Dodaj do ulubionych

Problem z SMS handlowymi z TVN

08.06.10, 21:59

Chociaż konkurs "You can dance" już się zakończył, TVN dalej wysyła
mi codziennie z numery 7324 SMS'y handlowo/reklamowe o treści:

04-06-2010 12:00 - Jeszcze mozesz zagrac w konkursie o 25kpln oraz
nagordy rzeczowe... Wyslij YCD na numer....
07-06-2010 12:00 - Za chwile stracisz szanse na 25kpln oraz nagordy
rzeczowe.. wyslij sms na numer...
08-06-2010 12:00 - To juz koncowka gry o 25kpln oraz nagrody
rzeczowe w konkursie na czas!!! Nie zwlekaj dluzej - wyslij YCD na
sms...

za pisanie regulaminu wzieli sie chyba w TVN kucharze bo w żadnym
jego punkcie nie ma jak kazac sie TVN odczepic od mojej komorki i
przestac wysylac te juz teraz niechciane SMS'y. Nie rzyczylbym sobie
aby TVN zarabiala na moim numerze odsprzedajac go innej reklamowej
firmie.
Obserwuj wątek
    • ogniemi przepraszam za błędnie napisane "życzyłbym" /eom/ 08.06.10, 22:08

• misiania Re: przepraszam za błędnie napisane "życzyłbym" / 09.06.10, 16:41
        zadzwoń do swojego operatora, niech sprawdzi, do kogo należy numer z którego
        dostajesz smsy. pewno będzie to firma Avantis z Warszawy. firmę znajdziesz w
        internecie, jest tam ich adres mailowy, wyślij im maila, żeby usunęli twój numer
        z ich bazy danych. tylko nie używaj formularza kontaktu, zwykły mail wystarczy.
        żeby wysłać im formularz musisz zaznaczyć, że zgadzasz się na przetwarzanie
        twoich danych - taka pułapeczka...
        • zwierze_futerkowe Re: przepraszam za błędnie napisane "życzyłbym" / 09.06.10, 22:34
          Ten wymieniony numer akurat nie jest przypisany do Avantis, tylko bezpośrednio
          do TVN.
          Fajny sposób sobie znaleźli na dojenie frajerów: a nuż ktoś nie wie, że
          głosowanie już się zakończyło, i będzie wrzucał kolejne złotóweczki. :/
          • misiania Re: przepraszam za błędnie napisane "życzyłbym" / 09.06.10, 22:49
            to ja bym wysłała w takim razie bezpośrednio do tvn, jakieś kontaktowe adresy
            mailowe na ich stronie pewno są. do avantisu wysłałam ich własny tekst o
            wyrażaniu zgody, tylko cały na nie:

Nie wyrażam zgody na przetwarzanie moich danych osobowych przez Avantis SA w
            celach marketingowych, zgodnie z treścią ustawy z dn. 29.08.1997 r. o ochronie
            danych osobowych (Dz. U. z 1997 r. Nr 133 poz. 882). Nie zgadzam się na
            otrzymywanie informacji handlowej środkami komunikacji elektronicznej i
            pocztowej, w rozumieniu Ustawy z dnia 18.07.2002r. o świadczeniu usług drogą
            elektroniczną (Dz.U.2002 Nr 144, poz.1204).

podałam mój numer telefonu. odpisali mi, pytając z jakiego numeru dostawałam
            smsy. odpisałam no i na razie mam spokój.
    • nnike Re: Problem z SMS handlowymi z TVN 09.06.10, 01:31
      Pewnie każdy kto głosował na swojego faworyta, dostaje teraz takie smsy.

Pozostaje zbojkotować ich następne konkursy i mają po programie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka