there.there 17.06.10, 22:46 Zdaje się, że od kilku dni obowiązuje prawo zakazujące wykręcaniu reklam. Niestety, jakoś nie czuję póki co różnicy, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.behemota Re: głośność reklam 17.06.10, 22:59 Od poniedziałku, zdaje się, miało być nam tak miło. Z radosną pieśnią na ustach do pracy weszłam, zakomunikowałam każdemu kto się nawinął, aplauz wzbudziłam, a tu... jakiś żart chyba, bo nic nie zauważam. Zaraz z reklamacjami do mnie przylazą. Dopuszczam jeszcze taką możliwość, że te reklamy tak mnie wnerwiają, że jakkolwiek cicho by ich nie włączyli to ja i tak mam ze złości pianę na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: głośność reklam 18.06.10, 00:44 Może jest nieco lepiej na TVN, ale w TVN24 nadal wyją reklamy jak oszalałe, tak że mam ochotę strzelać do odbiornika z kałcha. To samo na AXN. No zabiłabym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bursztyn9 Re: głośność reklam 18.06.10, 08:28 też nie zauważyłam żadnej różnicy.Widocznie kary są małe ,a pieniądze z reklam duże. Odpowiedz Link Zgłoś
itsgettingcolder Re: głośność reklam 18.06.10, 22:48 Kolejny przepis o kant dupy. Reklamy dalej są głośniej. A miało być tak pięknie... Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: głośność reklam 18.06.10, 23:45 Jeśli reklamy będą zbyt głośne, nadawcy zostaną ukarani karami finansowymi., podaje GW: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,8010156,Koniec_z_reklamami_glosniejszymi_od_programow.html Teraz czekam, czy TVN24 zostanie ukarana. Ich reklamy wyją jak psy i stacja jak widać czuje się bezkarna!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: głośność reklam 19.06.10, 08:37 a ktoś ma decybelomierz ? bo tak na gadane,to żaden dowód Odpowiedz Link Zgłoś
bursztyn9 Re: głośność reklam 19.06.10, 09:49 a po co decybelomierz?Przecież nie chodzi o głośność , tylko o różnicę głośności między programem a reklamą. Nadawcy są rozliczani przez KRRiT - i wszystko staje się jasne dlaczego nikt przepisu nie przestrzega Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: głośność reklam 19.06.10, 14:39 że mnie się zdaje,to żaden dowód więc szkoda czasu na bzdurki dowody ,decybelomierz ! Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: głośność reklam 19.06.10, 20:12 maureen2 napisała: > że mnie się zdaje,to żaden dowód > więc szkoda czasu na bzdurki > dowody ,decybelomierz ! Nie, to oni mają obowiązek mierzyć! A Ty z której strony barykady, że Ci ten reklamowy terror nie przeszkadza, a? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: głośność reklam 19.06.10, 20:34 z żadnej,bo tego nie oglądam ale nie lubię frajerstwa głośniej krzyczymy i jest nas więcej to mamy racje w sądzie to sa dowody Odpowiedz Link Zgłoś
there.there Re: głośność reklam 19.06.10, 21:56 dowody? moja babcia budząca się wraz z zaczynającymi się przerwami reklamowymi:) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: głośność reklam 20.06.10, 05:20 może ma akrat parcie ne pęczherz albo usiadła na pilota Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: głośność reklam 22.06.10, 09:15 Maureen ma rację. KRRiT nie posiada stosownego urządzenia, ani pieniędzy na zakup, o czym poinformował przewodniczący rady, jak również o tym, że samemu można nagrać reklamę i pójść z dowodem do sądu. Czyli mamy kolejne rozporządzenie - fikcję, bo reklamy jak ryczały, dalej ryczą (TVN24 górą) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: głośność reklam 22.06.10, 11:38 Zapewne skalkulowali co im się bardziej opłaca, głośna reklama czy kara i wyszło na korzyść tej drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: głośność reklam 22.06.10, 18:10 Jeśli zdążę, na czas reklam, wyłączam głos. Odpowiedz Link Zgłoś