siuil_a_run 01.05.11, 20:17 co, juz sie wszyscy zniechecili? ;) nie ma chetnych do ogladania ani komentowania? :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 20:23 Ja oglądam :) Malcolma lubię, ale znów słaby występ.. Młody Norweg uroczy, ale czy on czasem nie fałszował? Czym oni się tak zachwycają? Odpowiedz Link Zgłoś
notting_hill Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 20:26 Też nie wiem... Kiedyś się wydawało, że Phil Collins jest takim sobie wokalistą... No, cóż, okazało sie że może być gorzej. Mats ma głos podobny do Billy Joela, ale nie ma jego techniki i charyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 20:30 Malcolma uwielbiam i nie wiem dlaczego wsadzaja mu cos co zdecydowanie nie pasuje mu. Swietnie wypadal wczesniej. A teraz? Hmm... szkoda by bylo gdyby odpadl. Czekam na Gienka Loske i na Dziewczyny. Rebels i Abba nie za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 20:34 Heh też mam słabość do Malcolma, fajny koleś :) A teraz znowu.. ta.. pani... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 20:35 No posłuchajcie tylko... Jurorzy powinni spalić się ze wstydu za to, że ją wpuścili do programu. Moja mama śpiewająca w kościelnym chórze poradziłaby sobie lepiej. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 20:38 Drazni mnie Kuba. Chwile temu jeszcze na etapie castingow czy co tam bylo wychwalal ta Malgosie ( malgosie tak? ) a teraz to tandetna itp. O dziwo zgadam sie z Sablewska co do Kuby. Ta kobieta mnie nie przekonuje z prostego powodu moje serce juz pobito :) Malcolm, Gienek i Dziewczyny. Obawiam sie, ze jednak wygra Szpak. I to by byla wielka szkoda dla Loski. Chociaz patrzac wstecz na Idole i inne to wygrana nie daje pewnosci sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
mania_28 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 20:42 Czeslaw pastwi się doborem repertuaru nad panią Małgosią - a wystarczyło dać jej piosenkę z filmu Kogel Mogel, po polsku, albo z serialu Jan Serce i wszystkich by zauroczyła. Ja nie wierzę w to, że gdyby nawet dostała szansę na karierę, to śpiewałaby po angielsku. Pani Małgosia próbuje sobie poradzić z językiem i gubi się wokalnie oraz stylistycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 20:47 o, to to. "Szukaj mnie, cierpliwie dzien po dniu..." i cala publika jej ;) no, ta co bardziej sentymentalna czesc :P Odpowiedz Link Zgłoś
notting_hill Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 20:48 Dokładnie o tym samym pomyślałam, coś po polsku... Walc z "Nocy i dni"? No, ale to ramota i obciach... Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 20:51 Dokladnie. Po polsku i kobieta ma polowe widzow w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 09:51 morgen_stern napisała: Młody Norweg uroczy, ale czy on czasem nie fałszował? Czym oni się tak zachwycają? Tez tego nijak pojac nie moge. Wg mnie on ani nie wyglada, ani dobrze nie spiewa, jakis taki mialki jest. Szkoda, ze William odpadl. Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 10:39 I jeszcze w sprawie Szpaka...jedyny jego wystep, ktory mna wstrzasnal, to ten pierwszy, castingowy. Koles wydal mi sie autentyczny, emocjonalnie rozedrgany i z fajnym glosem. Wczoraj, kiedy robil te sztuczki z oczami podczas wypowiedzi jurorow, to az mnie litosc wziela, bo widze, ze tak naprawde to on jest jak slynny Roland - Artysta, ktorego tez "falszywie" oceniano. Cala para Szpaka idzie w stylizacje pazurow, krecenie lokow i pilnowanie, zeby nie zapomniec wygladac "dramatycznie a zarazem pokornie" podczas wypowiedzi jurorow. Tfu, ze tez sie tak dalam nabrac! Odpowiedz Link Zgłoś
sid-the-sloth Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 03.05.11, 17:46 A mnie się podobał występ z domu jurorskiego i ten sprzed tygodnia. I tylko te dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
50procent_gratis Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 20:41 Jak słyszę komentarze jury, to zaczynam się zastanawiać, czy może mam popsute głośniki w telewizorze... Odpowiedz Link Zgłoś
notting_hill Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 20:45 Mam wrażenie, że ogłuchłam, zwłaszcza na tle wypowiedzi jurorów. Coś chyba w tym programie poszło nie tak, że przeszły osoby dość wyraziste w sensie postaci, ale wokalnie cienkie. Chyba to było jakoś narzucone i teraz trzeba ratować co się da, ale kiepsko to idzie. No i dobór repertuaru jest fatalny, po prostu fatalny. Ta Whitney to już taki standard jest, że ją różne wykonania "mordują". Ale sama pamiętam z innych programów jak Wojewódzki ryczał na panny, że wybierają sobie takie obciachowe utwory, a tu proszę. Wiem, że to nie Wojewódzki wybrał, ale jednak, firmuje ten program swoją twarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 20:45 co to, ta sama kolejnosc dzisiaj co ostatnio? :/ koniecznie trzeba temu Szpakowi pomoc wygrac? jak dotad niewielka poprawa w stosunku do zeszlego tygodnia: William Malcolm - zgadzam sie z Kuba. mnie on w ogole nie podchodzil od poczatku, za duzo pajacowal. i nadal pajacuje bardziej niz spiewa. Mats Meguenni - znow ojej. piosenka lepsza, wykonanie tez, tylko te gory tak strasznie zmasakrowal... ale jest sympatyczny ;) Sweet Rebels - faktycznie, przekombinowal aranzer. albo przeciwnie, zupelnie sie nie przylozyl. i tym razem zgodze sie z Czeslawem - razem one brzmia ok, jak zaczynaja spiewac kazda z osobna, jest znacznie gorzej. Malgosia Stankiewicz - yyy... do kwadratowego angielskiego doszlo dzis jeszcze spiewanie nieczysto i wyciaganie gornych partii gardlem zamiast przepona. sluchac niestety sie tego nie dalo. pani jest owszem, mila, ale juz niech w tym programie dalej nie spiewa... Odpowiedz Link Zgłoś
s-onia6 To chyba zart! 01.05.11, 22:09 William Malcolm przegrał z sweet? Zart! Bojkotujemy: www.facebook.com/pages/Nie-zgadzam-się-z-odpadnięciem-Williama-Malcolma/209419779078829 Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 20:52 Mówcie co chcecie, ale Szpak daje radę. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: M.Szpak- ktos odwazny do komentarza? 01.05.11, 20:59 Na mnie, sadosia, możesz liczyć, mnie się podobał :) Dziewczyny świetne. Tzn chyba świetne, bo cały czas patrzyłam na nogi tej czarnej :P Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: M.Szpak- ktos odwazny do komentarza? 01.05.11, 21:02 Morgen :) To u mnie po drugiej stronie Bugu chyba inaczej tv odbiera bo wg. mnie dzis mu delikatnie mowiac nie wyszlo. Ale nie jestem obiektywna bo to po prostu nie moj typ. Glosowo. Wizualnie mnie nie interere choc wiem, ze budzi emocje. Rozne. A Dziewczyny... cudowne :) Ta czarna ma swietne nogi ta blond bardzo ladny komplecik. nogi biore od czarnej komplet od blondi :) Odpowiedz Link Zgłoś
notting_hill Re: M.Szpak- ktos odwazny do komentarza? 01.05.11, 21:06 Szpak jak do tej pory śpiewa w jednym stylu- ballady rockowe w stylu Aerosmith i Guns'n'Roses. Tylko, że ich siła polega na repertuarze i tym, że sami sobie go piszą. A kto mu napisze takie rzeczy w Polsce? IMO to droga donikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: M.Szpak- ktos odwazny do komentarza? 01.05.11, 21:10 Moze ja jestem juz za stara , moze ja sie nie znam ( i nie upieram sie, ze znam sie i w ogole ) ale Szpak wg. mnie jak spiewa to ze zbyt duza iloscia ozdobnikow. Nawet nie wiem jak to porzadnie okreslic i wyjasnic te wiski i piski na koncowkach wyrazow. Nie no przykro mi. Nie moja bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 21:01 Czesław zakręcony jak słoik na zimę hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Kuba, Chicago i........ Bob Fosse ? 01.05.11, 21:09 Nie znam się na musicalach, ale rąbnął się o jakieś kilkadziesiąt lat chyba :P Odpowiedz Link Zgłoś
panna-nikt-online Re: Kuba, Chicago i........ Bob Fosse ? 01.05.11, 21:14 Fosse reżyserował i tworzył choreografię do wersji wystawianej na Brodway'u. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 21:22 No i powtórka cienizny z poprzedniego tygodnia choć w innej konfiguracji. William o wiele lepszy niż ostatnio i o wiele słabszy niż na castingach. Jak tak dalej pójdzie to wyleci z hukiem. Mats - kompletna porażka z każdym kolejnym występem... zachwyty jury nad fałszowaniem tego chłopaka zupełnie niezrozumiałe. Gdzie są panie Kłys i Strycz ja się pytam??? Sweet Rebels - stały słabiutki poziom Pani Małgosia - tragedia, aż uszy bolały... lepiej wypadła by w aranżu Dolly niż Whitney Szpak - Tendencyjny wybór repertuaru, całkowicie przewidywalny wybór piosenki i nieoczekiwana porażka. Do Tylera mu daleko. Ada - powrót w wielkim stylu po ostatnim słabym występie. Piękny ciepły głos. Dziewczyny i Gienek oddalają się od reszty z zastraszającą prędkością. Jedno z nich musi wygrać bo jako jedyni od samego początku nie zaliczyli ani jednej wpadki. Odpowiedz Link Zgłoś
mania_28 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 21:31 Ada nareszcie autentyczna, chociaż jak drugi raz posłuchałam jej występu z ub. tygodnia to zaśpiewała i tak wokalnie lepiej niż Barbadoska :) Wszyscy jurorzy operują epitetami, metaforami,, że diamenty, że autentycznie, publiczność szaleje jak widzi Gienka, a jak włączysz Zetkę czy RMF FM, to sam plastik. Powiedzcie mi zatem w jaki sposób różnią się gusta 6 milionowej publiki X factor z gustami słuchaczy Radia ZEt? Czy jedni i drudzy to faktycznie dwie galaktyki? Kto kogo robi w konia i na kim robi się osławione badania słuchalności? Jednego się boję, że po tym całym szoł, Ada zabłyśnie jako wykonawczyni piosenki do jakiegoś kinowego hitu Disneya, Dziewczyny skończą jako chórek w Jaka To Melodia, Szpak zostanie bohaterem Pudelka, a Gienek będzie występował w Domach Kultury z okazji Dnia Pcimia Górnego... i taki to będzie X factor... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 21:37 [quote]> Jednego się boję, że po tym całym szoł, Ada zabłyśnie jako wykonawczyni piosenk > i do jakiegoś kinowego hitu Disneya, Dziewczyny skończą jako chórek w Jaka To M > elodia, Szpak zostanie bohaterem Pudelka, a Gienek będzie występował w Domach K > ultury z okazji Dnia Pcimia Górnego... > i taki to będzie X factor...[/quote] Zgadzam się. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 21:39 Za szybko kliknęłam. Bo co innego może zaproponować im polski rynek muzyczny, który leży i kwiczy? Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 21:47 przykre, ale prawdziwe :( Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 21:29 ciag dalszy ;) wow, jednak nieznacznie zmienili kolejnosc ;) Michal Szpak - Czeslaw powiedzial wlasciwie wszystko. znowu przerost formy nad trescia, do tego dzis nieczysto, a panu gwiazdorowi ktos (mentor?) powinien podpowiedziec, ze wypada sie przed wystepem nauczyc tekstu. kto jak kto, ale facet pretendujacy do miana gwiazdora juz teraz nie powinien markowac znajomosci slow, tylko je znac i koniec. Dziewczyny - super. rewelacyjna stylizacja, znakomity wybor piosenki i bezbledne wykonanie. Ada Szulc - no zesz. chocby nie wiem jak Kuba zaklinal rzeczywistosc, to im dalej w program, tym bardziej ona sie upodabnia do Ali Janosz. niestety. tylko Ala byla mniej wystraszona, a Ada jest jakby coraz bardziej. ale obydwie jednakowo bezwolne i pozwalajace wszystkim naokolo dyktowac sobie, co i jak maja spiewac i jak wygladac. na razie Ada robi wrazenie kompletnie pozbawionej osobowosci, co tym bardziej rzuca sie w oczy, jak ja zestawic z Gienkiem. ma glos, fakt. spiewa czysto, fakt. ale Alicja Janosz tez miala te dwie zalety. jak sie Ada na jej bledach szybko nie zacznie uczyc, to tak jak Ala Janosz skonczy. Gienek Loska - genialny wystep. znow najlepszy z calego wieczoru - choc umowmy sie, ze na tym tle to nie jest wielka sztuka, bo konkurencje ma raczej slaba, z wyjatkiem Dziewczyn. tak czy kwak, znow strzal w dziesiatke z doborem repertuaru, a wykonanie rewelacyjne. program pewnie wygra Szpak, ale doswiadczenie tych programow pokazuje, ze zwyciezcy czasem sa na przegranej pozycji po programie i lepiej zajac jakies kolejne miejsce na podium... moja kolejnosc dzisiaj: 1. Gienek 2. Dziewczyny dlugo, dlugo nikt 3. Ada 4. Mats 5. William 6. Michal (uch, duzo wysilku mnie kosztuje wziecie go pod uwage, ale staram sie, zeby irytacja jego gwiazdorskimi manierami nie wziela gory tym razem ;) ) 7. Sweet Rebels 8. Malgosia poleca pewnie Sweet Rebels, choc powinna sie z programem pozegnac pani Malgosia. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 21:32 Zgadzam sie z Toba w 100% ! Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 22:13 No to dziś będzie kolejność według miejsc na podium, z tą uwagą, że na pierwszym, równorzędnie, wylądowali Gienek i Dziewczyny A oto i moja lista: 1) Gienek - bo ma głos i feeling. Rozumie co śpiewa, a to u mnie punktuje. Brakuje mu obycia na scenie, mam wrażenie że dużo swobodniej czułby się śpiewając w przytulnym, klimatycznym barze. Te wszystkie światła, wizualizacje, panel jurorów i insze cudności w studio go przytłaczają, na co reaguje "chowaniem się do skorupy". No ale dziś były też przebłyski uśmiechu - więc jest mały plusik. I muszę przyznać, że Gienek ładnie i sympatycznie wygląda kiedy się uśmiechnie (tym bardziej że przed kamerą robi to chyba nieczęsto) 1) Dziewczyny. Fantastyczne zgranie i nogi brunetki uwiodły mnie dziś całkowicie. Fajne laski są i umieją pracować, co przynosi rezultaty. Oby tak dalej! 2) Mats - kiedy mu się dobierze ciekawy repertuar, to pokazuje, że umie błyszczeć. Myślę, że dziś nie ujawnił do końca co faktycznie potrafi, ale jest szansa w przyszłości. Na plus muszę dodać jego fizyczność - chłopak jest baaaaardzo przystojny i po prostu rwie oczy. A gdy przyjemne wrażenia słuchowe idą w parze ze wzrokowymi to pozostaje przyklasnąć 3) Na trzecim miejscu - Ada. Pomimo tego, że występ mi się nie podobał, bo dziewczyna położyła go swoim przesłodzeniem, to jednak muszę przyznać, że zaśpiewała czysto i rytmicznie. Z drugiej strony nie jest to dla mnie jakieś jej wielkie osiągnięcie. Z całą pewnością nie "przebiła" wykonania the Troggs ani Wet wet wet - bo obie te grupy wykonały piosenkę bezpretensjonalnie i z prostotą, a Ada zepsuła ją różnymi wokalnymi upiększeniami i odebrała przez to autentyczność Miejsca poza podium: - William - wybór utworu był strzałem samobójczym, tak więc żegnamy go jako poległego na polu walki - Sweet Rebels - koszmarna stylizacja i wykonanie jak z San Remo. Podsumowując: FUJ - Szpak - jeśli ktoś lubi się bawić w swoją własną karykaturę, to powinien to robić z humorem i brakiem powagi. Michał Szpak jest chyba na serio przekonany, że prezentuje sobą jakiś ponadprzeciętny poziom i to mnie trochę przeraża - Pani Małgosia - ten występ chcę jak najszybciej zapomnieć Najgorsze jest to, że wśród osób, grajacych o finał brakuje ludzi z castingów, którzy zapadli w pamięć - zamiast Pani Małgosi wolałabym na przykład tego szajbusa: ale fajny wariat Odpowiedz Link Zgłoś
sid-the-sloth Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 03.05.11, 17:49 > Najgorsze jest to, że wśród osób, grajacych o finał brakuje ludzi z castingów, > którzy zapadli w pamięć - zamiast Pani Małgosi wolałabym na przykład tego szajb > usa: > ale fajny wariat O tak, mnie też ten koleś rozwalił.:) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 21:50 o. to mnie Kuba zaskoczyl. spodziewalam sie tej dwojki w dogrywce (choc zamiast Williama powinna byc pani Malgosia, IMHO), ale wiedzac, ze decyzja bedzie nalezala do Kuby, obstawialam niemal slepo, niezaleznie od wystepu, ze dalej pusci jednak Williama. a tu - zasadzka. smiem jednak twierdzic, ze dzis odpadl lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 22:19 siuil_a_run napisała: > smiem jednak twierdzic, ze dzis odpadl lepszy. Ano odpadł :( A została grupa niezapamiętywalna Odpowiedz Link Zgłoś
barozra Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 22:43 Nie wiem co Kuba ujrzal w Sweet Rebels? Laski ani jakos nazbyt urodziwe ani ubrane szalowo, o glosach nie wspomne. Jeszcze jak razem spiewaja to od biedy strawne, oddzielnie - falsz i kicz totalny zwlaszcza ta najgrubsza blondyna okropnie spiewala! Cos, mi tu smierdzi "ustawka". Pewnie Kuba zrobil to dla menago roku Majki, bo gdyby wylecialy sweet rebels dzisiaj to zdaje sie, ze zostalby jej tylko - bardzo dobry zreszta - duet Dziewczyny! Nie moge uwierzyc, ze wybral sweet rebels.... choc moze tez jest i tak, ze glos Malcolma go draznil i obojetnie jaki repertuar by nie zaspiewal i tak predzej czy pozniej by odpadl, bo barwa glosu mu sie nie zmieni. Dziewczyny, jak popracuja nad glosami, ubiorem to moze jeszcze czyms zaskocza, choc nie sadze. Przy repertuarze jaki im wybieraja do zaspiewania maja najprostsza droge do wylotu w nastepnym odcinku. Plakac po nich nie bede, nie podobaja mi sie w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 01.05.11, 22:51 A ja wiem dlaczego to zrobił...z jednego prostego powodu. Kuba postanowił sobie że któreś z "jego" uczestników wygra, a logicznie rzecz biorąc Sweet Rebels nie zagrożą nikomu z jego grupy w przeciwieństwie do Williama, który mógł pokonać każdego z podopiecznych Kuby. Swoją drogą do wylotu następni są wg mnie pani Małgosia, Mats i właśnie Sweet Rebels Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 08:32 to samo mi przyszlo do glowy - ze to glosowanie taktyczne bylo. wiadomo, ze idolem Kuby jest Simon Cowell, a on sie lubuje w takich zagraniach. Odpowiedz Link Zgłoś
meeegotka "Zeszłeś..." 01.05.11, 23:41 ...powiedziala Maja do Szpaka - uszy mnie zabolaly bardziej niz podczas "wykonu" pani Malgosi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
barozra Re: "Zeszłeś..." 01.05.11, 23:51 Tez zauwazylam, nie pierwszy raz zreszta, ze Majka sie nie potrafi wyslowic, jakos tak malo inteligentnie gada! I takimi banalami jedzie, ze jak to jeszcze okraszone jest "takim jezykiem" to mi sie niedobrze robi. Kompletnie mnie nie przekonuje ta kobieta.... sztuczna do bolu. Naprawde nie wiem co ona tam robi. Czeslaw dla odmiany ma podwojne ADHD! Na poczatku mnie strasznie irytowal, teraz smieszy coraz bardziej.... :D Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: "Zeszłeś..." 02.05.11, 08:32 he, a myslalam, ze sie przeslyszalam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 02:40 ten program to jakies nieporozumienie. z odcinka na odcinek jest coraz gorzej. w dzisiejszym odcinku podobal mi sie jeden (JEDEN!) wystep i byl to to Gienek. Co jest przedziwne, bo - cytujac nowa gwiazdeczke naszego forum - "jestem tolerancyjny, ale" mam alergie na bialych facetow w srednim wieku spiewajacych bluesa. Ale Leila wyszla mu calkiem smaczna. Cala reszta do zapomnienia, chociaz wlasciwie juz zostala zapomniana. Nie wiem czy to jurorzy maja pelna kontrole nad repertuarem uczestnikow, czy jest im to narzucone przez producenta, ale duzo ciekawej bylo na castingach, kiedy uczestnicy spiewali swoj ulubiony repertuar. Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowa_melancholiczka Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 08:10 Nie spodziewałam się odpadnięcia Malcolma:O Jaki był, taki był, ale na jego miejscu powinni znaleźć się Pani Małgorzata, albo Mats. Sweet Rebels po ubiegłotygodniowym wzlocie powróciły do stylistyki tandety, ale widać było, że spodziewały się raczej swojego wylotu z programu. Kuba po raz kolejny pokazał, że dla niego nie liczy się muzyka i wyłanianie talentów, ale własny kuper. Wyrzucenie Malcolma było sprytnym posunięciem. Najmniej podobali mi się wspomniani pani Stankiewicz i Norweg. Boże, czy jeszcze długo będziemy musieli słuchać wycia tej pani? Mats to dla mnie od początku nieporozumienie, było tylu lepszych wokalistów z ciekawszymi głosami:/ Dodatkowo wydaje mi się, że on nigdy nie nadąża za melodią w piosenkach i wyje jak kojot do księżyca w górnych partiach. Najbardziej podobały mi się dziś występy Dziewczyn, Ady i...Szpaka. Szczerze byłam zdziwiona nieprzychylnymi opiniami jury dotyczącymi tego ostatniego. Po raz pierwszy Michał nie biegał po scenie, nie mizdrzył się do publiczności...On śpiewał. Moim zdaniem dziś wypadł o niebo lepiej od chwalonego przez jury Matsa, ale widocznie słoń mi nadepnął na ucho. Ada - ładnie zaśpiewała, choć wydaje mi się, że piosenka jest dosyć prosta do wykonania. Mam jednak wrażenie, że dziewczyna miota się z repertuarem, to znaczy nie ma wyklarowanych poglądów na to, co chciałaby śpiewać, a każdy jej występ jest z innej parafii. Dziewczyny to dla mnie dzisiejszy number one, jednak wciąż mam problem z tym, że takie profesjonalistki zajęły zdolnym amatorom miejsce w programie. Tak czy owak paniom należą sie ogromne brawa, a bura należy się Wojewódzkiemu za nieeleganckie wychwalanie wyglądu jednej z dziewczyn. Wyobrażam sobie, jak źle musiała się poczuć Ruda:/ Gienek - uwielbiam tą wersję "Layli" o wiele bardziej od akustycznej. Wydaje mi się jednak, że Loska bardzo się męczył śpiewaniem. Pan tkwi muzycznie tylko te kilkadziesiąt lat wstecz. Ok, obiektywnie rzecz biorąc to, co wybiera, to klasyki, ale mi brakuje elementu jakiegoś zaskoczenia w jego wystąpieniach. Mam nadzieję, że za tydzień poleci Małgorzata Stankiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
spinka0001 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 08:40 mój ranking: 1. Dziewczyny 2. Gienek 3. Mats 4. Ada 5. Malcolm 6. Szpak 7. sweet rebels, pani Małgosia a jaki jest motyw następnego odcinka? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 08:40 Po tym odcinku jestem za Gienkiem. Podoba mi się to, że jest nieokrzesany, ma naprawdę fajny głos, no i nawet mi nie przeszkadza to, że lepiej, aby się w ogóle nie odzywał, tylko śpiewał, bo to mu lepiej wychodzi ;). Niestety to żenujące, że Małgosia dostała się do finału czy tam półfinału. Nie rozumiem tego. Naprawdę śmiech na sali. Szkoda mi jej, bo uważam, że to poniżające dla niej. Malcolm dobrze śpiewa, niestety znowu jego występ był do kitu, kompletnie źle dobrana piosenka. Szkoda. Matsem jestem zauroczona, podobają mi się jego kości policzkowe.. Jest tak inny z urody niż nasi Polscy chłopcy ;). No i jest z Norwegii.. kojarzy mi się z amantem z pewnych powieści :D. Nie śmiejcie się ze mnie, irytuje mnie ten Szpak, uważam, że ma zbyt duże mniemanie o sobie, ale jednocześnie uważam, że jest seksowny.. Ten damski sposób chodzenia denerwujący, a jednocześnie pociągający ;). No i fajny ma głosik, jakby nie pasujący do całej reszty. No Dziewczyny były niezłe. W sumie nie byłoby źle jakby zwyciężyły program. Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 09:43 Po wczorajszej serii nieudanych występów - ten Norweg np. no okropnie zrobił Collinsa, zachwyty jury sprawiają, że zastanawiam się czy oni w ogóle słyszą - występ Gienka był wytchnieniem. On po prostu umie śpiewać, co za ulga. Layla jest naprawdę trudnym utworem, a on dał radę i to jak. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_on Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 14:27 Do wczoraj oglądałam ten program tylko dla Gienka i Czesława,od wczoraj także dla Dziewczyn...Reszta jest milczeniem:). Odpowiedz Link Zgłoś
never_never Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 17:35 ja tylko się zastanawiam po co jest dogrywka w tym programie? Wojewódzki stwierdza, że Malcolm był lepszy (to oczywista prawda;-) ale głosuje na gorszy zespół... to po co oni drugi raz śpiewają, skoro to w ogóle nie ma znaczenia, wszystko już wcześniej ustawione jestem weteranem Idola, ale Xfactor przestaję oglądać, nie dość, że finaliści kiepscy, to jeszcze realizatorzy programu przestali udawać, że tu o wybór najlepszych chodzi a Wojewódzki okazał się wielkim hipokrytą, może dotarło to do nawet takich naiwniaków jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 20:59 Dokładnie, po co ta dogrywka. William o wieeele lepiej sobie poradził w dogrywce a przechodzą dziewczyny które nic ciekawego i oryginalnego sobą nie reprezentują :/ Oj szkoda mi go było mimo że pierwsza piosenka słaba. Pani Małgosia - trochę lepszy angielski ale uważam że zdecydowanie powinna śpiewać po polsku. Branie się za I will always love you jest z resztą zawsze wokalnym samobójstwem więc zdziwiona rezultatem nie byłam. Gienek - super. Wróżę mu finał. Dziewczyny - powoli się do nich przekonuję. Świetne wykonanie. Sweet Rebels - zmasakrowane Mamma Mia (faktycznie osobno brzmią tak sobie) a poza tym myliły tekst:/ Szpak - dostał piosenkę w swoim stylu czyli do darcia mordy w sam raz:) Zgadzam się z któymś komentarzem że trzeba znać tekst jak się aspiruje do bycia gwiazdą. O tremę go nie podejrzewam więc nie ma wytłumaczenia;p Ada - o wiele lepiej niż tydzień temu, bardziej mi się jej głos podobał. Cenię ją za profesjonalne podejście do tekstu. Mats - o lata świetlne lepiej niż ostatnio, podobało mi się mimo że perfekcyjnie nie było ale ja mam słabość do Against All Odds :) Mam apel do twórców X Factor : zmniejszcie tempo! Nie zdążyłam wypić herbaty a już było po wszystkim:/ Przecież serial sie może o 22 zacząć, Taniec z Gwiazdami się ciągnął jak flaki z olejem i nikomu to nie przeszkadzało... Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 21:00 Mam nadzieję że motywem przewodnim któregoś odcinka będą polskie piosenki bo jestem ciekawa jak sobie Norweg poradzi i czy jury zmieni zdanie a propos Małgosi. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 21:58 Masz słabość do utworu Collinsa i podobało ci się wykonanie Matsa?????? Dziwne bo ja mógłbym zrobić krzywdę za masakrowanie moich ulubionych piosenek, a to co ten człowiek wyczynia zwłaszcza kiedy śpiewa "góry" to woła o pomstę do nieba. Dalej twierdzę że Strycz i Kłys były od niego o 3 klasy lepsze. Pani Małgosia gdyby zabrała się za oryginał piosenki tak jak wykonuje to Dolly Parton, wypadłaby o wiele lepiej. Po wczorajszym odcinku ponownie najlepsi Gienek i Dziewczyny, których dogania Ada :) Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 22:06 Podobało mi się o wiele bardziej niż Uptown Girl ale przyznam że słuchałam jednym uchem.. Nie byłam zachwycona jego głosem i uważam że odpadły o wiele lepsze męskie głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 22:14 No tak Uptow Girl też zmasakrował co suma sumarum pokazuje że Kuba podjął błędną decyzję :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 22:16 Tak z innej beczki szkoda że Maja nie dała Sweet Rebels zaśpiewać "Lady Marmalde", pewnie też kiepsko by było, ale mielibyśmy się na co pogapić :) Odpowiedz Link Zgłoś
sid-the-sloth Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 03.05.11, 17:51 > ja tylko się zastanawiam po co jest dogrywka w tym programie? Wojewódzki stwier > dza, że Malcolm był lepszy (to oczywista prawda;-) ale głosuje na gorszy zespół > ... to po co oni drugi raz śpiewają, skoro to w ogóle nie ma znaczenia, wszystk > o już wcześniej ustawione Tym bardziej, że "szybko, szybko, czas nam się kończy". Odpowiedz Link Zgłoś
yasmeen Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 22:32 Dotychczas mialam slabosc do tego typu produkcji tvn-owskich, a teraz mi sie nasuwa tylko jedno - zal patrzec. Przerost formy nad trescia, to jury wkraczajace przez wielka brame, miny, pozy, fajerwerki, baleciki. I nic z tego nie wynika. Nuda, nuda, nuda. Prowadzacy wyraznie nieradzacy sobie z sytuacja i niepotrafiacy nawiazac kontaktu z uczestnikami. Jury niemajace nic ciekawego do powiedzenia, chociaz akurat tu sie nie dziwie, bo co tu mowic o takich wystepach. Jak to mozliwe ze po szumnych zapowiedziach o poszukiwaniu ludzi posiadajacych "faktor X", tylko jeden uczestnik ma prawdziwa charyzme, jeden udaje, ze ja ma a jeden ( w zasadzie jedna ;) - grupa) potrafi profesjonalnie spiewac. Zal patrzec, zal sluchac. Calosc pedzi tak, ze nie wiadomo co kto mowi i po co, zero dramatyzmu koncowki - szybko szybko kto odpada i fruuu. Nie wiem tez czy to wina formatu, czy producentow, ale calosc taka nieskladna mi sie wydaje. Po wielu odcinkach castingowych, gdzie pokazano nam duzo roznorodnych i czesto ciekawych wykonan, nagle nastapil przeskok - sru sru - i nagle sie zrobilo 9 uczestnikow. Co gdzie jak dlaczego? Nie wiadomo. Po drugie - czy zalozeniem kategorii zespoly wokalne, bylo zgromadzenie tychze dzialajacych w podobnej stylistyce? Gdzie grupy folkowe, rockowe, popowe. Jesli sie nie pchaja do tego typu programow to skad ich obecnosc w MBTM? Po trzecie - co to za repertuar??? Co jeden utwor to strzal w stope. Czy zalozeniem programu jest, zeby wykonac najwiekszy z najwiekszych evergreenow, o ktorych nie tylko wczesniej czlonkowie jury mowili, ale ogolnie jest znana prawda , ze "takich utworow sie nie wykonuje". Nie wiem na czyje zyczenie uczestnicy programu robia sobie na scenie kuku. Tesknie za konstrukcja Idola, z jego wystepami klubowymi, z jego roznorodnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 02.05.11, 23:11 Nie da się ukryć, że większość tych ludzi o wiele lepiej wypadała zanim zajęli się nimi "fachowcy". Co świadczy źle tylko o owych" profesjonalnych fachowcach". Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 03.05.11, 15:28 >to jury wkraczajace przez wielka brame, miny, pozy, fajerwerki, baleciki. to czesc formatu :) >I nic z tego nie wynika. a to juz nie :P >tylko jeden uczestnik ma prawdziwa charyzme, jeden udaje, ze ja ma a jeden ( w zasadzie jedna ;) - grupa) potrafi profesjonalnie spiewac. Zal patrzec, zal sluchac. Calosc pedzi tak, ze nie wiadomo co kto mowi i po co, zero dramatyzmu koncowki - szybko szybko kto odpada i fruuu. zgadzam sie w calej rozciaglosci. az przykro sie to oglada. tym bardziej, ze jakos potrafili na nasz grunt przeniesc YCD, MT czy TZG. A XF zepsuli :( >Nie wiem tez czy to wina formatu, czy producentow, ale calosc taka nieskladna mi sie wydaje. Po wielu odcinkach castingowych, gdzie pokazano nam duzo roznorodnych i czesto ciekawych wykonan, nagle nastapil przeskok - sru sru - i nagle sie zrobilo 9 uczestnikow. wina zle przelozonego formatu. wybrali wariant, ktory tam juz dawno zostal poprawiony, i zamiast 3 kategorii sa 4, a w wystepach na zywo udzial bierze nie 9, a 12, a ostatnio nawet 16 osob. jest ciekawiej, jest dramatyczniej, jest lepiej. ale tam tez i wykonawcy sa lepsi i ciekawsi... >Po drugie - czy zalozeniem kategorii zespoly wokalne, bylo zgromadzenie tychze dzialajacych w podobnej stylistyce? Gdzie grupy folkowe, rockowe, popowe. Jesli sie nie pchaja do tego typu programow to skad ich obecnosc w MBTM? tak, zalozeniem formatu generanie jest zgromadzenie ludzi, z ktorych da sie potem wybrac kogos - soliste badz zespol - kogo sie jak najwiekszej liczbie ludzi opchnie. w oryginale czolowa 8 (ostatnio 10) jedzie w trase po calej UK, a najlepsi podpisuja kontrakty plytowe (zwyciezca w ramach nagrody, ale inni, ktorzy w ciagu programu wpadna w oko producentom i rokuja dobrze dla ich kieszeni, rowniez). generalnie, jak to zazwyczaj w tych programach, nie chodzi o wylowienie talentow, tylko o wydojenie jak najwiecej kasy: z programu, z uczestnikow i ze zwyciezcy. i jak to zwykle w tych programach bywa, prawdziwym zwyciezca sa producenci i jurorzy. nawet tacy pozal sie boze jak nasi. przy czym czasem efektem ubocznym okazuje sie faktycznie odkrycie wielkiego talentu, jak Leona Lewis czy JLS. a, dodatkowo jeszcze w UK XF stal sie znakomita - bo cieszaca sie ogromna ogladalnoscia - platforma promocji dla wykonawcowo akurat promujacych nowe albumy (Black Eyed Peas, Take That, Rihanna) albo pragnacych powrocic na scene muzyczna (Whitney Houston, Bon Jovi). >Po trzecie - co to za repertuar??? Co jeden utwor to strzal w stope. niestety, jakie jury, taki repertuar. ech, gdzie Cygan i Leszczynski... jak to sie stalo, ze tyle juz programow tego typu u nas wypuscili, a w tym kraju tylko raz udalo sie znalezc jury z prawdziwego zdarzenia... >Nie wiem na czyje zyczenie uczestnicy programu robia sobie na scenie kuku. na zyczenie tych samych oderwanych od rzeczywistosci decydentow, ktorzy potem kreuja i wypuszczaja takie nieudane produkty jak Ala Janosz albo nasze dotychczasowe eurowizyjne porazki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 03.05.11, 16:33 > >to jury wkraczajace przez wielka brame, miny, pozy, fajerwerki, baleciki. > > to czesc formatu :) moze i czesc formatu (nie widzialem zadnego odcinka oryginalu), ale jest to tandetne i kiczowate. Wojewodzki wiele razy kreowal sie na pogromcę kiczu w polskim showbizie, a tu sam idealnie sie wpisuje w te tendencje :/ > niestety, jakie jury, taki repertuar. ech, gdzie Cygan i Leszczynski... troche mnie zdziwilo to Twoje wzdychanie. Nie wiem czy pamietasz, ale w ostatnim IDOLu byl jeden odcinek, w ktorym to jurorzy dobierali uczestnikom repertuar. I tylko Ela Zapedowska stanela na wysokosci zadania, bo panowie poszli po linii najmniejszego oporu, z czego najbardziej kuriozalny byl wlasnie Cygan, ktory kazal spiewac piosenki, do ktorych sam pisal teksty. Program programem, ale tantiemy z zaiksu sie przydadza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 03.05.11, 16:58 ja sobie tak ogolnie wzdycham, bo mi ckno do Idola i jego oryginalnego jury :) w Idolu tez uczestnicy mieli jakas liste piosenek, z ktorych wybierali - ale fakt, wyboru dokonywali oni sami. nie pamietam juz, jakie utwory wybrali uczestnikom Idola jurorzy w tym odcinku - nawet nie chodzi mi o konkrety, ale jak sobie z tym poradzili. ale pewnie masz racje :) zreszta, tam przeciez tez jurorzy nie ustrzegali sie bledow - jak promowanie na sile Alicji Janosz albo Krzyska Zalewskiego czy puszczanie do lajwow roznego rodzaju kuriozow w stylu Paczka, a potem biadolenie, ze zabiera miejsce utalentowanym uczestnikom ;) no, ale wtedy to powiedzmy, ze te formaty jeszcze raczkowaly, a i tak jury przewyzszalo wszelkich swoich nastepcow o klase :) Odpowiedz Link Zgłoś
sid-the-sloth Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 03.05.11, 17:40 Najlepiej Gienek i Dziewczyny (chociaż mogły sobie darować choreografię, bo chyba je dekoncentrowała), brunetka rzeczywiście wygląda świetnie i świetnie śpiewa. Ada rzeczywiście ma ładny głos, śpiewa czysto, ale tylko tyle - to nie jest jakaś wybitna barwa, dziewczyna jest nijaka i sprawia wrażenie infantylnej. Nadal nie rozumiem zachwytu jurorów. Tak samo nie rozumiem zachwytów nad wokalem Matsa - głos ładny, ale śpiewanie takie sobie. Myślałam, ze odpadnie girlsband (bo dla mnie to girlsband, nie grupa wokalna), zasługiwały na to bardziej niż William. Pani Małgosia - źle, ale myślałam, że będzie jeszcze gorzej. Kto jej piosenki wybiera? Michał - zgadzam się z kimś kto napisał, że widzi w nim Michała Wiśniewskiego. No niestety, bardziej ten kierunek niż Prince. Gienek, oprócz wymienionych dwóch programów, kilka lat temu brał udział w "Szansie na sukces", więc nie przesadzajmy z robieniem z niego takiego człowieka ulicy, którego siłą wepchano do telewizji.:) Kuba, który nie zauważył w necie merytorycznej krytyki Szpaka, nie błysnął. Teraz już dokładnie widać, że w tym szoł chodzi o to, żeby osoby były jak najbardziej różne i robiły oglądalność, a nie jak najlepiej śpiewały, wiec zdziwienie sprzed kilku tygodni, że nie przeszło kilka świetnych osób staje się bezzasadne. Ok, to żadna nowość, ale np. w takim Idolu była jedna-dwie osoby robiące oglądalność na dziesięciu finalistów, jest różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 04.05.11, 14:03 mania_28 01.05.11, 21:31 Odpowiedz Ada nareszcie autentyczna, chociaż jak drugi raz posłuchałam jej występu z ub. tygodnia to zaśpiewała i tak wokalnie lepiej niż Barbadoska :) Wszyscy jurorzy operują epitetami, metaforami,, że diamenty, że autentycznie, publiczność szaleje jak widzi Gienka, a jak włączysz Zetkę czy RMF FM, to sam plastik. Powiedzcie mi zatem w jaki sposób różnią się gusta 6 milionowej publiki X factor z gustami słuchaczy Radia ZEt? Czy jedni i drudzy to faktycznie dwie galaktyki? Kto kogo robi w konia i na kim robi się osławione badania słuchalności? Jednego się boję, że po tym całym szoł, Ada zabłyśnie jako wykonawczyni piosenki do jakiegoś kinowego hitu Disneya, Dziewczyny skończą jako chórek w Jaka To Melodia, Szpak zostanie bohaterem Pudelka, a Gienek będzie występował w Domach Kultury z okazji Dnia Pcimia Górnego... i taki to będzie X factor... Zacytywałem manię_28 dlatego, że zgadzam się z jej opinią co do dalszych losów uczestników X Factor. Żadnej kariery po programie nie zrobią. Rynek muzyczny w Polsce jest specyficzny i naprawdę nie potrzebuje żadnych nowych wokalistów i wokalistek, a jeśli już kogoś potrzebuje to wokalistek śpiewających o miłości, koniecznie nieszczęśliwej albo niespełnionej. Gust masowy wyznacza muzyka grana w RMF FM albo Radiu Zet i nie sądzę aby, ktoś "wychowany" muzycznie na repertuarze wyżej wymienionych stacji radiowych kupił płytę albo bilet na koncert Gienka Loski albo Dziewczyn. Kiedyś królowa polskich telenowel powiedziała, że Dr House jest za trudnym dla Polaków serialem. Nie dziwi mnie to od z góry 10 lat Polacy wychowywani są na telenowelach o ciążach, rozwodach, rozstaniach (M jak miłość, Barwy szczęścia) albo o wsiach (Ranczo) i księżach (Plebania, Ojciec Mateusz), stąd dr House jest trudny, podobnie jak każdy inny serial, nie poruszający tych trzech jakże ważnych tematach. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 04.05.11, 16:29 1. Gienek 2. Dziewczyny 3. Malcolm (po jego wylocie nikt już więcej nie zasługuje na miejsce na podium) 4. Mats 5. Ada (cóż z tego, że pokazała możliwości wokalne, jeżeli zmarnowała cały urok oryginału?) A dalej to już ex aequo na dnie: - Szpak (nieczysto, nie wyciągał dźwięków, gubił się w utworze) - Pani Małgosia - Sweet Rebels Skandalem jest wyrzucenie Malcolma, Kuba swoją decyzją się kompletnie ośmieszył. Zresztą ten program to jego wielka porażka - słabo daje rady z uczestnikami, wykazuje się zaskakującym brakiem zrozumienia muzyki, jest niesprawiedliwy, a jego podejście do rywalizacji jest rodem z przedszkola. Moja wielka niegdyś sympatia do niego w zasadzie już kompletnie stopniała. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 04.05.11, 23:12 fakt że wolał ten nijaki bezbarwny zespoł wokalny jest dla niego troche kompromitujacy ,na pocieszenie pozostaje fakt że ten przecietny zespolik i tak zaraz odpadnie w nastepnym odcinku bo jest najsłabszy ,wywaliłbym jeszcze definitywnie tego szpaka bo chłoptas robi wiecej szumu i udaje niz ma talentu i jest wart .teraz to wszystko wyszło jak na dłoni ,z niego taki rocendrolowiec jak ze mnie fizyk kwantowy , he he. gienek jest najlpeszy bo jest najprawdziwszy , ma najwiecej do przekazania swoją muzuka i swoim wokalem . Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 05.05.11, 12:32 piotr33k2 napisał: > na pocieszenie pozostaje fakt że ten przecietny zespolik > i tak zaraz odpadnie w nastepnym odcinku bo jest najsłabszy Marne to pocieszenie, jeżeli w efekcie wyleciał jeden z najlepszych uczestników. A zespolik nie jest najsłabszy, najsłabsza jest starsza pani, a Szpak nadmiernej przewagi nad Sweet Rebels też nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: X Factor Live 2 - 01.05.2011 05.05.11, 23:17 starsza pani fakt tez jest tam nie wiadomo właściwie za co . Odpowiedz Link Zgłoś