andrz_ej
04.09.11, 20:49
Namnożyło się w stacjach telewizyjnych podobnych programów-różnych"Must be the musiców" czy "Voice of Polandów"...Nie oglądam tego typu programów,jestem tradycyjny,uważam,że program musi być naturalny w swojej wymowie,konwencji bez jakichś komercyjnych ubarwien tylko dlatego,że dany program jest licencją zagranicznego formatu.Dlatego chętnie oglądam tylko "Szansę na sukces".z powodzeniem prowadzoną od 18 lat przez Wojciecha Manna.
Ale do rzeczy: przypadkiem trafiłem na Polsacie na początek programu "Tylko muzyka".Z całym szacunkiem,- dwie młode 17 letnie dziewczyny z małej wioski,doceniam ich ambicje stania się gwiazdami,ich aspiracje itd..ale przecież one śpiewały fatalnie,zupełny brak głosu-tymczasem jurorka Kora aż piałą z zachwytu nad ich wspaniałym występem że aż podbiegła do nich.Co najmniej dziwię się tak doświadczonej wokalistce.Całę szczęście,że jej zachwytu nie podzielali pozostali jurorzy.Jakiż tu obiektywizm w ocenach? a śpiewającym dziewczynom życzę tylko doskonalenia warsztatu,bo wiele nauki przed nimi,choć jak wspomniałęm doceniam ich ambicje.
Ponadto pokazywane przez kamerzystów zachowanie jurorów,ich dziwne miny,uśmiechy podczas występów wydają się takie sztuczne,wyreżyserowane,nienaturalne,dlatego według mojej oceny program jest taki nienaturalny,ale widać taki wymóg licencji.Dobrze,że przełączyłęm na TVP2 na nadawany na żywo koncert zespołu Plateau z repertuarem Marka Grechuty