłciowa, z rażącą wadą wymowy, zdrutowaną
      szczęką... Co to ma być w ogóle? Niech zmienią tą panią jak najprędzej, bo to
      wstyd naprawdę!
      • Gość: Ortega i kolega Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.03.04, 17:06
        Nie tylko ta pani, ale cały teleturniej jest do bani. Nudny i nie dorównuje
        nawet Oku za oko, nie mówiąc już o Milionerach. Moja diagnoza: Z BRAKU
        ZAINTERESOWANIA ZNIKNIE GDZIEŚ W OKOLICY WAKACJI. No może jakieś warunki
        licencyjne to przedłużą, ale to już będzie agonia.
    • ola_kopec Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja 05.03.04, 11:21
      ta kobieta jest do niczego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ten aparacik to już
      masakra
      • Gość: kot Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.lot.pl 05.03.04, 11:40
        PORAZKA!!!!!!!!PANI PROWADZACA TWIERDZI ZE WYNIK GRACZY BYL ZENUJACY,JA
        TWIERDZE ZE WYBOR TEJ PERSONY NA PROWADZACA BYL POMYLKA
        • Gość: Eurofabrika.com Ona jest SUPER !!! I mi sie podoba. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 06:40
          Ona jest SUPER.
          Mareczek
        • Gość: A. Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.zetosa.com.pl 12.03.04, 00:18
          dopisuje sie do was. Ta kobita sepleni i jest slamazarna. CZy on ma jakies
          wtyki w TVN? Co to za jedna?
    • Gość: KIRA Re: SZCZUKA ODEJDŹ-wstydu oszczedź IP: *.crowley.pl 05.03.04, 12:05
      Nie to Mili Moi, ona jest fatalna, fatalna, fatalna!!!!
      Jak grający maja wygrywac kasę jak ona tak wolno czyta i do tego nierozumiale.
      Powoli Kazia zdaży...czyzby taktyka TVN, żeby mało kasy wygrywali????
      Jezu przeciez to w zasadzie młoda baba a zachowuje się jak stara ciocia klocia
      i to sugestywne spojrzenie z nad okularów......
      Teleturniej usypiajacy mnie na maksa, nie oglądam go dopóki tam jest
      Szczuka!!!!!
      • Gość: Roastron PROPONUJE BOJKOT tego koszmarka !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 12:34
        Ostra i dynamiczna, TO NIE ZNACZY bełkoczaca feministka,prostacko obrażajaca
        uczestników programu !!!
    • Gość: do d..py Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.siec2000.pl 05.03.04, 15:37
      WIELKIE ROZCZAROWANIE, kompletna klapa.Zanim ona skończy czytać pierwsze
      pytanie już upływa 30sekund, za dlugo zwleka z poinformowaniem czy odp. była
      dobra czy nie, tak samo z zadaniem kolejnego pytania, w ogóle wszystko robi
      pooowooli i fleeegmaatyczniee, a do tego trzeba się mocno skoncentrować, żeby
      skumać o co jej chodzi.Ten, kto ją zatrudnił w tym programie popełnił duży
      błąd,tvn przekombinował.Trzeba było zerżnąć z wersji angielskiej i dać jędzę w
      stylu Anne Robinson a nie silić się na orginalnośc i zamęczać ludzi jakąś
      pseudointelektualistką. Może po kilku odcinkach pójdą po rozum do głowy i
      zmienią prowadzącą (popieram kandydaturę Wojewódzkiego), a jak nie to chyba nie
      będę tego oglądać, bo po co się denerwować, wystarczy przełączyć na bbc prime.
      A tak poza tym to stawki mogły by być ćut wyższe nie sądzicie? a teraz:
      leeet's plaaaay THE WEAKEST LINK (Szczuka you are the weakest link, goodbye!!)
    • Gość: marley Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 16:49
      masakra, ten sepleniacy potworek nie razi inteligencja ani nawet cietym
      jezykiem, bo przygadywac tez trzeba umiec. moze niech wojewodzki poprowadzi,
      ale pracuja dla konkurencji polsatu.
      • Gość: huih Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 08.03.04, 19:55
        hmn:) dzis byla troche bardziej zlosliwa;)
        hehe niezle dojechala tej babie...
        on byl twoim idolem nie skomentuje tego zeby zaoszczedzic ci wstydu...
        a jakie oczyz robila...:) twoj idol odpadl
        a ta baba: mnie znim nci nie laczylo on jest mlodszy od mojego syna<haha>
    • Gość: Pop Najsłabsze ogniwo to po prostu marna podróba IP: *.star.net.pl 05.03.04, 16:51
      Przecież to żałosne-czy prowadząca polską wersję musi mieć dokładnie taką samą
      fryzurę,okulary jak jej brytyjska koleżanka? Kto ogląda wersję BBC Prime
      potwierdzi,że wersja tvn nie dorasta do pięt "The Weakest link"
      • lamancza Re: Najsłabsze ogniwo to po prostu marna podróba 05.03.04, 17:00
        Wczoraj w nocy widziałem na BBC fragment jakiegos programu satyrycznego, była
        parodia WL z Apostołami:
        - Judas, yuo are the weakest link. Good bye
        - I'll go & find some tree...
    • wasa Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja 05.03.04, 20:45
      Wow, ale się pięknie wątal rozwinął, niedługo stuknie nam setka...

A propos mojego posta z 3.03 godz 18.27 - czy ktoś poczynił już jakieś dokładne
      analizy i może się nimi podzielić?
      Przypominam: chodzi o wskazanie matematyczno - statystycznej zależności między
      liczbą zadanych pytań a upływającym czasem i porównanie tego z wersją na BBC ;-)
      • Gość: liman Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 21:02
        W wersji brytyjskiej pada ok 22-23 pytań na rundę, w polskiej ok.19-21.
        Zważywszy na różnice (składnia, nasza bardziej złożona forma pytająca...itp)
        między językami - u nas nie jest tak źle. Poza tym, nasze rundy są krótsze (o
        około 10 sek.)Czekam tylko, kiedy Szczuka oswoi się w nowej roli.Laska ma
        charakter, osobowość i jest kontrowersyjna... Program powinien być coraz
        lepszy - a to, że "wątal się rozwinął" świadczy tylko o tym - że nareszcie
        TELETURNIEJ trafi do młodej widowni.
        • Gość: MAJA Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 06.03.04, 11:54
          To zabrzmiało limonie tak jakbyś bronił/a/ swoich. Nuda , ohyda, zły dobór
          zawodników, o których się nie dba zatrudniając TAKĄ prowadzącą! Ona jest
          straszna i taka będzie nawet za 100 odcinków. Sorry , ale nie przyklasnę , bo
          to mogłoby być naprawdę fajne , gdyby inaczej się za to zabrać!
    • Gość: lopek Re: NI SZCZUKA, NI SOBAKA, NI ZAJAC... IP: 213.17.142.* 05.03.04, 21:12
      ............job Twoju mać.
    • Gość: pluplu Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 05.03.04, 22:09
      wszyscy piszą o wersji brytyjskiej, a ja widziałam też wersję rosyjską, tam
      prezenterka jest w podobnym typie co w brytyjskiej i polskiej
      (krótkie ,nastroszone włosy ,okulary ,zacięta twarz)pewnie to wymóg koncesji.
      no ale nasza wersja ma fatalną prezenterkę , mówi tak jakby mówienie ją
      strasznie męczyło( ja męczę się słuchając jej, trzeba wytężać słuch żeby ją
      zrozumieć)
      • Gość: Pyzy Szczuka - nasłabsze ogniwo !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 14:03
        Tyle wystarczy - po co dołować kobitke ?
    • nieposkromiona_zlosnica69 Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja 06.03.04, 07:39
      Tego programu w polskiej wersji nie da się oglądać;(. Kobieta mówiąca słowa
      zagrajmy w najsłabsze ogniwo - jest bez emocji !!!!!! Powinnien to być ktos z
      klasą uszczypliwy ale tak naprawdę ciepły!!!!!!!! Ludzie zmieńcie Ją - ONA jest
      najsłabszym ogniwem tego programu!!!!!!
      • Gość: orkel Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 09:22
        Moim zdaniem wadą Kazi jest to, że jest za mało wredna. Nie mam jednak NIC
        przeciwko temu jak mówi i jak wgląda - baardzo przyciąga uwagę, na nią chce się
        patrzyć, jej chce się słuchać - to kobieta z krwi i kości, a nie jakać
        wydmuszka w stylu pani Prokopiuk. Dajmy jej trochę czasu...
        • Gość: max Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.resetnet.pl 06.03.04, 10:28
          Ryja ma strasznego ,ona nie mówi tylko bełkocze.Jestem za wywaleniem jej.Kto
          następny??
    • Gość: Pyzy Szczuka - najsłabsze ogniwo - wersja dla anemików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 14:06
      • Gość: nemo Re: Szczuka - najsłabsze ogniwo - wersja dla anem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 17:09
        ta baba nadaje się kapustę deptać w beczce
    • Gość: Pogromca głupoty:P Re: Najsłabsze ogniwo - polska wersja IP: *.pilickanet.pl 06.03.04, 17:45
      Ta kobita co to prowadzi powinna sobie macha wciągnąć, bo ma tempo żówia z 3
      tonowym słonikiem na grzebiecie. Zamulaaaaaaator!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka