Dodaj do ulubionych

The Voice of Poland - 1.10.2011

02.10.11, 16:56
I jak wrażenia po odcinku?

Dla mnie dziwny pomysł z dzikimi kartami - wyciągnęli je jak królika z kapelusza. Powinni byli wcześniej poinformować, że w ogóle będzie jakieś głosowanie w Radiu Zet, i choć przez chwilę poudawać, że tłumaczą, dlaczego wybrali takie, a nie inne osoby do tych "pojedynków"... Coś przegapiłam czy naprawdę dzikie karty wyszły na jaw dopiero teraz...?
Obserwuj wątek
    • poecia1 Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 02.10.11, 20:32
      Mnie się najbardziej nie podobało w tym pomyśle, że śpiewali te same piosenki i tylko 5 osób miało szanse, w efekcie tego tylko jeden (duet) odpadł.
      No i nadal nie rozumiem tej idei z tymi samymi ubraniami jurorów w każdym odcinku.
      • tawananna Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 02.10.11, 21:07
        Pomysłu z duetem w ogóle nie rozumiem...

Te same ubrania jurorów to wpadka realizatora - wyszło kiepsko, zwłaszcza że Kayah i Ania najlepiej ubrane nie były.

Mnie najbardziej śmieszy to gadanie o "wielotygodniowych poszukiwaniach najlepszego głosu" - kiedy już choćby po tych nieszczęsnych ubraniach widać, że całość kręcono w jeden dzień.
        • ankas4 Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 02.10.11, 21:26
          Ja natomiast nie rozumiem tego, wyjaśnijcie mi proszę co stałoby się gdyby przy ostatniej spiewającej wokalistce nacisnął guzik i Nergal i jeszcze ktoś , kto juz miał całą druzynę w komplecie... wiec jak to jest? oznacza to,z e Nergal jakby nie miał wyjscia, skoro jako jedyny został bez ostatniego uczestnika i musial sie jakby zdecydować na ostatnią wokalistkę?
          • poecia1 Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 02.10.11, 21:46
            No właśnie nie zostało to wyjaśnione i chyba było tak jak piszesz. Tym bardziej pomysł z tymi kartami nie do końca udany.
            • kubissimo Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 02.10.11, 22:16
              sam pomysl z dzikimi kartami nie byl taki zly. Bo w sumie tu wiekszosc uczestnikow naprawde umiala spiewac, ale jurorzy czesto wstrzymywali sie od glosu, bo liczyli, ze moze sie trafic ktos ciekawszy. A skoro sie nie trafil, to fajnie, ze dali im szanse powrotu do odrzuconych osob.
              ale chyba wolalbym, zeby kazde z nich wybralo sobie po jednej osobie i zeby zrobili z tego 15minutowy material, w ktorym dany juror jedzie do swojego wybranca.
              a tak mielismy godzinna sciemke na mglistych warunkach :/
              • pochodnia_nerona Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 02.10.11, 22:42
                Oj, mglistych i te same piosenki... no ja czekam na następny etap programu, bo jeśli dalej będzie tez taka fuszerka, to jednak przestanę sobie tym zawracać gitarę.
                • maciej1909 Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 02.10.11, 22:51
                  A ja tam się cieszę że laska od Lady Gagi przeszła jednak dalej :)
                  • meeegotka Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 03.10.11, 08:32
                    No wlasnie! Te dzikie karty to jakas chyba desperacja ze strony realizatora byla. Nie bardzo rozumiem spiewania tej samej piosenki i chowania sie za roleta, skoro od razu wiadomo bylo kto spiewa. Tak jakby nie mogli dac im innego utworu do wykonania.
                    A duet z "Babsztyla" - jak to w ogole mozliwe, ze pozwolili im spiewac we dwoch? I w jaki sposob dawano szans na dziki karty? Ja rozumim, ze mogli zalowac, ze nie odwrocili sie przy dziewczynie od Lady Gaga (pomijajac jej kontrowersyjna urode, spiewala swietnie), bo bardzo zalowali, ze tego nie zrobili albo przy tym chlopaku na samym poczatku, ktorego tak okrutnie zalowala Kayah. Nie przypominam sobi jednak, zeby tak bardzo szkoda im bylo kilku innych uczestkow, rzeczongo "Babsztyla" w szczegolnosci :-)
                    Aha - i argument w kwestii tych samych ubran jury, ze niby ich odzienie nie mialo zwracac uwagi lecz przykuwac ja do uczestnikow - nie przemawia do mnie.
                    • iontichy Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 06.10.11, 16:25
                      Aha - i argument w kwestii tych samych ubran jury, ze niby ich odzienie nie mia
                      > lo zwracac uwagi lecz przykuwac ja do uczestnikow - nie przemawia do mnie.
                      Już ktos tłumaczył - to żadna idea a najprawdopodobniej wpadka organizatorów. Przesłuchania odbyły się jednego dnia, nagranie poszatkowano na odcinki, jurorzy się nie przebierali i wyszło jak wyszło.
                      No wlasnie! Te dzikie karty to jakas chyba desperacja ze strony realizatora byl
                      > a. Nie bardzo rozumiem spiewania tej samej piosenki i chowania sie za roleta, s
                      > koro od razu wiadomo bylo kto spiewa
                      Podobno jurorzy przesłuchali ok. 100 osób jednego dnia, więc nie wiem czy tak dobrze pamiętali większość wykonań. Poza tym mogła być lekka ściema, tj. być może organizatorzy postanowili dogodzić jurorom, którzy żałowali swojego braku odwagi (mogli być lekko skołowani po takiej ilości przesłuchań, jak kiper po spróbowaniu z 20 kieliszków nie ma zdania przy 21 :-).
                    • w_miare_normalna Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 09.10.11, 00:57
                      Tylko zauważmy, że szansę na dziką kartę dostali Ci, którzy grają już w kapelach
                      zespołach.

A pani od Lady gagi to chyba przeszła tylko dlatego, żeby ponieść ciśnienie Ani dąbrowskiej :P
        • w_miare_normalna Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 09.10.11, 00:55
          A własnie, ze nie kręcono w jeden dzień.
          Ponoć są ubrani na wszystkich castingach tak samo by skupić uwagę na wykonawcach, a nie na sobie.
          • tawananna Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 09.10.11, 01:29
            Pewnie teraz tak to tłumaczą ;).

W innym wątku na forum wypowiadała się osoba, której znajoma brała udział w castingu - stąd informacja o jednym dniu.
          • indian_curry Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 09.10.11, 13:59
            Pewnie to nie był jeden dzień. Ale z tymi tygodniami przesłuchań (jak trąbi teraz co chwila Hubert Urbański) to niezła ściema :]
            Strasznie głupio wyszło z tymi samymi ciuchami - kazali im te same ubrania zakładać dzień po dniu??? co za chory pomysł.
    • singsong Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 23.10.11, 13:06
      Moim zdaniem poziom wykonań w tym programie jest bardzo przeciętny. Nie umywa się do finałowych 10-tek Idola, zwłaszcza pierwszej edycji.
      • kubissimo Re: The Voice of Poland - 1.10.2011 23.10.11, 18:30
        ciezko oceniac - kazde z nich ma raptem 2 wystepy na koncie. Dajmy im zablysnac - ja tam mysle, ze maja potencjal. Szkoda tylko, ze ten program tez pewnie niewiele zmieni na polskiej scenie muzycznej :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka