Dodaj do ulubionych

Francja chce przekazać Irakowi wille Husajnów

18.01.07, 19:48
Niech wystawia na ebay'u od złotówki. Mam 2,50pln ;-)
Obserwuj wątek
    • gs-arts.net Francuska Hipokryzja... 18.01.07, 19:54
      ...
    • tango9 Francja chce przekazać Irakowi wille Husajnów 18.01.07, 20:32
      kupię za jedno euro. Na tyle mnie stać. Kiedy aukcja? Ale chyba nie kupię, bo
      nawet nie wiem, gdzie to dokładnie jest. Co mi zresztą po tym.
    • cover_wielki Re: Francja chce przekazać Irakowi wille Husajnów 18.01.07, 21:38
      Niech sobie to przeznacza dla emigrantów z przedmieśc Paryża.
    • pokon Francja chce przekazać Irakowi wille Husajnów 18.01.07, 21:55
      To we Francji też sa złodzieje??!!!No no...o tym sie nie mówiło...Jak coś
      zginęło to albo ruski albo Polak ...a tu masz...niewiarygodne...
    • sibeliuss Francja chce przekazać Irakowi wille Husajnów 18.01.07, 21:58
      Któremu rządowi, bo tam o ile kojarzę jest sporo chętnych do rządzenia.
      • tk-w Re: Francja chce przekazać Irakowi wille Husajnów 18.01.07, 22:14
        Ja też mogę przekazać coś Irakowi. Fiata Cinquecento, rocznik 1996 za jedyne
        1mln€. Żeby mi potem nikt nie mówił, że nie wsparłem tego zniszczonego wojną kraju.

P.S. A tak nawiasem - czy słowo "przekazać" w mowie potocznej nie oznacza także
        "oddawać za darmo"?
        • co.ty.powiesz Proletariusze wszystkich krajów... 18.01.07, 23:54
          tk-w napisał:

> P.S. A tak nawiasem - czy słowo "przekazać" w mowie potocznej nie oznacza
          > także "oddawać za darmo"?

Tak. Ale najśmieszniejsze (?) w tym wszystkim jest to, że rząd francuski chce
          przekazywać coś, co do niego nie należy. Przecież na początku napisano: "Władze
          Francji rozpoczęły rozmowy o przekazaniu irackiemu rządowi dwóch luksusowych
          willi na Lazurowym Wybrzeżu, należących do rodziny Saddama Husajna". Wynika z
          tego, że właścicielem - czy to nam się podoba, czy nie - jest rodzina irackiego
          tyrana. A o ile mi wiadomo, nie wybito jej do nogi. Więc jak to: pan X ma
          chałupę, ale Prezydent Wszystkich Francuzów wymyślił sobie, że przekaże ją panu
          Y, bo taki właśnie ma kaprys... Podejrzewam, że więcej komuny zostało w Paryżu
          Czyraka niż w Moskwie Putina...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka